Skip to main content
Spotify for Podcasters
Poddjuntan

Poddjuntan

By Poddjuntan

Välkommen till podcasten Poddjuntan snackar livsstil! En podd av 3 kvinnor som vill inspirera andra kvinnor till att våga ta för sig mer i livet. Vi pratar om hälsa, träning, empowerment, inredning, makeup och mode. Vi vill bidra med inspiration och motivation till att du ska kunna bil den bästa versionen av dig själv.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Avsnitt 215. It’s the final countdown

PoddjuntanOct 31, 2022

00:00
42:05
Avsnitt 215. It’s the final countdown

Avsnitt 215. It’s the final countdown

It’s the final countdown Denna veckas poddavsnitt är vårt sista poddavsnitt. Vi har poddat varje vecka sedan oktober 2018 och känner nu att det är dags att vända blad. Vi minns tillbaka på alla roliga, värdefulla, intressanta, djupa, lättsamma och spännande samtal vi haft under åren. Både i gruppen men även med alla härliga och inspirerande gäster! Vi säger inte hej då, vi säger Hej! Vi ses säkert igen i något annat sammanhang. Vi vill tacka alla er lyssnare för att ni lyssnat på oss och vi hoppas att ni fått inspiration att bli den bästa versionen av er själva! Hej! Hälsar Anna Bergfors, Michaela Looström och Gianna Stevanovic🌟
Oct 31, 202242:05
Avsnitt 214. Genomtänkt eller övertänkt?

Avsnitt 214. Genomtänkt eller övertänkt?

I veckans poddavsnitt pratar Anna och Michaela om ”Fort och fel” eller ”Better Done than perfect”. Michaela berättar att hon haft många kreativa idéer och gillar quick fix men att resultatet kan bli därefter… Anna har en ny kollega som är hennes raka motsats när det gäller att planera ett gemensamt projekt vilket verkligen lärt henne så mycket. Är du spontan och impulsiv eller en planerande strateg? Vi summerar avsnitt med att var genomtänkt men inte övertänkt.
Oct 23, 202234:52
Avsnitt 213. Rapport från London

Avsnitt 213. Rapport från London

I veckans poddavsnitt återkopplar Anna från sin Londonresa och sin mini-turné hon genomförde där. Anna berättar om hur idéen till sin resa föddes för ca 1 år sedan och hur det var att föreläsa i London. En föreläsning som bygger på hennes erfarenheter av att vara anhörig till en person med tidigare missbruksproblematik och hennes bok som nu finns översatt till engelska. En av hennes viktigaste lärdomar är att allt är möjligt och att man kan uppnå i princip alla sina drömmar, på ett eller annat sätt. Så fortsätt att sätta ena foten framför den andra, du med!
Oct 16, 202233:10
Avsnitt 212. Kunskapens börda är lätt att bära

Avsnitt 212. Kunskapens börda är lätt att bära

”Kunskapens börda är lätt att bära” I veckans poddavsnitt pratar Anna och Michaela om kunskap och studier med fokus på att börja studera när man är äldre. Anna berättar om sin studietid som började när hon var 30 år och slutade med en filosofie magisterexamen i statsvetenskap, bara för att det var kul! Michaela funderar på att börja studera men har ännu inte bestämt sig. Kan veckans poddavsnitt vara avgörande för henne? Lyssna så får du svaret! Och glöm inte bort att Kunskapens börda är lätt att bära!
Oct 09, 202237:10
Avsnitt 211. Coachning som förhållningssätt

Avsnitt 211. Coachning som förhållningssätt

I veckans poddavsnitt reflekterar Anna och Gianna om coachning. Gianna har gått några coachutbildningar, både via arbete och privat medan Anna precis påbörjat en coachutbildning hos Khraft. Vi diskuterar skillnader i coachning utifrån olika områden och landar i att alla kan ha nytta av en coachutbildning då coachning handlar om personlig utveckling och självkännedom. Vi pratar även om vår kommande gemensamma Hälsoboost som äger rum den 26/11 i Eskilstuna på Comfort hotell där vi verkligen kommer ha nytta av våra coacherfarenheter!
Oct 03, 202237:53
Avsnitt 210. Ny på jobbet

Avsnitt 210. Ny på jobbet

I veckans poddavsnitt pratar vi om att vara nya på olika jobb. Vi är alla tre nya på olika jobb och i detta avsnitt pratar vi både om jobben och vad vi gör men även om hur vi är på jobbet. Anna och Michaela landar i att det måste vara ödet eller slumpen som gjort att Anna tackat Ja till sitt nya uppdrag som tillfällig samordnare för satsningen Trygga Unga i Eskilstuna. Dock måste Gianna lämna oss hastigt mitt i avsnittet då Emilia inte var nöjd med sin mammas val att podda…
Sep 25, 202238:09
Avsnitt 209. Lämna din comfortzone!

Avsnitt 209. Lämna din comfortzone!

Lämna din comfortzone I veckans poddavsnitt pratar vi om att lämna eller inte lämna sin comfortzone. Vi delar våra upplevelser av att lämna comfortzone som vi gjort på olika sätt. Vilken idrott skulle Anna aldrig våga prova? Vad lovar Michaela att hon ska sluta med? På vilket sätt utmanade Gianna sig på häromveckan på jobbet? Lyssna på avsnittet så får du svaren! När lämnade du din comfortzone senast? Hur blev resultatet?
Sep 18, 202233:48
Rösträtt och hudvård

Rösträtt och hudvård

I veckans avsnitt pratar Gianna och Mickan om vikten att rösta. Hur partierna pratar ”ner” varandra och vad som händer framåt. Vi glider även in i ämnet hudvård och att Gianna ska börja jobba preventivt för att motverka fler rynkor med hjälp av LumiSpa. Lyssna till avsnittet!
Sep 12, 202237:25
Avsnitt 207. Ödet eller slumpen?

Avsnitt 207. Ödet eller slumpen?

I veckans poddavsnitt berättar Michaela om tre öden hon mötte inom loppet av en kort promenad häromdagen och hur påverkad hon blev av dessa tre separata händelser. Vi pratar om det är ödet eller slumpen som styr det som händer i våra liv. Varför blev Michaela så berörd av dessa händelser? Lyssna på avsnittet så får du svaret…
Sep 04, 202238:03
Avsnitt 206. Tacksamhet

Avsnitt 206. Tacksamhet

I veckans poddavsnitt pratar vi om tacksamhet och vad vi är tacksamma för i livet. Anna berättar om en stark känsla av tacksamhet hon upplevde i samband med ett bad i Borsöknasjön efter en joggingrunda, Michaela berättar att hon är så tacksam för sonens tillfrisknande och Gianna är tacksam för sin förmåga att se positivt på livet och hitta lösningar när hinder uppstår. Vi pratar även om hur tacksam man kan vara och när man går över gränsen… Vi är överens om att otacksamhet kan vara en spegling på att man är ouppfostrad. Vad är du tacksam för?
Aug 28, 202236:56
Avsnitt 205. Framtidsspaning och spekulationer

Avsnitt 205. Framtidsspaning och spekulationer

Framtidsspaning och spekulationer! I veckans poddavsnitt övar vi på att se in i framtiden! Vi gör en framtidsspaning med utgångspunkt 10 år från idag. Året är 2032, Anna är då 63 år, Michaela är 53 år och Gianna är 48 år. Anna tror att hon slipper få betalt i smörgåsar, Michaela har blivit bondmora och Gianna driver stans största kampsportscenter🌟 Lyssna till våra spaningar och spekulationer för våra liv om 10 år i detta avsnitt. Hur tror du att ditt liv ser ut om 10 år?
Aug 21, 202238:41
Avsnitt 204.

Sommarens sista suck och höstens trender

Avsnitt 204. Sommarens sista suck och höstens trender

I veckans poddavsnitt summerar vi sommaren och spanar därefter på höstens trender. Vill du veta vad du ska ha på dig för att vara uppdaterad efter höstens trender och hur du ska sminka dig så ska du lyssna på avsnittet! Vi funderar även på om Gustav Vasas frisyr någonsin kommer igen…
Aug 15, 202241:13
Avsnitt 203. Prestationskrav

Avsnitt 203. Prestationskrav

I detta avsnitt pratar Michaela och Gianna om prestation och prestationskrav. Vi båda har erfarenhet av att känna av pressen på prestation. Men vi pratar även om att det ibland inte är ens egna tankar som sätter pressen, utan något man projicerar på sig själv från andras tyckanden. Vi båda brottas med det på olika sätt i vår vardag och vi hoppas avsnittet även kan ge dig perspektiv.
Aug 08, 202232:26
Avsnitt 202. Anna is to big for Sweden

Avsnitt 202. Anna is to big for Sweden

I veckans poddavsnitt berättar Anna för Michaela och lyssnarna om sin planerade mini-turné till London. Annas bok om att vara anhörig till en person med tidigare missbruksproblematik är numera översatt till engelska och Anna vill nu göra internationell karriär och börjar med den engelskspråkiga delen av världen. Anna berättar åxå om nästa steg i att erövra världen med sin bok… Anna och Michaela pratar även om vikten av att drömma stort och inte hålla tillbaka sig själv. Sitt inte och vänta på inbjudan, bjud in dig själv är kontentan av veckans poddavsnitt!
Jul 31, 202237:39
Avsnitt 201. Vi snackar mat

Avsnitt 201. Vi snackar mat

I detta avsnitt snackar vi om mat. Vi delar vår syn på mat och även vad vi äter och inte äter. Vet du vad det äckligaste Michaela ätit? Vill du veta vad Gianna skulle kunna leva på i matväg? Och vad hände i Etiopien när Anna blev bjuden på gröt? Lyssna på avsnittet så får du svaren!
Jul 24, 202234:10
Avsnitt 200. Jubileumsavsnitt

Avsnitt 200. Jubileumsavsnitt

I veckans poddavsnitt firar vi att vi fyller 200 avsnitt! Vi har poddat sedan oktober 2018 och släppt ett avsnitt varje vecka, året runt! Vi firar med att testa hur väl vi känner varandra efter 200 avsnitt och bestämmer att det måste bli en stor fest när vi fyller 500 avsnitt. Lyssna på avsnittet för att lära känna oss ännu bättre och för att förstå vad som driver oss, år efter år, månad efter månad, vecka efter vecka… Grattis till poddjuntan inspirerar🌟
Jul 17, 202226:32
Avsnitt 199. Så skapar du inre hälsa

Avsnitt 199. Så skapar du inre hälsa

I veckans poddavsnitt pratar vi om inre hälsa och hur man skapar inre hälsa. Michaela tipsar om ett kollagenmedel som hon och hennes företag Nu Skin nyligen lanserat. Gianna tar upp betydelsen av att jobba med sin acceptans och Anna berättar om hennes och Giannas Hälsoweekend som äger rum på Gällöfsta Herrgård den 24-25/9, en hälsoboost där vi jobbar med såväl mental som fysisk hälsa genom självstärkande workshops och pilates. Michaela tipsar oss alla att lyssna på den norska låten Jovial av Freddy Kalas. Vad är ditt bästa tips för en bra inre hälsa?
Jul 10, 202240:31
Avsnitt 198. Att hantera självkritik

Avsnitt 198. Att hantera självkritik

I veckans poddavsnitt tar vi upp en fråga som vi tror att många kan relatera till: att vara självkritisk. Varför har vi oftast så svårt att inse våra kompetenser och kunskaper? Varför förminskar vi oss själva trots att vi kan vara väldigt bra och kunniga inom olika områden? Anna undrar om det räcker att vara en modig ståuppkomiker och Gianna berättar att hon tvivlade på sin förmåga inom taekwondo trots medaljregn. Michaela lovar att köpa ett par bra och promenadvänliga skor omedelbums! Hur känner du inför att vara självkritisk? Är du självkritisk? Finns det något positivt med det? Vad är ditt bästa tips för att inte vara för självkritisk?
Jul 03, 202241:49
Avsnitt 197. 30 frågor på 30 minuter

Avsnitt 197. 30 frågor på 30 minuter

I veckans poddavsnitt kör Anna och Gianna 30 korta frågor som vi måste svara kortfattat och snabbt på. Vad skulle Gianna välja för livsmedel om hon bara fick välja ett? Vilken är den sämsta boken Anna läst? Vad är det galnaste en chef bett Gianna om? Vad borde bli världens åttonde underverk enligt Anna. Lyssna på podden så får du svaren.
Jun 26, 202237:57
Avsnitt 196. Glad sommar

Avsnitt 196. Glad sommar

I veckans poddavsnitt pratar vi om sommaren. Värmen är äntligen här och Michaela påminner oss såklart om vikten av att använda solskydd. Vi pratar om vätskebalansen och fina sommarfötter. Gianna berättar om resan till Serbien med både dop och ettårskalas som hon ser fram emot och Anna längtar till Umeåbesöket. Trevlig midsommar önskar vi dig som lyssnar. Vad gör du i sommar?
Jun 19, 202233:01
Avsnitt 195 SM-guld & taekwondodojo

Avsnitt 195 SM-guld & taekwondodojo

I veckans poddavsnitt pratar vi om barn och träning och vi gästas av en SM guldmedaljör: Dexter ( Michaelas 11 årige son) som nyligen vann SM i Diplomboxning . Dexter berättar om sin träning och sina mål och han siktar självklart på Nordiskt mästerskap, men poängterar också att det viktigaste är att man gör sitt bästa! Gianna berättar om hennes och hennes brors nystartade taekwondoklubb för barn här i Eskilstuna, en klubb som växt på väldigt kort tid, där barn och föräldrar tränar taekwondo samtidigt. Ett mycket inspirerande poddavsnitt du inte får missa.
Jun 12, 202243:34
Avsnitt 194. Hjälp- jag kissar på mig!

Avsnitt 194. Hjälp- jag kissar på mig!

Hjälp- jag kissar på mig! I detta avsnitt pratar Anna och Gianna om bäckenbottensproblem, ett problem som drabbar väldigt många kvinnor (och även en del män). Gianna tipsar om vad man kan göra för att få hjälp, både genom egen träning men även genom andra som är duktiga på denna problematik. Ingen ska behöva lida i tysthet av detta vanliga problem som många skäms för att prata om. Det finns hjälp att få och du är inte ensam!
Jun 05, 202201:21:29
Avsnitt 193. På gång hos poddjuntan

Avsnitt 193. På gång hos poddjuntan

I veckans poddavsnitt delar vi smått och gott från oss och vad som är på gång. Anna återkopplar från hennes medverkan i SM i Poetry Slam där hon insåg att hon är medioker men väljer att se positivt på detta faktum och har ”fött” Miss Medioker istället. Dessutom efterlyser Anna en comedienne som vill vara hennes sidekick… Gianna berättar att hennes pappa nyligen gått bort och att hon fått nytt jobb. Michaela ska på bröllop och letar efter lämplig outfit och lovar att återkomma med resultat från den nya produkt med kollagen som ska lanseras från företaget hon jobbar med…
May 29, 202241:49
Avsnitt 192. Vad kan man dela på sociala medier?

Avsnitt 192. Vad kan man dela på sociala medier?

Vad kan man dela på sociala medier? I detta avsnitt delar vi med oss om hur vi tänker runt frågan vad man delar eller inte delar på sociala medier. Anna berättar att hon börjat med instastories och Gianna berättar att hon är öppen för att lägga ut samarbeten med dottern Emilia, vilket är en debatterad fråga. Michaela tar upp ett dilemma angående huruvida hon vill lägga upp inlägg om produkter som kan väcka en del känslor…
May 22, 202243:19
Avsnitt 191. Älskade hatade ADHD

Avsnitt 191. Älskade hatade ADHD

I veckans poddavsnitt berättar Michaela hur det är att leva med ADHD. Michaela fick sin diagnos när hon var 30 år och detta har såklart påverkat henne, på gott och ont. Michaela berättar om vad bristande impulskontroll och konsekvenstänk kan innebära och hur hon hanterar sin vardag där struktur och rutiner är A och O ( nästan lika viktiga som solskyddsfaktor🤪).
May 15, 202245:14
Avsnitt 190. Tröst och hopp till dig som är anhörig

Avsnitt 190. Tröst och hopp till dig som är anhörig

I veckans poddavsnitt samtalar Anna och Michaela om Annas bok och hennes planer utifrån sin bok om att vara anhörig till en person med tidigare missbruksproblematik. Boken heter ”Jag. Har. Inga. Ord. Kvar” och har nu översatts till engelska då Anna planerar att göra internationell karriär. Dessutom berättar Anna att hon börjat jobba som Anhörigcoach och hoppas att kunna vara en critical friend till andra anhöriga. Ett samtal om tröst och hopp.
May 08, 202241:01
Avsnitt 189. Är det egoistiskt att prioritera sig själv?

Avsnitt 189. Är det egoistiskt att prioritera sig själv?

I veckans poddavsnitt diskuterar vi om det är egoistiskt att prioritera sig själv eller inte. Gianna berättar att hon upplever att det är nästintill tabu att prioritera sig själv som småbarnsförälder. Michaela kände sig kluven när den yngsta sonen blev sjuk och storebror fick stå tillbaka och Anna intygar att det kan vara svårt att prata om att man får prioritera sig själv trots att ens anhöriga inte mår bra…
May 01, 202237:43
Avsnitt 188. Från storrökande soffpotatis till motiverad motionär

Avsnitt 188. Från storrökande soffpotatis till motiverad motionär

I veckans poddavsnitt pratar vi om hur man kommer igång med träning och motion. Michaela och Anna som varit storrökande soffpotatisar berättar om hur de hittat motivation till träning och vardagsmotion. Vårt hetaste tips är att sätta ena foten framför den andra! Gianna tipsar om en grym PPP som alla som löptränar borde ha⭐️ Vet du inte vad en PPP är? Lyssna på poddavsnittet!
Apr 24, 202240:18
Avsnitt 187. Vårkänslor

Avsnitt 187. Vårkänslor

I veckans poddavsnitt har vi vårkänslor! Vi pratar om vårens trender inom kläder, makeup och träning och självklart poängterade Michaela hur viktigt det är med solskyddsfaktor! Gianna tipsar om att mysjogga och vara ute i solen och lapa D-vitamin (med solskyddsfaktor). Anna berättar om sina senaste inköp av rosa och lila byxor så hon nu kan ha blockfärger på vårens outfits. Påsken avhandlas åxå och vi blev chockade över hur mycket godis vi äter under påsken! Lyssna på avsnittet så får du åxå en godischock😄 Presentation av avsnittet
Apr 17, 202236:14
Avsnitt 186. Små och stora livskriser

Avsnitt 186. Små och stora livskriser

I veckans poddavsnitt pratar vi om livskriser, både små och stora, färska och gamla. Anna berättar om hennes kris utifrån att inte ha någon frisyr och hur det påverkar henne negativt. Michaela menar att kriser kan vara utvecklande och leda till något positivt även om det varit tufft mitt i krisen. Gianna berättar om hur hon hanterade en kris som ung vuxen där hon bestämde sig för att inte vara i krisen, ett bra exempel på självledarskap som verkligen kan krävas vid kriser då man lätt tappar fattningen. Hur har du hanterat livskriser? Vad är ditt bästa tips för att hantera kriser?
Apr 10, 202239:44
Avsnitt 185. Poddande gäster från Livskris..ish

Avsnitt 185. Poddande gäster från Livskris..ish

I veckans poddavsnitt gästas vår podd av en annan lokal poddgrupp från vår hemstad Eskilstuna! Lyssna till när Poddjuntan träffar den härliga duon från nystartade podden Livskris..ish med Therese Osden Sandra Azzarri. I Sandra och Therese podd pratar de om olika livskriser, både små och stora kriser, vilket påminner Anna om sin största kris just nu: frisyren, eller snarare icke-frisyren! Du hittar deras podd på Spotify och Anchor🌟
Apr 03, 202245:15
Avsnitt 184. Småbarnsföräldrar och träning

Avsnitt 184. Småbarnsföräldrar och träning

I veckans poddavsnitt pratar Anna och Gianna om hur småbarnsföräldrar kan komma igång med regelbunden träning och rörelse. Många småbarnsföräldrar tycker att det är svårt att hitta både tid och motivation för ett aktivt liv och i detta avsnitt tipsar Gianna som har en 9 månaders baby hur hon gör för att få till motionen i sin vardag, som en livsstil. Ett viktigt tips är att fundera på vad man egentligen gör med tiden som man upplever att man inte har… Och du- all rörelse räknas!
Mar 27, 202244:22
Avsnitt 183. Att bryta ihop och komma vidare...

Avsnitt 183. Att bryta ihop och komma vidare...

I veckans avsnitt pratar Anna, Gianna och Michaela om hur de hanterat svåra situationer och kommit tillbaka. Alla drabbas av olika svårigheter i livet och det är viktigt att komma ihåg att även om det är tufft så finns det vägar för att må bra och komma vidare i livet. Vi är överens om att man måste få sörja ordentligt om man varit med om något riktigt jobbigt men att inte fastna i sorgen. Ibland behöver man söka hjälp och ibland kan man hjälpa sig själv med självhjälp.
Mar 20, 202242:50
Avsnitt 182. Behöver du rensa?

Avsnitt 182. Behöver du rensa?

I veckans poddavsnitt pratar vi om att vi behöver rensa då och då. Det kan handla om att rensa i garderoben, på vinden eller i sminkväskan. Men det kan även handla om att rensa i relationer… Ibland måste man rensa bort vänner eller partners om relationen mellan er är toxic. Särskilt viktigt att klippa av kontakten i en destruktiv relation som kanske till och med är våldsam. Det kan vara svårt men du förtjänar ett bra liv och det finns hjälp att få om du behöver!
Mar 13, 202201:26:03
Avsnitt 181. Så skapar du en lugn vardag i en orolig tid

Avsnitt 181. Så skapar du en lugn vardag i en orolig tid

I veckans poddavsnitt pratar vi såklart om att det just nu pågår ett krig väldigt nära oss och hur detta påverkar oss på olika sätt. Michaela berättar att hon känner sig väldigt stressad över detta och försöker hitta sätt att prata med sina barn om det hela på ett bra sätt. Vi är överens om att vi behöver, kanske mer än någonsin, hitta strategier för att skapa lugn och ro i denna turbulenta tid. Struktur, ordning & reda och rutiner är viktiga faktorer för att behålla lugnet samt regelbunden träning och meditation. Gianna tipsar om Naprapat- Jonas på Instagram när Anna berättar att hon just upptäckt Shaking från kundaliniyogan.
Mar 06, 202241:14
Avsnitt 180. Möt Pernilla S Corizza från Modigt lärande

Avsnitt 180. Möt Pernilla S Corizza från Modigt lärande

I veckans poddavsnitt samtalar Anna med vår inbjudna och inspirerande gäst Pernilla S Corizza från Modigt lärande. Pernilla jobbar som ledarskapscoach, ledarskapsutvecklare och ledarskapsutbildare. Gemensamt för alla olika samspel Pernilla bidrar i, är ett verktyg och en metod som utgår från djup självmedvetenhet, då allt ledarskap startar i en själv. Kommunikation och våra psykologiska behov är något som ligger Pernilla varmt om hjärtat och hon bjuder generöst med sig av sina kunskaper och tillkortakommanden… Lyssna på ett givande avsnitt där kanske du åxå får Aha-upplevelser, precis som Anna fått efter att hon tagit del av Pernillas klokskap.
Feb 27, 202251:08
Avsnitt 179. Hur kan jag bidra till en bättre värld?

Avsnitt 179. Hur kan jag bidra till en bättre värld?

Så kan du bidra till en bättre värld! I veckans poddavsnitt pratar vi om hur vi kan bidra till en bättre värld. Vi pratar både om miljö och klimat utifrån ett hållbarhetsperspektiv, men även om vardagliga goda handlingar och hur vi kan vara mot våra medmänniskor. Vi är överens om att man kommer långt genom att vara snäll, omtänksam och generös och att bidra så mycket man kan till ett bättre klimat.
Feb 20, 202244:32
Avsnitt 178. Oro för barnen-livet ut

Avsnitt 178. Oro för barnen-livet ut

I veckans poddavsnitt pratar vi om ett ämne som vi tror att de flesta föräldrar känner igen sig i- oro för sitt/sina barn. Det verkar som att detta är något allmänmänskligt och det finns där hela livet, oavsett barnets ålder. Gianna berättar om när hon var säker på att lilla Emilia var dödssjuk när hon var rosslig i halsen och lite förkyld. Michaela blev väldigt orolig för att hennes tonårsson ska bli ledsen och sårad när han berättar att han träffat en flickvän och Anna berättar om sin oro för sin vuxne son.
Feb 13, 202242:50
Avsnitt 177. Fridas ceremonier

Avsnitt 177. Fridas ceremonier

Avsnitt 177. Möt Frida från Fridas ceremonier I veckans poddavsnitt möter ni Frida Johansson från Eskilstuna. Frida jobbar som borglig officiant sedan något år tillbaka, ett yrke där hon möter människor i både sorg och glädje. Frida har jobbat som anställd inom vård och omsorg hela sitt liv men bestämde sig för att leva sin dröm och blev egenföretagare och driver nu Fridas Ceremonier. Lyssna på ett inspirerande samtal med Frida Johansson och Anna Bergfors.
Feb 06, 202241:20
Avsnitt 176. Så blir du en YouTuber

Avsnitt 176. Så blir du en YouTuber

I veckans poddavsnitt från Poddjuntan inspirerar snackar Anna och Michaela om Youtube och hur man jobba med sin Youtubekanal. Michaela har en nystartad kanal med främst skönhet, hudvård och makeup men även lite gott och blandat då Michaela är som en gott och blandat godispåse med en massa härliga och oväntade överraskningar. Anna, som har två Youtubekanaler har pausat båda pga brist på både motivation och tid men funderar på att släppa loss miss moster i sin komikerkanal på Youtube… Vi bollar idéer till varandras kanaler men vi uppmanar även alla lyssnare som vill starta sin egna kanal att ”go for it”!
Jan 30, 202242:59
Avsnitt 175. Så skapar du självkänsla!

Avsnitt 175. Så skapar du självkänsla!

Hur skapar du självkänsla? I veckans poddavsnitt fortsätter vi att grotta ner oss i detta med självkänsla och självmedkänsla och vi bjussar på handfasta tips på hur du skapar bättre självkänsla och självmedkänsla. Glöm inte bort att DU har huvudrollen i ditt liv! Några av övningarna vi pratade om är att när du tänker något negativ så ska du avsluta med något positivt. Börja morgonen med att göra positiva affirmationer tex framför spegeln när du borstar tänderna. Tala till dig själv som du skulle göra till din bästa kompis. Ta kommando direkt av en jobbig situation tex komma in i ett rum med nya människor och det kan du göra genom att sträcka på dig, titta i den du hälsar på i ögonen och ha ett handfast handslag.
Jan 23, 202244:51
Avsnitt 174. Vad innebär självkänsla?

Avsnitt 174. Vad innebär självkänsla?

I veckans poddavsnitt från Poddjuntan inspirerar pratar vi om självkänsla. Tanken var att prata om hur DU skapar självkänsla men samtalet landade i att vi började reda ut vad är egentligen självkänsla. Vad innebär självkänsla för dig? Vad är skillnaden på självkänsla och självförtroende? Lyssna på avsnittet för att höra hur vi ser på detta och vad det innebär för oss. Och glöm inte att hålla utkik på podden då detta är ett viktigt ämne som vi kommer att fördjupa oss i.
Jan 16, 202242:29
Avsnitt 173. Vårens trender inom fashion och skönhet

Avsnitt 173. Vårens trender inom fashion och skönhet

I veckans poddavsnitt spanar Anna och Michaela på vårens trender inom fashion och skönhet. Bläckfiskcut och blekta ögonbryn känns inte superlockande för nån av oss. Medan de glossiga läpparna och fortsatt fokus på skonsam hudvård är något vi gillar👍 Vi gillar verkligen att de ribbstickade seten fortsätter som en trend och blockfärgerna med härliga kombos som lila och grönt, rött och rosa eller blått och grönt på våra outfits. Som vanligt är det sällan något helt nytt inom trender utan snarare en återkomst eller tvist på något gammalt men en banbrytande trend som nu finns på catwalken är modeller i plus size. Inte en dag förtidigt!
Jan 09, 202242:02
Avsnitt 172. Så skapar du ditt bästa 2022!

Avsnitt 172. Så skapar du ditt bästa 2022!

Så skapar du ditt bästa 2022! I veckans och årets första poddavsnitt från Poddjuntan inspirerar tipsar vi om hur DU kan skapa ditt bästa 2022 och hur DU kan bli den bästa versionen av dig själv! Under 2022 slutar vi säga att vi ska försöka, vi säger vi ska eller vi ska prova…  Vi ser det stora i det lilla och klappar oss på axeln när vi gör bra saker, oavsett om det är myrsteg eller elefantkliv.  Vi väljer glädje och positivitet. Podden finns där poddar finns och du vet väl att vi släpper ett avsnitt varje vecka av vår inspirerande podd!
Jan 03, 202251:26
Så skapar du ditt bästa 2022

Så skapar du ditt bästa 2022

Så skapar du ditt bästa 2022! I veckans och årets första poddavsnitt från Poddjuntan inspirerar tipsar vi om hur DU kan skapa ditt bästa 2022 och hur DU kan bli den bästa versionen av dig själv🌟 ✨Under 2022 slutar vi säga att vi ska försöka, vi säger vi ska eller vi ska prova… ✨Vi ser det stora i det lilla och klappar oss på axeln när vi gör bra saker, oavsett om det är myrsteg eller elefantkliv. ✨Vi väljer glädje och positivitet Podden finns där poddar finns och du vet väl att vi släpper ett avsnitt varje vecka av vår inspirerande podd!
Jan 02, 202251:26
Avsnitt 171: Gott slut och gott nytt!

Avsnitt 171: Gott slut och gott nytt!

Ny vecka- nytt poddavsnitt!  I veckans poddavsnitt  som dessutom är årets sista, från poddjuntan inspirerar, pratar vi om nyår och hur vi ska fira det och vad vi ska ha för nyårsoutfits. Anna kör en kornblå klänning med ballongärm, Gianna kör termobyxor och Michaela matchar sin fina sminkning med en fin pyjamas. Vi pratar åxå om året som kommer 2022 och vad vi ser fram emot. Gott nytt år önskar vi alla härliga lyssnare! Podden finns där poddar finns.
Dec 26, 202136:29
Avsnitt 170: GOD JUL

Avsnitt 170: GOD JUL

God Jul önskar vi dig! I detta avsnitt fortsätter vi prata om julen och vilka julklappar vi önskar oss, måsten på julbordet och vår rädsla för tomtemasker. Vi hoppas du får en riktigt härlig jul och att du fortsätter lyssna på oss nästa avsnitt!
Dec 19, 202130:18
Avsnitt 169: Återblickar 2021

Avsnitt 169: Återblickar 2021

Ny vecka- nytt poddavsnitt I veckans avsnitt från Poddjuntan Inspirerar ser vi tillbaka på året som gått 2021. För Gianna var det hennes bästa år ever då hennes och Milos dotter Emilia föddes men det var åxå ett tufft år då Gianna drabbades av Covid-19. Annas år var året då hon hittade hem igen, tillbaka till tiljorna och lever nu sin dröm som egenföretagare i kultursektorn. Michaelas år var ett år i kärlekens tecken genom en återförening och dessutom fick hon mersmak av att stå inför publik Podden finns där poddar finns!
Dec 12, 202131:14
Avsnitt 168: Julhets

Avsnitt 168: Julhets

I veckans avsnitt pratar vi om julhetsen som alltid tycks komma varje år innan julen. Julen kommer även se annorlunda ut för Gianna nu när lilla Emilia finns i familjen. Vi pratar högt och lågt och även om hetsen med julklappar och hur vi gör med att möta efterfrågan i våra företag. Lyssna till avsnittet! 
Dec 05, 202133:35
Avsnitt 167: Q&A

Avsnitt 167: Q&A

I veckans poddavsnitt från Poddjuntan Inspirerar svarar vi på era frågor. Lyssnarna har skickat in en mängd frågor som vi svarar på. Vi svarade på frågor om allt från basgarderob till menstrosor och det knasigaste vi varit med om. Fortsätt skicka in era frågor och funderingar till oss. Podden finns där poddar finns
Nov 28, 202139:56
Avsnitt 166: Humor vs allvar

Avsnitt 166: Humor vs allvar

I veckans poddavsnitt från Poddjuntan Inspirerar snackar vi om humor och allvar, om ytterligheter och ytligheter. Anna berättar om varför hon både skriver texter om svåra situationer och om sin standup. Michaela menar att vi kan välja glädje även om vi har det tufft och Gianna ger exempel på hur du kan ge svar på tal om du får en negativ kommentar och hur humor är avväpnande. Podden finns där poddar finns!
Nov 21, 202135:53
Avsnitt 165: Vi har blivit Youtubers!

Avsnitt 165: Vi har blivit Youtubers!

I veckans poddavsnitt från Poddjuntan Inspirerar berättar vi om vår nystartade Youtubekanal som självklart heter Poddjuntan Inspirerar. Vi har börjat spela in rörlig bild vid våra poddinspelningar som även kallas vodcast, att vodda. Vi tipsar även om några Youtubekanaler du inte får missa! Vad vill du se mer av i vår vodcast? Tveka inte att kontakta oss i Poddjuntan InspirerarPodden finns där poddar finns!
Nov 14, 202134:47
Avsnitt 164. Konstutställning om limbo i Eskilstuna

Avsnitt 164. Konstutställning om limbo i Eskilstuna

Denna vecka lyfter vi upp delar av det lokala kulturlivet här i Eskilstuna och du får lyssna till konstnärerna Ann-Margret Johansson-Pettersson och Ulf Rehnholm som pratar om konstnärsskap och att vara kulturarbetare i Eskilstuna. De berättar även om utställningar som du kan besöka just ni om du är i stan. Den ena heter "De tysta, de rädda och de ensammaste" och handlar om barn och vuxna som förr i tiden inte fick begravas i vigd jord av olika skäl. Utställningen ges i Hammarby kyrka i Eskilstuna 31/10-21 till 29/12-21 och du kan läsa mer på Facebook om utställningen och öppettider.
Nov 06, 202136:26
Avsnitt 163: Jubileumsavsnitt

Avsnitt 163: Jubileumsavsnitt

I veckans poddavsnitt firar vi 3 års jubileum med Poddjuntan Inspirerar. Vi bildades 1 oktober 2018 och har nu publicerat 163 poddavsnitt. Vi ser tillbaka och minns alla avsnitt som påverkat oss och alla lyssnare.  Vi släpper ett avsnitt varje vecka på måndagar , allt för att du ska få en bra start på dagen och veckan. Dessutom har vi numera en Youtubekanal där du kan se oss när vi poddarNu ser vi fram emot 163 nya inspirerande avsnitt. Podden finns där poddar finns.
Oct 31, 202134:14
Avsnitt 162: Bästa makeup och hudvårdsrutin

Avsnitt 162: Bästa makeup och hudvårdsrutin

I veckans avsnitt pratar vi om hur du lägger en bra makeup för att göra intryck. En bra bassminkning till jobbet och vad du kan tänka på när du lägger din bas. Hudvårdsrutinen som är den viktigaste basen tycker vi alla att man ska vara noggranna med och det gäller både killar och tjejer. Lyssna på avsnittet för att få mer inspiration!
Oct 24, 202132:56
Avsnitt 161: Dress for success

Avsnitt 161: Dress for success

I veckans poddavsnitt pratar vi om din bästa outfit för att göra intryck på andra. Vad kan man tänka på beträffande kläder när man ska på anställningsintervju eller första dagen på nya jobbet? Behöver man anpassa sin outfit beroende på situation eller inte? Hur blir du dressed for succéss? Lyssna på avsnittet så får du veta!
Oct 17, 202135:23
Avsnitt 160: Vad säger din kropp?

Avsnitt 160: Vad säger din kropp?

I veckans poddavsnitt pratar vi om våra kroppar och hur viktigt det är med kroppsmedvetenhet, särskilt när vi vill göra intryck på andra människor. Du får en massa tips på hur du kan förbättra din kroppshållning och vad du kan tänka på när det gäller din röst och ditt röstläge. Funderar du åxå på vad du ska göra med händerna när du står inför andra? Lyssna på avsnittet så får du en massa verktyg för att äga din kropp! I veckans utmaning får du en spegelövning som stärker din hållning.
Oct 10, 202134:42
Avsnitt 159: Så glänser du på scen

Avsnitt 159: Så glänser du på scen

I veckans poddavsnitt delar Anna som verkar som Föredragscoach med sig av tips och trix för hur du kan glänsa på scenAlla kan lära sig att glänsa på scen med rätt verktyg. Lyssna till hur du kan bli säkrare och tryggare när du pratar inför andra. Veckans utmaning är att förbereda en kort presentation i något ämne du är säker på och presentera detta för en liten grupp personer du känner dig trygg med, och tala om att det är en övning.
Oct 04, 202135:03
Avsnitt 158: Kroppsideal

Avsnitt 158: Kroppsideal

I veckans avsnitt pratar vi om kroppsideal. Hur påverkas vi av det vi dagligen blir exponerade av när det kommer till kroppsideal? Vi pratar även om hur vi tänker kring det budskap vi vill sprida. Det är ett ämne som berör oss på olika sätt och som ger många tankeställare. Du får även en ny utmaning för veckan! 
Sep 28, 202126:42
Avsnitt 157: Är du där du vill vara?

Avsnitt 157: Är du där du vill vara?

I veckans poddavsnitt listar vi för-och nackdelar med att vara chef, anställd och egenföretagare. Vi är rörande överens om att flexibiliteten och frihetskänslan är stark beträffande att vara egenföretagare och att känslan av trygghet och säkerhet är ett plus som anställd. Vi pratar även om chefens viktiga jobb som både kultursättare och kulturbärare.  Veckans utmaning är att DU på allvar ska fråga dig själv om du verkligen är där du vill vara?
Sep 19, 202139:56
Avsnitt 156: Att veta sitt värde.

Avsnitt 156: Att veta sitt värde.

Att veta sitt värde I veckans poddavsnitt pratar vi om vikten av att stå upp för sig själv och veta sitt värde, både när det gäller företagande och privatlivet. Anna står kvar vid budskapet #jantekandranågotgammaltöversig och Michaela håller med om att självkänslan och självförtroendet växer med åren. Veckans tips är att lyssna på Johannes Hansen som har en podd och skriver böcker inom personlig utveckling.
Sep 12, 202133:20
Avsnitt 155: Missar

Avsnitt 155: Missar

I veckans poddavsnitt delar vi med oss av våra största missar när det gäller klädval, makeup och träning. Fetdiss på synlig stjärtskåra, för mycket contour och för lite solskydd. Anta veckans utmaning och dela din största miss på vår Instagramsida Poddjuntan inspirerar.
Sep 05, 202134:20
Avsnitt 154: Så blir du mer målinriktad

Avsnitt 154: Så blir du mer målinriktad

I veckans poddavsnitt pratar vi om vad vi har för mål med våra företag och hur man kan uppnå sina mål. Michaela tipsar om SMARTA mål och Anna berättar att hon är lite förvirrad när det gäller att sätta mål då hennes verksamhet står på flera olika ben. Gianna utmanar oss alla med en grym övning i att sätta mål som du inte får missa.
Aug 29, 202141:43
Avsnitt 153: Så blir du också en författare

Avsnitt 153: Så blir du också en författare

Så blir du åxå en författare  I veckans poddavsnitt delar Anna om hur hon gick tillväga för att skriva en bok. Anna som ser sig som skribent debuterade med son bok som är en poetisk prosasamling om att vara anhörig till en person med missbruksproblematik som heter ”Jag. Har. Inga. Ord. Kvar”. Anna berättar om hur man kan göra en egenutgivning om man inte blir publicerad på ett traditionellt förlag. I veckans utmaning uppmuntras du som har författardrömmar att fortsätta skriva.
Aug 22, 202136:25
Avsnitt 152: Så säsongsanpassar du din verksamhet

Avsnitt 152: Så säsongsanpassar du din verksamhet

I detta avsnitt pratar vi om hur man kan säsongsanpassa sin verksamhet och sitt företag. Det är mycket att tänka på när man driver ett företag och beroende på vilket företag du har kan det vara mer eller mindre viktigt att säsongsanpassa. Gianna tipsar även om  Dilan Dilir som skapar och säljer handgjorda och unika produkter såsom glasunderlägg och nyckelringar som du hittar på Instagram @bydilandilir
Aug 15, 202135:23
Avsnitt 151: Höstens trender

Avsnitt 151: Höstens trender

I detta avsnitt pratar vi om höstens trender inom fashion, hudvård, skönhet och träning. Som vanligt landar vi i att det är sällan något nytt när det gäller trender, oftast har man skruvat på någon tidigare trend eller återupplivat en gammal trend. De skotskrutiga byxorna, puffärmar och fuskpälsar fortsätter som trender inom fashion, precis som pixiefrisyren och boben. Gianna som är en riktig trendsättare vill att mysjogg ska bli höstens trend. Missa inte veckans utmaning att lita på din magkänsla så kan DU åxå bli en trendsättare.
Aug 08, 202139:21
Avsnitt 150: Höstprepp

Avsnitt 150: Höstprepp

I veckans poddavsnitt pratar vi om hur vi planerar och förbereder oss inför hösten, både för oss själva med kost och kläder men främst för våra business. Vi pratar om mindset och hur vi ska anta våra utmaningar. Anna söker vänner och en shetlandsponny, lyssna på avsnittet så får du veta varför.
Aug 01, 202139:53
Avsnitt 149. Hur tjänar jag pengar på min blogg?

Avsnitt 149. Hur tjänar jag pengar på min blogg?

I veckans poddavsnitt från oss i Poddjuntan inspirerar pratar Anna och Gianna främst om Annas blogg Fashion for fiftyish och hur man kan tjäna pengar på sin blogg.  Vi pratar om vikten av att ha en nisch och hur viktigt det är att komma med lösningar på målgruppens ”problem”.  Kan du gissa vilka blogginlägg som är Annas mest lästa?  I veckans utmaning så utmanas du att ta fram en affärsplan om du inte redan har det!  Podden finns där poddar finns och du vet väl att du kan prenumerera på podden så du inte missar något inspirerande avsnitt!
Jul 25, 202140:48
Avsnitt 148. Babylycka och livspusslet

Avsnitt 148. Babylycka och livspusslet

I veckans avsnitt pratar vi om föräldrarollen och det eviga livspusslet. Gianna berättar hur det är att vara en nybliven mamma och alla tips och råd hon fått. Vi pratar även om de förväntningar och krav som finns och varför det är så svårt att följa magkänslan.  Och det här med livspusslet, är det ett pussel eller är det bara livet?
Jul 19, 202136:13
Avsnitt 147 Att säga upp sig från jobbet

Avsnitt 147 Att säga upp sig från jobbet

Att säga upp sig från en fast tjänst. I veckans poddavsnitt från Poddjuntan berättar Anna om hur det var när hon sa upp sig från en fast heltidstjänst. Anna hade jobbat inom Eskilstuna kommun i 12 år, både som samordnare för hållbara transporter och som chef. Vad bör man tänka på om man vill säga upp sig? Är det bara att säga upp sig? När ska man säga upp sig? Måste man ha ett annat jobb innan man säger upp sig? Lyssna på poddavsnittet och låt dig inspireras av Annas berättelse. Missa inte veckans utmaningPodden finns där poddar finns!
Jul 12, 202134:44
Avsnitt 146 MLM/network marketing

Avsnitt 146 MLM/network marketing

I veckans poddavsnitt från Poddjuntan så pratar vi om fördomar som finns om MLM/network marketing.  Är det detsamma som pyramidspel? Är det olagligt? Hur vet man skillnaden och  hur vet man om företaget man vill samarbeta med är seriöst?    Måste man ha ett stort startkapital? Är det bara en person som tjänar pengar på alla andra?  Michaela delar med sig av sina erfarenheter av att jobba med network marketing och hur hennes samarbetspartner funkar. Hon delar med sig av tips vad man ska tänka på så går du och funderar på att starta upp en onlinebusiness eller vill du slå hål på dina eller andras fördomar så  rekommenderar vi att lyssna på poddavsnittet.  Missa inte veckans utmaningPodden finns där poddar finns!
Jul 05, 202143:31
Avsnitt 145. Möt Anna

Avsnitt 145. Möt Anna

I veckans avsnitt får du träffa den tredje och sista medlemmen i Poddjuntan: Anna Bergfors. Lyssna till när Anna berättar om sin bakgrund som kulturarbetare och hennes längtan tillbaka till tiljorna och ta del av hennes resa till att starta eget företag. Missa inte veckans viktiga utmaning! Här ser du Poddjuntan snackar livsstil på Instagram (klick) Poddens bloggar: Gianna Stevanovic: https://giannastevanovic.sporthalsa.se FashionForFiftyish: https://fashionforfifytish.com/  MakeupByMichan: https://makeupbymichan.com/
Jun 28, 202136:10
Avsnitt 144. Möt Michaela

Avsnitt 144. Möt Michaela

I veckans avsnitt får du möta Michaela som driver eget inom hudvård och skönhet. Hör Michaela berätta om sin resa till att bli egen inom ett område som hon brinner för. Självklart bjussar vi på en riktigt bra utmaning inom just hudvårdsprodukter, en utmaning du inte vill missa! Här ser du Poddjuntan snackar livsstil på Instagram (klick) Poddens bloggar: Gianna Stevanovic: https://giannastevanovic.sporthalsa.se FashionForFiftyish: https://fashionforfifytish.com/  MakeupByMichan: https://makeupbymichan.com/
Jun 21, 202135:48
Avsnitt 143. Möt Gianna

Avsnitt 143. Möt Gianna

I detta avsnitt får du lära känna Gianna Stevanovic och veta mer hennes verksamhet. Hela Giannas liv har bestått av träning och hälsa och det Gianna inte kan inom det området är inte värt att veta! Gianna berättar i avsnittet om hennes väg till att satsa på eget företag inom just träning och hälsa. Ett mycket inspirerande avsnitt du inte vill missa och en riktigt bra utmaning till dig som lyssnar! Här ser du Poddjuntan snackar livsstil på Instagram (klick) Poddens bloggar: Gianna Stevanovic: https://giannastevanovic.sporthalsa.se FashionForFiftyish: https://fashionforfifytish.com/  MakeupByMichan: https://makeupbymichan.com/
Jun 14, 202136:44
Podden får en ny inriktning

Podden får en ny inriktning

Vi veckans avsnitt presenterar vi vår nya inriktning på podden! Ny och ny...podden blir snarare lite med specificerad inom just det vi vill inspirera er med. Lyssna till avsnittet så blir det mer tydligt! 
Jun 07, 202127:59
Avsnitt 134: Attraktionslagen

Avsnitt 134: Attraktionslagen

I veckans avsnitt pratar Gianna och Michaela med Sara som arbetar som coach och yogalärare. Vi pratar om attraktionslagen och hur du kan ändra ditt liv genom att styra dina tankar. Vi pratar även om hur känslor styr oss och hur vi kan prata om detta här ämnet både ur ett vetenskapligt perspektiv eller med fokus på energier.  Detta är ett otroligt bra avsnitt och tiden bara flög förbi! Vi hoppas att du gillar det lika mycket om vi gör. Sara hittar du på instagram här: https://www.instagram.com/sarahforslund.se/ Poddens bloggar: Gianna Stevanovic: https://giannastevanovic.sporthalsa.se FashionForFiftyish: https://fashionforfifytish.com/  MakeupByMichan: https://makeupbymichan.com/
Jun 03, 202143:25