Skip to main content
Spotify for Podcasters
Öppna världar

Öppna världar

By Öppna världar

Öppna världar är i grunden en podcast där ett gäng nära vänner diskuterar saker. Inte helt otippat spel, serier, filmer eller annan populärkultur. Inte som alla andra.

Ansvarig utgivare:
Aaron Vesterberg Ringhög
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Avsnitt 47 - Sa jag Oskar nu?

Öppna världarMar 01, 2020

00:00
01:07:39
Avsnitt 228 - Touch of love

Avsnitt 228 - Touch of love

Det är återigen dags att bege sig ut i det virtuella när vi plockar upp Vampire: The Masquerade - Justice* som släpps redan nu på torsdag den 2 november!

Den trogne VR-entusiasten Peter Eriksson är även tillbaka och förstärker VR-panelen då han och Aaron greppar tag i World of Darkness-titeln. Och även om ingen av dem egentligen är särskilt insatta i loren omkring finns det gott om bitar att bryta ner runt spelet i sig. Högt och lågt, positivt och negativt.

Några av frågorna som behandlas i denna långkörare baserad på 50% (Aaron) respektive 75% (Peter) progress genom kampanjen är:

 1. Är detta svenskbaserade Fast Travel Games mest ambitiösa titel hittills?
 2. Hur bra port har VR Monkey lyckats göra till PSVR2-versionen?
 3. Hur ser förväntningarna egentligen ut på en singleplayer upplevelse inom VR 2023 och hur skiljer sig dessa mellan en entusiast som spelar VR-spel varje vecka (Peter) och en som bara doppar tårna i det när vissa titlar anländer (Aaron)?

Detta och mycket mer, häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken du hör från Vampire: The Masquerade - Justice är skriven av Two Feathers (Elvira Björkman & Nicklas Hjertberg).

*Koder för Vampire: The Masquerade - Justice har tillhandahållits av Fast Travel Games

Oct 31, 202301:36:20
Avsnitt 227 - Öppna inte dörren

Avsnitt 227 - Öppna inte dörren

Lagom till allhelgona har Jules återigen tagit in vår tidigare gäst Lovisa och kollat skräck för hela slanten! Mer specifikt har de båda skräckfantasterna valt att titta närmare på The Conjuring-serien, närmare bestämt filmerna The Conjuring 1 & 2, The Nun 1 & 2 och Anabelle.

Det blir ett långt snack om hur filmerna står sig mot varandra och hur nära sanningen de egentligen ligger. Därefter spinner de vidare på vilka skräckfilmer som skrämt dem mest, vad som gör en riktigt bra skräckfilm och självklart lite skräckfakta ovanpå det.

De ger också lite tips på andra skräckfilmer att se, samt några skräckböcker att läsa. Ett läskigt maxat avsnitt med andra ord. Happy Halloween! All musik som hörs i avsnittet tillhör dess urpsrungliga upphovsrättsägare och musiken ni hör från filmerna i The Conjuring-serien är skriven av Joseph Bishara och Abel Korzeniowski.

Oct 26, 202301:08:34
Avsnitt 226 - Pole position

Avsnitt 226 - Pole position

Världens bästa Douglas är tillbaka!

Vi har spelat Marvel's Spider-Man 2* och konstaterar att det förmodligen är det bästa superhjältespelet ... någonsin? I ett vakuum..? Ja, knepiga är formuleringarna i text, bättre att lyssna på hur Aaron tänker kring världens största superhjälte varumärke.

Inte nog med att Insomniac ytterligare breddat sin kompetens inom manus och regi, med sitt senaste epos har de också lyckats balansera enorma och öppna världar med det otänkbara i en fokuserad upplevelse. Delvis tack vare tekniken under motorhuven, men även tack vare smart uppdragsdesign.

Innan vi avrundar dagens avsnitt blir det även Forza Motorsport** och här är det tudelat vill vi lova. Medan vår återkommande gäst Douglas menar att något saknas kan Aaron känna att det funkar fint så länge approachen är själva körandet i sig. Självklart hinner de båda hålla med varandra om respektive perspektiv, men någonstans landar det ändå i att det finns vissa önskemål kvar för Turn 10 att uppfylla. Mer om det i framtiden kanske!

All musik ni hör i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Marvel's Spider-Man 2 och Forza Motorsport är skriven av John Paesano, samt Kaveh Cohen och Michael Nielsen i respektive ordning.

*Kod för Marvel's Spider-Man 2 är tillhandahållen av Sony

**Kod för Forza Motorsport är tillhandahållen av Microsoft

Oct 16, 202301:20:19
Avsnitt 225 - En handväska med raketmotorer

Avsnitt 225 - En handväska med raketmotorer

Vi har lagt vantarna på frustrerande och övermäktiga spel och tänkte bryta ner lite av vad som gör dem lite extra underbara.

I det tydligt From Software-inspirerade Lies of P* har Aaron bränt dussintals med timmar och fortfarande inte tagit sig hela vägen i mål. Men trots detta är det inget snack om att titeln kommit som en positiv överraskning under ett år fyllt av bra spel.

Starfield** däremot, ja, var ska vi börja. Både Jules och Aaron har sjunkit ner en mängd timmar i titeln (Jules bra fyra gånger så mycket än Aaron btw) och känner fortfarande att de bara skrapat på ytan av vad som finns att ta av i Bethesdas nästan överdrivet stora nya IP.

Mycket blir det, häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare.

*Kod för Lies of P har tillhandahållits av Neowiz

**Kod för Starfield har tillhandahållits av Bethesda

Sep 30, 202301:04:43
Avsnitt 224 - Barbie-washing
Sep 07, 202301:01:00
Avsnitt 223 - Det stora mötet

Avsnitt 223 - Det stora mötet

Aaron har varit på Gamescom och intervjuat och spelat spel för hela slanten! Till bollplank denna gång kommer den gode Douglas tillbaka och skänker ett lyssnande öra till den pratglade couchsurfaren.

Det har testats spel och pratats med utvecklare fem dagar i sträck så räkna med att listan på saker som ska benas genom är lång!

Vi snackar bland annat:

 • Hauntii
 • Mortal Kombat 1
 • Sonic Superstars
 • The Plucky Squire
 • Sky: Children of the Night
 • The Mind Twisting Quadroids
 • Lysfanga: The Time Shift Warrior
 • ULTROS

...samt lite till!

Vässa öronen och häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare.

Följ även Douglas verk på www.playerone.se där han husar tillsammans med en drös andra fantastiska skribenter!

Aug 30, 202301:39:13
Avsnitt 222 - En annan typ av Wumpa

Avsnitt 222 - En annan typ av Wumpa

Vi spinner på med ännu fler populärkulturella upplevelser för dina öron att få njuta av! Denna gången blir det två lite mer färgglada spel och en film som bara måste snackas om.

Vad gör Crash Team Rumble* som ingen annan gjort förut och vad är det som håller det tillbaka från att vara en hit i ett landskap där innovation och förnyelse alltid behövs?

Red, White and Royal Blue är sommarens stora romantiska komedi och Jules berättar allt om varför hen sett den minst hundra gånger på bara några dagar.

Avslutningsvis blir det stora frågeställningar kring minispel i Everybody 1-2 Switch. Varför finns dem och för vilka finns dem? Hur kul är det egentligen och sist men inte minst, hur kan vi som spelar uppnå samma eufori som personerna som spelar minispelen i trailers?

Häng med!

All musik du hör i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Crash Team Rumble, Red, White and Royal Blue och Everybody 1-2 Switch är skriven av Toys For Bob, Drum & Lace och Rei Kondoh, Haruno Ito, Naruki Kadosaka, Sho Kobayash i respektive ordning.

*Kod för Crash Team Rumble har tillhandahållits av Activision

**Kod för Everybody 1-2 Switch har tillhandahållits av Nintendo

Aug 17, 202350:28
Avsnitt 221 - Borttappade får

Avsnitt 221 - Borttappade får

Sommar, jobb och livssituationer existerar! Men det gör även spelen vi spelar däremellan!

Vi tar tag i Forspoken* en gång för alla och lyssnar till vad Jules har att säga om denna fräcka Frey som studsar runt i sneakers på alla tänkbara platser förutom den där hon egentligen vill vara - hemma på gatan i New York. Med sin katt!

Därefter blir det ouppnådd potential med ett av de tveklöst mest imponerande pusselspelen på många år i ViewFinder**! Aaron har vridit och vänt och löst mysterierna inuti den virtuella världen, men är inte helt nöjd. Varför i hela friden då?

Ja häng med så får du helt enkelt höra!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Forspoken och Viewfinder är skriven av Garry Schyman och Jason Taylor i respektive ordning.

*Kod för Forspoken har tillhandahållits av Square Enix

*Kod för Viewfinder har tillhandahållits av Thunderful Publishing

Aug 13, 202346:26
Avsnitt 220 - Demoner i tekniken

Avsnitt 220 - Demoner i tekniken

Ida och Jules är överens, för första gången i världshistorien!

Vad är det de är rörande överens om? Jo! Sina intryck av Diablo IV* och vad de tycker om senfärdiga hästar, stämningssättande musik, gränslöst grindande, lootlusta, och en multiplayer du inte kan komma undan.

Detta får du inte missa, det kommer förmodligen aldrig hända igen. Typ dags att gå och köpa en lott eller nåt, så unikt är det.

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare och musiken ni hör från Diablo IV är skriven av Leo Kaliski, Ted Reedy och Derek Duke.

*Koder för Diablo IV är tillhandahållna av Activision Blizzard

Jun 22, 202335:02
Avsnitt 219 - Playstation VR2 ... 2

Avsnitt 219 - Playstation VR2 ... 2

Peter Eriksson är tillbaka för att tugga mer virtuell verklighet när vi tar oss an The Dark Pictures: Switchback VR*, den lilla indiepärlan Before Your Eyes**, The Walking Dead: Saints & Sinners - Chapter 2: Retribution (årets hittills längsta titel?) och inte minst lite Pavlov (även om det inte hunnit bli något spel tillsammans än..).

Vi tar också en kort reflektion kring Apples och Face...Metas nyutannonserade headsets och funderar på hur framtiden ser ut i takt med dessa två jättars fortsatta tillskott till marknaden.

Sen är ju frågan - hur skulle egentligen ett lite indiespel se ut med samma ekonomiska muskler som de största AAA-titlarna får? Egentligen?

Häng med så berättar vi mer!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken du hör från The Dark Pictures: Switchback VR, Before Your Eyes, The Walking Dead: Saint's & Sinners - Chapter 2: Retribution och Pavlov är skriven av Jason Graves, Oliver Lewin, Dillon Terry, Michael David Peter och Anthony Casalena i respektive ordning.

*Koder för The Dark Pictures: Switchback VR har tillhandahållits av Supermassive Games

**Koder för Before Your Eyes har tillhandahållits av Skybound Games

Jun 11, 202301:30:07
Avsnitt 218 - Tvållåda

Avsnitt 218 - Tvållåda

I takt med att Jules spelat Hogwarts Legacy* finns det mycket som vi velat prata om kring spelet, men framför allt problematiken runtomkring. Och som vi pratar! Det blir samtal om Harry Potter-teorier, varför J.K. Rowlings uttalanden och ageranden sårat så många av hennes egna fans och sist men inte minst tankar och reflektioner kring hur vi bemöter de verk vi gillar trots att skaparna bakom visar sig vara problematiska.

Därefter blir det slagsmål när Aaron delar med sig av sina intryck av Capcoms fortsatta framgångssaga i och med Street Fighter 6. De nya spellägena, karaktärsskaparen och inte minst Eternety!

Häng med!

Material för dig som vill sätta dig in mer i hela situationen runt J-K- Rowling och Hogwarts Legacy, samt övrig information som lyfts i avsnittet finns gott om bra information här:

The Pink News - What has J.K. Rowling said about transgender people

Gamespot - J.K. Rowlings anti transgender stance and Hogwarts Legacy

Vox - J.K. Rowling transphobic backlash Harry Potter

PBS karta över historiska kulturer med fler än två sociala kön

Forbes - The Harry Potter anti-semitism controversy explainedAll musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Harry Potter, Hogwarts Legacy och Street Fighter 6 är skriven av John Williams, J Scott Rakotzy, Chuck E. Meyers, Yoshiya Terayama, Shigeyuki Kameda och Yasumasa Kitagawa i respektive ordning.


*Kod för Hogwarts Legacy är tillhandahållen av Warner Bros

**Kod för Street Fighter 6 är tillhandahållen av Capcom

Jun 07, 202301:30:41
Avsnitt 217 - Svenska fina små indies
May 22, 202333:27
Avsnitt 216 - Med trollkarlshattarna på

Avsnitt 216 - Med trollkarlshattarna på

Trollkarlshattar och lummiga skogar när CH och Ida tar sig igenom en skolgång i Hogwarts Legacy samt skapar en bättre värld där samt i Terra Nil.

Varken mer eller mindre.


All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken du hör från Hogwarts Legacy och Terra Nil är skriven av Chuck E. Meyers, J. Scott Rakozy och Peter Murray, samt Meydän i respektive ordning.


*Kod för Hogwarts Legacy är tillhandahållen av Warner Bros

**Kod för Terra Nil är tillhandahållen av Devolver Digital


May 05, 202334:12
Avsnitt 215 - Loop-Rook

Avsnitt 215 - Loop-Rook

Vi kommer in med en svindlande fart bara timmar efter att Aaron blivit klar med Arkane Austins Redfall*. Vår käre artdesigner Jesper är återigen på besök för att var bollplank till denne närmast omtumlande herre (läs Aaron) som sprungit genom de sista delarna i en upplevelse som närmast kan beskrivas som splittrad.

Endera grymma inslag och många underhållande moment i sann Arkane-anda. Endera otroligt oslipat inte bara kring det tekniska utan även ett fåtal grundläggande förväntningar runt designvalen i sig.

Mycket blir det, häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Redfall är skriven av Jongnic Bontemps.

*Kod för Redfall har tillhandahållits av Bethesda

May 02, 202351:53
Avsnitt 214 - Sen startade Blade en bokklubb

Avsnitt 214 - Sen startade Blade en bokklubb

Douglas är tillbaka och gästar när det diskuteras spel i mängder!

Vi har spelat Marvel’s Midnight Suns*, där vi haft bokklubb med Blade och Captain Marvel och läst gnällkommentarer från Tony Stark, bara för att nämna några saker.

Men inte innan vi reflekterat över Call of Duty: Modern Warfare 2**-kampanjen och hur det kan komma sig att det känns som att vi får blanda det modernaste och senaste med det gamla och sunkigaste.

Vi snackar också om viktig historia i MLB The Show 23*** och det senaste DLC:t Horizon Forbidden West: Burning Shores**** innan vi rundar av för denna gången.

Ja … och mycket mer såklart. Häng med!


All musik du hör i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hört från Call of Duty: Modern Warfare 2, Marvel's Midnight Suns och Horizon Forbidden West: Burning Shores är skriven av Sarah Schachner, Tim Wynn, Joris de Man, Niels van der Leest, Oleksa Lozowchuk och The Flight i respektive ordning.


*Koder för Call of Duty: Modern Warfare 2 är tillhandahållna av Activision

**Kod för Marvel's Midnight Suns är tillhandahållen av Take Two Interactive

***Kod för MLB: The Show 23 är tillhandahållen av Sony

****Kod för Horizon Forbidden West: Burning Shores är tillhandahållen av Sony.

Apr 27, 202301:40:41
Avsnitt 213 - No Disney here

Avsnitt 213 - No Disney here

Vi har spelat svenskutvecklade Bramble: The Mountain King* från Norrköpingsbaserade Dimfrost Studio!
Och dagen till ära får vi för första gången även höra vår gode artdesigner Jesper Ringhögs ljuva stämma när han slår sig ner med Aaron för att beta igenom deras intryck av Norrköpingstudions mysiga lilla resa i nostalgins tecken.
Tomtar i buskarna, dumma (och snälla!) troll och vitsippor runt varje hörn förgyller samtalet komponerat av ljuva visor som kommer kasta många av oss tillbaka till evighetslånga skolavslutningar innan de efterlängtade sommarloven. Dimfrost har inte bara skapat ett kulturarv som heter duga, de har dessutom gjort det på ett sätt som ger upphov till samtal och diskussion. Häng med så berättar vi mer!
All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken du hör från Bramble: The Mountain King är skriven av Martin Wave och Dan Wakefield.
*Koder för Bramble: The Mountain King har tillhandahållits av Merge Games
Apr 26, 202335:18
Avsnitt 212 - Suktbar

Avsnitt 212 - Suktbar

Vi är tillbaka med lite nya intryck och inte från vilka spel som helst!

Ena tog utvecklaren 15 år att klämma ut medan andra är en remake på vad som förmodligen är ett av de mest inflytelserika actionspelen de senaste 20 åren.

Jules har tagit sig genom Storyteller* och Resident Evil 4 Remake** och berättar allt och mycket mer om det bra, det mindre bra och det fantastiska. Häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Storyteller och Resident Evil 4 Remake, är skriven av Zypce och Kota Suzuki i respektive ordning.

*Kod för Storyteller är tillhandahållen av Annapurna Interactive

**Kod för Resident Evil 4 Remake är tillhandahållen av Capcom

Apr 13, 202347:29
Avsnitt 211 - Pistol-balett

Avsnitt 211 - Pistol-balett

För omväxlings skulle blir dagens avsnitt helt dedikerat passiva medier när vi varit på bio och sett John Wick: Chapter 4 samt tv-adaptionen av The Last of Us på HBO hemma i soffan. Observera att spoilers förekommer för The Last of Us HBO, men inte för John Wick: Chapter 4.

Frågor vi stället oss i dagens avsnitt:

Hur bra kan egentligen den fjärde filmen i en serie som haft tre tidigare installationer, vara? Och hur troligt är det att vår upplevelse av ytterligare en adaption är påverkad av alla misslyckade försök inför den? Föredrar vi att man lämnar grundmaterialet i så stor utsträckning som möjligt vad gäller The Last of Us och har Keanu Reeves precis spelat huvudrollen i en av de tyngsta actionfilmerna det senaste decenniet?

Häng med så svarar vi på frågorna tillsammans!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från John Wick: Chapter 4 samt The Last of Us HBO är skriven av Tyler Bates och Gustavo Santaolalla i respektive ordning.

Mar 27, 202301:15:13
Avsnitt 210 - Special: Förhandstitt: Redfall

Avsnitt 210 - Special: Förhandstitt: Redfall

Lillie och Aaron blev tillsammans med andra inom nordisk spelmedia inbjudna till Bethesda Nordics för att få klämma på Arkanes kommande co-op skjutare Redfall som släpps 2 maj senare i år på Xbox och PC.

Över 90 minuter vardera fick det bli i Arkanes öppna värld befolkad av vampyrer och kultister som självklart vill ha ihjäl dig vid varje möte. Fokus var på solo-upplevelsen och framför allt berättelsen en bit in i spelet.

Vad gillade vi, vad önskade vi kunde varit bättre och sist men inte minst, kan Redfall locka fram e-sportaren i oss..?

Detta och mycket mer, häng med!

Mar 22, 202350:05
Avsnitt 209 - Playstation VR2

Avsnitt 209 - Playstation VR2

Vi är tillbaka med ett fullmatat avsnitt helt och hållet dedikerat Playstation VR2!

Till bords inför vår buffé av upplevelser slår sig Aaron ner tillsammans med debuterande gästen Peter Eriksson (tidigare känd från podcasten "Play Before You Die"), som med sitt gedigna intresse i Playstation VR, inte bara tar med sig entusiasmen, utan även erfarenheten. För till skillnad från Aaron som härjat med Quest 2 och HTC Vive, har Peter nästintill levt inuti Sonys första bidrag till kategorin sedan 2016 och framåt.

Utöver våra intryck och tankar kring själv headsetet och dess funktioner tar vi ett längre samtal runt flaggskeppstiteln Horizon: Call of the Mountain* (spoilerfritt), som inte bara är ett av de snyggaste spelen de upplevt i VR, det är också ett bra och underhållande spel från början till slut. 

Därefter blir det en återblick på Synth Riders som nu släpper en upphottad version i form av Synth Riders Remastered**. Och där Aaron redan är säker på sin sak vad gäller den australienska rytmbaserade neonresan, kan det hända att en viss Peter inte är helt och hållet på samma plan. 

Sedan blir det zombieskjutare för hela slanten när det diskuteras spelkänsla i After the Fall***! Samla tre kompisar och bege dig ut på zombiejakt. No more, no less. Avslappnat (om än hektiskt i sina stunder), underhållande och tacksamt lekfullt med sin spelmekaniska design.

Och innan vi rundar av denna gången passar de båda på att rekommendera en varsin titel och plugga några saker innan det är tack och bock för denna gången.

Häng med!

Här hittar du möjligheten att stötta, eller bara följa Easy Allies som Peter rekommenderade i avsnittet.

*Koder för Horizon: Call of the Mountain har tillhandahållits av Sony
**Koder för Synth Riders Remastered har tillhandahållits av Kluge Interactive
***Kod för After The Fall har tillhandahållits av Vertigo Games

All musik du hör i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Horizon: Call of the Mountain, Synth Riders Remastered och After The Fall är skriven av/tillhör i respektive ordning Alistair Kerley, Sunset Neon, Das Mörtal, stilz och Alistair Kerley.

Mar 14, 202302:15:09
Avsnitt 208 - Bara korvbröd

Avsnitt 208 - Bara korvbröd

Vi är tillbaka med rykande färska intryck från två indies! Tinykin och Wayward Strand* som båda i och för sig släpptes i fjol har legat och jäst ett tag, MEN äntligen funnit sig hela vägen fram till vår fulla uppmärksamhet. 

Där Tinykin skiner med speldesign som lämnar få saker att önska, även om det kanske inte får en viss herre att gråta direkt, verkar det som att Wayward Strand sträcker sig en aning för högt, även om konceptet i grunden onekligen är fascinerande.

Men det är såklart inte allt, häng med så berättar vi mer!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Tinykin och Wayward Strand är skriven av Alexis Laugier och Maize Wallin i respektive ordning.

*Kod för Wayward Strand har tillhandahållits av Ghost Pattern

Feb 13, 202343:54
Avsnitt 207 - Micra en gammal rädd

Avsnitt 207 - Micra en gammal rädd

Jules och Aaron reflekterar över vad de tagit sig an sedan senast och vi kan lova att det blir ett samtal med kontraster!

Tango Gameworks överraskar med Hi-Fi Rush som Aaron har kastat sig in i med huvudet före. Rytmbaserad fighting i allra högsta grad tillsammans med en härlig ensemble karaktärer som tillsammans bringar färg till upplevelsen som är fartfylld som få!

Därefter får vi höra vad Jules tänker efter att hen till slut har återvänt till rymdskräckisen Dead Space, fast denna gång i nygjord tappning - Dead Space Remake*. Är det lika läskigt idag som det var för tio år sedan? Hur mycket har en upphottning i Frostbite-motorn bidragit till presentationen och sist men inte minst - hur intressant är egentligen den nu talande Isaac jämfört med sitt forna jag?

Häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Hi-Fi Rush och Dead Space Remake är skriven av Shuichi Kobori och Trevor Gureckis i respektive ordning.

*Kod för Dead Space Remake är tillhandahållen av EA 

Feb 07, 202340:26
Avsnitt 206 - Kvinnligt kodade vapen
Feb 01, 202350:30
Avsnitt 205 - No cool snails

Avsnitt 205 - No cool snails

Det är dags att avrunda året med en lång intervju och denna gången är det ingen mindre än Bartłomiej “Bartek” Lesiakowski från studion Plot Twist i Polen, som är aktuella med kommande metroidvania-titeln The Last Case of Benedict Fox som släpps under våren 2023 på Xbox Series X/S och PC.

OBS! För första gången någonsin är hela avsnittet på engelska.

På menyn (pun intended) står ett över två timmar långt samtal om matreferenser, tillgänglighetsinställningar och varför till exempel atmosfär kan vara viktigare än spelmekanik, presentation och berättelse i ett spel, bara för att nämna några områden vi tittar närmare på. Ett långt avsnitt om idéer och reflektioner när vi får följa med in i hjärnkontoret hos Bartek medan han delar med sig av allt från sina egna erfarenheter, till pitchandet innan spelet plockades upp och och drömmen som födde idén. Och ja, vi får till och med reda på vad det är för idé han skrivit ner i sin personliga anteckningsbok på sidan 45...

Vi går av uppenbara skäl även in på hur det vardagliga arbetet påverkas i en tid då det råder krig i grannlandet och vad det rent konkret innebär för en av Plot Twists anställda i Ukraina. Och medan vi håller tummarna för bättre tider, sänder vi våra tankar till alla offer som drabbas i kriget och önskar dem alla en säker återgång till det normala så snart som möjligt.

Mycket samtal blir det.

Avslutningsvis låter vi Bartek runda av avsnittet med våra berömda ord, även om det i detta fall inte handlar om sniglar... Häng med!

Följ Bartek via Twitter här.
För mer information om The Last Case of Benedict Fox, besök hemsidan här.

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Spelunky, Baldurs Gate och Vampyr är skriven av Eirik Suhrke, Michael Hoenig och Olivier Deriviere i respektive ordning. Ni hör även jazz-stycken från 1940s Bluebird, Decca, Colombia och Victor.


English:

It's time to round off the year with a long interview, and this time it's none other than Bartłomiej "Bartek" Lesiakowski from the studio Plot Twist in Poland, who are currently working on the upcoming metroidvania title The Last Case of Benedict Fox, which will be released in the spring of 2023 on Xbox Series X/ and PC.

On the menu (pun intended) is a two-hour-plus conversation about food references, accessibility settings, and why, for example, atmosphere can be more important than game mechanics, presentation, and story in a game, just to name a few areas we take a closer look at. A long episode about ideas and reflections as we get to follow into the brain office of Bartek as he shares everything from his own experiences, to pitching before the game was picked up and and the dream that gave birth to the idea. And yes, we even find out what kind of idea he wrote down in his personal notebook on page 45…

For obvious reasons, we also go into how everyday work is affected at a time when there is war in the neighboring country and examples on how that can show for one of Plot Twist's employees in Ukraine. And while we keep our fingers crossed for better times, we send our thoughts to all the victims of the war and wish them all a safe return to normal as soon as possible.

There will be a lot of conversation.

Finally, we let Bartek round off the episode with our famous words, although in this case it's not about snails… Stay tuned!

Dec 30, 202202:03:22
Avsnitt 204 - Katastrofgenomspelning

Avsnitt 204 - Katastrofgenomspelning

Ida och Jules har trippat genom The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me* och passar på att förgylla mellandagarna med sina intryck. På vilket sätt är Supermassives senaste bättre än föregångarna och hur mycket gallskrik blev det egentligen?

En del hångel, en hel del misslyckanden behandlas med både samarbete och ensamma äventyr i denna mysrysare på en ö mitt i ingenstans.

Häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dessursprungliga upphovsrättsägare och musiken ni hör från The Dark Pictures Anthology: The Devil In Me är skriven av Jason Graves.

*Koder för The Dark Pictures Anthology: The Devil In Me är tillhandahållna av Bandai Namco

Dec 26, 202229:51
Avsnitt 203 - Blåa rumpor

Avsnitt 203 - Blåa rumpor

Vi har tittat på Avatar: The Way of Water!

...

Och vi har en del åsikter och tankar kan vi lova.

13 år tog det innan uppföljaren anslöt med ett manus och en regi som både Aaron och Jules ställer sig starkt tveksamma inför. Måhända innehåller filmen otroliga spektakel när det kommer till specialeffekter och underskön art design på sina håll, men sagan om hur familjen Sully kämpar mot kolonisterna kräver en hel del från oss för att vi ska köpa det som säljs.

Och frågan är ju trots allt om vi köper det eller inte.

Om något är det ett epos på tre timmar och tolv minuter som väcker känslor och får oss att babbla i åtminstone en tredjedel av den tiden. Häng med!

All musik du hör i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Avatar: The Way of Water är skriven av Simon Franglen.

Dec 20, 202201:04:06
Avsnitt 202 - Från tårna

Avsnitt 202 - Från tårna

CH är tillbaka för andra gången i rad och myser med Aaron och Ida medan de tre pratar fotboll och skräck!

Aaron är kluven till fotbollen efter Netflix-dokumentären om FIFA och spelar sig genom de mest prestigefyllda matcherna i FIFA 23* snarare än att titta på dem live, men vad gör det egentligen? Och framför allt - hur står sig årets upplaga, som dessutom blir den sista med namnet FIFA, mot tidigare år?

Därefter blir det The Callisto Protocol** som för vissa (läs Ida) är svårare att ta sig genom än andra (läs CH), kanske mest på grund av de mer skrämmande elementen snarare än något annat, men Aaron och CH gör sitt bästa för att hålla henne i handen genom återberättandet av dessa traumatiska timmar.

Häng med!

All musik ni hör i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från The Callisto Protocol är skriven av Finishing Move Inc.

*Kod för FIFA 23 har tillhandahållits av EA
**Kod för The Callisto Protocol har tillhandahållits av Krafton

Dec 18, 202240:33
Avsnitt 201 - Raggarok

Avsnitt 201 - Raggarok

Ida och Aaron sätter sig tillsammans med CH som är på återbesök när de tillsammans dedikerar dagens samtal till God of War: Ragnarök*!

Hur står sig uppföljaren till succén från 2018 och hur ser våra olika ingångar ut till serien som två tredjedelar av oss först plockade upp i och med God of War 2018?

Vi håller det spoilerfritt och pratar övergripande samt avslöjar lite som faller in under spelets första fjärdedel, men utöver det är det inga konstigheter. Häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare och musiken ni hör från God of War: Ragnarök är skriven av Bear McCreary.

*Koder för God of War: Ragnarök har tillhandahållits av Sony

Dec 13, 202235:15
Avsnitt 200 - Man shufflar

Avsnitt 200 - Man shufflar

Efter en kortare paus (efter en mindre kavalkad av avsnitt på raken), är vi nu tillbaka med ytterligare intryck från spelens underbara värld!

Jules och Aaron har klämt på det lilla indieäventyret från Studion Inkle, som panelen glömde, plockade upp och malde sig genom. Spelet heter alltså Heaven's Vault* och har allt som på pappret borde vara rena kattmyntan för Jules enligt Aaron, men vad är det egentligen som håller tillbaka Aaron i hans resa genom Nebulan i Heaven's Vault?

Därefter blir det kanadensiska The Chant** när Jules med årets bästa beskrivning förklarar tillkortakommandena i animationsarbetet hos protagonisten i det lilla skräckspelet. Det är måhända inte det största och vackraste spelet i trakten, men nog är det underhållande och kul ändå (eller?)!

Avslutningsvis går vi över våra tankar om pretentiösa och korta, samt oerhört mysteriska debuttiteln från Jumpship - Somerville***. Från Limbo och Inside kommer här ena halvan av Playdeads anda över till nya studion med Dino Patti vid rodret och de levererar en sci-fi saga värd att diskutera och spekulera kring i timmar. Men vi nöjer oss med en kvart, tjugo minuter och är tydliga med när vi träder in på spoiler-territorium mot slutet av segmentet.

Häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare och musiken ni hör från Heaven's Vault, The Chant och Somerville är skriven av Laurence Chapman, Paul Ruskay och Dominque Charpentier Matteo Cerquone i respektive ordning.

*Kod för Heaven's Vault är tillhandahållen av Inkle
**Kod för The Chant är tillhandahållen av Prime Matter
***Koder för Somerville är tillhandahållna av Jumpship

Dec 10, 202201:06:50
Avsnitt 199 - Mister Marvel

Avsnitt 199 - Mister Marvel

Vår gamle kollega och vän Douglas Lindberg är och hälsar på igen för att snacka kort och till detta har vi även bjudit in en debuterande gäst i podden, nämligen ingen mindre än Svamprikets egen Peter Ahonen!

I dagens avsnitt blir det nämligen samtal om ett av de absolut största kortspelen på marknaden - Hearthstone och även nyligen lanserade Marvel Snap! Båda med en gemensam nämnare i spelutvecklaren Ben Brode som var med och byggde Hearthstone från grunden, precis som han nu gjort med sitt team på Marvel Snap.

Var befinner sig Hearthstone idag och hur mycket blir det egentligen åtta år in i spelets liv på marknaden? Och vad erbjuder Marvel Snap som övriga aktörer i genren inte gör (förutom sitt snabba format såklart)?

Ladda ner apparna, plocka fram mobilen eller dator och häng med för nu blir det beroendeframkallande digitala kortspel för hela slanten!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken som hörs från Hearthstone och Marvel Snap är skriven av Peter McConnel och The Chris Alan i respektive ordning.

*Koder för Frostwolf Thrall Bundle och Hunter Battle Ready Pack har tillhandahållits av Blizzard

Nov 19, 202201:10:27
Avsnitt 198 - Idas sommarvisa

Avsnitt 198 - Idas sommarvisa

Ida har återvänt till the golden age av grafiska äventyr i form av en tillbakablick genom en upphottad lens a la New Tales From The Borderlands*! Hur skiljer det sig från den nu åtta år gamla föregångaren från Telltale och på vilket sätt tror vi att det kan fortsätta härifrån? Egentligen?

Men innan vi gräver oss ner i gränslandet bär det av till scenen där Aaron och familj sjungit till gamla klassiker i Let's Sing 2023** och svenska stoltheter i Let's Sing ABBA***! 

Hur pragmatiskt bör en egentligen vara i sitt bemötande kring musik och sångspel egentligen och är det licenserna som håller tillbaka andra delar av produktionsbudgeten? frågor vi ställer oss när vi inte studsar och hoppar till de olika låtarna vi sjunger med till!

Häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken du hör från New Tales of The Borderlands är skriven av Christian Pacaud.

*Kod för New Tales of the Borderlands är tillhandahållen av 2K Games
**Kod för Let's Sing 2023 är tillhandahållen av Ravenscourt
***Kod för Let's Sing ABBA är tillhandahållen av Ravenscourt

Nov 16, 202234:33
Avsnitt 197 - Man vill göra om alla val

Avsnitt 197 - Man vill göra om alla val

Ett litet team på Obsidian Entertainment gick ihop för att följa hjärtats väg när de skapade det ytterst specifika och relativt unika äventyret Pentiment*. Men hur bra är egentligen ett spel som inte är tänkt att vara för alla?

Jules och Aaron har plöjt Pentiment i tiotals timmar där den förstnämnde redan är klar (med första genomspelningen...) och den sistnämnde halvvägs. Det blir intryck helt utan spoilers med tanke på spelets karaktär, med fokus på systemen, den övergripande berättelsen och inramningen.

Vad saknar vi? Vad funkar? Vad gör egentligen Pentiment till Pentiment och sist men inte minst - vad var det egentligen Aaron hade fått om bakfoten kring en viktig del i spelet..? Häng med!

All musik du hör i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken från Pentiment som hörs är skriven och framför av Alkemie Early Music Ensemble.

*Koder för Pentiment har tillhandahållits av Microsoft

Nov 14, 202242:02
Avsnitt 196 - Flest uttryck av squats

Avsnitt 196 - Flest uttryck av squats

Vi har spelat Gotham Knights*, varit på Comic Con och squatat i Synth Riders**!

Aaron och Jules tar en paus från spelandet för att prata om sina intryck med Warner Bros Montreals första egna titel på åtta(!) år och det är långt ifrån allt de är överens om. Vad exakt får du såklart höra när du lyssnar.

Men inte innan de pratat om vad Jules spenderade halva lönen på under årets upplaga av Comic Con Stockholm som gick av stapeln förra helgen och vad var det egentligen Jules tatuerade för något under mässan..?

Och ja. Vad är det för nytt dansspel Aaron hittat till sina hemträningspass denna gången då? Häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Synth Riders och Gotham Knights är skriven och/eller framförd av Finesu, Ryan Konline, PRIZM, ROY, Kastra, Freshcobar, The Flight och Joris de Man.

*Koder för Gotham Knights har tillhandahållits av Warner Bros Interactive Entertainment
**Kod för Synth Riders har tillhandahållits av Kluge Interactive

Nov 10, 202250:17
Avsnitt 195 - Special: A Plague Tale: Requiem

Avsnitt 195 - Special: A Plague Tale: Requiem

Tredje avsnittet på en vecka och andra specialen! Jules och Aaron är tillbaka vid rodret för att pressa ur allt det har (och lite därtill) om A Plague Tale: Requiem!

Ett av årets tveklöst snyggaste spel rent grafiskt, med naturmiljöer som får oss att ifrågasätta oss själva och vad det egentligen betyder när ett spel ser "fotorealistiskt" ut (och varför vi ändå håller tillbaka på beskrivningen..).

En uppföljare värdig ett bättre namn är vi någorlunda överens om men var den kanske också värdig ett bättre slut? Det är vi kaaanske lite oense om.

Men oavsett vilket förblir A Plague Tale: Requiem en stark rekommendation från oss i dagens panel till alla som spelade första spelet. Häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från A Plague Tale: Requiem är skriven av Olivier Derivière.


Oct 28, 202201:10:57
Avsnitt 194 - Otroligt kreativ med konstiga saker

Avsnitt 194 - Otroligt kreativ med konstiga saker

Jules och Ida plockar upp Switchen och klämmer på Dorfromantik* och inte minst Return To Monkey Island** i ett rykande färskt avsnitt nära dig!

Hur står sig de bådas tankar och reflektioner kring Ron Gilberts och Dave Grossmans återkomst? Är de vida överens om att peka-klicka-äventyret fångar den där gamla goda nostalgikänslan igen, eller var det blott en känsla från förr, som aldrig kommer igen?

Detta och mycket mer, men inte innan vi utrönat exakt hur hårt en kan sitta fast i ett spel såsom Ida sitter fast i Dorfromantik. Häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Dorfromantik och Return To Monkey Island är skriven av Laryssa Okada samt Peter McConnell, Michael Land och Clint Bajakian.

*Kod för Dorfromantik har tillhandahållits av Toukana Interactive
**Koder för Return To Monkey Island har tillhandahållits av Devolver Digital

Oct 25, 202229:16
Avsnitt 193 - Special: She-Hulk: Attourney at Law (Diskbänksheroism)

Avsnitt 193 - Special: She-Hulk: Attourney at Law (Diskbänksheroism)

Vi har kollat på första (är det inte så vi bör kalla det?) säsongen av She-Hulk: Attourney at Law på Disney Plus och vi gillar vad vi har sett!

Jules som knappt brytt sig om Marvel Cinematic Universe är helsåld, medan Aaron som förvisso sett samtliga filmer och serier inom MCU, har en annan ingång. Gemensamt för dem båda är att MCUs senaste tillskott känns fräscht och oerhört underhållande!

Vi diskuterar det ena och det andra och spoilar slutet och de olika twisterna som sig bör, även om vi inte går över allt som händer i serien. Så har du inte sett serien ännu rekommenderar vi dig att göra det och sedan återvända till samtalet här.

För det blir en del. Häng med!

All musik ni hör i avsnittet tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare och musiken ni hör från She-Hulk: Attourney at Law är skriven av Amie Doherty.

Klippet ni hör är från She-Hulk: Attourney at Law S1:A1 A Normal Amount of Rage och finns på Disney Plus.

Oct 23, 202201:01:05
Avsnitt 192 - Plats 10 834

Avsnitt 192 - Plats 10 834

Liza är självklart bland de smartaste i världen och berättar mer om nästan ett år tillsammans med Big Brain Academy - Brain vs. Brain* när hon ansluter till panelen från hundhemmet i mitten av vårt avlånga land. Räkna även med gästspel från Obi.

Jules å andra sidan har sprungit och sprungit i all oändlighet (eller snarare ca sju timmar) från den eviga cylindern i The Eternal Cylinder** - en titel ingen av oss egentligen hade på vår radar, men som nu vid konsolsläpp plötsligt kändes oerhört fascinerande i sitt koncept, även om det kanske inte tar en plats på GOTY-listan direkt.

Avslutningsvis blir det glödheta intryck från Mario + Rabbids: Sparks of Hope*** som släpps nu på torsdag 20 oktober. Att få återvända till den knasiga mashupen med pratglada (kanske lite väl pratglada?) kanintokar och svamprikets ensemble av rörmokare och royaliteter är inte bara en ... ja vad tycker Aaron egentligen om denna uppföljare efter drygt 15 timmars utforskande och stridande?

Häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare och musiken ni hör från spelen är i respektive ordning skriven av Nintendo, Patricio Meneses, Grant Kirkhope, Yoko Shimomura och Gareth Coker.

*Kod för Big Brain Academy: Brain vs. Brain har tillhandahållits av Nintendo
**Kod för The Eternal Cylinder har tillhandahållits av The Good Shepherd
***Kod för Mario + Rabbids: Sparks of Hope har tillhandahållits av Ubisoft

Oct 17, 202257:32
Avsnitt 191 - Pinnpatch

Avsnitt 191 - Pinnpatch

Jules och Aaron är tillbaka med färgsprakande intryck från några av höstens allra hetaste releaser inom spelmediet - Dreamlight Valley och Moonbreaker*!

Vad är det som lockar Jules att fortsätta samla på sig grejer i Dreamlight Valley? Är det charmen med det lättillgängliga, sjöhäxan Ursula eller kanske bara kapitalisten i Jules som bara älskar att äga?

Och hur bra lyckas Unknown Worlds med att kliva in i live-service kategorin med Moonbreaker som är ett rejält kliv från exempelvis studions senaste två titlar - Subnautica och Subnautica: Below Zero? Vi har spel att diskutera, häng med!

*Kod för Moonbreaker har tillhandahållits av Krafton

Oct 11, 202244:19
Avsnitt 190 - Serial Cleanerssssssss

Avsnitt 190 - Serial Cleanerssssssss

Jules och Aaron är tillbaka med städjobb och skejting! Dock verkar det som att Jules inte riktigt spelat det hen förväntade sig initialt av någon anledning (blev det fel kod för Serial Cleaner? tro?). Mer om det i avsnittet. 

Aaron har äntligen fått spela Session: Skate Sim nu när det är ute ur Early Access och har svårt att sätta fingret på varför det är så bra, men det är ju egentligen inget nytt då de flesta kanske redan hört om hans kärlek till spelet sedan tidigare?

Det blir också en inblick bakom kulisserna på ett sällan skådat sätt... Häng med!

*Kod för Serial Cleaner har tillhandahållits av Curve Digital

Oct 05, 202237:27
Avsnitt 189 - Enastående bra! Enastående dåligt.

Avsnitt 189 - Enastående bra! Enastående dåligt.

Jules och Ida möts i den slutgiltiga sammandrabbningen för att avgöra, är Death Stranding: Directors Cut* ett riktigt bra spel eller kanske det värsta som någonsin producerats? Borde Hideo Kojima hyllas, eller stå i skamvrån? Är bäbisen världens gulligaste kompis eller rentav djävulens avföda?

Två sidor, två kombatanter, bara en kan vinna! Eller… finns det något litet de kan enas kring?

Lyssna så får du höra!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken från Death Stranding är skriven av Ludvig Forssell och Joel Corelitz.

*Kod för Death Stranding: Directors Cut är tillhandahållen av Sony

Sep 18, 202230:35
Avsnitt 188 - Let him speak!

Avsnitt 188 - Let him speak!

Gamescom 2022 är numera ett avslutat kapitel. Över 265 000 besökare från över 100 olika länder besökte Köln för ett par veckor sedan när vår egen Aaron anslöt för hela veckan.

För Aaron var detta inte bara hans första Gamescom, utan även hans första utomlandsresa på många år, vilken innehöll soffsovande, promenader, förseningar, flygplansmissar och inte minst billig youghurt!

Men ska vi vara helt ärliga var det egentligen inget av ovanstående som ockuperade hans tid i närheten av lika mycket som hans tid på Gamescom gjorde.

Dagens avsnitt kommer därför fokusera på intervjuer med utvecklare från studios bakom, samt speltester av:

 • The Callisto Protocol
 • Alone in the Dark
 • The Devil in Me
 • Minecraft Legends
 • Lies of P
 • Dead Island 2
 • Park Beyond
 • Pentiment
 • Planet of Lana
 • Moonbreaker
 • Superfuse
 • Street Fighter VI
 • The Last Case of Benedict Fox
 • Sonic Frontiers
 • POGA PS5 Gaming Case

För mer bilder och videos, besök www.oppnavarldar.se!

Häng med!

Sep 03, 202202:38:44
Avsnitt 187 - Flexa lite

Avsnitt 187 - Flexa lite

Aaron har återvänt till The Last of Us i samband med det kommande släppet av The Last of Us Part I*.

Hur mycket har egentligen gjorts och vad är förändringarna egentligen värda i det stora hela? Kanske viktigast av allt är såklart frågan om remaken har gjort något för Aarons tidigare avighet gentemot Joel och Ellies första resa tillsammans eller om han står kvar där han stod tidigare?

Häng med och hör själv!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från The Last of Us är skriven av Gustavo Santaolalla.

*Kod för The Last of Us Part I tillhandahållen av Sony

Aug 31, 202242:12
Avsnitt 186 - Special: Aaron GOTY 2021

Avsnitt 186 - Special: Aaron GOTY 2021

Det är dags för Aaron att sammanfatta sitt 2021 och vilka spelupplevelser han kände var absolut bäst.

Med sig har han vår käre gamle Douglas som olikt förra gången inte har med sig en flaska rött, utan istället ett leende och lite kaffe för att fördriva tiden medan Aaron maler på.

Och som han maler på.. Häng med!

Läs Douglas recension av Rollerdrome här.

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare och musiken ni hör från de spel som omtalas är skriven och/eller framförd av:
Pedro Mcedo Camacho, Uyanga Bold
Tom Salta, Aeralie Brighton
David Fenn
Andrew Prahlow
Urbandawn
Richard Jaques
Hot Chocolate
Gareth Coker
Jonah Senzel
Kristofer Eng, Gustaf Grefberg
Theophany
Novo Amor
Peter McConnell
Bobby Krlic
Ben Prunty
Michael Mann

Aug 22, 202202:06:26
Avsnitt 185 - Pizzamaskin

Avsnitt 185 - Pizzamaskin

Ida och Aaron slår sig ner för att snacka aktuella spel i form av Two Point Campus* från Two Point Studios och kommande Thymesia** från Taiwan-baserade Overborder Studio.

Det inleds med andra ord med knaserier i skolan, pizzamaskiner och trollerilektioner innan det bär av till kungariket Hermes i Thymesia. 

Hur skiljer sig Two Point Campus mot studions tidigare äventyr och vilka förändringar har egentligen gjorts? Hur svåra är egentligen dessa "Souls-likes" som inspireras av From Softwares populära titlar och vad gör Thymesia som vi inte sett innan?

Häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare. Musiken från Two Point Campus är skriven av Cedar Studios och musiken från Thymesia är skriven av Ben Ridge.

*Kod för Two Point Campus har tillhandahållits av SEGA
**Kod för Thymesia har tillhandahållits av Team17

Aug 16, 202242:37
Avsnitt 184 - Neandertalshjärnegrej

Avsnitt 184 - Neandertalshjärnegrej

Jules och Aaron är tillbaka med en redigt grön rapport då Jules har grävt bland Game Pass-katalogen och Aaron följt upp sin fjolårssemester i Mexico!

Det börjas med House Flipper - det perfekta podcast spelet med fokus på att renovera och sälja hus samt lägenheter. Meditativt och beroendeframkallande så det ryker om det. 

Därefter tar Aaron vid bland molnen med nysläppta DLC:t Hot Wheels till Forza Horizon 5, något som märkbart känns bekant med tanke på att det inte bara släppts ett dedikerat Hot Wheels-spel i fjol (som du kan höra mer om här) och det lilla faktum att Hot Wheels även gästade som DLC i Forza Horizon 3. Vad tycker vi egentligen om det?

Avslutningsvis blir det Route 96, ett nytt spel från människor bakom bland annat tidigare Valiant Hearts: The Great War -skaparna. En mer emotionell och välskriven resa som Jules beskriver som tydligt politisk med engagerande berättelser och alternativa slut.

Häng med!

All musik utöver våra vinjetter som hörs i avsnittet kommer från House Flipper, Forza Horizon 5: Hot Wheels och Route 96 tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare.

Jul 31, 202257:05
Avsnitt 183 - Några fruktansvärda scenarion

Avsnitt 183 - Några fruktansvärda scenarion

Det tog ett par år innan Aaron slog sig ner solo framför mikrofonen ensam igen, men nu bär det av för han har precis spelat klart London-baserade Interior Nights debuttitel As Dusk Falls*!
Dialogstyrda upplevelser i all ära, men vad tillför As Dusk Falls som tidigare bidrag i "interaktiva visuella noveller"-genren inte tillfört?
Häng med när Aaron berättar om sina tankar kring interaktiviteten, berättelsen, människorna bakom och i slutet av dagen, sina slutsatser kring om det är något som du ska plocka upp eller inte...
Häng med!
Musiken ni hör i avsnittet tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare och är hämtad från As Dusk Falls.
Läs mer om Caroline Marchal här.
*Kod för As Dusk Falls har tillhandahållits av Microsoft
Jul 18, 202228:47
Avsnitt 182 - Nere på atomnivå

Avsnitt 182 - Nere på atomnivå

Det är dags att sätta tänderna i indies, skräckfilmsteman och inte minst hårdvara på molekylär nivå (om vi ska tro Aaron).

Först ut har Aaron gett sig an svenskutvecklade rogueliten Source of Madness* från Carry Castle vars slumpmässigt genererade fiendedesign tåls att fascineras över en hel del. Tillsammans med ett mer traditionellt upplägg av uppgraderingssystem och roguelite-design lyckas också Source of Madness tillföra en ytterligare nivå med en mycket imponerande ljudbild.

Sedan bär det av till The Dark Pictures igen! Jules har tagit sig an The Dark Pictures: House of Ashes** och lägger domen kring den tredje delen i Supermassive Games resa genom The Dark pictures-universumet. Karaktärerna, berättelsen och inte minst slutet hamnar samtliga under Jules lupp innan det slutgiltiga betyget faller.

Sen bär vi oss av i kosmos, ner på molekylär nivå och sedan tillbaka igen till vad dagens boomers kallar "jutub", när Aaron berättar om sina första månader med Steam Deck som han sparade ihop till bara för att landa i en dimma av guider, fipplande och huvudvärk. Den stora frågan är - lyckades han få till den som han önskar..?

Häng med så får du höra själv!

Se guiden av Deck Wizard här.

Musiken ni hör i avsnittet tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare och musiken ni hör från Source of Madness och The Dark Pictures: House of Ashes är skriven av Aleksandria Migova respektive Jason Graves.

*Kod för Source of Madness har tillhandahållits av Thunderful Publishing
**Koder för The Dark Pictures: House of Ashes har tillhandahållits av Bandai Namco

Jun 30, 202201:12:09
Avsnitt 181 - Who's The Snitch?
Jun 18, 202201:23:45
Avsnitt 180 - Ett spel i alla fall

Avsnitt 180 - Ett spel i alla fall

Jules har spelat Supermassive Games senaste skräckäventyr The Quarry* och berättar om sin lägerupplevelse för Ida (spoilerfritt förstås!).

Lever spelet upp till sin föregångare Until Dawn i form av berättarteknik, karaktärsporträtt och hårresande skräck? Lyssna så får ni veta!

Det blir också lite snack om Stardew Valley, för vem gillar inte det?

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare och musiken ni hör från The Quarry är skriven av Ian Livingstone.

*Kod för The Quarry har tillhandahållits av Supermassive Games

Jun 15, 202233:56
Avsnitt 179 - Special: Our Flag Means Death

Avsnitt 179 - Special: Our Flag Means Death

Avsnitt! Och inte vilket avsnitt som helst.

Sarah och Jules har satt sig ner i timmar för att, inte bara en gång, UTAN TVÅ gånger, kolla på Our Flag Means Death och avhandlar den HBTQI-lycka serien bringat både dem själva och nätet i stort.

Karaktärer, manus, musik, representation, hela fadderullan!

OBS! Pga tekniska utmaningar blev det mikrofonfel för Jules (vi ser det iofs hellre som att hen i sann piratanda satte sig i ett ekfat med grogg...) men det är inget som hindrar oss från att njuta av den härliga diskussionen på menyn!

Häng med!

Upphovsrätten för musiken som hörs i avsnittet från Our Flag Means Death tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och är skriven av Mark Mothersbaugh.

May 31, 202201:52:32