Skip to main content
Spotify for Podcasters
Polyprat: om kärlek, känslor och kyssar.

Polyprat: om kärlek, känslor och kyssar.

By Minna och Karin

Hur skulle du göra dina relationer om du valde helt fritt? Vill du möta en, flera, många? Kan du älska, åtrå, ha lust till fler personer än en? Är du nyfiken på hur polylivet kan se ut i praktiken? Välkommen till Polyprat- en podd om att göra relationer utanför normen. Minna och Karin pratar om kärlek och rädslor, sex och normbrytande.
Att göra poly innebär att leta sig fram till sin egen relationskarta. Det finns inte lika många förebilder- men vi har förstås människor vi inspireras av på många sätt. Vi bjuder in gäster i podden som breddar och fördjupar perspektiven.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Avsnitt 64. Trasigt och fnissig!

Polyprat: om kärlek, känslor och kyssar.Sep 07, 2023

00:00
01:01:37
Avsnitt 64. Trasigt och fnissig!

Avsnitt 64. Trasigt och fnissig!

Karin är tillbaka så vi bara måste släppa ett samtal till. Hur mår vi och hur blev sommaren?

Livet som flersam för oss går verkligen i cykler. Högt och lågt. Nu är livet både ensamt och flersamt på samma gång. För Karin har sorgen varit närvarande hela sommaren. Vad hjälper? Hur står vi ut med stora förändringar i våra relationer? Vad kan bli gott och vad är bara att uthärda och andas igenom?

Välkomna till ett sårbart och naket avsnitt.
Sep 07, 202301:01:37
Avsnitt 63. Frihet.
Sep 06, 202301:22:06
Avsnitt 62. Sommartankar!
Jun 23, 202301:02:29
Avsnitt 61. Flödande kärlek.

Avsnitt 61. Flödande kärlek.

Varför passar jag inte in i den här lilla lådan? En låda där allt är bestämt. Ditt kön- din sexualitet-din relationsform. Li Tadaa delar sina tankar med oss om att livet levs lättast utanför boxen. Om flödet i att alltid kunna ändra dig. Mono? Poly? Ickebinär? Full av anknytningssår? Dömd att leva ensam eller olycklig? Vad du än berättar för dig själv om hur du är, så kan det här glada djupa viktiga samtalet vända upp och ned på det.

Missa inte detta! Li är en sån gåva! Li Tadaa är tantriker, leder workshops i allt från kink till dans, och leder oss i anknytningsmönster och hur vi kan våga vara sårbara och mitt i det flödande livet.

Jun 16, 202301:07:11
Avsnitt 60. Mina föräldrar är Poly!

Avsnitt 60. Mina föräldrar är Poly!

I dag är det dags att prata med Nelson, Minnas son. Han är tjugo år och delar sina tankar om öppenhet, transparens och integritet. Vad är den största utmaningen i att växa upp i en polyfamilj? Kanske är de de vuxnas egen oförmåga att vara helt transparenta? Hur kan tystnad och osynliga elefanter i rummet skapa oro? Vad behöver våra barn veta? Nelson delar sina egna erfarenheter och hur han själv ser på sitt relationsliv framöver.

Jun 09, 202353:51
Avsnitt 59. Kanske sitter det i generna?
Jun 02, 202342:57
Avsnitt 58. När kärleken leder oss.

Avsnitt 58. När kärleken leder oss.

I dag träffar vi Lars. Vi får veta mer om hur du kan avsluta en monogam relation på ett kärleksfullt sätt. Lars berättar med sådant lugn och kärlek om hur hans långa monogama relation kunde omförhandlas till vänskap, för att de skulle kunna bejaka ett mer sant sätt att relatera till varandra. Lars som är synskadad delar också med sig av hur det är att röra sig i polykretsar och hur workshops kan anpassas till olika deltagares särskilda behov. Luta dig tillbaka och ta del av Lars drömmar och han resa till en mer sann plats mot sig själv.

May 26, 202356:38
Avsnitt 57. Medvetna val!
May 12, 202350:15
Avsnitt 56. Pionjär och arrangör.

Avsnitt 56. Pionjär och arrangör.

Nu får vi alla inspireras av Micke! Micke är lever polyamorös sedan över 20 år och delar en berättelse om hur vägen från skavigt och svårt monoliv kunde vändas till polyglädje. Ta del av hans filosofi och tips för att få relationer att hålla över decennier! Micke är också en av de människor som skapat av mötesplatser för polycommunityt genom åren och vi får tips för att själv arrangera polyevents.

Stöd Polyprat! patreon.com/user?u=83208093


May 05, 202350:33
Avsnitt 55. Vad händer efter förälskelsen?

Avsnitt 55. Vad händer efter förälskelsen?

I dag håller vår bästa vän Mimmi i taktpinnen och vi får lyssna på hennes ljuvliga röst. Vi talar om vad som händer när relationer fördjupas? När vi går från den förblindande naiva kraftfulla förälskelsen och till att omfamna en människas alla brister och skavanker. När vi får ta del av flera mindre smickrande sidor av en människa vi är förälskad i. vad får oss att stanna kvar. I dagens avsnitt pratar vi också om hur agressivitet påverkar oss. Är det en styrka och kraft eller bara ett oönskat hinder när vi längtar efter närhet?

Mimmi delar öppenhjärtigt om hur hon gråter tills det blir tråkigt att gråta och vad som händer sen. I dagens avsnitt delar vi skratt och trasigheter.

Apr 28, 202301:15:46
Avsnitt 54. Att hitta rätt.

Avsnitt 54. Att hitta rätt.

I dag blir det fart i samtalet! Johan berättar om hur han nyligen hittat fram till polylivet. Allt är nytt men ändå känns det som att komma hem. Monogama relationer har följt på varandra, ett år i celibat och försök till att inte såra människor- allt landade till slut i upptäckten av att leva flersamt. En befrielse och en ny väg. Vi frågar Johan om hur det är att dejta en gift kvinna med barn. Hur är det att gå från monogama relationer till köksbordspoly? En väv av nya människor att möta och på olika sätt förhålla sig till. Hur dejtar han nu? Vilka olika slags relationer har han? Ett bubblande positivt avsnitt! Välkomna att lyssna!

Stöd oss genom vår paterons: patreon.com/user?u=83208093

Apr 21, 202301:02:03
Avsnitt 53. Att öppna en monogam relation.

Avsnitt 53. Att öppna en monogam relation.

Hur öppnar jag min monogama relation? Vad finns det för resurser därute? Hur lär jag mig mer om poly och flersamhet? En fråga från en lyssnare kickar igång femte säsongen av Polyprat och samtalet växte till ett helt avsnitt. Vi ger tips för stöd i polylivet, om samtalsstrategier och egna erfarenheter av att öppna monogama relationer.

Nytt för denna säsong är att du kan stödja oss som Paterons.

patreon.com/user?u=83208093

Apr 14, 202301:07:36
Avsnitt 52. Att välja annorlunda.

Avsnitt 52. Att välja annorlunda.

I dagens avsnitt kommer ni få ta del av en helt speciell livshistoria. Vi kom i kontakt med Martin (han heter egentligen något annat) i höstas men det är först nu vi haft tillfälle att prata. Martin har valt en helt annan väg än oss andra. Han delar motgångar, längtan och utmaningar han mött som nybliven förälder och normbrytare.  Ibland har vi inget val utan måste följa den väg hjärtat leder oss på. Minna luftar sina fördomar och Karin omfamnar dagens samtal med respekt och nyfikenhet.

Feb 10, 202340:38
Avsnitt 51. God jul!

Avsnitt 51. God jul!

I julklapp från Minna och Karin får ni en liten julsaga om ensamhet, dåliga strategier, fallgropar, längtan efter närhet och jakt efter belöningar.
Som extra bonus kommer i slutet av avsnittet några julhälsningar om jullogistik från lyssnare.
Varm julkram till er alla!
Dec 23, 202239:48
Avsnitt 50. "När du älskar fler än en" Av Caroline Bergmann

Avsnitt 50. "När du älskar fler än en" Av Caroline Bergmann

Här kommer ett samtal till om en ny svensk bok om poly. Caroline Bergmann har skrivit handboken ”När du älskar fler än en- Flersamhet, polyamori och öppna relationer”. Karin och Minna har ett spännande samtal med Caroline om att vilja berätta om något som känns enkelt men som inte är självklart. Om att få vara folkbildare. Boken är lättsamt och ödmjukt skriven och resonerar om olika sätt att göra relationer utan att ge alla svar. Som läsare vägleds du fram i dina tankar med hjälp av frågor och sanna exempel från verkligheten. Det här är inte bara en bok om poly och normbrytande relationsval, utan också en bok om att bygga och leva i hållbara relationer. Caroline berättar om hur hon skapat ett liv med utrymme och tid för relationer och hur det blivit ett stort intresse i livet. Vi pratar om sjögräseffekten (nytt för oss) och om hur flera relationer kan vara väldigt lätt och väldigt svårt.
Dec 16, 202247:28
Avsnitt 49. Bok om poly på svenska! Av Tanja Suhinina

Avsnitt 49. Bok om poly på svenska! Av Tanja Suhinina

I höst har det släppts två böcker om flersamhet och poly på svenska! Vi har träffat båda författarna. 

Först ut är Tanja Suhinina som är legitimerad psykolog, sexolog och som lever flersamt själv. Tanja delar med sig av sitt stora engagemang för att öka kunskapen hos allmänhet och hos professionella om flersamhet och polyamori. Hon saknade en bok på svenska anpassad till nordisk kultur och juridik och insåg att det var hon som skulle skriva den. Nu är boken här! Här är ett engagerat samtal med Minna; Karin och Tanja om självklarheter, glädje och utmaningar!

Dec 07, 202255:26
Avsnitt 48. Poly och nybliven mamma.

Avsnitt 48. Poly och nybliven mamma.

Cathis är nybliven bebismamma och hur har det blivit med polylivet då med sömnbrist och såriga bröstvårtor? Vi funderar över hur barn och polylivet går ihop. Minna reflekterar över fallgropar hon som barn själv upplevt och observerat med en mamma som hade flera relationer med sin mans samtycke. Karin delar tankar efter en tuff höst och Minna uppdaterar läget på sin relationsfront. Välkommen att lyssna på fjärde säsongsavslutningen med Minna, Karin och vår älskade Cathis.

Nov 18, 202255:05
Avsnitt 47. Maybe a triad.

Avsnitt 47. Maybe a triad.

Fabian is extroverted to the extreme. Having people over, living in a commune, group sex and just generally surrounding himself with loads of humans is his idea of an ideal life. Matthew and Alba both need tons of calm, introverted time.   How do you navigate very different social needs in a loose triad like this?  Listen to this episode and get ideas on how to truly communicate your needs, about honesty and caring deeply about each other.   Three people in Maybe A Triad, all of them relating also to other people. They are really working on nourishing the dryads more than the triad, the individual relationships and needs of each person being the highest priority.  How does this all work? Listen to our first episode all in English. Karin will ask all the questions you can imagine!

Nov 11, 202201:11:27
Avsnitt 46. Ny och vilsen.

Avsnitt 46. Ny och vilsen.

Polyprat fick ett meddelande från Anna som bad om vägledning så vi ringde upp henne.  Anna är helt ny på att praktisera poly och berättar om sin längtan och sina tvivel. Hon är förälskad i en underbar polyamorös person som bor långt borta. Han är hennes livs kärlek och hur ska hon få ihop hans etablerade familjeliv med sina egna drömmar om familj och barn? Vågar hon bejaka polyamori med någon som redan har en primärpartner? Hon stångas med känslan att vilja vara en duktig poly och samtidigt vara sann. Karin och Minna delar helt olika reflektioner och råd och det finns inget enkelt svar. Detta är ett samtal om att våga fråga, våga drömma, och att ha tålamod.

Nov 04, 202256:35
Avsnitt 45. Att processa det som skaver.

Avsnitt 45. Att processa det som skaver.

Utsätts vi för fler relationsutmaningar när vi lever utanför normen? Hur processar vi det på ett hållbart sätt? I dag pratar vi med Martina Hallin och hon berättar om hur de existentiella perspektivet har fått henne att öppna upp sitt relationsliv. Martina utgår från tanken att hon själv inte är något konstant och bestämt, utan försöker forma sitt liv utifrån vad hon behöver och vill just nu. Ett liv i förändring. Martina guidar också Minna genom ett dilemma. Genom att fokusera mera på vart vi möter ja än där vi möter nej, går det att hitta vägar framåt även för knutar som känns olösliga. .

Vi bjuder också våra lyssnare på en rabattkod för 1000 kr rabatt till Martina Hallins retreat Talande tystnad i november. Kod: PP2023

Du hittar kursen här: https://existentiellarummet.se/talandetystnad

#existensiellarelationer #modigarummet #polyprat #coaching #polyamori #Relationsanarki #flersammarelationer #relationer #dilemma #utmaningar

Oct 28, 202201:05:13
Avsnitt 44. Vänskap.

Avsnitt 44. Vänskap.

Karin och Minna pratar med kraftverket Alex. Alex sprider verkligen massor med positiv livsenergi och och skratt och vi smittas av livsglädjen.  Relationer är Alex största intresse och hen funderar massor på de olika aspekterna i relationer och hur vi kan ha en samsyn vad vi delar och vad vi inte delar. Vad definierar olika relationer vi har och hur kommunicerar vi kring det? Och vänskapen? Vad betyder vänskap för oss. Alex är ovanlig och inspirerande på flera sätt och superspännande. Är Alex en hen, hon eller han? Ja det får du höra mer om i detta avsnitt. 

Oct 21, 202201:12:11
Avsnitt 43. Metamourer

Avsnitt 43. Metamourer

I detta avsnitt pratar Karin och Minna med två av sina partners partners. Möt Edit och Shadi i ett samtal om att vara tillsammans med Örjan och Ulrik! Hur ser relationerna ut mellan alla inblandade? Edit och Karin pratar sex och att bjuda in till äventyr tillsammans. Minna och Shadi delar om hur deras vänskap påverkar relationerna. Vad är lätt och vad har varit svårt? Hur har det varit i andra meta-relationer? Vill du vara vän med dem som din partner gör relationer med? Eller föredrar du parallellpoly där ni inte ses?
Oct 14, 202201:07:26
Avsnitt 42. Svenska kyrkan och polyamori.

Avsnitt 42. Svenska kyrkan och polyamori.

Under sommaren 2022 pågick en intensiv debatt inom Svenska kyrkan om polyamori. I dagens samtal får vi möta queerteolog Lina Landström som var en av debattörerna. Vad motiverade Lina till att stå upp för polyamorösa inom kyrkan? Hur har det gått sedan? 

Vi pratar om teologi och kyrkans bild av kärleken. Om gudsbilder och om hur vi kan förhålla oss till polyamori i en kyrka som ifrågasätter och problematiserar kärleken och sexualiteten mellan flera.  I dag kan människor som är öppet polyamorösa och vill leva ett flersamt inte vigas till präster eller diakoner i Svenska kyrkan. Inom kyrkan finns i dag människor som får smyga med sin längtan och sina relationer. Varmt välkomna till ett nyfiket samtal runt poly och kristen tro!

Oct 07, 202249:21
Avsnitt 41. Trans, bonde och poly.

Avsnitt 41. Trans, bonde och poly.

I dag möter vi Michael. Michael är en trogen lyssnare som delat med sig av sina upplevelser till oss och vi blev enormt nyfikna på att höra mer av hans historia. Han är invandrare, trans, alternativbonde, vårdarbetare och han vill mötas i intensiva känslor och utforskande sex. Vi får ta del av hur en riktigt lång relation med en livskamrat kan skapa den trygghet Michael behövde för att våga vara oss själva fullt ut. Att byta land, kön och sexuell identitet är stora saker. Orkar vi vara öppna med precis allt jämt? Michaels entusiasm är smittsam och hans historia är fängslande. 

Sep 30, 202249:01
Avsnitt 40. Att vara människa och utvecklas.

Avsnitt 40. Att vara människa och utvecklas.

Mansbilden. Mansrollen. Vad gör den med människor- och vad har den gjort med Martin? Martin, som är en närvarande, inkännande, mjuk man. Hur har han landat där? En berättelse om kurser i personlig utveckling med män, om en partner som speglat och varit en stark förebild- och ett polyliv som gått hand i hand med hela den inre resan. En färd mot att landa utan den trånga rustningen som den traditionella mansrollen kräver. Det samtalet ville vi ha, med Martin Källström. Kom med och lyssna!

Sep 23, 202201:06:40
Avsnitt 39. Köksbordspoly och festivalsommar.

Avsnitt 39. Köksbordspoly och festivalsommar.

Nu landar vi mjukt in i samtalet om att leva nära varandra.  Om relationer som vidgas, att träffa en metamours familj. Att hänga alla tillsammans- hur har det varit under sommaren?  Karin har också varit på festival och mött en massa skitjobbig ensamhet och kroppstvivel hos sig själv- och andra.  Minna har åkt och marinerat sig i härligheter på en annan festival- välkomna in till oss och lyssna!   Om att förändra relationer långsamt, och om att öppna för att möta nya människor.  Samt senaste skvallret om Karin och Minnas olika dejtingplaner! 

Sep 16, 202239:10
Avsnitt 38. Het sommarpoesi!

Avsnitt 38. Het sommarpoesi!

Välkommen in i en värld av utforskande, medglädje, lust. Mitt i vardagen berättar Jasmine om det vackra, ljuvliga, levande i att möta fler. Spoken word möter poly- varmt välkomna till ett specialavsnitt av Polyprat!  Luta dig tillbaka och njut!

Text och uppläsning: Jasmine Sundström

Sep 05, 202215:06
Avsnitt 37. Kärlek, kondomer och tillit.
Apr 15, 202201:06:40
Avsnitt 36. Mer relationsprat med Peter.

Avsnitt 36. Mer relationsprat med Peter.

En fortsättning på förra veckans samtal.  Vi går in på djupet i sårbara mönster och relationssår. Fungerar egentligen Minna så annorlunda?  Vad gör våra mönster med oss? Hur kan vi våga titta på det som triggar oss, och det som faktiskt kan läka?  Vi pratar om att våga hålla samtalen öppna för det djupa, hur viktigt är det i olika relationer. 

Apr 08, 202252:15
Avsnitt 35. Poly och misslyckanden.

Avsnitt 35. Poly och misslyckanden.

I dagens avsnitt närmar vi oss den svåra känslan när det känns som att vi bara misslyckas med våra relationer. När vi inte lever upp till normer och egna förväntningar på vad som är rätt sätt att göra. Vad brottas vi verkligen med och vad tvivlar vi på? Är det egentligen så stor skillnad mellan monogama och polyamorösa relationer? Hur ska vi räcka till? Går medglädje och svartsjuka hand i hand?  Vi har bjudit in Peter till ett samtal och han berättar om sin resa på ett sårbart och nära sätt.

Apr 01, 202251:21
Avsnitt 34. Relationstrappan på polysätt

Avsnitt 34. Relationstrappan på polysätt

Hur bygger vi närhet i våra relationer när de inte ser ut som normen?

Om villa, vovve och Volvo inte ingår i planerna alls- vad kan vi göra och utveckla tillsammans för att känna större närhet och tillit i relationen?

Sånt här har Ronja tänkt på och vi utgår från hennes kloka tankar när vi går på djupet i ämnet. Har du fått nycklar till en kär människas dörr? Är du extramatte till husdjuren? Planerar ni semester ihop? Allt sådant och mycket mer kan göra att tillit och trygghet och tydlig intention växer i dina relationer.

Mar 25, 202244:04
Avsnitt 33. Poly och BDSM

Avsnitt 33. Poly och BDSM

Hur funkar det med poly i BDSM- världen?

I dag träffar vi Jenny som lever poly sen över 20 år. Hon har en fru och en relation där BDSM är en viktig faktor. I detta avsnitt där vi får del av Jennys värld med BDSM, polyliv och vanligt familjeliv. Hur gör Jenny för att flytta sig mentalt mellan relationer? Hur hanterar vi fördomar och hur går BDSM och feminism ihop? Vanilj-Karin ventilerar sina orostankar och Minna delar hur skam över förbjudna lustar varit både begränsande och en möjlighet att växa. 

Välkommen in i ett starkt samtal med Jenny!

Mar 18, 202253:14
Avsnitt 32. Nybörjare på poly!

Avsnitt 32. Nybörjare på poly!

Vi pratar med Martin, som är alldeles ny i polylivet efter en lång relation.

Vi frågade er lyssnare om vad ni gjort för misstag och vad ni var med om i början av era polyliv, och vilka bra svar vi fick! Alla kloka erfarenheter, smärtsamma parprivilegier och jämförande, svartsjuka, demoner får vi diskutera.  Idag bjuder vi på nybörjarvurpor och tipsar om hur du kan hitta en klok väg genom den här vingliga, utmanande och kanske härliga polyresan.

Mar 11, 202258:12
Avsnitt 31. Att följa sitt flöde.

Avsnitt 31. Att följa sitt flöde.

I dag pratar vi om ett nomadiskt polyliv med Emma. Emma som lever ett liv med så mycket dans och rörelse, och som hela tiden skapar mötesplatser och gemenskaper i sina olika kretsar.

Hur får hon ihop sitt relationslivet med både en sambo och flera andra fria relationer? Vad har poly betytt genom åren för Emma? Hur ser kommunikationen ut i olika relationer?

Vi pratar om hur vi kan bygga tillit och närhet i relationer.

Vi pratar om frihet, om och om igen, det ordet går som en röd tråd genom Emmas berättelse.

Varmt välkommen in och lyssna!

Mar 04, 202248:43
Avsnitt 30. Poly genom lek och kommunikation.

Avsnitt 30. Poly genom lek och kommunikation.

Möt Johan som leker sig fram i relationer och sitt polyliv. För honom är den ordlösa fysiska kommunikationen i möten ett centralt verktyg. Johan delar hur nära, trygga samtal, där förstående och tillit kan växa fungerar för honom. Att sätta gränser är att ge en stor gåva- hur hänger det ihop?

Kom med och lyssna på hur en diskande Karin förtrollades av Johans magiska händer!

Feb 25, 202248:20
Avsnitt 29. Polyamori och familjejuridik.

Avsnitt 29. Polyamori och familjejuridik.

I dag ska vi tala om vad familjejuridiken kan ha för konsekvenser för icke-normativt familjebildande. Vad händer juridiskt när vi är fler i hushållet, några är gifta och andra inte? Om det tillkommer barn och vi låter flersam och polyamorös kärlek styra vårt familjebildande? Vilka situationer i familjelivet kan familjejuridik påverka och vad händer om någon av de vuxna dör? Är det bättre att skilja sig om det blir fler vuxna i hushållet och hur står sig sambolagstiftningen mot äktenskapsbalken? I dagens avsnitt talar vi med tre vuxna som lever ihop med fyra barn i hushållet samt Martin Candell som är sakkunnig jurist på RFSU.

Feb 18, 202246:52
Avsnitt 28. Nya relationer, samboskap, barn och kulturkrockar.

Avsnitt 28. Nya relationer, samboskap, barn och kulturkrockar.

Välkomna till säsong 3 av Polyprat! I dag ska vi prata med Carro som bor med två män som precis blivit mamma till sitt fjärde barn. Carro har en chiliensk bakgrund och delar med sig av kärlek, motgångar, kulturkrockar och en stark vilja att stå upp för sig själv, sin lite annorlunda familj och sin sexualitet. Häng med i ett spännande samtal!

Feb 11, 202254:53
Avsnitt 27. Höstreflektioner med Cathis.

Avsnitt 27. Höstreflektioner med Cathis.

Cathis är tillbaka! Tillsammans ser vi tillbaka på hösten 2021. Cathis lotsar oss genom ämnena och modiga gäster vi har haft. Cathis har sprungit in i Karins pojkvän på en fest och Karin har fått träffa en Metamour. Cathis bjuder på hur kan vi likna våra relationer med ett mixerbord och hur blev det egentligen den gången Karin och Minna gjorde slut? Varmt välkomna in att lyssna!

OBS! I detta avsnitt blev ljudet tyvärr i dålig kvalitet men vi bjuder efter lite övervägande på detta samtal ändå.
Dec 03, 202154:13
Avsnitt 26. Partners pratar.

Avsnitt 26. Partners pratar.

Vi fick en tittarfråga. Men de ni är ihop med då? Vad tycker de om polyprat och allt ni pratar om i podden? Det visste vi knappt själva så vi bjöd in våra fyra partners till ett samtal om deras polyliv och hur det är att vara i relation med Minna och Karin. Vem gillar att kommunicera och vem gör det inte? Hur mycket umgås de egentligen? Vi ta del av fyra personers polyresa och deras drömmar.
Nov 26, 202158:18
Avsnitt 25. Poly och tantra.

Avsnitt 25. Poly och tantra.

Hur kan tantra och poly fungera tillsammans? Hur är det att gå från swingersliv i en parrelation och sen gå in i tantravärlden och leva polyamoröst? I detta avsnitt får vi höra om Marias väg till ett solopolyliv. Maria delar hur de tantriska verktygen har hjälpt henne att hitta större tillit till sig själv när känslorna stormar. 

Nov 19, 202149:07
Avsnitt 24. Det relationsanarkistiska manifestet.

Avsnitt 24. Det relationsanarkistiska manifestet.

I dag får vi sitta med Minna och hennes man Ulrik vid köksbordet och höra dem reflektera över de olika punkterna i det relationsanarkistiska manifestet. Finns det något i manifestet att inspireras av för ett gift och öppet relaterande par? Följ med på ett samtal med personliga reflektioner om ett svenskt relationsmanifest som spridit sig internationellt. 

Nov 12, 202101:01:26
Avsnitt 23. Ett nytt liv som Solopoly.

Avsnitt 23. Ett nytt liv som Solopoly.

I dag talar Minna och Karin med en gammal vän. Regina har efter en skilsmässa landat i ett helt nytt solopolyliv med flera partners och njuter av att bo själv. Vi talar om kärlek och om att uttrycka längtan och hur blir det när man tar med en partner som är poly till ett nytt socialt sammanhang? Hur känns det när min partner flörtar med andra och jag är med? Vilka känslor väcks när vi är bland andra? Välkomna och lyssna!

Nov 05, 202149:39
Avsnitt 22. Att leva i en triad.

Avsnitt 22. Att leva i en triad.

I dag pratar vi med Hampus Engström från @Polyfamiljen. Den stora familjen har varit mycket i media men hur blir det när Minna och Kanin intervjuar Hampus?

Hur är det att leva i en sluten triad? Vad är utmanande och vad är alldeles extra härligt?  Välkomna till ett intimt samtal om kärlek, utmaningar, bisexualitet, konflikthantering, modiga beslut och en befriande öppenhet! 

Oct 29, 202150:56
Avsnitt 21. Växande kärlek.

Avsnitt 21. Växande kärlek.

Idag pratar Karin och Minna själva. Romantik och romantiska relationer, vad skiljer dem från vänskap, från vänner med förmåner? Vi pratar om kärlek som växer och berättar om var vi är just nu i dejtande och relationer.

Ett nära och sårbart avsnitt. Välkomna att lyssna på kärlekslängtan!

Oct 22, 202146:10
Avsnitt 20. Ung vuxen och poly!

Avsnitt 20. Ung vuxen och poly!

Möt Anna-Sara!  Relationsdepartementet (det måste ju vara Karin och Minna! ) har beslutat följande:  Att Anna- Sara är den coolaste, mysigaste norrländskan du kommer att lyssna på någonsin!  Anna-Sara är 23 år och mognare än vad de flesta är vid 48 (som Karin!). Cirkusartist, pedagog och poly. Att vars flersam har varit självklart för Anna-Sara sedan hon var 15 år.  Välkomna att lyssna på en så inspirerande polyresa. Här får du hära om öppenhet, tolerans och transparens i livet. 

Oct 15, 202145:01
Avsnitt 19. Distansrelationer med Klara

Avsnitt 19. Distansrelationer med Klara

Hur hittar vi vägen till varandra i en distansrelation? Möt Klara som ger oss tips på vägen. Hur kan kommunikationen hållas vid liv när den du älskar bor långt bort? Vad bygger relation mellan just er?  Hur kan en parkbänk, tisdagsligg och torsdagspasta höra ihop och berätta om en distansrelation? Välkomna till en stund i nära, intensivt samtal med Klara!

Oct 08, 202148:20
Avsnitt 18. Samtycke med Magnus

Avsnitt 18. Samtycke med Magnus

Höstens första avsnitt är här!  

Minna och Karin pratar med sin goda vän Magnus om poly och samtycke!

Samtycke är ett brännande spännande begrepp. Är samtycke alltid en självklarhet? Vad finns det för hjälp och teorier att ta till? 

För Magnus har samtycke blivit bland det viktigaste i hans olika relationer. I dagens avsnitt talar vi om olika språk att kommunicera samtycke på och hur det kan leda till större närhet och intimitet. Men vad är det egentligen för paket som ska gnuggas mot varandra? 

Oct 01, 202158:44
Avsnitt 17. Sommaravslut med Cathis.

Avsnitt 17. Sommaravslut med Cathis.

I dag så summerar vi sommaren med Cathis. Karin bjuder på generösa detaljer från sin polysommar Cathis berättar om en oväntad polyanekdot på medeltidsveckan. Minna har tinderdejtat och vi får höra om en kyss på en parkeringsplats. Räcker det att vara solbränd och nyduschad för att vara sexuellt oemotståndlig? Hur blir det när man gör eyegazing på första dejten?

Aug 27, 202152:58
Avsnitt 16. Sommarspecial med Anders

Avsnitt 16. Sommarspecial med Anders

I början av sommaren hade vi ett helt fantastiskt fint sommarsamtal med vår gemensamma vän Anders Dahlgren och nu är det äntligen redo för er att få ta del av. Samtalet vindlar från känslan att vilja äta hela godispåsen på en gång till att bli polyutbränd. Vi pratar om manlighet, sexualitet och personlig utveckling. Vi funderar över vad samtycke egentligen betyder och hur vi uttrycker oss. Vilka svar vill vi egentligen ha på våra frågor? Välkomna till ett fnissigt, nära och viktigt samtal mellan tre kära vänner.

Aug 20, 202101:00:05
Avsnitt 15. Sommarprat med Ellie.

Avsnitt 15. Sommarprat med Ellie.

Nu är det dags för sommarens tredje och sista sommarprat. Elli kommer att prata om svartsjuka och ta oss med in i sina mörkaste tankar. Hon berättar om hur hon hittade en väg framåt till bättre relationer. Ibland kan initiativ och tid för eftertanke komma från oväntat håll! I dagens sommarprat kommer ni också få tre goda råd. Håll till godo!

Aug 13, 202143:42