Skip to main content
Spotify for Podcasters
Noorderlicht Rotterdam Podcast

Noorderlicht Rotterdam Podcast

By Noorderlicht Rotterdam Podcast

Welkom bij Noorderlicht Rotterdam. Wij zijn een eigentijdse, levendige kerk. In deze podcast vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat er gebeurt rond speciale evenementen in de kerk. Gesprekken waar je van opknapt!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Vergeving geven en ontvangen...hoe doe je dat?

Noorderlicht Rotterdam PodcastOct 06, 2019

00:00
45:33
Psalm 31: God als schuilplaats als je door vijanden belaagd wordt

Psalm 31: God als schuilplaats als je door vijanden belaagd wordt

De schrijver van Psalm 31 zoekt zijn heil bij God in een tijd waarin hij wordt belaagd door vijanden. Wat zijn voor jou momenten dat je een schuilplaats nodig hebt? Deze keer gaat ds. Niels de Jong dieper in op de betekenis van psalm 31. 
Mar 12, 202307:37
Psalm 30: Dankbaarheid

Psalm 30: Dankbaarheid

Psalm 30 gaat over dankbaarheid. Mensen onderscheiden zich van andere levende wezens in dat zij bewust hun dankbaarheid kunnen uitspreken naar God, in alle bewustzijn. Hoe is dit voor jou?
Mar 04, 202308:16
Gelijkenissen

Gelijkenissen

De verloren zoon. De rijke man met zijn graanschuren. Het verhaal van die werkers en de talenten. Jezus deelde veel gelijkenissen om levenslessen te verduidelijken. In deze aflevering gaan ds. Niels de Jong en Jojanneke dieper in op de betekenis van deze verhalen, en het hoe en waarom van deze gelijkenissen.
Jan 27, 202322:19
De zegen

De zegen

Iedere dienst sluit ds. Niels de Jong af met de zegen. Je zou kunnen zeggen dat het een soort kompas of gids is die je meekrijgt om de week mee in te gaan. In deze aflevering gaan we dieper in op de zegen.
Jan 01, 202313:16
Groter dan de goden (Psalm 29)

Groter dan de goden (Psalm 29)

'Erken de Heer, o goden'. Daar begint Psalm 29 mee. Best apart - er is toch maar één God? Waarom zou in de Bijbel enige validatie staan voor andere goden? Ds. Niels de Jong loodst je door Psalm 29 heen.
Dec 15, 202208:16
De zegen van advent

De zegen van advent

De eerste van vier kaarsen brandt weer in menig kerk en huiskamer, en iedere dag worden er weer luikjes van kalenders opengemaakt: de adventsperiode is begonnen. Wat is de zegen van deze adventstijd? Dominee Niels de Jong gaat er dieper op in in gesprek met Jojanneke.
Dec 03, 202215:30
Kleine profeten, waarom lezen we die?

Kleine profeten, waarom lezen we die?

Kleine profeten...deze worden de laatste tijd in een reeks behandeld tijdens de preken bij Noorderlicht. Dit is vaak best pittige kost, met soms boodschappen die wat lastig te ontvangen zijn. Ds. Niels de Jong loodst je door het hoe en waarom van deze pittige boeken heen in deze aflevering van de podcast.
Nov 27, 202227:43
Het boek Numeri: een inleiding

Het boek Numeri: een inleiding

Welkom bij de Noorderlicht Rotterdam Podcast. In deze podcast ontdek je wat het christelijk geloof voor mensen betekent in hun dagelijks leven. Soms is dit in de vorm van een gesprek met een gast aan tafel, of een psalmverdieping door dominee Niels de Jong, of een introductie op een van de bijbelboeken. In deze aflevering krijg je zo'n introductie: het boek Numeri. Meer ontdekken over het boek Numeri na het beluisteren van deze aflevering? Beluisteren de preken over Numeri 1, Numeri 5 en 9, Numeri 11, Numeri 13 en 14, Numeri 21, Numeri 27, Numeri 35,  http://www.noorderlichtrotterdam.nl/podcast Mail naar: podcast@noorderlichtrotterdam.nl
Oct 24, 202212:59
Drie duistere verhalen uit Numeri

Drie duistere verhalen uit Numeri

In de bijbel komen we soms vreemde, duistere verhalen tegen. Gekke verhalen, bijvoorbeeld in Numeri, over een opstand van een paar leiders tegen Mozes, waarbij de opstandelingen verdwijnen in een aardverschuiving. En meer geweld, dood en straf van God. Niet echt gemakkelijke kost. Maar bij Noorderlicht kijken we niet de andere kant op, en doen we niet alsof de verhalen niet in de bijbel staan. Maar wat moeten we met ingewikkelde, duistere verhalen in Numeri? Ds. Niels de Jong loodst je er doorheen in deze aflevering.
Oct 15, 202226:55
Psalm 28: Help mij

Psalm 28: Help mij

Vaak vallen we in gebed meteen met de deur in huis: HELP MIJ, HEER. Op momenten van wanhoop kan het ons naar de keel grijpen, en de hulpvraag is dan duidelijk en nodig. Daar is niets mis mee. In deze aflevering van de Noorderlicht Rotterdam Podcast neemt ds. Niels de Jong je mee in de diepte van Psalm 28. Nu je er toch bent...ken je Stadsklooster Rotterdam al? www.stadsklooster.nl.
Oct 01, 202208:05
De mooiste manier van leven is een leven van geven (II Korintiërs 9: 6-15)

De mooiste manier van leven is een leven van geven (II Korintiërs 9: 6-15)

Je kunt natuurlijk niet geven van wat je niet hebt, maar wel van wat je wel hebt. Maar wat dan? En vooral: hoe dan? Zonder het gevoel van 'moeten' (dat je opbrandt) en tegenzin, maar met plezier? Kan dat? Het is de mooiste manier van leven. Een prachtig thema om over na te denken bij het 10-jarig jubileum van Noorderlicht! Bijbelgedeelte: II Korintiers 9: 6 – 15 Dienstpagina: http://noorderlichtrotterdam.nl/inspiratie/dienst-3-juli-2022
Jul 03, 202259:53
Jubileum: 10 jaar Noorderlicht Rotterdam!

Jubileum: 10 jaar Noorderlicht Rotterdam!

Noorderlicht Rotterdam bestaat 10 jaar, en daar staan we bij stil in deze jubileumaflevering. Is Noorderlicht uitgegroeid tot wat ds. Niels de Jong ervan hoopte en verwachtte, of pakte het anders uit? En hoe gaan we deze mijlpaal vieren?  Nieuwsbericht over het jubileumweekend: http://noorderlichtrotterdam.nl/nieuws/noorderlicht-viert-10-jarig-bestaan-op-2-en-3-juli
Jul 01, 202230:31
Psalm 28: Het verlangen naar recht

Psalm 28: Het verlangen naar recht

Het is heel menselijk, de behoefte aan gerechtigheid, als je iets ziet gebeuren dat niet okay is. Hoe ga je daar mee om? Ds. Niels de Jong gaat in deze (alweer 80ste) aflevering van deze podcast dieper in op de betekenis van Psalm 28, waarin recht centraal staat.
Jun 20, 202208:14
Hoe gaat het nu in de kerk na corona?

Hoe gaat het nu in de kerk na corona?

Saai was het allermist, die coronatijd. En we weten uiteraard niet of het ons in de toekomst nog bespaard zal blijven. Voor nu zijn we dankbaar dat de kerk weer 'als vanouds' doorgaat. Maar is dat eigenlijk wel zo? Want hoe haak je weer aan in een gemeente waar je ineens allemaal nieuwe gezichten ziet, en misschien oude gezichten mist? En wat waren de lessen die de coronatijd ons leerde, en waar groeien we als Noorderlicht naartoe? Daar gaat het in deze aflevering over. Nu je hier toch bent...ken je het Stadsklooster Rotterdam al? Het stadsklooster wil een ontmoetingsplek zijn. Een plek om God te ontmoeten en te eren. Een plaats van bezinning, inspiratie en zingeving waar mensen samenkomen die van betekenis willen zijn voor de stad en voor de wereld, vanuit de boodschap van Christus. De gebeds- en stiltemomenten zijn drie keer per week. Maandagmiddag: 12.00-12.30 Woensdagavond: 20.00-20.30 Vrijdagochtend: 7.30-8.00 Meer informatie: www.stadsklooster.nl
Jun 01, 202220:57
Loopt een priester Noorderlicht binnen

Loopt een priester Noorderlicht binnen

In deze aflevering gaat Jojanneke in gesprek met Remy Jacobs. Remy is priester vanuit de katholieke kerk. Sinds enige tijd is hij betrokken bij het protestantse Noorderlicht. Zo begeleidt hij vanaf deze week bijvoorbeeld sommige samenkomsten van Stadsklooster Rotterdam (een initiatief van meerdere kerken in Rotterdam). Hoe kwam dat zo, en wat is zijn verhaal? Trigger-waarschuwing voor luisteraars: het onderwerp van seksueel misbruik komt ter sprake. Meer weten over Stadsklooster Rotterdam? Kijk hier op de website van Noorderlicht: http://noorderlichtrotterdam.nl/nieuws/stadsklooster-rotterdam-start-met-wekelijkse-getijdengebeden-in-de-prinsekerk
Apr 12, 202256:16
Psalm 27: Hoe ga je met angst om?

Psalm 27: Hoe ga je met angst om?

Een mens kan veel angsten hebben. Helemaal in lastige tijden kan de angst je echt aanvliegen. Angst voor ziekte, om alleen te zijn, voor de dood. Of om een verhaal voor publiek te vertellen. Of weer heel andere dingen. Hoe dan ook: angst hebben is menselijk. Maar hoe ga je daar mee om? En wat kunnen we hiervoor vinden in Psalm 27? Ds. Niels de Jong gaat hier dieper op in tijdens deze aflevering.
Feb 24, 202209:52
Wat zegt de Bijbel over de schandalen van deze tijd?

Wat zegt de Bijbel over de schandalen van deze tijd?

We hebben het denk ik allemaal wel gezien: beroemdheden zijn niet alleen feilbaar, maar kunnen ook publiekelijk hard van hun sokkel vallen. Maar als je dan beroemd bent, en je hebt een voorbeeldfunctie, dan valt het wel erg op als je een misser maakt. Vooral als je heel veel missers maakt. En wat doet dat met slachtoffers? En hoe zit dat eigenlijk in het kader van het geloof?
Feb 16, 202225:59
Hoe ziet kerst er dit jaar uit bij Noorderlicht?

Hoe ziet kerst er dit jaar uit bij Noorderlicht?

Ds. Niels de Jong en Jojanneke bespreken de best wel grote 'elephant in the room': kerstmis in lockdown. Wat doen we wél? Daar gaat het deze keer over. Ook handig: Houd ook onze kerstpagina in de gaten! Stel alvast een alarm in voor de Kerstnachtfilm om 19:00 uur op YouTube. Heb je het echt pittig en zoek je steun? Stuur Niels een mailtje via niels@noorderlichtrotterdam.nl. Slapeloze nachten? We hebben dit jaar bemoedigende Kerstnachttweets. Zalig kerstfeest gewenst, ondanks alles! Warme groet, Noorderlicht Rotterdam
Dec 23, 202118:24
Wat moet je met de ingewikkelde symboliek van Openbaring?

Wat moet je met de ingewikkelde symboliek van Openbaring?

Er worden nogal wat heftige scenario's geschetst in Openbaring, het laatste boek van de bijbel. Armageddon, draken, monsters, en meer symbolische beelden die niet zouden misstaan in menig blockbuster-film. Wat moet je hier nu eigenlijk mee? Moet je deze beelden nu letterlijk nemen, of zit er iets anders achter? In dit gesprek met ds. Niels de Jong gaan we de diepte in. Figuurlijk gesproken dan. :-)
Dec 13, 202129:38
Psalm 26: Gebeden meebidden, niet beoordelen

Psalm 26: Gebeden meebidden, niet beoordelen

Soms kunnen mensen razendsnel oordelen over iets of iemand. Dit gebeurt soms ook met gebeden: soms worden gebeden beoordeeld, en daarmee de degene die bidt. In deze verdieping van Psalm 26 gaat ds. Niels de Jong dieper in op dit fenomeen, en hoe Psalm 26 hier op inhaakt.
Nov 13, 202108:55
Over de polarisatie in de wereld op dit moment

Over de polarisatie in de wereld op dit moment

Een vluchtige blik in het rijtje trending topics op Twitter en op Instagram laat ons zien dat er veel verdeeldheid is. Deze verdeeldheid lijkt steeds extremer te worden, harder ook. In deze podcastaflevering praten ds. Niels de Jong en @Jojanneke over #polarisatie in de maatschappij.
Nov 02, 202120:32
Weg met de regels in het geloof!?

Weg met de regels in het geloof!?

Als je gelooft, dan heb je te maken met regels. Zo zijn er bijvoorbeeld de tien geboden. Hoe zit dit eigenlijk in de praktijk? En in hoeverre zijn regels in lood gegoten in de kerk? Hierover gaan we met ds. Niels de Jong in gesprek in deze aflevering. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij zijn een eigentijdse, levendige kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG Je kunt diensten op onze drie locaties in Rotterdam bijwonen, en ook worden de diensten van Noorderlicht in de Prinsekerk online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SPECIALE DIENSTEN Het is mogelijk om te trouwen, je te laten dopen of op te laten dragen in de Prinsekerk, ook in coronatijd. Ook is het mogelijk om uitvaartdiensten te houden in de Prinsekerk. Neem contact op met niels@noorderlichtrotterdam.nl, als je hiervan gebruik wilt maken. Het is ook mogelijk om je speciale dienst live online te delen met je dierbaren, dat kunnen we faciliteren vanuit Noorderlicht in de Prinsekerk. Neem contact op met ds. Niels de Jong over de mogelijkheden. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht  BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Sep 22, 202126:26
Psalm 25: God wijst David het juiste pad

Psalm 25: God wijst David het juiste pad

In deze psalmverdieping gaat ds. Niels de Jong dieper in op de manier waarop God David de weg wijst, en ook hoe David hier mee omgaat. Zijn houding ten opzichte van God is opmerkelijk en inspirerend te noemen. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij zijn een eigentijdse, levendige kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG Je kunt diensten op onze locaties bijwonen, en ook worden de diensten van Noorderlicht in de Prinsekerk online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SPECIALE DIENSTEN Het is mogelijk om te trouwen, je te laten dopen of op te laten dragen in de Prinsekerk, ook in coronatijd. Ook is het mogelijk om uitvaartdiensten te houden in de Prinsekerk. Neem contact op met niels@noorderlichtrotterdam.nl, als je hiervan gebruik wilt maken. Het is ook mogelijk om je speciale dienst live online te delen met je dierbaren, dat kunnen we faciliteren vanuit Noorderlicht in de Prinsekerk. Neem contact op met ds. Niels de Jong over de mogelijkheden. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht  BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Sep 06, 202111:54
Veerkrachtig na jong ouderverlies

Veerkrachtig na jong ouderverlies

De rollen zijn deze keer omgedraaid: Elisabeth de Bruijn neemt voor deze ene keer de podcast over - en interviewt Jojanneke. Over jong ouderverlies, en hoe je daarna opgroeit. En hoe dit vandaag de dag zit als je wees wordt. Maar ook...welke impact het op de lange termijn heeft.
Jul 26, 202101:05:52
Bevrijd van goedkeuring van buitenaf

Bevrijd van goedkeuring van buitenaf

Goedkeuring van buitenaf. Likes, complimentjes, hartstikke leuk natuurlijk. Maar je zou maar zó afhankelijk van al die validatie kunnen worden. Een knappe die zich dan niet van de wijs laat brengen. Niet zo fijn...en ook niet nodig. Hoe je hier je weg doorheen kunt vinden, daar hebben ds. Niels de Jong en Jojanneke het deze keer over. #goedkeuring #validatie #likes
Jul 19, 202126:40
Wat betekenen de tien plagen in het boek Exodus?

Wat betekenen de tien plagen in het boek Exodus?

De tien plagen in het boek Exodus in de Bijbel: ogenschijnlijk spontaan dood neervallende eerstgeboren zonen, sprinkhanenzwermen, veepest, mislukte oogst en meer ellende...het is allemaal nogal wat. Onfortuinlijk toeval, of echt straffen van God? En hoe geloofwaardig is dit eigenlijk allemaal? En wat kun je er mee? Jojanneke in gesprek met ds. Niels de Jong.
Jun 30, 202131:22
Psalm 24: Psalmen leren je bidden en goed handelen in Gods nabijheid

Psalm 24: Psalmen leren je bidden en goed handelen in Gods nabijheid

Ds. Niels de Jong duidt Psalm 24 in deze aflevering. Je kunt veel leren over het geloof, God, het leven, wat belangrijk is - als je luistert naar mensen die bidden, zeker mensen die veel ervaring hebben met bidden. Zulke biddende mensen kunnen je laten zien wie God is en hoe God met hen omgaat. Of in ieder geval, in hoe zij dat ervaren. Daarom is het ook zonde als mensen alleen maar in stilte bidden - dan geef je anderen ook  niet de kans te leren van jouw bidden.  Bidden met je leren - en hoe kun je het anders leren als je het mensen niet hoort voordoen. In de kerk, in kleine verbanden van de kerk, rondom de maaltijd, of in het gezin waar je opgroeit. En zeker als je beginnend bent in het christelijk geloof, of als je als kind luistert naar een volwassene in het gebed, begrijp je misschien niet alles. Maar van wat je begrijpt, kun je veel leren.
Jun 16, 202109:17
Psalm 23: Het ontbreekt mij aan niets

Psalm 23: Het ontbreekt mij aan niets

Psalm 23 is één van de vaakst gehoorde psalmen waar mensen steun uit halen. Je komt deze psalm regelmatig bij levensmijlpalen, bijvoorbeeld bij huwelijken, bij overlijden, en in tijden waarin men steun nodig heeft om welke reden dan ook. Vandaag gaat ds. Niels de Jong dieper in op deze psalm.  HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij zijn een eigentijdse, levendige kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SPECIALE DIENSTEN Het is mogelijk om te trouwen, je te laten dopen of op te laten dragen in de Prinsekerk, ook in coronatijd. Ook is het mogelijk om uitvaartdiensten te houden in de Prinsekerk. Neem contact op met niels@noorderlichtrotterdam.nl, als je hiervan gebruik wilt maken. Het is ook mogelijk om je speciale dienst live online te delen met je dierbaren, dat kunnen we faciliteren vanuit Noorderlicht in de Prinsekerk. Neem contact op met ds. NIels de Jong over de mogelijkheden. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois  BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
May 23, 202106:36
Als je twijfelt aan je geloof

Als je twijfelt aan je geloof

Twijfel je weleens aan het bestaan van God? Of aan bepaalde aspecten van het christelijk geloof? En is dat erg, of valt dat wel mee? Deze keer gaat Jojanneke met ds. Niels de Jong de diepte in over dit onderwerp. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SPECIALE DIENSTEN Het is mogelijk om te trouwen, je te laten dopen of op te laten dragen in de Prinsekerk, ook in coronatijd. Ook is het mogelijk om uitvaartdiensten te houden in de Prinsekerk. Neem contact op met niels@noorderlichtrotterdam.nl, als je hiervan gebruik wilt maken. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois  BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
May 02, 202135:18
Een strijdende koning (Psalm 21)

Een strijdende koning (Psalm 21)

Psalm 21 is een wat ongemakkelijke psalm voor velen, helemaal in ons tijdsbeeld. Toch is dit niet reden om deze zomaar terzijde te schuiven. Ds. Niels gaat de uitdaging aan en duidt deze psalm.  HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SPECIALE DIENSTEN Het is mogelijk om te trouwen, je te laten dopen of op te laten dragen in de Prinsekerk, ook in coronatijd. Ook is het mogelijk om uitvaartdiensten te houden in de Prinsekerk. Neem contact op met niels@noorderlichtrotterdam.nl, als je hiervan gebruik wilt maken. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois  BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Apr 13, 202107:53
In gesprek met Brigitte over "Denk aan de Heer, bij alles wat je doet..." (Spreuken 3:6)

In gesprek met Brigitte over "Denk aan de Heer, bij alles wat je doet..." (Spreuken 3:6)

"Denk aan de Heer bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg." Dit is Spreuken 3:6, en deze speelt voor Brigitte Blijdorp de hoofdrol in haar leven. In deze aflevering deelt ze waarom precies, en hoe dat eruit ziet in het dagelijks leven.
Apr 05, 202117:25
Psalm 22: "Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?"

Psalm 22: "Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?"

De woorden van Jezus aan het kruis werden ooit eerder in Psalm 22 geschreven door David: "Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?" In de dagen voor Pasen staan we hier bij stil, en hoe deze psalm te duiden. Ds. Niels de Jong helpt je op weg. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SPECIALE DIENSTEN Het is mogelijk om te trouwen, je te laten dopen of op te laten dragen in de Prinsekerk, ook in coronatijd. Ook is het mogelijk om uitvaartdiensten te houden in de Prinsekerk. Neem contact op met niels@noorderlichtrotterdam.nl, als je hiervan gebruik wilt maken. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois  BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Mar 27, 202111:08
Achter de schermen bij Noorderlicht met Donna Galenkamp

Achter de schermen bij Noorderlicht met Donna Galenkamp

Noorderlicht Rotterdam doet enorm veel met communicatie, helemaal in het coronatijdperk. Al die werkzaamheden moeten natuurlijk ook gecoördineerd worden. Wie is onze communicatieprojectleider, en wat staat er op stapel in de komende tijd? Jojanneke in gesprek met Donna Galenkamp. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois  BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Mar 15, 202127:03
Wat betekenen rituelen voor je?

Wat betekenen rituelen voor je?

Het leven hangt aan elkaar van rituelen. In de kerk is dit niet anders. Maar de lading ervan verschilt wel. Wat betekenen rituelen voor jou, en hoe geef je er vorm aan anno 2021? In deze aflevering gaat Jojanneke in gesprek met Nathan Noorland, predikant van Noorderlicht Charlois. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois  BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl. 
Mar 05, 202145:42
De juiste woorden als poort naar verdiepende groei (Spreuken 25: 11-12)

De juiste woorden als poort naar verdiepende groei (Spreuken 25: 11-12)

Deze aflevering is deel 2 in onze serie over Spreuken met Noorderlichters. Willem Vermeijden schuift aan bij Jojanneke, en het gaat snel diep. Willem neemt Spreuken 25: 11-12 mee, en dit betekent veel. In tijden van verlies en rouw, en in het dagelijks leven. Ooit, nu, en later. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl. Deze maand steunen we daarnaast ook de diaconie. De link naar de QR-code voor donatie vind je HIER op de dienstpagina van 14 februari. Deze code is de hele maand februari geldig.
Feb 16, 202140:48
Via strijd naar de overwinning (Psalm 20)

Via strijd naar de overwinning (Psalm 20)

De kern van de Bijbel is niet in een paar woorden te vatten. Toch is er wel een uitspraak in de Bijbel die hier dichtbij komt: 'door strijd naar de overwinning' (Romeinen 8). Ds. Niels de Jong gaat de diepte in met Psalm 20. Over strijd...in je leven. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl. Deze maand steunen we daarnaast ook de diaconie. De link naar de QR-code voor donatie vind je HIER op de dienstpagina van 7 februari. Deze code is de hele maand februari geldig.
Feb 09, 202111:13
Cora: Over opbouwende en afbrekende woorden (Spreuken 16:24)

Cora: Over opbouwende en afbrekende woorden (Spreuken 16:24)

In dit eerste deel van een speciale serie Noorderlichters & Spreuken gaan we vandaag in gesprek met Cora. Welke impact had één specifiek vers van Spreuken al vroeg in haar leven, en nog steeds? HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl. Deze maand steunen we daarnaast ook de Voedselbank. De link naar de QR-code voor donatie vind je HIER.
Feb 02, 202125:25
De sprakeloze spraak van Gods majesteit (Psalm 19)

De sprakeloze spraak van Gods majesteit (Psalm 19)

Hoe kun je weten dat er een God is, en zo ja, wie is die God dan? Vandaag gaat ds. Niels de Jong in op Psalm 19, die vertelt over de onuitgesproken maar duidelijke majesteit van God. Ook geeft Niels je handvatten voor wat die voor je leven betekent. Bijvoorbeeld met betrekking tot hoogmoed. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl. Deze maand steunen we daarnaast ook de Voedselbank. De link naar de QR-code voor donatie vind je op deze pagina: http://noorderlichtrotterdam.nl/inspiratie/dienst-24-januari-2021
Jan 27, 202110:12
2021: De dominee durft vooruit te kijken

2021: De dominee durft vooruit te kijken

Durf jij voluit vooruit te kijken, naar wat 2021 ons gaat brengen, maar vooral naar hoe je er zelf in staat? In deze aflevering praten ds. Niels de Jong en Jojanneke over vooruit durven kijken na een rampjaar, en over het durven hebben van plannen, in een tijd waarin het 'normaal' eigenlijk niet meer bestaat. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl. Deze maand steunen we daarnaast ook de Voedselbank. De link naar de QR-code voor donatie vind je op deze pagina: http://noorderlichtrotterdam.nl/inspiratie/dienst-3-januari-2021
Jan 05, 202127:48
Geen softe God (Psalm 18)

Geen softe God (Psalm 18)

God is geen softe God. In Psalm 18 bidt David tot God, en dankt hem voor het hem bevrijden van zijn vijanden. Ds. Niels de Jong zoekt de verdieping op, en neemt je mee in deze Psalm, zodat jij er iets in je dagelijks leven aan hebt. HELP JE MEDEMENS MET EEN DECEMBERGIFT Via de Decembergiftpagina. Deze maand steunen we 5 doelen. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Dec 22, 202012:26
Kerstmis is wel heel erg anders dit jaar!

Kerstmis is wel heel erg anders dit jaar!

Kerst is nog nooit zo bizar geweest wat ons betreft. Maar er gebeurt desondanks wel veel moois. Vandaag hebben we het erover met ds. Niels de Jong. We wensen alle luisteraars, gemeenteleden en andere geïnteresseerden een gezegende kerstperiode met een vol hart. We denken aan je! HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht uitsluitend online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal.  SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Dec 14, 202023:08
In iedere psalm vind je Jezus (Psalm 17)

In iedere psalm vind je Jezus (Psalm 17)

In iedere psalm vind je Jezus. Ds. Niels de Jong helpt je dit te ontdekken aan de hand van Psalm 17. Deze psalm is een gebed van David, en vraagt hulp aan God in tijden van tegenstand. Hij weet dat hij vijanden heeft, en wil zich sterken, en zoekt zijn toevlucht bij God. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht momenteel in de kerk én online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. Het is door de huidige coronamaatregelen in oktober 2020 alleen mogelijk om op inschrijving naar een dienst te komen. Ook is het maximum aantal aanwezigen op 30 personen gesteld door de overheid. Deze richtlijn houden we dan ook aan. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Nov 24, 202011:27
Nathan Noorland: lopen met Jezus

Nathan Noorland: lopen met Jezus

Nathan Noorland werkt als predikant bij Noorderlicht Rotterdam Charlois. We praten bij over hoe de gemeente in Charlois zich ontwikkelt, en wat zijn beeld van hoe Kerstmis eruit gaat zien in 2020. Ook heeft hij wat bemoedigende woorden voor een positieve gemoedstoestand in deze malle coronatijd. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht momenteel in de kerk én online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA. Het is door de huidige coronamaatregelen alleen mogelijk om op inschrijving naar een dienst te komen. Ook is het maximum aantal aanwezigen op 30 personen gesteld door de overheid. Deze richtlijn houden we dan ook aan. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois  BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Nov 10, 202027:02
Zeven stevige ankers voor het leven

Zeven stevige ankers voor het leven

De afgelopen maanden stonden de meeste preken in het teken van het boek Handelingen. Ds. Niels de Jong geeft in deze aflevering een afsluitende boodschap mee: 7 stevige ankers voor het leven, HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht momenteel in de kerk én online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA. Het is door de huidige coronamaatregelen in oktober 2020 alleen mogelijk om op inschrijving naar een dienst te komen. Ook is het maximum aantal aanwezigen op 30 personen gesteld door de overheid. Deze richtlijn houden we dan ook aan. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois  BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Nov 02, 202017:57
Werken als arts in Papua Nieuw-Guinea ...hoe is dat?

Werken als arts in Papua Nieuw-Guinea ...hoe is dat?

Daniëlle en Jasper wonen en werken in Papua Nieuw-Guinea. Zij vertrokken begin 2020, nipt voor de coronasituatie, met hun jonge dochtertje vanuit Rotterdam, om als arts en fysiotherapeut in Kapuna te gaan werken. We ontmoetten hen online om dieper in te gaan op hoe het hen vergaat. We gaan onder meer in op cultuurverschillen, geloofslessen, uitdagingen, en de soms schurend harde werkelijk van leven en dood. En uiteraard komt corona nog even om de hoek kijken. Je kunt de belevenissen van Daniëlle en Jasper ook op Instagram volgen: https://www.instagram.com/dijkemaatjespng/ Ook houden zij regelmatig een blog bij: https://khuska.nl/category/blog-dijkemas/ HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht momenteel in de kerk én online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA. Het is door de huidige coronamaatregelen in oktober 2020 alleen mogelijk om op inschrijving naar een dienst te komen. Ook is het maximum aantal aanwezigen op 30 personen gesteld door de overheid. Deze richtlijn houden we dan ook aan. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois  BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Oct 27, 202033:60
Live online kerkdiensten, zo doen wij het

Live online kerkdiensten, zo doen wij het

Sinds het begin van de coronacrisis verzorgt Noorderlicht Rotterdam live online kerkdiensten. In het begin deden we dit met vooraf opgenomen preken, maar al vlot schakelden we over op livestream via YouTube (en onze dienstpagina's die iedere week op maat worden gemaakt met werkjes, aanvullende liederen, vragen ter verdieping, en meer. In deze aflevering hoor je hoe we de live diensten organiseren met het technische team. We delen graag onze ervaringen, en horen graag ook die van jou. Deel je ervaringen via podcast@noorderlichtrotterdam.nl. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht momenteel in de kerk én online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA. Het is door de huidige coronamaatregelen in oktober 2020 alleen mogelijk om op inschrijving naar een dienst te komen. Ook is het maximum aantal aanwezigen op 30 personen gesteld door de overheid. Deze richtlijn houden we dan ook aan. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois  BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Oct 12, 202028:08
Over afhankelijkheden en geluk (Psalm 16)

Over afhankelijkheden en geluk (Psalm 16)

Hoe gemakkelijk is het voor je om woorden te vinden om aan iemand duidelijk te maken wat hij of zij voor je betekent? En hoe zit dat met je relatie met God? Misschien heb je je wel jarenlang vastgehouden aan zekerheden van buitenaf. Veel sporten, een ideale carrière, geld, likes op Instagram, of iets anders. En misschien ben je er een beetje te afhankelijk van geworden. Psalm 16 gaat over het je loslaten ervan en er vrede in vinden. Op een heel bevrijdende manier. Ds. Niels de Jong inspireert je in deze aflevering. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht momenteel in de kerk én online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA. Het is door de huidige coronamaatregelen in oktober 2020 alleen mogelijk om op inschrijving naar een dienst te komen. Ook is het maximum aantal aanwezigen op 30 personen gesteld door de overheid. Deze richtlijn houden we dan ook aan. SOCIAL MEDIA Like & abonneer: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Oct 06, 202012:55
Boodschappenlijst voor de Alpha-cursus?

Boodschappenlijst voor de Alpha-cursus?

Gerard den Braber had eigenlijk niet gedacht dat hij ooit naar een Alpha-cursus zou gaan. En dat zorgde voor een nogal onverwachte wending in zijn leven en werk, en ook in zijn percepties.  Wil je meer weten over de Alpha-cursus die 29 en 30 september 2020 start in de Prinsekerk (en online)? Ga dan naar: http://noorderlichtrotterdam.nl/nieuws/alpha-begint-in-september-online-en-offline-doe-je-mee HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht momenteel in de kerk én online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA. SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Sep 22, 202021:11
Welke mensen kunnen er bij God komen en blijven?

Welke mensen kunnen er bij God komen en blijven?

Het is een vraag van alle tijden en door die velen gesteld wordt: welke mensen kunnen er bij God komen, en blijven? Moet je daar iets speciaals voor doen, of juist niet, en is er een stappenplan voor of zoiets? Ds. Niels de Jong deelt zijn inzichten over deze vraag, die centraal staat in Psalm 15. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht momenteel in de kerk én online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA. SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Sep 15, 202012:16
Niet iedereen voelt dat de meeste mensen deugen (Psalm 14)

Niet iedereen voelt dat de meeste mensen deugen (Psalm 14)

'De meeste mensen deugen.' Het is de titel van een boek van Rutger Bregman dat een bestseller is gebleken. En gelukkig maar dat de meeste mensen deugen. De dichter van psalm 14 zou echter horen bij degenen die de claim in de titel van het boek zouden bekritiseren. Hij lijkt een veel negatiever beeld te hebben van de mens. In ieder geval van de mensen van zijn tijd, in zijn samenleving... In deze aflevering van de Noorderlicht Rotterdam Podcast duidt ds. Niels de Jong Psalm 14. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht momenteel in de kerk én online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA. SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Sep 07, 202010:25
Als je midden in een crisis zit

Als je midden in een crisis zit

Wat doe je als je in een crisis zit - zoals veel mensen nu in deze coronatijd - en werkelijk geen idéé hebt van hoe lang dit nog in vredesnaam gaat duren? Jojanneke ging in gesprek met ds. Niels de Jong. Luister voor handvatten in deze malle tijd. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht momenteel in de kerk én online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA. SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlichtInstagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Sep 01, 202020:23
Wonderen...kunnen we er iets mee of niet?

Wonderen...kunnen we er iets mee of niet?

Er wordt in de Bijbel gesproken over wonderen. Een brandende braamstruik, een wijkende zee, oneindig veel vissen en broden, genezingen, en nog veel meer. Hoe zit dat eigenlijk? En kunnen of moeten we iets mee? Jojanneke in gesprek met ds. Niels de Jong. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht momenteel in de kerk én online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA.  SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Facebook: https://www.facebook.com/n00rderlicht Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Aug 11, 202039:25
Hoe lang nog, Heer? (Psalm 13)

Hoe lang nog, Heer? (Psalm 13)

Wat als je tegenslag hebt, en dan niet eventjes, maar echt een hele tijd? En als je eigenlijk het gevoel  hebt dat God je heeft verlaten, of dat je in ieder geval niet meer weet of Hij nog wel een rol in jouw leven speelt? Ds. Niels de Jong gaat in deze aflevering in op deze situatie, en gebruikt hiervoor de verdieping in Psalm 13. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van  Noorderlicht momenteel online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA. Met ingang van 5 juli starten we weer met zondagse diensten in de Prinsekerk, Oranjekerk en Noorderlicht Charlois. SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Jul 27, 202010:16
God redt je van andermans laster en leugens (Psalm 12)

God redt je van andermans laster en leugens (Psalm 12)

Psalm 12: God redt je van andermans laster en leugens Laster en leugens zijn van alle tijden, en onze tijd is dus geen uitzondering. We worden gebombardeerd met nepnieuws, en gemanipuleerd om dingen te willen of te kopen waarvan we niet wisten dat we ze wilden, of dat ze er überhaupt waren. Hoe ga je hier mee om? En wat doe je als je als persoon wordt voorgelogen? Psalm 12 gaat hier dieper op in. Ds. Niels de Jong licht toe. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van  Noorderlicht momenteel online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA. Met ingang van 5 juli starten we weer met zondagse diensten in de Prinsekerk, Oranjekerk en Noorderlicht Charlois. SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Jul 08, 202010:16
Na de lockdown: de eerste bijeenkomsten

Na de lockdown: de eerste bijeenkomsten

De coronamaatregelen worden steeds verder versoepeld. Uiteraard onder voorbehoud, want je weet nooit wat de aankomende maanden nog gebeurt. Maar vooralsnog kunnen kerkgemeenschappen weer samenkomen, al is het in aangepaste vorm. Vandaag een update van ds. Niels de Jong over de maatregelen en de eerste geplande post-lockdown events bij Noorderlicht. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van  Noorderlicht momenteel online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA. Met ingang van 5 juli starten we weer met zondagse diensten in de Prinsekerk, Oranjekerk en Noorderlicht Charlois.  SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
Jun 26, 202023:08
Community in tijden van individualisme en corona

Community in tijden van individualisme en corona

Community is de basisuiting van een kerk. Je bent samen een groep mensen die gelooft in hetzelfde, en die zich wil inzetten voor elkaar en voor anderen. Hoe zit dit eigenlijk in tijden van indivualisme en corona? Wat blijft er dan nog van over? Hoe ervaren gemeenteleden dit, en hoe is dit voor de dominee? En zijn er ook schaduwzijden aan community? We gingen weer in gesprek!  HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van  Noorderlicht momenteel online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
Jun 25, 202026:40
Niet vluchten, maar blijven...en schuilen bij de Heer (Psalm 11)

Niet vluchten, maar blijven...en schuilen bij de Heer (Psalm 11)

Psalm 11 gaat over hoe je kunt omgaan met gevaar, en gevaarlijke mensen. Soms is het slim om te vluchten, bijvoorbeeld als je in levensgevaar bent. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om te blijven, de situatie aan te gaan, en te schuilen bij de Heer. Dr. Niels de Jong neemt je mee in een verdieping van Psalm 11. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van  Noorderlicht momenteel online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlichtNoorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charloisNoorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
Jun 16, 202010:40
Ziet God het dan niet? (Psalm 10)

Ziet God het dan niet? (Psalm 10)

Psalm 10 gaat over tijden van nood. Over hoogmoedige zondaars die kwetsbare mensen vervolgen. Onrecht. En in deze omstandigheden kun je je afvragen...ziet God dit eigenlijk wel? Kijkt Hij de andere kant op? Want soms gaat het de onderdrukkers goed in het leven. Hoe kan dit? Is God afwezig voor deze mensen? Ds. Niels de Jong neemt je mee in een verdieping van Psalm 10. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van  Noorderlicht momenteel online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlichtNoorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charloisNoorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
Jun 02, 202013:03
De Heilige Geest in 1 x

De Heilige Geest in 1 x

Met Pinksteren vieren we de uitstorting van de Heilige Geest. Die Heilige Geest is niet alleen iets van vroeger tijden, maar ook van vandaag, in ons leven. Maar wie of wat is die Heilige Geest, en wat zegt de Bijbel hier eigenlijk over? Ds. Niels de Jong vertelt het je in deze aflevering. De Heilige Geest...in één keer. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van  Noorderlicht momenteel online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
May 29, 202031:21
Wat betekenen de versoepelingen van de coronamaatregelen voor Noorderlicht?

Wat betekenen de versoepelingen van de coronamaatregelen voor Noorderlicht?

Corona-update! De regering heeft versoepelingen van de coronamaatregelen afgekondigd. Maar wat betekent dat voor kerken, en dus ook voor Noorderlicht? Wat kan er wel, wat kan er niet? In deze aflevering gaan ds. Niels de Jong en Jojanneke in gesprek over de zoektocht naar de kerk en community in het coronatijdper, en de anderhalvemetersamenleving. HEB JE EEN CREATIEF IDEE VOOR DE KERK EN DE ANDERHALVEMETERSAMENLEVING? Je suggesties zijn welkom via info@noorderlichtrotterdam.nl. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van  Noorderlicht momenteel online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCHJZmR0pzxoDw3RWyvYgvwA SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlichtNoorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charloisNoorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
May 23, 202020:22
Er is hoop, ook als je je machteloos voelt (Psalm 9)

Er is hoop, ook als je je machteloos voelt (Psalm 9)

Soms kun je er echt even he-le-maal doorheen zitten. Dat je het even niet ziet zitten. Door de coronacrisis, of door iets anders. Of een samenloop van omstandigheden. Dat is het meestal...meerdere dingen tegelijk. Hoe ga je hier mee om? En waar haal je de moed vandaan om de schouders er weer onder te zetten? In deze aflevering zoekt ds. Niels de Jong de verdieping op, in Psalm 9. Een vers van David. Er is hoop, echt. Luister maar. HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de    Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over   hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven  betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van  Noorderlicht in de aankomende periode online verzorgd via www.noorderlichtrotterdam.nl en ons YouTube-kanaal. SOCIAL MEDIA Like & subscribe: ons YouTube kanaal Instagram: @noorderlichtrotterdam Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
Apr 29, 202012:42
Wat is de rol van God in deze coronacrisis?

Wat is de rol van God in deze coronacrisis?

Misschien baal je 'n beetje van de corona-veiligheidsmaatregelen, misschien heb je er vrede mee, of misschien 'n beetje van allebei. Nederland zit nog een tijdje langer 'op slot'. En ja, ook de kerk blijft nog een tijdje dicht. Ds. Niels de Jong en Jojanneke gingen in gesprek over of deze hele toestand een 'straf van God' zou zijn of juist niet. Wat is de rol van God eigenlijk in dit alles? HEB JE EEN IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de    Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over   hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven  betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van  Noorderlicht in de aankomende periode online verzorgd. We praten ook na via Zoom na afloop van de zondagse dienst, van 12:00 tot 13:00 uur!  Ga voor dienst en napraten naar www.noorderlichtrotterdam.nl. SOCIAL MEDIA Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS Instagram: @noorderlichtrotterdam BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een    steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer    informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
Apr 21, 202021:56
Jezus in 1x

Jezus in 1x

Jezus van Nazareth is waarschijnlijk de meest bekende persoon van de afgelopen pakweg tweeduizend jaar. Veel van de lotgevallen in zijn leven staan beschreven in de Bijbel. Maar wie was hij eigenlijk? In deze aflevering vertelt ds. Niels de Jong je het verhaal van Jezus...in één keer.  IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de    Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over   hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven  betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van   Noorderlicht in de aankomende periode online verzorgd. We praten ook na   via Zoom na afloop van de zondagse dienst, vcan 12:00 tot 13:00 uur!  Ga  voor dienst en napraten naar www.noorderlichtrotterdam.nl. SOCIAL MEDIA Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht. Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een    steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer    informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze   website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
Apr 19, 202042:24
In de hemel en op aarde, de verwondering (Psalm 8)

In de hemel en op aarde, de verwondering (Psalm 8)

In deze vreemde, zware tijd die grotendeels getekend wordt door het coronavirus, zien veel mensen hun wereld in rap tempo veel kleiner worden. Je kunt niet meer overal naartoe, en in je directe omgeving valt je meer op. In deze aflevering van onze podcast zoekt ds. Niels de Jong de verdieping op in Psalm 8.  IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de   Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over  hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van  Noorderlicht in de aankomende periode online verzorgd. We praten ook na  via Zoom na afloop van de zondagse dienst, vcan 12:00 tot 13:00 uur! Ga  voor dienst en napraten naar www.noorderlichtrotterdam.nl. SOCIAL MEDIA Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht. Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een   steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer   informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze  website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
Apr 13, 202011:09
Kennismaken met Corine Zonnenberg, predikant i.o.

Kennismaken met Corine Zonnenberg, predikant i.o.

Corine Zonnenberg is predikant in opleiding, en gaat soms al voor bij Noorderlicht Rotterdam. In deze turbulente tijd van coronacrisis maak ik kennis met haar. Hoe ervaart zij deze tijd, en welke invloed heeft dit op het haar werk en leven?  IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht in de aankomende periode online verzorgd. We praten ook na via Zoom na afloop van de zondagse dienst, vcan 12:00 tot 13:00 uur! Ga voor dienst en napraten naar www.noorderlichtrotterdam.nl.  SOCIAL MEDIA Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht. Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een  steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer  informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
Apr 07, 202011:32
Psalm 7 - Het verlangen naar recht

Psalm 7 - Het verlangen naar recht

In elk mens zit het verlangen naar recht. Dat er gerechtigheid wordt gedaan. Dat zit heel diep in ons. Psalm 7 gaat hier over. Ds. Niels de Jong zoekt als altijd de verdieping op, en neemt je hier in mee. IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Welkom bij Noorderlicht Rotterdam! Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht in de aankomende periode online verzorgd. Ga hiervoor naar www.noorderlichtrotterdam.nl. SOCIAL MEDIA Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht. Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een  steuntje kunnen gebruiken. Ook in deze tijd van #coronacrisis. Meer  informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
Apr 02, 202013:36
Het coronavirus en de impact op Noorderlicht en haar mensen

Het coronavirus en de impact op Noorderlicht en haar mensen

In één klap ziet de hele wereld er anders uit. Iedereen heeft te maken met de gevolgen van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. We blijven de Noorderlicht Rotterdam Podcast voor je verzorgen. Vandaag gaan ds. Niels de Jong en Jojanneke in gesprek over wat de impact is op de mensen van Noorderlicht en haar gemeenteleden. En of er - in vredesnaam - nog iets is wat we kunnen koesteren in deze tijd, of misschien zelfs juist in deze tijd. Voel je gesterkt, je bent niet alleen. En wij zullen er iedere week zijn. IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING?Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Welkom bij Noorderlicht Rotterdam! Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat dit in hun dagelijks leven betekent. DIENSTEN OP ZONDAG In verband met de uitbraak van het coronavirus worden alle diensten van Noorderlicht in de aankomende periode online verzorgd. Ga hiervoor naar www.noorderlichtrotterdam.nl. SOCIAL MEDIA Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht. Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek: https://twitter.com/NoorderlichtHS Noorderlicht Charlois: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een  steuntje kunnen gebruiken. Meer  informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
Mar 19, 202020:28
Over berouw, vergeving, en omgaan met donkere kanten van het leven

Over berouw, vergeving, en omgaan met donkere kanten van het leven

Wat als je bang bent? Een beetje 'op slot' zit? Door wat er om je heen gebeurt, of door wat iemand anders deed...of misschien wel door iets wat je zelf hebt ooit deed? In onze #podcast vertelt ds. Niels de Jong over deze wat donkere kant van het leven. En over wat je kunt doen. Want misschien wel vooral in onzekere tijden, waarin je in enige mate toch op jezelf lijkt aangewezen, dan kan het gebeuren dat de donkere kanten van onlangs, of van ooit, zich weer aandienen. Je plagen. Jou het moeilijk maken om 'gewoon' de schouders eronder te zetten. Daarom gaat we in deze aflevering van de Noorderlicht Rotterdam #Podcast in op Psalm 6. Ga het aan, luister. En zie dat er echt een weg is naar vergeving, verlossing en vrijer leven. 🙏✨ #vergeving #verlossing IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Welkom bij Noorderlicht Rotterdam! Wij  zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast  vertellen mensen van Noorderlicht over  hoe zij het geloof ervaren, en  wat er gebeurt rond speciale evenementen  in de kerk. PRINSEKERK De Prinsekerk heeft iedere zondag een volle zaal,  pakweg 450 mensen  delen dan tijdens de zondagse dienst om 11:00 uur hun  geloof. Het is  een moderne dienst, de gemiddelde leeftijd schommelt  ergens tussen de  25 en 40 (maar als je jonger of ouder bent, ben je  vanzelfsprekend ook  meer dan van harte welkom). Er zijn ook  kinderdiensten. Er wordt ook  gezongen, van een modern repoertoire. Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht. ORANJEKERK In Rotterdam Noord, aan de Rozenlaan 20, staat de  Oranjekerk. Hier begint de zondagse dienst om 11:30 uur. Meer informatie: https://noorderlichtrotterdam.nl/hillegersberg-schiebroek. Volg de  Oranjekerk ook op Twitter: https://twitter.com/NoorderlichtHS OUDE KERK IN CHARLOIS We zijn ook begonnen in Rotterdam Charlois! Ds. Nathan Noorland gaat  hier voor. Een nu al groeiende groep. Zo fijn. Woon je op Zuid? Sliut  vooral eens aan op zondag om 12:00 uur. Meer informatie over de  diensten: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een  steuntje kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld thuis  of in de tuin. Of met een  kop thee voor een goed gesprek. Meer  informatie over wat we voor en  met Rotterdammers doen vind je op onze  website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
Mar 13, 202013:03
De Bijbel lezen...waar begin je?

De Bijbel lezen...waar begin je?

Een kersverse podcast episode! Waar begin je met het lezen van de Bijbel? Bij het begin, in het midden, bij Jezus, of ergens random? Welke versie leest prettig? Hoe letterlijk moeten we alles nemen? Ds. Niels de Jong deelt zijn tips over deze kwesties - en meer! We hadden onlangs ook een editie 'De Bijbel In 1 x'. Ook heel fijn in het verlengde van deze aflevering! Ben je hier benieuwd naar? Beluister dan ook de episode 'De Bijbel in 1 x' op Spotify.  OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Welkom bij Noorderlicht Rotterdam! Wij  zijn een eigentijdse, levendige kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast vertellen mensen van Noorderlicht over  hoe zij het geloof ervaren, en wat er gebeurt rond speciale evenementen  in de kerk. IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. PRINSEKERK De Prinsekerk heeft iedere zondag een volle zaal,  pakweg 450 mensen delen dan tijdens de zondagse dienst om 11:00 uur hun  geloof. Het is een moderne dienst, de gemiddelde leeftijd schommelt  ergens tussen de 25 en 40 (maar als je jonger of ouder bent, ben je  vanzelfsprekend ook meer dan van harte welkom). Er zijn ook  kinderdiensten. Er wordt ook gezongen, van een modern repoertoire. Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht. ORANJEKERK In Rotterdam Noord, aan de Rozenlaan 20, staat de  Oranjekerk. Hier begint de zondagse dienst om 11:30 uur. Meer informatie: https://noorderlichtrotterdam.nl/hillegersberg-schiebroek. Volg de  Oranjekerk ook op Twitter: https://twitter.com/NoorderlichtHS OUDE KERK IN CHARLOIS We zijn ook begonnen in Rotterdam Charlois! Ds. Nathan Noorland gaat hier voor. Een nu al groeiende groep. Zo fijn. Woon je op Zuid? Sliut vooral eens aan op zondag om 12:00 uur. Meer informatie over de diensten: https://noorderlichtrotterdam.nl/charlois BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld thuis  of in de tuin. Of met een kop thee voor een goed gesprek. Meer  informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze  website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Feb 16, 202021:12
De Alpha-cursus start op 11 februari! Doe je mee?

De Alpha-cursus start op 11 februari! Doe je mee?

Ben je  benieuwd naar het christelijk geloof en overweeg je deel te nemen aan de  Alpha-cursus? Op 11 februari 2020 start deze weer, ook in Rotterdam. Evianne vertelt in deze aflevering wat je kunt verwachten van deze cursus. Zij is één van de begeleiders van Alpha in Rotterdam. Op  http://noorderlichtrotterdam.nl/nieuws/alpha-cursus-start-11-februari-2020 vind je alle informatie over deelname. Woon je niet in Rotterdam, en zoek je een Alpha-cursus bij jou in de buurt? Ga dan naar www.alpha-cursus.nl voor meer informatie. OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Welkom bij Noorderlicht Rotterdam! Wij  zijn een eigentijdse, levendige kerk waar je van opknapt. In de  Noorderlicht Rotterdam Podcast vertellen mensen van Noorderlicht over  hoe zij het geloof ervaren, en wat er gebeurt rond speciale evenementen  in de kerk. IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. NIEUW IN DE KERK? Misschien is het dan een fijn idee om mee te  doen aan de Alpha-cursus. Dit is een introducerende cursus over het  christelijk geloof. Je kunt er gratis aan deelnemen, en je leert meteen  een aantal mensen kennen. Meer informatie vind je hierover op www.noorderlichtrotterdam.nl. PRINSEKERK De Prinsekerk heeft iedere zondag een volle zaal,  pakweg 450 mensen delen dan tijdens de zondagse dienst om 11:00 uur hun  geloof. Het is een moderne dienst, de gemiddelde leeftijd schommelt  ergens tussen de 25 en 40 (maar als je jonger of ouder bent, ben je  vanzelfsprekend ook meer dan van harte welkom). Er zijn ook  kinderdiensten. Er wordt ook gezongen, van een modern repoertoire. Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht. ORANJEKERK In Rotterdam Noord, aan de Rozenlaan 20, staat de  Oranjekerk. Hier begint de zondagse dienst om 11:30 uur. Volg de  Oranjekerk ook op Twitter: https://twitter.com/NoorderLichtOK BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor  Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld thuis  of in de tuin. Of met een kop thee voor een goed gesprek. Meer  informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze  website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Feb 01, 202019:58
Geweld in de Bijbel en in de maatschappij van nu

Geweld in de Bijbel en in de maatschappij van nu

Geweld komt veelvuldig voor in de Bijbel. Overigens ook in de maatschappij van vandaag. Hoe komt dit, en wat kunnen we hier mee? Predikant en buurtpastor Bram Robbertsen gaat in gesprek met Jojanneke over dit prangende onderwerp. Hoe komt het dat God al dat geweld zomaar toestaat, en hoe zit het met het geweld waar God zelf voor koos? En wat gebeurt er allemaal in de wereld van vandaag, en hoe moeten we hier - in vredesnaam - mee omgaan?  OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Welkom bij Noorderlicht Rotterdam. Wij zijn een eigentijdse, levendige  kerk waar je van opknapt. In de Noorderlicht Rotterdam Podcast vertellen  mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat er  gebeurt rond speciale evenementen in de kerk.  Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht PRINSEKERK De Prinsekerk heeft iedere zondag een volle zaal, pakweg 450 mensen  delen dan tijdens de zondagse dienst om 11:00 uur hun geloof. Het is een moderne dienst, de gemiddelde leeftijd  schommelt ergens tussen de 25 en 40 (maar als je jonger of ouder bent,  ben je vanzelfsprekend ook meer dan van harte welkom). Er zijn ook  kinderdiensten. Er wordt ook gezongen, van een modern repertoire. Volg  de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht.   ORANJEKERK In Rotterdam Noord, aan de Rozenlaan 20, staat de Oranjekerk. Hier begint de zondagse dienst om 11:30 uur. Volg de Oranjekerk ook op Twitter: https://twitter.com/NoorderLichtOK  CHARLOIS Sinds 12 januari 2020 zijn we ook gevestigd in Rotterdam Charlois. Jezus volgen op Zuid! Ook op Twitter: https://twitter.com/NoorderlichtCH IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.  NIEUW IN DE KERK? Misschien is het dan een fijn idee om mee te doen aan de Alpha-cursus.  Dit is een introducerende cursus over het christelijk geloof. Je kunt er  gratis aan deelnemen, en je leert meteen een aantal mensen kennen. Meer informatie vind je hierover op www.noorderlichtrotterdam.nl.   Meer informatie over wat we voor en met  Rotterdammers doen vind je op onze kersvers vernieuwde website,  www.noorderlichtrotterdam.nl.
Jan 15, 202001:06:28
De Bijbel In 1 X

De Bijbel In 1 X

In deze aflevering van de podcast vertelt ds. Niels de Jong het verhaal van de Bijbel in 1x, in pakweg drie kwartier. Wat een uitdaging! Je hoort zo de grote lijnen van dit complexe boek.  OVER NOORDERLICHT ROTTERDAM Welkom bij Noorderlicht Rotterdam. Wij zijn een eigentijdse, levendige kerk waar je van opknapt. In de Noorderlicht Rotterdam Podcast vertellen mensen van Noorderlicht over hoe zij het geloof ervaren, en wat er gebeurt rond speciale evenementen in de kerk.  IDEE VOOR EEN ONDERWERP VOOR EEN PODCASTAFLEVERING? Stuur je suggestie naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl. NIEUW IN DE KERK? Misschien is het dan een fijn idee om mee te doen aan de Alpha-cursus. Dit is een introducerende cursus over het christelijk geloof. Je kunt er gratis aan deelnemen, en je leert meteen een aantal mensen kennen. Meer informatie vind je hierover op www.noorderlichtrotterdam.nl. PRINSEKERK De Prinsekerk heeft iedere zondag een volle zaal, pakweg 450 mensen delen dan tijdens de zondagse dienst om 11:00 uur hun geloof. Het is een moderne dienst, de gemiddelde leeftijd schommelt ergens tussen de 25 en 45 (maar als je jonger of ouder bent, ben je vanzelfsprekend ook meer dan van harte welkom). Er zijn ook kinderdiensten. Er wordt ook gezongen, van een modern repoertoire. Volg de Prinsekerk op Twitter: https://twitter.com/N00rderlicht. ORANJEKERK In Rotterdam Noord, aan de Rozenlaan 20, staat de Oranjekerk. Hier begint de zondagse dienst om 11:30 uur. Volg de Oranjekerk ook op Twitter: https://twitter.com/NoorderlichtHS CHARLOIS Op Rotterdam Zuid opent een nieuwe gemeente van Noorderlicht! Houd de updates op Twitter in de gaten: https://twitter.com/NoorderlichtCH BIJDRAGEN AAN DE BUURT Noorderlicht Rotterdam zet zich in voor Rotterdammers die wel een steuntje kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld thuis of in de tuin. Of met een kop thee voor een goed gesprek. Meer informatie over wat we voor en met Rotterdammers doen vind je op onze website, www.noorderlichtrotterdam.nl.
Dec 30, 201950:32
Kerstspecial!

Kerstspecial!

Zalig kerstfeest! Kerstmis staat voor de deur, en uiteraard vieren we dit ook bij Noorderlicht Rotterdam. Zo hebben we op dinsdag 24 december een avondmaaltijd, en vanaf 20:00 uur begint de kerstnachtdienst in de Prinsekerk. In de Oranjekerk start de kerstnachtdienst om 21:30 uur. Op Eerste Kerstdag hebben we ook diensten: in de Prinsekerk om 11:00 uur, en in de Oranjekerk om 11:30 uur. Je bent van harte welkom, ook als je normaliter niet in de kerk komt. We zien uit naar inspirerende diensten, en wensen je prachtige feestdagen. In deze aflevering van de podcast gaan we in op de rauwe en glossy kanten van het kerstverhaal van ooit, en dat van vandaag. Jojanneke in gesprek met ds. Niels de Jong. Ook praten we even bij met een aantal leden van het kerstavondkoor. Kerstsfeer! 
Dec 20, 201932:03
Wim koos een leven zonder kerk en kwam terug...maar ánders

Wim koos een leven zonder kerk en kwam terug...maar ánders

Wat als je uit een heel traditioneel, conventioneel gereformeerd nest komt, en je erachter komt dat je nét even anders in elkaar steekt, en dat het voor jou niet goed meer past? Wim Donker ervoer dit...en miste zijn geloof na enkele jaren. En kwam terug...maar anders. bij Noorderlicht Rotterdam voelt hij zich meer thuis, en hij groeit snel in zijn geloofsbeleving, en hoe hij hier vorm aan geeft. Ook zijn loopbaan gaf hij een flinke slinger. Een boeiend en inspirerend proces.
Nov 26, 201922:33
Psalm 5: Morgengebed...je gebeden worden gehoord

Psalm 5: Morgengebed...je gebeden worden gehoord

Morgengebed: Je wordt werkelijk gehoord, God reageert op je gebeden, het geeft je zicht op de realiteit van het kwade. Verdieping...met ds. Niels de Jong. Dit is alweer aflevering 19 van de Noorderlicht Rotterdam Podcast.  Woon je in Rotterdam (of in de regio), en wil je wel eens bij Noorderlicht langskomen? Woon dan eens 's zondags een dienst bij in de Prinsekerk om 11:00, of in de Oranjekerk om 11:30 uur. Vanaf januari 2020 opent ook een nieuwe vestiging op Charlois! www.noorderlichtrotterdam.nl
Nov 17, 201911:34
Wat is diaconaal werk eigenlijk?

Wat is diaconaal werk eigenlijk?

De diaconie is onderdeel van de kerk. Het heeft te maken met mensen helpen. Maar hoe dan precies, en hoe ziet een werkdag van een diaconaal werker eruit? Hans Paauwe is diaconaal werker bij Noorderlicht en vertelt er alles over. Ook bespreken hoe hij tot dit werk is gekomen. Want eigenlijk had Hans een héél andere carrière!
Nov 09, 201934:43
Psalm 4: Over hoe je je veilig mag weten bij God in uitdagende tijden

Psalm 4: Over hoe je je veilig mag weten bij God in uitdagende tijden

Het is niet altijd makkelijk om koersvast en vol vertrouwen te zijn in uitdagende tijden. Als er bijvoorbeeld meer van je leiderschapskwaliteiten wordt gevraagd, over jezelf, of over anderen. Als je te maken hebt met fikse kritiek van buitenaf. En dan toch standvastig blijven en vol vertrouwen dat God je ook hier in kan steunen. Psalm 4 gaat hierover. Ds. Niels de Jong leest de psalm voor en gaat er dieper op in.
Oct 29, 201909:42
Waar hebben we God en de kerk nu eigenlijk nog voor nodig?

Waar hebben we God en de kerk nu eigenlijk nog voor nodig?

Is de kerk nu eigenlijk meer dan een gebouw? Moeten we het als 'het huis van God' zien, of toch vooral als een plek waar gelovigen samenkomen? Jojanneke gaat in gesprek met ds. Niels de Jong. Hij vertelt er alles over!
Oct 19, 201916:20
Psalm 3 helpt je omgaan met ongelooflijke pech en akelige belagers

Psalm 3 helpt je omgaan met ongelooflijke pech en akelige belagers

De psalmen in de Bijbel zijn gebeden. Psalm 3 kan een goed anker voor je zijn als je te maken hebt met ongelooflijke pech, akelige belagers en vette ellende. Wanneer je het even niet meer ziet zitten, dan biedt psalm 3 soelaas. Ds. Niels de Jong licht deze voor je toe (en leest 'm voor).
Oct 12, 201909:21
Vergeving geven en ontvangen...hoe doe je dat?

Vergeving geven en ontvangen...hoe doe je dat?

Het is soms nog helemaal niet zo gemakkelijk om iemand te vergeven die echt iets heel naars heeft gedaan. Net zoals het soms heel moeilijk kan zijn om vergeving te vragen voor iets dat jij zelf gedaan hebt. Hoe werkt dit, hoe die je dit, en hoe ga je er mee om als het eigenlijk té moeilijk is? En hoe zit dit in het christelijk geloof? In deze aflevering van de Noorderlicht Rotterdam Podcast gaan we de diepte in met ds. Niels de Jong over dit prangende onderwerp. Heb je aanvullende vragen of verzoeknummers? Meld je op Twitter via @N00rderlicht, of mail naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.
Oct 06, 201945:33
Leiderschap, wereldmachten en influencers: overdenking Psalm 2

Leiderschap, wereldmachten en influencers: overdenking Psalm 2

In de reeks psalmen die ds. Niels de Jong behandelt, deelt hij zijn overdenkingen over deze tijdloze stukken, en koppelt deze aan onze dagelijks leven,  actualiteit en werkelijkheid. Psalm 2 is een uitkomst voor iedereen die kijkt naar de wereldmachten, leiderschap, en overal influencers om zich heen ziet. Niels zet het in perspectief. 
Aug 06, 201911:17
Willem verloor zijn dochter en verzandde niet in complexe rouw

Willem verloor zijn dochter en verzandde niet in complexe rouw

Hoe is het om je volwassen dochter te verliezen aan zelfdoding, en je compleet machteloos te voelen? En hoe pak je jezelf weer op na zo'n ingrijpend verlies? Willem Vermeijden maakte dit mee, en deelt zijn ervaringen in deze aflevering. Hij voorkwam dat hij in complexe rouw verzandde.  Ongelooflijk bijzonder, gezien de omstandigheden. Heb jij zelf ook een verlies geleden en zoek je een steuntje, dan is dit mogelijk 'n krachtige aflevering voor je.
Jul 31, 201901:03:12
Duurzaamheid en het geloof

Duurzaamheid en het geloof

Hoe ga jij zelf om met duurzaamheid? En hoe denk jij hoe het met de aarde zal gaan over een tijdje? In deze episode van de Noorderlicht Rotterdam Podcast verkennen we het perspectief hierop vanuit het geloof. Ds. Niels de Jong schuift aan en vertelt er meer over. 
Jul 22, 201916:51
Hoe weet je of je de juiste keuzes maakt?

Hoe weet je of je de juiste keuzes maakt?

Er is zoveel mogelijk in je leven. Je mag bedenken hoe je je leven, werk, en je relaties wilt invullen, en nog zoveel meer. Dit betekent ook dat je dagelijks kleine en grote keuzes moet maken. Hoe maak je deze, en hoe weet je dat je de juiste keuzes maakt? Dominee Niels de Jong neemt je mee op pad op de wilde wegen van keuzes maken.
Jul 14, 201914:36
Sarah verwerkte het trauma van seksueel misbruik

Sarah verwerkte het trauma van seksueel misbruik

In deze tijd van #metoo is er eindelijk ruimte in de maatschappij om slachtoffers - of misschien beter gezegd overlevers - van seksueel misbruik een luisterend oor te bieden, én voor consequenties van deze misdaden. In deze aflevering van de Noorderlicht Rotterdam Podcast praat ik met Sarah Balfoort, een jonge, slimme Rotterdamse met het hart op de juiste plek. Sarah vertelt over haar ervaringen en deelt hoe zij het trauma van seksueel misbruik heeft verwerkt.
Jul 09, 201940:00
Overdenking: Psalm 1

Overdenking: Psalm 1

Psalmen kun je vinden in ongeveer het middelste deel van de Bijbel. Psalmen is een verzameling liederen die door diverse mensen zijn geschreven, onder wie David. Het woord 'psalm' betekent:  getokkel. Bij het zingen werd ooit op een snaarinstrument  getokkeld. In deze aflevering van de Noorderlicht Rotterdam Podcast gaat dominee Niels de Jong dieper in op de betekenis van Psalm 1. Heb je suggesties voor een onderwerp voor de Noorderlicht Rotterdam Podcast? Stuur deze dan naar podcast@noorderlichtrotterdam.nl.
Jul 06, 201911:13
Irene hielp vluchtelingen in Griekenland

Irene hielp vluchtelingen in Griekenland

Wat als je leven in duigen is gevallen, en je zoekt een beter bestaan? Je raakt je veiligheid kwijt, je huis, je land. In de afgelopen jaren hebben duizenden mensen hun leven gewaagd, en soms verloren, op een rubberbootje op de Middellandse Zee, op zoek naar een nieuw, menswaardig, veilig bestaan. We zagen regelmatige schokkende beelden op televisie en op internet. Maar hoe is het om er live bij te zijn, getuige te zijn, en een deel te zijn van de wereld van deze vluchtelingen? Freelance journaliste Irene Hollebrandse werkte als redacteur aan veel televisieprogramma’s. Maar de harde realiteit nodigde haar uit om niet alleen getuige te zijn. Jojanneke ging met haar in gesprek.
Jun 11, 201930:50
Hoe zat het ook alweer met Pinksteren?

Hoe zat het ook alweer met Pinksteren?

Met Kerst herdenken we de geboorte van Jezus, met Pasen zijn wederopstanding na zijn dood op Goede Vrijdag. Maar er is toch nog een christelijke feestdag, Pinksteren? Waar gaat dat eigenlijk over, en wat gebeurt er naast dat grote popfestival en die extra vrije dag? Jojanneke gaat hierover in gesprek met dominee Niels de Jong.
Jun 04, 201916:54
De Overdagkerk: nieuw in Rotterdam!

De Overdagkerk: nieuw in Rotterdam!

Je kunt op zondag naar de kerk. En met Kerstmis, met Pasen, en andere feestdagen. Maar vanaf woensdag 12 juni is het in het centrum van Rotterdam ook mogelijk om overdag naar de kerk te gaan. Een Overdagkerk! Je hoort er alles over in deze episode van de Noorderlicht Rotterdam Podcast. na het beluisteren van deze podcast kun je natuurlijk ook even verder kijken op www.overdagkerk.nl. Ook is er een Facebookpagina: https://www.facebook.com/overdagkerk
May 22, 201911:33
Q&A met de dominee

Q&A met de dominee

Wat voor vragen krijg je als dominee? Niels de Jong doet een boekje open. O.a. over wat hij zoal 'nog meer' doet door de weeks. :-)
May 22, 201913:54
Jurek werd christen achter de laptop

Jurek werd christen achter de laptop

Wat als je het helemaal anders zou doen in je leven? Andere carrière, andere invulling... Jurek Woller gooide het roer om. Ontdek het hoe en waarom van zijn nieuwe pad in deze episode van de Noorderlicht Rotterdam Podcast.
May 06, 201913:57
Als je nieuw bent in de kerk, wat kun je dan verwachten?

Als je nieuw bent in de kerk, wat kun je dan verwachten?

Als je overweegt voor het eerst een kerk binnen te lopen, of je wilt na lange tijd weer eens binnen lopen, wat is dan handig om te weten? En wat  voor kerk is Noorderlicht Rotterdam eigenlijk precies? Dominee Niels de Jong vertelt er meer over.
Apr 19, 201909:21
Wat vieren we ook alweer precies met Pasen?

Wat vieren we ook alweer precies met Pasen?

Wat vieren we eigenlijk ook alweer met Pasen? In deze uitzending van de Noorderlicht Rotterdam Podcast vertelt dominee Niels de Jong over de achtergrond van Pasen, wat Pasen voor hem betekent en wat Noorderlicht Rotterdam rond Pasen organiseert.
Apr 10, 201914:54