Skip to main content
Spotify for Podcasters
PANSERKASSEN

PANSERKASSEN

By Jydske Dragonregiment

En podcast om kampvogne og kampvognsmennesker... Dem der er, dem der var, og dem der bliver det engang. Velkommen til!
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Bornholmske Dragoner - på Bornholm

PANSERKASSENDec 16, 2022

00:00
01:08:12
Undervandskampvognen Leo

Undervandskampvognen Leo

I 2012 sænkede Salling Aquapark en Leopard 1A5 i havnen ved Glyngøre, som en del af dykkeroplevelsen der.

Hvordan de fik fingrene i sådan en, og hvordan man så får den søsat, skal vi høre om i dagens afsnit.

Vi taler med Claus Bengtsson, bestyrelsesmedlem i Salling Aquapark, om hele historien.

God fornøjelse!

May 22, 202322:09
Op Moshtarak og Undsætningen af Bridzar

Op Moshtarak og Undsætningen af Bridzar

I dagens episode taler vi endnu engang med major Martin Kappel. Denne gang om to operationer under hans udsendelse som fører af kampvognsdetachementet på ISAF 9 i Afghanistan: Operation Moshtarak og undsætningen af Bridzar. God weekend og god lyttelyst!

Jan 27, 202301:03:04
Enhanced Forward Presence II

Enhanced Forward Presence II

I denne episode taler vi med oversergent Dalager, der er NK/DEL i 2. kampvognseskadron. Eskadronen er lige udsendt til Enhanced Forward Presence, EFP, i Estland. Vi skal høre lidt om hverdagen, og om hvordan de gode soldater får tiden til at gå, når de ikke er på øvelser. Interviewet er ikke helt ny-optaget, men derfor skal I ikke snydes for alle de gode historier. God fornøjelse. 

Dec 29, 202230:55
Bornholmske Dragoner - på Bornholm

Bornholmske Dragoner - på Bornholm

I denne episode tager vi en tur til Bornholm, og taler med major Erik A. Larsen, seniorsergent Jens Chr. Skaarup og premierløjtnant-R Jens P. Christofferson i de historiske arkiver for Bornholms Forsvarsmuseum, på Almegårds Kaserne i Rønne. De fortæller historien om Bornholms forsvarsvilje og ikke mindst - hvordan det er at bo på Bornholm i disse tumulterede tider. 

Dec 16, 202201:08:12
Bornholmske Dragoner med Lasse Harkjær

Bornholmske Dragoner med Lasse Harkjær

Forsvaret - og suverænitetshævdelsen af Bornholm er i den seneste tid blevet mere relevant end længe. Men Perlen i Østersøen har altid spillet en stor strategisk rolle. Historien gentager sjældent sig selv, men den rimer. I dag dykker vi ned i historien om Dragonerne og kampvognene på Bornholm.

Vi skal høre fra pensioneret oberst, kammerherre og ceremonimester Lasse Harkjær, om kampvognene på Bornholm, og hans tid på øen.

Interviewet blev optaget lige omkring den tid hvor gaslækagen i Østersøen lige var sket. 

Dec 16, 202201:14:20
Opklaringstiden

Opklaringstiden

Så blev det tid med en episode om opklaringstiden. Det er den episode vi har fået flest henvendelser om at lave. Så nu er den her. Vi taler med major Martin Kappel, der har en ganske robust (!) viden om kampvognsvåbnet og kampvognene i opklaringstiden. Velkommen til. 

Nov 20, 202237:05
Leopard 2A7

Leopard 2A7

Så kom episoden hvor vi skal høre om Leopard 2A7! Vi taler med oberstløjtnant Jesper Møller-Pedersen, der var chef for Panserbataljonen under indfasningen af denne nye platform i det danske Forsvar. 

Oct 24, 202244:05
Operation Amanda

Operation Amanda

Sidste gang Forsvaret havde en hel eskadron af kampvogne udsendt var på Balkan. Den 26. oktober 1994 var premierløjtnant Jesper Kristensen delingsfører for en kampvognsdeling udsendt på DANSQN hold 3, som en del af NORBAT II. På denne dag gennemførte delingen Operation Amanda. Man ønskede at oprette en observationspost i et vandtårn. Men sådan gik det ikke helt. Lyt her til den spændende beretning! 

Aug 31, 202201:23:42
Enhanced Forward Presence I

Enhanced Forward Presence I

Velkommen tilbage til nye episoder af Panserkassen! Lige om lidt deployerer 14 kampvogne, og dertilhørende besætninger, til Estland som en del af Enhanced Forward Presence. I denne episode taler vi med oberstløjtnant Kristian Kold, der er chef for Panserbataljonen om den strategiske baggrund for udsendelsen - og til sidst får han ilden fri til at tale til besætningerne og ikke mindst, de pårørende. God fornøjelse! 

Aug 31, 202231:23
Leoparden i Afghanistan

Leoparden i Afghanistan

I denne episode af Panserkassen fortæller major Bjarne Hundevad historien om turen fra en overvågningslinje i Tyskland til Helmands ørken. Om hvordan man hurtigt bliver populær, ved at være størst og mest slagkraftig! 

Som sædvanlig, for tanker, konstruktiv kritik og idéer til kommende episoder, skriv til: panserkassen@hotmail.com

Nov 17, 202143:45
Leoparden i Bosnien

Leoparden i Bosnien

Så er vi kommet til 1993, og Leoparden skal på FN mission til Bosnien. Det skal den ikke alene - den tager Dragoner med, og chefen for denne enhed bliver den nu pensionerede major Kim Krogshede Madsen. Turen derned gik absolut ikke som planlagt (!), og K. K. fortæller her hele historien. Velkommen til! 

Som altid - for konstruktiv kritik, tanker og gode ideer til kommende episoder så skriv til: panserkassen@hotmail.com 

Oct 25, 202149:22
Leopardens indtog i det danske Forsvar

Leopardens indtog i det danske Forsvar

I denne episode skal vi høre om efteråret 1976. Det var tiden hvor de første Leoparder blev udleveret til 2. deling, ved 2. kampvognseskadron i Panserbataljonen. Og delingsføreren for denne deling, den nu pensionerede kaptajn Jan Schou Møller, har vi fornøjelsen at høre historien fra. Velkommen til! 

Oct 22, 202138:47
Evald Tager Til Randers

Evald Tager Til Randers

I denne episode skal vi høre en beretning, om den første tid som værnepligtig, nedskrevet af Evald Munk Thalund, der blev indkaldt til den sidste ryttereskadron i 1950 i Randers. Den er venligst læst højt af pensioneret seniorsergent Hans-Ejner Juulsen.  God fornøjelse. 

Jul 07, 202143:15
Original Gangstas

Original Gangstas

Så blev vi klar med lidt weekend-lytning til jer! I denne episode skal vi høre om Dragonerne i krigene 1848-1864. Vi taler med forfatteren til bogen "Det Danske Rytteri", Sune Wadskjær Nielsen, der fortæller om Dragonerne dengang - mon du kan genkende typen? Ligeledes taler vi med eskadronsbefalingsmand ved Niels Kjeldsen eskadronen, Nils Ståhl, om hvad regimentets helt, Niels Kjeldsen betyder for eskadronen i dag. God fornøjelse! 

May 28, 202101:39:18
Besætningen

Besætningen

I denne episode har vi en åbenhjertig samtale med en kampvognsbesætning. Hvordan bliver man en del af en sådan, og hvordan er livet som kommandør, kører, skytte og hjælper... og hvad er dynamikken på vognen? Velkommen :) 

For konstruktiv kritik og gode idéer, skriv til panserkassen@hotmail.com 

Apr 22, 202155:59
Kampvognsmennesket

Kampvognsmennesket

I denne episode taler vi med eskadronsbefalingsmand, seniorsergent Dan Søgård, om kampvognsmennesket. Hvad skal der til for at blive en del af en kampvognsbesætning, og hvordan er livet i en kampvognseskadron. 

For konstruktiv feedback, tanker og idéer til kommende episoder, skriv til panserkassen@hotmail.com 

God fornøjelse 

Mar 18, 202135:04