Skip to main content
Spotify for Podcasters
Rentmeesterspodcast

Rentmeesterspodcast

By NVR-podcastcrew

Wil je weten wat een rentmeester nu eigenlijk doet? En met welke thema’s de rentmeester zich bezighoudt?
Luister dan naar deze podcastserie van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters en blijf zo op de hoogte van wat speelt in joúw leefomgeving.

Judith van Moorsel, Marten Korfage, Koen Paul en Jan Spijkerboer werken allemaal met veel plezier als Rentmeester NVR en samen maken zij, met evenzoveel plezier, deze podcast.

Volg dus deze podcast! En leg je oor te luister bij de Rentmeesters van de NVR.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Energietransitie

RentmeesterspodcastMar 28, 2022

00:00
48:16
Jan Spijkerboer - Interview met de Makelaarspodcast

Jan Spijkerboer - Interview met de Makelaarspodcast

Wat is de waarde van grond? Hoe kan je het kopen? Hoe wordt er bepaald waarvoor het gebruikt mag worden? Jan Spijkerboer, een rentmeester met ruim 30 jaar ervaring in binnen- en buitenland, spreekt hierover in de Makelaarspodcast. De originele aflevering van het interview is te vinden via: https://www.boumanmakelaardij.nl/post/jan-spijkerboer Intromuziek: Frank Klement (Rentmeester NVR) op mondharmonica obv Peter van Kemper Meer info over Rentmeesters NVR kunt u vinden op www.rentmeesternvr.nl of volg ons op LinkedIn 
Apr 12, 202254:23
Energietransitie

Energietransitie

De Energietransitie. Een overkoepeld begrip voor een groot vraagstuk dat ook ruimtelijk veel impact heeft en nog zal krijgen. Koen Paul en Marten Korfage interviewen 3 collega's over hun rol en visie op de energietransitie. Paul Kindt, collega Rentmeester NVR, vertelt over de particuliere eigenaren die hij bijstaat en hoe de energietransitie een plek krijgt op landgoederen. Marco Rombouts, ook collega Rentmeester NVR, belicht de kant van de ontwikkelaar en hoe een zonnepark tot stand komt. Jan-Pieter Peijs van Staatbosbeheer vertelt over hoe de grootste grondeigenaar van Nederland omgaat met deze transitie en welke kansen dit biedt. De aflevering is opgenomen in de studio van Pieter Noordanus. Intromuziek: Frank Klement (Rentmeester NVR) op mondharmonica obv Peter van Kempen.  Meer info over Rentmeesters NVR kunt u vinden op www.rentmeesternvr.nl of volg ons op LinkedIn.
Mar 28, 202248:16
Wat doet een rentmeester? Een gesprek met Petra Schot, rentmeester bij Natuurmonumenten

Wat doet een rentmeester? Een gesprek met Petra Schot, rentmeester bij Natuurmonumenten

Veel mensen hebben gehoord van het vak rentmeester. Toch weten niet veel mensen wat het vak nu precies inhoudt en hoe rentmeesters een belangrijke bijdrage leveren aan de inrichting en behoud van onze leefomgeving. Petra Schot legt dit graag aan ons uit en neemt ons mee in haar werk als rentmeester bij Natuurmonumenten. Samen met interviewer Jan Spijkerboer (ook rentmeester) bezoekt zij één van haar 'werkplekken', natuurgebied De Hogt bij Eindhoven, en laat ons op beeldende wijze horen hoe zij als rentmeester bijdraagt aan de ontwikkeling en instandhouding van dit gebied. Intromuziek: Frank Klement (Rentmeester NVR) op mondharmonica obv Peter van Kempen Intermezzo's: Vivaldi Herfst Eerste Deel, Allegro Meer info over Rentmeesters NVR? Ga naar www.rentmeesternvr.nl of volg ons op LinkedIn 
Sep 30, 202128:45
TRAILER - De Rentmeesterspodcast

TRAILER - De Rentmeesterspodcast

Wil je weten wat een rentmeester nu eigenlijk doet? En met welke thema’s de rentmeester zich bezighoudt?  Luister dan naar deze podcastserie van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters en blijf zo op de hoogte van wat speelt in joúw leefomgeving. Judith van Moorsel, Marten Korfage, Koen Paul en Jan Spijkerboer werken allemaal met veel plezier als Rentmeester NVR en samen maken zij, met evenzoveel plezier, deze podcast. In juli 2021 volgt de eerste aflevering waarin je van alles komt te weten over het rentmeesterschap op een landgoed. En welke invloed dat heeft op jouw leefomgeving. Volg dus deze podcast! En leg je oor te luister bij de Rentmeesters van de NVR.
Jun 06, 202100:48