Skip to main content
Spotify for Podcasters
Vi Nørder

Vi Nørder

By Næstved Bibliotek

At være en nørd er et kompliment, og det er megasjovt at være en nørd og lytte til andre nørder! ’Vi Nørder’ er Næstved Biblioteks arrangements- og podcastserie, der giver taletid til de mere særprægede, smalle, skæve eller niche-prægede emner inden for populærkulturen, og alle dem, der er passionerede for dem. Hvad end det er videospilskonsoller, kostume-designs eller noget helt tredje og fjerde, så er der plads til det her!
Vi Nørder er produceret af Næstved Bibliotek.
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Vi Nørder Livet bag tremmer og hemmelig kommunikation i fængsler (med Martin Rovang Jensen og Elsebeth Kristensen)

Vi NørderNov 25, 2022

00:00
36:48
Vi Nørder Livet bag tremmer og hemmelig kommunikation i fængsler (med Martin Rovang Jensen og Elsebeth Kristensen)

Vi Nørder Livet bag tremmer og hemmelig kommunikation i fængsler (med Martin Rovang Jensen og Elsebeth Kristensen)

Der er noget ved fængsler og fængselsliv, der fascinerer os. De metoder, folk tager i brug for at kommunikere og overleve på indersiden af murerne, er intet mindre end forbløffende, og i dette afsnit giver kulturformidler Martin Rovang Jensen og fængselsbetjent Elsebeth Kristensen indblik i fængselslivets fortællinger, før og nu.

Martin fortæller om de danske fængslers historie, baggrunden for indførsel af nye, skrappere fængselssystemer i 1840’erne, og de knep, fangerne udviklede for at kunne kommunikere. Elsebeth fortæller efterfølgende om fængselslivet i dag, dagligdagen og relationerne i et fængsel, ligesom hun vil snakke om de forandringer, der er sket i fængslerne, som et udtryk for de forandringer der har været udenfor murene. Undervejs følger historier om hash-smugling i havregryn og effekten af en god tur til frisøren!

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Christoffer Dall. Interviewet er udført og tilrettelagt af Sigurd Dam Jensen med hjælp fra Sofie Buch Pedersen.

Nov 25, 202236:48
Vi Nørder Videospil og spillekonsoller (med Mikkel Dehn)

Vi Nørder Videospil og spillekonsoller (med Mikkel Dehn)

Chris Møller og Mikkel Dehn er spilnørder, og det har de været i mange år. Men i de sidste par år har det virkelig taget fart. Sammen har de nemlig Spilsamlingen, og deres mål er at lave Danmarks største samling af spil, konsoller og alt muligt deromkring.

I dette afsnit har vi besøg af Mikkel, der bl.a. fortæller om hvad spilsamlingen egentlig indeholder, men også om hvordan han begyndte at spille og hvordan den måde han spiller på har udviklet sig gennem tiden. Vi går helt tilbage til starten af 80erne og bevæger os bl.a. over en meget særlig Commodore 64 variant, prutte- og bøvseknapper samt Mikkels store kærlighed til X-box, men selvfølgelig med afstikkere til alt muligt andet

Afsnittet og interviewet er tilrettelagt, redigeret og udført af Sigurd Dam Jensen med hjælp fra Christoffer Dall.


Tjek Spilsamlingen ud her: https://www.facebook.com/spilsamlingen/

Nov 17, 202231:30
Vi Nørder Formel 1 (med Peter Nygaard)

Vi Nørder Formel 1 (med Peter Nygaard)

Siden 1982 har journalist, forfatter og omvandrende formel 1-leksikon Peter Nygaard overværet mere end 600 F1-løb. Han har fulgt motorsporten på nærmeste hold og oplevet både tragiske ulykker, fremtrædende personer, store dramaer og fantastiske triumfer. Den store indsigt i motorsportens kongeklasse har Peter Nygaard også nedfældet i flere bøger, ligesom han også har vundet priser for sine F1-fotografier. Vi har at gøre med en livslang nørd med benzin i blodet!

I dette afsnit fortæller Peter blandt andet om forskellen på formel 1 fra dens start i 1950’erne og frem til i dag, hvordan man gør en usandsynlig interesse til sin levevej og hvem den største racer-helt er i hans øjne.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Christoffer Dall. Interviewet er udført og tilrettelagt af Sigurd Dam Jensen, med hjælp fra Sofie Buch Pedersen.

Nov 10, 202236:10
Vi Nørder Drag (med Tinus)

Vi Nørder Drag (med Tinus)

Tinus De Schunard er blandt andet kendt som mentor og dragmor til Danmarks yngste dragqueen, Jeppe, i DR-programmet af samme navn, men han er sådan et menneske, som det er svært at beskrive, ligegyldigt hvor mange ord man har. Et af de vigtige ord i den beskrivelse kunne dog være 'nørd', for noget af det, der kendetegner Tinus, er hans perfektionisme og lyst til at dykke helt ned i det, der optager ham. Om det så er at sy fabelagtige kostumer, lave den perfekte catwalk eller at konstruere verdens længste fjerboa ud af en opvaskemaskineslange.

I dette afsnit fortæller Tinus blandt andet om vejen til at blive den tusindkunstner, han er i dag, om hvad det vil sige at være drag, og så skal han også lige forklare lidt mere om den fjerboa dér.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Sofie Buch Pedersen. Interviewet er udført og tilrettelagt af Sigurd Dam Jensen.

Oct 31, 202226:58