Skip to main content
Spotify for Podcasters
Noorderlicht Rotterdam Podcast

Noorderlicht Rotterdam Podcast

By Noorderlicht Rotterdam Podcast

Welkom bij Noorderlicht Rotterdam. Wij zijn een eigentijdse, levendige kerk. In deze podcast vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat er gebeurt rond speciale evenementen in de kerk. Gesprekken waar je van opknapt!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Hoe weet je of je de juiste keuzes maakt?

Noorderlicht Rotterdam PodcastJul 14, 2019

00:00
14:36
Wat betekent vrijheid voor je?

Wat betekent vrijheid voor je?

Je kunt je in je leven klem laten zeten door van alles en nog wat. Door teveel te focussen op dingen die een last voor je kunnen worden, maar die aanvankelijk geweldig leken. Bijvoorbeeld door een net te dure hypotheek op een mooi huis. Of door leugentjes om bestwil. Of door je juist aan vrijheid vast te houden waardoor je geen keuzes kunt maken. Hoe navigeer je hier doorheen? Hier gaat het over in deze aflevering.

Nov 06, 202329:56
Op Zijn heilige naam vertrouwen wij (Psalm 33)

Op Zijn heilige naam vertrouwen wij (Psalm 33)

In Psalm 3 wordt de lezer opgeroepen God te prijzen. Niet omdat het een verplicht nummer is om God te prijzen. Waarom het goed is om dit te doen, ontdek je in deze aflevering, waarin ds. Niels de Jong ingaat op de nuances van psalm 33.

Sep 18, 202308:09
Hoe Tim Keller ds. Niels de Jong inspireerde

Hoe Tim Keller ds. Niels de Jong inspireerde

Alle zegen komt van Boven, en soms in de vorm van inspiratie door gelijkgestemden of mensen met weer andere ervaring dan jijzelf. Dit geldt ook voor ds. Niels de Jong. De Amerikaanse pastor Tim Keller overleed recentelijk, en hij inspireerde Niels enorm. In deze aflevering gaan we hier op in.

Aug 07, 202322:48
Stadsklooster Rotterdam bestaat 1 jaar
Jun 22, 202338:53
Rabbijn Albert Ringer herdenkt de rauwe realiteit van de Shoah
Apr 24, 202301:14:08
Psalm 32: Over vergiffenis na zonde en veiligheid bij God

Psalm 32: Over vergiffenis na zonde en veiligheid bij God

In deze aflevering gaat ds. Niels de Jong dieper in op Psalm 32, en wat deze betekent in ons dagelijks leven. Hoe gaan we om met wat we verkeerd doen, nemen we hier wel voldoende verantwoordelijkheid voor? Wat is de manier die God ons aanreikt?

Apr 22, 202309:15
Het boek Job: over tegenslag, geloof en onhandige vrienden

Het boek Job: over tegenslag, geloof en onhandige vrienden

Job was een van de grootste pechvogels in de bijbel - en dan zeggen we het nog voorzichtig. Weinig mensen hebben zoveel tegenslag in het leven ervaren als Job. Het boek Job gaat hier diep op in, maar ook op de kracht van zijn geloof. In deze aflevering gaat Jojanneke in gesprek met ds. Niels de Jong over het boek Job.

Meer weten over Job en dit pittige bijbelboek, na het beluisteren van deze aflevering? Momenteel is ook een prekenreeks over dit boek gaande bij Noorderlicht. Deze kun je ook naluisteren via ons YouTubekanaal en via Spotify.

Apr 11, 202337:54
Psalm 31: God als schuilplaats als je door vijanden belaagd wordt

Psalm 31: God als schuilplaats als je door vijanden belaagd wordt

De schrijver van Psalm 31 zoekt zijn heil bij God in een tijd waarin hij wordt belaagd door vijanden. Wat zijn voor jou momenten dat je een schuilplaats nodig hebt? Deze keer gaat ds. Niels de Jong dieper in op de betekenis van psalm 31. 

Mar 12, 202307:37
Psalm 30: Dankbaarheid

Psalm 30: Dankbaarheid

Psalm 30 gaat over dankbaarheid. Mensen onderscheiden zich van andere levende wezens in dat zij bewust hun dankbaarheid kunnen uitspreken naar God, in alle bewustzijn. Hoe is dit voor jou?

Mar 04, 202308:16
Gelijkenissen

Gelijkenissen

De verloren zoon. De rijke man met zijn graanschuren. Het verhaal van die werkers en de talenten. Jezus deelde veel gelijkenissen om levenslessen te verduidelijken. In deze aflevering gaan ds. Niels de Jong en Jojanneke dieper in op de betekenis van deze verhalen, en het hoe en waarom van deze gelijkenissen.

Jan 27, 202322:19
De zegen

De zegen

Iedere dienst sluit ds. Niels de Jong af met de zegen. Je zou kunnen zeggen dat het een soort kompas of gids is die je meekrijgt om de week mee in te gaan. In deze aflevering gaan we dieper in op de zegen.

Jan 01, 202313:16
Groter dan de goden (Psalm 29)

Groter dan de goden (Psalm 29)

'Erken de Heer, o goden'. Daar begint Psalm 29 mee. Best apart - er is toch maar één God? Waarom zou in de Bijbel enige validatie staan voor andere goden? Ds. Niels de Jong loodst je door Psalm 29 heen.

Dec 15, 202208:16
De zegen van advent

De zegen van advent

De eerste van vier kaarsen brandt weer in menig kerk en huiskamer, en iedere dag worden er weer luikjes van kalenders opengemaakt: de adventsperiode is begonnen. Wat is de zegen van deze adventstijd? Dominee Niels de Jong gaat er dieper op in in gesprek met Jojanneke.

Dec 03, 202215:30
Kleine profeten, waarom lezen we die?

Kleine profeten, waarom lezen we die?

Kleine profeten...deze worden de laatste tijd in een reeks behandeld tijdens de preken bij Noorderlicht. Dit is vaak best pittige kost, met soms boodschappen die wat lastig te ontvangen zijn. Ds. Niels de Jong loodst je door het hoe en waarom van deze pittige boeken heen in deze aflevering van de podcast.

Nov 27, 202227:43
Het boek Numeri: een inleiding
Oct 24, 202212:59
Drie duistere verhalen uit Numeri

Drie duistere verhalen uit Numeri

In de bijbel komen we soms vreemde, duistere verhalen tegen. Gekke verhalen, bijvoorbeeld in Numeri, over een opstand van een paar leiders tegen Mozes, waarbij de opstandelingen verdwijnen in een aardverschuiving. En meer geweld, dood en straf van God. Niet echt gemakkelijke kost. Maar bij Noorderlicht kijken we niet de andere kant op, en doen we niet alsof de verhalen niet in de bijbel staan. Maar wat moeten we met ingewikkelde, duistere verhalen in Numeri? Ds. Niels de Jong loodst je er doorheen in deze aflevering.

Oct 15, 202226:55
Psalm 28: Help mij
Oct 01, 202208:05
De mooiste manier van leven is een leven van geven (II Korintiërs 9: 6-15)
Jul 03, 202259:53
Jubileum: 10 jaar Noorderlicht Rotterdam!
Jul 01, 202230:31
Psalm 28: Het verlangen naar recht

Psalm 28: Het verlangen naar recht

Het is heel menselijk, de behoefte aan gerechtigheid, als je iets ziet gebeuren dat niet okay is. Hoe ga je daar mee om? Ds. Niels de Jong gaat in deze (alweer 80ste) aflevering van deze podcast dieper in op de betekenis van Psalm 28, waarin recht centraal staat.

Jun 20, 202208:14
Hoe gaat het nu in de kerk na corona?
Jun 01, 202220:57
Loopt een priester Noorderlicht binnen
Apr 12, 202256:16
Psalm 27: Hoe ga je met angst om?

Psalm 27: Hoe ga je met angst om?

Een mens kan veel angsten hebben. Helemaal in lastige tijden kan de angst je echt aanvliegen. Angst voor ziekte, om alleen te zijn, voor de dood. Of om een verhaal voor publiek te vertellen. Of weer heel andere dingen. Hoe dan ook: angst hebben is menselijk. Maar hoe ga je daar mee om? En wat kunnen we hiervoor vinden in Psalm 27? Ds. Niels de Jong gaat hier dieper op in tijdens deze aflevering.

Feb 24, 202209:52
Wat zegt de Bijbel over de schandalen van deze tijd?

Wat zegt de Bijbel over de schandalen van deze tijd?

We hebben het denk ik allemaal wel gezien: beroemdheden zijn niet alleen feilbaar, maar kunnen ook publiekelijk hard van hun sokkel vallen. Maar als je dan beroemd bent, en je hebt een voorbeeldfunctie, dan valt het wel erg op als je een misser maakt. Vooral als je heel veel missers maakt. En wat doet dat met slachtoffers? En hoe zit dat eigenlijk in het kader van het geloof?

Feb 16, 202225:59
Hoe ziet kerst er dit jaar uit bij Noorderlicht?

Hoe ziet kerst er dit jaar uit bij Noorderlicht?

Ds. Niels de Jong en Jojanneke bespreken de best wel grote 'elephant in the room': kerstmis in lockdown. Wat doen we wél? Daar gaat het deze keer over. Ook handig:

Zalig kerstfeest gewenst, ondanks alles!

Warme groet,

Noorderlicht Rotterdam

Dec 23, 202118:24
Wat moet je met de ingewikkelde symboliek van Openbaring?

Wat moet je met de ingewikkelde symboliek van Openbaring?

Er worden nogal wat heftige scenario's geschetst in Openbaring, het laatste boek van de bijbel. Armageddon, draken, monsters, en meer symbolische beelden die niet zouden misstaan in menig blockbuster-film. Wat moet je hier nu eigenlijk mee? Moet je deze beelden nu letterlijk nemen, of zit er iets anders achter? In dit gesprek met ds. Niels de Jong gaan we de diepte in. Figuurlijk gesproken dan. :-)


Dec 13, 202129:38
Psalm 26: Gebeden meebidden, niet beoordelen

Psalm 26: Gebeden meebidden, niet beoordelen

Soms kunnen mensen razendsnel oordelen over iets of iemand. Dit gebeurt soms ook met gebeden: soms worden gebeden beoordeeld, en daarmee de degene die bidt. In deze verdieping van Psalm 26 gaat ds. Niels de Jong dieper in op dit fenomeen, en hoe Psalm 26 hier op inhaakt.

Nov 13, 202108:55
Over de polarisatie in de wereld op dit moment
Nov 02, 202120:32
Weg met de regels in het geloof!?

Weg met de regels in het geloof!?

Als je gelooft, dan heb je te maken met regels. Zo zijn er bijvoorbeeld de tien geboden. Hoe zit dit eigenlijk in de praktijk? En in hoeverre zijn regels in lood gegoten in de kerk? Hierover gaan we met ds. Niels de Jong in gesprek in deze aflevering.

HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?
Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.

OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM
Wij zijn een eigentijdse, levendige kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent.

DIENSTEN OP ZONDAG
Je kunt diensten op onze drie locaties in Rotterdam bijwonen, en ook worden de diensten van Noorderlicht in de Prinsekerk online verzorgd via
www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal.

SPECIALE DIENSTEN
Het is mogelijk om te trouwen, je te laten dopen of op te laten dragen in de Prinsekerk, ook in coronatijd. Ook is het mogelijk om uitvaartdiensten te houden in de Prinsekerk. Neem contact op met niels@noorderlichtrotterdam.nl, als je hiervan gebruik wilt maken. Het is ook mogelijk om je speciale dienst live online te delen met je dierbaren, dat kunnen we faciliteren vanuit Noorderlicht in de Prinsekerk. Neem contact op met ds. Niels de Jong over de mogelijkheden.

SOCIAL MEDIA
Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam

Volg de Prinsekerk op Twitter:
https://twitter.com/N00rderlicht 

BIJDRAGEN AAN DE BUURT
Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.

Sep 22, 202126:26
Psalm 25: God wijst David het juiste pad

Psalm 25: God wijst David het juiste pad

In deze psalmverdieping gaat ds. Niels de Jong dieper in op de manier waarop God David de weg wijst, en ook hoe David hier mee omgaat. Zijn houding ten opzichte van God is opmerkelijk en inspirerend te noemen.

HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?
Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.

OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM
Wij zijn een eigentijdse, levendige kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent.

DIENSTEN OP ZONDAG
Je kunt diensten op onze locaties bijwonen, en ook worden de diensten van Noorderlicht in de Prinsekerk online verzorgd via
www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal.

SPECIALE DIENSTEN Het is mogelijk om te trouwen, je te laten dopen of op te laten dragen in de Prinsekerk, ook in coronatijd. Ook is het mogelijk om uitvaartdiensten te houden in de Prinsekerk. Neem contact op met niels@noorderlichtrotterdam.nl, als je hiervan gebruik wilt maken. Het is ook mogelijk om je speciale dienst live online te delen met je dierbaren, dat kunnen we faciliteren vanuit Noorderlicht in de Prinsekerk. Neem contact op met ds. Niels de Jong over de mogelijkheden.

SOCIAL MEDIA
Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam

Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht 

BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.

Sep 06, 202111:54
Veerkrachtig na jong ouderverlies

Veerkrachtig na jong ouderverlies

De rollen zijn deze keer omgedraaid: Elisabeth de Bruijn neemt voor deze ene keer de podcast over - en interviewt Jojanneke. Over jong ouderverlies, en hoe je daarna opgroeit. En hoe dit vandaag de dag zit als je wees wordt. Maar ook...welke impact het op de lange termijn heeft.

Jul 26, 202101:05:52
Bevrijd van goedkeuring van buitenaf
Jul 19, 202126:40
Wat betekenen de tien plagen in het boek Exodus?

Wat betekenen de tien plagen in het boek Exodus?

De tien plagen in het boek Exodus in de Bijbel: ogenschijnlijk spontaan dood neervallende eerstgeboren zonen, sprinkhanenzwermen, veepest, mislukte oogst en meer ellende...het is allemaal nogal wat. Onfortuinlijk toeval, of echt straffen van God? En hoe geloofwaardig is dit eigenlijk allemaal? En wat kun je er mee? Jojanneke in gesprek met ds. Niels de Jong.

Jun 30, 202131:22
Psalm 24: Psalmen leren je bidden en goed handelen in Gods nabijheid

Psalm 24: Psalmen leren je bidden en goed handelen in Gods nabijheid

Ds. Niels de Jong duidt Psalm 24 in deze aflevering. Je kunt veel leren over het geloof, God, het leven, wat belangrijk is - als je luistert naar mensen die bidden, zeker mensen die veel ervaring hebben met bidden. Zulke biddende mensen kunnen je laten zien wie God is en hoe God met hen omgaat. Of in ieder geval, in hoe zij dat ervaren. Daarom is het ook zonde als mensen alleen maar in stilte bidden - dan geef je anderen ook  niet de kans te leren van jouw bidden. 

Bidden met je leren - en hoe kun je het anders leren als je het mensen niet hoort voordoen. In de kerk, in kleine verbanden van de kerk, rondom de maaltijd, of in het gezin waar je opgroeit. En zeker als je beginnend bent in het christelijk geloof, of als je als kind luistert naar een volwassene in het gebed, begrijp je misschien niet alles. Maar van wat je begrijpt, kun je veel leren.

Jun 16, 202109:17
Psalm 23: Het ontbreekt mij aan niets

Psalm 23: Het ontbreekt mij aan niets

Psalm 23 is één van de vaakst gehoorde psalmen waar mensen steun uit halen. Je komt deze psalm regelmatig bij levensmijlpalen, bijvoorbeeld bij huwelijken, bij overlijden, en in tijden waarin men steun nodig heeft om welke reden dan ook. Vandaag gaat ds. Niels de Jong dieper in op deze psalm. 

HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?
Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.

OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM
Wij zijn een eigentijdse, levendige kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent.

DIENSTEN OP ZONDAG
In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via
www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal.

SPECIALE DIENSTEN
Het is mogelijk om te trouwen, je te laten dopen of op te laten dragen in de Prinsekerk, ook in coronatijd. Ook is het mogelijk om uitvaartdiensten te houden in de Prinsekerk. Neem contact op met niels@noorderlichtrotterdam.nl, als je hiervan gebruik wilt maken. Het is ook mogelijk om je speciale dienst live online te delen met je dierbaren, dat kunnen we faciliteren vanuit Noorderlicht in de Prinsekerk. Neem contact op met ds. NIels de Jong over de mogelijkheden.

SOCIAL MEDIA
Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam

Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht
Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois 

BIJDRAGEN AAN DE BUURT
Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.

May 23, 202106:36
Als je twijfelt aan je geloof

Als je twijfelt aan je geloof

Twijfel je weleens aan het bestaan van God? Of aan bepaalde aspecten van het christelijk geloof? En is dat erg, of valt dat wel mee? Deze keer gaat Jojanneke met ds. Niels de Jong de diepte in over dit onderwerp.


HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?
Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.

OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM
Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent.

DIENSTEN OP ZONDAG
In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via
www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal.

SPECIALE DIENSTEN
Het is mogelijk om te trouwen, je te laten dopen of op te laten dragen in de Prinsekerk, ook in coronatijd. Ook is het mogelijk om uitvaartdiensten te houden in de Prinsekerk. Neem contact op met niels@noorderlichtrotterdam.nl, als je hiervan gebruik wilt maken.

SOCIAL MEDIA
Like & abonneer: ons YouTube kanaal
Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht
Instagram: @noorderlichtrotterdam

Volg de Prinsekerk op Twitter:
https://twitter.com/N00rderlicht
Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois 

BIJDRAGEN AAN DE BUURT
Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.

May 02, 202135:18
Een strijdende koning (Psalm 21)

Een strijdende koning (Psalm 21)

Psalm 21 is een wat ongemakkelijke psalm voor velen, helemaal in ons tijdsbeeld. Toch is dit niet reden om deze zomaar terzijde te schuiven. Ds. Niels gaat de uitdaging aan en duidt deze psalm. 

HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?
Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.

OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM
Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent.

DIENSTEN OP ZONDAG
In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via
www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal.

SPECIALE DIENSTEN
Het is mogelijk om te trouwen, je te laten dopen of op te laten dragen in de Prinsekerk, ook in coronatijd. Ook is het mogelijk om uitvaartdiensten te houden in de Prinsekerk. Neem contact op met niels@noorderlichtrotterdam.nl, als je hiervan gebruik wilt maken.

SOCIAL MEDIA
Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam

Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht
Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois 

BIJDRAGEN AAN DE BUURT
Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.

Apr 13, 202107:53
In gesprek met Brigitte over "Denk aan de Heer, bij alles wat je doet..." (Spreuken 3:6)

In gesprek met Brigitte over "Denk aan de Heer, bij alles wat je doet..." (Spreuken 3:6)

"Denk aan de Heer bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg." Dit is Spreuken 3:6, en deze speelt voor Brigitte Blijdorp de hoofdrol in haar leven. In deze aflevering deelt ze waarom precies, en hoe dat eruit ziet in het dagelijks leven.


Apr 05, 202117:25
Psalm 22: "Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?"

Psalm 22: "Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?"

De woorden van Jezus aan het kruis werden ooit eerder in Psalm 22 geschreven door David: "Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?" In de dagen voor Pasen staan we hier bij stil, en hoe deze psalm te duiden. Ds. Niels de Jong helpt je op weg.

HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?
Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.

OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM
Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent.

DIENSTEN OP ZONDAG
In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via
www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal.

SPECIALE DIENSTEN
Het is mogelijk om te trouwen, je te laten dopen of op te laten dragen in de Prinsekerk, ook in coronatijd. Ook is het mogelijk om uitvaartdiensten te houden in de Prinsekerk. Neem contact op met niels@noorderlichtrotterdam.nl, als je hiervan gebruik wilt maken.

SOCIAL MEDIA
Like & abonneer: ons YouTube kanaal
Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht
Instagram: @noorderlichtrotterdam

Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht
Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois 

BIJDRAGEN AAN DE BUURT
Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.

Mar 27, 202111:08
Achter de schermen bij Noorderlicht met Donna Galenkamp
Mar 15, 202127:03
Wat betekenen rituelen voor je?
Mar 05, 202145:42
De juiste woorden als poort naar verdiepende groei (Spreuken 25: 11-12)

De juiste woorden als poort naar verdiepende groei (Spreuken 25: 11-12)

Deze aflevering is deel 2 in onze serie over Spreuken met Noorderlichters. Willem Vermeijden schuift aan bij Jojanneke, en het gaat snel diep. Willem neemt Spreuken 25: 11-12 mee, en dit betekent veel. In tijden van verlies en rouw, en in het dagelijks leven. Ooit, nu, en later.


HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?
Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.

OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM
Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent.

DIENSTEN OP ZONDAG
In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via
www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal.

SOCIAL MEDIA
Like & abonneer: ons YouTube kanaal
Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht
Instagram: @noorderlichtrotterdam

Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht
Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois
Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS

BIJDRAGEN AAN DE BUURT
Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl. Deze maand steunen we daarnaast ook de diaconie. De link naar de QR-code voor donatie vind je HIER op de dienstpagina van 14 februari. Deze code is de hele maand februari geldig.

Feb 16, 202140:48
Via strijd naar de overwinning (Psalm 20)

Via strijd naar de overwinning (Psalm 20)

De kern van de Bijbel is niet in een paar woorden te vatten. Toch is er wel een uitspraak in de Bijbel die hier dichtbij komt: 'door strijd naar de overwinning' (Romeinen 8). Ds. Niels de Jong gaat de diepte in met Psalm 20. Over strijd...in je leven.

HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?
Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.

OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM
Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent.

DIENSTEN OP ZONDAG
In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via
www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal.

SOCIAL MEDIA
Like & abonneer: ons YouTube kanaal
Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht
Instagram: @noorderlichtrotterdam

Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht
Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois
Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS

BIJDRAGEN AAN DE BUURT
Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl. Deze maand steunen we daarnaast ook de diaconie. De link naar de QR-code voor donatie vind je HIER op de dienstpagina van 7 februari. Deze code is de hele maand februari geldig.

Feb 09, 202111:13
Cora: Over opbouwende en afbrekende woorden (Spreuken 16:24)

Cora: Over opbouwende en afbrekende woorden (Spreuken 16:24)

Feb 02, 202125:25
De sprakeloze spraak van Gods majesteit (Psalm 19)

De sprakeloze spraak van Gods majesteit (Psalm 19)

Hoe kun je weten dat er een God is, en zo ja, wie is die God dan? Vandaag gaat ds. Niels de Jong in op Psalm 19, die vertelt over de onuitgesproken maar duidelijke majesteit van God. Ook geeft Niels je handvatten voor wat die voor je leven betekent. Bijvoorbeeld met betrekking tot hoogmoed.

HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?
Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.

OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM
Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent.

DIENSTEN OP ZONDAG
In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via
www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal.

SOCIAL MEDIA
Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam

Volg de Prinsekerk op Twitter:
https://twitter.com/N00rderlicht
Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois
Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS

BIJDRAGEN AAN DE BUURT
Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl. Deze maand steunen we daarnaast ook de Voedselbank. De link naar de QR-code voor donatie vind je op deze pagina: http://noorderlichtrotterdam.nl/inspiratie/dienst-24-januari-2021

Jan 27, 202110:12
2021: De dominee durft vooruit te kijken

2021: De dominee durft vooruit te kijken

Durf jij voluit vooruit te kijken, naar wat 2021 ons gaat brengen, maar vooral naar hoe je er zelf in staat? In deze aflevering praten ds. Niels de Jong en Jojanneke over vooruit durven kijken na een rampjaar, en over het durven hebben van plannen, in een tijd waarin het 'normaal' eigenlijk niet meer bestaat.

HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?
Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.

OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM
Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent.

DIENSTEN OP ZONDAG
In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via
www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal.

SOCIAL MEDIA
Like & abonneer: ons YouTube kanaal
Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht
Instagram: @noorderlichtrotterdam

Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht
Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois
Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS

BIJDRAGEN AAN DE BUURT
Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl. Deze maand steunen we daarnaast ook de Voedselbank. De link naar de QR-code voor donatie vind je op deze pagina: http://noorderlichtrotterdam.nl/inspiratie/dienst-3-januari-2021

Jan 05, 202127:48
Geen softe God (Psalm 18)

Geen softe God (Psalm 18)

God is geen softe God. In Psalm 18 bidt David tot God, en dankt hem voor het hem bevrijden van zijn vijanden. Ds. Niels de Jong zoekt de verdieping op, en neemt je mee in deze Psalm, zodat jij er iets in je dagelijks leven aan hebt.


HELP JE MEDEMENS MET EEN DECEMBERGIFT
Via de
Decembergiftpagina. Deze maand steunen we 5 doelen.

HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?
Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.

OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM
Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent.

DIENSTEN OP ZONDAG
In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal.

SOCIAL MEDIA
Like & abonneer: ons YouTube kanaal
Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht
Instagram: @noorderlichtrotterdam

Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht
Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois
Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS

BIJDRAGEN AAN DE BUURT
Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.

Dec 22, 202012:26
Kerstmis is wel heel erg anders dit jaar!
Dec 14, 202023:08
In iedere psalm vind je Jezus (Psalm 17)

In iedere psalm vind je Jezus (Psalm 17)

In iedere psalm vind je Jezus. Ds. Niels de Jong helpt je dit te ontdekken aan de hand van Psalm 17. Deze psalm is een gebed van David, en vraagt hulp aan God in tijden van tegenstand. Hij weet dat hij vijanden heeft, en wil zich sterken, en zoekt zijn toevlucht bij God.


HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?
Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.

OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM
Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent.

DIENSTEN OP ZONDAG
In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht momenteel in de kerk én online verzorgd via
www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. Het is door de huidige coronamaatregelen in oktober 2020 alleen mogelijk om op inschrijving naar een dienst te komen. Ook is het maximum aantal aanwezigen op 30 personen gesteld door de overheid. Deze richtlijn houden we dan ook aan.

SOCIAL MEDIA
Like & abonneer: ons YouTube kanaal
Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht
Instagram: @noorderlichtrotterdam

Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht
Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois
Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS

BIJDRAGEN AAN DE BUURT
Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.

Nov 24, 202011:27
Nathan Noorland: lopen met Jezus

Nathan Noorland: lopen met Jezus

Nathan Noorland werkt als predikant bij Noorderlicht Rotterdam Charlois. We praten bij over hoe de gemeente in Charlois zich ontwikkelt, en wat zijn beeld van hoe Kerstmis eruit gaat zien in 2020. Ook heeft hij wat bemoedigende woorden voor een positieve gemoedstoestand in deze malle coronatijd.


HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?
Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.

OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM
Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent.

DIENSTEN OP ZONDAG
In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht momenteel in de kerk én online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA. Het is door de huidige coronamaatregelen alleen mogelijk om op inschrijving naar een dienst te komen. Ook is het maximum aantal aanwezigen op 30 personen gesteld door de overheid. Deze richtlijn houden we dan ook aan.

SOCIAL MEDIA
Like & abonneer: ons YouTube kanaal
Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht
Instagram: @noorderlichtrotterdam
Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht
Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois 

BIJDRAGEN AAN DE BUURT
Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis.
Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.

Nov 10, 202027:02