Skip to main content
Spotify for Podcasters
Back on Track

Back on Track

By Petra Vos

BACK ON TRACK ‘You will no longer have to pretend to be someone you’re not’ These short podcasts are unique. Dutch and English spoken. They give unlimited perspectives. Every age has his own challenges.
Petra is a high-level Life Cycle mentor. She works international as a mentor. You are welcome to join the conversation in the podcast. Contact: info@zielewind.nl Follow Petra on Instagram @zielewind


Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Escape Room

Escape Room

Het leven is als een escape room, zoeken naar de uitdaging en de oplossing. Niks en alles tegelijkertijd. Nieuwe perspectieven. Enjoy.
Feb 19, 202305:46
Net over de grens

Net over de grens

Grenzen is van alle tijden. Hoe kijk je ernaar en wat wil en kun je ermee? Andere perspectieven ontdekken. Wat betekent het thema grens voor jou. Een prikkelende podcast die je laat reflecteren rondom dit boeiende onderwerp. Vele draadjes die aan elkaar verbonden zijn. Speeltijd Net over de grens. Ben jij er klaar voor?
Sep 23, 202210:26
You-nique

You-nique

De wereld heeft nieuwe geluiden nodig. Hebben we elkaar nodig. Wars van perfectie en met veerkracht. Respect voor de tijd als de tijd lijkt te dringen? Eigen denkbeelden ter discussie stellen en op een dieper niveau kijken naar wie en wat jij bent. Adagium gaan waar het leven je brengt
Sep 13, 202206:37
Stralend wie je bent

Stralend wie je bent

In gesprek met Henriette van Studio Mosk. Personal Branding wat is dat? Ontdek jouw lievelinge en vertaal deze naar kleding. Kleding is zoveel meer dan wat je ziet. Ontdek de kern van wie jij bent. Zo maken we samen de wereld mooier.
Mar 30, 202232:16
De wind uit je ziel blazen

De wind uit je ziel blazen

Hoe vaak doe jij dingen vanuit wilskracht of oude patronen? Hoe vaak zeg jij: zo wil ik het niet meer, ik ben er zo klaar mee. Ik ben moe. Hoeveel ja maren heb jij? Het kan en mag ook anders zonder dat je de wind uit je ziel blaast. 4 eenvoudige vragen om aan jezelf te stellen. Ontdekking om zo je Zielewind weer aan te blazen. Waar kies jij voor?
Mar 16, 202208:49
Hoe is het om jou te zijn?

Hoe is het om jou te zijn?

Heb jij wel eens een vraag gesteld aan een ander en dat die jou niet begrijpt? Hoe kunnen we de ander leren kennen. Heb jij wel eens gevraagd: Hoe is het om jou te zijn? Durf jij jezelf te bevragen? Want vertel eens hoe is het om jou te zijn?
Mar 11, 202205:53
Doe wat je leuk vind

Doe wat je leuk vind

Een interview met Daniëlle van Art by Daan. Ze is kunstenaar en maakt prachtige sieraden. Ze heeft wijze inzichten over de omgekeerde marketing. En geeft mooie inzichten over hoe je je hart kunt volgen. En doen wat je leuk vindt. Volg haar op Twitter en Instagram. Je hart gaat sprongetjes maken van haar mooie creaties.
Jan 24, 202221:26
Theater van het Leven

Theater van het Leven

Hoe kom je voorbij de omstandigheid? Omstandigheden creëren wij zelf. Als we het niet willen gaan we duwen, trekken, manipulerende de boel forceren. In oplossingen denken vraagt een heel andere denkwijze. Als jij je gaat verbinden met de oplossing, volgt ander plan voor de toekomst. Hoe dat leer je in deze podcast.
Nov 22, 202106:37
Het leven is mooi

Het leven is mooi

Levenswijsheden van een 88 jarige dame en 80 jarige heer. In het leven krijg je knipoogjes uit het verleden. Knipoog terug. Stralende pret ogen. En de snelkookpan.
Nov 13, 202103:25
Karma & Succes

Karma & Succes

In gesprek met Ravi. Wat is Karma en wat is Succes? En hoe verhoudt zich dat tot elkaar? Hoe is het voor jou als mens op jouw Reis van Betekenis? Software van jouw Ziel.
Nov 07, 202131:26
Zelfliefde

Zelfliefde

Te gast Lien van Liefsliencoaching. Positieve Psycholoog. Zelfliefde roept altijd iets bij je op, vreugde of weerstand. Wat is het? De sleutel om geluk te ervaren in je leven.
Oct 28, 202127:45
Aanpakken en vooruit boeren

Aanpakken en vooruit boeren

75 jaar is ze en heeft in het dorp over mij gehoord. Ze zit ergens mee en wil graag coaching ook al weet ze niet wat dit is. De dynamieken van het familiesysteem.
Oct 16, 202103:36
Je begint met schoenveters en eindigt met speklapjes

Je begint met schoenveters en eindigt met speklapjes

Je wilt verandering en haalt er van alles bij. Het mag moeilijk gaan of toch niet? Is het de moeite waard en wanneer is het de moeite waard? Over de Assen van het verleden, heden en toekomst.
Oct 10, 202102:40
Meet Your Future

Meet Your Future

Ontmoet de toekomst. Zin in je werk. Hoe zal dat gaan in de toekomst? Je verbonden voelen met jezelf, collega’s, werk. Wat al er hobbels zijn? Vragen van de toekomst en vragen van Nu. Ken uzelf!
Oct 05, 202106:17
Zielsgelukkig

Zielsgelukkig

Als de Ziel het hart vindt gaat het zingen. Zingend en dansend door het leven gaan. Wie wil dat nu niet? Het verhaal. Jouw verhaal wat verteld het je? Incl verhaal oefening. Durf jij het aan?
Sep 30, 202104:06
Thuisloosheid

Thuisloosheid

Ontheemd voelen in een wereld waarmee het contact is kwijtgeraakt. (Adoptie) Familie, werk, partner, relaties Bindingsvragen. Wie ben ik. Hoor ik er wel bij? Waarom voel ik mij schuldig? Onrecht wreken, schuld op je nemen, jezelf beperken. Waardoor komt het? Wat zit daarachter?
Sep 26, 202107:19
Dwalende Gedachten

Dwalende Gedachten

Mini college; het dwalen van gedachten zet je in beweging. Vaak wordt het negatief geassocieerd. Interessanter is het om je af te vragen; wat is de functie hiervan en waarom doen we het. Ons brein is gemaakt om te dwalen.
Sep 13, 202104:46
Mythe van tijd en vrijheid

Mythe van tijd en vrijheid

Tijdsstructuren: alles moet sneller kunnen, fastfood, speeddaten, powernap… vaste tijdsstructuren, werk, reizen, vrijetijd, sporttips,….Vakantie dan heb ik tijd voor….wat als je kunt ontsnappen aan de tijd? Wat is Dan belangrijk?
Sep 02, 202104:32
Wat je ziet dat ben ik niet

Wat je ziet dat ben ik niet

De lastige vragen waar je ver weg van blijft. Geen tijd, doorgaan. Incongruent De uitgestippelde toekomst. Leuke dingen doen. Zingeving & Werk.
Aug 25, 202102:51
Vertragen om sneller te gaan

Vertragen om sneller te gaan

Snel leven, niks missen. De dag is begonnen een aaneenschakeling van activiteiten en afspraken. Contact met jouwzelf verliezen. Vertragen op een eenvoudige manier. De 1-2-3 ademhaling. Weer in contact met jouwzelf, hart en onderbuikgevoel.
Aug 15, 202103:30
Buitensluiten is Insluiten

Buitensluiten is Insluiten

Kijken vanuit een systemische blik. De ongemakkelijke stilte. Je voelt dat er iets niet klopt. Stilstaan en Living on the edge. Wat hebben ze gemeen? Kijken vanuit een ander perspectief, maakt de weg voor je vrij. Herkennen en erkennen.
Aug 12, 202106:07
De taal van binnenuit

De taal van binnenuit

Je voelt dat er iets niet klopt en je kunt er geen woorden aangeven. De Zin is weg. Hoe vindt je die terug? De Ziel zweverig? Welnee: helder en nuchter.
Aug 11, 202108:34
Gedachtentrein

Gedachtentrein

Gedachten als een trein die bij de verkeerde haltes stopt. Grenzen aan eigen kunnen als coach.
Aug 09, 202102:37
Tradities &Rituelen

Tradities &Rituelen

Rituelen als beeldtaal. Ze zeggen meer dan woorden. Gelaagde boodschappen. Spiritueel, authentiek, respectvol.
Aug 08, 202101:14
Het Leven NU Leven

Het Leven NU Leven

Als je de aandacht legt op het verleden of toekomst, mis je de dag van vandaag. Je adagium leven met de consequenties van de keuze die daarbij horen. Positive, stay in the flow and go!
Aug 03, 202103:02
Van richting veranderen is een leuke bezigheid

Van richting veranderen is een leuke bezigheid

Uitdagingen; accepteren, bijsturen, focus en plezier hebben. Het is nooit een saaie reis die je maakt als mens.
Aug 01, 202101:60
Haaks

Haaks

Ziel kernwaarden en cognitieve kernwaarden is er een verband? Zijn er patronen te herkennen? Deze puzzel samen te leggen maakt mij blij.
Jul 13, 202102:44
Driven

Driven

Waar word jij door gedreven? Wat bepaalt hoe jij je inzet in de maatschappij? Durf, gedreven worden door wat jij diep van binnen belangrijk vindt. De puurheid van jouw motivatie. Dat is authentiek. Ken jij ze?
Jul 12, 202105:28
WA

WA

Het Japanse woord WA betekent Harmonie. Hoe is het met jouw WA? Harmonie in privé, werk, in waar jij je aandacht op wilt richten. De essentie. Wat is belangrijk voor jou? Je hoeft het niet allemaal in kannen en kruiken te hebben.
Jul 11, 202103:49
Gewoon blij zijn

Gewoon blij zijn

Kiezen. Met je hoofd of hart? Of is er geen keus? En is deze al voor je gemaakt. Wat denk jij? Hoe kies jij? Deze jonge man heeft….
Jul 02, 202102:25
Verder

Verder

Wat is de zin van mijn werk? De prestatiemaatschappij en de grenzen waar we tegen aan lopen. Het kan ook anders! Presteren op een andere manier. Hoe ga jij verder? Rebelleren mag!
Jun 29, 202106:16
Ik hoef geen slot op mijn deur

Ik hoef geen slot op mijn deur

Zingeving en werk. Je verbonden voelen met de inhoud van het werk. Verbondenheid is de belangrijkste factor voor zin in je werk. Bor-out verveling in je werk. Of te veel moeten. Mag het ook minder? Welk verhaal vertel je mbt je werk? Is een nieuw verhaal nodig?
Jun 27, 202105:04
De trilling van het verleden

De trilling van het verleden

De trilling van het verleden. We voelen het, maar kunnen er geen woorden aangeven. Het lichaam spreekt de taal van het verleden. Ken jij jouw beweging?
Jun 26, 202102:53
Hieperdepiep dag

Hieperdepiep dag

Zoveel inspiratie, zoveel ideeën. Ik stuiter als stuiterbal in het rond. Doen waar je super gelukkig van wordt. Lekker even laten stuiteren en genieten van de energie die door je lijf stroomt.
Jun 24, 202103:53
De Zielsverbinding

De Zielsverbinding

Hoe kan het dat je je bij de een aangetrokken voelt en bij de ander niet. Hoe kan het dat je op het eerste gevoel herkenning in elkaar vindt en dat het eigenlijk geen gezonde relatie blijkt te zijn. Waarmee verbind jij je aan de ander?
Jun 22, 202108:08
Bevrijd van de bagage van het verleden

Bevrijd van de bagage van het verleden

Vandaag een niet zo’n gemakkelijk onderwerp en ook een die je diep kan raken. Je kunt iets bijvoorbeeld lang vermijden, echter het komt altijd weer ‘ op’. Je moet stappen zetten en het lukt niet. Wat heb jij nodig om in harmonie te komen om jouw leven echt te leven. Systemische dynamieken. Herkennen en erkennen-vrij vooruit.
Jun 20, 202107:57
Wat we beleven is leven

Wat we beleven is leven

De kracht van de verbondenheid. Bij elkaar horen. Blije energie.
Jun 19, 202102:10
Receptuur versus Drumstel

Receptuur versus Drumstel

Wat hebben ze met elkaar gemeen? ?, niks?. Alles -Alles!! Echt Alles!
Jun 17, 202101:52
Make Up

Make Up

Blije energie aan je dag toevoegen. Help! Hulp nodig voor de fotoshoot. Hilarische momenten met de Make Up Artist. Dank Diana! Voor deze blije energie en de instructies. Hoe doe jij dat als je hulp nodig hebt?
Jun 16, 202103:01
De dag vullen met blije energie

De dag vullen met blije energie

Een ochtend visualisatie om je dag mee te beginnen. Blije energie aan je dag toevoegen. Verrassingen ervaren omdat je de dag anders begint. Enjoy
Jun 15, 202106:57
Why Not!

Why Not!

De verandering begint bij haar bij de WC. De WC als metafoor. Waar stroomt het en waar niet.
Jun 14, 202101:36
Typisch

Typisch

Harmonie tussen in- en ontspanning. Mag dat als je je niet aan je eigen gemaakte afspraken houdt?
Jun 13, 202102:25
De dans van het luisteren

De dans van het luisteren

Aandachtig luisteren hoe doe je dat en wat kun je ermee? Luisteren doe je ook met je tenen. Luisteren is een actieve bezigheid in verbinding zijn met de ander.
Jun 11, 202103:54
O happy day

O happy day

Happiness is not something readymade. It comes from your own actions. Dalai Lama
Jun 10, 202101:44
Goeiemore

Goeiemore

Heimwee naar South Africa. Doen wat je hart je vraagt te doen. Aanhou doen wat sy siel gelukkig maak. Reflectie tijd
Jun 09, 202102:25
Echo van het verleden

Echo van het verleden

Aangeraakt zijn door bv een tekst of een gebeurtenis. Hoe reageer je? Spits je oren en luister.
Jun 08, 202102:47
Ophouden met doen als of!

Ophouden met doen als of!

Verlangen naar niet wegduiken of vluchten. Eerlijk zijn naar jezelf, openstaan. Dingen doen waarin jij gelooft en belangrijk zijn. Jezelf de vrijheid geven om jezelf te zijn.
Jun 07, 202104:23
Kampvuur

Kampvuur

Luisteren naar het kampvuur en zelf je verhaal erbij vertellen
Jun 05, 202104:42
Speelafspraak

Speelafspraak

Doe elke dag 1 ding dat fijn voor je is. Je wilt eigenlijk iets graag doen en het komt er niet van. Hoe zou het zijn als je dat in een speelafspraak zou kunnen vatten. Disclaimer: Werkt alleen als je van spelen houdt.
Jun 05, 202102:32
Afgestemd leven

Afgestemd leven

Dromen, verlangens we hebben ze allemaal. Klopt het nog hoe je nu leeft? Wil je het zo? Hoe vrij ben jij? Wat is je ritme? Volg je hart en je zielepoten. Het kan en mag.
Jun 04, 202109:11
Onzichtbare Kleuren

Onzichtbare Kleuren

Hoe laat jij jezelf zien? De overstap van onzichtbare Kleuren naar Ho! Wacht eens even! Ik ben wel iemand met kleur. Jouw unieke kleuren laten stralen
Jun 03, 202103:10
Dat snijdt door mijn Ziel

Dat snijdt door mijn Ziel

Zelf de toekomst creëren. Een stem die inspireert. Een bijzonder mens.
Jun 02, 202102:01
Zoveel te vertellen en niks te zeggen

Zoveel te vertellen en niks te zeggen

Afleiding-agenda-aanlummelen-zelfzorg
Jun 01, 202101:57
Stilstand en Beweging

Stilstand en Beweging

Schop onder je kont. Reflectie. Vleugels uitslaan en gaan! De ommekeer.
May 31, 202104:42
Tuinleven

Tuinleven

Een afspiegeling van het ‘echte’ leven. Genieten van de perfecte imperfectie.
May 30, 202102:46
Fluisteringen van de wind

Fluisteringen van de wind

Is er meer dan taal?
May 29, 202102:30
Krenterig Plezier

Krenterig Plezier

Je wilt iets dolgraag. Je vindt het super leuk om te doen. Neeee, toch maar niet. Waarom die je zo gemeen en krenterig tegen jezelf?
May 28, 202103:20
DE Toekomst bestaat niet

DE Toekomst bestaat niet

Vaardigheden om met de on-voorspelbare toekomst om te gaan. Trainen in het waarderen van complexiteit. Jezelf in het ongemak brengen.
May 27, 202103:31
Klungelen is vooruitgang

Klungelen is vooruitgang

Hoe neem je verantwoordelijkheid? Door te doen. En zoveel mogelijk te laten mislukken. Maar wart willen jouw ‘ikken’?
May 26, 202102:55
De Wijsvinger

De Wijsvinger

Wantrouwen-vertrouwen. Systemische dynamieken die vanuit de familie doorwerken in je beroepskeuze. Van een paarse krokodil naar een plek waar je welkom bent.
May 25, 202106:23
Als ik een..... was zou ik...,..

Als ik een..... was zou ik...,..

Als 1 keer in mijn gedachten kon klimmen, helemaal tot bovenaan, zodat ik.... een verhaal van Toon Telligen uit het boek iedereen was er
May 24, 202103:07
Het verhaal is zoek

Het verhaal is zoek

Gewoon blijkt ongewoon & ongewoon, gewoon. Verhalen, het ritme van het leven
May 23, 202102:39
Open up

Open up

Heb jij je spanwijdte al bereikt? Een wens voor jou
May 22, 202100:36
Mind the Gap

Mind the Gap

Zou jij je lach willen delen? Improviseren is handelen zonder plan. Faal plezier. Je vrijer bewegen, spontaner te voelen, moedig en impact vol. Jij kan dit ook! Echt.
May 21, 202103:50
Deep sh*t

Deep sh*t

Hey you are in deep Sh*t, look straight forward, keep your mouth shut & say nothing. Nou dat doe ik niet meer. Hoe dan wel?
May 20, 202104:38
Chocolade

Chocolade

Ik kan er geen chocola van maken. Elke keer kom ik in dezelfde situatie terecht. Hoe kan dat? Mag ik er wel zijn? Ik wil leven. Hoe zit dat binnen de familie? Jouw unieke plek binnen de familie.
May 19, 202106:37
Voorbij de keuze

Voorbij de keuze

I don’t stop when I’am tired. I stop when I’am done.
May 18, 202101:54
Match _Mismatch

Match _Mismatch

Soms zoeken mensen een bevestiging in mismatch. Dat kan heel verwarrend overkomen, omdat jouw insteek anders is? Kun je daar überhaupt achter komen?
May 17, 202102:31
2040

2040

In 2040 gaat het allemaal om beleving. Soms brengt taal meer verwarring dan duidelijkheid. Wat denk jij?
May 16, 202103:10
Top of Mind

Top of Mind

Te gast is Lieke 19 jaar. Lieke is een voorbeeld van Top of Mind. Ze vertelt over hoe ze dat doet en geeft een boodschap mee.
May 15, 202105:46
Dans

Dans

Dansen gaat over levenskracht
May 14, 202101:01
Gevoel Uitspelen

Gevoel Uitspelen

Iedere vorm van gedrag, is een vorm van communicatie. Ontdek wat er achter zit. Dus doe die luier om en ga op ontdekkingsreis.
May 13, 202105:15
Tijd

Tijd

Verhaal van Toon Tellegenstraat uit het boek iedereen was er
May 12, 202101:24
Yoehoe Op de stoel staan!

Yoehoe Op de stoel staan!

Er gaat van alles mis. Waar blijf je dan met je leiderschap? Hart voor zorg.
May 11, 202103:26
Fijnmazig kijken

Fijnmazig kijken

Overal zijn patronen om ons heen. Eeuwenoude verbindingen en ook nieuwe verbindingen. Een leuke oefening met een bol wol om de onzichtbare patronen zichtbaar te maken. Veel plezier!
May 10, 202102:35
Start de motor

Start de motor

Een korte krachtige visualisatie
May 09, 202103:11
Hele gewone duimen

Hele gewone duimen

Met hoop naar de toekomst. Een dikke duim
May 08, 202102:46
Yes! Spijbelen

Yes! Spijbelen

Als je het te druk heb, heb je extra pauze nodig. Vrij spijbelend wandelen.origineel denken en creativiteit.
May 07, 202103:18
Als ieder gedrag communicatie is

Als ieder gedrag communicatie is

Hoe kom je achter de betekenis van gedag?
May 06, 202101:16
Free Spirit - Free Soul

Free Spirit - Free Soul

Een bijzondere ontmoeting. Wijze inzichten van een Indiaan.let me be a free man, free to think, free to speak, free to choose my own words, free to feel, free to choose my own teacher’s, free to see.
May 05, 202102:38
Je bestaat niet op voorwaarden. Jij bestaat!

Je bestaat niet op voorwaarden. Jij bestaat!

Bestaansrecht het er mogen zijn is nog steeds niet vanzelfsprekend. Terwijl het wel zo zou moeten zijn. Want JIJ bestaat!
May 03, 202101:53
Emoties hebben geen mengpaneel

Emoties hebben geen mengpaneel

Je kunt pijn en verdriet niet omlaag draaien. En blijdschap en geluk verder open zetten.
May 03, 202101:40
Vertel

Vertel

Alles is een verhaal.
May 02, 202103:08
Gekke Mier

Gekke Mier

Durf jij je buiten de gebaande paden te begeven? Een gekke mier loopt langs de opstopping en ontdekt.....
May 01, 202101:45
Tijd

Tijd

Uit het boek De Profeet van Kahlil Gibran. Filosoof, dichter en kunstenaar. Geboren in Libanon in 1883. Hij heeft prachtige teksten nagelaten die wereldwijd vertaald zijn en nog steeds actueel zijn.
Apr 30, 202102:33
Magic Drone

Magic Drone

Een gesproken brief aan jou van mij. Reframen-frontlinie chaos-magic drone Hoe is het daar bij jou?
Apr 29, 202107:03
Tuut tuut verkeerde afslag

Tuut tuut verkeerde afslag

Je bent afgedwaald. Je beland ergens waar je niet wilt zijn. Ik wil wel, maar ja,.... stop met maren! Geen gemaar meer. Ja maar, waarom zou ik dat willen?
Apr 28, 202103:07
Vonken van verlangen

Vonken van verlangen

Waar zouden we aan voorbij willen groeien? Verandering kan alleen plaatsvinden als we ons heel erg bewust zijn van de patronen en deze te bevragen.
Apr 27, 202104:28
Duf + R = Durf

Duf + R = Durf

We herkennen het vast allemaal. Gedrag wat je niet wilt en KAK je hebt het al gedaan. Duf wordt durf. Van negatief naar positief. Veranderen kan eenvoudig!
Apr 26, 202102:58
Knapzak

Knapzak

Ken je nog Douwe Dabbert met zijn toverknapzak? Daar zaten dingen in die hem uit de brand hielpen. Wat zit er in jouw knapzak en wat wil jij erin stoppen?
Apr 25, 202102:27
Stop en Luister

Stop en Luister

We luisteren wat af. Hoe luister jij? Naar wie luister jij? Geluiden wat doen ze met jou?
Apr 24, 202102:55
Kennismaken met Petra

Kennismaken met Petra

Wie is Petra? Leer haar kennen. Als je haar zoekt vind je haar bij het Wad met haar krullen wapperend in de wind. Wat gaat ze de komende 49 weken doen? En welke boodschap heeft ze speciaal voor jou?
Apr 23, 202106:59
Lange Nekken

Lange Nekken

Wat moeten jonge mensen toch veel.... Hun nekken lijken langer te worden om dit alles nog te kunnen overzien.Heel veel lachen i.p.v. gefoeter
Apr 22, 202102:11
Zie de mens

Zie de mens

Wat je zegt zal men vergeten. Wat ze niet vergeten is hoe jij ze hebt doen voelen
Apr 21, 202104:11
Revolutie in de zorg

Revolutie in de zorg

Het is tijd om het tij te keren. Vanuit een positieve insteek. Gezeur naar elkaar wijzen, wantrouwen dat kennen we nu wel. STOP tot hier en niet verder. Hoe?
Apr 20, 202108:25
NLP en gezondheidszorg

NLP en gezondheidszorg

Wat heeft NLP met de gezondheidszorg te maken wat kan het voor elkaar betekenen? Succes Factor Modeling for Healthcare Robert Dilts. Ik praat je kort bij over dit bijzondere onderzoek. Zeer de moeite waard!
Apr 19, 202103:43
Wat je zegt ben jezelf

Wat je zegt ben jezelf

Hoe zou het voor je zijn als je alleen door te luisteren wat iemand zegt aansluiting kan vinden? En diegene te begrijpen. Ja, dat zou fijn zijn. Klinkt het simpel?
Apr 18, 202105:10
Rapport

Rapport

Hoe kan het toch dat je met de een goed overweg kan en de ander niet. Dat je hetzelfde bedoeld en elkaar niet begrijpt. Rapport kun je leren. Afstemmen op de ander. En nee je bent niet gelijk dikke vrienden met elkaar. Hoe het werkt?
Apr 17, 202105:20
Zeg die stem van jou, he

Zeg die stem van jou, he

Hoe wil jij dat jouw boodschap overkomt? Het maakt uit hoe je het zegt. Spreek je langzaam, snel met een lage of hoge stem? Wat is de invloed van je stem op jouw energie? Wat is fijn om naar te luisteren? NLP gaat over communicatie en kunnen aansluiten bij de ander. Hoe doe je dat
Apr 16, 202104:38
Richtingaanwijzers

Richtingaanwijzers

Wat zijn de verhalen van de wereld? Verhalen in welke vorm dan ook wat brengen ze je? Welk verhaal is jou dierbaar?
Apr 15, 202104:52
Niksen is noodzaak

Niksen is noodzaak

Wat is niksen? Heb je weinig of veel prikkels nodig om te kunnen niksen. We hebben zoveel ideeën, gedachten en zoveel te doen. Het brein maakt over uren. Het brein is in stress. Om veerkracht en creatief te kunnen zijn is niksen noodzakelijk. Dat hoeft geen uren te duren, 5 minuten kan ook.
Apr 14, 202103:54
Rondjes Rennen

Rondjes Rennen

Keuzes maken is niet zo gemakkelijk. Wat als je kiest en andere dingen mist? Kiezen voor minder brengt je uiteindelijk meer. Zo hoef je geen rondjes te blijven rennen
Apr 13, 202102:58
Wij gaan door en zijn stil

Wij gaan door en zijn stil

Verhaal van een verpleegkundige die bijna leeg gegeven is. Ik hou van mijn vak. Er is ook zoveel moois. Wij gaan door en zijn stil.
Apr 12, 202102:12
Loslaten

Loslaten

Het indrukwekkende gedicht van Nelson Mandela
Apr 11, 202101:59
Jump out of your Skin

Jump out of your Skin

Een waarschuwing vooraf. Er wordt misschien wel aan je fundament gerammeld. Enjoy life, what else.
Apr 10, 202104:40
Alles is een keuze

Alles is een keuze

Alles is een keuze. Dat geloof ik echt. Als er iets gebeurt is dat niet je identiteit. Je hebt de keuze hoe je hier mee omgaat. Wat niet impliceert dat het ook gemakkelijk is.
Apr 09, 202103:11
In 4 stappen je doel bereiken

In 4 stappen je doel bereiken

We hebben allemaal doelen en hoe zorg je ervoor dat het geen dromen blijven en jij jouw doel ook daadwerkelijk behaald. Wees gewaarschuwd na het luisteren van deze podcast gaat het gebeuren! Wil jij echt? Ja? Go for it.
Apr 08, 202104:55
Het mag ook sudderen

Het mag ook sudderen

Verstand en hart. 2 verschillende wegwijzers. Ik neem je mee in de verwarring en laat je in verwarring achter. Soms mag het nog even sudderen.
Apr 07, 202107:53
NEE is geen JA

NEE is geen JA

Echt NEE zeggen is nog niet zo gemakkelijk voor ons. Nee met overtuiging. Heerlijk duidelijk.
Apr 06, 202101:38
Happy Heart- Change Your Breath met adem meditatie

Happy Heart- Change Your Breath met adem meditatie

Dag 3 reis van.... De invloed van ademhaling op je hart. Ongewoon - Gewoon
Apr 05, 202107:20
Pasen Panta Rhei

Pasen Panta Rhei

Dag 2 van de gesproken reis. Panta Rhei. Alles stroomt- verandert voortdurend- er is beweging. Kunst & Cultuur. Terug kijken en toekomst. Vol energie de tent uit spatten
Apr 04, 202101:46
Vertel mij wat!

Vertel mij wat!

365 dagen challenge. Dag 1 van de gesproken reis.
Apr 03, 202102:21
Opzij

Opzij

We hebben maar een paar minuten tijd. We moeten rennen, vliegen, spuiten,spoelen, waken,meten, praten en weer doorgaan. Afstudeerlied verpleegkundige geïnspireerd op Opzij van Herman van Veen. En nog steeds actueel er lijkt in essentie weinig veranderd in de zorg. En wat een prachtig mooi vak is het!
Mar 29, 202103:22
Stilte maakt geluid

Stilte maakt geluid

Waar word jij stil van? Welke muziek raakt jou?
Mar 21, 202103:26
Buitengewoon gelukkig

Buitengewoon gelukkig

Moeten moet niet, mag wel. Het beeld dat je aan de buitenkant laat zien kan anders zijn dan jij je vanbinnen voelt.
Mar 21, 202102:28
Keuzes maken.

Keuzes maken.

Een bijzonder verhaal over keuzes maken, moed, durf en erkennen dat je het soms niet alleen kan. Krassen op je Ziel sommige zijn dieper dan andere. Tijd om te helen en de mist die je voor je ziet langzaam weg te vegen.
Nov 22, 202003:32
Het spel van het zoeken.

Het spel van het zoeken.

Reizen is een metafoor voor het leven. De ervaringen die je meemaakt tijdens het reizen geven je improvisatiekracht, zodat je van richting durft te veranderen. Reizen hoeft niet ver weg. Tijdens een wandeling op een onbekend terrein in eigen land kun je ook reiservaringen meemaken. Hoe je omgaat met dingen bepaalt uiteindelijk jouw geschiedenis.
Oct 25, 202006:39
Tranen sparen

Tranen sparen

De kiezen op elkaar, de rug recht en consequent doorgaan. Wilskracht. Dit is niet het moment om zwak te zijn. En daar is de leegte van de nacht en ook de leegte overdag. Je houdt je groot. Spaart tranen voorals het echt nodig is. Als het niet meer anders kan. Temidden van alle dynamiek en moet de zorg en jij overeind zien te blijven staan. Hoe doe je dat? En als er tranen over je wangen stromen, laat ze stromen. Tranen sparen hoeft niet. Zorgen voor elkaar. Samen sterk.
Oct 20, 202004:35
HEY JIJ. IK ZIE JOU, ZIE JE MIJ?

HEY JIJ. IK ZIE JOU, ZIE JE MIJ?

Zien en gezien worden. Balans in geven en nemen. Nieuw Elan.
Sep 05, 202003:46
In gesprek met Suzanne Aslander. Auteur van het boek Zorg met Zin.

In gesprek met Suzanne Aslander. Auteur van het boek Zorg met Zin.

Vitaal zijn. Wat versta je hieronder? Hoe zorg je als bevlogen zorgprofessional dat je vitaal blijft. Een super inspirerend gesprek.
Aug 26, 202028:53
SUMMERNIGHT

SUMMERNIGHT

Ontmoeting met Summernight. Het prachtige paard met die mooie ogen. Mijn Zielewind, keerpunt en New elan.
Aug 24, 202004:04
Schuurt het?

Schuurt het?

Schuurt het? Mooi zo! Als iets schuurt kun je er last van hebben. Paradoxaal is dat verandering schuren met zich mee brengt. Verandering is Mijmeren, spelen, leren en doen. De kunst is om de balans te vinden tussen lef tonen en je grens bewaken. In 5 eenvoudige stappen leer je om weer te spelen om zo ruimte te maken voor plezier, creativiteit, ontdekkingen en verandering. You will love this because it will change you. Ga jij de uitdaging aan?
Aug 18, 202007:53
How do I frame my world

How do I frame my world

With Paticia Conlon from Ireland. She is a generative human resourse consultancy and business coach. We talk about this very unique period where in. There is a lot of insurtency. Do we have a choice? Do we need to avoid?
Jul 06, 202019:10
Wil jij een unieke VIP-dag winnen?

Wil jij een unieke VIP-dag winnen?

Een hele dag naar Schiermonnikoog. Uitwaaien op het strand met 4 uur persoonlijke coaching van mij. Like mn FB pagina Zielewind voor zorgprofessionals. 8 juli is de verloting.
Jun 28, 202003:04
Blik vooruit.

Blik vooruit.

Een super inspirerend interview met Marianne. Ze verteld over Wat als alles in 1 keer stil staat en hoe je dan opnieuw moet beginnen. Hoe doe je dat? Wat heb je nodig om naar je nieuwe 100% te komen. Een inspirerend verhaal over kansen en mogelijkheden.
Jun 11, 202016:12
Nightingale Power

Nightingale Power

Weet jij waardoor je wordt gedreven? Ken jij je diepe motivatoren waarop jij beslissingen neemt? Ken jij je waarden? Worden deze vervult. Deze zorgprofessional vindt haar eigen Nightingale Power terug. Ze was vergeten dat ze het al die tijd bij zich had.
Jun 06, 202003:46
WOH

WOH

Van onzichtbaar naar Woh. Vaak staan we aan de kant van het gevolg en vinden we het minder gemakkelijk om naar de oorzaak te kijken. Sturing krijgen over je leven. Hoe doe je dat? Kan dat wel? Alles is een keuze. Weet jij waarop je jouw keuzes baseert?
Jun 05, 202004:51
Should I stay or schould I go now?

Should I stay or schould I go now?

Doorgaan of blijven. Deze keuze is nog niet zo gemakkelijk. Wat doe je als je twijfelt, als je wel wilt maar niet meer kunt? Een verhaal van een wijkvwrpleegkundige.
May 26, 202002:52
Je hebt altijd een keuze

Je hebt altijd een keuze

Een verhaal uit het boek van Toon Tellegen. Ze dachten allemaal. Het is nog niet zo gemakkelijk om je denken te veranderen.
May 18, 202001:60
Mijmeren

Mijmeren

Op die heerlijke plek zitten en vrij je gedachten laten gaan maakt dat je tot nieuwe ideeën komt. Creatief wordt vrijer leeft, meer plezier beleeft en veerkracht hebt. Mijmeren het nieuwe denken.
May 13, 202004:18
Het strand

Het strand

Stil staan bij... een korte geleide meditatie of visualisatie. Ontspan, geniet en sta open voor wat zich aandient
May 12, 202005:02
Wat Bezielt Je?

Wat Bezielt Je?

De dag van de verpleging. We gedenken de 200ste geboortedag van Florence Nighingale. De zorg en de zorgprofessional staat onder druk. Wat bezielt jou?
May 12, 202002:44