Skip to main content
Spotify for Podcasters
ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ

By Περισκόπηση

Κάθε σαββατοκύριακο (αλλά και εμβόλιμα, αν χρειαστεί) η Περισκόπηση σχολιάζει την επικαιρότητα μέσα από ένα podcast, παρουσιάζοντας απόψεις, θέσεις, καλεσμένους.

Σχολιάζουμε και συζητάμε για την επικαιρότητα, με χαλαρή διάθεση (αφού είναι ήδη “βαριά” όσα ζούμε όλοι μας καθημερινά).

Περιμένουμε τις αξιολογήσεις σας, τις παρατηρήσεις σας, τα σχόλιά σας, τις ιδέες σας.
Και φυσικά θα χαρούμε πολύ αν προτείνετε τα podcasts της Περισκόπησης στους φίλους σας, για να τα ακούσουν και αυτοί.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Γεγονότα, σενάρια κι αριθμοί για τις εθνικές εκλογές (και οι δημοτικές στο... βάθος)

ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗMay 28, 2023

00:00
38:01
Γεγονότα, σενάρια κι αριθμοί για τις εθνικές εκλογές (και οι δημοτικές στο... βάθος)

Γεγονότα, σενάρια κι αριθμοί για τις εθνικές εκλογές (και οι δημοτικές στο... βάθος)

Σε αυτό το πρώτο – ουσιαστικά - μετεκλογικό επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν τι συνέβη την πρώτη εβδομάδα μετά από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Ρίχνουν μια γρήγορη ματιά στα γεγονότα και σε αυτά που ειπώθηκαν από Κυριάκο, Αλέξη και Νίκο ενώ σας δίνουν και μια ιδέα για αυτά που θα επακολουθήσουν.

Φυσικά, και με δεδομένα όσα έγιναν και σε τοπικό επίπεδο, σχολιάζουν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Αλεξάνδρειας – εξελίξεις που σταδιακά διαμορφώνουν το σκηνικό που θα οδηγήσει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.


Καλή ακρόαση!

May 28, 202338:01
Μετεκλογικόν και (ελαφρώς) απολογιστικόν - και οι 180 στο βάθος

Μετεκλογικόν και (ελαφρώς) απολογιστικόν - και οι 180 στο βάθος

Λίγες ώρες μετά από το αναποδογύρισμα της κάλπης (της μόνης αληθινής «δημοσκόπησης») και ακόμη λιγότερες μετά από τα αποτελέσματα, εδώ στο πρώτο podcast της Ημαθίας είπαμε να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση.

Στο… μενού η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η προεκλογική αλλά και η μετεκλογική τους εικόνα.

 

Και απαντάμε (χωρίς περιστροφές) σε δυο ερωτήματα - bonus:

1. γιατί η Ν.Δ. θέλει να βγάλει 180 βουλευτές στις αμέσως επόμενες εκλογές – σίγουρα όχι επειδή υπάρχει θέμα σταθερότητας, όπως διατείνεται εδώ και πολύ καιρό. Άλλο είναι το ζητούμενο…

2. σε ποια περίπτωση η ΝΔ στην Ημαθία θα βγάλει 4 βουλευτές.

 

Καλώς ήρθατε στο πρώτο podcast της Ημαθίας, όπου τα λέμε «με το Νί και με το Σίγμα». Στα μικρόφωνα είναι ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου

 

Καλή ακρόαση!

May 22, 202328:03
Αντώνης Μαρκούλης: “κάποτε η Ημαθία ήταν 5ος εξαγωγικός νομός της χώρας”

Αντώνης Μαρκούλης: “κάποτε η Ημαθία ήταν 5ος εξαγωγικός νομός της χώρας”

Σε αυτό το επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας φιλοξενούμε τον Αντώνη Μαρκούλη, υποψήφιο βουλευτή Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μας συστήνεται και μας μιλάει για τη σχέση του με την τοπική αυτοδιοίκηση, για το “νόμο Θεοδωρικάκου” και την προσφυγή που κατέθεσε και κέρδισε. Επίσης συζητάμε για τα προβλήματα της Ημαθίας, για την προεκλογική περίοδο και τις δημοσκοπήσεις.


Παραθέτει την άποψή του για τις Κυβερνήσεις συνεργασίας ενώ απαντά και στην ερώτηση ποια θα είναι τα πρώτα πράγματα που θα προωθήσει για την Ημαθία μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του, αν οι ψηφοφόροι τον εμπιστευτούν.


Καλή ακρόαση!

May 18, 202325:44
Debate το ανάγνωσμα…

Debate το ανάγνωσμα…

Αυτή την εβδομάδα, στο πρώτο podcast της Ημαθίας, ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν το ντιμπέιτ.

Όχι ποιος «κέρδισε» ή «έχασε». Αλλά κυρίως την είδηση που βγήκε από αυτό.

 Επίσης κάνουν μια μικρή αναφορά στην Τουρκία και στη βδομάδα που μεσολαβεί (και μπορεί να κρύβει πολλά) μέχρι και τις δικές μας εκλογές, εδώ στην Ελλάδα.

 Καλή ακρόαση!

May 14, 202324:06
Οι μηχανές (τους) στο φουλ …

Οι μηχανές (τους) στο φουλ …

Πλέον βρισκόμαστε σε … φούλ προεκλογική περίοδο (μετά και από την απόφαση του Αρείου Πάγου).

Και σ’ αυτό το επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας σχολιάζουμε την αποχή που θα υπάρξει στις εκλογές της 21ης Μαΐου, τις επαναλήψεις συνθημάτων και προγραμμάτων που ακούγαμε σ’ αυτή τη χώρα πριν από 20 και 40 χρόνια και γενικότερα την ένδεια που τα κόμματα εμφανίζουν (και εν τέλει δεν πείθουν τους ψηφοφόρους).


Επειδή όμως η κοινωνία μας δεν είναι μόνο εκλογές και τα προβλήματα τρέχουν: μεταξύ αυτών το πρόβλημα της αργής απονομής δικαιοσύνης αλλά και η νεανική εγκληματικότητα.

Για πολλοστή φορά οι δυο σχολιαστές δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, αλλά στο τέλος πάντα λύνουν τα προβλήματα του τόπου και κάνουν σοφότερους τους ακροατές τους...


Στα μικρόφωνα του podcast “Με το Νι και με το Σίγμα” ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.


Καλή ακρόαση!

May 07, 202326:56
Ολυμπία Αποστόλου: “Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αφουγκράζεται καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο κόμμα την κοινωνία”

Ολυμπία Αποστόλου: “Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αφουγκράζεται καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο κόμμα την κοινωνία”

Αυτή την εβδομάδα φιλοξενούμε στο πρώτο podcast της Ημαθίας την Ολυμπία Αποστόλου, έναν νέο άνθρωπο που για πρώτη φορά ζητά την ψήφο μας, ως υποψήφια βουλευτής Ημαθίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Μας μιλά για την ίδια, για τη σχέση της με την πολιτική και το… εφτάψυχο ΠΑΣΟΚ, ασκεί κριτική σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, μας αναφέρει 3 πολιτικά πρόσωπα που την έκαναν να ασχοληθεί με την πολιτική. Επίσης παραθέτει την άποψή της για τις Κυβερνήσεις συνεργασίας ενώ απαντά και στην ερώτηση ποια θα είναι τα πρώτα πράγματα που θα προωθήσει για την Ημαθία μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας της αν οι ψηφοφόροι την εμπιστευτούν.


Καλή ακρόαση.

Apr 30, 202335:04
Σ’ έναν μήνα εκλογές!

Σ’ έναν μήνα εκλογές!

Σε αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης «Με το Νι και με το Σίγμα» σχολιάζουμε (μεταξύ άλλων) την έναρξη της προεκλογικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε και θα μας οδηγήσει στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Δηλαδή:

την αιτία που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός για να ζητήσει διάλυση της Βουλής, τη συνάντηση Τσίπρα με τον Γερμανό καγκελάριο Σόλτς και τα Μνημόνια που μας κατατρέχουν, τη στάση των κομμάτων σε πολύ συγκεκριμένα θέματα σε συνδυασμό με το ζήτημα με τον Άρειο Πάγο (που θα κληθεί να λάβει πολύ συγκεκριμένες και ιστορικές αποφάσεις), την τελευταία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από γνωστό… Οίκο, τις προβλέψεις που κάναμε κι επαληθεύτηκαν...

Καλή ακρόαση!


Apr 23, 202331:47
Πασχαλινά αμνοερίφια και γιοφύρια…

Πασχαλινά αμνοερίφια και γιοφύρια…

Εποχικό αυτό το επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας.

Στα μικρόφωνα του podcast «Με το Νι και με το Σίγμα» ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν τα πασχαλινά «έθιμα» της σύγχρονης Ελλάδας (δηλαδή τη μανία μας με τον καιρό του Πάσχα και τις τιμές των αμνοεριφίων) αλλά και τις τοπικές βουλευτικές παρακάμψεις που οδηγούν σε… γιοφύρια.


Καλή ακρόαση!

Apr 09, 202327:00
Πρωταπριλιάτικο με... αλήθειες

Πρωταπριλιάτικο με... αλήθειες

Με την “κλάς ουβριέ” του Κουτσούμπα ξεκινάει αυτό το επεισόδιο – το πρώτο του Απρίλη, το οποίο στην ουσία είναι το πρώτο προεκλογικό, αφού ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε πως οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου.


Όμως, παρότι πρωταπριλιάτικο, δεν έχει ψέμα! Ούτε δράκο!


Έχει όμως:

- δυο κουίζ,

- μια συμφωνία – διαπίστωση (ότι προεκλογικά δεν πρόκειται να γίνει συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα),

- αναφορές στα στοιχήματα των μπουκ που μόλις ξεκίνησαν

- πολλές διαφωνίες γενικότερα.


Και που να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος δηλαδή…


Στα μικρόφωνα του πρώτου podcast της Ημαθίας ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου


Καλή ακρόαση!

Apr 01, 202328:04
Μια κοινωνία στο δρόμο…

Μια κοινωνία στο δρόμο…

Αυτό ακριβώς ήταν η εβδομάδα που πέρασε: μια κοινωνία στο δρόμο.

Με τη νεολαία στην πρώτη σειρά. Να διαμαρτύρεται όχι μόνο κατά της Κυβέρνησης αλλά κυρίως να διαμαρτύρεται κατά της νοοτροπίας της πολιτικής ελίτ αυτού του τόπου, που θεωρεί τη χώρα ιδιωτική περιουσία της (γνωρίζοντας πως οι πιθανότητες να τιμωρηθεί είναι από μηδενικές έως ελάχιστες).

Επίσης: τι αντίκτυπο αναμένεται να έχει το σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τα Τέμπη στην πολιτική; Τα της Δικαιοσύνης και το πως αυτή θα κινηθεί αναμένονται. Στην πολιτική όμως τι;;

Με πόσο σωστό και κυρίως με πόσο σύγχρονο τρόπο κινούνται όσοι ενδιαφέρονται για τη θέση του δημάρχου στην Αλεξάνδρεια (και οι πέριξ αυτών);; Έχουν κάτι νέο να πουν ή απλά ενδιαφέρονται να αναλάβουν τα ηνία του Δήμου;;

Αυτά στο επεισόδιο της Κυριακής 12 Μαρτίου 2023 – στο podcast της Περισκόπησης “Με το Νι και με το Σίγμα”. Στα μικρόφωνα ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση!

Mar 12, 202330:54
“Πάρε με όταν φτάσεις” – πόσες φορές το έχουμε πει;;

“Πάρε με όταν φτάσεις” – πόσες φορές το έχουμε πει;;

Ήταν απίστευτα δύσκολο να ηχογραφηθεί αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης. Επειδή οι λέξεις βγαίνουν δύσκολα. Επειδή πρώτιστα θα έπρεπε να μείνουμε ψύχραιμοι.

Πόσο ψύχραιμος όμως μπορεί να είναι κάποιος μπροστά σε ένα γεγονός όπως αυτή η αδιανόητη τραγωδία στον Ευαγγελισμό της Λάρισας;

“Πάρε με όταν φτάσεις” λέμε στους αγαπημένους μας που ταξιδεύουν - τα θύματα αυτής της τραγωδίας δεν μπόρεσαν να το κάνουν. Οι δικοί τους άνθρωποι, αυτοί που έμειναν πίσω, δεν θα δεχθούν ποτέ αυτό το αναμενόμενο τηλεφώνημα ή μήνυμα.

Στα μικρόφωνα ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Mar 05, 202326:41
«Η κακιά ώρα» ή μήπως όχι μόνο αυτή;;

«Η κακιά ώρα» ή μήπως όχι μόνο αυτή;;

Σε μια στιγμή δύσκολη και με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στον Ευαγγελισμό της Λάρισας ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζει στο podcast της Περισκόπησης κάποια πράγματα που συνέβησαν, συμβαίνουν (ή είναι αναμενόμενο πως θα συμβούν)...

Mar 02, 202313:43
Ματιές στο παρελθόν και στο… μέλλον

Ματιές στο παρελθόν και στο… μέλλον

Έκλεισε ένας χρόνος από τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και ρίχνουμε μια ματιά πίσω (αλλά και μπροστά).

Ο Ν. Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάστηκε από ειδικό δικαστήριο για τους χειρισμούς του στο θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 – θα πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις;;

Γιατί οι υποψήφιοι στις δημοτικές ακόμη ΔΕΝ είναι υποψήφιοι;

Και μια ακόμη ομοιότητα μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας – ποια είναι;;

Αυτά συζητάμε στο τελευταίο επεισόδιο του Φεβρουαρίου, στο πρώτο podcast της Ημαθίας. «Με το Νι και με το Σίγμα», με τον Νίκο Μπρουσκέλη και τον Σίμο Τάμογλου στα μικρόφωνα.

Καλή ακρόαση σε όλους!

Feb 26, 202327:15
Υποψήφιοι. Παντού…!

Υποψήφιοι. Παντού…!

Το θέμα των ημερών, τους υποψηφίους που ήδη ανακοινώνουν τα κόμματα για τις βουλευτικές εκλογές αλλά και με τη νέα υποψηφιότητα στη Δήμο Αλεξάνδρειας, σχολιάζουμε σε αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης «Με το Νι και με το Σίγμα».

Φυσικά δεν παραλείπουμε να μιλήσουμε για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές και για τα ακατάληπτα περί «κυβερνήσεων ηττημένων» ή για … λαθροχειρία.

Επίσης σχολιάζουμε τις πιθανές συνέπειες των σεισμών στην Τουρκία και στη Συρία καθώς και για τις … προεκτάσεις των σεισμών αυτών στα ελληνοτουρκικά.

Στα μικρόφωνα του πρώτου podcast της Ημαθίας ο Νίκος Μπρουσκέλης (το Νι) και ο Σίμος Τάμογλου (το Σίγμα).

Καλή ακρόαση!

Feb 21, 202330:07
Σεισμοί, Άρειος Πάγος, δοκάρια και … άουτ τοπικών πολιτικών

Σεισμοί, Άρειος Πάγος, δοκάρια και … άουτ τοπικών πολιτικών

Οι σεισμοί που προκάλεσαν δεκάδες χιλιάδες θύματα σε Τουρκία – Συρία  και η οργή που έχει αντικαταστήσει πλέον τη θλίψη είναι ένα από θέματα  τα οποία σχολιάζουμε σε αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης.

Εκτός σχολιασμού δεν θα μπορούσε να μείνει η απόφαση του Άρειο Πάγου  για τα δάνεια και τα funds, καθώς υπάρχουν πολλά σωστά που ακούγονται αλλά υπάρχουν και παραλογισμοί που ακούγονται. Φυσικά ενδιαφέρον προκαλεί η ταχύτητα με  την οποία εκδόθηκε η απόφαση.

Η ΕΒΖ βγήκε και πάλι στο προσκήνιο μετά από δημοσίευμα εφημερίδας.  Όμως στην περιοχή κάποιοι τώρα “ανακάλυψαν” ότι η παραχώρηση δεν ήταν  συμφέρουσα για το Δημόσιο αλλά και την Οικονομία (τοπικά και  γενικότερα).

Για το τέλος τρια ακόμη πράγματα: 1) τα προβλήματα της  κεντροαριστεράς και κάποιων κεντροαριστερών της περιοχής καθώς και του  ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξάνδρεια, 2) τα φωτορεπορτάζ της πίτας και των χορών και  οι συνεχείς πρωταγωνιστές τους 3) το δοκάρι και οι διαστάσεις του – μια  ιστορία που είναι μικρή επανάληψη ενός γεγονότος που είχε γίνει στην  Ημαθία πριν από πολλά χρόνια.

Στο μικρόφωνο ο Σίμος Τάμογλου

Καλή ακρόαση σε όλους!

Feb 13, 202324:53
Απ’ τις αντιπαραθέσεις στη… “σύγκληση"!

Απ’ τις αντιπαραθέσεις στη… “σύγκληση"!

Σε αυτό το επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας σχολιάζουμε μεταξύ άλλων:

- την επέτειο από τη γέννηση του Ανδρέα

- τις αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου (που έχει ξεκινήσει πρόωρα)

- τον βασικό λόγο για τον οποίο (αν χρειαστεί) τα κόμματα θα κάνουν κάποια Κυβέρνηση συνεργασίας

- το σχόλιο στα ποντιακά του Κουτσούμπα

ενώ δίνουμε μια διευκρίνιση σχετικά με τα τοπικά/δημοτικά.

Αυτά στο podcast της Περισκόπησης «Με το Νί και με το Σίγμα». Στα μικρόφωνα ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου

Καλή ακρόαση!

Feb 05, 202327:54
Βουλή, Ημαθία και άλλα…

Βουλή, Ημαθία και άλλα…

Στο τελευταίο επεισόδιο του Ιανουαρίου του 2023, στο πρώτο podcast της Ημαθίας σχολιάζουμε:

- τη συζήτηση (δηλαδή το τοξικό κλίμα που διαμορφώνεται…) για την πρόταση μομφής και τη στάση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

- ορισμένα από τα θεματάκια που έχουν στην Ημαθία τα κόμματα της κεντροαριστεράς

- την ανακοίνωση του Μιχάλη Χαλκίδη για το όνομα και τους πρώτους υποψηφίων του συνδυασμού του

- τα … «πεσίματα» στο podcast για την πρόβλεψη για τις δημοτικές στο Δήμο Αλεξάνδρειας.

«Με το Νι και με το Σίγμα» - το πρώτο podcast της Ημαθίας και αυτή την εβδομάδα στους δέκτες σας.

Στα μικρόφωνα ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου

Καλή ακρόαση!!!

Jan 29, 202332:20
Η χρονιά του λαγού…

Η χρονιά του λαγού…

Η χρονιά του λαγού θα είναι αυτή που διανύουμε, σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο – μια χρονιά που (υποτίθεται πως) θα είναι χρονιά ευημερίας, αφθονίας και γονιμότητας. Θα είναι έτσι;; Δύσκολο…

Ήρθε το τέλος της παγκοσμιοποίησης;; Μπορεί και ναι!

Γιατί τα προϊόντα στο καλάθι του νοικοκυριού θα έχουν συνεχώς αυξανόμενες τιμές;

Και μια πρόταση για τα τοπικά προεκλογικά προγράμματα.

Σ’ αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης στο μικρόφωνο ο Σίμος Τάμογλου

Καλή ακρόαση!!!

Jan 22, 202314:31
Προσκλητήρια, ημερολόγια και «μετεγγραφές αεροδρομίου»

Προσκλητήρια, ημερολόγια και «μετεγγραφές αεροδρομίου»

Νοσταλγίες λόγω δυσάρεστων γεγονότων, αυξήσεις μισθών που έρχονται, μαγειρέματα και «συνταγές» εκλογής σε όλα τα επίπεδα, διαψεύσεις, νο κόμεντ, προσκλητήρια και αρκετές ημερομηνίες.

Αυτά στο επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας, του podcast της Περισκόπησης - της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023.

«Με το Νι και με το Σίγμα» - στα μικρόφωνα σχολιάζουν ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση.

Jan 15, 202324:12
Το πρώτο του νέου έτους…

Το πρώτο του νέου έτους…

Οι γιορτές πέρασαν και αφού είχαμε να τα πούμε τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο είπαμε να γράψουμε ένα επεισόδιο λίγο… μεγαλούτσικο – έτσι για να μπούμε με το δεξί στο 2023.

Σ’ αυτό το επεισόδιο λοιπόν του πρώτου podcast της Ημαθίας, θα ακούσετε:

για το εκλογικό 2023 (όπου θα έχουμε τουλάχιστον 4 αναμετρήσεις) – έχουμε και 4 προβλέψεις… για τα δημοτικά της Αλεξάνδρειας, όπου ίσως τα πράγματα να μην είναι όπως ακριβώς φαίνονται για τους ανήξερους και αδιάβαστους βουλευτές για την προσφυγή στο ΣτΕ, που δεν την αξιοποίησε όπως έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για το ανήκουστο νταλαβέρι που πάει να γίνει με το Βρετανικό Μουσείο το στημένο ματσάκι με τις βασιλόπιτες (όπου μπροστά του ωχριούν τα στημένα του ποδοσφαίρου!)

«Με το Νι και με το Σίγμα» - στα μικρόφωνα ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου

Καλή χρονιά σε όλους και καλή ακρόαση!

Jan 08, 202337:57
Μπάλα, pass και άλλες… παροχές

Μπάλα, pass και άλλες… παροχές

Μουντιαλικό, με τοπική επικαιρότητα και ολίγη μετασοβιετική εσάνς.

Αυτό είναι το σημερινό επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης, με δυο κουβέντες.

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε ακούγοντάς το.

Στα μικρόφωνα αυτού του «Με το Νι και με το Σίγμα» ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση!!

Dec 18, 202226:39
Βρυξέλλες – Κόλπος, μια (γεμάτη) βαλίτσα δρόμος…. ;;;

Βρυξέλλες – Κόλπος, μια (γεμάτη) βαλίτσα δρόμος…. ;;;

Περί χρημάτων, χρηματισμών, εκδηλώσεων και εκλογικών πλειστηριασμών ο λόγος σ’ αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης.

Και περί εκλογικών σεναρίων, τοπικών και μη. Και εμίρηδων. Και ταμπελών, οι οποίες μπαίνουν με ιδιαίτερη  ευκολία…

Στο μικρόφωνο ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση σε όλους

Dec 11, 202220:37
Λεφτά και Υγεία - μουντιάλ - μετεγγραφές

Λεφτά και Υγεία - μουντιάλ - μετεγγραφές

Αυτό το επεισόδιο με μια κουβέντα θα μπορούσε να ονομαστεί «λεφτά να ‘χουμε, την υγεία μας να πληρώνουμε για να βλέπουμε μπάλα και μετεγγραφές».

Όλα αυτά μαζί, στο 11 επεισόδιο του 4ου κύκλου των podcasts της Περισκόπησης, που αυτή τη φορά είναι «με το Νι και με το Σίγμα».


Στα μικρόφωνα ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου, που σχολιάζουν :

- την …αναμόρφωση του ΕΣΥ (πιο πολύ παραμόρφωση το λες…)

- το Μουντιάλ που έχει δυσανεξία σε πολλά πράγματα κι αυτό φαίνεται και στα παιχνίδια

- τα πολιτικά της Αλεξάνδρειας και τις επερχόμενες μετεγγραφές.


Καλή ακρόαση σε όλους!!

Dec 04, 202225:42
Οι Κιβωτοί, το φιλεργατικό εμιράτο και τα κροκοδείλια δάκρυα των πλειστηριασμών

Οι Κιβωτοί, το φιλεργατικό εμιράτο και τα κροκοδείλια δάκρυα των πλειστηριασμών

Σ' αυτό το επεισόδιο της 4ης περιόδου των podcasts της Περισκόπησης σχολιάζουμε τη νέα – σχεδόν εμμονική, για πολλοστή φορά – αντιμετώπιση της ιστορίας της Κιβωτού, τις δηλώσεις από βήματος του Ευρωκοινοβουλίου για το… φιλεργατικό εμιράτο του κόλπου, το ζήτημα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλά και μια δήλωση του Γ. Μανιάτη (πρώην υπουργού Ενέργειας).

Επίσης φιλοξενούμε 2 καλεσμένους, τη δικηγόρο Φανή Γιωτάκη και τον δημοσιογράφο Νίκο Βουδούρη – μας μιλάνε για την εκδήλωση με θέμα “Γυναίκα 2023. Αγώνες, στερεότυπα, προκλήσεις” που θα γίνει στην Αλεξάνδρεια στις 3 Δεκεμβρίου.

Στο μικρόφωνο ο Σίμος Τάμογλου. Καλή ακρόαση!

Nov 27, 202222:51
Ένα δικαίωμα και μια μάχη

Ένα δικαίωμα και μια μάχη

Ένα επεισόδιο στο οποίο παρουσιάζονται δυο σημαντικά γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε είναι το επεισόδιο της 20ης Νοεμβρίου 2022.

Αρχικά έχουμε τις υποκλοπές. Και σχόλιο σχετικά με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση σχετικά με αυτές – ένα νομοσχέδιο που κάθε άλλο παρά ξεκαθαρίζει το καθεστώς που θα ισχύει. Αφού το δικαίωμα στην πληροφόρηση στην ουσία εξαφανίζεται.

Στη συνέχεια, στο δεύτερο μισό, έχουμε μια θαρραλέα εξομολόγηση, μια καθηλωτική αφήγηση της προσωπικής εμπειρίας μιας γυναίκας που αντιμετώπισε τον καρκίνο του μαστού στα ίσα και τον κέρδισε. Πρόκειται για ένα απόσπασμα από την εκδήλωση που έγινε στην Αλεξάνδρεια στις 13 Νοεμβρίου.

Στο μικρόφωνο ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση.

Nov 20, 202221:24
Καλάθια και επιτυχίες

Καλάθια και επιτυχίες

Τα καλάθια (όχι του μπάσκετ αλλά της αγοράς και των σούπερ μάρκετ) καθώς και η υποτιθέμενη επιτυχία τους στον αγώνα για χαμηλές τιμές είναι το βασικό θέμα αυτού του επεισοδίου.

Επίσης, επειδή κάποια στιγμή θα πρέπει να ξαναβρούμε την (χαμένη) κοινή λογική σχολιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι απεργίες στην Ελλάδα – έναν τρόπος που είναι εξ’ ορισμού λανθασμένος απ’ την ώρα που είναι κομματικοποιημένος, πράγμα που οδηγεί στην ολοένα και μικρότερη συμμετοχή σ’ αυτές.

Τέλος, δίνουμε ένα πρώτο στίγμα των εξελίξεων στα τοπικά πολιτικά πράγματα – μέχρι το επόμενο ραντεβού, το οποίο θα είναι “αφιερωμένο” στο τι συμβαίνει και τι πρέπει να περιμένουμε ως ψηφοφόροι.

Καλή ακρόαση

Nov 13, 202214:03
Απ’ το χωράφι μέχρι το διαδίκτυο κι από εκεί στα χέρια τραπεζίτη

Απ’ το χωράφι μέχρι το διαδίκτυο κι από εκεί στα χέρια τραπεζίτη

Στο 7ο επεισόδιο του 4ου κύκλου των podcast της Περισκόπησης θα ακούσετε:

- μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Χαράλαμπο Κασίμη, καθηγητή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας,

- σχόλια για την ιστορία με τον βουλευτή που δεν άφηνε σπίτι σε χέρι τραπεζίτη, για την παρέλαση στην Αλεξάνδρεια και τα παραπολιτικά, για την τοπική κεντροαριστερά που κάθε άλλο παρά ενωμένη είναι αλλά και για το πιο διάσημο πουλί του διαδικτύου.

Στο μικρόφωνο ο Σίμος Τάμογλου

Καλή ακρόαση.

Oct 30, 202223:00
Επί παντός

Επί παντός

Χορέψαμε με τους λύκους, είδαμε δημοσκοπήσεις, γεμίσαμε το καλάθι του νοικοκυριού, μάθαμε γιατί η Τρας έμεινε 44 μέρες πρωθυπουργός (αν ήταν Ελλάδα θα προλάβαινε να πάει ως πρωθυπουργός στα σαράντα της μακαρίτισσας) και στο τέλος ρίξαμε και μια ματιά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξάνδρειας και στα τοπικά παραπολιτικά.

Όλα αυτά στο 6ο επεισόδιο του 4ου κύκλου των podcasts της Περισκόπησης.

Στο μικρόφωνο ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση!!!

Oct 23, 202223:46
Ο Κώστας Καραντινινής παρουσιάζει τις ημερίδες για την αγροτική ανάπτυξη και οικονομία

Ο Κώστας Καραντινινής παρουσιάζει τις ημερίδες για την αγροτική ανάπτυξη και οικονομία

Σ’ αυτό το επεισόδιο των podcasts της Περισκόπησης ο Σίμος Τάμογλου φιλοξενεί τον καθηγητή Κώστα Καραντινινή, τον εμπνευστή των ημερίδων για την αγροτική ανάπτυξη και την αγροτική οικονομία που γίνονται στα Τρίκαλα Ημαθίας μια φορά κάθε χρόνο.

Μετά από τη διακοπή των δια ζώσης εκδηλώσεων (γίνονταν διαδικτυακά) λόγω του κορωνοϊού, οι ημερίδες «επιστρέφουν» στα Τρίκαλα στις 23 Οκτωβρίου 2022.

Συζητάμε για το πώς ξεκίνησε η ιδέα για αυτές τις υψηλού επιπέδου ημερίδες, για τα θέματα τα οποία θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν φέτος, για τους καλεσμένους – ομιλητές, για τη νέα ΚΑΠ αλλά και για το πώς επηρέασε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την αγροτική οικονομία.

Καλή ακρόαση!

Oct 16, 202235:37
Πλατείες με νόημα, πλατείες με σκοπό - μια άλλη άποψη για τις πλατείες της Αλεξάνδρειας

Πλατείες με νόημα, πλατείες με σκοπό - μια άλλη άποψη για τις πλατείες της Αλεξάνδρειας

Σ’ αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης, με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανακατασκευή τριών πλατειών της Αλεξάνδρειας, ο Σίμος Τάμογλου φιλοξενεί τον Στέργιο Μίχο.

Συνάδει ο νέος σχεδιασμός με τον τόπο και την ανθρώπινη κλίμακα; Υπάρχουν καινοτομίες κι αν όχι τι θα μπορούσε να είχε γίνει; Πλατείες με αλληλεπίδραση – τι είναι;;

Αυτά και άλλα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Αλεξανδρινό αρχιτέκτονα τοπίου που έχει εικοσαετή εμπειρία στον σχεδιασμό έργων αστικού πρασίνου σε 4 ηπείρους.

Καλή σας ακρόαση!

Oct 09, 202230:34
“Ντούπου-ντούπου”

“Ντούπου-ντούπου”

Σ’ αυτό το επεισόδιο μιλάμε για πετρέλαια, για τοπικές και άλλες  εκλογές (που έγιναν ή θα γίνουν), για το Δημοτικό Συμβούλιο της  Αλεξάνδρειας αλλά και για ολίγα της γειτονιάς μας.

Στο μικρόφωνο ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή σας ακρόαση!

Oct 02, 202219:51
Απ’ τα πολλά λεφτά στα λίγα, με ενδιάμεση στάση στη Νέα Υόρκη

Απ’ τα πολλά λεφτά στα λίγα, με ενδιάμεση στάση στη Νέα Υόρκη

Τελικά, τα λεφτά που έλεγε ο Παπανδρέου μήπως βρέθηκαν κι είναι πολλά;; Γιατί ο Κυριάκος με τον Αλέξη τα μοιράζουν στη ΔΕΘ, και μάλιστα με σχετική ευκολία! (κι ακόμη δεν έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο!!)

Απ’ την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Ερντογάν δίνει το γνωστό σόου, αναβαθμισμένο φυσικά αφού το κοινό του δεν είναι περιορισμένο στην Τουρκία αλλά το έδωσε μπροστά σε εκπροσώπους όλου του πλανήτη.

Τα ροδάκινα απασχόλησαν και απασχολούν την Ημαθία. Κι όπως είπε ο καλεσμένος αυτού του επεισοδίου, “άμα κάνεις μια βόλτα στον κάμπο, ακούς τον ανατριχιαστικό ήχο από τα αλυσοπρίονα, μετατρέπονται οι φάρμες σε καυσόξυλα”.

Καλή ακρόαση!

Sep 25, 202222:59
Επιστροφές…

Επιστροφές…

Το πρώτο podcast της Ημαθίας επιστρέφει, μετά τις θερινές διακοπές, για την 4η σεζόν του.

Πολλά τα γεγονότα όλο αυτό το διάστημα της απουσίας, οπότε σχολιάζουμε τα σημαντικότερα (ίσως) που καθορίζουν την επικαιρότητα και ορίζουν το πλαίσιο στο οποίο αυτή θα κινηθεί  - τοπικά και κεντρικά - μέσα στο φθινόπωρο.

Στο μικρόφωνο ο Σίμος Τάμογλου

Καλή ακρόαση και καλό φθινόπωρο λοιπόν!

Sep 18, 202229:25
Τελικά ποιος πρόλαβε και μας … έβγαλε από τα Μνημόνια;;;

Τελικά ποιος πρόλαβε και μας … έβγαλε από τα Μνημόνια;;;

Στο τελευταίο επεισόδιο της 3ης σεζόν σχολιάζουμε θέματα και γεγονότα τοπικού και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Κυρίαρχο το ερώτημα αυτού το επεισοδίου, ένα:  «τελικά ποιος μας … έβγαλε από τα Μνημόνια;». Ο Αλέξης το 2018 ή ο Κυριάκος το 2022;; Και γιατί δεν προσέτρεξαν όλοι να ενισχύσουν την άποψη ότι μας έβγαλε ο δεύτερος;; Και σε τελική ανάλυση: βγήκαμε ή όχι από τα Μνημόνια;

Επίσης σχολιάζουμε τη δήλωση Βογιατζή για τη συμμετοχή του ή τη μη συμμετοχή του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, την κατάσταση που δημιουργούν οι νέες τιμές ρεύματος που ανακοινώθηκαν (και όλους μας χτύπησε το ρεύμα).

Και φυσικά μια αναφορά στο θέμα που κυριάρχησε στην 3η σαιζόν, στο θέμα της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία.

Έξω από τη συζήτηση δεν μένουν φυσικά και τα μετάλλια που μας έκαναν υπερήφανους (δεν πρέπει να υπήρξε παρόμοια στιγμή, να έρχονται όλα έτσι μαζί…!).

Στο μικρόφωνο, στο αποχαιρετιστήριο και προ διακοπών επεισόδιο,  ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση!

Aug 21, 202225:43
Τζιτζίκια, ξηρασία στην Ευρώπη και ολυμπιακές αναμνήσεις

Τζιτζίκια, ξηρασία στην Ευρώπη και ολυμπιακές αναμνήσεις

Από τα τζιτζίκια και τις επισυνδέσεις μέχρι την κλιματική αλλαγή που χτυπάει την Ευρώπη (που ήδη χτυπάει η ενεργειακή κρίση) ο δρόμος δεν είναι μακρύς. Λίγες μέρες απόσταση είναι…!

Στο προτελευταίο επεισόδιο αυτής της σεζόν, εδώ - στο πρώτο podcast της Ημαθίας, έχουμε μια επανάληψη για όσους δεν κατάλαβαν καλά κάτι απ' το προηγούμενο επεισόδιο ενώ κάνουμε αναφορά και στο γεγονός της απόπειρας δολοφονίας του συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί.

Επίσης κάνουμε ρίχνουμε μια ματιά στην ξηρασία που χτυπάει πολλές χώρες της Ευρώπης ενώ αναπολούμε τους Ολυμπιακούς της Αθήνας (που ξεκίνησαν τέτοιες μέρες πριν από 18 χρόνια).

Στο μικρόφωνο ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση!!

Aug 14, 202213:41
Οι υποκλοπές και η 8η Αυγούστου, τα ψυγεία και οι ειδικοί συνεργάτες

Οι υποκλοπές και η 8η Αυγούστου, τα ψυγεία και οι ειδικοί συνεργάτες

Σε αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης σχολιάζουμε ορισμένα από τα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα την εβδομάδα που πέρασε.

- Αυτός που επέλεξε την 8η Αυγούστου για να κάνει δηλώσεις ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές πρέπει να είναι μεγάλος καλλιτέχνης – εκτός κι αν μιλάμε πάλι για ένα από αυτά τα ωραία παιχνίδια της Ιστορίας…

- Πόσοι πήραν επιδότηση για να αλλάξουν ψυγείο ή κλιματιστικό; Μόλις 17 στους 100!

- Η Τουρκία ξαναβγάζει πλωτά γεωτρύπανα στα ανοιχτά και ο κίνδυνος να επαναληφθεί το επικίνδυνο καλοκαίρι του 2020 είναι μεγάλος…

- Και για το τέλος: άρχισαν οι μοιρασιές των θέσεων στα δημοτικά ψηφοδέλτια; Υπάρχουν αντιδράσεις, ακόμη δεν ξεκίνησε η ιστορία; Γιατί κάποιοι θέλουν και κάποιοι όχι να συμμετάσχουν σε ψηφοδέλτιο που θα κατέβει (??) στις επόμενες δημοτικές;;

Στο μικρόφωνο σχολιάζει ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση!

Aug 07, 202219:26
Πύραυλοι, κοριοί και ... οργώματα

Πύραυλοι, κοριοί και ... οργώματα

Σε αυτό το επεισόδιο του podcast "Με το Νι και με το Σίγμα", ένα από τα τελευταία πριν από τη θερινή ανάπαυλα, θα ακούσετε για κοριούς, για πυραύλους, για κοριούς και για... οργώματα!

Στα μικρόφωνα ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση!!

Jul 30, 202220:51
Έχουμε εξελίξεις, βάλε δυο dry…!!!

Έχουμε εξελίξεις, βάλε δυο dry…!!!

Αρκετές οι εξελίξεις και τα γεγονότα του προηγούμενου διαστήματος.

Τα βασικότερα ήταν:

- οι φωτιές στα δάση και ένα νομοσχέδιο που ανοίγει διάφορες πόρτες ενώ η κλιματική αλλαγή φέρνει τα πάνω κάτω,

- τα “έως 600” του power pass

- το διπλό μέτωπο που ανοίξαμε από το πουθενά με Ρώσους και Ουκρανούς (λόγω λανθασμένων χειρισμών) και τα... παράπλευρα προβλήματα που ίσως να βρούμε μπροστά μας

- η απογραφή που δείχνει ότι λιγοστέψαμε

-κι ένα σχόλιο για την υπέρ του δέοντος παρουσία βουλευτών σε πανηγύρια και λιτανείες

Στο μικρόφωνο του πρώτου podcast της Ημαθίας ο Σίμος Τάμογλου.

Βάλτε δυο dry και καλή ακρόαση!

Jul 23, 202220:37
Κορωνόπληκτο και στα πρόθυρα ηλεκτροπληξίας…

Κορωνόπληκτο και στα πρόθυρα ηλεκτροπληξίας…

Παρά το πλήγμα από τον κορωνοϊό, η αγαπημένη σας εβδομαδιαία συνήθεια δίνει πάλι το παρών.

«Με το Νι και με το Σίγμα», κι αυτή την εβδομάδα σχολιάζουμε την παρουσία Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή, την εκπαραθύρωση του Μπόρις και κυρίως το αίσχος με τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας (που καιρός είναι να θεωρηθεί κι επίσημα «αγαθό» και να σταματήσει να θεωρείται «προϊόν»).

Στα μικρόφωνα του πρώτου podcast της Ημαθίας και αυτή την εβδομάδα ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση.

Jul 09, 202230:17
Κίνητρα και θελήσεις…

Κίνητρα και θελήσεις…

Σε αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης «Με το Νι και με το Σίγμα»:

Γιατί και πως η Τουρκία μπήκε από το … παράθυρο του ΝΑΤΟ στα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Τελικά, ποιος κέρδισε και ποιος έχασε από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ;

Τι ρολό «αναλαμβάνουν» Σουηδία και Φινλανδία στη σχέση των υπολοίπων με τη γείτονα;

Γιατί δεν θα έπρεπε να είναι είδηση οι βαθμοί που είχε ένας πρόσφυγας στις πανελλαδικές;

Γιατί θα πρέπει να μας ανησυχεί τώρα που η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία έγινε 5η ή 6η είδηση;;

Στα μικρόφωνα του πρώτου podcast της Ημαθίας σχολιάζουν ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου. Καλή ακρόαση!

Jul 02, 202220:17
podcast: Η Αμερική πάει στον 16ο αιώνα κι η Ελλάδα προς εκλογές

podcast: Η Αμερική πάει στον 16ο αιώνα κι η Ελλάδα προς εκλογές

Στο επεισόδιο αυτής της εβδομάδας:

Η Αμερική με τις 2 αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της πάει ολοταχώς πίσω στον 16ο αιώνα (κι αν το προσπαθήσει λίγο ακόμη ίσως να φτάσει και στην προκολομβιανή εποχή).

Η Ελλάδα πάει προς εκλογές και πλέον τα στοιχήματα πέφτουν για την ακριβή ημερομηνία κι όχι για το αν γίνουν πρόωρες εκλογές.

Στην Αλεξάνδρεια ο Μ. Χαλκίδης είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτό που λέει όλος ο κόσμος.

Στα μικρόφωνα του πρώτου podcast της Ημαθίας ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν την επικαιρότητα.

«Με το Νι και με το Σίγμα», κάθε εβδομάδα μαζί σας.

Καλή ακρόαση

Jun 26, 202228:31
Επιστρέφει. Πάλι!

Επιστρέφει. Πάλι!

Δεν λέει να μας αφήσει να ησυχάσουμε και επιστρέφει πάλι μέσα στο καλοκαίρι – έτσι για να μας το χαλάσει.

Αν και πρώτο draft για να μας χαλάσει το καλοκαίρι (και την ησυχία μας γενικότερα), είναι ο γείτονας.

Νίκος Μπρουσκέλης και Σίμος Τάμογλου για μια ακόμη εβδομάδα, για ένα ακόμη επεισόδιο, στο πρώτο podcast της Ημαθίας. “Με το Νι και με το Σίγμα”.

Καλή ακρόαση.

Jun 19, 202216:28
Τριήμερο άνευ εξόδου, παρέα με Genesis και Ερντογάν!

Τριήμερο άνευ εξόδου, παρέα με Genesis και Ερντογάν!

Τριήμερο άνευ εξόδου, ελέω Genesis, και σας κρατάμε συντροφιά με ένα ακόμη επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας – του εβδομαδιαίου «με το Νί και με το Σίγμα».

Στα εσωτερικά άφησαν στην άκρη (άραγε μέχρι πότε;) την ιστορία στην Πάτρα και έπιασαν Τράγκα. Στα διμερή ο Ερντογάν πάει να το τερματίσει, έχει αρχίσει και παραλογίζεται και μπορεί να μας κάνει κανά χουνέρι καλοκαιριάτικα ενώ στα διεθνή η πανδημία ξαναβγαίνει στο προσκήνιο με μια νέα παραλλαγή (τη στιγμή που στην Ελλάδα έχουμε ξεπεράσει – και επίσημα – τα 30 χιλιάδες θύματα).

Στα μικρόφωνα του podcast ο Νίκος Μπρουσκέλης (το Νι) και ο Σίμος Τάμογλου (το Σίγμα).

Καλή ακρόαση!

Jun 12, 202222:12
Με θερινή διάθεση... (το πρώτο θερινό podcast του 2022)

Με θερινή διάθεση... (το πρώτο θερινό podcast του 2022)

Αυτοί που είναι περισσότερο τυχεροί θα το ακούσουν στην παραλία. Οι λιγότερο τυχεροί θα το ακούσουν στην ενδοχώρα. Το πρώτο θερινό επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης «Με το Νι και με το Σίγμα» είναι μαζί σας!

Κι έχει πολλά:

σχολιασμό της τοπικής πολιτικής επικαιρότητας, με άλλη ματιά (αυτό το «με άλλη ματιά» δεν το καταλάβαμε ποτέ αλλά είναι ωραία έκφραση!).

εικονικά ταξίδια στην Ινδοκίνα και στη μακαρίτισσα τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας.

βόλτες με τρένα, ακόμη κι αν δε σταματούν στην περιοχή.

μια ακόμη αναφορά στα γνωστά και τετριμμένα, όπως η ακρίβεια ή το ρεύμα που σκοτώνει αν ανοίξεις απότομα τον λογαριασμό.

ανταλλαγές με τη Γερμανία που είναι σκέτη «επιτυχία»

ολίγη Νοβάρτις

Τουρκία και τις απειλές της

και προτροπές για πολλές αναζητήσεις, έτσι για να ‘χετε να γκουγκλάρετε μέσα στη ζέστη του Ιούνη…

Στα μικρόφωνα ο Νίκος Μπρουσκέλης (το Νί) και ο Σίμος Τάμογλου (το Σίγμα).

Καλή ακρόαση!

Jun 04, 202230:54
…κι ένα Δημοτικό Συμβούλιο από τα λίγα!

…κι ένα Δημοτικό Συμβούλιο από τα λίγα!

Από τις σκηνές απείρου κάλλους που ζήσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας μέχρι τα κομματικά συνέδρια που τελείωσαν, μη νομίζετε ότι είναι μακρύς ο δρόμος.

Ένα podcast δρόμος είναι… - ακούστε το!

Στα μικρόφωνα του πρώτου podcast της Ημαθίας ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση

May 28, 202224:33
Ο Νίκος, ο Κυριάκος, τα ούφο και η επισιτιστική κρίση που κάποιοι προβλέπουν

Ο Νίκος, ο Κυριάκος, τα ούφο και η επισιτιστική κρίση που κάποιοι προβλέπουν

Σε αυτό το επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας θα ακούσετε:

- μια μικρή αναφορά στη Γενοκτονία των Ποντίων, γιατί να ξεχνάμε θα χαθούμε,

- κάποια πράγματα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και την πρώτη αρχηγική εμφάνιση Ανδρουλάκη,

- τι είπε ο Α. Παπανδρέου πριν από 27 χρόνια (και τώρα βγαίνουν σιγά – σιγά),

- ένα σχόλιο για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, την ομιλία του στο Κογκρέσο και τις πιθανές αγορές που θα κάνουμε από εκεί,

- αναφορά στην επισιτιστική κρίση που στο εξωτερικό προβλέπουν ότι έρχεται (και λόγω της εισβολής στην Ουκρανία)

- και αναφορά στην ενημέρωση που είχαν οι Αμερικάνοι βουλευτές για τα ούφο.

Στο μικρόφωνο του podcast της Περισκόπησης ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση!

May 22, 202222:34
Γουέλκαμ οφ κόρς….

Γουέλκαμ οφ κόρς….

Σε αυτό το επεισόδιο ο μπαξές έχει απ’ όλα:

συνέδρια, αντιδήμαρχο Δριστά που παίζει μπάλα χωρίς αντίπαλο, ομορφιές στην αγορά που τρέχει με 10% και βάλε, μνεία στον Γκουσγκούνη που «έφυγε». Έχουμε επίσης και ολίγη από την απίθανη Ούρσουλα-Γκέρτρουντ της Κομισιόν. Και κάτι ψιλά ακόμη...

Στα μικρόφωνα του πρώτου podacast της Ημαθίας ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση!

May 14, 202225:37
Γαλλία - Γιδάς, ένα podcast δρόμος

Γαλλία - Γιδάς, ένα podcast δρόμος

Ευρέως φάσματος είναι για μια ακόμη φορά ένα επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας, του podcast «Με το Νι και με το Σίγμα».

Ο Νίκος Μπρουσκέλης (το Νι) και το Σίμος Τάμογλου (το Σίγμα) σχολιάζουν ορισμένα από τα τοπικά και διεθνή γεγονότα του προηγούμενου επταήμερου, με αναφορές μέχρι και στον Σιράκ τον οποίο είχαν επιλέξει κάποτε μέχρι και κομμουνιστές ψηφοφόροι…

Σ’ αυτό το επεισόδιο σας ταξιδεύουμε από τον Γιδά και τα γύρω χωριά μέχρι το Αιγαίο, το Καλίνινγκραντ, τη Φινλανδία και την Αμερική.

Καλή ακρόαση!

Apr 30, 202227:42
Ποιος... ταλαιπωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Και τι γίνεται με το δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και τις πασχαλινές κάρτες;

Ποιος... ταλαιπωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Και τι γίνεται με το δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και τις πασχαλινές κάρτες;

Απ' το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας μέχρι και το... διάστημα. Και στο ενδιάμεσο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οι ευχετήριες κάρτες αλλά και οι ειδήσεις της πλάκας την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει τη χώρα!

Προ πασχαλινό επεισόδιο.

Apr 21, 202214:20
Ενώπιον αλλαγών. Σχεδόν παντού!

Ενώπιον αλλαγών. Σχεδόν παντού!

Σ’ αυτό το επεισόδιο της 3ης σειράς των podcasts της Περισκόπησης ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου συζητούν για τα θέματα της τοπικής (και όχι μόνο) επικαιρότητας.

Αυτοδιοίκηση και αλλαγές προσώπων, μια προσφυγή στο ΣτΕ που ίσως και να φέρει τα πάνω – κάτω και μια πρώτη ματιά σε αυτό που στο εξωτερικό ονομάζεται “illiberal democracies”.

Καλή ακρόαση.

Apr 10, 202225:54
Κούγκας, Μητσοτάκης και … έξοδοι

Κούγκας, Μητσοτάκης και … έξοδοι

Με την τελευταία εξέλιξη στα τοπικά πολιτικά πράγματα, με την… όπισθεν του Μητσοτάκη σε δυο βασικούς πυλώνες της πολιτικής του αλλά και με μια σειρά από παραδοχές που πρέπει να γίνουν σχετικά με τις συνήθειές μας μετά από τα lockdown (συνήθειες που τώρα αρχίζουμε να τις βλέπουμε…) ασχολείται αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης.

Καλή ακρόαση σε όλους!

Apr 07, 202213:44
Πρωταπριλιά αλλά το ψωμί στις 409 δραχμές δεν είναι πρωταπριλιάτικο!

Πρωταπριλιά αλλά το ψωμί στις 409 δραχμές δεν είναι πρωταπριλιάτικο!

Αυτή την εβδομάδα στο πρώτο podcast της Ημαθίας ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου συζητούν για την πρωταπριλιά, για την ακρίβεια αλλά και για το γεγονός (πλέον) ότι το ψωμί έχει φτάσει στο 1,20 – κι ας λέει η eurostat άλλα πιο light,, επειδή αυτή δεν πάει στον… φούρνο!

Και τι πράγμα θα πρέπει να ξεχάσουν οι πολιτικοί μας (αφού έχουν ήδη ξεχάσει τα σενάρια για αυτοδυναμίες και διπλές εκλογές)

Καλή ακρόαση.

Apr 02, 202215:49
Οι παρέες της 25ης, ο Ανδρουλάκης και το ...μακέτο

Οι παρέες της 25ης, ο Ανδρουλάκης και το ...μακέτο

Σ’ αυτό το επεισόδιο:

Οι πιέσεις για γρήγορη ανακοίνωση καθόδου στις δημοτικές.

Η επίσκεψη του Ανδρουλάκη και πως θα βγάλετε το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε πηγαδάκια της 25ης Μαρτίου χωρίς νόημα (ακόμη…)

Δημότες παραπονιάρηδες ή φταιξίματα των προέδρων των κοινοτήτων;

ΝΔ: μια πρώτη ματιά στα των βουλευτών

και θυμηθήκαμε το… μακέτο του Σημίτη!

Mar 25, 202206:38
Ακρίβεια, πόλεμος και Μητσοτάκης στην Τουρκία!

Ακρίβεια, πόλεμος και Μητσοτάκης στην Τουρκία!

Για την ακρίβεια που φέρνουν οι ασταμάτητες αυξήσεις στα καύσιμα, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αναμονή της Τουρκίας αλλά και για την ανεξήγητη επίσκεψη (τέτοιες μέρες) του Κ. Μητσοτάκη στην Τουρκία συζητούν σε αυτό το επεισόδιο ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Το πρώτο podcast της Ημαθίας φτάνει στους δέκτες σας μια φορά την εβδομάδα, μέσα από μια σειρά από πλατφόρμες διανομής ήχου αλλά και μέσα από την Περισκόπηση (στο e-periskopisi.gr). Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στο mail μας.

Καλή ακρόαση.

Mar 11, 202230:36
Η ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και μερικές ιστορικές αναδρομές

Η ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και μερικές ιστορικές αναδρομές

Σε αυτό το επεισόδιο το podcast της Περισκόπησης “Με το Νι και με το Σίγμα” ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου συζητούν για τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία, κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή, ενθυμούμενοι και πράγματα που κάποιοι ξεχνούν (ή … “ξεχνούν”) να αναφέρουν.

Το πρώτο podcast της Ημαθίας φτάνει στους δέκτες σας κάθε Σάββατο ή Κυριακή, μέσα από μια σειρά από πλατφόρμες διανομής ήχου αλλά και μέσα από την Περισκόπηση (στο e-periskopisi.gr). Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στο mail μας.

Καλή ακρόαση!

Feb 27, 202222:46
Εκμυστηρεύσεις, εξωτερικεύσεις και εξωτερικά

Εκμυστηρεύσεις, εξωτερικεύσεις και εξωτερικά

Για τα ενδοκυβερνητικά που … εξωτερικεύτηκαν, για την κρίση στην Ουκρανία και τις τιμές στο ρεύμα (που είναι σκέτη ηλεκτροπληξία) αλλά και για τη στασιμότητα στο μέτωπο της πανδημίας συζητούν σε αυτό το επεισόδιο του podcast “Με το Νι και με το Σίγμα” ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση.

Feb 13, 202218:43
Από Αλεξάνδρεια μέχρι Ουκρανία

Από Αλεξάνδρεια μέχρι Ουκρανία

Τα της τοπικής (Αλεξανδρινής) πολιτικής σκηνής - πλήν Γκυρίνη, ένα ερώτημα για την κατεύθυνση που θα επιλέξει μετεκλογικά το ΚΙΝΑΛ  του Ανδρουλάκη, το “παιχνίδι” για δύσκολους παίχτες στην Ουκρανία και η δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Συζήτηση για τα παραπάνω σ’ αυτό το επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας, πίσω απ’ τα μικρόφωνα του οποίου βρίσκονται ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση.

Feb 06, 202220:30
Δύσκολη βδομάδα γενικότερα

Δύσκολη βδομάδα γενικότερα

Σ’ αυτό το επεισόδιο του πρώτου podacast της Ημαθίας, ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν και συζητούν:

- για το φονικό στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κάθε άλλο παρά μια “οπαδική” διαμάχη ήταν

- για την πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα

- για το πόσοι βουλευτές θα έπρεπε να είναι μέσα στη Βουλή και πόσοι απ’ έξω (κι αυτοί με το ζόρι)

- για το τι ακριβώς έπρεπε να βγει και να πει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αν ήθελε να τον πιστέψουμε πραγματικά όλοι οι Έλληνες.


Και μην ξεχνάτε: συστήστε μας στους φίλους σας και στείλτε μας την άποψη σας για το podcast.

Καλή ακρόαση!

Feb 02, 202220:37
Με το Νι και με το Σίγμα: επιστροφή στο σαββατοκύριακο

Με το Νι και με το Σίγμα: επιστροφή στο σαββατοκύριακο

Με επιστροφή στα γνώριμα, δηλαδή στο ραντεβού το σαββατοκύριακο, συνεχίζεται το podcast της Περισκόπησης “Με το Νι και με το Σίγμα”.

Ο Νίκος Μπρουσκέλης (το Νι) και ο Σίμος Τάμογλου (το Σίγμα) σχολιάζουν στο πρώτο podcast της Ημαθίας την τρέχουσα επικαιρότητα: η ακρίβεια που χτυπάει αλύπητα τα νοικοκυριά, το θέμα της καταγγελίας για το βιασμό της κοπέλας στη Θεσσαλονίκη, η λάθος αντιμετώπιση της πανδημίας από την Κυβέρνηση και το ζήτημα στην Ουκρανία στο οποίο εμπλέκονται οι ΗΠΑ, η Ρωσία και αρκετοί ακόμη (και εμείς).

Καλή ακρόαση!

Jan 23, 202225:35
Το κάρδαμο (ή αλλιώς καρδάμωμο ή κακουλέ)

Το κάρδαμο (ή αλλιώς καρδάμωμο ή κακουλέ)

Σ’ αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης “Η κουζίνα έχει τη δική της Ιστορία” η Χριστίνα Βάφα μας επανασυστήνει το κάρδαμο (ή αλλιώς καρδάμωμο ή κακουλέ).

Από που προέρχεται; Πόσα είδη υπάρχουν; Ποιες είναι οι ιδιότητές του;; Που αλλού εκτός από φαγητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Και δυο συνταγές – μια για ένα υπέροχο ρόφημα και μια για φαγητό.

Καλή ακρόαση!

Jan 23, 202208:29
Απ’ τα ανοιχτά σχολεία στα φτηνά PCR και μέχρι τον Τζόκοβιτς

Απ’ τα ανοιχτά σχολεία στα φτηνά PCR και μέχρι τον Τζόκοβιτς

Πάλι μέσα από ένα επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας θα σας κάνουμε σοφότερους.

Αυτή τη βδομάδα ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου συζητούν και σχολιάζουν για τα φτηνά PCR των δημάρχων και των συλλόγων, για τα κρούσματα στη σχολική κοινότητα, για τη δεκαετία που είπε ο Μπουρλά ότι θα μας φάει ο κορωνοϊός (κι αν πάει έτσι τότε θα μας φάει και τη δεύτερη νιότη μας…) και για την ιστορία με τις περιπέτειες τουΤζόκοβιτς στην Ωκεανία.

Καλή ακρόαση!

Jan 12, 202222:10
Το 2022 μπήκε με πολλά... όμικρον

Το 2022 μπήκε με πολλά... όμικρον

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας χρονιάς του πρώτου podcast της Ημαθίας ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου υποδέχονται το 2022 και σχολιάζουν το άνοιγμα των σχολείων, το κατοστάρικο που θα ισχύσει από τις 13 Ιανουαρίου για τους άνω των 60, τον τρόπο που λειτούργησε η Κυβέρνηση μέσα στη χρονιά που πέρασε αλλά και τις απόψεις για το εάν τελικά θα ξεμπλέξουμε (έστω φέτος) με τον κορωνοϊό ως πανδημία.

Καλή ακρόαση και καλή χρονιά.

Jan 07, 202214:23
Πιπέρι, ο βασιλιάς των μπαχαρικών

Πιπέρι, ο βασιλιάς των μπαχαρικών

Στο πρώτο επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης με αναφορά στα μπαχαρικά της κουζίνας μας, η Χριστίνα Βάφα μας επανασυστήνει τον βασιλιά των μπαχαρικών, το πιπέρι.

Χρώματα και αρώματα. Άραβες και Βενετσιάνοι. Θαλασσοπόροι Ισπανοί, Πορτογάλοι και Ολλανδοί. Ασία, Αφρική και Αμερική…

Μια αναφορά στο πιπέρι και στην ιστορία του, που στην πραγματικότητα άλλαξε τον ρου της Ιστορίας γενικότερα - επειδή έπρεπε να βρεθεί ο δρόμος προς την Ινδία, πλέοντας όμως προς τα δυτικά.

Καλή ακρόαση!

Dec 22, 202110:25
Τελικά δεν είναι Ο-μικρόν αλλά μπελάς μεγάλος

Τελικά δεν είναι Ο-μικρόν αλλά μπελάς μεγάλος

Αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος, αφού η παραλλαγή “Όμικρον” του κορωνοϊού αποδεικνύεται μεγάλος μπελάς.

Ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου, μέσα από τα μικρόφωνα του πρώτου podcast της Ημαθίας συζητούν για την Όμικρον, για τα lockdown που επιστρέφουν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, για τις εκλογές που ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας αλλά και για το εάν όντως άρχισε να μυρίζει εκλογές κι όχι μελομακάρονα - μέρες που είναι…

Καλή ακρόαση!

Dec 19, 202122:11
Η μετάλλαξη Όμικρον, οι Αλεξανδρινοί θεματοφύλακες και ένα στοίχημα προς διερεύνηση

Η μετάλλαξη Όμικρον, οι Αλεξανδρινοί θεματοφύλακες και ένα στοίχημα προς διερεύνηση

Με την μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού (για την οποία οι επιστήμονες έχουν έκδηλη ανησυχία και πλέον όλοι λένε ότι θα κυριαρχήσει έναντι όλων των παλαιοτέρων), με την περίπτωση των θεματοφυλάκων (ένα φαινόμενο επικίνδυνο, που έχει και ολίγη Αλεξάνδρεια μέσα) αλλά και με ένα στοίχημα που ακόμη παίζει αν τελικά θα κλείσει (παρότι οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ έχουν τελειώσει) ασχολούνται σε αυτό το επεισόδιο του podcast “Με το Νι και με το Σίγμα” ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Καλώς ήρθατε για μια ακόμη φορά στο πρώτο podcast της Ημαθίας, το οποίο μπορείτε να ακούτε μέσα από διάφορες πλατφόρμες διανομής.

Περιμένουμε να σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας στο mail της Περισκόπησης.

Καλή ακρόαση!

Dec 15, 202127:43
Στο podcast του Σαββάτου: αναμνηστικές στο τρίμηνο αλλά και αναμνήσεις του 2018 - 2019

Στο podcast του Σαββάτου: αναμνηστικές στο τρίμηνο αλλά και αναμνήσεις του 2018 - 2019

Αναμνηστικές δόσεις στο τρίμηνο, προβλέψεις νεοδημοκρατών για τις προεδροεκλογές του ΚΙΝΑΛ και διαφωνίες για το ποιοι ασχολούνται με αυτές αλλάκαι μια ανάμνηση από τα προεκλογικά του 2019 μέσω Βέροιας.

Στα μικρόφωνα του πρώτου podcast της Ημαθίας, “Με το Νι και με το Σίγμα”, σχολιάζουν ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Dec 04, 202118:06
New enrty στους κορωνοϊούς, Ανδρουλάκης – Παπανδρέου και ζωή στην τοπική αντιπολίτευση

New enrty στους κορωνοϊούς, Ανδρουλάκης – Παπανδρέου και ζωή στην τοπική αντιπολίτευση

Σε αυτό το επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν το new entry των κορωνοϊών (την παραλλαγή Όμικρον), αναφέρονται στο κλίμα Ανδουλάκη και Παπανδρέου στις προεδροεκλογές του ΚΙΝΑΛ ενώ κάνουν και μια αναφορά στα τοπικά και στη φήμη ότι υπάρχει … ζωή στο αντιπολιτευτικό – εκτός Δ.Σ. - στρατόπεδο.

Καλή ακρόαση.

Nov 27, 202123:17
Το φάντασμα του lockdown και το τηλεοπτικό δίδυμο Μητσοτάκη - Τσίπρα

Το φάντασμα του lockdown και το τηλεοπτικό δίδυμο Μητσοτάκη - Τσίπρα

Πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού μέσα από το podcast της Περισκόπησης “Με το Νι και με το Σίγμα”, στο σημαδιακό (λόγω αριθμού) 13ο επεισόδιο του 3ου κύκλου, ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν την τρέχουσα επικαιρότητα.

Για τα lockdown που επιστρέφουν σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, για τη σχεδόν ταυτόχρονη εμφάνιση Μητσοτάκη – Τσίπρα στις οθόνες μας, για την καρέκλα για 3 του ΚΙΝΑΛ αλλά και για το σκηνικό των ΜΕΘ που είναι γεμάτες και δεν μπορούν σε μεγάλο βαθμό να φιλοξενήσουν ανθρώπους με άλλα προβλήματα υγείας πλην κορωνοϊού, αν κι έχουμε εμβόλια στη διάθεσή μας εδώ και έναν χρόνο!

Καλή ακρόαση σε όλους!

Nov 21, 202121:57
Με τον Στ. Παραστατίδη, γραμματέα Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ

Με τον Στ. Παραστατίδη, γραμματέα Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ

Σε αυτό το επόμενο του podcast “Με το Νι και με το Σίγμα” προσκεκλημένος του Νίκου Μπρουσκέλη και του Σίμου Τάμογλου είναι ο Στέφανος Παραστατίδης, γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής.

Μαζί του συζητάμε για τη Φώφη Γεννηματά, για την τελευταία δημοσκόπηση που δίνει διψήφιο ποσοστό στο ΚΙΝΑΛ αλλά και για τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης / 12ης Δεκεμβρίου.

Nov 13, 202127:48
Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, Σκόπια και Γ. Παπανδρέου

Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, Σκόπια και Γ. Παπανδρέου

Σε αυτό το επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου συζητούν για τους αριθμούς που αφορούν ανεμβολίαστους και αυτούς έχουν κάνει τη 2η δόση και πάνε για την 3η (σε συνδυασμό και με την πορεία των εμβολιασμών), για τις εξελίξεις στα Σκόπια αλλά και για τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου.

“Με το Νι και με το Σίγμα”, στους δέκτες σας μια φορά την εβδομάδα.

Καλή ακρόαση

Nov 08, 202118:27
Ας δούμε την κατάσταση όπως είναι πραγματικά

Ας δούμε την κατάσταση όπως είναι πραγματικά

Καιρός είναι, μετά από 35.000 ενεργά κρούσματα, να δούμε την κατάσταση με τον κορωνοϊό όπως είναι στην πραγματικότητα.

Καιρός είναι - έστω κι αν είναι αργά, αφού ήδη έχουμε πάνω από 16.000 θανάτους που οφείλονται σε επιπλοκές που προκάλεσε ο κορωνοϊός – η Πολιτεία, η Κυβέρνηση και εμείς οι Πολίτες να ακούσουμε τους ειδικούς, τους επιστήμονες.

Σε αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζει την κορωνο-επικαιρότητα, λίγες ώρες πριν να τεθούν σε ισχύ νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Nov 04, 202108:32
Η Φώφη, η τρέλα με τα εμβόλια και ο Στεφανόπουλος που δεν έχουμε

Η Φώφη, η τρέλα με τα εμβόλια και ο Στεφανόπουλος που δεν έχουμε

Αυτή την εβδομάδα ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν στο πρώτο podcast της Ημαθίας αυτά που είδαν κι άκουσαν τις προηγούμενες επτά μέρες.

Η Φώφη Γεννηματά που “έφυγε” πολύ γρήγορα, τα απίθανα που ακούγονται από όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο (για να τελειώνουμε επιτέλους με τον κορωνοϊό), η παρέλαση αλλά κι όσα δεν ακούστηκαν από αυτούς που δυστυχώς δεν ακολούθησαν έστω και λίγο το δρόμο του 10ου προέδρου της χώρας, του Κωστή Στεφανόπουλου.

Καλή ακρόαση!

Oct 31, 202119:44
Παπανδρέου για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και παρελάσεις στην Ημαθία

Παπανδρέου για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και παρελάσεις στην Ημαθία

Παπανδρέου για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και παρελάσεις στην Ημαθία

Σε αυτό το επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας, ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν δυο από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας: την υποψηφιότητα Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ αλλά και τις παρελάσεις στην Ημαθία (και το θέμα που προέκυψε επειδή στην Αλεξάνδρεια θα γίνουν ενώ στις άλλες δυο περιοχές θα ματαιωθούν).

“Με το Νι και με το Σίγμα” -  το podcast της Περισκόπησης που είναι μαζί σας μια φορά την εβδομάδα.

Καλή ακρόαση.

Oct 24, 202122:43
Ημαθιώτικα κρούσματα, κακοκαιρία, προεδροεκλογή και διεθνή ειδύλλια

Ημαθιώτικα κρούσματα, κακοκαιρία, προεδροεκλογή και διεθνή ειδύλλια

Αυτή την εβδομάδα ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν την αύξηση των κρουσμάτων στην Ημαθία (που την έφεραν στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά), το τρίπτυχο “σεισμοί – λοιμοί – καταποντισμοί” που έκλεισε με Μπάλλο, την αξιολόγηση των υπαλλήλων (γενικώς) και δυο σενάρια για τον Παπανδρέου και την προεδροεκλογή στο ΚΙΝΑΛ.

Για το τέλος μια… αγάπη που αρχίζει και μια άλλη που τελειώνει (στα φθινοπωρινά νερά του Βοσπόρου).

Καλή ακρόαση!

Oct 17, 202124:34
Δένδιας, Σαχέλ, ακρίβεια κι ο Άδωνης που χάθηκε…

Δένδιας, Σαχέλ, ακρίβεια κι ο Άδωνης που χάθηκε…

Σε αυτό το επεισόδιο του podcast “Με το Νι και με το Σίγμα” δυο κουβέντες για τη συμφωνία με τη Γαλλία που ψηφίστηκε και για το Σαχέλ. Φυσικά, εκτός κάδρου δεν θα έμεναν η ακρίβεια στην ενέργεια κι ο αρμόδιος υπουργός που έχει χαθεί – αν και συνήθως λαλίστατος…

Στα μικρόφωνα του πρώτου podcast της Ημαθίας ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση!

Oct 10, 202120:19
Γάλλοι, κορωνοϊός και ευρω-σοσιαλδημοκρατία

Γάλλοι, κορωνοϊός και ευρω-σοσιαλδημοκρατία

Ο κορωνοϊός στην Ημαθία, οι Γάλλοι στην Ανατολική Μεσόγειο και η σοσιαλδημοκρατία που ψάχνει να βρει το δρόμο της (αλλά λείπει μια αυτοκριτική απ’ τα στελέχη της).

Στο 5ο επεισόδιο του 3ου κύκλου του podcast “Με το Νι και με το Σίγμα” για μια ακόμη εβδομάδα την επικαιρότητα σχολιάζουν ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Καλή ακρόαση!

Oct 03, 202123:33
Σοκολατάκια, ιθαγενείς και το κορίτσι του βορρά

Σοκολατάκια, ιθαγενείς και το κορίτσι του βορρά

- Γίνεται να συνυπάρχουν τα σοκολατάκια με τους ιθαγενείς;;

- Υπάρχει θλίψη για τη Δωροθέα, το κορίτσι του βορρά - που πάει να ιδιωτεύσει;;

- Τελικά το πλαίσιο ποιος το ορίζει;

- Τα στελέχη της Κυβέρνησης τα πάνε καλά με τα μαθηματικά ή όχι;;

Θα έχουμε έναν άκρως ενδιαφέροντα χειμώνα και μια πρώτη ιδέα για αυτά που θα συναντήσουμε μπορείτε να την πάρετε σε αυτό το επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας, του podcast της Περισκόπησης “Με το Νι και με το Σίγμα”.

Sep 26, 202136:00
Νέα μέτρα, εμβόλια σε παιδιά και AUKUS

Νέα μέτρα, εμβόλια σε παιδιά και AUKUS

Νέα μέτρα στην Ημαθία. Τι γίνεται με τα εμβόλια στα παιδιά και τι λένε για το θέμα αυτό στο εξωτερικό; Η συμφωνία που θα αλλάξει όσα γνωρίζαμε έως τώρα είναι αυτή της προηγούμενης εβδομάδας;;

Το πρώτο podcast της Ημαθίας είναι και πάλι μαζί σας και ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου συζητούν και σχολιάζουν για τα παραπάνω στο 3ο επεισόδιο αυτού του κύκλου του “Με το Νι και με το Σίγμα”.

Καλή ακρόαση!

Sep 19, 202117:08
Μίκης. Γερμανία. Και ανατιμήσεις σχεδόν παντού!

Μίκης. Γερμανία. Και ανατιμήσεις σχεδόν παντού!

Ο Μίκης που έφυγε. Οι γερμανικές εκλογές που έρχονται. Η ανατιμήσεις που είναι εδώ. Και οι ανασχηματισμοί που προκαλούν διαφωνίες.

Για τα παραπάνω θα ακούσετε σ' αυτό το επεισόδιο του podcast “Με το Νι και με το Σίγμα”, με τον Νίκο Μπρουσκέλη και τον Σίμο Τάμογλου.

Καλή ακρόαση!

Sep 12, 202124:02
“Με το Νι και με το Σίγμα” – podcast επιστροφής…

“Με το Νι και με το Σίγμα” – podcast επιστροφής…

Το πρώτο podcast της Ημαθίας, το podcast της Περισκόπησης “Με το Νι και με το Σίγμα” επέστρεψε απ’ τις θερινές διακοπές.

Τι θα ακούσετε; Για τον ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον επικείμενο ανασχηματισμό του Παναγιώτη Γκυρίνη, για την ακρίβεια (σε λίγο το ρεύμα θα μας χτυπάει την ώρα που ανοίγουμε τον λογαριασμό…) και για την λουσιφερίνη των εμβολίων (πάλι θα σας κάνουμε σοφότερους - ή στο τέλος θα μας αποτρελάνουν όλους μαζί!).

Στα μικρόφωνα ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου. Καλή ακρόαση και περιμένουμε τα σχόλια και τις υποδείξεις σας στο periskopisi@hotmail.com

Sep 02, 202128:06
Πυρκαγιές, ανακατατάξεις στην Κυβέρνηση και βροχές με κλίση 45 μοίρες

Πυρκαγιές, ανακατατάξεις στην Κυβέρνηση και βροχές με κλίση 45 μοίρες

Το τελευταίο επεισόδιο της 2ης σαιζόν είναι εδώ.

Ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν στο πρώτο podcast της Ημαθίας διάφορα που συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα (μεταξύ αυτών τις πυρκαγιές, τις ανακατατάξεις στην Κυβέρνηση ή τις βροχές με κλίση 45 μοιρών), για μια τελευταία φορά πριν από τις διακοπές.

Καλή ακρόαση σε όλους, ραντεβού πάλι το Σεπτέμβριο!

Aug 15, 202121:11
Καύσωνας, πυρκαγιές και Ολυμπιακοί Αγώνες

Καύσωνας, πυρκαγιές και Ολυμπιακοί Αγώνες

Και σ’ αυτό το επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν την επικαιρότητα.

Καύσωνας, πυρκαγιές και Ολυμπιακοί Αγώνες στο … μενού του 36ου επεισοδίου της δεύτερης περιόδου, που σιγά – σιγά οδεύει προς το τέλος της.

“Με το Νι και με το Σίγμα” στους δέκτες σας. Καλή ακρόαση!

Aug 05, 202122:43
Μαθηματικά, εισαγωγές στα Πανεπιστήμια και μεταλλάξεις που φουντώνουν

Μαθηματικά, εισαγωγές στα Πανεπιστήμια και μεταλλάξεις που φουντώνουν

Ακούστε στο πρώτο podcast της Ημαθίας τον Νίκο Μπρουσκέλη και τον Σίμο Τάμογλου να σχολιάζουν την επικαιρότητα.


Ορισμένα από τα ερωτήματα που... "βρίσκουν απάντηση" (άραγε βρίσκουν;;;) στο τελευταίο επεισόδιο του Ιουλίου του 2021:

- Είμαστε στην τελική ευθεία για να συναντηθούμε όλοι μας με τον κορωνοϊό λόγω της μετάλλαξης Δ;

- Έχει θέμα η ΝΔ με τα μαθηματικά ή όχι; Είναι παλιό ή νέο το πρόβλημα;

- Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Λαϊκισμός ή κάτι άλλο;

- Το σύννεφο βροχή θα φέρει;

Jul 27, 202118:23
Διαδηλώσεις, παρέες σε χίλια κομμάτια και ο Ταγίπ το χαβά του

Διαδηλώσεις, παρέες σε χίλια κομμάτια και ο Ταγίπ το χαβά του

Σε αυτό το επεισόδιο του podcast "Με το Νι και με το Σίγμα" ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν τις διαδηλώσεις κατά του εμβολίου, αναφέρονται στις τιμωρίες επίορκων που όλοι λένε ότι πρέπει να αυστηροποιηθούν και στο κανάλι του Ταγίπ στην Πόλη.

Και προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα "πως θα βγαίνει μια παρέα που την αποτελούν ένας καπνιστής που έκανε το εμβόλιο, ένας αντιεμβολιαστής που όμως δεν καπνίζει, ένας άσχημος καραφλός που έκανε τεστ pcr και μια κούκλα που όμως δεν πρόλαβε να κάνει το rapid test ;;;"

Jul 17, 202120:20
Τα εμβόλια (που πρέπει να γίνουν) και η μετάλλαξη Δέλτα

Τα εμβόλια (που πρέπει να γίνουν) και η μετάλλαξη Δέλτα

σε αυτό το επεισόδιο του πρώτου podcast της Ημαθίας, του podcast της Περισκόπησης “Με το Νι και με το Σίγμα”:

- μετάλλαξη Δέλτα

- γιατί πρέπει να ενδιαφέρει όλους να εμβολιαστούν όλοι

- σε τι κατάσταση είμαστε στην Ημαθία

- πως μπερδεύεται ο μέσος πολίτης με όσα ακούει και γιατί κάνουν συνεχώς επανεκτιμήσεις οι ειδικοί

Στα μικρόφωνα ο Νίκος Μπρουσκέλης και Σίμος Τάμογλου.

Jul 07, 202116:43
Δέλτα στέλεχος και εκκίνηση στα τοπικά

Δέλτα στέλεχος και εκκίνηση στα τοπικά

Το ινδικό στέλεχος του κορωνοϊού που … επελαύνει σε όλο τον πλανήτη, τα νομοσχέδια και οι νόμοι που ανατρέπουν (δυστυχώς προς στο χειρότερο) την κατάσταση στην ελληνική καθημερινότητα αλλά και οι πρώτες πληροφορίες για την τοπική πολιτική σκηνή – όπως ισχύουν τώρα – είναι τα θέματα που απασχολούν αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης “Με το Νι και με το Σίγμα”.

Στην παρέα σας, μέσα από 7 διαφορετικές πλατφόρμες, ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου.

Jun 27, 202120:09
Επεισόδιο για το τριήμερο…

Επεισόδιο για το τριήμερο…

Ένεκα το τριήμερον του Αγίου Πνεύματος, αυτό το επεισόδιο είναι λίγο πιο μεγάλο σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά (αν κάθεστε σε καρεκλίτσα θαλάσσης με θέα το Αιγαίο ή το Ιόνιο ακόμη καλύτερα) και ακούστε τον Νίκο Μπρουσκέλη και τον Σίμο Τάμογλου να σχολιάζουν την επικαιρότητα.

Έγιναν πολλά την τελευταία εβδομάδα, επιλέξαμε να σχολιάσουμε τα σημαντικότερα από αυτά.

“Με το Νι και με το Σίγμα”, στις συσκευές σας για μια ακόμη εβδομάδα.

Jun 19, 202129:54
EURO 2020 ή 2021;

EURO 2020 ή 2021;

Όπως κι αν το ονομάζουν οι διοργανωτές του, ήταν πέρσι και είναι φέτος η πολυαναμενόμενη αθλητική διοργάνωση της χρονιάς (μαζί με τους επίσης εξ’ αναβολής Ολυμπιακούς).

Σ’ αυτό το επεισόδιο του podcast “Με το Νι και με το Σίγμα”, λίγες ώρες πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου μιλάνε για τα φαβορί, για τα αουτσάιντερ ενώ θυμούνται το δικό μας 2004.

Jun 11, 202110:52
Τσιπάκι, σέλφι, γεύματα και άνοιγμα προεκλογικών

Τσιπάκι, σέλφι, γεύματα και άνοιγμα προεκλογικών

Σε αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης θα ακούσετε πολλά:

Για τα τσιπάκια (που είναι σε έλλειψη στη διεθνή αγορά – αλλά κάποιοι επιμένουν ότι τα έβαλαν στα εμβόλια), για τις σέλφι που έχουν γίνει απαραίτητες, για πρόταση να βλέπουμε Δημοτικό Συμβούλιο σε 60αρα τηλεόραση αλλά και για τα προεκλογικά που σιγά σιγά παίρνουν το δρόμο τους, ειδικά τώρα που άλλαξε και νόμος.

Στο μικρόφωνο παρέα σας ο Σίμος Τάμογλου.

Jun 03, 202107:42
Εμβολιασμοί εφήβων και όχι μόνο αυτών

Εμβολιασμοί εφήβων και όχι μόνο αυτών

Οι εμβολιασμοί των εφήβων, η πορεία των εμβολιασμών γενικότερα αλλά και η ενημέρωση που δεν υπάρχει είναι τα βασικά θέματα αυτού του επεισοδίου του podcast “Με το Νι και με το Σίγμα”, με τον Νίκο Μπρουσκέλη και τον Σίμο Τάμογλου.

May 31, 202124:20
Μισοτελείωσε ένα ακόμη μισοlockdown…

Μισοτελείωσε ένα ακόμη μισοlockdown…

Ξέραμε το demi-saison. Τώρα θα μάθουμε και το demi-lockdown!

Έχομεν και ολίγον ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος αλλά και εγγλέζικο hard-talk (οι δικοί μας νόμιζαν ότι έχουν να κάνουν με ελληνικά mainstream ΜΜΕ)…

Ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σε ένα νέο επεισόδιο του podcast “Με το Νί και με το Σίγμα”.

May 16, 202122:13
Οικογενειακό Δίκαιο: αλλαγή που αν γίνει θα φέρει αναστάτωση ή όχι;

Οικογενειακό Δίκαιο: αλλαγή που αν γίνει θα φέρει αναστάτωση ή όχι;

Καλεσμένη σε αυτό το επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης είναι η Ημαθιώτισσα δικηγόρος Φανή Γιωτάκη, μέλος της Νομικής Πρωτοβουλίας Νομικά Θέματα Συνεπιμέλειας.

Συζητά με τον Σίμο Τάμογλου για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αποσκοπεί στην αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, μια αναμόρφωση που αν τελικά εγκριθεί από τη Βουλήθα αλλάξει πολλά πράγματα στον τομέα των διαζυγίων και της επιμέλειας των παιδιών των ζευγαριών που χωρίζουν.

Μια ενδιαφέρουσα κουβέντα, που αξίζει να την ακούσετε.

May 14, 202119:26
Εμβόλια: ο καβγάς για τις πατέντες που δεν έχουν…

Εμβόλια: ο καβγάς για τις πατέντες που δεν έχουν…

Σε αυτό το επεισόδιο με τον Νίκο, τον Σίμο και τον Κώστα Μιχαλάκα σε cameo role:

- Οι δικοί μας μαλώνουν (ως συνήθως) για κάτι που δεν έχουν. Τώρα μαλώνουν για τις πατέντες των εμβολίων και για το ποιος αναφέρθηκε πρώτος σε αυτές.

- Η εστίαση ξανάνοιξε, με χίλια δυο προβλήματα που συσσωρεύτηκαν εδώ και 6,5 μήνες.

- Οι ιδιαίτερες επιστρεπτέες της… Ιταλίας

May 07, 202121:51
Το προ-Πασχαλινό

Το προ-Πασχαλινό

Προ-πασχαλινό podcast, λίγο πριν από το δεύτερο κορωνο-Πάσχα της ζωής μας...

Ο Νίκος (αυτός είναι το “Νι”) και ο Σίμος (αυτός είναι το “Σίγμα”) σε ένα ακόμη επεισόδιο του podcast “Με το Νι και με το Σίγμα” τα λένε και σχολιάζουν την επικαιρότητα.

Στο... μενού αυτού του επεισοδίου υπάρχει Μένιος, ωράριο εκκλησιών, Τσίπρας και παραλογισμοί με sms και με μουσικές στα μαγαζιά.

Φορέστε τα ακουστικά σας, συντονιστείτε και καλή ακρόαση (... και καλό Πάσχα, μην ξεχνιόμαστε!)

Apr 30, 202122:48
European Super League (και άλλα θεάματα)

European Super League (και άλλα θεάματα)

Σ’ αυτό το επεισόδιο του “Με το Νι και με το Σίγμα” ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν τη λίγκα που έκανε προσωρινή παύση εργασιών αλλά την κατάσταση με τα εμβόλια και τα νέα προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

Υπάρχει δε και μια εσάνς από Τζο Μπάιντεν και Ανναλένα Σαρλότ Μπέρμποκ

Apr 23, 202123:34
Ο Δένδιας στην Τουρκία (και η έξοδος του Πάσχα)

Ο Δένδιας στην Τουρκία (και η έξοδος του Πάσχα)

Σ'αυτό το επεισόδιο του podcast "Με το Νι και με το Σίγμα"  ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία και όσα έγιναν στην περιβόητη πλέον συνέντευξη.

Όχι μόνο αυτό όμως. Σχολιάζουν και όσα ακούστηκαν για self-tests και για την έξοδο του Πάσχα εν μέσω πανδημίας.

Apr 17, 202119:47
Η ιατρική άνευ διδασκάλου του διαδικτύου και οι μαγκιές πληρώνονται - ας σοβαρευτούμε επιτέλους!

Η ιατρική άνευ διδασκάλου του διαδικτύου και οι μαγκιές πληρώνονται - ας σοβαρευτούμε επιτέλους!

Τα 600 και βάλε θετικά δείγματα των self – test δείχνουν ένα και μόνο πράγμα: ότι ασυμπτωματικός μπορεί να είναι ο καθένας μας!

Αν δεν κόψουμε τις μαγκιές κι αν δεν βγάλουμε από τα μυαλά μας τους ιατρούς άνευ πτυχίων του διαδικτύου που τα ξέρουν όλα και καθημερινά μας … “ενημερώνουν”, τότε η πιθανότερη ημερομηνία που θα απαλλαγούμε απ’ τον κορωνοϊό θα ‘ναι κάπου στις παραμονές της Δευτέρας Παρουσίας!

Ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζει την επικαιρότητα σε ένα ακόμη επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης.

Apr 12, 202105:28
Πολλά τα θέματα που άνοιξαν (πάλι)

Πολλά τα θέματα που άνοιξαν (πάλι)

Σε αυτό το επεισόδιο του podacast “Με το Νι και με το Σίγμα”: Self tests, αναθέσεις, Μένιος και Κώστας vs Κώστα (απ’ τα παλιά)

Στα μικρόφωνα ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν και διαφωνούν (πάλι)

Apr 10, 202124:20
Λιανεμπόριο: Σε οριακή κατάσταση

Λιανεμπόριο: Σε οριακή κατάσταση

Το λιανεμπόριο άνοιξε. Όπως άνοιξε... Με τον τρόπο που άνοιξε… Για όσο άνοιξε...

Καλεσμένος στο podcast “Με το Νι & με το Σίγμα” ο Γιώργος Δημητριάδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας.

Αναφέρεται στα προβλήματα που προκάλεσαν τα απανωτά lockdown, μιλά για τις επιστρεπτέες προκαταβολές ενώ απαντά και σε πολλά ερωτήματα, μεταξύ αυτών και στο ερώτημα “τι θα έλεγες στον Μητσοτάκη αν αύριο σε έπαιρνε στο τηλέφωνο”.

Apr 05, 202119:22
Δανοί - Γερμανοί. Μητσοτάκης - Μπάιντεν. Και πειράματα με συγκεντρώσεις

Δανοί - Γερμανοί. Μητσοτάκης - Μπάιντεν. Και πειράματα με συγκεντρώσεις

Απ' τους Δανούς και τους Γερμανούς που δεν μας είπαν "χρόνια πολλά" (αλλά αυτό δεν απασχολεί και πολύ...) μέχρι το "αν χρειαστείς κάτι πάρε τηλέφωνο" (!!!!) του Μπάιντεν στον Μητσοτάκη.

Το ολλανδικό και το ισπανικό πείραμα για τις συγκεντρώσεις εν καιρώ κορωνοϊού κι οι αλλεργίες με το ΕΣΥ, εν αναμονή άρσης του lockdown - όπως κι αν αυτή γίνει...

Ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου σχολιάζουν θέματα της επικαιρότητας

Mar 30, 202123:55
Επανάσταση: μύθοι και πραγματικότητες

Επανάσταση: μύθοι και πραγματικότητες

Η εθνική μας διαδρομή απ’ τη μέρα που ξεκίνησε η Επανάσταση μέχρι σήμερα δεν ήταν σπαρμένη με ροδοπέταλα.

Ήταν  σπαρμένη με μάχες και πολύ αίμα, με δυσκολίες, με πισώπλατα μαχαιρώματα που οδήγησαν αγωνιστές από τις φυλακές μέχρι και τον άλλο κόσμο, με  “βοήθειες” και δάνεια από το εξωτερικό, με μύθους που δημιουργήθηκαν για  να βολευτούν πρόσωπα, καταστάσεις, "θεσμοί" και ιδεολογίες.

Μικρές αναφορές σε γεγονότα, κάποια από τα οποία σημάδεψαν όχι μόνο την Επανάσταση αλλά και τη μετέπειτα πορεία της Ελλάδας.

Mar 25, 202119:15
Τα πρώτα 200 ήταν δύσκολα. Τα επόμενα 200;

Τα πρώτα 200 ήταν δύσκολα. Τα επόμενα 200;

Τα πρώτα 200 χρόνια ήταν αποδεδειγμένα δύσκολα. Τα επόμενα 200;;; Με λίγη προσοχή, θα τα κλείσουμε κι εκείνα!

Mar 22, 202120:35
Περί βραβείων ΟΣΚΑΡ ο λόγος

Περί βραβείων ΟΣΚΑΡ ο λόγος

Σε αυτό το podcast ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου συζητούν για σινεμά με τον Τάσο Ντομουχτσή.

Μια χαλαρή συζήτηση για τα βραβεία Oscar του παρελθόντος: απ’ τον Λώρενς της Αραβίας μέχρι τον Ελαφοκυνηγό, τον Τιτανικό, την Καζαμπλάνκα, το Πλατούν, το Γκάντι και τον Ρόκυ…

Και επειδή σινεμά χωρίς special guest δεν υπάρχει (όλες οι καλές ταινίες έχουν), στο podcast αυτό special guest ο Γιώργος Θεοδωρίδης.

Mar 21, 202148:44
Το... πέταγμα του αετού

Το... πέταγμα του αετού

Το πέταγμα του αετού και πως συνδέεται με το κουτόχορτο και με τα στενά κομματικά ακροατήρια. Στο τέλος μιας καυτής βδομάδας, τι συνέβη, τι πρέπει να περιμένουμε.

Αυτά και κάτι άλλα, στο προ Καθαράς Δευτέρας podcast με τον Νίκο Μπρουσκέλη και τον Σίμο Τάμογλου.

Καλή ακρόαση και με μέτρο με τα νηστίσιμα…!

Mar 14, 202115:04
Ίσως και να ‘ρθε η ώρα για αλλαγές γιατί ένας κύκλος έκλεισε… (;;;)

Ίσως και να ‘ρθε η ώρα για αλλαγές γιατί ένας κύκλος έκλεισε… (;;;)

Όλα - από τον τρόπο που υπάρχουν αντιδράσεις, απ' τα αντανακλαστικά και μέχρι τη διάθεση για προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα – δείχνουν πως ίσως και να ήρθε η ώρα για αλλαγές. Για σαρωτικές αλλαγές στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Αλλαγές που θα φέρουν νέες ιδέες, “φρέσκα πρόσωπα”. Που θα δώσουν ένα οριστικό τέλος στον κατήφορο, που θα βοηθήσουν για να βγούμε από έναν φαύλο κύκλο που “τρώει” τη χώρα και που στον πυρήνα του έχει το μικροκομματικό όφελος και την… συσπείρωση των ψηφοφόρων.

Αναπόφευκτο θα πει κάποιος, αν θέλουμε η Δημοκρατία μας να πάει ένα βήμα μπροστά και η χώρα να ζήσει – κι όχι να επιβιώσει - για άλλα 200 χρόνια.

Mar 11, 202115:37
Νέα Σμύρνη - Καλιφόρνια, έξι-εφτά τηλεοπτικά πλάνα δρόμος!

Νέα Σμύρνη - Καλιφόρνια, έξι-εφτά τηλεοπτικά πλάνα δρόμος!

Ο Σίμος Τάμογλου και ο Νίκος Μπρουσκέλης συζητούν για την ιστορία της Νέας Σμύρνης, για τα καλά νέα απ’ την Αμερική σχετικά με τον κορωνοϊό και για τη συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν (που παίχτηκε νωρίς το απόγευμα και όχι νυχτιάτικα – όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι...)

Mar 09, 202121:08
sms και πεζοδρόμια

sms και πεζοδρόμια

Ένα lockdown - ένας δρόμος - δυο πεζοδρόμια: τα παράλογα της καραντίνας που μας “καίνε” το μυαλό!

Και τα sms των μετακινήσεων που τείνουν να γίνουν πραγματικό ανέκδοτο...

Feb 24, 202108:09
Χιόνια, Μήδεια, ηφαίστεια και πιστοποιητικά εμβολιασμών

Χιόνια, Μήδεια, ηφαίστεια και πιστοποιητικά εμβολιασμών

Ο χιονιάς χτύπησε και ανέδειξε πάλι χρόνια προβλήματα, στην Ιταλία η Αίτνα εξεράγη και άλλαξαν πρωθυπουργό ενώ βαδίζουμε προς μια νέα πραγματικότητα, αυτή του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο Σίμος Τάμογλου και ο Νίκος Μπρουσκέλης στο podcast "Με το Νι και με το Σίγμα".

Feb 18, 202125:39
Ικαριώτικα μποφόρ - Η Κριστίν, η Ούρσουλα και η παρέα τους - Οι παρεμβάσεις έξωθεν

Ικαριώτικα μποφόρ - Η Κριστίν, η Ούρσουλα και η παρέα τους - Οι παρεμβάσεις έξωθεν

Ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο  Σίμος Τάμογλου σ΄ αυτό το επεισόδιο του "Με το Νι και με το Σίγμα" σχολιάζουν τα μποφόρ που ξεσήκωσε το “πρόχειρο και σύντομο γεύμα” Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Κάνουν μια αναφορά στις δυσκολίες της οικονομίας στην εποχή μετά την πανδημία αλλά και στη δήλωση της Λανγκάρντ περί αδιανόητης διαγραφής χρεών λόγω πανδημίας και στα ζητηματάκια που προέκυψαν από τη διαχείριση της Ούρσουλα. 

Τέλος επισημαίνουν και μια γερμανική παρέμβαση που σίγουρα θα απασχολήσει την ελληνική κοινή γνώμη (τέτοιες παρεμβάσεις έχουν γίνει κακό συνήθειο πλέον…).

Feb 08, 202124:32
Τα κλειδιά της εστίασης εν μέσω πανδημίας

Τα κλειδιά της εστίασης εν μέσω πανδημίας

Ο Μανώλης Σταυρής, καλεσμένος του Σίμου Τάμογλου και του Νίκου Μπρουσκέλη στο podcast "Με το Νι και με το Σίγμα", μιλάει για το lockdown στην εστίαση, για τα σχέδια της ΚΕΔΑ εν μέσω πανδημίας και σχολιάζει τη δήλωση του Άδωνη για τα κλειδιά

Feb 04, 202114:33
Brexit, backdoor, Nike και Χωμενίδης

Brexit, backdoor, Nike και Χωμενίδης

Μπλέκεται το εμβόλιο για τον κορωνοϊό με το Brexit; Μπλέκεται, μπλέκεται…!!!

Το back door θα είναι εσαεί θεμέλιο στο μπάσκετ. Μήπως όμως έχει σχέση και με το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια;;

Η Nike κόβει τη συνεργασία της με ελληνικά καταστήματα. Θα αλλάξει και τον τρόπο που αγοράζουμε από το διαδίκτυο;

Και ο Χωμενίδης που κολλάει;;

Φορέστε να ακουστικά σας και αράξτε για να απολαύσετε τον καφέ σας ή βάλτε τα παπούτσια σας για να βγείτε για περπάτημα, και ακούστε ένα ακόμη ενδιαφέρον επεισόδιο του podcast "Με το Νι και με το Σίγμα"· Στα μικρόφωνα ο Σίμος Τάμογλου και τον Νίκος Μπρουσκέλης.

Jan 31, 202128:47
Μπορεί η πανδημία να κρύβει κι άλλους κινδύνους;

Μπορεί η πανδημία να κρύβει κι άλλους κινδύνους;

Κορωνοϊός: γιατί υπάρχει κίνδυνος οι “βαλβίδες εκτόνωσης” των κοινωνιών να σκάσουν;

- Γιατί φαίνεται πως το πάμε με το λάθος τρόπο το θέμα;

- Μήπως ενισχύουμε τον λάθος τομέα του κράτους;

- Η πανδημία μπορεί να γίνει αρχή για περιοριστικά μέτρα αλλά και για "άσχετα μέτρα" που θέτουν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία;

Jan 27, 202109:28
Πανδημία στη Βουλή και το λιανεμπόριο που άνοιξε

Πανδημία στη Βουλή και το λιανεμπόριο που άνοιξε

Ένα ακόμη επεισόδιο στο οποίο ο καθένας λέει τα δικά του! Ο ένας έκανε το εμβόλιο και λέει για την εμπειρία του, ο άλλος παίζει ηχητικά απ' τη Βουλή κι απ’ την ένδειξη καλής θέλησης του 300άρικου. Άνοιξε και το λιανεμπόριο, άλλαξε και πρόεδρος στο κόμμα της Μέρκελ....

Αυτά και άλλα σε ένα podcast με διάρκεια Μπεν Χουρ – ακούστε το χαλαρά, με τον καφέ σας στη ζέστη του σαλονιού σας ή ακόμη και ασκούμενοι εκτός σπιτιού (γιατί η καραντίνα μας έχει κάνει θαμώνες του καναπέ...).

Jan 18, 202132:13
Συνομιλίες, παραδόσεις – παραλαβές, τρένα και πινακίδες

Συνομιλίες, παραδόσεις – παραλαβές, τρένα και πινακίδες

Είναι το podcast της Περισκόπησης και σε αυτό το επεισόδιο έχουμε απ' όλα: έναρξη συνομιλιών με τους γείτονες, παραδόσεις-παραλαβές στην Αμερική και αναμνήσεις απ’ τη χώρα μας, τρένα που έρχονται και σκέψεις για κατά παραγγελία πινακίδες αυτοκινήτων.

Στο μικρόφωνο ο Σίμος Τάμογλου. Καλή ακρόαση!!!

Jan 13, 202113:46
Η κατάληψη του Καπιτωλίου είναι η αρχή του τέλους της Αμερικανικής παντοκρατορίας;

Η κατάληψη του Καπιτωλίου είναι η αρχή του τέλους της Αμερικανικής παντοκρατορίας;

Είναι για τις ΗΠΑ το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας νέας η κατάληψη του Καπιτωλίου;;

Θα αλλάξουν οι Αμερικάνοι 3 προέδρους μέσα σε 13 μέρες ή όχι;;

Τελικά, ο Τράμπ έκανε την Αμερική ξανά μεγάλη όπως έλεγε ή μήπως την έστειλε στα τάρταρα;

Στα μικρόφωνα αυτού του επεισοδίου του podcast "Με το Νι και με το Σίγμα" ο Νίκος Μπρουσκέλης και ο Σίμος Τάμογλου

Jan 09, 202121:02
Δόσεις εμβολίων που θα έρχονται σε... δόσεις, Ντουμπάι και σχολεία

Δόσεις εμβολίων που θα έρχονται σε... δόσεις, Ντουμπάι και σχολεία

Σε αυτό το podcast της Περισκόπησης: Τα εμβόλια, η Αμερική που αλλάζει πρόεδρο, τα σχολεία που (ξανα)ανοίγουν και το ρεβεγιόν στο Ντουμπάι.

Παρέα μαζί σας ο Σίμος Τάμογλου

Jan 05, 202116:36
Ανασκόπηση του 2020 (μετά των απαραιτήτων σχολίων, φυσικά)

Ανασκόπηση του 2020 (μετά των απαραιτήτων σχολίων, φυσικά)

Η Περισκόπηση κάνει μια ανασκόπηση του 2020. Ο Σίμος Τάμογλου και ο Νίκος Μπρουσκέλης θυμούνται (όσο μπορούν) τα σημαντικότερα γεγονότα του 2020 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας και σχολιάζουν (φυσικά!).

Jan 01, 202141:33
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ο πιο σίγουρος τρόπος για να παραλάβετε το δώρο σας έγκαιρα και η νταλίκα με τα εμβόλια

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ο πιο σίγουρος τρόπος για να παραλάβετε το δώρο σας έγκαιρα και η νταλίκα με τα εμβόλια

Γιατί κατέρρευσε το σύστημα των κούριερ; Ποιο είναι το αγαπημένο ποτό όλων στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να παραλάβετε έγκαιρα το δώρο σας;; Που είναι η νταλίκα με τα εμβόλια;; Τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα φλέγοντα ερωτήματα της περιόδου θα βρείτε σε αυτό το podcast.

Dec 26, 202020:31
Κοσμικές συζεύξεις και καραντινάτο χιούμορ

Κοσμικές συζεύξεις και καραντινάτο χιούμορ

Είχαμε κοσμικές συζεύξεις, συζεύξεις πλανητών. Μια φορά στα 400 χρόνια! Έχουμε και χιούμορ καραντινάτο, με το #6 για άσκηση της κάτω γνάθου. 

Αυτά και άλλα στο 14ο podcast της Περισκόπησης.

Dec 22, 202008:12
Ε-ε-έρχεται νωρίτερα (το εμβόλιο) και πάμε για να φτιάξουμε μαλλί...

Ε-ε-έρχεται νωρίτερα (το εμβόλιο) και πάμε για να φτιάξουμε μαλλί...

Λογάριθμοι για τα φεικ νιουζ, Εκκλησία - κομμωτήρια - κλικ αγουέι και το εμβόλιο που η Γερμανία αποφάσισε να το πάρουμε νωρίτερα.

Dec 16, 202008:44
Απ' όποια πλευρά κι αν το δούμε, ήταν μια ήττα

Απ' όποια πλευρά κι αν το δούμε, ήταν μια ήττα

Ήταν μια διπλωματική ήττα. Για συγκεκριμένους λόγους. Ακούστε το podcast της Περισκόπησης με αφορμή τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του Δεκεμβρίου. 

Πολλά ήταν αναμενόμενα. Και πλέον ξεκαθάρισε το γιατί.

Dec 12, 202013:53
Απ’ τα rapid test της Αλεξάνδρειας μέχρι τα ευρωπαϊκά χάδια στην Τουρκία

Απ’ τα rapid test της Αλεξάνδρειας μέχρι τα ευρωπαϊκά χάδια στην Τουρκία

Σε αυτό το επεισόδιο στην παρέα μας ο Νίκος Μπρουσκέλης. Συζητάμε για Rapid tests στην Αλεξάνδρεια, τη διαχείριση της πανδημίας και χαδάκια στην Τουρκία.

Dec 09, 202014:41
Χριστουγεννιάτικο δένδρο και συμβούλια στο Δήμο Αλεξάνδρειας, υγεία στην Ημαθία και οι... πομπές των Τούρκων

Χριστουγεννιάτικο δένδρο και συμβούλια στο Δήμο Αλεξάνδρειας, υγεία στην Ημαθία και οι... πομπές των Τούρκων

Αναφορές και σχόλιο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, στο νοσοκομείο της Ημαθίας και στις ... πομπές των Τούρκων και στον Πομπέο

Dec 02, 202009:04
Ο αντισυμβατικός Μαραντόνα που έφυγε, οι αγορές από το διαδίκτυο και ο Γκυρίνης που ξανακατεβαίνει το '23

Ο αντισυμβατικός Μαραντόνα που έφυγε, οι αγορές από το διαδίκτυο και ο Γκυρίνης που ξανακατεβαίνει το '23

Δυο λόγια για τον τιτανοτεράστιο, αντισυμβατικό και αυτοκαταστροφικό Μαραντόνα, για τα eshops και τα κούριερ και τις δημοτικές του 2023.

Nov 27, 202008:05
Ρεβε-γιόκ και κορωνοτράγουδα των Χριστουγέννων, γιλαντζί νηοψίες και επικοινωνιακά πάκετα

Ρεβε-γιόκ και κορωνοτράγουδα των Χριστουγέννων, γιλαντζί νηοψίες και επικοινωνιακά πάκετα

Παρέα σας στην σωματική άσκηση Νο6 με σχόλιο για γιλαντζί νηοψίες και με κορωνο-χιτ χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Για να μπαίνουμε στο κλίμα το γιορτινό σιγά-σιγά...

Nov 24, 202007:43
Επιτάξεις, τρένα. Και στο βάθος διαλογή...;;;

Επιτάξεις, τρένα. Και στο βάθος διαλογή...;;;

Στα όρια του το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και στο βάθος διαλογή;;

Nov 20, 202003:30
Παρασκευή και 13 (και τα αυτονόητα που αναζητούμε...)

Παρασκευή και 13 (και τα αυτονόητα που αναζητούμε...)

Τα τζάμπα εμβόλια, το brain drain και τα αυτονόητα που αναζητούμε...

Nov 13, 202003:54
Οι πλατφόρμες πέφτουν και εμείς γίναμε αθλητικοί τύποι

Οι πλατφόρμες πέφτουν και εμείς γίναμε αθλητικοί τύποι

Οι πλατφόρμες πέφτουν και εμείς γίναμε αθλητικοί τύποι λόγω του κορωνοϊού

Nov 09, 202003:26
Εκλογές χωρίς πρόεδρο και με κορωνοϊό

Εκλογές χωρίς πρόεδρο και με κορωνοϊό

Οι εκλογές στις ΗΠΑ και ο κορωνοϊός στην Ημαθία

Nov 04, 202004:16
Δημοτικά τέλη σε καιρούς κορωνοϊού

Δημοτικά τέλη σε καιρούς κορωνοϊού

Επειδή η κοινωνική πολιτική των Δήμων δεν πρέπει να περιορίζεται στις δομές που όλοι γνωρίζουμε

Oct 30, 202002:42
ΗΠΑ - η ώρα της κάλπης

ΗΠΑ - η ώρα της κάλπης

Τράμπ ή Μπάιντεν;; Μπάιντεν ή Τράμπ;;

Συζητάμε με τον Νίκο Μπρουσκέλη για τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συζητάμε για τις πιο "περίεργες" εκλογές των τελευταίων δεκαετιών.

Oct 28, 202016:08
Μίλια και μάσκες

Μίλια και μάσκες

Από τον Λαβρόφ στον Χρυσοχοΐδη και στις μάσκες...

Oct 27, 202004:00
PODCAST ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ;;;

PODCAST ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ;;;

podcast απ' την Περισκόπηση;; Γιατί όχι...;;;

Oct 25, 202000:18