Skip to main content
Spotify for Podcasters
När Mörkret Faller

När Mörkret Faller

By När Mörkret Faller

En podd på svenska med skräck & spökhistorier. Programledare är Tommy Nordin som läser upp historier skrivna mestadels utav Michaela Schmidt, och ibland en och annan från sitt egna arkiv eller läsarnas, så tveka inte skicka in din egen för att få den uppläst.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

BONUS: Kåsagubben

När Mörkret FallerJan 21, 2022

00:00
16:26
Avsnitt 75 - Nord, Om Terese

Avsnitt 75 - Nord, Om Terese

Idag kommer ett lite kortare, men riktigt bra avsnitt om jag får vara stolt och säga det själv, som varit försenat. Ett nytt avsnitt kommer som planerat igen på Måndag. Denna historia är skriven av Michaela Schmidt och får en att ifrågasätta mycket. Vill ni stötta podden? Swisha valfri summa till 0725005043 (Tommy Nordin) skriv NMFPOD och ett JA eller NEJ efter om ni vill få bli tackade i ett kommande poddavsnitt. Vi har nu merch ni kan köpa också på https://trefemma.se/collections/nar-morkret-faller
Dec 06, 202220:30
Avsnitt 74 - Skräck Genom Tiderna

Avsnitt 74 - Skräck Genom Tiderna

Vare sig det gäller en god granne på 70-talet, ett nattligt besök för 200 år sedan eller teknik som strular är en sak säker. Det lämnar kalla kårar i nacken. Dom två första historierna är skrivna av Johanna Wilson och den sista av Michaela Schmidt. Uppläsare & producent är Tommy Nordin.
Nov 08, 202225:01
Avsnitt 73 - Förr i Tiden

Avsnitt 73 - Förr i Tiden

Vare sig du är en ond bödel, eller en god familjefar kanske inte alla slut är lyckliga? När mörkret faller är en podd producerad och uppläst av Tommy Nordin med historier författade av Michaela Schmidt & Johanna Wilson. I detta avsnitt: Skarprättarens dotter skriven av Michaela Schmidt Fader Varg - skriven av Johanna Wilson Musik, Produktion & Uppläsning: Tommy Nordin https://www.instagram.com/nmfpod https://www.facebook.com/nmfpod Donationer till podden är frivilliga och går att göra via Swish: 0725005043. Skriv "NMFPOD" och "JA" eller "NEJ" om du vill ha ditt namn uppläst och tackat i podden eller inte. Alla rättigheter tillhör skaparna. Missbruk beivras.
Oct 24, 202222:53
Avsnitt 72 - Något Gammalt & Något Nytt.

Avsnitt 72 - Något Gammalt & Något Nytt.

TW: Avlivning av djur, Självmord, Psykisk ohälsa Tänk hur ett bröllop kan ställa till det, inte bara då utan även nu, och inte bara för en utan för så många. Detta får väl höra i Michaela Schmidts historia "Brudsten". Men inte nog med det bjuder vi också på en historia ifrån en av våra kära lyssnare, nämligen "Legender från Pendeltågslinje 36" av Johanna Wilson. Så, något gammalt, något nytt. Det kan ha många olika vinklar. Hoppas ni ska gilla!  Uppläsning: Tommy Nordin https://www.instagram.com/nmfpod https://www.facebook.com/nmfpod Donationer till podden är frivilliga och går att göra via Swish: 0725005043. Skriv "NMFPOD" och "JA" eller "NEJ" om du vill ha ditt namn uppläst och tackat i podden eller inte.
Aug 17, 202231:37
Avsnitt 71 - När Klockan Tickar

Avsnitt 71 - När Klockan Tickar

När klockan tickar är det svårt att alltid hinna med eller så kommer saker lätt i vägen och den där tiden man har räcker inte alltid till. Men nu ser det ut att gå mot ljusare tider, eller som vi gillar det.. Mörkare. på sitt sätt. På ett bra sätt.  Jag kan inte styra klockan men jag kan fundera på vad den gör ute i skogen i detta avsnitt, som just heter... När Klockan Tickar. Skriven av Michaela Schmidt och uppläst av mig Tommy Nordin.  Tack för ert tålamod! Fler avsnitt är på väg snart! Det blir en mörk sommar! 
Jun 19, 202216:40
Avsnitt 70 - Skogsarbete

Avsnitt 70 - Skogsarbete

Skräcken att vi skulle slutat kan ni nu skaka av er. Vi är tillbaka med en riktigt välskriven berättelse skriven av Michaela Schmidt och uppläst som vanligt av Tommy Nordin. Den handlar om ett par skogsarbetare som råkar ut för någonting väldigt kusligt och märkligt, och när dom tar reda på saker och ting blir det bara ännu mer kusligt. FÖLJ OSS: Facebook Instagram INFORMATION OM AVSNITT: Författare: Michaela Schmidt Uppläsare: Tommy Nordin Musik Intro Tommy Nordin - Mörkrets Makter Uppföljaren Säsong 4 Bakgrundsljud: RoganMcDougald priesjensen När Mörkret Faller är en del av Mohawk Dawg Media. Historier tillhör författare. Musik tillhör kreatör.
Mar 03, 202221:29
Avsnitt 69 - Poltergeist

Avsnitt 69 - Poltergeist

Idag berättas en historia som utspelar sig 1872. En historia som är dokumenterad dessutom om man gräver långt bak i arkiven och handlar om en änka och vad som kommer till att hemsöka henne. Skriven av Michaela Schmidt bjuder vi idag på "Poltergeist". Historian är skriven av Michaela Schmidt. Uppläsare är Tommy Nordin. Följ oss gärna på Instagram: https://www.instagram.com/nmfpod/ Intromusik: Tommy Nordin Bakgrundsmusik: Madirfan LiteSaturation  _______________________________________ Donera gärna till podden: Swish: 0733838361 (Mathilda Sandström) Skriv NMFPOD JA eller NMFPOD NEJ i meddelandet om du vill ha med ditt namn som tack i podden eller inte.  _____________________________________
Jan 25, 202214:34
BONUS: Kåsagubben

BONUS: Kåsagubben

Vi levererar härmed det första av 3 bonusavsnitt till er som tidigare har kunnat höras i "Hemsökt" men som nu har hittat sin plats hem hit. Den första är Kåsagubben. Hur en man hittar en liten låda i sin skog och tar med den hem. Men någon, eller något verkar vilja ha tillbaka den. Detta skrämmer mannen. Historian är skriven av Michaela Schmidt. Uppläsare är Tommy Nordin. Följ oss gärna på Instagram: https://www.instagram.com/nmfpod/ Intromusik: Tommy Nordin Bakgrundsmusik: Migfus20 _______________________________________ Donera gärna till podden: Swish: 0733838361 (Mathilda Sandström) Skriv NMFPOD JA eller NMFPOD NEJ i meddelandet om du vill ha med ditt namn som tack i podden eller inte.  _______________________________________
Jan 21, 202216:26
Avsnitt 68 - Vodoo

Avsnitt 68 - Vodoo

På fina tillställningar råder vett och etikett. När den inte kan följas leder det till pinsamma situationer. Men den situationen Klas sätter sig i är långt ifrån bara pinsam. Den är också riktigt skrämmande. Detta får vi höra i dagens avsnitt "Voodoo" skriven av Michaela Schmidt. Följ oss gärna på Instagram: https://www.instagram.com/nmfpod/ Intromusik: Tommy Nordin Bakgrundsmusik: Migfus20
Jan 13, 202218:52
Avsnitt 67 - Nissedörren

Avsnitt 67 - Nissedörren

En par flyttar in i ett ärvt hus tillsammans med sin 3-åriga dotter som hittar en konstig gammal Nissedörr. Men när dom sätter upp den börjar saker hända och mamman anar oråd.. Hör ”Nissedörren” skriven och uppläst av mig, Tommy Baso Nordin på När Mörkret Faller.
Dec 20, 202113:20
Avsnitt 66 - Orsak - Verkan

Avsnitt 66 - Orsak - Verkan

Idag ska vi stifta bekantskap med Nisse. Ni vet mannen i chatten i avsnitt 64 som låter väldigt grinig. Här kanske vi kan få en förklaring till varför?
Dec 01, 202115:18
Avsnitt 65 - Lyssnarnas Berättelser

Avsnitt 65 - Lyssnarnas Berättelser

Idag går vi faktiskt ur våra vanliga skor och provar ett par andra. Det var nämligen dags att få läsa upp historier från er lyssnare. Men oroa er inte. Nästa vecka är Michaela Schmidt tillbaka igen! Tills dess får ni dessa två händelser från våra lyssnare Märta och Mari. Tack för att ni lyssnar och skicka gärna in era egna berättelser och upplevelser på baso@live.se alternativt på facebook eller instagram. Vill ni stötta podden kan ni göra det genom att swisha 0733838361 (Mathilda Sandström) och även få chansen att få erat namn tackat i podden!
Nov 21, 202111:42
Avsnitt 64 - Docka

Avsnitt 64 - Docka

Någonting ligger gömt i en facebookstatus när en man hittar en docka i en krypgrund. Vad dom ingrodda byborna vet och vad som kommer att hända är en riktigt mörk historia. "Docka" är skriven av Michaela Schmidt och uppläst av Tommy Nordin. Vill ni donera till podden kan ni göra det på Swishnummer 0733838361 (Mathilda Sandström). Vi ber om ursäkt för ett grymt försenat avsnitt men hoppas att ni ser fram emot det andra som kommer under veckan!  Skicka gärna in era egna historier till baso@live.se Historia: Michaela Schmidt Musik, produktion och uppläsning: Tommy Nordin
Nov 16, 202121:02
Avsnitt 63 - Stupastigen

Avsnitt 63 - Stupastigen

I dagens avsnitt får vi bekanta oss med Ruben igen och höra historien om den övergivna By bortom Stupastigen och vad han mötte den första och enda gången han var där. Skriven av Michaela Schmidt och uppläst av Tommy Nordin. Baso - Reflektion:  https://open.spotify.com/track/30eVLaYOHTlCBNGHUY03wr?si=8f9354e488754d87 Hjälp podden leva vidare genom en donation Paypal: https://paypal.me/pools/c/8aefVedbvv Swish: 0733838361 (Mathilda Sandström) Vi läser mer än gärna upp ditt namn som tack för detta i podden! Vill du inte det så kan du bara lämna ordet Anonym i meddelandet. Producerat av Tommy Nordin för Mohawk Dawg Media. ©® Alla rättigheter för text och musik är oavkortat upphovspersonernas.
Oct 17, 202117:47
Avsnitt 62 - Man Behöver Inte Vara Död

Avsnitt 62 - Man Behöver Inte Vara Död

Det finns en fråga jag faktiskt aldrig tänkt på. En fråga som trots min ADHD, min autism och mitt sinne för skräck och mörker och det övernaturliga aldrig kommit ens nära mina funderingar. Måste man vara död för att spöka? Men någon som faktiskt tänkt på det är Michaelas vän. För något har hänt.. Men vad? Man Behöver Inte Vara Död - Skriven utav Michaela Schmidt och uppläst av Tommy Nordin Ljudeffekter & Bakgrundsmusik Intro – Tommy Nordin – Mörkrets Makter Uppföljaren Säsong 4 richwise (freesound.org) florianreichelt(freesound.org) szegvari (freesound.org) Setuniman(freesound.org) Producerat av Tommy Nordin för Mohawk Dawg Media. ©® Alla rättigheter för text och musik är oavkortat upphovspersonernas.
Oct 04, 202122:41
Avsnitt 61 - Olsson

Avsnitt 61 - Olsson

Välkomna till Säsong 4 av När Mörkret Faller. Kom in till min stuga långt in i skogen där vi pratar tid och får följa två vänner i en segelbåt i historian "Olsson" . En bra början på säsongen. En bra avslutning på sommaren. Vågar ni lyssna?  När Mörkret Faller är en podcast av Mohawk Dawg Media. Författare är Michaela Schmidt och uppläsare och producent är Tommy Nordin LJUDEFFEKTER: Pfannkuchn martats InspectorJ GowlerMusic MUSIK: Tommy Nordin - När Mörkret Faller Säsong 4 Intro PSOVOD – Sad Ending Piano 1
Aug 16, 202122:20
Avsnitt 60 - Midsommar (Säsongsavslutning)

Avsnitt 60 - Midsommar (Säsongsavslutning)

Nu avslutar vi säsongen med lite lärdom från gamla tider och en fisketur som förbryllar och skrämmer. Vi återkommer i Augusti igen men har givetvis någon sommarbonus redo för er och icke att förglömma: Slutet på Fantomminnen. Vi HAR grunden till ett läsaravsnitt men vi vill verkligen ha fler historier in, så skicka gärna dom!  Författare: Michaela Schmidt Uppläsare & Producent: Tommy Nordin Bakgrundsmusik: Lemoncreme - Ambient Piano Music #5 (https://freesound.org/people/Lemoncreme/sounds/321146/) Intro/Outro: Tommy Nordin - Mörkrets Makter
Jul 01, 202120:34
Avsnitt 59 - Klockare

Avsnitt 59 - Klockare

I den här historien skriven utav Michaela Schmidt får vi kanske inte bekanta oss med, men ändå höra om klockaren Enoks öde. Ett öde som kommer lämna många frågor.  Ett avsnitt kvar av säsongen återstår och vi lovar er att i sommar är vi dock inte tysta, trots vårat lilla sommarlov utan vi kommer faktiskt få höra slutet på den historian vi startade med förra sommaren, nämligen: Fantomminnen. Och vem vet, kanske dyker också något mer upp, beroende på tid. Håll tummarna! Jag vill också tipsa om dessa poddar för att förlänga er sommar lite mer: Berättarpodden: https://instagram.com/berattarpodden Folksagopodden: https://instagram.com/folksagopodden Mannen Med Den Gula Rocken: https://instagram.com/mannenmeddengularocken Mytologipodden: https://instagram.com/mytologipodd Oknytt: https://instagram.com/oknyttsverige Monsterboxen: https://instagram.com/monsterboxen
Jun 15, 202124:40
BONUS: Min Historia (3-årsjubileum)

BONUS: Min Historia (3-årsjubileum)

Den 1 Juni 2018 klockan 15:55 släppte jag första avsnittet av den här podden och jag trodde aldrig att den skulle bli vad den är idag. Idag exakt 3 år senare på klockslaget ska ni nu få höra min historia. Varför jag gör podden och vad jag mött och sett och genomlevt genom mitt liv som gjort mig så fascinerad av att göra just det här. Skicka gärna en grattis-swish till 0733838361 , köp en nmf-pryl på wermlandwear eller bara dela detta avsnitt! Tack till alla som varit med på denna resan! Nu siktar vi på fler avsnitt i många år till ! All kärlek / Tommy
Jun 01, 202151:50
Avsnitt 58 - Den Obesvarade Frågan

Avsnitt 58 - Den Obesvarade Frågan

För två avsnitt sedan skickade Michaela ett brev på posten till mig (snigelpost). I detta avsnitt får vi höra vad som hände efter det. Kanske har jag gapar efter lite för mycket när jag nyfiket undrade?
May 31, 202118:46
Avsnitt 57 - Att Öppna Ett Fönster

Avsnitt 57 - Att Öppna Ett Fönster

Att flytta till ett äldreboende är inte alltid så lätt när man är 80. Att vänja sig, att anpassa sig när man levt ett liv utan ständig tillsyn. Men att ha en assistent kanske gör allting bättre. Vill markera att jag återuppladdade avsnittet då jag missat slutet. Skriver alltid ut berättelserna och min skrivare har börjat spöka. Följ oss på Instagram så kommer ni se vad jag menar.. Vill ni sponsra podden kan ni swisha 0733838361 (Mathilda Sandström) Länk till merchandisen (tröjor, luvor osv) är här: www.wermlandwear.se Historia skriven av Michaela Schmidt och uppläst av Tommy Nordin. Musik Tommy Nordin - Mörkrets Makter (NMF Intro) Ekvelika - Sad Piano Love Storu Ljudeffekter: Tommy Nordin Julien Matthey (Freesound) Mixat 2021 av Tommy Nordin för Mohawk Dawg Media och När Mörkret Faller Podcast. Alla rättigheter ägs av upphovsmännen/kvinnorna enskilt. 
May 17, 202124:23
Avsnitt 56 - Snigelpost

Avsnitt 56 - Snigelpost

Vi har två överraskningar. En rolig och en mindre rolig. Den första är att vi numera har merch/kläder ni kan köpa för att stötta podden. Den finns här: https://www.wermlandwear.se/collections/nar-morkret-faller . Den mindre roliga är att jag inte fått någon historia förra veckan MEN idag kom ett brev på posten adresserat från Michaela som jag tänkte jag skulle läsa upp tillsammans med er!
May 03, 202124:05
Avsnitt 55 - Främlingen

Avsnitt 55 - Främlingen

Jag är fullt medveten om förra avsnittets kvalité, min förvirring i att nämna helt fel pod i början, och allt därefter. Men det finns en förklaring: Mitt ljudkort har länge varit glapp och i själva usb-kontakten har det lossat kablar allt eftersom tiden och alla flyttar varit. Till slut orkade det inte hålla ihop det ordentlig längre och om ni kollar bilderna på Instagram (@nmfpod) så kan ni se hur 3 av 4 sladdar i själva sladden lossnat. Sista bilden är när jag till sist lyckades laga det, men sanningen är att detta ljudkort börjar nå gränsen till att ha gjort sitt. Därför i ren panik var jag tvungen (för att hålla tidsschemat) att ändå slänga ut en historia som ljudmässigt blev det värsta vi gjort (och då har vi gjort många med dålig kvalité, det vet vi). Nu funkar ljudkortet tillfälligt och jag har idag återskapat historien i bättre anda. Har ni en slant till övers för podden och att ordna ett bra ljudkort får ni jättegärna swisha 0733838361 (Mathilda Sandström) då detta är en fritidssyssla utan budget alls vi har. Vi nämner gärna ditt namn i podden som tack! Skriv NMFPOD JA eller NMFPOD NEJ om du swishar. Ja och nej är om du vill ha ditt namn uppläst! Tack för mig!
Apr 23, 202143:54
Avsnitt 54 – Påskrykten

Avsnitt 54 – Påskrykten

1985 var året då jag, Tommy, föddes. Det var även det året som någonting hände på en badplats någonstans i sverige, som ledde till rykten och spökhistorier. Det skriver Michaela Schmidt i veckans berättelse ”Påskrykten”. Någonting som skulle leda till.. ja lyssna själva. Donera gärna till podden via swish: 0733838361. Markera med NMFPOD och skriv […]
Apr 05, 202121:50
Avsnitt 53 – De Orimliga

Avsnitt 53 – De Orimliga

Mar 24, 202137:59
Avsnitt 52 – Vinterkylan

Avsnitt 52 – Vinterkylan

Han. Vem är han som kommer? Som är på väg?Det får ni veta i detta avsnitt. Donera gärna till podden via Swish; 0733838361
Mar 18, 202127:36
Avsnitt 51 – Någon Kanske Undrar…

Avsnitt 51 – Någon Kanske Undrar…

Efter ett allt för långt uppehåll kommer vi nu tillbaka i något vi kan titulera som Säsong 4, avsnitt 1 där ni åtminstonde får en ordentlig redogörelse varför en av oss varit på en förlängd semester (även om vi båda två behövt det och haft fullt upp). Dessutom har vi ett nytt swishnummer för donationer: […]
Mar 08, 202115:17
Avsnitt 50 – Tyrår

Avsnitt 50 – Tyrår

Jul är förbi och likaså Nyår. Det sistnämnda blev dock lite annorlunda för vår huvudperson i denna historia vi ger er den här gången. Det är nämligen så att ibland kanske skrock inte bara är gamla sagor och påhitt, utan något man ska ta på allvar. Tyrår är skriven av Michaela Schmidt och uppläst av […]
Jan 10, 202122:24
Avsnitt 48 – Sigrids Julsaga : Fjärde Advent (Del 4/4)

Avsnitt 48 – Sigrids Julsaga : Fjärde Advent (Del 4/4)

Det är dags att knyta ihop säcken för Sigrids Julsaga. Men hur kommer det hela sluta egentligen? Detta år som detta utspelar sig så är julen samma dag som fjärde advent och det är mycket på en gång som händer då! Skriven av Michaela Schmidt och uppläst av mig, Tommy Nordin kommer här sista delen […]
Dec 20, 202016:36
Avsnitt 48 – Sigrids Julsaga : Tredje Advent (Del 3/4)

Avsnitt 48 – Sigrids Julsaga : Tredje Advent (Del 3/4)

Det närmar sig jul, och det är dags att stöpa ljus och njuta av dofter och härligt pynt. Men någonting säger mig att det är inte riktigt vad som sker med Sigrid och hennes lillebror. Men denna tredje advent är det någon mer som tror på dom. Någon oväntad. Detta är tredje delen av Sigrids […]
Dec 13, 202015:58
Avsnitt 47 – Sigrids Julsaga : Andra Advent (Del 2/4)

Avsnitt 47 – Sigrids Julsaga : Andra Advent (Del 2/4)

Vi tar vid där vi avslutade förra gången! Det börjar precis där det slutade med den där Skrämmen men vad i all sin dar är det som börjar hända nu? Så mycket otäckt finns begravet i denna berättelse och då är vi knappt halvvägs till jul ännu. Berättelsen skriven av Michaela Schmidt och uppläst av […]
Dec 06, 202016:12
Avsnitt 46 – Sigrids Julsaga : Första Advent (Del 1/4)

Avsnitt 46 – Sigrids Julsaga : Första Advent (Del 1/4)

Gammelmoster Sigrid är den enda kvar i sin generation, hon har ingen make och inga barn eller barnbarn, men är på ett högst påtagligt sätt en del av familjen. I samråd med henne har jag bestämt mig för att återberätta hennes historia här och för er för att det känns som att den hör hemma […]
Nov 29, 202015:25
Avsnitt 45 – En Annan Gång…

Avsnitt 45 – En Annan Gång…

Ni minns väl historien om SpeleMats och hans familj som bodde på en platå högt uppe på Nåjdberget? Om inte, så kolla förra avsnittet. Och minns ni också att Michaela lovade att berätta om varifrån Nåjdberget fått sitt namn, men att hon skulle göra det en annan gång? Nåväl. Nu är det en annan gång…
Nov 16, 202016:42
Avsnitt 44 – Spelespöket På Nåjdberget

Avsnitt 44 – Spelespöket På Nåjdberget

Nu har vi lämnat oktober bakom oss och klivit in i Novembers kalla kyla. Tack för att ni följt med under Halloween. Veckans avsnitt vi ska berätta om handlar om en skicklig speleman och hans öde, och vad som händer långt senare. Vi presenterar här ”Spelespöket på Nåjdberget”, skriven utav Michaela Schmidt och uppläst av […]
Nov 09, 202019:32
Avsnitt 43 – Halloween Special

Avsnitt 43 – Halloween Special

Vi har nått en ny höjdpunkt i podden. Inte nog med att vi passerat 88.000 lyssningar, vilket jag är hemskt glad för så har vi även två grymt roliga saker i den här podden som ett litet halloweengodis åt er, även om det är en vecka dit. Ni ska nämligen utöver historien ”Angående Djävulen” få […]
Oct 25, 202029:35
Avsnitt 42 – Visslaren

Avsnitt 42 – Visslaren

När man tror att man kanske har en vänlig ande i sitt hus och det visar sig vara av en helt annan sort är det kanske dags att fly i en vissling. Visslaren är skriven av Michaela Schmidt och uppläst av mig Tommy Nordin. Donera till podden via Swish: 0725005043Skriv NMFPOD i meddelandet och efter […]
Oct 18, 202016:28
Avsnitt 41 – När Ingen Tror

Avsnitt 41 – När Ingen Tror

Att bo i fosterhem är inte lätt. Tro mig. Jag som uppläsare vet då jag varit i den sitsen i större delen av mina ungdomliga år. För dessa syskon i våran historia för denna veckan är det nog t.om svårare än så. ”När Ingen Tror” är skriven av Michaela Schmidt ovh uppläst av mig, Tommy […]
Oct 11, 202024:31
Avsnitt 40 – Ouija

Avsnitt 40 – Ouija

Först och främst vill jag bara be om ursäkt för kvalitén på avsnittet. Alla studiosaker är inte riktigt inställda rätt men jag känner ni verkligen ska få ta del av detta avsnitt. Sen vill jag också be om ursäkt för det tagit tid men som plåster på såret kommer vi släppa ett avsnitt VARJE Söndag […]
Oct 04, 202033:03
Avsnitt 39 – Innanför Dörren

Avsnitt 39 – Innanför Dörren

Vissa gånger vill man verkligen veta vad som händer innanför en dörr. Andra gånger vill man det verkligen inte. Båda scenarion finns med i veckans avsnitt av När Mörkret Faller skrivna utav Michaela Schmidt och dom heter ”Larnumret 112” och ”Jennie”.
Sep 05, 202029:27
Avsnitt 38 – Att Rymma

Avsnitt 38 – Att Rymma

Rymma kan man göra på många sätt och i detta avsnitt visar vi tydligt på det. I båda historierna skrivna av våran allas Michaela Schmidt verkar våra huvudpersoner rymma. Kapten Remirez flyr antingen till något eller från något men oavsett vad får han skäl att fly igen, och i våran andra historia verkar det som […]
Aug 22, 202030:27
Avsnitt 37 – Säsong 3 Premiäravsnitt

Avsnitt 37 – Säsong 3 Premiäravsnitt

Nu är När Mörkret Faller tillbaka och vi hoppas att ni har längtat lika mycket efter oss som vi har längtat efter att ge er mera skräck och skrock i poddvärlden. Dagens avsnitt som är premiären har två historier i sig. Först får vi följa med Michaela Schmidt när hon möter något i sin ungdom […]
Aug 09, 202047:51
Avsnitt 36 – Sommartema

Avsnitt 36 – Sommartema

I detta avsnitt som är säsongens sista bjuder vi på två historier skrivna av Michaela Schmidt! Två med sommartema, men inte det där gulliga med vitsippor och humlor som surrar, utan något mörkare. Ni kommer få höra både ”Tickan Kommer, Tickan Går” vilket lätt är en av mina favoriter från Michaela, men också en annan […]
Jun 03, 202030:47
Avsnitt 35 – Nattpass, Team 2

Avsnitt 35 – Nattpass, Team 2

Vårdare. Dom som behövs mest i nuläget, runtom i hela världen. Det är vad denna historian handlar om. Om Vårdare. Om Team 2. Om deras möten med allt konstigt som finns i deras jobb. Skriven av Michaela Schmidt och uppläst av mig, Tommy Nordin. Håll podden vid liv! Swisha ett bidrag till 0725005043 och få […]
May 17, 202015:32
Avsnitt 34 – Stone Tape

Avsnitt 34 – Stone Tape

Vet ni vad Stone Tape teorin är? Det visste inte jag innan jag läste in detta avsnitt men det är en spännande teori och två historier berättar vad som skulle kunna vara det och vad som är tveksamt att det skulle vara! Här skriven av Michaela Schmidt, uppläst av mig, Tommy Nordin! Håll podden vid […]
May 03, 202019:52
BONUS: Fantomminnen (Del 6)

BONUS: Fantomminnen (Del 6)

Tåget börjar närma sig stationen när vi får höra Michaelas historia, men även någon mer som har något att säga. Någon som sitter i ett hörn och bara har lyssnat hela vägen. Del 6 av Fantomminnen är absolut inte det sista och jag hoppas att ni följer denna underbara följetång. Håll podden vid liv! Swisha […]
Apr 29, 202020:17
BONUS: Fantomminnen (Del 5)

BONUS: Fantomminnen (Del 5)

Har du någon gång tappat bort något du vet exakt var du lagt det? Har du letat och letat febrilt utan att finna det? Då kanske du som Agnes, träffat Småfolket. I detta avsnitt tar hon oss med på sin upplevelse av vad man kan möta i gamla hus. Håll podden vid liv! Swisha ett […]
Apr 26, 202011:06
Bonus: Fantomminnen (Del 4)

Bonus: Fantomminnen (Del 4)

Tåget rullar vidare och historierna fortsätter på det tåg där passagerarna sitter. Det är Mattias tur att tala och även om historian i sig är lite kortare än dom vi hört tidigare så är det för det inte mindre skrämmande. Fantomminnen är skriven av Michaela Schmidt och uppläst av Tommy Nordin för När Mörkret Faller.
Apr 24, 202005:43
Avsnitt 33 – Barn

Avsnitt 33 – Barn

Det finns dom som älskar barn, dom som accepterar barn och dom som mannen i vår berättelse… avskyr dom! Inte blir det lättare för honom heller vilket vi kan höra i detta avsnitt enkelt titulerat just ”Barn”. Skriven av våran författare Michaela Schmidt och uppläst av mig Tommy Nordin. Ps. Vi älskar våra barn. Vill […]
Apr 19, 202015:35
Bonus: Fantomminnen (Del 3)

Bonus: Fantomminnen (Del 3)

Naturen är väldigt underlig. Dels försvinner barn spårlöst och fåglar.. Ja ni får höra själv vad Karolina har att berätta i tågvagnen som står tyst och mörk mitt ute i ingenstans. Här är Fantomminnen Del 3, av Michaela Schmidt.
Apr 16, 202009:32
Avsnitt 32 – 'Sousa^

Avsnitt 32 – 'Sousa^

En vänskap, en sorg och en önskan kan ibland få ödesdigra konsekvenser. Vi presenterar ’Sousa^ skriven av Michaela Schmidt. Vill du donera till podden? Swisha: 0725005043 eller donera med kort/paypal! Markera gärna med NMFPOD. Intromusik: Tommy NordinTextförfattare: Michaela Schmidt Uppläst, mixad och mastrad av Tommy Nordinför Mohawk Dawg Media 2020. Musik:Setuniman (freesound.org) Ljudeffekter avKyster (freesound.org)180118 (freesound.org)
Apr 05, 202024:43
BONUS: Fantomminnen (Del 2)

BONUS: Fantomminnen (Del 2)

Tåget må stå stilla men resan in i fantomminnena fortsätter och vi ger er härmed del 2 av Michaela Schmidt’s Fantomminnen! Missa inte att imorgon kommer ett ordinarie avsnitt också! Vill du donera till podden? Swisha: 0725005043 eller donera med kort/paypal! Markera gärna med NMFPOD.
Apr 04, 202018:07
BONUS: Fantomminnen (Del 1)

BONUS: Fantomminnen (Del 1)

I denna tid av karantän är det lätt att klättra på väggarna när man är hemma och därför har vi på När Mörkret Faller valt att släppa en följetång som spontant kommer ut all eftersom. Detta är första delen av Michaela Schmidt’s: FANTOMMINNEN. Donera till podden? Swisha: 0725005043 eller donera med kort/paypal! Markera gärna med […]
Mar 25, 202020:32
Avsnitt 31 – Avrättningsplatser

Avsnitt 31 – Avrättningsplatser

Vad passar bättre efter förra avsnittets ”Hängd mans Helga” om inte en liten lektion i Svenska galgbackar, tankar om folktron och att våga i en spännade historia skriven av Michaela Schmidt. Vill du ha ditt namn uppläst i podden? Detta gör vi som ett tack när du donerar till podcasten och låter den leva vidare! […]
Mar 22, 202020:17
Avsnitt 30 – Hängd Mans Helga

Avsnitt 30 – Hängd Mans Helga

Ett livsöde som sträcker sig via generationer och som får en att sitta som på nålar för vad som händer härnäst kommer i veckans avsnitt titulerat ”Hängd Mans Helga” skriven av Michaela Schmidt för NMFPOD Donera gärna till podden via Swish: 0725005043markera gärna NMFPOD och om du vill ha ditt namn uppläst eller inte som […]
Mar 08, 202027:07
Avsnitt 29 – Kryparen

Avsnitt 29 – Kryparen

Att en man jagar efter en bilar i en hastighet av 70 kilometer i timmen… På alla fyra. Hur låter det? Osannolikt säger vissa. Inte efter dessa vittnesmål säger vi. Hör mer om Kryparen i veckans avsnitt. Skriven av Michaela Schmidt. Vill ni donera till podden går det bra att swisha 0725005043
Feb 23, 202018:39
Avsnitt 28 – Vinga

Avsnitt 28 – Vinga

Avsnitt 2 av Säsong 2 har vi kommit till och detta är en historia som legat lite i väntan på att bli inspelad. Varför jag fick för mig att göra något sådant är oklart men kanske var det för att inte förarga någon, måhända.. en häxa? Avsnittet är skrivet av Michaela Schmidt och uppläst av […]
Feb 01, 202020:41
Avsnitt 27 – Sjöfaran

Avsnitt 27 – Sjöfaran

I detta 40 minuter långa avsnitt som är det första på säsong 2 ska vi gå igenom vad Kraken är! Är det vad våran skribent Michaela Schmidt kallar Sjöfaran? Eller är det något annat. Tre historier, varav 2 skrivna av just Michaela och det 3:e är en STOR överraskning! Så luta er tillbaka, tänd lamporna… […]
Jan 13, 202040:04
Avnitt 26 – Julavslutning

Avnitt 26 – Julavslutning

I detta sista avsnitt för både säsongen och året så tar vi och kryper in i skinnet på julen. Men inte det mys som man kan tro utan den mörka sidan av det firande som en gång varit av glädje. Första historien ”Jack” är skriven av allas våran Michaela Schmidt och den andra historian ”Att […]
Dec 24, 201926:46
Avsnitt 25 – Min Historia

Avsnitt 25 – Min Historia

Jag ska utan förprat låta er direkt få ta del av det här poddavsnittet ifrån våran kära historieberättare Michaela Schmidt, där hon har sin historia att dela med oss som behöver bli sagd. Försök att inte döma. Det gör inte jag.
Dec 13, 201930:56
Avsnitt 24 – Samhainn

Avsnitt 24 – Samhainn

Det här skulle bli ett Halloween-avsnitt men av personliga skäl hade vi ett uppehåll men vi har detta avsnitt och ett kommande att bjuda på nu. Ni får MER ÄN GÄRNA ta er friheten och SKICKA IN BERÄTTELSER eller UPPLEVELSER ni har varit med om till oss på Facebook eller på Instagram @NmfPod ! Här […]
Nov 16, 201918:26
Avsnitt 23 – Klomaskinen

Avsnitt 23 – Klomaskinen

Idag slänger jag mig vind för våg och presenterar en egenskriven historia för er baserad på bilden jag la ut på instagram för ett tag sedan. Berätta gärna vad ni tycker på instagram @nmfpod eller på När Mörkret Faller på Facebook. Trevlig lyssning! Donera gärna till podden via Paypal eller via Swish: 076-027 78 15 (Mathilda Sandström) markera gärna […]
Oct 27, 201912:21
Avsnitt 22 – Pater Noster

Avsnitt 22 – Pater Noster

När det kommer till rikets säkerhet kanske man ska tänka både en och två gånger på hur rustade vi är. Klart vi är duktiga på detta med vapen, men vad händer när man inser det inte är ryssen man ska vara orolig för? Historia skriven av Michaela Schmidt. Donera gärna till podden via Paypal eller […]
Oct 21, 201917:24
Avsnitt 21 – VildmanBo

Avsnitt 21 – VildmanBo

I dagens avsnitt tar vi utan något som helst förprat oss in i en historia om en gammal dam, boendes i ett kråkslott långt ute på landet. Varför gör vi det säger ni? Jo för det hände någonting för många år sedan. Något som skrämde mer än henne.. Dagens avsnitt är skrivet av Michaela Schmidt […]
Oct 17, 201919:19
Avsnitt 20 – Grimmheter

Avsnitt 20 – Grimmheter

En tjej och hennes hund handlar denna historien om som är skriven av våran Michaela Schmidt. Men kanske är tryggheten onåbar? Donera gärna till podden via Paypal eller via Swish: 076-027 78 15 (Mathilda Sandström) markera gärna NMFPOD och om du vill ha ditt namn uppläst eller inte t.ex ”NMFPOD KALLE” eller ”NMFPOD ANONYM”.
Oct 07, 201919:31
Avsnitt 19 – Tom Cache

Avsnitt 19 – Tom Cache

Hej alla lyssnare. I dagens avsnitt ger vi oss ut på Geocaching tillsammans med våran huvudperson Tom. Men han ska till att kanske ångra det han hittar? Dagens avsnitt är som oftast skrivet av våran Michaela Schmidt. Vill ni hålla podden vid liv finns nu även ett swishnummer: 076-027 78 15 (Mathilda Sandström) markera gärna […]
Sep 23, 201921:02
Avsnitt 18 – Satans Latin

Avsnitt 18 – Satans Latin

Idag bjuder vi på det längsta avsnittet hittills. Ett avsnitt om 2 vänner som stöter på ett äventyr dom kanske egentligen borde undvikit. Men en joggingtur utvecklar i så mycket mer i denna historian skriven av våran Michaela Schmidt. Vi ber om ursäkt för att podden varit nere men det har varit ekonomiska problem. Det […]
Sep 16, 201951:42
Avsnitt 17 – Skogarna

Avsnitt 17 – Skogarna

I denna veckans avsnitt har vi inte EN historia, utan TVÅ, båda bundna tillsammans av skogen. För det finns något mer i skogen än bara björnar och svamp.Det är SÅ mycket mer. Båda historierna i denna veckans avsnitt är skrivna av våran Michaela Schmidt. Utöver introt som är skapat av mig, Tommy Nordin, finns ljud […]
Aug 26, 201925:24
Avsnitt 16 – Vem Är Du?

Avsnitt 16 – Vem Är Du?

Ibland behövs inte oknytt eller andra läskiga varelser i vår värld för att skrämma en till vanvett. Det jag idag läser upp, skrivet av Michaela Schmidt, visar på att skräcken även finns i det vardagliga. Men är det bara sammanträffanden när samma person om och om igen kommer in i ens liv? Veckans bild finns […]
Aug 18, 201911:31
Avsnitt 15 – Bliven

Avsnitt 15 – Bliven

I detta avsnitt skrivet av Michaela Schmidt får ni ta del av en verklig historia.  Den riktiga historien om Stor-Nila och Lill-Docka, och en bakgrundshistoria bakom, som kan vara lika sann som dom? Vem vet!  Bilder till veckans podcast finns på instagram.com/nmfpod
Aug 15, 201920:19
Avsnitt 14 – Broar Över Ingenting

Avsnitt 14 – Broar Över Ingenting

Jag är ganska säker på att nästan alla har sett dem. Ofta alldeles i utkanten av bebyggelsen och ofta helt utan begripligt syfte. Jag pratar förstås om broarna. De där små broarna som tycks leda över… ja ingenting egentligen. Dom pratar vi om i dagens avsnitt då någon får för sig att se vad som […]
Aug 04, 201918:23
Avsnitt 13 – Jag Pratar Med Hus

Avsnitt 13 – Jag Pratar Med Hus

Detta avsnitt består av en berättelse skriven av reddit-användaren wintermeloncornsoup, översatt och smått ändrad samt uppläst av mig, Tommy Nordin. En historia som kan lära oss mycket om spöken kanske? Glöm inte att gilla oss på Instagram:http://www.instagram.com/nmfpod
Jul 21, 201913:21
Avsnitt 12 – Sover du?

Avsnitt 12 – Sover du?

Idag blir det ett långt avsnitt jämfört med vad vi brukar lägga ut men det är för att dom här två historierna var riktigt bra och passade tillsammans. Vi tar upp både sömnparalys, sömngång och vindsutrymmen.  Funderar finns på en Patreon. Vad tycker ni? Är det något att satsa på?
Jul 14, 201927:29
Avsnitt 11 – Vänd Dig Inte Om

Avsnitt 11 – Vänd Dig Inte Om

I denna veckans avsnitt avslöjar vi äntligen vem våran spökskrivare är. Och vi får följa med tillbaka i tiden när en kvinna och en gammal dam knyter band.
Jul 04, 201917:17
Avsnitt 10 – Det Som Göms Och Glöms

Avsnitt 10 – Det Som Göms Och Glöms

En historia som får armhåren att resa sig och åtminstonde mig att tveka på att titta ner i telefonen. För vem vet vad som rör sig därinne? Berättelsen är skriven av våran eminenta spökskrivare som föredrar att vara anonym. Jag har även läst era recensioner och försökt förbättra podden efter tycket av er lyssnare med! […]
Jun 27, 201918:41
Avsnitt 9 – Svarta Själar Flyger Inte

Avsnitt 9 – Svarta Själar Flyger Inte

Jag ber om ursäkt för att det har varit tyst här och vill bara informera om att mitt mixerbord gått sönder. Fram tills jag får tag i ett nytt är det lite svårt att spela in men så fort det går kommer nya avsnitt. Här är en historia jag spelade in innan som jag hållt […]
Apr 16, 201918:58
Avsnitt 8 – Respektera Föremålen

Avsnitt 8 – Respektera Föremålen

I detta avsnitt lär vi oss att respektera föremål. Vare sig det är gammalt eller grått kan det ha en innebörd att göra just något så enkelt som att kanske bara hålla föremålet utan damm, eller smuts. Tack vår kära spökskrivare för dessa två historier som heter ”Knackalrunan” och ”Häxan”. Två riktigt bra historier. Tycker […]
Feb 28, 201936:39
Avsnitt 7 – Klosterspåret

Avsnitt 7 – Klosterspåret

I veckans avsnitt har vi ett inskickat avsnitt av våran nya och helt fantastiska spökskrivare som gärna ville förbli anonym. En berättelse om det förgångna som ger en kalla kårar i ryggmärgen. Hoppas ni ska gilla!
Feb 03, 201924:50
Avsnitt 6 – Jag såg mamma kyssa tomten

Avsnitt 6 – Jag såg mamma kyssa tomten

Tack för detta år gott folk. Jag vill avsluta det med ett julavsnitt som tack trots att jag sa att det inte skulle bli mer avsnitt detta år. Jag kände att det var det minsta jag kunde ge er som verkligen engagerat er att lyssna på historierna jag läser upp. Detta avsnitt innehåller 3 läskiga […]
Dec 22, 201827:01
Avsnitt 5 – Getmannen i Sverige

Avsnitt 5 – Getmannen i Sverige

Välkomna tillbaka ska ni vara till årets sista avsnitt. Detta avsnitt dedikerar jag helt och hållet till 2 historier av Getmannen här i Sverige. Anledningen till att avsnitten är korta är för att jag har inte råd att lägga upp längre avsnitt på den podcast-distributören som jag har men växer podden så kommer också avsnitten […]
Dec 06, 201817:27
Avsnitt 4 – Hunden Som Följde Mig Hem / Under Verandan

Avsnitt 4 – Hunden Som Följde Mig Hem / Under Verandan

Podden är tillbaka efter ett allt för långt uppehåll och som kompensation har jag valt att göra avsnittet lite längre. Tanken är att dom ska hålla sig på runt 25-30 minuter framöver och vi hoppas att ni ska gilla det. Jag har lyssnat på er som lyssnar på mig. Första historien handlar om en hund […]
Nov 23, 201824:37
Avsnitt 3 – Fickdimension

Avsnitt 3 – Fickdimension

I veckans avsnitt nöjer vi oss med en lite längre historia istället för två kortare. Denna är skriven av CGRampage på Reddit och musiken i början är ”Creepy Lullaby, A.wav” by InspectorJ of Freesound.org. Översatt och Uppläst av Tommy Nordin. Originalbild av UKI_71 på Pixabay.com
Jun 17, 201816:38
Avsnitt 2 – Paraply / Willows Tree

Avsnitt 2 – Paraply / Willows Tree

I veckans avsnitt tar jag med er både på en tur ut i regnet och till ett träd som verkar tagit över. Vill ni ha fler avsnitt, prenumerera på närmaste podcast eller ITunes. Ju fler lyssnare, desto fler berättelser kommer det att bli!  Vill du hjälpa podden extra och har några kronor över kan du donera […]
Jun 10, 201811:35
Avsnitt 1 – Herr Vidmun

Avsnitt 1 – Herr Vidmun

Första avsnittet är ganska kort men fyllt av Creepy känsla. Två historier jag tycker väldigt mycket om, speciellt den rubricerade. SKICKA IN DIN HISTORIA FÖR CHANSEN ATT FÅ DEN UPPLÄST: tommy.nordin@nmfpod.se   Bild: https://roomsinthewalls.deviantart.com/art/Mr-Widemouth-325537780 _______________________________________________________ Jag vet hur du kommer dö Skriven av CGRampage (reddit) Översatt och läst av Tommy Nordin Musik av Tommy Noridn _______________________________________________________ […]
Jun 01, 201815:55