Skip to main content
Spotify for Podcasters
Nonprofit.hu Podcast

Nonprofit.hu Podcast

By NIOK

A NIOK Alapítvány- nonprofit.hu podcastja: civilekről nem csak civileknek.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Visszapillantó: civilekről számokban, és arról, ami a számok mögött van

Nonprofit.hu Podcast Feb 07, 2022

00:00
01:12:31
Kell egy történet - a legjobb kommunikációs kampányok kulisszatitkai
Jun 28, 202301:00:10
Fiatalok a civilek között – hogyan lesz utánpótlás?

Fiatalok a civilek között – hogyan lesz utánpótlás?

Vajon mi vonzhatja a fiatalabb generációt a civil szervezetek és szerveződések felé?
Hogyan érik el őket hatékonyan a civilek? Mi motiválhatja a fiatalokat, hogy civil szervezethez csatlakozzanak vagy akár maguk alapítsanak egyet?
Ezekről a kérdésekről beszélgettünk legújabb podcast adásunkban.

A beszélgetést a NIOK Alapítvány munkatársai, Szenográdi Réka és Gerencsér Balázs vezették, vendégeink Dér Leonóra, a Völgyváros Egyesület alapító tagja és Bálint Andrea, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság szervezeti koordinátora voltak.

Hasznos linkek: 

Előző podcastunk fiatal aktivisták témában az Amigos és Greenpeace részvételével

A GYIÖT oldalai: gyiot.hu ;  https://www.facebook.com/aGYIOT

Völgyváros Egyesület oldalai: http://www.volgyvaros.hu ; https://www.facebook.com/volgyvaros/ 

GYIÖT hírek a Foglalkozol ifjúsági munkával? Kutatás az ifjúsági munkát végző szakemberek körében 2023 című kutatással kapcsolatosan 

GYIÖT szakmai és módszertani kiadványok

Fiatalok bevonásához, megtartásához olvasmány: Legyen kéznél! ajánlások ifjúsági szervezeteknek című könyv IV. rész,Utánpótlás-nevelés fejezet

A Podcast a Hive Mind támogatásával jött létre: a Hive Mind közösség célja a médiatudatosság fejlesztése: segít, hogyan ismerd fel a félretájékoztatást, hogyan szólítsd meg kritikus ügyekben is pozitívan az embereket, és hogyan legyél biztonságban a digitális világban. A Hive Mind közösség angol nyelvű podcastjait meghallgathatod Spotify csatornájukon.Dec 21, 202253:34
Hová tűnhetett több, mint 200000 adó 1% felajánló?

Hová tűnhetett több, mint 200000 adó 1% felajánló?

A NIOK Alapítvány legújabb podcastjában a civil szervezetek számára felajánlott adó 1%-áról beszélgettünk az idei legfrissebb eredmények után.

Évről évre több, mint 20.000 szervezet indul versenybe az adófizetők által felajánlható adó 1%-áért. Érdekesség, hogy idén több, mint 200.000-rel kevesebb adózó jelölt meg civil szervezetet és ajánlotta fel az amúgy kárba vesző 1%-át, mégis az előző évhez képest nagyobb összeg tudott eljutni a civilekhez, összesen mintegy 11 milliárd Ft. Ez soknak hangzik, ugyanakkor minden évben kb. ugyanennyi összegről nem rendelkeznek a magyar adózók, így nem jut el támogatásuk a civilek sokszínű tevékenységére.

De vajon mi az oka annak, hogy csökkent a civilek részére nyilatkozók száma, míg az egyházi szervezeteknél növekedés tapasztalható? Mit tudunk az adófizetőkről? Vajon a felajánlók közt vannak-e már a legnagyobb adózók, vagy őket még sikeresen megszólíthatnák a civilek? Egyáltalán érdemes-e részt vennie egy kisebb szervezetnek abban a versenyben, ami az 1%-os gyűjtés kommunikációs zajában történik? Miért lehet hasznos a gyűjtés a civileknek azon túl, hogy tevékenységükhöz kisebb-nagyobb összeg érkezik a számlájukra szeptemberben?

A beszélgetés a NIOK Alapítvány igazgatója, Gerencsér Balázs vezette, beszélgetőpartnerei voltak: Scharle Ágota, a Budapest Intézet ügyvezető partnere, vezető kutatója, valamint Sczígel Andrea, a NIOK Alapítvány adománygyűjtési szakértője, az Adjukössze.hu programvezetője.

A témában érdeklődőknek az alábbi forrásokat ajánljuk figyelmébe:

A podcastot a Hive Mind közösséggel együttműködésben készítette a NIOK Alapítvány. A Hive Mind közösség célja a médiatudatosság fejlesztése: segít, hogyan ismerd fel a félretájékoztatást, hogyan szólítsd meg kritikus ügyekben is pozitívan az embereket, és hogyan legyél biztonságban a digitális világban. A Hive Mind közösség magyar és angol nyelvű podcastjait meghallgathatod ezen a Spotify csatornán.

Ha naprakész akarsz lenni a civil szféra híreiről és szeretnél minden tudásanyagot azonnal megkapni, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt és most: https://bit.ly/hirlevel_nonprofithu

Oct 19, 202252:27
Közösségi adománygyűjtés kis szervezetként, kevés forrással: az Élet Kis Virága és a MFÖEK története

Közösségi adománygyűjtés kis szervezetként, kevés forrással: az Élet Kis Virága és a MFÖEK története

Adománygyűjtésen gondolkozol, de úgy érzed, ehhez még kicsi a szervezet, nincs rá kapacitásotok? Hallgasd meg legújabb podcastunkat, amelyben egy kezdő és egy már rutinosabb civil szervezet osztja meg, mit tanultak adománygyűjtő kampányaik során.

Mi túl kicsik vagyunk hogy adománygyűjtő kampányba fogjunk. Én nem akarok kérni, másoknak nagyobb szüksége van rá. Pár százezer forintért amúgy sem érdemes ennyit dolgozni. Túl nagy fába vágnánk a fejszénket. Ha hallottál, vagy akár te magad mondtál hasonlókat, hallgasd meg a NIOK legújabb podcastját, és tudd meg, miért is érdemes mindenkinek adománygyűjtésbe fognia a saját ügye mellett!


Adásunkban két izgalmas civil szervezet volt vendégünk: a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát Alapítvány az elmúlt évek egyik kommunikációs sikertörténete az állatvédelemben, szuperaranyos posztjaikkal legtöbb állatbarát találkozott már. 2020 óta, tehát kevesebb mint 2 év alatt 5,5 millió forint adományt gyűjtöttek csak az Adjukösszén, úgy, hogy kezdetektől fogva és még ma is csak önkéntesekkel dolgoznak. Ábel Nikolett, a fundraising csapatuk tagja mesélt minderről.

Másik vendégünk Zörgő Sára, az Élet Kis Virága Alapítvány vezetője volt. Az alapítvány sérült gyermeket nevelő szűlőknek, családoknak, testvéreknek segít többek között élményprogramokkal, stresszkezelési és párkapcsolati tanácsadással, képzések finanszírozásával vagy akár eszközök beszerzésével. Legelső közösségi adománygyűjtő kampányuk nemrég zárult le az Adjukösszén, ahol sikeresen 455 000 forintot gyűjtöttek.

Velük beszélgettek munkatársaink, Sczígel Andrea és Bécser Vera arról, hogy mi vezethet sikerre egy kampányt. Első kampányukat nagyrészt önerőből, egyedül vezette Sára, aki így sokat mesélt arról, mit tanult ezalatt, és mit fog másképp csinálni a következő adománygyűjtésükben. Niki pedig többéves tapasztalataikat osztotta meg arról, mi az, ami ennyire jól működik náluk. Beszélgettünk arról, kik azok a segítők, önkéntesek, akiket már egy “kis” kampánynál is érdemes megkeresni, majd hosszabb távon is építeni rájuk. Milyen csatornákat mire, hogyan érdemes használni? Hogy állt össze egy-egy jó üzenet? És azt is megtudtuk, hogy a pénzen túl mennyi mindent adhat egy ilyen kampány.

Hallgasd meg, hogy téged is inspiráljanak az elkötelezett civilek történetei!

A Podcast a Hive Mind támogatásával jött létre: a Hive Mind közösség célja a civil szektor fejlesztése a médiatudatosság és az online kommunikáció terén: segít, hogyan ismerd fel a félretájékoztatást, hogyan szólítsd meg kritikus ügyekben is pozitívan az embereket, és hogyan legyél biztonságban a digitális világban. A Hive Mind közösség angol nyelvű podcastjait meghallgathatod Spotify csatornájukon.

Apr 13, 202250:43
Visszapillantó: civilek és álcivilek - kinek jutott és hogyan az állami forrásokból?

Visszapillantó: civilek és álcivilek - kinek jutott és hogyan az állami forrásokból?

Komoly változások történtek az elmúlt 4-8 évben, a kormányzati finanszírozás teljes átalakításon ment keresztül, ami a civil szférát is megrengette. A pénzügyeken túl változtak a szakmai kapcsolatok is az állami és önkormányzati szereplőkkel. De mik is ezek a hatások pontosan? Valós jelenség-e a pályázatok átpolitizáltsága? Léteznek “igazi” és álcivilek?

A civilek számára elérhető állami forrásokat sok kritika éri, így a Visszapillantó podcast ötödik, befejező részében ezt vizsgáltuk meg. A NIOK Alapítvány tapasztalatai és korábbi civil kutatások eredményeit osztja meg Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány igazgatója. De emellett kíváncsiak voltunk, hogy éli meg a források átpolitizáltságát testközelből egy régóta működő, szakmailag beágyazott szervezet. Így meghívtuk Kelemen Zoltánt, a Magosfa Alapítvány vezetője, aki évtizedes zöld-civil múltja tapasztalatait osztotta meg. Másik Bódis András, újságírók, aki többrészes, oknyomozó cikksorozatban tárta fel egy konkrét állami pályázat alakulását, és elmesélte, miért is egyértelműen kormányközeli kampánypénz-kifizető a Városi Civil Alap.

A NIOK podcast-sorozatát a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány támogatta. Az Alapítvány támogató szervezetként szakmai, emberi és anyagi segítséget nyújt közösségek létrehozásához és fejlesztéséhez. A közösségek állapotát, jóllétét a saját és a támogatók erőfeszítésein túl meghatározza a gazdasági, politikai környezet is. Az elmúlt 4 évben alapvető változások történtek és fontos tudnunk, hogyan alakult át, változott  meg a civil szervezetek világa. Beszélnünk kell arról is, hogy mit és miként kell változtatnunk, hogy a jobb társadalomért dolgozók megfelelő elismerést és támogatást kapjanak munkájukhoz. A beszélgetések együttműködő partnere a Civil Rádió.

Iratkozz fel hírlevelünkre és kövess minket a Facebook-on, hogy időben értesülj a következő epizódokról is!

Mar 23, 202201:05:46
Visszapillantó: sikeres civil akciók titka - helyi ügyek, mozgalmak az elmúlt évekből

Visszapillantó: sikeres civil akciók titka - helyi ügyek, mozgalmak az elmúlt évekből

Mitől lesz sikeres egy civil akció helyi szinten? A kommunikáció, a csapatépítés, a kapcsolatok, esetleg valami más a kulcsa? Mi jellemzi társadalmunkat, milyen térben mozognak a civilek, kik válnak egyáltalán civilekké, helyi ügyek alakítójává? Ezeket a témákat is boncolgatjuk a Visszapillantó podcast adásában, sikeres helyi kezdeményezések képviselőivel és kutatói szemmel kiegészülve. Szóba került az aktivizmusban tapasztalható üvegplafon, hogy miért a magunkba vetett hit lehet a döntő egy-egy ügy képviseletében, és hogy miért érdemes kicsiben kezdeni az “építkezést”.

A beszélgetés vendégei Homoki Andrea, a Civil Kollégium Alapítvány közösségszervezője, az Eleven Gyál alapítója, McMenemy Márk, vlogger, műsorvezető, aki a Fákat, ne bányát a Pilisbe civil akció kapcsán mesél, és Gerő Márton Az ELTE Társadalomtudományi Kar adjunktusa, aki a civil és politikai részvétel, a mozgalmak sikerei mögött álló tudományos eredményekkel egészítette ki a többiek személyes tapasztalatait. Őket a NIOK munkatársai, Bécser Vera és Gerencsér Balázs kérdezték.

A NIOK podcast-sorozatát a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány támogatta. Az Alapítvány támogató szervezetként szakmai, emberi és anyagi segítséget nyújt közösségek létrehozásához és fejlesztéséhez. A közösségek állapotát, jóllétét a saját és a támogatók erőfeszítésein túl meghatározza a gazdasági, politikai környezet is. Az elmúlt 4 évben alapvető változások történtek és fontos tudnunk, hogyan alakult át, változott  meg a civil szervezetek világa. Beszélnünk kell arról is, hogy mit és miként kell változtatnunk, hogy a jobb társadalomért dolgozók megfelelő elismerést és támogatást kapjanak munkájukhoz. A beszélgetések együttműködő partnere a Civil Rádió.

Iratkozz fel hírlevelünkre és kövess minket a Facebook-on, hogy időben értesülj a következő epizódokról is!


Mar 18, 202201:04:04
Visszapillantó: civilekről számokban, és arról, ami a számok mögött van

Visszapillantó: civilekről számokban, és arról, ami a számok mögött van

“Nehéz helyzetben vannak a civilek” - sokszor elhangzik, sokat mondjuk mi magunk is. De valóban így van? Mit mutatnak a számok, adatok? Milyen jelentős változások láthatóak, akár forrásteremtésben, működésmódban, a civil szervezetek megoldásaiban? Merre tartunk, milyen tendenciák látszanak, amelyek meghatározhatják a jövőt?

A podcastből a számok mögött rejlő okokat is megismerhetjük, valamint arról is tájékozódhatunk, hogy milyen kép él az emberekben a civilekről, és mennyire támogató a közeg itthon, illetve, hogy erre milyen hatása van az elmúlt évek negatív kormányzati kommunikációjának.

Sebestény István nonprofit kutatóval a Civitalis Egyesülettől és Molnár Csabával, a Political Capital kutatásvezetőjével Gerencsér Balázs (NIOK) beszélgetett. 

A beszélgetés résztvevőiről, említett programjairól itt tájékozódhatsz:

A NIOK podcast-sorozatát a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány támogatta. Az Alapítvány támogató szervezetként szakmai, emberi és anyagi segítséget nyújt közösségek létrehozásához és fejlesztéséhez. A közösségek állapotát, jóllétét a saját és a támogatók erőfeszítésein túl meghatározza a gazdasági, politikai környezet is. Az elmúlt 4 évben alapvető változások történtek és fontos tudnunk, hogyan alakult át, változott  meg a civil szervezetek világa. Beszélnünk kell arról is, hogy mit és miként kell változtatnunk, hogy a jobb társadalomért dolgozók megfelelő elismerést és támogatást kapjanak munkájukhoz.
A beszélgetések együttműködő partnere a Civil Rádió.

Iratkozz fel hírlevelünkre és kövess minket a Facebook-on, hogy időben értesülj a következő epizódokról is!


Feb 07, 202201:12:31
Önkéntesség és aktivizmus a fiatalok körében - Beszélgetés a Greenpeace-szel és az Amigosszal

Önkéntesség és aktivizmus a fiatalok körében - Beszélgetés a Greenpeace-szel és az Amigosszal

“Ezek a mai fiatalok”, hangzik el nap mint nap - de mi is a helyzet valójában? A NIOK podcastje arra kíváncsi, hogy a Z generáció fiatal felnőttei mennyire aktívak és érzékenyek társadalmilag. Két nagyon más, a fiatalokat mégis sikeresen bevonó szervezet képviselőivel beszégettünk: a Greenpeace Magyarország aktivisták és önkéntesek több generációját indította útjára, míg az Amigos a Gyerekekért Alapítvány még csak hét éve működik, de máris egy nagyon erős közösséget hozott létre egyetemista önkéntesei között.

Beszélgettünk a fiatalok eléréséről, bevonásáról, konkrét rendszerekről és tippekről, és arról is, hogyan lehet valóban jó hangulatú, megtartó önkéntes-közösséget létrehozni. Ha érdekel, mik a jól működő fiatal önkéntes- és aktivistacsapat titkai, vagy szeretnéd te is minél jobban elérni a 18-25 éves korosztályt, hallgasd meg a podcastünket!

A beszélgetést a NIOK Alapítvány munkatársai, Kovács Réka és Gerencsér Balázs vezették, vendégeink Bilej Kornélia, a Greenpeace Magyarország aktivista koordinátora és Sayej Petra az Amigos a Gyerekekért Alapítvány munkatársa voltak.

A Podcast a Hive Mind támogatásával jött létre: a Hive Mind közösség célja a médiatudatosság fejlesztése: segít, hogyan ismerd fel a félretájékoztatást, hogyan szólítsd meg kritikus ügyekben is pozitívan az embereket, és hogyan legyél biztonságban a digitális világban. A Hive Mind közösség angol nyelvű podcastjait meghallgathatod Spotify csatornájukon.

Feb 01, 202259:42
Visszapillantó: Civil törvények - a propaganda fogságában?

Visszapillantó: Civil törvények - a propaganda fogságában?

Visszapillantó podcast 2. rész! - Az elmúlt évekről civil szemmel

Milyen valós és milyen kommunikációs, politikai célokat látunk a civileket érintő törvények mögött?
Hogyan éli meg egy civil szervezet a fel-felbukkanó jogszabályi változásokat?
Mit jelent és miért is jó ma közhasznúnak lenni?

A NIOK Alapítvány négyrészes beszélgetéssorozata, a "Visszapillantó" 2. része érkezett most meg, melyben a jogi-szabályozási környezet változásairól beszélgettünk Kövér-Van Til Ágnessel, az ELTE docensével és Csapó Beatrix-szel, a Diverzitás Alapítvány vezetőjével.

A beszélgetés vezetői Gerencsér Balázs (NIOK) és Bécser Vera (NIOK).

A beszélgetés résztvevőiről, említett programjairól itt tájékozódhatsz:

A civil jogi szabályozás témakörhöz kapcsolódóan forrásokat a nonprofit.hu oldalon találsz.

A felvétel helyszínét a Civil Rádió biztosította. A NIOK podcast-sorozatát a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány támogatta. Az Alapítvány támogató szervezetként szakmai, emberi és anyagi segítséget nyújt közösségek létrehozásához és fejlesztéséhez. A közösségek állapotát, jóllétét a saját és a támogatók erőfeszítésein túl meghatározza a gazdasági, politikai környezet is. Az elmúlt 4 évben alapvető változások történtek és fontos tudnunk, hogyan alakult át, változott  meg a civil szervezetek világa. Beszélnünk kell arról is, hogy mit és miként kell változtatnunk, hogy a jobb társadalomért dolgozók megfelelő elismerést és támogatást kapjanak munkájukhoz.

Jan 19, 202201:01:30
Visszapillantó: civilek és önkormányzatok - hogyan működ(t)ünk együtt?

Visszapillantó: civilek és önkormányzatok - hogyan működ(t)ünk együtt?

Hány évesen lehet aktivistává válni és a kerékpárutak javítása mellett felszólalni? Mi kell ahhoz, hogy egy civil szervezet meghatározó szereplővé váljon az önkormányzati döntéshozatali folyamatokban? Ki akarja jobban az együttműködést, az önkormányzatok vagy a civilek? Ezekre és ehhez hasonló izgalmas és érdekes kérdésekre kaphatunk választ a Nonprofit.hu podcastjában.

A beszélgetés vezetői Gerencsér Balázs (NIOK) és Péterfi Ferenc (Közösségfejlesztők Egyesülete), a vendégek Sélley Andrea (Dialóg Egyesület) és Halász Áron (Magyar Kerékpárosklub.)

A beszélgetés résztvevőiről, említett programjairól itt tájékozódhatsz:

A beszélgetésben való könnyebb eligazodás kedvéért, kiemelünk néhány érintett témát:

8:40: Ki akarja jobban az együttműködést - az önkormányzatok vagy a civilek? És miért?

13:00: Jelenlegi együttműködések Miskolcon

17:35: Együttműködések az új önkormányzatokkal

24:27: Hatékonyság a civilek részéről - mik a tanácsok, hogy kezdeményezzünk jól, tanulási folyamatok

36:43: Bizottsági munka az önkormányzatoknál - van ennek még értelme? Alternatívák, részvételiség

45:35: Miben kellene fejlődnie az önkormányzatoknak, mik az elérendő következő lépcsők?

A felvétel helyszínét a Civil Rádió biztosította. A NIOK podcast-sorozatát a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány támogatta. Az Alapítvány támogató szervezetként szakmai, emberi és anyagi segítséget nyújt közösségek létrehozásához és fejlesztéséhez. A közösségek állapotát, jóllétét a saját és a támogatók erőfeszítésein túl meghatározza a gazdasági, politikai környezet is. Az elmúlt 4 évben alapvető változások történtek és fontos tudnunk, hogyan alakult át, változott  meg a civil szervezetek világa. Beszélnünk kell arról is, hogy mit és miként kell változtatnunk, hogy a jobb társadalomért dolgozók megfelelő elismerést és támogatást kapjanak munkájukhoz.

www.nonprofit.hu // www.facebook.hu/niokalapitvany


Dec 01, 202155:19
Giving Tuesday: Vegyük le a segítésről a szomorúságfiltert! Impulzusadakozás, önkéntesség, személyes (jó)ügyek Hajós Andrással és Herczeg Szonjával

Giving Tuesday: Vegyük le a segítésről a szomorúságfiltert! Impulzusadakozás, önkéntesség, személyes (jó)ügyek Hajós Andrással és Herczeg Szonjával

November 30 - Giving Tuesday, az adományozás nemzetközi ünnepe!  - A NIOK Alapítvány a Hive Mind közösséggel* együttműködésben négyrészes beszélgetés-sorozatot indított, melynek legújabb részében a Giving Tuesdayt járjuk körbe.

Miért jó ezen a napon adományozni, és le lehet-e tudni évi egy nappal a társadalmi felelősségvállalást? Milyen formái lehetnek a pénzadomány mellett a segítésnek, és ér jól érezni magunkat, miközben jót teszünk?

A jó ügyeket és az adományozást népszerűsítő kampányt ismert emberek is felkarolták idén, köztük Herczeg Szonja író, az NLC felelős szerkesztője és Hajós András dalszerző, műsorvezető is. Egyikőjüknek sem ez az első, másokat segítő szerepvállalása, sokszor állnak ki szívügyeik mellett, így örömmel meséltek korábbi önkéntes és adományozói tapasztalataikról is a NIOK Alapítvány munkatársainak, Sczígel Andreának és Bécser Verának,.

A személyes történetekből megtudhatjuk, milyen konfliktusba áll bele Hajós András egy tipikusan magyar lakógyűlésen, és azt is, hogyan alakította Herczeg Szonja viszonyát a segítéshez egy venezuelai keresztény iskola. Szóba kerültek kőkemény realitások és az utópisztikusnak tűnő, de talán mégis elérhető világ, egy szociális bérlakás kifestése közbeni bénázások, és az is, hogy ki mit gondol, érdemes-e a tiniket önkéntességre buzdítani? Megannyi személyes történet, szakmai tapasztalatokkal fűszerezve a felelősségvállalásról, jótékonyságról - hallgass bele te is!

A Hive Mind közösség célja a médiatudatosság fejlesztése: segít, hogyan ismerd fel a félretájékoztatást, hogyan szólítsd meg kritikus ügyekben is pozitívan az embereket, és hogyan legyél biztonságban a digitális világban. 

Nov 16, 202135:15
Beszélgetés a gyermekbántalmazásról és civil kampányok sikereinek titkairól - Kék Vonal, UNICEF, NIOK Alapítvány

Beszélgetés a gyermekbántalmazásról és civil kampányok sikereinek titkairól - Kék Vonal, UNICEF, NIOK Alapítvány

Miért fontos beszélni a gyermekbántalmazásról, és milyen segítséget nyújtanak civil szervezetek? 

Fiatalokkal dolgozol, de nem mindig találod meg a közös nyelvet? Esetleg érdekel, hogyan lehet sikerre vinni egy kampányt tabutémákban? És kell egyáltalán TikTokoznia egy civil szervezetnek? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ beszélgetésünkben, hallgass bele!

A NIOK Alapítvány a Hive Mind közösséggel együttműködésben négyrészes beszélgetés-sorozatot indít. Az első podcastban az idei Civil díj legjobb kommunikációs kampány kategóriájának két döntősével, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és az Unicef Magyarország képviselőjével beszélgettünk.

Hasznos elérhetősgek, linkek: 

A  Kék Vonal Segélyszámai: Kék Vonal Lelkisegélyvonal 24 év alattiaknak (0h-24h) - 116 111; Kék Vonal Segélyvonal aggódó felnőtteknek - 116 000

Az adásban elhangzó tartalmak, segédanyagok linkjei:

Az UNICEF Kutatása a gyermekbántalmazásról: https://unicef.hu/igy-segitunk/hireink/ismerd-fel-es-tegyel-ellene-gyermekbantalmazas-elleni-kampanyt-inditott-az-unicef-magyarorszag

https://unicef.hu/nemvagyegyedul-2020, kapcsolódó videó:  https://www.youtube.com/watch?v=9QulJlV0k3Y&t=62s

Ismerd fel és tegyél ellene kampány:  https://unicef.hu/bantalmazas

Helpapp applikáció gyerekeknek: https://unicef.hu/ezt-tesszuk-itthon/segitunk/helpapp

Tippek, infók gyerekeknek: https://kek-vonal.hu/tippek-infok-gyermekeknek/  és https://unicef.hu/nemvagyegyedul-2020#tab-21390

Tippek, infók felnőtteknek: https://kek-vonal.hu/aggodom-egy-gyerekert-2/ és https://unicef.hu/nemvagyegyedul-2020#tab-21389

A Hive Mind közösségről több infót itt találsz: https://hu.hive-mind.community/

Spotify-on itt követheted a Hive Mindot:  https://open.spotify.com/show/0SKu4RtyTFPD21N9eJ0bnA?si=HHJkCpDaTvO_JR6QsqnYrA&utm_source=copy-link

Oct 27, 202149:04
Ők lettek a Civil Díj 2021 közönségszavazásának győztesei! Az #acsaládazcsalád kampány sikere

Ők lettek a Civil Díj 2021 közönségszavazásának győztesei! Az #acsaládazcsalád kampány sikere

Mitől lett olyan sikeres a közösségi médiában és azon is túl az #acsaládazcsalád kampány? 

Hogyan érezték magukat és hogyan értékelik a kampányt a szervezők? 

Erről beszélgettek a Civil Díj alapító NIOK Alapítvány munkatársai, Scheili Renáta és Gerencsér Balázs, Dudits Lucával és Pál Marcival. 

 

Jun 16, 202127:14