Skip to main content
Spotify for Podcasters
PARK pod

PARK pod

By PARK gründer- og næringshus

PARK pod er en podcast om teknologi og innovasjon i næringslivet, hvor ulike temaer tas opp på en folkelig og forståelig måte. Podcasten driftes av Hamarregionen Utvikling i samarbeid med ulike aktører rundt gründer- og næringshuset PARK. Teknisk partner og programledelse av StoryPhone med vert Lage Thune Myrberget.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Stitcher Logo
Currently playing episode

PARK pod #47 Fra papir økonomi til digital økonomi

PARK podJun 23, 2022

00:00
23:42
PARK pod #47 Fra papir økonomi til digital økonomi

PARK pod #47 Fra papir økonomi til digital økonomi

Magne Nordgård var svært fornøyd i sin daværende jobb som gründer innen forsikringsbransjen, men mulighetene i Hamar media ble for fristende. Hamar Media skulle inn i en rivende utvikling. Ny strategi. Eiendomsutvikling. Nye selskaper i porteføljen og han ble deres nye leder. Da Magne tiltrådte jobben som konsernsjef fikk han en pandemi i fanget. Dette skulle vise seg å virke positivt inn på prosessen som ny leder. Hvordan tenker han? Hva inspirerer han? Hvordan tegne opp visjoner som folk forstår? Og hva er gullet i bedriften? Vi spør alltid vår gjester om dele noe som inspirerer dem. Magne er klokkeklar på at inspirasjonen kommer fra de ansatte, men om det er en “ting” han vil dele er det Frank Beck sin lille bok “Det er meg det kommer an på”. Boken er dessverre utsolgt, men her er en lenke til en artikkel på NRK om Frank Beck, og her kan du høre Dag Erik Pedersen sine takkeord til Frank. Dette er sesong 5 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 20.06.2022.
Jun 23, 202223:42
PARK pod #46 Milliardbedriften som bygger for generasjoner

PARK pod #46 Milliardbedriften som bygger for generasjoner

Mari Skjærstad flyttet fra Løten til Oslo. Der studerte hun jus og gjorde karriere som advokat, men på en eller annen måte var det hjemtraktene som trakk mest. Hun flyttet "hemmatt" og engasjerte seg i lokale, regionale og nasjonale nettverk. Etter ni år som styreleder for Boligpartner ble hun, i 2016, administrerende direktør. Nå leder Mari en milliardbedrift med hovedsete på Tjuvholmen i Hamar.  Boligpartner bygger for generasjoner og i denne episoden av Parkpod får du høre mer om hvordan de jobber med nettverk, kompetanse og bærekraftsmålene. Alle våre gjester deler noe som inspirerer og motiverer dem. Skjærstad trekker frem viktigheten av folk. "Hedmarkens best skjulte skatt er alle de dyktige folka". Folk som bor i regionen og har både nasjonal og internasjonal erfaring. Slikt inspirerer. Hør mer. Dette er sesong 5 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 19.04.2022.
Apr 21, 202223:57
PARK pod #45 Kulturhuset er større enn fire vegger, tak og gulv.

PARK pod #45 Kulturhuset er større enn fire vegger, tak og gulv.

Hvilke utfordringer har kulturfeltet etter pandemien? Hvordan kan man utvikle sitt publikum?  Hvordan bidrar kulturhuset som del av Hamar sitt Urbane hjerte - for Innlandet? Og skal alt som produseres skje i eget hus? I denne episoden av PARKpod snakker vi med sjefen for Hamar kulturhus, Tor Rullestad. Med bakgrunn som kulturarbeider på vestlandet har han senere vært både turistsjef, næringssjef, idrettsarbeider og tatt en master i Pr. og kommunikasjon. Når du lytter på folk blir du inspirert.  Hva inspirerer Tor Rullestad? Tore Renberg og hans forfatterskap. Her kan du lese mer om hans forfatterskap og virksomhet som musiker. Dette er sesong 5 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 16. mars 2022.
Mar 31, 202222:44
PARK pod #44 Det mest inspirerende er folk - og kriser

PARK pod #44 Det mest inspirerende er folk - og kriser

Han ble ikke tubaist. Ikke vektløfter. Han droppet volleyballkarrieren og i dag synger han kun for gøy. Han har mange talenter på høyt nivå, i både idrett og kultur, og i dag er Morten Midtlien kultursjef i Hamar kommune. I denne episoden vil dere få høre at han først og fremst blir inspirert av folk - og kriser. For når vanlige løsninger ikke fungerer må man finne noe nytt, og den kreativiteten liker Morten. Dette er sesong 5 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 15. mars 2022.
Mar 17, 202221:38
PARK pod #43 Industribedrift med tradisjoner og visjoner

PARK pod #43 Industribedrift med tradisjoner og visjoner

Oddbjørn Maurdalen leder en kraftkrevende industribedrift. Den heter Furnes Jernstøperi AS, er lokalisert i Stange, har drøyt 140 ansatte og leverer over 50% av sine produkter til utlandet. I over 100 år har denne bedriften utviklet seg til det de er i dag. En solid håndverksbedrift med spisskompetanse og god posisjon for fremtiden med 100% fornybar energi og ISO-standarder på plass. Når vi spørs Oddbjørn om hans inspirasjon og motivasjon svarer han: Vi satset på egne folk og tar til orde for verdier som respekt, pålitelighet, ærlighet og involvering. “Grunnen til at vi er hakket vassere enn andre er folka våre”; forteller Oddbjørn. Hør mer i denne episoden av PARKpod. Dette er sesong 5 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 03. mars 2022.
Mar 04, 202222:51
PARK pod #42 UNESCO-statusen til Hamar angår alle

PARK pod #42 UNESCO-statusen til Hamar angår alle

I denne episoden av PARKpod snakker vi med næringssjef Svein Frydenlund. Hans internasjonale yrkeskarriere og glødende engasjement for næring og kultur kan inspirere noen og enhver til å bli med på denne internasjonale reisen for Hamar. En av engasjementene til Svein er Hamar by sin søknad til UNESCO. For i høst ble Hamar tildelt status som UNESCO creativ city of media art. Dette er en høytsvevende tittel som må trekkes ned på bakken. Der skal den gjøres om til noe håndfast for både innbyggere og næringslivet i Hamar. Frydenlund sitt tips til lyttere er å fordype seg litt mer i hva UNESCO status innebærer. Det finner du på denne lenken. I tillegg kan du se filmen Hamar by produserte til søknaden. Dette er sesong 5 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 25.januar 2022. 
Feb 17, 202223:54
PARK pod #41 Penger skaper muligheter

PARK pod #41 Penger skaper muligheter

I denne episoden av PARKpod snakker vi med direktør for Sparebankstiftelsen, Tore Anstein Dobloug. Vi lurer på hva er en stiftelse? Hvor pengene kommer fra? Hva som skal til for å forberede Hedmark på fremtiden og hvilke visjoner som ligger bak satsingen på Science park på Hedmark. Alt dette, og mer til svarer Tore Anstein på i dagens episode. Om du har lyst på mer inspirasjon kan Tore Anstein anbefale deg å se Netflix sin serie fra Formel 1. Det er flere sesonger som alle hanlder om ekstremt samarbeid, ambisjoner, teknologi, timing og konkurranse. Dette er sesong 5 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 25. januar 2022.
Feb 03, 202221:31
PARK pod #40 For å lykkes i fremtiden må du samarbeide

PARK pod #40 For å lykkes i fremtiden må du samarbeide

Bengt Rosing Borren har tidligere erfaring fra etablering av Norsk varehandel i Tjekkoslovakia. Den forrurensningen han fikk se der inspirerte en astmatiker fra Tynset til å gripe muligheten som ansvarlig for bærekraft i Microsoft. Nå er han involvert i svære nasjonale satsinger i Nordsjøen, energieffektivisering av bygg og oppfølging av CO2 avtrykket til eget selskap, leverandører og partnere, samt indirekte verdikjeder i hele bransjen. Du hører Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS i samtale med ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 2. november 2021.
Nov 25, 202121:33
PARK pod #39 Ingen lange planer når du må håndtere “her og nå”

PARK pod #39 Ingen lange planer når du må håndtere “her og nå”

Fredheim gård er kåret til Norges beste gårdsbutikk. Hva er det med deres forretningsmodell som fungerer? Og hvor romantisk er egentlig det moderne jordbruket? I denne samtalen med Louise Gjør får du et lite innblikk i livet til 7500 verpende høner, barnearbeid, familiebedriften og Innovasjon Norges sin viktige rolle. Du hører Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS i samtale med ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 2. november 2021.
Nov 18, 202121:44
PARK pod #38 VR handler om å spare penger

PARK pod #38 VR handler om å spare penger

Han startet i 2014 og er allerede å regne som veteran i den virtuelle teknologiverdenen. Keith Mellingen jobber med å utvikle VR innovation på Innlandet og den 16 og17 november 2021 er det Nordic VR forum på Hamar. I denne samtalen får du høre både tips, råd og erfaringer fra en verden som snart kommer “til en arbeidsplass nær deg”. Du hører Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS i samtale med ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 3. november 2021.
Nov 11, 202119:54
PARK pod #37 Hvordan jobber Eidsiva med vår elektriske fremtid?

PARK pod #37 Hvordan jobber Eidsiva med vår elektriske fremtid?

Strøm driver alt. Og Eidsiva frakter strømmen dit vi, og våre ting, er. I samtale med konsernsjef Øistein Andresen blir man oppmerksom på hvor omfattende det elektriske skifte båe er og blir for bil, hus, by, samfunn og våre liv. Nå jobber Øistein for at Panasonic skal bygge batterifabrikk på Løten, men hvordan leder han sin organisasjon? Hvordan samarbeider de med partnere? Hva med deres forretningsmodell? Er den i endring? Og hva med bærekraftsperspektivet? Du hører Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS i samtale med ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 2. november 2021.
Nov 04, 202123:14
PARK pod #36 Byplanlegging handler om folk

PARK pod #36 Byplanlegging handler om folk

I samtale med Byplanlegger Guro Vestvik får du høre om hvorfor Hamar er kommet dit byen er i dag og hvordan vi skal bli et bærekraftig urbant hjerte på Innlandet. For å få dette må man samarbeide, endre kommunens forretningsmodell og ha blikket naglet på bærekraftsmålene. Samarbeidet trenger både danske spesialister, nasjonalt nettverk, politisk vilje og entusiastiske innbyggere. Guro har delt to inspirasjoner med dere. Kåre Willoch har alltid inspirert Guro. Her kan du se et portrettprogram om han på NRK. Arkitektur inspirerer Guro og serien “Arkitektens hjem” fra NRK inspirerer henne. Her drøftes alle kvaliteter og utfordrinegr ved møte mennesker og bygg. Kvaliteter ved hus, hjem, farger, former, omgivelser og materialer. Du kan se alle sesongene her. Du hører Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS i samtale med ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 27. september 2021.
Oct 28, 202122:46
PARK pod #35 Fra skoleoppgave til heltidsjobb

PARK pod #35 Fra skoleoppgave til heltidsjobb

Da Alexander fikk en oppgave på Handelshøyskolen i Oslo tok det litt av. Et dataskjema i 2016 er blitt en fullblods bestillingsapp og tjenesteleveranse i flere av Mjøsbyene. Alexander Grunberg Vold blir inspirert av en professor på BI og egne familiemedlemmer, men hva tenker han om egen forretningsmodell, samarbeid og ansvaret for bærekraftsmålene? Tor Haugnes var den foreleseren som inspirerte Alexander til å utvikle grunnidèen for Delivia. Til inspirasjon for dere har Alexander valgt ut dette foredraget med Tor Haugnes. Det handler om innovasjon og ligger på BI sin kanal hos fra YouTube.   Du hører Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS i samtale med ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 21. september 2021.
Oct 21, 202118:10
PARK pod #34 Hvordan kan kafeetablering på Koigen inspirere en hiphopkarriere?

PARK pod #34 Hvordan kan kafeetablering på Koigen inspirere en hiphopkarriere?

Vinteren 2021 fant familiebedriften Kafe Koigen ut at tiden var inne. Far ble snekker. Mor ble driftssjef og Lars Syljusveen ble styreleder. Samtidig sitter Lars på vestlandet og jobber med sin egen musikk. Både som medlem av et band og med egen solokarriere. I denne episoden av PARK pod får du høre om digitale forretningsmodeller i musikkbransjen og hvordan etablering og drift av Kafe Koigen kan inspirere til solid og profesjonell utvikling av egen artistkarriere. Kafé Koigen facebook. Kafé Koigen Instagram. Instagram Gæste Gutter. Instagram Lars Bond.  Du hører Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS i samtale med ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 21. september 2021.
Oct 14, 202120:02
PARK pod #33 Hvorfor er tema for PARK pod samarbeid, forretningsmodeller og bærekraftsmålene?

PARK pod #33 Hvorfor er tema for PARK pod samarbeid, forretningsmodeller og bærekraftsmålene?

I høstens episoder av PARK pod er tema samarbeid, forretningsmodeller og bærekraftsmål. Men hvorfor er disse tre valgt? I samtale med Direktør for Hamarregionen utvikling Eli Arnkværn Bryhni og forretningsutvikler Berte Sollerud Helgestad dykker vi inn i tematikken. Hør mer om hvordan nye lekeplasser, møter uten agenda og politikk kan bidra til utvikling av regionen, landet og verden. Alle gjester i PARK pod har med lenker til innhold som inspirerer og gir mulighet for lytteren å fordype seg i tematikken fra denne episoden. Eli og Berte har følgende lenker: Er næringslivet klar for tidenes omstilling? En podkast fra Atea.  Kristin Malonæs fra Geno delte Simon Sinek sin film om Why. Berte og Eli deler en TEDtalk med Jeremy Moon som tar bærekraftsperspektivet inn i samme modell.     Du hører Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS i samtale med ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 14. september 2021.
Oct 07, 202120:40
PARK pod #32 Hamarfirma sikrer deg rett smitteinformasjon!

PARK pod #32 Hamarfirma sikrer deg rett smitteinformasjon!

Gode råd er dyre, men dårlige råd er enda dyrere. Det er derfor store bedrifter og organisasjoner jobber med InMeta og Fredrik Skarderud. I denne episoden av PARK pod snakker vi om hacking, menneskelige svakheter og gode prosesser for rådgivning. Tema er samarbeid og forretningsmodeller. Og hva tror du skjer når egen strategi for bærekraft formidles til kunder og samarbeidspartnere? Du hører Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS i samtale med ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 21. september 2021.
Sep 30, 202123:54
PARK pod #31 Hvorfor blir oksesæd til høyteknologi og internasjonal business?

PARK pod #31 Hvorfor blir oksesæd til høyteknologi og internasjonal business?

Avling av okser er sentralt i utviklingen av norsk landbruk. For å være på topp i verdensmarkedet trengs ledelse og teknologi. Kristin Malonæs er direktør for Geno. De er et selskap som driver avl og utvikling av Norsk Rødt Fe. Så hvordan tilnærmer hun seg sin rolle som leder for drøyt 8000 medlemmer, 240 ansatte og genforskning på høyeste internasjonale nivå? Du hører Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS i samtale med ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 14. september 2021.  Alle gjester deler noe som inspirere lytteren til videre fordypning. Kristin vil oppfordre til å lese Simen Sinek sin bok Why. Her er lenke til hans svært populære foredrag om samme tema på TED.   
Sep 23, 202121:18
PARK pod #30 Fra svensk motebransje til innovasjon i småbyer

PARK pod #30 Fra svensk motebransje til innovasjon i småbyer

Hva kan svensk motebransje lære oss om innovasjon i småbyer? Det er et av mange perspektiver Atle Hauge har med seg når han nå forsker på småbyens rolle i sammenheng med innovasjon. Han er i dag ansatt som professor på Høyskolen i Innlandet og i denne samtalen går vi gjennom våre tre tema for høsten: Samarbeid, forretningsmodeller og bærekraft. Alle våre gjester oppfordres til å dele noe som inspirerer. På dette punktet valgte Atle å dele tre ting. Filmen The Big Short. Rutger Bregman sin bok Humankind. Kunstner Anselm Kiefer. Dette er sesong 4 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 24. august 2021.
Sep 16, 202123:22
PARK pod #29 Utvikles fremtidens universitet på Hamar?

PARK pod #29 Utvikles fremtidens universitet på Hamar?

Hamarsingen Stian Håklev forsvant ut av byen i en alder av 17 år. Etter en reise på kryss og tvers av verden kommer han tilbake med doktograd i samarbeidslæring og en unik arbeidsgiver. Som ansatte ved Minerva Project er han nå med på å disrupte akademia globalt. De får 23.000 søkere og velger ut 150 studenter. Disse får muligheten til å studere over hele verden i en ekstremt effektiv kombinasjon av egenutviklet digital plattform, metodikk, globale destinasjoner og ekstrem produksjon av læring. Blir de fremtidens globale ledere? I hver episode skal gjesten dele noe med dere lyttere. Stian deler podkastserien Awakening from the meaning crises med John Vervaeke. Du kan også lese mer om Minerva i Stians intervju hos Khrono. Dette er sesong 4 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 24. august 2021.
Sep 09, 202126:20
PARK pod #27 Alt er politikk og verden trenger teater

PARK pod #27 Alt er politikk og verden trenger teater

Denne samtalen tok bare av - det ble rett og slett umulig å stoppe. Vær derfor hjertelig velkommen til den første episoden i PARK pod hvor vi IKKE trykker stopp. I denne samtalen med teatersjef Thorleif Linhave Bamble kommer vi inn på eksistensielle og fundamentale verdier som bygger et samfunn. Hvordan kan rollespill, politikk og pandemi være med å utvikle teateret? Teater er fiksjon, men noen ganger er den virkelige verden sterkere enn teateret. Og andre ganger kan historisk teater på skremmende vis gjenta seg selv. Hør om hvordan forestillingen Julius Cesar plutselig ble høyaktuell i lys av dramatisk Amerikansk politikk. Etter denne episoden vurdere du kanskje et besøk!? Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 21. mai 2021.
Jun 17, 202142:10
PARK pod #26 I vår eSportklubb er fysisk aktivitet like viktig

PARK pod #26 I vår eSportklubb er fysisk aktivitet like viktig

På Hamar har vi en stor næring basert spill. Fra spillmonopolet med Norsk Tipping til Hamar Gamecollective, The Gathering og spillutdanning på Høyskolen. Hva mangler vi? Jonas Stensbak fra Hamar vil samle de som spiller spill. Han vil skape en eSportklubb for all - i hele regionen. Alt fra småbarn til besteforeldre spiller spill. Gjennom Speis.no kan du bli med. Ditt bidrag gir alle en profesjonellt drevet klubb. Hva betyr dataspill? Kan lek bli jobb? Lytt og lær! Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 20. mai 2021.
Jun 10, 202121:05
PARK pod #25 En ansvarlig teknologibedrift.

PARK pod #25 En ansvarlig teknologibedrift.

Gjest i dagens episode er administrerende direktør i Norsk Tipping Hvordan Aasne Haalandsvik.  Norsk Tipping er en hjørnestensbedrift på Hamar. Ved å forvalte et nasjonalt spillmonopol får de også enorm innsikt i folks spillevaner. Med dette følger et stort ansvar. De bidrar med 6,2 milliarder til norsk frivillighet, idrett og kultur. Strømmen av penger gjennom deres datasystemer krever enormt med datasikkerhet. De gamle kundene krysser av med kulepenn, mens de unge bruker internasjonale konkurrenter online. Å lede Norsk Tipping krever god balansegang. I denne samtalen får du innsikt i hvordan Aasne klarer å stå stødig i "spagaten". Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 11. mai 2021
Jun 03, 202123:14
PARK pod #24 Stort blir større - for alle!

PARK pod #24 Stort blir større - for alle!

Episodens gjester er Hotelldirektør ved Scandic Hamar, Frode Åkerland, og turistsjef Kari Uglem. Gjennom pandemiåret har hotellet gjort enorme investeringer. De har bygd nye konferanselokaler og 69 nye rom fordi pandemien har bevisstgjort hvilke verdier hotellet skaper. Og mens turistene ble i utlandet kunne turistsjefen tenke taktikken på nytt. Sammen kunne de f.eks. skaffe de STORE arrangementene til Hamar. Men hva har Hamar å by på? Hva er det unike? Og hva skjuler seg i Hotellet sin nye magiske koffert? Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 11. mai 2021. 
May 27, 202117:44
PARK pod #23 Fra ledighet og kompensasjon til samarbeid og innovasjon!

PARK pod #23 Fra ledighet og kompensasjon til samarbeid og innovasjon!

Hva skjer når vi setter oss ned med en kaffekopp og betrakter samtiden? Noen jobber med å utvikling regionens næringsliv. Se helhet. Avdekke potensialet. Oppdage muligheter. Dytte fremover. Og dele innsikt. I denne episoden får du høre hva Direktør Eli Bryni og forretningsutvikler Berte Helgestad oppdager i det regionale næringslivet...og kanskje de finner noe visdom i kaffegruten?!? Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 11. mai 2021.
May 13, 202120:50
PARK pod #22 Strøm er også droner og fremtidskontor

PARK pod #22 Strøm er også droner og fremtidskontor

Som administrerende direktør for Elvia skal Kristin Lian bygge et nytt kraftselskap i strømbransjen. Hvordan er de PÅ? Hvilken erfaring kan hun bygge videre på? Hva er utfordringene? Og hvorfor er hovedkontoret på Hamar? Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 13. april 2021.
May 06, 202122:17
PARK pod #21 Det handler om å lytte - og spørre

PARK pod #21 Det handler om å lytte - og spørre

Sikin Jynge er leder for Karrieresenter Innlandet. Hennes oppgave er å tenke kreativt på vegne av kompetansen folk har. Hvor kan vegen gå videre for enkeltmennesket? Denne episoden handler om mennesker, se deres muligheter gjennom hele yrkeslivet. Noen stikkord er karriereplanlegging, motivasjon, hjelp og veiledning. Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 13. april 2021. Noen lenker fra Sikin Jynge: Her finner du alle sentrene i Innlandet fylkeskommune som tilbyr karriereveiledning for voksne. Her er Nasjonalt kvalitetsrammeverk for karriereveiledning. Her er karriereveiledernes etiske løfte. Her finner du Nasjonal digital karriereveiledningstjeneste. Her finner du mer om arbeidet til fremtidsforsker Liselotte Lyngsø.
Apr 29, 202122:27
PARK pod #20 Er vi klare for fremtiden?

PARK pod #20 Er vi klare for fremtiden?

Jon Kristiansen er regionsdirektør for NHO Innlandet og Linn Alicia Slora Kristiansen jobber som kommunikasjonsleder samme sted. På Innlandet brukes røntgen til sortering av tømmer. Det bygges raketter på Raufoss og Langmoen er fortsatt milliardbedrift basert på skog. Innlandet har masse å by på, men vi må utvikle oss sammen. I denne samtalen ser vi både bakover og fremover. Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 13. april 2021.
Apr 22, 202124:52
PARK pod #19 Fra kornlager via mobilbank - og videre!

PARK pod #19 Fra kornlager via mobilbank - og videre!

Gjennom sin jobb som kornsersjef for Sparebank 1 Østlandet leder Richard Heiberg et milliardselskap med hovedkontor på Hamar. Hovedeier er en stiftelse som i hovedsak jobber med å dele ut penger. Denne forretningsmodell gir oss en robust bedrift som hjelper alle i landsdelen - fra vugge til grav. I denne episoden av PARK pod får du høre mer om hvordan Sparebank 1 Østlandet bruker fortiden til å møte fremtiden. Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 13. april 2021.
Apr 16, 202122:36
PARK pod #19 Har du rette glimtet i øya?

PARK pod #19 Har du rette glimtet i øya?

I denne bonusepisoden fra PARK pod har vi fått besøk i studio av Eli Arnkværn Bryhni og Berte Sollerud Helgestad. Eli er direktør for Hamarregionen reiseliv og utvikling mens Berte jobber som forretningsutvikler samme sted.  Vi ser tilbake på tidligere episoder og betrakter innovasjon og utvikling. Hva skal til for at en god idé blir gull? Har du rette glimtet i øya? Eller tror du for mye på nyttårsforsetter?     Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 4. mars 2021.
Apr 08, 202117:37
PARK pod #18 En fra Volda ser potensiale på Espa

PARK pod #18 En fra Volda ser potensiale på Espa

Tormod Tvinnereim er blitt forelsket i Stange og mulighetene for hytteliv kun en time fra Oslo. Først impulskjøper han hytte. Tre år senere sier han opp sikker jobb og satser på utvikling av Mjøsli hytter og naturpark. Nå har han også en finger med i utleie av hytter og leiligheter på Budor. Hør hvordan han blir inspirert av naturen, ser potensiale og satser på at alle vil oppleve det samme. Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 4. mars 2021.
Apr 01, 202120:54
PARK pod #17 Penger, kompetanse og nettverk

PARK pod #17 Penger, kompetanse og nettverk

Sverre Bjørnstad er direktør for Innovasjon Norge Innlandet og Kaja Van Den Berg er avdelingsleder for innovasjon og internasjonalisering. I 2020 fordelte de 820 millioner til prosjekter på Innlandet. I år skal 420 millioner holde tempo oppe i Innlandets næringsliv. Samtidig melder SSB at fraflyttingen fra fylket fortsetter. Hva slags næringsliv kan redde bolysten? Er penger svaret? Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 4. mars 2021.
Mar 25, 202122:38
PARK pod #16 Lokal gutt med global oversikt

PARK pod #16 Lokal gutt med global oversikt

Christian Lie er sjefstrateg i Danske bank. Hver uke deler han analyser og betraktninger om det globale finansmarkedet. Dette kan du få med deg både i Finansavisen, Dagens Næringsliv og podkasten Danske Bænkers. Hans gode evne til å gjøre kompliserte hendelser forståelig gjør at finansanalyser blir både folkelig og interresant. Makroanalyser av verdensbørsen gjør han fra sitt hjemmekontor på Hamar. Kun distrahert av invitasjoner til kamper på byens to nye anlegg for Padle.   Vil du høre mer fra Christian skal du prøve noen av episodene i den faste podkastserie: Danske bænkers. Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 4. mars 2021.
Mar 18, 202120:55
PARK pod #15 Skaper fremtidens arbeidsfolk

PARK pod #15 Skaper fremtidens arbeidsfolk

Gjennom sin nye jobb som rektor for Høyrskolen i Innlandet skal Peer Jacob Svenkerud bidra til å gjøre høyskolen til et universitet. Samtidig skal de utdanne fremtidens arbeidsfolk for et arbeidsmarked i endring. For å få til dette kan det være lurt å engasjere en professor i organisasjonskommunikasjon med internasjonal erfaring og jordnærde hverdager på gården i Nybergsund. Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 4. mars 2021.
Mar 11, 202121:30
PARK pod #14 Vi har lært noe vi vil dele

PARK pod #14 Vi har lært noe vi vil dele

InnIT as ble solgt i 2020, men eierne - Ronny Pedersen og Stig Ranjit Dayanandan - ble ikke med videre. Hva gjør de nå? De er blitt 20 år klokere, flere millioner rikere og vil fortsette å utvikle business på Hamar. Hvordan jobber de og hva skal til for å lykkes - igjen?   Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 2. februar 2021.
Mar 04, 202120:33
PARK pod #13 Utvikler byen - kvartal for kvartal

PARK pod #13 Utvikler byen - kvartal for kvartal

Bobby Vold utvikler eiendom. Bygg for bygg blir det til et kvartal. Nå har selskapet utviklet to kvartaler i Hamar - Matkvartalet og Victoriakvartalet. Dette hadde han aldri klart uten Kjersti Wold fra firmaet Driv Prosjektstyring.  i samtale med Lage Thune Myrberget får du høre mer om hvordan de planlegger, tenker og samarbeider. Resultatet blir en ny by.  Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 2. februar 2021.
Feb 25, 202120:23
PARK pod #12 Lokalt blir globalt

PARK pod #12 Lokalt blir globalt

Kan lokal virksomhet forandre global vannbransje? I denne episoden av PARK pod møter du Morten Finborud i samtale med Lage Thune Myrberegt fra StoryPhone. Morten er administrerende direktør i HIAS, et kommunalt selskap som har ansvaret for vannkvaliteten til fire kommuner på østlandet - Stange, Hamar, Løten og deler av Ringsaker. Kan kommunalt vann bli sexy? I denne podkasten får du høre hvordan Morten bruker egen organisasjon, bærekraftsmål og sirkulærøkonomi til å innovere vannbransjen globalt.  Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 2. februar 2021.  PS! Vil du lære mer om medarbeider drevet innovasjon? Les her. 
Feb 18, 202124:37
PARK pod #11: Lokale venner vinner nasjonalt anbud

PARK pod #11: Lokale venner vinner nasjonalt anbud

I denne episoden av PARK pod møter vi Widar Stuvland (Apropos Internett) og Arild Halvorsen (Fabelaktiv) i samtale med Lage Thune Myrberget fra StoryPhone.  Hvordan kan styrker og svakheter i egen organisasjon blir fordelen til en annen lokal produsent? Ved å slå seg sammen klarte Widar og Arild å utfylle hverandre slik at de kan levere et av Norges største anbud på nettbasert læring.  Dette er sesong 3 av PARK pod. Det er Lage Thune Myrberget fra StoryPhone AS som møter ulike samarbeidspartnere og aktører tilknyttet Hamarregionens günder- og næringshus - Park. Denne episoden er spilt inn 2. februar 2021. 
Feb 11, 202121:01
PARK pod #10: Penger, samfunn og litteratur

PARK pod #10: Penger, samfunn og litteratur

I denne episoden av PARK pod møter vi fondsforvalter i First Seed, Endre Krogsrud.  Hva ser han etter i et selskap for å skape verdier? Hva betyr samfunnsutvikling for bærekraft og kan svaret ligge i litteraturen? Dette er noen av de spørsmålene Endre Krogsrud svarer på i denne episoden av PARK pod.  Dette er en ny sesong i PARK pod. Her er det Lage Thune Myrberget som møter ulike samarbeidspartnere og aktører i Hamarregionens günder- og næringshus - Park.   Alle gjester oppfordres til å dele tips om hvor de henter inspirasjon. Her er Endre sine delinger. YouTube: Steve Jobs taler til avgangselever ved Standford University. Podkast: Leder i Norfund, Tellef Thorleifsson, om Norfund, Northzone og betraktninger om risikokapital. Er så gammel at jeg egentlig leser mest bøker: Fagaktig: Thomas Piketty, Kapitalen i det 21. århundre. Ayn Rand, De som beveger verden (1200 sider (!) og egentlig en roman Litt lettere (og to store lokale forfattere): Gert Nygårdshaug, Mengele Zoo (første bok i en trilogi). Sigurd Hoel, Trollring (siste bok i en dobbeltroman)
Dec 09, 202016:36
PARK pod #9: Fra chatbot`s og AI til muskeltrening og global terapi.

PARK pod #9: Fra chatbot`s og AI til muskeltrening og global terapi.

Marcus Hülsdau kom til Hamar på vinger av kjærlighet og en nese for chatbots og AI. I denne samtalen får du høre om hans haiketur gjennom  østblokkene og England før han lander på Hamar og utvikler maskiner som trener opp mikromuskulær kontroll i ansiktet. Firmaet hans heter Ottolander Medicine.  Dette er en ny sesong i PARK pod. Her er det Lage Thune Myrberget som møter ulike samarbeidspartnere og aktører i Hamarregionens günder- og næringshus - Park.
Dec 02, 202020:42
PARK pod #8: Monopol, utvikling og ansvarlighet

PARK pod #8: Monopol, utvikling og ansvarlighet

I denne episoden av PARK pod møter du direktør for innovasjon og utvikling i Norsk Tipping, Per-Kristian Mengshoel. Hva skal til for å lede innovasjon i en nasjonal bedrift styrt av myndigheter, regler og ansvarlighet?  For å bli inspirert kan du gjøre som Per-Kristian:  Her er lenker: Podkastserien fra Atea: Teknologi av og for mennesker   Making waves sin podkastserie: Skvulp Tips og tennis får du her: Tennis  Dette er en ny sesong i PARK pod. Her er det Lage Thune Myrberget som møter ulike samarbeidspartnere og aktører i Hamarregionens günder- og næringshus - Park.  
Nov 26, 202016:42
PARK pod #7: Bioøkonomi, klipping i gener og fremtidens matproduksjon

PARK pod #7: Bioøkonomi, klipping i gener og fremtidens matproduksjon

I denne episoden av PARK pod møter du Kristin Børresen, administrerende direktør i Graminor, og Kristiane Haug Berg som er klyngeleder for NCE Heidner Biocluster. Episodens tema er bioøkonomi. Er bioøkonomi den nye oljen og hva betyr dette for fremtiden?  Det er Thomas Mølstad som intervjuer gjestene. 
Nov 19, 202023:47
PARK pod #6: Dataspill, humor og forfatterens rolle

PARK pod #6: Dataspill, humor og forfatterens rolle

I denne episoden av PARK pod møter du dataspillforfatter Ozan Danger Drøsdal. Hvordan skape humor i dataspill? Ozan sitt nye spill "Helheim Hassle" er omtalt som Norges artigste dataspill. Kan humor ha noe med forfatterens humør å gjøre?  Det finner du nok ut i denne episoden av PARK pod.  Dette er en ny sesong i PARK pod. Her er det Lage Thune Myrberget som møter ulike samarbeidspartnere og aktører i Hamarregionens günder- og næringshus - Park.   Alle gjester oppfordres til å dele noe som inspirerer og motiverer dem. Her er Ozan sine innspill:  Ozan: "Eg liker Level Up og LOLbua sine podcasts! Det er så mange youtube videoer til å berre nevne ein men eg liker youtuberen Call Me Kevin best!"
Nov 12, 202020:10
PARK pod #5: Idrettsinspirert teknologiledelse

PARK pod #5: Idrettsinspirert teknologiledelse

I denne episoden av PARK pod møter du daglig leder for teknologiselskapet InnIT, Ronny Pedersen. Ronny er ansatt nr. 1 i selskapet og en av hovedeierne. Han er også ivrig fotballspiller og trener. Hva slags bedriftskultur får du når fotball og IT kombineres?   For mer inspirasjon har Ronny anbefalt Podkasten Top Of Mind.  Dette er en ny sesong i PARK pod. Her er det Lage Thune Myrberget som møter ulike samarbeidspartnere og aktører i Hamarregionens günder- og næringshus - Park.  
Nov 05, 202019:06
PARK pod #4: Virtuell virkelighet (VR/AR/XR)

PARK pod #4: Virtuell virkelighet (VR/AR/XR)

VR og AR (ofte omtalt som XR) er en av flere teknologier som nå endrer verden i stor takt. Hva innebærer denne teknologien og hva bør du som bedrift vite omkring mulighetene? I Hamarregionen og Innlandet finnes et kraftsenter innen VR/AR/XR, med bedrifter som Making VIew, EON Reality, Vixel og næringsklyngen VRINN. I denne episoden møter du programleder Thomas Mølstad i samtale med Are Vindfallet fra Making View og Håvard Røste fra VRINN og Hamarregionen Utvikling.
Aug 01, 201932:08
PARK pod #3: Spill

PARK pod #3: Spill

Velkommen til en ny og forhåpentligvis lærerik episode av PARK pod! Episode 3 handler om spill, spillutvikling og spillifisering. Hvordan kan og bør næringslivet utnytte mulighetene som finnes innen spill, og ikke minst alle spillkreftene som finnes i Hamarregionen? Du møter Catharine Due Bøhler, daglig leder i Sarepta Studio, Håvard Haugsrud, daglig leder i Hamar Game Collective og Marit Berg Strandvik, instituttleder for "Spillskolen" ved Høgskolen i Innlandet.
May 20, 201926:41
PARK pod #2: Teknologiendringene

PARK pod #2: Teknologiendringene

Episode 2 av PARK pod tar for seg de store teknologiendringene som preger samfunnet vårt nå og i årene som kommer. Hvordan skal næringslivet klare å holde seg oppdatert? Matematiker og teknologiinvestor Silvija Seres mener det er på tide å ta "førerkort" på de ulike teknologiene og skisserer "tre strategiske bøtter" som bedrifter må ta stilling til. Hun samtaler her med Håvard Røste fra Hamarregionen Utvikling. Programleder er Thomas Mølstad fra Hamarradionen.
Jan 24, 201922:57
PARK pod #1: Innovasjon

PARK pod #1: Innovasjon

I første episode av PARK pod handler det om innovasjon. Eli Bryhni, daglig leder i Hamarregionen Utvikling, samtaler med Sjur Dagestad, professor i innovasjon og lang erfaring fra næringslivet. Programleder er Thomas Mølstad i HamarRadioen. Podcasten er den første i en rekke av podcaster med fokus på innovasjon og teknologi i næringslivet, forklart på en folkelig og lettfattelig måte.
Dec 21, 201824:59