Skip to main content
Spotify for Podcasters
Pod X

Pod X

By Region Blekinge Kultur

Pod X

Vad händer när en kirurg, kopparslagare och en gitarrist träffas och får prata om ”handens kunskap”? Vad har en arkitekt och en rappare gemensamt? Vad rör sig i Region Blekinges kulturchefers hjärnor? Vad händer i Blekinges kulturliv? Hur mår Blekinges kulturliv?

Varför namnet X!? X står för något farligt, mystiskt eller okänt, en symbol som kan betyda det mesta och ingenting. Symbolen är, precis som kulturen, gränslös

Torun Ekstrand, konstutvecklare, Konst i Blekinge och Ulf ”Bitte” Appelqvist verksamhetsutvecklare/producent och musiker på Musik i Blekinge träffar och sammanför männ
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Arkitektur och musik!

Pod XJan 28, 2020

00:00
01:06:28
Handens Kunskap.

Handens Kunskap.

Hur ser framtiden ut för våra händer? Vad händer med oss när att styrs av pekskärmar? Hur kommer framtidens hantverk att se ut? Många frågor! Vi möter tre ”hantverkare” som är beroende av sina händer i sitt yrkesutövande. Niclas Höglind Musiker på Musik i Blekinge, Mikaela Ivarsdotter Kopparslagare och kirurgen Rutger Stjernström. Ett samtal om att jobba med sina händer och de verktyg som används plus mycket mycket mer.

Mar 18, 202001:10:58
Arkitektur och musik!

Arkitektur och musik!

I avsitt 3 av Pod X får du träffa arkitekten Jumana Hamdani och artisten Ida ”Adée ”Olsson.

Vad finns det för kopplingar mellan en arkitekt och en sångerska/rappare/låtskrivare. Hur ser deras arbetssituation ut? Vad är kreativitet för dem? Många spännande trådar får vi följa här.

Jumana Hamdani är arkitekt och forskare född i Bagdad, Irak och för närvarande baserad i Karlshamn. Hon har en yrkesexamen i arkitektur från Bagdad University. Hon har varit designer och forskare för flera offentliga och privata projekt i Europa, Afrika och Asien under de senaste två decennierna.

http://www.konstiblekinge.se/2018/01/16/jumanahamdani/

Ida ”Adée” Olsson är uppväxt i Räpplinge på Öland. Utbildad musikproducent, tre år på Kulturama. är yrkesverksam musiker, låtskrivare, sångerska, rappare. Med flera turnéer i USA, Kanada, Storbrittanien har hon jobbat sig in och etablerat sig i en av de tuffaste branscherna. Hon är skapare av och driver ”Future Songwriting” som just nu håller på att etablera sig i England.

http://www.adeeofficial.com/?fbclid=IwAR1nPUXVVjM42W4dppQvSggnr3IEX63d9dkuby8C0A-FUBv34X7L6RQElfs

Jan 28, 202001:06:28
Lisa och Sigrid pratar kulturarv och kulturplan. Mer spännande än man kan tro!

Lisa och Sigrid pratar kulturarv och kulturplan. Mer spännande än man kan tro!

Vi möter Lisa Anderson Avdelningschef och kulturstrategKonst- och kulturavdelningen Region Blekinge och Sigrid Oldenburg verksamhetsutvecklare för kulturarv även hon på Region Blekinge. Det blir ett spännande samtal om vad en kulturplan är, vad betyder vårt kulturarv för vår framtid, politikens roll i kulturen mm.

Jan 10, 202058:28
Vad rör sig i Region Blekinges kulturchefers hjärnor?

Vad rör sig i Region Blekinges kulturchefers hjärnor?

I det första avsnittet får ni träffa tre chefer inom Region Blekinges olika kulturområden.

-Malena Sandgren enhetschef Kultur- och bildningsenheten

-Morgan Carlsson Avdelningschef Musik i Blekinge

-Kristina Hedberg Avdelningschef Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Dec 02, 201901:02:40