Skip to main content
Spotify for Podcasters
Patro Praat

Patro Praat

By Patronaat

Patro Praat is de nieuwe podcast serie van het Haarlemse poppodium Patronaat, gemaakt door een team van enthousiaste medewerkers. Waar staat Patronaat voor, en wat speelt er zich af voor en achter de schermen van een poppodium. Lisa de Jongh en Thom Lich spreken de eigenzinnige figuren die Patronaat kleuren en gaan op zoek naar de sterkste verhalen! Deze serie is een onderdeel van het nieuwe online platform Haarlem On Air.
Available on
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

De smeuïgste backstageverhalen

Patro Praat Sep 13, 2020

00:00
31:42
Programmeren in de stad (extra lange seizoensfinale!)

Programmeren in de stad (extra lange seizoensfinale!)

Lisa en Thom gaan in deze extra lange seizoensfinale in gesprek met Jeroen Blijleve: oud-hoofdprogrammeur en oud-directeur-bestuurder van Patronaat. Tegenwoordig is hij vooral bezig met nieuw oefencentrum Het Slachthuis dat in 2022 de deuren opent, maar onder zijn bewind is Patronaat uitgegroeid tot een poppodium van formaat. Dit juist ook door het programmeren buiten de deur, denk aan plekken als plekken als Woodstock, Caprera en de Philharmonie. Verder wordt er ook gesproken over Kliko Fest, te vroeg overleden helden als Jason Molina en Dead Moon en bespreken we de do’s en don’ts van het programmeren.

Dec 23, 202001:09:49
De Nacht

De Nacht

Na haast een jaar geen feestjes is het tijd voor een blik op de toekomst, wat is er straks nog over van het nachtcircuit? Thom en Lisa spreken met nachtprogrammeur Pelle en (nacht)marketeer Liza over het belang van plekken als Sexyland en de inmiddels gesloten Club Stalker voor een stad. Ze halen herinneringen op aan de goede oude tijd, de leukste feestjes en de ultieme laatste plaat. En Geert gaat op pad met feestorganisator Jeredy, hoe heeft hij het voor elkaar gekregen om na 1 editie zijn feestje al uit te verkopen?! Verder: een shoutout naar de nachtwacht van Haarlem die strijd voor een nachtburgemeester en 24uurs vergunning in Haarlem en uiteraard de nieuwste trends: Trance??? Ohja! Vanaf heden kun je ook een vraag stellen aan Lisa en Thom en hun gasten, luister in de podcast hoe!

Nov 17, 202045:48
De mannen (en soms vrouwen) achter de knoppen

De mannen (en soms vrouwen) achter de knoppen

Een artiest staat op het podium, maar dan moet het nog overkomen naar het publiek. De licht, geluid, -en video technici zorgen hiervoor en zijn het verlengstuk van de artiest. Lisa en Thom spreken met Ruud en Jory over hun vak, de cowboys en de zwarte kleding. Daarnaast zoeken we uit hoe je Candy Dulfer live mixt en een verhaal uit de oude doos: Waar is Herman Brood?

Nov 02, 202039:30
Zonder vrijwilligers geen poppodium

Zonder vrijwilligers geen poppodium

Zonder vrijwilligers geen biertje uit de tap of muziek uit de speakers. Lisa en Thom gaan in gesprek met 2 ervaren vrijwilligers binnen Patronaat: Rinath en Harry. Wist je bijvoorbeeld dat Patronaat meer vrijwilligers telt dan betaalde krachten?! Nog sterker, in de rubriek Geert gaat op pad stelt Sjef Huurdeman, oprichter van Patronaat en nu ook nog steeds vrijwilliger, dat rond de oprichting geen één medewerker op de loonlijst stond. Verder in de aflevering laat Harry zijn Patronaat tatoeage zien en komen we er achter dat een van onze favoriete bands Sheesham & Lotus & Son een album hebben vernoemd naar iets wat ze in Patronaat hebben meegemaakt.

Oct 11, 202036:51
Zaaltje huren?

Zaaltje huren?

Lisa zit na haar korte vakantie al weken in verplichte quarantaine in IJsland, Geert is haar vervanger. Samen met vaste host Thom gaat hij in gesprek met één van de Patronaatmedewerkers die lange tijd verantwoordelijk was voor de verhuur: Timo Sipkema. Patronaat is naast vele feestjes en partijen ook al wel eens afgehuurd voor de TV opnames van Idols, meerdere voetbalshows, een LARP event, enkele begrafenissen en zelfs een seksfeest. Het komt allemaal aan bod in het half uurtje waarin ook alvast even het takenpakket van Timo’s nieuwe functie wordt besproken: programmeur educatie.

Sep 28, 202030:20
De smeuïgste backstageverhalen

De smeuïgste backstageverhalen

In aflevering 2 spreken hosts Lisa en Thom met de gasten van de dag Eefje (coördinator hospitality) en Arlette (coördinator pre-productie & verhuur) over de meest juicy backstage anekdotes. Zo komt de 40 pagina tellende wensenlijst van Marilyn Manson aan bod en wordt de nalatenschap van Snoop Dogg besproken. Ook vertellen Eefje en Arlette hoe dat nou allemaal in zijn werk gaat, met tourmanagers, riders en de blauwe m&m’s, want wanneer maakt de artiest een grapje en wanneer is het dode ernst? En ohja...stuur je mok naar Patronaat?! Je hoort het allemaal in het komende half uur! Deze podcast is geproduceerd door Geert Vlieger, Thom Lich en Lisa de Jongh.

Sep 13, 202031:42
Corona-conclusies met Thom & Lisa (pilotaflevering)

Corona-conclusies met Thom & Lisa (pilotaflevering)

Dit is aflevering 1 van de nieuwe podcastserie Patro Praat. Hosts Lisa (programmeur bij Patronaat) en Thom (bedrijfsleider en festivalprogrammeur bij Patronaat) stellen zich voor en bespreken het hoe en waarom van de serie. Ook wordt uiteraard het nieuws van de dag besproken - want er is nogal wat aan de hand: de onlangs aangekondigde reorganisatie en onstlagronde wordt uitgebreid besproken, evenals de verwachtingen in het poppodium-en festivallandschap van Nederland. Deze podcast is geproduceerd door Geert Vlieger, Thom Lich en Lisa de Jongh. Haarlem On Air wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Stimuleringsfonds, Rabobank Fonds. Volg Haarlem On Air op social media voor updates!
Jul 19, 202022:30