Skip to main content
Spotify for Podcasters
Omroep Land van Cuijk

Omroep Land van Cuijk

By Omroep Land van Cuijk

Omroep Land van Cuijk is dé regiozender voor de gemeente Land van Cuijk.
Ontdek wat er speelt via onze radio- en tv-uitzendingen.
Nieuws- en achtergrondreportages wisselen elkaar af in onze gevarieerde programmering waarin alle ruimte is voor thema’s als actualiteit, cultuur, sport en politiek.


Internet: omroeplvc.nl | facebook.com/omroeplvc | instagram.com/omroeplvc | twitter.com/omroeplvc
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Land van Cuijk Top 100 15:00-16:00 uur | 16 mei 2022

Omroep Land van CuijkMay 19, 2022

00:00
59:57
2023-09-19 Regelkevers met Liesbeth van Heeswijk Liberaal LvC

2023-09-19 Regelkevers met Liesbeth van Heeswijk Liberaal LvC

In deze podcast van Regelkevers (Omroep Land van Cuijk) praten we met Liesbeth van Heeswijk over actuele politiek onderwerpen, zoals de benoeming tot gedeputeerde van de provincie Brabant, partijgenoot Marc van den Oudenhoven en de komst van het Graaafse raadslid Henny Bongers. De tempel in Cuijk komt ter sprake, evenals de Cuijkse bibliotheek, die verhuisd naar de schouwburg. Zij vindt dat de scholen in Beers en Vianen niet moeten fuseren, maar mooi ieder hun eigen school houden. Verder is zij niet tevreden over de komst van een zogenaamd kunstencentrum in het Land van Cuijk.


Sep 19, 202341:24
2023-09-19 Voorstelling Vierlingsbeek Er was eens een zieltje

2023-09-19 Voorstelling Vierlingsbeek Er was eens een zieltje

Babette Holtmann brengt samen met gitarist Hans Kunneman het boek Er was eens een Zieltje... van Marie-Claire van der Bruggen tot leven in een sprankelende muzikale familievoorstelling met een bijzondere boodschap. Je wordt door Zieltje meegenomen op haar aardse avontuur. Het is een wonderbaarlijke reis vol verrassingen, die je laat ontdekken wie je werkelijk bent en waar je eigenlijk vandaan komt. De voorstelling is te zien op zondag 24 september 2023 in het Koningskerkje in Vierlingsbeek. Kaarten zijn via www.erwaseenseenzieltje.nl te bestellen.

In deze solovoorstelling, boordevol muziek, toont Babette Holtmann meesterlijk acteer- en zangtalent. Behalve dat ze in een dubbelrol ook haar beschermengel speelt, weet ze daarnaast de suggestie te wekken dat er nog andere mensen op het toneel aanwezig zijn met wie ze spreekt, lacht speelt en bij tijd en wijle ook haar verdriet deelt. De muziek die gitarist Hans Kunneman voor deze voorstelling componeerde, sluit hier naadloos bij aan. het is verwonderlijk wat hij met één gitaar aan sfeer tevoorschijn kan toveren: soms is de muziek uitbundig, feestelijk, dan weer spannend, dreigend, dan weer verstild en mijmerend.

Deze voorstelling is voor alle zieltjes van 6 t/m 99 jaar en ouder.

In deze podcast vertelt Hans Kunneman niet alleen over deze voorstelling, maar ook benoemt hij de Tarot cursus die hij geeft en hij blikt ook vooruit op een andere voorstelling: Antwoord van de Engelen, Vrijdag 6 oktober 2023 te zien vanaf 20.00ur in Zentire, Americaanseweg 107 in Meterik.


Sep 19, 202338:44
2023-09-19 Brabant Dance Centre Grave

2023-09-19 Brabant Dance Centre Grave

Brabant Dance Centre is een jonge en hippe dansschool, gevestigd in Grave. Met een team van enthousiaste, hoog opgeleide en ervaren docenten biedt zij lessen voor peuters tot volwassenen en alles wat daar tussen zit. In haar centrum geeft zij leuke, gevarieerde lessen met veel verschillende stijlen. Van HipHop tot Klassiek Ballet en van Modern Jazz tot Streetjazz. Een aantal jaar zet zij zich ook in voor de volwassenen met een spectaculaire cursus Showdans 21+.

Al onze lessen zorgen voor plezier, ontwikkeling en verbetering. Dit wordt gedaan op een leuke en leerzame manier met veel dansplezier. Het maakt voor ons niet uit of je een beginner of een gevorderd bent. Iedereen is van harte welkom!

In deze podcast zijn docent Michel Alster en leerlinge Loble Krol te gast. Zij hebben het ook over Sjors Sportief, waarvoor zij van 18 september tot 6 oktober (gratis) open huis houden.

Sep 19, 202331:52
20230916-Dilana Smith te gast in de Avondclub bij Omroep Land van Cuijk
Sep 17, 202310:30
2023-09-12 Regelkevers met weth Joost Hendriks

2023-09-12 Regelkevers met weth Joost Hendriks

Wethouder Joost Hendriks gaat symposium ‘kleine scholen’ organiseren

Wethouder Joost Hendriks liet in het politieke radioprogramma op Omroep Land van Cuijk weten, dat hij in gesprek is met schoolbesturen om in de eerste helft van 2024 een symposium te organiseren met daarin specifieke aandacht richting kleine scholen te besteden en hij wil enkele deskundigen uitnodigen om te spreken om wat kinderen eigenlijk nodig hebben.

Joost Hendriks: “Wat ervaren zij en hebben zij nodig op hun school, want dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste voor ons allemaal. Ik denk dat we altijd als volwassenen redeneren in dit soort discussies, maar onze primaire vraag is wat is het optimale, wat kinderen nodig hebben in een school, want dat is de verplichting die we hebben en dat is ook mijn leidraad. Wat mij betreft gaan we ervaringen uitwisselen van kleine scholen, grote scholen, van plekken waar kleine scholen zijn blijven bestaan en van plekken waar scholen zijn gefuseerd, gewoon in de volle breedte en niet elkaar overtuigen van het een of het ander. Het symposium is dan toegankelijk voor ouders, inwoners, politiek en media om hier eens een keer een goed gesprek over te voeren.”

Schouwburg niets te duur

Verder werd in het programma Regelkevers met de wethouder gesproken over andere lopende zaken, waaronder de cultuurnota, de Cuijkse tempel en de plek van schouwburg Cuijk in het Land van Cuijk. Andere theaters (De Weijer, Myllesweerd) krijgen nogal wat minder: “We gaan dit niet harmoniseren, je kunt die niet met elkaar vergelijken. Er gaat inderdaad veel geld naar de Schouwburg Cuijk, maar het is relatief helemaal conform met wat theaters krijgen, dus ik blijf me verzetten tegen dat beeld dat er ongelooflijk veel geld naar de schouwburg gaat. Als je een volwaardige schouwburg hebt is dat een heel normaal bedrag wat er naar toe gaat.

Sep 12, 202333:31
2023-09-12 Gerbert Oosterlaken Land van Cuijk Boert Bewust

2023-09-12 Gerbert Oosterlaken Land van Cuijk Boert Bewust

Samen met zijn vrouw runt Gerbert Oosterlaken een varkensbedrijf in het Brabantse Beers. Op hun bedrijf verloopt alles net even anders dan anders.

In hun bedrijfsvoering zetten ze volop in voor welzijn en gezondheid van mens en dier. Van daaruit maken ze de keuzes. Zo hebben ze in hun stal veel meer dichte vloeren (60%) dan gebruikelijk, omdat wij ervan overtuigd zijn dat dit beter is voor de dieren. En er is nog veel meer te vertellen. Dat doet Gerbert in deze podcast.

Sep 12, 202332:21
2023-09-12 Hobbycentrum Mill

2023-09-12 Hobbycentrum Mill

Op 23 september 2023 houdt het Hobbycentrum Mill een open dag. Ondermeer daarover meer in deze podcast. Hans van Baal (secretaris) en Jo van Soest (voorzitter) vertellen ook over hun lange weg naar een nieuwe accommodatie en hoeveel hobby's er momenteel gehuisvest zijn in hun pand.

Sep 12, 202329:57
2023-09-12 Crowdfunding voor Teijn

2023-09-12 Crowdfunding voor Teijn

De zoon van Eline Vermeulen uit Cuijk, Teijn van 2, is eind juli 2023 gediagnosticeerd met een ernstige zeldzame longziekte, Bronchiolitis Obliterans. Dit heeft hij overgehouden aan een van de drie virussen waardoor hij in december in coma op de ic lag. 1% kans dat dat virus (Adenovirus) deze ziekte veroorzaakt. Maar doordat het zo zeldzaam is, zijn er weinig statistieken over verloop van de ziekte; we weten niet in welke “fase” hij nu zit en hoe snel hij achteruit zal gaan. Maar uiteindelijk zal alleen een longtransplantatie hem kunnen redden. De schade die het virus al heeft aangericht in onomkeerbaar. Teneinde geld voor verder onderzoek te kunnen genereren is zij een crowdfunding actie gestart.

Sep 12, 202328:38
2023-09-05 Regelkevers Astrid Bannink LPG Grave

2023-09-05 Regelkevers Astrid Bannink LPG Grave

In deze aflevering worden diverse politieke issues uit het Land van Cuijk besproken met Astrid Bannink, fractievoorzitter van LPG Grave. Hieronder de besproken onderwerpen:

Curator scheepswerf wil geen 10, maar 13 miljoen.

Terugvorderen grond van illegale tuintje of 'snippergrond' laten kopen door de gebruikers.

Land van Cuijk wil voorlopig geen coffeeshops. Is dat wel verstandig?

Houtkachel of open haard? Alleen met filter of een verplichte cursus?

Parkeervoorzieningen Grave op peil?

Marc Oudenhoven (Team Lokaal) wordt gedeputeerde Brabant. Goed voor het Land van Cuijk? Astrid Bannink geeft aan niet veel vertrouwen te hebben in de provinciale politiek.


Sep 05, 202339:01
2023-09-05 Adriaan van Hout bij de beste acht politiehondentrainers van NL

2023-09-05 Adriaan van Hout bij de beste acht politiehondentrainers van NL

Adriaan van Hout uit Mill, van politiehondenvereniging De Trouwe Hulp, is bij de beste acht geëindigd bij het NK politiehondentraining. Met zijn leeftijd van 84 jaar was hij ruimschoots de oudste deelnemer. Het publiek reageerde enthousiast op hem. Maar De Trouwe Hulp kan vanaf volgend jaar in de problemen komen als de Millse gemeentewerf sluit, want zij betrekken hun stroom van de werf.

Sep 05, 202317:56
2023-09-05 Hoe overwin ik een burn-out: Sandra Nieuwenhuijsen

2023-09-05 Hoe overwin ik een burn-out: Sandra Nieuwenhuijsen

Niets kon ze meer in de winter van 2020, zo uitgewoond was ze door haar administratieve functie in loondienst bij een onderneming in Oss. ,,Ik durfde zelfs niet meer in de auto te stappen. Ik had alle alarmsignalen genegeerd.”

Sinds juni 2023 biedt ze zichzelf als zzp’er namens haar twee ondernemingen "Samen in Administratie" en "Samen naar Ontspanning". Voor beide zelfstandige beroepen is ze gekwalificeerd na het volgen van erkende opleidingen.

Sep 05, 202324:57
2023-09-05 Stichting Horizon Holland Foundation

2023-09-05 Stichting Horizon Holland Foundation

Stichting Horizon Holland Foundation ondersteunt projecten in Sri Lanka. Dat doet zij voor mensen en projecten met financiële middelen en adviesverlening, vooral op medisch en sociaal gebied, scholing en land- en tuinbouw. Het is een kleinschalige stichting en kan derhalve snel schakelen en in actie komen wanneer dat nodig is. Voor grotere projecten werken we samen met andere organisaties. Voor onze projecten geldt dat een lokale organisatie verantwoordelijk is voor het project. Piet Bakker is voorzitter en hij is te gast in deze podcast van Omroep Land van Cuijk

Sep 05, 202328:46
2023-08-29 Stichting Carrillon Cuijk

2023-08-29 Stichting Carrillon Cuijk

Stichting “Cuijks Carillon” zet zich in voor het instandhouden van het Cuijks Carillon – UNESCO immaterieel erfgoed. Deze doelstelling valt in het actuele beleidsplan uiteen in de volgende onderdelen: zorgen voor draagvlak bij politiek en burger, zorgen voor een betere toegankelijkheid van de Martinuskerk, zorgen voor een aantrekkelijk programma van bespelingen van het carillon.

In deze podcast zijn De Cuijkse beiaardier Marcel Siebers en voorzitter van de stichting, Herman van Rhee, te gast. Zij blikken terug op de reeks van vier concerten die geweest zijn en blikken vooruit op ondermeer de toekomst van het carrillon in Nederland.


Aug 29, 202338:44
2023-08-29 Sociom buurtbemiddeling

2023-08-29 Sociom buurtbemiddeling

Voorkom burenruzie, schakel Buurtbemiddeling in

Een overhangende tak of harde muziek van de buurjongen. Het zijn van die ergernissen die de verhouding met je buren flink kunnen verstoren. De eerste stap naar meer begrip is een goed gesprek; dé manier om een vervelende ruzie te voorkomen. Toch kan het zo zijn dat jullie er samen niet uitkomen. Sociom doet aan buurtbemiddeling en in deze podcast zijn te gast Inge Frederiks (coördinator) Frits Postma (vrijwilliger). Zij praten over hoe hun werk eruit ziet en ze zoeken nieuwe vrijwilligers.

Aug 29, 202332:12
2023-08-22 Tel. interv. met Elsemarijn Hijweege

2023-08-22 Tel. interv. met Elsemarijn Hijweege

Elsemarijn heeft een expositie in haar geboortedorp Sambeek op 8, 9 en 10 september 2023 in het Kloosterhuis en praat hierover in een telefoongesprek met Omroep Land van Cuijk

Aug 22, 202306:52
2023-08-22 Geert Verstegen (milieuvereniging Land van Cuijk / Brabant)

2023-08-22 Geert Verstegen (milieuvereniging Land van Cuijk / Brabant)

Geert Verstegen (milieuvereniging Land van Cuijk / Brabant) vertelt in de aflevering over zijn fietsvakantie rondom Brussel, Dommelsvoort, het plan voor een groot vakantiepark in Linden/Cuijk, een mountainbikeroute door ondermeer de Langenboomse bossen en andere delen van het Land van Cuijk, plaatsing van een brug over de Raam nabij een mestverwerkingsbedrijf tussen Wanroij, Sint Hubert en Haps. Verder over een woningbouwproject(je) in Beugen. De komst van de nieuwe politieke partij van Pieter Omtzigt komt ook aan de orde alsmede de verdroging van de Peel vanwege het aantal waterputten die geslagen zijn.

Aug 22, 202335:32
2023-08-22 Hans Kunneman over cursus Tarot en hoe hij zijn ziekte overwon

2023-08-22 Hans Kunneman over cursus Tarot en hoe hij zijn ziekte overwon

Hans Kunneman vertelt in deze podcast ondermeer over zijn genezing van prostaatkanker. Hij schetst een andere manier van kijken naar gezondheid en ziekte. Er is veel meer mogelijk dan de meeste mensen beseffen. Als we verantwoordelijkheid nemen voor ons lichaam en ziekte leren begrijpen als een poging van ons lichaam om de balans te herstellen opent zich een nieuwe realiteit, waarbij spontane genezing een gevolg kan zijn. Verder geeft hij een cursus Tarot. De aanvangscursus bestaat uit acht lessen, een keer in de veertien dagen op dinsdagavond van 19.30 – 21.30 uur in Ontmoetingspunt ’t Helder te Overloon. Meer info op zijn website hanskunneman.nl

Aug 22, 202332:57
2023-08-08 Land van Cuijk boert bewust: Willy Baltussen Landhorst

2023-08-08 Land van Cuijk boert bewust: Willy Baltussen Landhorst

Willy Baltussen, melkveehouder in Landhorst, is in deze podcast te gast om over zijn bedrijf te praten, alsmede over enkele evenementen van Land van Cuijk boert bewust.

Aug 08, 202329:52
2023-08-08 Marcel Hermans Wegraces en boek Henk van Kessel

2023-08-08 Marcel Hermans Wegraces en boek Henk van Kessel

Henk van Kessel uit Mill is voormalig 50cc wereldkampioen wegraces. Reden voor auteur Marcel Hermans om, exact vijftig jaar later, op 21 april 2024 een boek over de carrière van de Millse coureur te presenteren. Ook vertelt hij in deze podcast over zijn eerdere boeken (motorcross der azen en het atoomkanon van Helmond). Verder praat hij over de classic wegrace op het circuit De Spie in Langenboom.

Aug 08, 202332:16
2023-08-01 Wijnclub Online

2023-08-01 Wijnclub Online

De man achter de Wijnclub Online is Chris Swijnenberg. In zowel zijn werk gerelateerde als privé reizen ontdekte hij de liefde voor wijn. Als verfrissend drankje op het terras, als balans bij een maaltijd of als moment van ontspanning na een lange werknacht.  Wat hem intrigeerde naast de geur, kleur en smaak was het hele proces vooraf gaande aan het eindproduct.
Menig wijngaard is bezocht en gepassioneerde gesprekken gevoerd. Sommige wijnen zijn het meer dan waard om gedronken te worden. En die wijnen stelt Chris graag aan jou voor hier op Wijnclub Online, voor jou om te proeven.
Al is beleven misschien een beter woord.
Salud!

Aug 01, 202335:17
2023-08-01 Stichting Namelok

2023-08-01 Stichting Namelok

Stichting Namelok is in Oktober 2005 opgericht en heeft als doel de leefsituatie van diverse gemeenschappen in Kenia te verbeteren. Dit door het realiseren van waterputten/pompen.
Aanleiding voor de start en oprichting van deze stichting vond plaats naar aanleiding van een belangeloze uitzending naar het plaatsje Namelok (wat in het Masai "zoet" betekent). Dit dorp ligt in Kenia aan de grens van Tanzania, 40 km van de stad Loitokitok.


Aug 01, 202331:05
2023-07-25 Kunstkolk voorzitter Gijs van Laan

2023-07-25 Kunstkolk voorzitter Gijs van Laan

Het prille begin van een kunstcollectief in de gemeente Boxmeer ligt in het voorjaar van 2006. Tijdens de kunst en cultuurbeleidsvergadering in de Weijer, waarvoor vele Boxmerenaren genodigd waren, ontmoetten Else van der Sloot en Paulien Korte elkaar. Beiden voelden het als een gemis dat er geen atelierroute in de gemeente Boxmeer bestond. Samen hebben zij toen besloten het voortouw te nemen in het realiseren hiervan. Begin september volgde de eerste bijeenkomst van 9 geïnteresseerden op Steenstraat 3. In november kwam het idee van de Countdown in zicht en dat werd als een uitgelezen moment beschouwd om de groep naar buiten toe te presenteren.

Een naam ontbrak nog, die werd door de gelukkige samenwerking van Hans Vos en Guus Verzellenberg gevonden: DE KUNSTKOLK.

Voorzitter Gijs van Laan is te gast.

Jul 25, 202332:53
2023-07-25 Rommelmarkt Wanroij

2023-07-25 Rommelmarkt Wanroij

De rommelmarkt in Wanroij is al sinds jaar en dag een begrip in noordoost Brabant. Met ieder jaar weer duizenden bezoekers is deze rommelmarkt uitgegroeid tot een van de grootsten in de regio.
De Wanroijse rommelmarkt staat garant voor een ruim aanbod in allerlei tweedehands spullen. Alle artikelen zijn vooraf uitgezocht en gesorteerd. Tevens is er een veiling van de meest aparte en waardevolle goederen en kunt u uiteraard genieten van een hapje en een drankje. Ad de Kort is onze gast.

Jul 25, 202331:15
2023-07-25 Een Goei Leven Land van Cuijk

2023-07-25 Een Goei Leven Land van Cuijk

We hebben het goed voor mekaar in ons Land van Cuijk; het is een prachtige plek om te wonen, te werken en te genieten. We hebben fijne mensen om ons heen die voor elkaar zorgen. Je kunt er heerlijk én eerlijk eten. En alles wat we nodig hebben is dichtbij. Het is een Goei Leven in het Land van Cuijk en daar zijn we trots op!
Een Goei Leven is een positieve beweging van inwoners, ondernemers, organisaties, onderwijs en bestuurders in het Land van Cuijk. Samen willen wij ons Goeie Leven vast houden én versterken. Voor jong en oud, inwoner en bezoeker. Ad Berends van Goei Leven praat erover.

Jul 25, 202334:55
2023-07-24 Spannende eindverslag Daags na de Tour Dames finale

2023-07-24 Spannende eindverslag Daags na de Tour Dames finale

Peter Linders neemt je mee als een Theo Koomen bij de eindstrijd Dames (Belofte) Daags na de Tour 2023

Jul 24, 202308:03
2023-07-19 Robert Cooijmans interview tijdens Vierdaagse

2023-07-19 Robert Cooijmans interview tijdens Vierdaagse

Robert Cooijmans interview tijdens Vierdaagse. Robert loopt mee en maakt iedere dag een Vierdaagse Journaal voor Omroep Land van Cuijk/

Jul 19, 202303:12
2023-07-18 Jaarmarkt Mill 2-8-23. Jan van de Wiel

2023-07-18 Jaarmarkt Mill 2-8-23. Jan van de Wiel

Elk jaar op de eerste woensdag van de bouwvakantie (dit jaar 2 augustus 2023) is er in Mill de grootse bouwmarkt, goed voor zo'n 15.000 bezoekers. Jan van de Wiel is te gas in deze podcast.

Jul 18, 202327:05
2023-07-18 Daags Na de Tour Pierre Hermans

2023-07-18 Daags Na de Tour Pierre Hermans

Elk jaar wordt in Boxmeer het wielerevenement Daags na de Tour georganiseerd. Voorzitter van de Stichting Daags na de Tour, Pierre Hermans, is in deze podcast te gast.

Jul 18, 202334:60
2023 07 11 Miriam vd Broek Boert Bewust Land van Cuijk

2023 07 11 Miriam vd Broek Boert Bewust Land van Cuijk

Miriam van den Broek van Boert Bewust Land van Cuijk over "Op weg naar je diner", een fietstocht langs boeren om te kijken wat er aan het eind van de tocht op je bord ligt (29 juli 2023) . Wel van te voren boeken.

Jul 11, 202327:33
2023 07 11 Openluchttheater De Speultuin Oploo

2023 07 11 Openluchttheater De Speultuin Oploo

Robert Verhofstad praat ons bij over het programma van De Speultuin in Oploo. Hij blikt terug en blikt vooruit.

Jul 11, 202332:30
2023-07-11 Vierdaagseorkest optredens

2023-07-11 Vierdaagseorkest optredens

In de studio zijn René Schipperheijn en Bob Coenen, die ons alles vertellen over de komende optredens van het Vierdaagse orkest.

Jul 11, 202331:14
2023-07-08 Jonge mantelzorghelden live op de radio

2023-07-08 Jonge mantelzorghelden live op de radio

Op zaterdagmiddag 8 juli waren 5 jonge mantelzorghelden met hun eigen radioprogramma te beluisteren bij Omroep Land van Cuijk.

Dit was de prijs die zij hadden gewonnen tijdens een workshopsessie eerder in 2023 met Frank van der Lende (Radio Veronica)

Jul 08, 202357:29
2023-07-07 Goedemorgen Land van Cuijk in gesprek met Peter Linders

2023-07-07 Goedemorgen Land van Cuijk in gesprek met Peter Linders

Iedere maandag en vrijdag bellen de programmamakers van Goedemorgen Land van Cuijk met reporter Peter Linders.

Jul 07, 202305:26
12023-07-04 Maasheggenmarkt Vortum Mullem op 8 en 9 juli

12023-07-04 Maasheggenmarkt Vortum Mullem op 8 en 9 juli

Erik Willems en Suzie Willems van camping De Brembroeken praten over de sfeermarkt (zaterdag) en maasheggenmarkt (zondag) op hun camping.

Jul 04, 202332:20
2023-07-04 Fietsfeesttocht Land van Cuijk

2023-07-04 Fietsfeesttocht Land van Cuijk

Zaterdag 8 en Zondag 9 juli wordt in het Land van Cuijk een fietsfeesttocht gehouden. We praten in Goedemorgen Land van Cuijk in de studio met Kristel Zwartjes van Visit Vierlingsbeek-Overloon over wat in haar regio georganiseerd wordt. Aan de telefoon hebben we vervolgens Maurice Labro over het Graafse kampioenschap sloomfietsen en Monique van Loon over de opening van de eerste imker bij Boert Bewust Land van Cuijk.

Jul 04, 202337:15
2023-06-30 Jaimy Carpaij te gast bij Goedemorgen Land van Cuijk over het fietsfeest

2023-06-30 Jaimy Carpaij te gast bij Goedemorgen Land van Cuijk over het fietsfeest

Bij Mientje en Mariella was de Graafse centrummanager Jaimy Carpaij te gast (telefonisch) en sprak over het Fietsfeest Land van Cuijk. In Grave gaan er bijzondere sub-evenementjes plaats vinden om de fietsers en andere gasten in Grave die dag een leuke beleving te geven. Luister naar het interview.

Jul 03, 202307:33
2023-06-27 Wethouder Maarten Jilesen

2023-06-27 Wethouder Maarten Jilesen

Wethouder Maarten Jilesen licht de kadernota 2023/2034 toe in deze uitzending en verder hebben we het ondermeer over de organisatie van kermissen in de gemeente Land van Cuijk, over het plan Dommelsvoort en over de bezetting van de industrieterreinen.

Jun 27, 202342:46
2023-06-26 Monique van Loon over infoavond drugs en alcohol

2023-06-26 Monique van Loon over infoavond drugs en alcohol

Een interactieve avond over alcohol en drugs met ervaringen van jongeren en ouders en expertise op het gebied van alcohol, drugs en verslaving met Novadic-Kentron. Monique van Loon is gast en praat ondermeer over het afkicken van drugs van haar zoon, die op deze avond ook een presentatie geeft.

Jun 27, 202323:54
2023-06-23 GMLvC Lins Laclé van Sociom over vluchtelingenwerk

2023-06-23 GMLvC Lins Laclé van Sociom over vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk

Voel je snel thuis in je nieuwe leefomgeving

Nederlands leren, het inrichten van je huis, de weg vinden in je nieuwe omgeving; als vluchteling met een verblijfsstatus komt er veel op je af. In een land waar alles vreemd is, moet je in korte tijd veel leren. Hoe werken de wasmachine en de verwarming? Welke feestdagen kent Nederland? En wat zijn je rechten en plichten bij een vaste baan? Wij ondersteunen je samen met onze vrijwilligers bij je nieuwe dagelijkse leven. Lins Laclé vertelt erover

Jun 27, 202329:04
2023-06-20 Regelkevers met: Albrecht Martens CDA Land van Cuijk

2023-06-20 Regelkevers met: Albrecht Martens CDA Land van Cuijk

Binnen de CDA-fractie is Albrecht Martens fractievoorzitter. In het dagelijks leven werkzaam bij een Woningbouwvereniging. In de gemeenteraad van het Land van Cuijk is hij als raadslid contactpersoon voor de dorpen Cuijk en Vianen. Zijn beleidsinhoudelijke aandachtsvelden zijn bestuur, leefbaarheid, inkomensvoorziening & jeugdzorg en jeugdbeleid.

Jun 20, 202339:48
2023-06-19 Peter Linders workshop Radio met Thomas, Lucas en Hugo

2023-06-19 Peter Linders workshop Radio met Thomas, Lucas en Hugo

Kinderen van Basisschool Dr Jan de Quay klaar voor toekomstige radio Land van Cuijk

Tijdens de Talentendag op vrijdag 16 juni op Basisschool Dr. Jan de Quay in Beers deden een aantal groepen van kinderen uit groep 7 en 8 mee aan de workshop ‘Radio maken’. De jongens die meededen waren in de eerste minuten al enthousiast toen de ervaren radiomaker Peter Linders van Omroep Land van Cuijk hun wegwijs maakte in het starten van jingles en het effect van een goede radiotune liet horen. Ze leerden ook hoe je met elkaar onderhoudend kan interviewen, zelfs de docenten moesten er aan geloven. ‘Wat moet je op veel knopjes letten tijdens het radio maken’, zei de Hugo. ‘Je moet wel hard werken om een leuk radio programma te maken’, was het commentaar van Jip. Alle deelgenomen kinderen gingen met een ervaring rijker en een brede trotse glimlach naar de volgende workshop. Peter Linders was ‘kei kapot’ maar wel heel tevreden met het resultaat. De workshops zijn opgenomen en komen in radioblokjes de komende dagen op het radiokanaal van Omroep Land van Cuijk.


Jun 19, 202328:25
2023-06-16 Peter Linders geeft een workshop Radio aan Daan en Floran van basisschool dr. Jan de Quayschool Beers

2023-06-16 Peter Linders geeft een workshop Radio aan Daan en Floran van basisschool dr. Jan de Quayschool Beers

Kinderen van Basisschool Dr Jan de Quay klaar voor toekomstige radio Land van Cuijk

Tijdens de Talentendag op vrijdag 16 juni op Basisschool Dr. Jan de Quay in Beers deden een aantal groepen van kinderen uit groep 7 en 8 mee aan de workshop ‘Radio maken’, ook leerlingen van Basisschool De Akkerwinde uit Vianen waren erbij! De jongens die meededen waren in de eerste minuten al enthousiast toen de ervaren radiomaker Peter Linders van Omroep Land van Cuijk hun wegwijs maakte in het starten van jingles en het effect van een goede radiotune liet horen. Ze leerden ook hoe je met elkaar onderhoudend kan interviewen, zelfs de docenten moesten er aan geloven. ‘Wat moet je op veel knopjes letten tijdens het radio maken’, zei de Hugo. ‘Je moet wel hard werken om een leuk radio programma te maken’, was het commentaar van Jip. Alle deelgenomen kinderen gingen met een ervaring rijker en een brede trotse glimlach naar de volgende workshop. Peter Linders was ‘kei kapot’ maar wel heel tevreden met het resultaat. De workshops zijn opgenomen en komen in radioblokjes de komende dagen op het radiokanaal van Omroep Land van Cuijk.


Jun 17, 202323:18
2023-06-13 Regelkevers met: Judith Logtens VVD Land van Cuijk

2023-06-13 Regelkevers met: Judith Logtens VVD Land van Cuijk

Judith woont in Boxmeer. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Na 12 jaar Raadslid in Boxmeer te zijn geweest, is ze nu samen met Arthur raadslid voor de VVD Land van Cuijk.

Jun 13, 202336:31
2023-06-23 GMLvC Erik Geene Landhorst Boert Bewust Land van Cuijk

2023-06-23 GMLvC Erik Geene Landhorst Boert Bewust Land van Cuijk

Eriks bedrijf ligt aan de grote baan in Landhorst. De grond waar hij op boert is rond 1930 door de Heidemaatschappij in opdracht van de Zaan NV ontgonnen. Zijn vader is in  1965 als bedrijfsleider op dit bedrijf begonnen. Na 13 jaar heeft Erik het bedrijf over kunnen nemen en is zelfstandig verder gegaan. In 1989 is het akkerbouwbedrijf uitgebreid met een tak varkens. In deze podcast vertelt hij ook een verhaal over Bevers, die hun aanwezigheid wel erg nadrukkelijk lieten merken.

Jun 13, 202331:17
2023-06-13 Kim Jaspers over Hippisch Festijn Grave

2023-06-13 Kim Jaspers over Hippisch Festijn Grave

Voor de 25e keer is Grave op 16, 17 en 18 juni hét centrum voor de paardensport met het grootste outdoor paardenevenement in Noordoost-Brabant! De liefhebber kan zijn hart ophalen op het sfeervolle terrein waar horeca, stands en demonstraties de entourage vormen van een sportieve strijd in spring- en dressuurringen. Ruiters en amazones uit heel Brabant komen aan de start en proberen kwalificatie voor de Brabantse kampioenschappen veilig te stellen. Kim Jaspers vertelt er in deze podcast alles over.

Jun 13, 202332:29
2023-06-09 Peter Linders in gesprek over Grave bij Goedemorgen LvC Mientje en Mariella

2023-06-09 Peter Linders in gesprek over Grave bij Goedemorgen LvC Mientje en Mariella

Ieder maandag en vrijdag ochtend rond 11:15 uur bellen de programmamakers van Goedemorgen Land van Cuijk met verslaggever Peter Linders uit Grave. Hij geeft dan een update over de activiteiten en nieuwsfeitjes uit de Vestingstad Grave.

Jun 09, 202308:42
2023-06-06 Helma Pluk van Team Lokaal

2023-06-06 Helma Pluk van Team Lokaal

Helma Pluk, in Vianen opgegroeid en nu al jaren wonend in de Heeswijkse Kampen in Cuijk met haar partner Wim. Zij kiest voor Team Lokaal omdat ze een krachtig, gevarieerd en ervaren team zijn dat de belangen kan behartigen van inwoners zonder rekening te hoeven houden met landelijke belangen; vanuit de inhoud, met kennis van zaken en verbinding met alle dorpen.

Jun 06, 202338:40
2023-06-06 GMLvC Martijn Schwillens en Bob Thomassen over het boek Het Kanon over Bram Appel

2023-06-06 GMLvC Martijn Schwillens en Bob Thomassen over het boek Het Kanon over Bram Appel

De officiële biografie van oud-international Bram Appel

‘Het Kanon’ omschrijft het opmerkelijke levensverhaal en de carrière van oud-international, -voetballer en -trainer Bram Appel, die in de Tweede Wereldoorlog tewerk werd gesteld in Duitsland en zich uit de ellende speelde door te gaan voetballen bij Hertha BSC. Als voetballer maakte hij furore bij ADO, VV Sittard, Stade de Reims, Lausanne Sports, Fortuna’54 en het Nederlands Elftal. Als (speler-)trainer was hij succesvol en vernieuwend bij Fortuna’54, Volendam, PSV en K. Beeringen FC. In 1970 sloot hij zijn trainerscarrière af bij Eindhoven en koos hij voor een leven in de luwte. De schrijvers Martijn Schwillens en Bob Thomassen waren in de studio aanwezig om hierover te komen vertellen.

Jun 06, 202333:47
25023-06-06 Monique van Loon over BIG Challenge

25023-06-06 Monique van Loon over BIG Challenge

Monique van Loon is al jarenlang een gewaardeerd lid van de PR-commissie van BIG Challenge. Veel BIG Challengers zullen haar kennen. Op de berg is ze altijd druk in de weer: een interview hier, een twitterbericht daar, even nog snel een perscontact regelen en zorgen dat de dagelijkse blogs online komen te staan. 

Jun 06, 202342:45
2023-05-30 Regelkevers met Liberaal LvC raadslid Johan Hermanussen

2023-05-30 Regelkevers met Liberaal LvC raadslid Johan Hermanussen

Johan Hermanussen (44 jaar) (Eigenaar Handelskwekerij/agrarisch ondernemer)

Leefbaarheid in alle kernen en de agrarische sector zijn voor hem o.a. belangrijke items waar hij zich continu voor inzet, ook met zijn jarenlange (23-jarige) ervaring als raadslid. 

May 30, 202343:60