Skip to main content
Spotify for Podcasters
Samen Doen - de Podcast

Samen Doen - de Podcast

By PGA Asten

In "Samen Doen - de Podcast" onderzoekt Els samen met PGA hoe de politiek in Asten in elkaar steekt. Els is er achter gekomen dat politiek helemaal niet saai hoeft te zijn. In een serie podcast-afleveringen onderzoekt ze hoe de lokal politiek werkt en wat er speelt in de Astense politiek. Op deze manier hoopt ze mensen te inspireren om op 16 maart een bewuste stem uit te brengen.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

aflevering 2 – Wat vinden we écht belangrijk?

Samen Doen - de PodcastFeb 18, 2022

00:00
38:47
aflevering 3 - Wat betekent de PGA voor mij?

aflevering 3 - Wat betekent de PGA voor mij?

In aflevering 3 van de podcast leggen Ilse en Franca, de nummers 3 en 5 op onze lijst, uit waarom je inzetten voor de PGA, en de lokale politiek in het algemeen, leuk is. Zij leggen uit hoe ze bij de PGA zijn beland en delen hun ervaringen met het werken met jongeren. 


In 20 minuten hoor je waarom stemmen op 16 maart ook voor jongeren belangrijk is en wat de PGA voor jongeren (maar ook voor ouderen) kan betekenen. PGA gaat voor een progressieve koers in de toekomst, met zijn allen samen moeten we de toekomst bouwen. In de Corona-tijd is "Samen Doen" met name voor jongeren moeilijk en hier willen Franca en Ilse meer aandacht voor: meer luisteren naar de wensen van en overleg met jongeren!

Feb 26, 202219:42
aflevering 2 – Wat vinden we écht belangrijk?

aflevering 2 – Wat vinden we écht belangrijk?

In aflevering 2 van "Samen Doen - De Podcast" onderzoekt Els hoe een verkiezingsprogramma tot stand komt en ondervraagt ze Sandu Niessen en Marianne v.d. Ven om er achter te komen waar de PGA voor staat, wat de speerpunten van de PGA zijn...

Aan bod komen Duurzaamheid en Natuur, Woningbouw en Zorgen voor Elkaar en daardoor wordt duidelijk wat de grote rol de gemeente heeft op onze lokale leefomgeving.

Met ondermeer meer groen in Asten: meer bomen, niet alleen in het buitengebied maar ook in het centrum. Met het stimuleren van alternatieve Woningbouw en bijvoorbeeld Tiny Houses : laat die vernieuwende woonvormen maar komen. Maar ook in Asten hebben we armoede en laag geletterdheid : PGA wil meer aandacht hiervoor, iedereen moet dezelfde kansen krijgen en ook al zien we deze problematiek niet, deze is er ook in Asten.

Feb 18, 202238:47
aflevering 1 - Hoe werkt de politiek?

aflevering 1 - Hoe werkt de politiek?

In "Samen Doen - de Podcast" onderzoekt Els samen met PGA hoe de politiek in Asten in elkaar steekt. Els is er achter gekomen dat politiek helemaal niet saai hoeft te zijn.

In aflevering 1 van de Podcast gaat Els samen met Sandu en Marianne, de nummers 1 en 2 van onze lijst, in op de taken van de Burgemeester en Wethouders, de raadscommissies en de gemeenteraad. Ondermeer wordt besproken waar de gemeenteraad eigenlijk over gaat en word de vraag gesteld of de gemeenteraad wel iets te zeggen heeft? Waarom weten we meer over de landelijke politiek en minder over de gemeentepolitiek?

Hoe zorgen we ervoor dat Jonosh over 20 jaar nog bestaat? Moet Asten of Ommel een nieuw jeugdhonk krijgen?

Daarnaast hoor je meer over de achtergronden van Marianne en Sandu, over hun drijfveren waarom ze actief zijn geworden in de politiek...

Feb 10, 202224:21
Introductie "Samen Doen" - de Podcast

Introductie "Samen Doen" - de Podcast

Els introduceert "Samen Doen" - de Podcast en legt uit waarom ze het een goed idee vond deze Podcast te maken.

Feb 04, 202200:52