Skip to main content
Spotify for Podcasters
Marketing.hu Podcast

Marketing.hu Podcast

By BROCASTERZ

A Marketing.hu Podcast, egy olyan műsor ahol marketing, brand és kommunikációs szakemberek történeteit ismerheted meg, akik nap, mint nap alakítják a hazai marketing világát és jövőjét!

Az adások során őszintén mesélnek szakmáról, karrierjük csúcspontjairól és huppanóikról, magánéletükről, a múlt tapasztalatairól és persze a jövőt befolyásoló trendekről is.

Maradj velünk és ismerd meg a legsikeresebb hazai kampányok és szakemberek mögötti valós történeteket!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Szilva Mónika – Tesco | „Az ár lett olyan érték, ami élmény a vásárlóknak.”

Marketing.hu PodcastMar 30, 2023

00:00
36:20
Szilva Mónika – Tesco | „Az ár lett olyan érték, ami élmény a vásárlóknak.”

Szilva Mónika – Tesco | „Az ár lett olyan érték, ami élmény a vásárlóknak.”

Az infláció mértéke jelentősen megváltoztatta a fogyasztói szokásokat, hiszen az élelmiszervásárlás a magyar háztartások havi büdzséjéből nagyon nagy szeletet hasít ki. Erre a kihívásra a Tesco különleges módon reagált. Szilva Mónika, a Tesco Vásárlói Élményért felelős igazgatója 2021 augusztusában csatlakozott az áruházlánchoz, 24 év Nestlénél töltött évet követően. Szerteágazó ismereteinek köszönhetően új szemléletet és lendületet hozott a szektorba. Az epizód során mesélt a váltásról és beavatott minket abba is, hogy milyen módon növelhető a vásárlói élmény és hogyan lehet ezt a nem mindennapi területet válságálló módon menedzselni.     „Arra törekedtünk, hogy a kompromisszum, amit kötnie kell a vásárlónak minél kisebb legyen” – osztotta meg velünk Szilva Mónika a kulcsgondolatát a Marketing.hu Podcast adásában. A magyar fogyasztók az inflációs helyzet előtt is meglehetősen ártudatosak voltak. Azóta azonban marketing szempontból is kiemelt feladat, hogy a legmegfelelőbb értékajánlatot kapják a vásárlók. A Tesco széles termékkínálata lehetőséget nyújt arra, hogy a bevásárlókosár megtöltése ne a lemondásokról, hanem az élményszerzésről szóljon. Mennyire szólhat bele az árazásba a marketing? Hogyan fejlődött a Tesco Klubkártya az évek során? Mi jellemzi a magyar fogyasztói szokásokat az infláció óta? Mivel lehet leginkább ösztönözni a vásárlói hűséget? Mi az a “Helping hands” program? Sok más izgalmas tapasztalat mellett ezekre is fény derül az epizód során. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenesen a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, a közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Mar 30, 202336:20
Szinai Ádám – CIB Bank | „Nem az árral versenyzünk, a szolgáltatás minőségével különböztetjük meg magunkat.”

Szinai Ádám – CIB Bank | „Nem az árral versenyzünk, a szolgáltatás minőségével különböztetjük meg magunkat.”

A 2008-as válságban a CIB Bank szenvedte el a legnagyobb veszteségeket, mégis sikerült felvirágoztatni egy üzleti modell és szemléletváltás segítségével. Szinai Ádám, a CIB Bank marketing és kommunikációs igazgatója már több, mint 23 éve dolgozik a bankszektorban és átélt  jó néhány embert próbáló időszakot. Az epizód során arról mesélt, hogyan lehet válságálló marketing tevékenységet végezni és milyen szemlélet alapján lehet egy valóban támogatásra és delegálásra épülő vállalati kultúrát létrehozni, nehéz piaci helyzetben is. „A válságban se felejtsük el, hogy mindannyian emberek vagyunk” – fogalmazta meg Ádám a kulcsgondolatát a Marketing.hu Podcast adásában, aki szerint a CIB bank sikere annak köszönhető, hogy egy speciális célcsoportot választottak ki és értik a fogyasztók gondolkodását, viselkedését. Emellett pedig egy olyan közegben dolgoznak, ahol az egyedi teljesítményértékelő rendszernek köszönhetően az emberi szempontokat is figyelembe véve tudják támogatni és motiválni egymást. Hogyan lehet talpon maradni válság idején? Hogyan változik a márkakommunikáció szerepe a recesszióban? Egyáltalán mi ilyenkor a marketing szerepe? Milyen innovatív módszerekkel dolgozik a CIB? Milyen tanulságokat vontak le az előző válság idején? Melyek azok a  tanácsok, amelyeket cégvezetőként érdemes megszívlelni? Többek között ezekre a kérdésekre kaphatsz választ az epizód meghallgatása során, gyakorlati példákkal is alátámasztva. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenesen a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, a közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Jan 27, 202342:05
van der Wildt Nikolett – Szentkirályi | „A termék csomagolása egy iszonyatosan erős marketing eszköz”

van der Wildt Nikolett – Szentkirályi | „A termék csomagolása egy iszonyatosan erős marketing eszköz”

A Szentkirályi az egyik legismertebb magyar márka, igazi love brandnek számít még annak ellenére is, hogy az ásványvíz szektor nehezített pálya a fogyasztók megnyerése szempontjából. Van der Wildt Nikolett, a Szentkirályi Magyarország Kft. marketing vezetője több, mint 7 éve kíséri figyelemmel a márka életét. Az epizód során mesélt arról, hogyan vezetett idáig a személyes karrierútja, és milyen fejlődési utat járt be a méltán híres helyi márka az évek során. „Megérintette az embereket, hogy egy kis magyar márka felvette a versenyt a multikkal” – meséli Nikolett a Marketing.hu Podcast adásában, aki szerint a Szentkirályit övező szeretet ennek a nem mindennapi sikertörténetnek is köszönhető. S habár a márka töretlenül népszerű, a folyamatos innováció és fejlődés elengedhetetlen, a fiatal generáció megnyeréséhez pedig már a fenntarthatósági szempontok sem elhanyagolhatók. Ráadásul az ásványvíz és a helyi márkák mellett a PepsiCo termékei is helyet kaptak az elmúlt években a palettán, így a cégvezetés mára a multinacionális és a kis márkák menedzselésével foglalkozik egyszerre. Milyen sajátosságai vannak a helyi márkáknak? Melyek azok a faktorok, amelyek leginkább befolyásolják a lojalitást? Hogyan jelennek meg a fenntarthatósági törekvések a gyakorlatban és a márkakommunikáció során? Sok más izgalmas gondolat mellett az epizód során ezekre a kérdésekre is fény derül. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenesen a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, a közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Jan 13, 202352:29
Fazekas Bálint – Euronics | „Fogyasztói szokásokra csak innovációval lehet reagálni.”

Fazekas Bálint – Euronics | „Fogyasztói szokásokra csak innovációval lehet reagálni.”

Az Euronics néhány év leforgása alatt, kizárólag offline kereskedőből a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú webáruházzá vált és stabilan tartja a pozícióját az árbevétel tekintetében is a TOP 10-es listán. Fazekas Bálint az Euronics kereskedelmi ügyvezető igazgatójaként bekerült a TOP 50 marketing döntéshozó közé. A Marketing.hu Podcast adásában megosztotta, hogyan ment végbe a teljes infrastruktúra, imázs és termékpaletta váltás a cég életében és miként hódították meg az online piacot is a változásoknak köszönhetően. Az epizód kiderül, hogy milyen módon lehet ennyi változást marketing szempontból menedzselni és a végeredményt elfogadtatni a vásárlókkal is. Lehull a lepel arról is, hogyan és miért került bevezetésre a saját márka és mik az Euronics távlati céljai. Kiderül továbbá, hogy a mitől különleges az Euronics szervezeti felépítése, és milyen sajátos vezetői elveket vall Fazekas Bálint, aminek a sikereit köszönheti. Körbejártuk az is, hogyan lehet a leghatékonyabban fejlődni és a meglévő tudást megosztani a szervezet többi tagjával. Miért fontos hibázni? Milyen tanulsága van a jelenlegi válsághelyzetnek? Hogyan változtak az elmúlt években a fogyasztói szokások és milyen módon lehet rájuk hatékonyan reagálni? Többek között ezekre a kérdésekre kaphatsz választ az epizód meghallgatása során, továbbá arra is, hogy milyen marketing innovációs folyamatok várhatók még a jövőben. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenesen a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, a közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Dec 29, 202259:47
Kovács András Péter – Telekom | „A hosszútávú márkanövekedés kulcsa, hogy támpontként szolgáljon a társadalomban.”

Kovács András Péter – Telekom | „A hosszútávú márkanövekedés kulcsa, hogy támpontként szolgáljon a társadalomban.”

A Telekom az elmúlt 2 évben egy agilis átalakuláson ment keresztül, amellyel méginkább bebetonozta piacvezető szerepét a szektorban. Kovács András Péter, a Magyar Telekom tartalom- és marketingkommunikációs vezetője, a Marketing Summit Hungary 11. helyezését érte el a TOP 50 marketing döntéshozói rangsorán. A beszélgetés során megosztotta, hogy milyen módon ment végbe a szervezeti átalakulás, valamint mitől egyedi és hatékony a Telekom márkakommunikációja. Mindemellett a Marketing.hu Podcast jelen adásából az is kiderül, hogy megfér-e egymás mellett a sales fókusz és az értékteremtés. Fény derül arra, hogy az okoseszközök rontják vagy javítják az emberi kapcsolatok minőségét. Hol kezdődik és meddig tart egy márka társadalmi felelőssége? Milyen módon építhető ki hosszútávú elköteleződés a jelenlegi felgyorsult és bizonytalan világban? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ az epizód meghallgatása során, továbbá arra is, hogy miért fektet kiemelt hangsúlyt a vállalat az érzelmi felhajtóerő és a különböző szegmensek viselkedésének felkutatására és milyen rendhagyó módszerekkel teszi azt. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenesen a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, a közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Dec 08, 202249:34
 Metykó Tibor – KÉSZ Csoport | „Nincs olyan biznisz, ami B2C kommunikációs láb nélkül tudna működni.”

Metykó Tibor – KÉSZ Csoport | „Nincs olyan biznisz, ami B2C kommunikációs láb nélkül tudna működni.”

Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalati csoportja -a KÉSZ Csoport- idén ünnepli 40. születésnapját. Sikerük marketing szempontból is töretlen, hiszen ma már iparági véleményvezérnek számítanak. A Marketing.hu podcast jelen adásában Metykó Tibor, a KÉSZ Csoport marketingkommunikációs igazgatója, osztotta meg értékes tapasztalatait arról, hogy milyen kihívásokkal nézett szembe, amikor multinacionális szemlélettel megérkezett egy merően más környezetbe és hogyan varázsolta csapatával az építőipar témáját tömegek számára vonzóvá. Elmesélte azt is, hogy mitől hatásos a márkakommunikációjuk és hogyan szereztek a kezdeti fázisban referenciákat. Emellett pedig szóba került az is, hogy milyen a szegmens megítélése, létezik-e hatékony B2B kommunikáció B2C láb nélkül, hogyan hat a márkára a jelenlegi gazdasági környezet és milyen módon veszi ki a cég a részét a társadalmi felelősségvállalásból. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenesen a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, a közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Nov 17, 202255:35
Szabó Zoltán – RTL | „Az egész cég átalakulóban van, nem csak a marketing és az arculat.”

Szabó Zoltán – RTL | „Az egész cég átalakulóban van, nem csak a marketing és az arculat.”

A 25 éves évfordulója alkalmából, teljes arculatváltáson és belső kommunikációs megújuláson esett át az RTL Magyarország, kiemelt szerepet szánva a jövőben a digitális platformoknak. Szabó Zoltán, az RTL Magyarország marketing igazgatója, mesélt arról, hogyan zajlott a közel egy éves projekt és milyen hatalmas változásokon megy keresztül a lineáris tévézés. Zoltán a Marketing.hu Podcast jelen adásában arról is beszélt, hogy a digitalizáció következtében hogyan alakulnak át a tartalomfogyasztási szokások, és ezek a folyamatok milyen változásokat idéznek elő a nemzetközi és a hazai piacon. Megosztotta továbbá, hogy miért indít az RTL is streaming szolgáltatást, mit érdemes tudni az rtl.hu híroldallá alakításáról és milyen konkrét lépésekben zajlott az arculatváltás komplex folyamata. Az adásból kiderül az is, hogy miben tér el a magyar leányvállalat marketingtevékenysége az anyacégétől, és miért nem kell aggódni a magyar brand jövője miatt. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenesen a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, a közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Nov 04, 202239:25
Varga Anita – Rossmann | „Elkezdtük tesztelni, hogy mi van akkor, ha a papírújság nem szent tehén.”

Varga Anita – Rossmann | „Elkezdtük tesztelni, hogy mi van akkor, ha a papírújság nem szent tehén.”

Egy 230-nál is több bolttal rendelkező kiskereskedői hálózat sem mehet el az adatvezérelt, digitális megoldások mellett, míg az boltok támogatása és az offline felületek is prioritást kell, hogy élvezzenek. Varga Anita 10 éve egy négy fős marketing csapathoz csatlakozva érkezett a Rossmannhoz. Immáron pedig egy több mint 30 fős marketing osztály vezetőjeként támogatja Magyarország egyik legnagyobb drogérialáncát. Ebben az időszakban pedig a Rossmann marketing tevékenysége is elmozdult az akciós újságok szerkesztésének irányából egy komplex marketing rendszer működtetése felé. Anita a Marketing.hu Podcast jelen adásában a digitalizáció rájuk gyakorolt hatásáról, a boltok és a digitális megoldások összehangolásáról, a szolgáltatások népszerűsítéséről és arról is mesél, hogyan gondolkozik az adat alapú marketingről kiskerekedői perspektívából.  Szó lesz ezek mellett még arról is, hogy a válság milyen hatást gyakorol a Rossmann-ra és ennek fényében, hogyan készülnek fel az elkövetkező időszakra. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenesen a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, a BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Oct 13, 202238:01
Csanak Gabriella & Tóth András Mihály – Microsoft | „Ne az vezényelje az értékesítést milyen budget-et akarunk elérni."

Csanak Gabriella & Tóth András Mihály – Microsoft | „Ne az vezényelje az értékesítést milyen budget-et akarunk elérni."

Windows, Excel, kékhalál, Flight simulator, Xbox… Talán ezek a szavak jutnak eszünkben először, amikor a világ egyik legnagyobb technológiai cégére gondolunk. Azonban számos olyan üzleti szolgáltatás is van, ahol a Microsoft szintén jelentős szereplő A Marketing.hu Podcast jelen adásában Csanak Gabrieall és a Tóth András Mihály mesélnek milyen egy globális cégnél a marketing gépezet és hogyan használják össze egymással munkájukat, vagyis a marketing kommunikációt és a sales-t és hogyan lehet a brand awarness-t növelni ezeken a területeken. Szó lesz arról hogyan mérik egy webinar sikerességét, hogyan fonódhat össze a data-driven marketing és az engagement, hogyan érdemes egy whitepaper sikerességét mérni. Gabriella és András továbbá mesélnek emellett a magyar felsőoktatásról, hogyan rekrutálnak proaktívan még nem látható pozíciókra és saját belsős megoldásaikat hogyan értékesítik egy szélesebb publikum számára. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenesen a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, a BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Sep 30, 202201:02:43
Bujáki Zsolt – Porsche Hungaria | „Utaztatjuk a brand-et a fogyasztó fejében.”

Bujáki Zsolt – Porsche Hungaria | „Utaztatjuk a brand-et a fogyasztó fejében.”

Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenesen a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, a BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Sep 12, 202259:18
Szalóky Tóth Judit – Coca-Cola |„A globális hulladékprobléma részesei vagyunk, de a megoldásnak is.”

Szalóky Tóth Judit – Coca-Cola |„A globális hulladékprobléma részesei vagyunk, de a megoldásnak is.”

Szalóky-Tóth Judit életpályája igazi színkavalkád. Az Unilever marketing vezetőségtől kezdve a Zwack marketing-kommunikációs igazgatói pozícióján át a Neielsen ügyvezetőjeként eljutott a Coca-Cola vállalati kapcsolatok és fenntarthatóságért felelős igazgatói pozíciójába. Adásunkban elmeséli hogyan építette sikeres marketing karrierjét, egy olyan hitvallásra építve, hogy csak olyan dolgokkal fog foglalkozni, amivel kapcsolatban teljes elköteleződést tud táplálni. Továbbá, bevezet minket milyen egy, a világ legkomplexebb cégnek menedzsment tagjaként dolgozni és milyen érzés amikor a világ bármely pontján lévő boltba besétálva olyan termékekkel találkozik, amik márka-kommunikációján nap, mint nap ő is dolgozik. A beszélgetés során természetesen amellett sem megyünk el, hogy milyen átgondolt, összetett munka és stratégia áll a Coca-Cola fenntarthatósági céljainak gyakorlati megvalósítását mögött és Judit hogyan tesz mindezért vállalati kapcsolatok igazgatójaként és egyáltalán mi jellemzi ezt a pozíciót egy ekkora méretű cégnél. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenesen a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, a BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Sep 07, 202246:06
Hinora Ferenc – Magyar Marketing Szövetség |„A marketinget szeretném egy magasabb polcra helyezni.”

Hinora Ferenc – Magyar Marketing Szövetség |„A marketinget szeretném egy magasabb polcra helyezni.”

A marketing gazdaságmotorizációs szerepe vitathatatlan, de fontos válaszokat tud adni a társadalmi és környezeti kihívások kezelésére is. A Marketing.hu Podcast vendége ezúttal Hinora Ferenc, a Magyar Marketing Szövetség elnöke, a Positive Adamsky alapítója. Szakmai életútjának köszönhetően különleges rálátással rendelkezik a hazai reklámszakma és ügynökségi világ elmúlt  két évtizedére. A beszélgetésben többek között szó esik arról, miért számít ritkaságnak a magyar piacon, ahogy a Positive Adamsky a kezdetekkor építkezdeni kezdett, miért kell és hogyan lehet egy jól menő ügynökséget új brand-el felruházni, illetve arról is, miért az akvizíciókban rejlik a  fejlődés kulcsa… “Egy szakmai szervezet már nem csak arról szól, hogy érdekképviseletet végezzen.” - állítja Ferenc a Magyar Marketing Szövetség kapcsán, amikor az elmúlt évek feladataira és célkitűzésre terelődik a téma. Megismerhetjük Ferenc elnöki ciklusainak fő kihívásait, valamint azt, hol tart most és milyen irányba kell továbbvinni a marketingszakma edukációját. Ennek egyik fontos eszközeként pedig szóba kerül a Marketing Summit is, melynek fő célkitűzése, hogy felkészítse a döntéshozókat és a marketingtevékenységet végzők széles táborát a következő időszak szakmai kihívásaira. Ne felejts el velünk tartani a további adások során se (és ne hagyd ki az eddigieket sem), ahol a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé - legyen szó karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség támogatásával, a BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Jul 01, 202243:08
 Dr. Fazekas Ildikó – ÖRT | „A reklámba vetett hit megtartásához tisztességesen és jól kell kommunikálni.”

Dr. Fazekas Ildikó – ÖRT | „A reklámba vetett hit megtartásához tisztességesen és jól kell kommunikálni.”

Marketing.hu podcast adásunkban Dr. Fazekas Ildikó az Önszabályozó Reklám Testület igazgatója, az Európai Önszabályozó Reklámszervezet (EASA) vezetőségi tagja, korábbi elnöke beszél arról, hogy lett a versenypiac úttörő marketingeséből tanár, hogy tud hozzájárulni az Önszabályozó Reklám Testület egy cég sikerességéhez, hogy mit tesznek azért, hogy a márkák által kommunikált üzenetek ne üres szavak legyenek és, hogy hogy tudnak fellépni az úgynevezett greenwashing ellen. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenesen a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, a BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Apr 13, 202252:28
Szalkai Réka – Mastercard | „A fenntarthatóság egyszerre hitvallás és márkaérték.”

Szalkai Réka – Mastercard | „A fenntarthatóság egyszerre hitvallás és márkaérték.”

Marketing.hu podcast adásunkban Szalkai Réka a magyarországi Mastercard marketingigazgatója mondja el, hogy mit tud hozzáadni a marketing egy globális márka ismertségéhez, hogy a brand ereje, hogy tud hozzájárulni az üzleti eredmények sikeréhez, hogy mit ért az alatt a cég, hogy a Mastercard „priceless” és, hogy a pénzügyi szektorban milyen szerepet tölt be a fenntarthatóság az ügyfelek választásánál. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenesen a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a www.marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, amely a Brocasterz közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Mar 30, 202231:42
Wilheim Gábor – Dreher | „Az igazság pillanata a polcok előtt dől el!”

Wilheim Gábor – Dreher | „Az igazság pillanata a polcok előtt dől el!”

A vásárlókkal való intenzív kapcsolat kialakítása és fenntartása nem Excel táblákon keresztül történik. Marketing.hu podcast adásunkban Wilheim Gábor, a Dreher marketingigazgatója mondja el, hogy lett a cég marketing igazgatója, miért gondolja azt, hogy aki egyszer beleszeret az FMCG szektorba az onnan nem igazán fog váltani, miért volt marketing karriernek jó kiindulópontja a piackutatói pozíció és szerinte miért a boltok polcai előtt jön el az igazság pillanata. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenes a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a www.marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, amely a Brocasterz közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Mar 16, 202237:33
Jákó Eszter Júlia – MVM | „2-3 év alatt nagyon nehéz új márkát építeni.”

Jákó Eszter Júlia – MVM | „2-3 év alatt nagyon nehéz új márkát építeni.”

Egy márka ereje adatok alapján mérhető és sikere nagyban függ attól mennyire van megalapozottan felépítve. Marketing.hu Podcast adásunkban Jákó Eszter Júlia, az MVM marketingigazgatója mondja el miként lett a Magyar Villamosművekből MVM és ezzel együtt egy sikeres, erős brandel rendelkező nemzetközi vállalat. Miért mondhatjuk, hogy Magyarországon ők rendelkeznek a legtöbb ügyféllel az összes cég közül? Szóba kerül az interjúban az is, hogy miért fontos másként tekintenünk az energiára, ami mondhatni, mindennek az alapja... Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenes a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a www.marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, amely a BROCASTERZ támogatásával jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Mar 02, 202236:52
Pantl Péter – MOL-csoport | „Egy jó marketinges bármit el tud adni, ha megtanulja a szektort.”

Pantl Péter – MOL-csoport | „Egy jó marketinges bármit el tud adni, ha megtanulja a szektort.”

A csapatsportokból tanult készségek elsajátításától kezdve, egy nyomdaipari vállalkozás vezetésén át, számos országos médium, majd egy nemzetközi porondon is fontos magyar multi marketing vezetéséig - Pantl Péter személyes és szakmai élete sok tanulságot tartogat bárki számára. Legújabb Marketing.hu Podcast adásunkban többek között arról beszélgettünk vele, hogy mit taníthat egy csapatsport versenyszerű művelése, egy szerencsétlen családi esemény okozta váratlan szakmai kihívás egy akkor még csak a húszas évei elején járó (újdonsült) cégvezetőnek. Továbbá Péter betekintést enged, hogyan nyargalt át újságírói, rádiós és szerkesztői karrierjéből a marketing világába és milyen út vezetett egy Bruce Willisel lefolytatott kampányon keresztül Magyarország egyik legnagyobb cégének marketing igazgatói pozíciójáig. Szó lesz értékrendről, stakeholderekről, csapat-dinamikáról, emberségességről, a vezetői felelősségről és a jó brief fontosságáról is. Ne felejts el velünk tartani a további adások során se (és ne hagyd ki az eddigieket sem), ahol egyenes a magyar marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé - legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, amely BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Feb 16, 202246:24
Liptay Gabriella – KPMG | A digitalizáció marketing-lenyomatai – mi tesz jót a marketingnek és a fogyasztónak?

Liptay Gabriella – KPMG | A digitalizáció marketing-lenyomatai – mi tesz jót a marketingnek és a fogyasztónak?

A sikeres marketing mögött a mikro és a makro jelenségek sikeres összehangolása áll. Fontos és szükséges ismerni a világot alakító diverz trendeket és elengedhetetlen ezeket az információkat lehorgozonyi és konkrét feladatokká alakítani. A Marketing.hu Podcast jelen adásában Liptay Gabriellával, szociológus közgazdásszal és nem mellesleg a KPMG marketing és kommunikációs igazgatójával beszélgettünk. Az adás során olyan témák kerültek szóba, mint a szervezeti kultúra fejlesztése, a motiváció megtartásának módjai, a KPMG speciális marketing tevékenysége és a jövő trendjeinek felismerése és ennek megfelelően különböző cégek stratégiájának alakítása. Továbbá szó volt a társadalmi projektek fontosságáról, a stakeholder kapitalizmusról, a szakértők bevonásának kulcsfontosságáról és a nem mainstream kommunikációs csatornák használatáról. Ne felejts el velünk tartani a további adások során se (és ne hagyd ki az eddigieket sem), ahol egyenes a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, amely BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Feb 03, 202244:19
Nagy Zoltán Péter – OTP | „A bankszektorban a digitalizáció a nagy sztori.”

Nagy Zoltán Péter – OTP | „A bankszektorban a digitalizáció a nagy sztori.”

A marketingnek is megfelelő választ kell adnia az újonnan felmerülő felhasználói igényekre, a digitalizációra és az innováció-kényszerre - mindez egy tradicionális banknak mindennapos kihívást jelent, pláne az egyik legkompetitívebb piacon, ahol kvázi szintugrásokkal egyetemben lehet versenyben maradni. Nagy Zoltán Péter 22 éve oszlopos tagja Magyarország egyik legnagyobb vállalatának, az OTP-nek. Ebből a több mint két évtizedből rekord hosszú ideje, immáron 13 éve tölti be a marketing igazgatói pozíciót. Zoltánnal olyan témaköröket érintünk, mint a megfelelő vezetői módszerek alkalmazása, a bankok digitalizációs kihívásainak menedzsmentje és kommunikálása, és persze az állandó szakmai felkészültség biztosításának kulcsa, egy top vezető életében. Ezeken felül olyan komplex feladatok elvégzésének hogyanjáról is szó esik az adásban, mint a teljes bankhálózat marketing tevékenységének átlátása és működtetése, a különböző célcsoportok helyes megszólítása, a személyes és digitális szolgáltatások konzisztens támogatása és összehangolása. Ne felejts el feliratkozni a műsorra és velünk tartani a további adások során se, ahol egyenes a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, amely BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Jan 17, 202255:41
Juhász Péter Tibor – Vodafone | „Nem a márka ismertsége a legfontosabb mutatónk.”

Juhász Péter Tibor – Vodafone | „Nem a márka ismertsége a legfontosabb mutatónk.”

Egy márka erőssége elsősorban a személyes tapasztalatokon, másrészt az ügyfelek problémáinak minőségi megoldásán, és persze a márka megfelelő kommunikációján alapul. A Marketing.hu Podcast jelen adásában Juhász Péter Tiborral, a Vodafone márkaigazgatójával beszélgettünk többek közt olyan aktuálisan fontos témákról, mint a purpose kérdése, a sikeres kampányok kulcsa vagy a telekommunikációs cégek márkakommunikációs specialitásai. Továbbá a megváltozott tartalomfogyasztási szokásokról, a podcast-piac lehetőségeiről és jövőjéről is. Mindezek mellett mesél karrierjének legfontosabb pillanatairól, izgalmas kampányokról (mint például a méltán híres Borsodi Szitu) és arról is szót ejt, hogy végül miért nem szokott rá a dohányzásra. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenes a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, amely BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Nov 30, 202149:52
Mérő Ádám – Coca-Cola | „Love brandnek megmaradni nem könnyű dolog.”

Mérő Ádám – Coca-Cola | „Love brandnek megmaradni nem könnyű dolog.”

Fogyasztói relevancia és agilis, keresztfunkcionális működés áll a jól szervezett, célra tartó marketingtevékenység fókuszában! Mérő Ádám a The Coca-Cola Company nemrég kinevezett Consumer & Shopper Connection európai igazgatója mesél a Coca-Cola szervezeti átalakításáról és sikerességének kulcsáról, új pozíciójának jelentéséről és szerepéről. Továbbá eltérő szakmai témákat érintve mesél márkáik szerepeiről, a "love brand-ség" fenntartásának nehézségeiről, társadalmi ügyek felkarolásáról és olyan megváltozott helyzetekhez való alkalmazkodásról, mint például az ételkiszállítás fogyasztói szokásokra kiterjedő hatásai. Ha tudni szeretnéd hogyan építi fel marketingkommunikációját és stratégiáját egy Coca-Cola szintű cég, mindenképpen érdemes elindítanod ezt az epizódot is! Ne felejts el velünk tartani a további adások meghallgatásával, ahol egyenes a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, az általuk képviselt cégről vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, amely BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Nov 30, 202135:05
Horváth Magyary Voljc Nóra – K&H | „A stratégia az, hogy választok valamit és az összes többit nem.”

Horváth Magyary Voljc Nóra – K&H | „A stratégia az, hogy választok valamit és az összes többit nem.”

A digitalizáció alapjaiban változtatta meg az ügyfelek igényeit, elvárásait a bankszektorban is. Ehhez innovatív termékeken túl – stratégiára illeszkedő innovatív kommunikáció is szükséges. Horváth Magyary Voljc Nóra immáron közel 20 éve alakítja Magyarország egyik legismertebb bankja, a K&H Bank marketingkommunikációját, ügyvezető igazgatóként. Nórával - a rengeteg témából párat kiragadva - a digitalizáció szakmára gyakorolt hatásairól, a pénzügyi szektor koránt sem unalmas kihívásairól, a sikeres stratégia megalkotásának hogyanjáról, a következetesség megtartásáról és az aktualitásokra való helyes reagálásról, valamint a podcast-ok szerepéről, piacra és tartalomfogyasztásra gyakorolt hatásáról beszélgettünk. Ne felejtsd el megnyomni a feliratkozás gombot sem és velünk tartani a további adások során is, ahol más szakemberek is mesélnek a marketing világ kulisszák mögött történő dolgokról és saját karrierjükről egyaránt. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, amely BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Nov 30, 202140:51
Bánhegyi Zsófia – Szerencsejáték Zrt. | „Az igazi emocionális kötődést a PR eszközeivel tudjuk elérni.”

Bánhegyi Zsófia – Szerencsejáték Zrt. | „Az igazi emocionális kötődést a PR eszközeivel tudjuk elérni.”

A PR a szervezet összes érintetti csoporttal kapcsolatban áll és széleskörű eszközrendszerrel rendelkezik – ma Magyarországon ugyanakkor még nincsen abban a helyzetben, amelyben lennie kellene... Marketing.hu Podcast adásunkban Bánhegyi Zsófiát, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatóját és a MPRSZ alelnökét kérdeztük többek között arról is, hogy véleménye szerint milyen a marketing és a kommunikáció, illetve a PR jól működő kapcsolata, merre tart a PR és milyen eszközei vannak. Továbbá mesél a nem rég elkészült PR kutatásukról.  Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenes a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, a piacot alakító aktuális trendekről vagy az általuk képviselt cég marketing stratégiájáról. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, amely BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Nov 30, 202144:51
Szabó Béla – Telekom | „Purpose az, hogy melyik problémában tudunk hitelesen részt vállalni.”

Szabó Béla – Telekom | „Purpose az, hogy melyik problémában tudunk hitelesen részt vállalni.”

A vállalatok kommunikációs tevékenysége jól látható, azonban amit a márka, vagy maga a purpose teremt az ennél sokkal több – ezt megragadva juthatunk el mindenfajta innováció gyökeréhez.  Marketing.hu Podcast adásunkban Szabó Béla, a Magyar Telekom márkakommunikációs igazgatója beszél arról, hogy van-e élet a purpose után, hol van a marketing, a tudományok a kultúra kapcsolódása és egymásra hatása. Az interjúban szóba kerül az is, hogy keveset foglalkozunk az iparágunk helyzetével, ambíciójával és a marketing szakemberek szakmához fűződő viszonyával. Hallgasd meg és tarts velünk a további adások során is, ahol egyenes a marketing világ főszereplői engednek betekintést a kulisszák mögé, legyen szó saját karrierjükről, vagy a piacot alakító aktuális trendekről. További, marketinggel kapcsolatos inspiratív tartalmakért látogass el a marketing.hu-ra! A Marketing.hu Podcast a Magyar Marketing Szövetség podcast sorozata, amely BROCASTERZ közreműködésével jött létre. A műsort vezeti: Sándorfy Adrián.
Nov 30, 202138:28