Skip to main content
Spotify for Podcasters
The Healthy Chats Podcast

The Healthy Chats Podcast

By Maritza Kolenbrander, Plantifulplan

Ben jij geïnteresseerd in fitness, voeding en lijfstijl maar wil je dat wel op een gezonde en gebalanceerde manier doen? Vind je het ook leuk om daarbij nog iets te leren en toe te passen in je eigen leven? Dan is deze podcast wel wat voor jou want hier ga ik als personal trainer en voedingspsychologe van Plantifulplan echt de diepte in over van alles rondom mijn lievelingsthema. Verteld in een leuke verhaalvorm boordevol persoonlijke anekdotes, weetjes en tips, en af en toe met bezoek.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
PodBean Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Stitcher Logo
Currently playing episode

Balans vinden als topsporter met een eetstoornis met Lea van Rooijen

The Healthy Chats PodcastJan 15, 2023

00:00
01:16:24
Balans vinden als topsporter met een eetstoornis met Lea van Rooijen

Balans vinden als topsporter met een eetstoornis met Lea van Rooijen

Lea kreeg al vroeg in haar topsport-carrière als volleybalster te maken met een eetstoornis. Net zoals elke (top)sporter leefde zij voor haar sport en was het de enige wereld die zij kende. En hoewel de eetstoornis steeds meer grip op haar kreeg, bleef ze doorspelen. Tot... het op een gegeven moment echt niet meer ging. Ze maakte de moedige beslissing om de topsport te verlaten en te gaan werken aan haar herstel. Daarbij kwam ze van alles tegen: de grote leegte zonder sport, haar ambitieuze natuur die natuurlijk niet verdwenen was en de uitdaging om te ontdekken wie zij dan nog meer was in een wereld die veel groter was dan sport.

In deze bewegende podcast hoor je Lea's weg naar balans!

Jan 15, 202301:16:24
Afvallen met intuïtief eten - 5 manieren om het te doen

Afvallen met intuïtief eten - 5 manieren om het te doen

Afvallen op een intuïtieve manier gaat anders dan met een dieet. Je werkt hierbij veel meer mét je lichaam in plaats van tegen. Vanuit de kennis wat je lichaam nodig heeft en hoe het reageert op veranderingen kun je kleine aanpassingen maken die je helpen af te vallen. 

In deze podcast hoor je:
- Hoe je kunt afvallen met minder honger
- Waarom water drinken zo belangrijk is als je wilt afvallen
- Hoe je meer kunt bewegen zonder het te merken
- Met welke kleine aanpassing je al veel eetbuien kunt voorkomen die afvallen tegenwerken

Afvallen wordt zo een stuk makkelijker en fijner!Dec 28, 202218:07
Gaat intuïtief eten moeilijk? Probeer het eens hiermee

Gaat intuïtief eten moeilijk? Probeer het eens hiermee

De eerste podcast waarin ik vertel over intuïtief eten. Voor velen was het de uitkomst om een eetstoornis, eetbuien of eetproblemen los te laten. Maar ja, niet voor iedereen. Voor sommigen is intuïtief eten te vaag. Te weinig houvast, te weinig stok achter de deur, teveel getwijfel over of je het nou wel of niet goed doet. Je bent niet de enige die hiermee zit. Moet je dan toch maar weer terug naar je regels, eten tracken en je beweging afstemmen? Gelukkig niet!

In deze podcast leg ik je uit welke stap er waarschijnlijk bij jou ontbreekt en hoe je met een paar simpele aanpassingen, intuïtief eten een stuk makkelijker en werkzamer kunt maken voor jezelf. 

Dec 04, 202214:16
2 life skills die je met alles in het leven helpen

2 life skills die je met alles in het leven helpen

In deze mindfull podcast over positieve psychologie en zelfontwikkeling leer je meer over de life skills die jou helpen een gelukkiger leven te leiden. Ik bespreek 2 van mijn favoriete life skills en waarom ze essentieel zijn in het creëren van een leven dat je zelf stuurt. Ook voor een leven zonder eetbuien, obsessie rondom eten of in balans zijn zul je ze regelmatig nodig hebben. De beste podcast om te beluisteren op een rustige zondag, tijdens een wandeling of voordat je gaat journalen of mediteren.  

Nov 20, 202214:15
Balans vinden als fitness influencer met Marit Kloosterboer (@fitwithmarit)

Balans vinden als fitness influencer met Marit Kloosterboer (@fitwithmarit)

Marit runt al jaren het succesvolle social media merk 'Fit With Marit'. Op haar blog en Instagram pagina deelt zij over de reis die zij doormaakt met fitness, voeding en het vinden van balans. Ooit was Marit zelf een meisje met een obsessie rondom sporten en eten, maar inmiddels inspireert zij duizenden jonge vrouwen en mannen om hier op een relaxtere manier mee om te gaan. Want je kunt sporten leuk vinden en ook chocola eten, tenminste, als het om Marits nieuwe levensinstelling gaat! 

In de podcast vertelt zij hoe ze haar vroegere obsessie doorbrak, het vinden van haar eigen balans, of ze die ook weleens kwijt is, hoe ze omgaat met de druk op social media en het eten van ongezonde dingen.  

Nov 08, 202258:40
Voorkom een winterdip door te begrijpen wat je lichaam nu nodig heeft

Voorkom een winterdip door te begrijpen wat je lichaam nu nodig heeft

De klok is om en dat is zo'n beetje het laatste moment waarop voor veel mensen de jaarlijkse winterdip inzet. We voelen ons sneller somber, lusteloos en het ontbreekt aan energie voor dingen waar we normaal gesproken juist energie van krijgen. De winterdip is al best wat onderzocht en zo zijn we er al een tijdje achter hoe hij ontstaat en ook hoe deze kennis jou kan helpen beter door de donkerdere periode van het jaar te komen. 

In deze podcast vertel ik je waar je lichaam in het najaar meer behoefte aan heeft en hoe jij jezelf dat kunt geven om een winterdip te voorkomen (of in elk geval te verminderen!) Ik deel mijn persoonlijke en wetenschappelijke tips tegen kou, donkerheid en het effect van de wintertijd. 

Oct 31, 202212:30
Vragen die je een psycholoog kunt stellen om te bepalen of jullie een goede match zijn

Vragen die je een psycholoog kunt stellen om te bepalen of jullie een goede match zijn

In deze podcast wil ik je weer iets leren waar je de rest van je leven profijt van kunt hebben: hoe bepaal je of de psycholoog die jij op het oog hebt en jij bij elkaar passen? Ik vertel je onder andere welke vragen je beter niet kunt stellen en welke je wel moet stellen. Wat jouw rechten zijn als cliënt en wat je kunt doen als je er pas later achterkomt dat het toch niet zo goed werkt. En ook niet onbelangrijk: hoe je een verkeerde match onderscheid van gesprekken die dan misschien niet zo fijn zijn, maar je wel verder helpen. 

Of je nou overweegt om bij mij in gesprek te gaan of ergens anders, ik hoop dat je nu of ooit veel aan deze podcast zult hebben! 

Oct 16, 202216:59
Kleding winkelen als je geen goede relatie met je lichaam hebt

Kleding winkelen als je geen goede relatie met je lichaam hebt

Het kan een van de ergste dingen zijn, je nerveus maken of angstig, je een rotgevoel geven over jezelf en voor meerdere dagen je stemming verpesten. Kleding winkelen kan heel leuk zijn, maar dat is het meestal niet als je een moeilijke relatie met je lichaam hebt. Hoe kun je een dagje winkelen aangenamer maken voor jezelf? Hoe bescherm je jezelf voor dat oordeel in de paskamer? En hoe zorg je dat je loskomt van de fixatie op maten? Daar heb ik deze podcast over opgenomen. Zet em op voordat je de stad in gaat of als je in de paskamer staat en dan ben ik de hele tijd bij je. Je kunt dit! 


Oct 09, 202212:50
You asked for it - Dit is wat ik eet

You asked for it - Dit is wat ik eet

In deze podcast vertel ik je wat wij eten en hoe ik mijn maaltijden invul. Je hoort welke producten bij ons centraal staan en waarom we ervoor kiezen soms vroeger of later of meer of minder te eten. Ik vertel meer over mijn omgang met voeding en hoe ik balans houd, hoe ik helpende richtlijnen toepas in plaats van regels, hoe ik kijk naar perfectionisme in de omgang met eten en hoe ik mezelf behandel als ik bepaalde doelen heb die ik wil behalen. "Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn, maar mag ook gewoon relaxed zijn." is mijn motto. Ik hoop dat het jou ook inspireert!

Sep 25, 202220:00
Health, fitness & wellness hacks die ik top vind

Health, fitness & wellness hacks die ik top vind

Elk seizoen zijn er weer nieuwe gezondheids-, fitness- en wellness-trends. Koud douchen, bleekselderij sap drinken, hot girl walks... Toen ik jonger was, was ik er gek op. Ik wilde ze allemaal proberen en erachter komen wat het voor mij deed. Er is eigenlijk niet zo heel veel veranderd sindsdien, alleen dat ik ze wat minder serieus ben gaan nemen. Zo kijk ik kritischer naar wat een trend mijzelf nou echt oplevert en wat hij mij kost qua geld, moeite of energie.

In deze podcast deel ik met je welke 5 trends de afgelopen tijd bij mij zijn blijven plakken. En misschien zijn ze ook wel wat voor jou!

Sep 18, 202215:33
7 redenen waarom je wel weet wat je moet veranderen, maar het toch niet doet

7 redenen waarom je wel weet wat je moet veranderen, maar het toch niet doet

Hoor je weleens coaches en psychologen zeggen dat veranderen heel simpel is maar niet makkelijk? Dat komt omdat veranderen in de theorie daadwerkelijk best simpel is: doe A en je zult B als uitkomst krijgen. Waarom lukt het jou dan niet? Grote kans dat het niet ligt aan weten wat je moet veranderen of hoe het moet. En dat je dus ook helemaal niet nog meer tips, kennis of een andere coach die hetzelfde op een andere manier zegt, nodig hebt. Ons brein en onze psychologie zijn het die veranderen in de praktijk ingewikkeld en moeizaam maken. Maar door te herkennen op welke manier ze jou tegenhouden, kun je je brein in toom houden en je mindset de juiste kant op zetten. Wedden dat je zo al veel verder komt?

Sep 11, 202215:02
Meer rust & balans in elke alledaagse dag

Meer rust & balans in elke alledaagse dag

Heb jij weleens het gevoel dat de chaos en de drukte van het dagelijkse leven jou inhalen? Uiterlijk rond de middag heb je alweer het gevoel dat je achterloopt en dat je nog wel 24 uur nodig hebt om alles rond te krijgen? Volgens mij heb jij ook wel behoefte aan wat meer rust en balans. En dan niet door weekendjes weg of massages of lange film avonden, nee gewoon in je dagelijkse leven. Je alledaagse dag. In deze podcast vertel ik je hoe ik gedurende elke doodgewone dag momenten van balans en rust creëer en hoe jij dit, op jouw eigen manier, ook kunt doen!  

Sep 07, 202220:05
De nieuwe Healthy Chats - Introductie

De nieuwe Healthy Chats - Introductie

De Healthy Chats zijn terug!!! De podcast waar we praten over sporten, gezondheid, psychologie en gedragsverandering zit nu in een nieuw jasje. Geen lange podcasts meer met z'n tweeën, maar kortere podcasts over praktische onderwerpen. Maritza neemt je vanaf nu mee in thema's rondom balans, intuïtief eten, het overkomen van eetproblemen, sporten met meer plezier en leven met meer bewustzijn en rust. We hebben heel wat te bespreken! Ga je mee? 

Sep 07, 202202:43
GUEST CHAT met Foodfriek - Kennismaken met alternatieve geneeswijzen

GUEST CHAT met Foodfriek - Kennismaken met alternatieve geneeswijzen

In deze podcast hebben wij orthomoleculair therapeute Riek Jensma van het bedrijf Foodfriek op bezoek. Met haar duiken we in de omstreden wereld van de alternatieve geneeswijzen. Hoe werkt deze alternatieve manier? Wat is het verschil met de traditionele geneeskunde? Is dan echt alles kwakzalverij zoals de media beweert, of is er misschien wel meer overlap en nuance dan we denken..? Mhh, interesting! Samen met Riek praten we over het placebo-effect, scepticisme, en de rol van wetenschap binnen de alternatieve geneeskunde. Een must-listen als je geïnteresseerd bent in alle aspecten van gezondheid en hier zelf nog meer uit wilt halen.

Jun 10, 202101:06:19
ROCKIN' YOUR GOALS! - Hoe je ze opstelt en behaalt

ROCKIN' YOUR GOALS! - Hoe je ze opstelt en behaalt

Welkom in het jaar 2021! In deze podcast leren we jou hoe je doelen opstelt zodat je ze ook behaalt. Het blijft niet bij een goed voornemen, maar bij een werkend, wetenschappelijk onderbouwd plan dat je in de praktijk om kunt zetten. Ook delen we met jou welke doelen wij de afgelopen tijd behaalden, welke niet, en waarom. En in part two bespreken we situaties en doelen van jullie, onze luisteressen en luisteraars. Goals beware! Here comes another you!

Feb 17, 202101:14:46
DENKEN ALLE VEGANS HETZELFDE over: cheaten, leer dragen, voor anderen koken & een beter mens zijn?

DENKEN ALLE VEGANS HETZELFDE over: cheaten, leer dragen, voor anderen koken & een beter mens zijn?

Welkom terug bij een nieuwe aflevering! In deze episode voelen wij een aantal typische stigma's over veganisten aan de tand. Denken alle veganisten hetzelfde over vraagstukken als cheaten op je veganistische dieet, leer dragen, niet-veganistisch koken voor anderen, en vinden wij onszelf betere mensen? Wat denk jij? Zoals altijd bespreken wij alles eerlijk, eerlijk, eeeerlijk. Een diepzinnige, maar niet minder gezellige podcast die wie weet jouw kijk op veganisten aardig door de blender gooit!

Dec 03, 202001:15:42
HOW TO GET BACK ON TRACK - Hoe je van suiker cravings weer terugvindt naar een gezonde basis

HOW TO GET BACK ON TRACK - Hoe je van suiker cravings weer terugvindt naar een gezonde basis

Just a spoon full of sugar... Jaja. Hoe heerlijk het ook voelt om gezond te eten, een leven geheel zonder lekkere dingen is nou ook weer niet echt leuk. Het blijft een kwestie van balanceren tussen je goed voelen, genieten, en een happy social life. En daarbij raak je de balans ook weleens kwijt en dwaalt een beeetje té ver van het padje af. Gelukkig is dat geen probleem als je jezelf goed kent en weet hoe je sugar-island weer verlaat en terugvindt naar je eigen gezonde basis. In deze podcast delen wij met je hoe wij staan tegenover taartjes, etentjes en uitjes, waarom we niet aan compenseren doen, en wat ons helpt om de weg weer terug te vinden naar hometown quinoa-county!

Nov 12, 202054:36
EERLIJK & OPEN OVER BURN-OUTS - Guest Chat met coach & running therapeute Goudje Haadsma

EERLIJK & OPEN OVER BURN-OUTS - Guest Chat met coach & running therapeute Goudje Haadsma

Als we het over gezondheid hebben, wat we natuurlijk bij The Healthy Chats doen, dan moeten we het ook over mentale gezondheid hebben. En alles wat dat niet is. Deze keer te gast op onze podcast is Goudje Haadsma. Als coach en running therapeute helpt zij mensen met burn-out klachten en depressieve gevoelens hun eigen leven weer in de hand te nemen. Middels hardlopen. Samen met Aaldrik en Maritza bespreekt zij haar ervaringen, omgaan met stress en belangrijke praktische zaken als een burn-out herkennen en voorkomen, do's & don'ts, misverstanden, tips voor de omgeving, herstel en nog veel meer. Oct 04, 202001:01:20
HEALTH & FITNESS hacks en habits die ons leven veranderden

HEALTH & FITNESS hacks en habits die ons leven veranderden

In deze podcast delen Aaldrik en ik de healthy habits en life hacks met je die ons leven veranderden. Het loslaten van calorieën tellen, de grote eye opener van met eigen lichaamsgewicht trainen en de impact van je eten goed kauwen. Ja, dat lees je goed. En natuurlijk nog veeel meer.

It's a fun one! Boordevol inside jokes (die we natuurlijk met je delen), side stories en de gebruikelijke dosis humor. Enjoy! 

Aug 26, 202001:14:49
BECOMING... YOURSELF - Milestones, weten wat je wilt, droombanen, huizen kopen en omgevingsdruk vs. gelukkig zijn

BECOMING... YOURSELF - Milestones, weten wat je wilt, droombanen, huizen kopen en omgevingsdruk vs. gelukkig zijn

Je droombaan kiezen, een partner vinden, een huis kopen, trouwen, kinderen krijgen. Het leven gooit nogal wat milestones op ons pad om te behalen terwijl we opgroeien. Maar -major plot twist- uiteindelijk ben nog steeds jij diegene die ze kiest. Welke dingen passen bij hoe jij je leven wilt leiden en welke niet? In deze podcast bespreken wij belangrijke veranderingen tussen je 20ste en 30ste en hoe je erachter komt wat jij zelf wilt en de moed verzamelt om daarvoor te gaan. Ook al is het precies het tegenovergestelde van wat alle anderen doen en jouw omgeving ook voor jou wil.


After all, nobody ever changed the world by being just like it.

Aug 09, 202001:14:40
HUGE life updates - Hoe gaat het écht met ons & corona, social media, werk & onze gezondheid

HUGE life updates - Hoe gaat het écht met ons & corona, social media, werk & onze gezondheid

Hoe gaat het met je? 


Oké en nu écht. Hoe gaat het écht met je? We stellen deze vraag te weinig en nemen te vaak genoegen met een "Goed hoor, en met jou?" Bij The Healthy Chats vinden wij dat we dingen te vaak te mooi laten lijken: social media, veel werken & onze gezondheid. We leven in een maatschappij die alles mooier laat lijken dan het is. En als onderdeel daarvan is het een valkuil waar wij ook in trappen if we don't watch out. Na 4 maanden geen podcast was het tijd om jullie weer eens de hele rits aan eerlijkheid te geven. It was a long time no hear dus we kijken ernaar uit jou te updaten over ons leven en alles wat wij meemaken! Maar dan as pure, raw and real as it possibly gets.

Jul 07, 202058:30
NOT A FAN! - Health & fitness trends die wij probeerden maar niet meer gaan herhalen

NOT A FAN! - Health & fitness trends die wij probeerden maar niet meer gaan herhalen

It took a while but we are back! In een nieuwe aflevering delen we met jou welke health & fitness trends wij de afgelopen jaren probeerden en hebben opgeslagen onder "never again". Was fun seeing ya, but we are moving on! Van ijsbaden en meal preppen tot oil pulling en (not so) "miracle mornings", delen wij onze persoonlijke ervaringen. Natuurlijk zoals altijd vol persoonlijke stories, grapjes, eerlijkheid en de nodige nuance.

Kleine disclaimer vooraf: We schrijven het voorjaar 2020 en Nederland zit in quarantaine vanwege het corona virus. De podcast is opgenomen voordat de maatregelen van kracht gingen. The Healthy Chats team houdt zich hier vanaf het begin nauwkeurig aan en hoopt dat jullie hetzelfde doen! 

Stay safe, stay healthy and above all, stay kind!

Apr 14, 202001:18:59
Productiviteitstips & life hacks voor planners EN free floaters

Productiviteitstips & life hacks voor planners EN free floaters

Productief kunnen zijn wanneer dat gevraagd is, is een prettige skill om te hebben en het loont dan ook om wat tijd te stoppen in het perfectioneren van deze skill. Door samengewoond te hebben, ontdekten wij dat wij op twee hele verschillende manieren productief zijn. Of per conclusion: bij productiviteit is er no "one size fits all". Terwijl Maritza met passie To Do lijsten schrijft, is Aaldriks 'to do' deze met passie ontwijken. Zo houden wij er beiden andere trucjes op na die voor ons werken. En dat is waardevolle kennis voor de Healthy Chats members dachten wij zo!

Daarom zijn we er weer met deze podcast over productiviteitstips en life hacks die niet alleen maar de toch al geboren planners en structuur junkies onder ons helpen ;-) 

Feb 17, 202042:51
BODY IMAGE, AFVALLEN & HOE MOOI JE BENT - Wat wij vrouwen van mannen kunnen leren

BODY IMAGE, AFVALLEN & HOE MOOI JE BENT - Wat wij vrouwen van mannen kunnen leren

Weet je dat je prachtig bent? De mannen in jouw leven weten dat wel. Ze kijken niet naar jou zoals jij naar jezelf kijkt. Ze behandelen je niet minder goed omdat je kleding niet mooi zit, je billen putjes hebben of omdat je niet op het gewicht bent waar je zou willen zijn. En toch doen we dat zelf wel.
Vrouwen zijn ontzettend hard voor zichzelf en het is tijd dat we daar voor verandering in brengen. 

In deze feel good Podcast vraagt Maritza aan Aaldrik hoe mannen naar de vrouwen in hun leven kijken en wat wij vrouwen daarvan over zelfliefde kunnen leren. 

Jan 06, 202048:12
ADVENT-PODCAST - Onze 24 beste health & fitness tips

ADVENT-PODCAST - Onze 24 beste health & fitness tips

Jingle bells, jingle bells, jingle all the way, oh how can I melt my bad habits all away? Well, in deze podcast special delen wij met jou welke 24 tips ons het meeste helpen om het hele jaar door sterk, fit, gezond & op een prettig gewicht te blijven. Sporttips, voedingstips, praktische tips & achter deurtje 24 natuurlijk onze grootste en belangrijkste tip van allemaal.. 

Namens The Healthy Chats Team een gelukkige & gezonde kerst en een jumping 2020!

Dec 11, 201954:25
GELD, TIJD, TEGENSLAGEN & DURF - Wat moet je overhebben voor ondernemen?

GELD, TIJD, TEGENSLAGEN & DURF - Wat moet je overhebben voor ondernemen?

Na een openhartige update over ons leven nemen we jou vandaag mee in een volgende podcast over ondernemen. We are guilty of this too, we laten het allemaal prachtig lijken: vrijheid, verre reizen, gratis producten en een hoop lol. But it comes at a price! Zelfstandig ondernemen vraagt namelijk ook het een en ander van je. We praten over de grootste offers die wij moeten brengen, gratis werken, tegenslagen en je onbegrepen voelen. De positieve aspecten overwegen! Maar na deze podcast heb jij er een realistische kijk op en weet of het ook voor jou is weggelegd! 

Nov 21, 201901:12:37
DEBUNKING YOGA MYTHS - Guest Chat met Yogi Jolein Schram

DEBUNKING YOGA MYTHS - Guest Chat met Yogi Jolein Schram

Did you know... Het begrip 'fitness' beschrijft meer dan alleen zwaar kunnen trainen in de gym of een half uur ononderbroken kunnen hardlopen. Wie écht fit is, beheerst volgens de officiële definitie alles: cardio, kracht en flexibiliteit. En als we aan flexibiliteit denken, komen we al snel bij yoga uit. Aaahh yoga.. Een lekker rustige sport voor zweverige vrouwen.. Or is it?

Vandaag hebben we Yogi Jolein Schram op de podcast die ons een andere kijk geeft in de yogaleer en een hele hoop vooroordelen weerlegt. Denk je dat yoga niks voor jou is? Dat dachten wij dus ook. 

Veel plezier met luisteren & namasté! 

Oct 08, 201901:14:00
CHIT-CHAT met Mar - Real girl talk over eten & trainen voor je hormonen, period cups, cyclus & natuurlijke anticonceptie

CHIT-CHAT met Mar - Real girl talk over eten & trainen voor je hormonen, period cups, cyclus & natuurlijke anticonceptie

Het is tijd voor onze eerste Chit-Chat op The Healthy Chats Podcast! Een podcast met een van ons over een thema waar wij veel mee bezig zijn en op een persoonlijke manier met jullie willen delen. Deze keer vertelt Maritza over hoe je met je voeding en training rekening kunt houden met je cyclus en hormonen. Er wordt een eerlijk woordje gewijd aan period cups, de pil, bekkenbodem klachten, yoni-eggs en het hardnekkige geloof dat er in soja vrouwelijke hormonen zitten. Klaar voor deze echte sister heart-to-heart? Press play!

Sep 15, 201945:12
Hoe oordelen over jezelf de relatie met je lichaam in de weg staat - Incl. BODY POSITIVITY, SCHOONHEIDSIDEALEN & JULLIE AANNAMES OVER ONS

Hoe oordelen over jezelf de relatie met je lichaam in de weg staat - Incl. BODY POSITIVITY, SCHOONHEIDSIDEALEN & JULLIE AANNAMES OVER ONS

Oordelen is a part of being human, we all do it. Maar dat maakt het niet goed. In deze podcast delen we aan de hand van een persoonlijk voorbeeld met je hoe oordelen je objectieve lichaamsbeeld vertekent en zo een goede relatie met jezelf in de weg staat. We talk: maatschappelijke schoonheidsidealen, de kansen maar ook valkuilen van body positivity & we doen iets wat we nog nooit gedaan hebben: We spelen live op de podcast Assume something about us en confronteren elkaar met jullie oordelen over ons! Is Aaldrik echt zo serieus? Heeft Maritza een eetstoornis? En, hebben wij een relatie!? Soon you will know...

Sep 01, 201958:08
THE REAL LIFE - Life updates, grenzen aangeven & hoe wij in de praktijk naar ons lichaam luisteren

THE REAL LIFE - Life updates, grenzen aangeven & hoe wij in de praktijk naar ons lichaam luisteren

Luisteren naar je lichaam - Het is geen einddoel maar een reis op zich. And we are still on it! In deze podcast vertellen wij je hoe we dat in de praktijk doen, hoe we lichamelijke en mentale grenzen aanvoelen en naar elkaar communiceren en hoe we ons lichaam "tracken" op een natuurlijke manier, zonder cijfertjes of teveel gebruik van everybodys all-time frenemy: de weegschaal. 

Tijd voor een heerlijke eerlijke chitty chat waarin je hoort dat het bij ons ook niet altijd op rolletjes loopt en hoe wij daarmee omgaan. 

Trigger warning: It ain't pretty.

Aug 11, 201942:04
MASTER YOUR MIND(SET)! - Waarom veranderen zo moeilijk is en hoe het je toch lukt

MASTER YOUR MIND(SET)! - Waarom veranderen zo moeilijk is en hoe het je toch lukt

Diepliggende processen in onze hersenen bepalen ons handelen. Ook wanneer we willen veranderen krijgen we te maken met hoe we "wired" zijn. Kennis van de mind, eerlijkheid tegenover jezelf en de juiste mindset helpen je doelen te behalen. Terwijl uitstel, zelfsabotage en twijfel dit in de weg staan. Wil jij de baas worden van jouw mind? Master in het sturen van je gedrag, excelling in verandering en persoonlijke groei? Then ears open wide, wij nemen je mee op een achtbaanritje langs jouw neuronen.

Jul 05, 201901:03:39
HOW TO WORK OUT - Beginnen, opbouwen & blessures + Hoe wij zelf trainen

HOW TO WORK OUT - Beginnen, opbouwen & blessures + Hoe wij zelf trainen

Podcast #5 coming through! En we gaan dieper met jullie dan ever: ASMR, kaal worden, bedpartners en de wetenschap van sporten. Voor iedereen die (nog) niet naar de sportschool durft, voor iedereen die al eens een blessure heeft gehad, en voor iedereen die meer uit zijn training wil halen: een podcast over hoe wij trainen, tips om te starten en op te bouwen. Voorkom deze fouten en ongeschreven gymregels, or you're getting roasted!!! like Aaldrik.

Jun 22, 201901:15:13
MINDSET, ZELFVERTROUWEN, GELD & BEING REAL - Confidence Tips Voor Beginnende Ondernemers

MINDSET, ZELFVERTROUWEN, GELD & BEING REAL - Confidence Tips Voor Beginnende Ondernemers

Dit is GEEN podcast waarin we je vertellen how to grind, online commerce & grow rich! Dit is onze confidence boost aan alle jonge, inspirerende ondernemers out there. We believe in you!
We praten openlijk over: netwerk borrels, onze grootste fouten, geld, vrijheid vs. onzekerheid en echt zijn op social media. Stop alle tips, tricks en verhalen in je pocket die bij jou passen & now go and add your stuff to the world! 

Yo Ho! A pirate's life for me! 

Jun 08, 201901:18:54
Alles over ALCOHOL, SOCIALE DRUK, CHEATDAYS & GUILTY PLEASURES - Hoe wij balans houden en genieten

Alles over ALCOHOL, SOCIALE DRUK, CHEATDAYS & GUILTY PLEASURES - Hoe wij balans houden en genieten

This podcast has it all! Van onze juicy ervaringen met alcohol, de cheats & treats waarmee je ons 's nachts uit bed kunt krijgen, de psychologie van maat houden en omgaan met sociale druk. Be prepared for a good laugh, persoonlijke verhalen & informatie you don't wanna miss out on!

Apr 23, 201901:06:02
ON TOUR! Al onze gezonde & plantaardige tips voor op reis

ON TOUR! Al onze gezonde & plantaardige tips voor op reis

We are back van een weekje New York!!! Hoe vaker we reizen, hoe beter we erin worden om dit op een gezonde manier te doen. Daarom besloten we met jullie maar liefst 20 tips te delen die we de afgelopen jaren verzameld hebben over gezond en plantaardig eten op vakantie. Hoe doe je dat als je bijvoorbeeld de enige bent in je familie die gezond wil eten? Hoe maak je het jezelf zo makkelijk mogelijk om na de vakantie je oude routine weer op te pakken? You learn it here! En natuurlijk zit deze podcast ook weer vol persoonlijke verhalen en weetjes die je alleen als insider van The Healthy Chats krijgt!

Mar 29, 201935:36
LET'S DO PODCAST! - Mijn weg naar fitness en gezondheid

LET'S DO PODCAST! - Mijn weg naar fitness en gezondheid

Let's do podcast! Tot ik Personal Trainer was en een eigen bedrijf had voor voedingscoaching én zelf een sterk en gezond lichaam waar ik blij mee ben, heb ik een hele weg afgelegd. In mijn eerste podcast neem ik je mee langs een tijdlijn van de meest ingrijpende, memorabele en leerzame momenten op mijn weg naar fitness en gezondheid. Welkom bij de Plantifulplan Podcast: Healthy Chats! 

Mar 09, 201951:12