Skip to main content
Spotify for Podcasters
PROgrez

PROgrez

By PROgrez

PROgrez er podcasten fra forskningsenheden af samme navn. Vi har tidligere udgivet podcasten Exercise First, som du kan finde i arkiverne.

Exercise First er en podcastrække der undersøger forskningsprogrammet Exercise First ved at dykke ned i forskernes projekter.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Exercise First: Det kvalitative hjerte

PROgrezOct 29, 2021

00:00
32:07
Nyhedsbrev November 2022

Nyhedsbrev November 2022

I nyhedsbrevet for november 2022 kan du høre nærmere om, hvordan konference deltagelse fører til videre vidensdeling, hvordan det foregår når viden skal formidles i radioen og hvad den første af efterårets kandidatstuderende har fået tiden til at gå med i forskningsenheden PROgrez. 

Nov 30, 202204:22
Nyhedsbrev Oktober 2022

Nyhedsbrev Oktober 2022

I denne måneds nyhedsbrev fortæller Lektor Malene Beck om, hvad PROgrez har lavet i oktober 2022.

Oct 31, 202203:31
Hofteartrose - hvilken træningsform skal vi tilbyde til de ramte?
Jun 22, 202233:56
E-løsningerne er her. Hvordan kvalificerer vi dem?
May 31, 202226:46
Exercise First: Hvordan har du bevæget dig i dag?

Exercise First: Hvordan har du bevæget dig i dag?

I dette afsnit af Exercise First møder vi de to kvalitative forskere: Malene Beck og Charlotte Simonÿ, der begge er lektorer i PROgrez. 

Malene og Charlotte er optagede af bevægelsen i alle dens former, og måske især, i den form vi ikke umiddelbart tænker på: kan rehabilitering flytte mennesker på andre parametre end de udelukkende fysiske? Hvordan kan vi skabe et sundhedsvæsen, der ikke flytter fra bunke A til bunke B, men derimod ligger op til egen bevægelse? Og, hvad sker der med forståelsen af bevægelse, når det ikke kun er den type, dit smart-ur registrerer?

Lyt med!


Facebook: https://www.facebook.com/PROgrezDK/ 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/progrezdk/ 

Twitter: https://twitter.com/PROgrezdk 

Web: https://www.progrez.org/ 


Feb 22, 202228:47
Exercise First: Hverdagens fortællinger skaber rum for bedre behandling

Exercise First: Hverdagens fortællinger skaber rum for bedre behandling

I årets første, og podcastens 6., afsnit fortæller postdoc. Stine Gundtoft Roikjær om sin forskning, der tager udgangspunkt i flere kvalitative metoder. Ved at møde patienterne i klinikken og lytte til deres historier og fortællinger om hverdagen, undersøger Stine de helt store eksistentielle spørgsmål, der naturligvis opstår, når vi lever et liv med hjertesvigt, sklerose eller alzheimers. 

Stine spoiler også, at vi alle skal dø.


Jan 27, 202230:32
Exercise First: Lars Bo og Lolland-Falster undersøgelsen

Exercise First: Lars Bo og Lolland-Falster undersøgelsen

I dette afsnit af Exercise First besøger ph.d.-studerende og fysioterapeut Lars Bo Jørgensen studiet, til en snak om datamængder, befolkningsundersøgelser og bevægelsesmønstre. Lars' forskning tager udgangspunkt i data fra det store LOFUS-studie (Lolland-Falster undersøgelsen), og skal bl.a. være med til at danne solid basis for bedre behandlingstilbud til mennesker med multisygdom. 

Lyt med! 

Dec 01, 202130:06
Bonusafsnit: Teleløsninger og forskning i en COVID-tid

Bonusafsnit: Teleløsninger og forskning i en COVID-tid

I dette bonusafsnit af podcasten Exercise First fortæller Lektor Charlotte Simonÿ om sin involvering i tre forskellige projekter under forskningsprogrammet Exercise First heriblandt hendes spændende projekt omkring COVID19. 

Nov 01, 202120:51
Exercise First: Det kvalitative hjerte

Exercise First: Det kvalitative hjerte

I dette afsnit besøger Lektor Charlotte Simonÿ podcasten, hvor hun fortæller om at være en kvalitativ arm (eller hjerte?) i et forskningsprogram, som Exercise First. Hun løfter desuden sløret for, hvordan det er at samarbejde med kollegaer med en anden forskningstradition og hvordan hun - måske ikke overraskende - anvender Mixed Methods i sin egen forskning. 

Charlotte har meget på hjertet og er involveret i flere af projekterne i forskningsprogrammet, derfor har vi lavet et bonus afsnit, hvor hun dykker lidt mere ned i sin rolle i de forskellige projekter. Du kan finde bonusafsnittet der, hvor du normalt finder denne podcast. 

Oct 29, 202132:07
Exercise First: Mød forskningslederne

Exercise First: Mød forskningslederne

I tredje afsnit af Exercise First besøger Søren T. Skou og Lars Hermann Tang studiet for at fortælle om deres syn på forskningsprogrammet Exercise First, som de begge er ledere af. Hvordan ser de indholdet af programmet? Hvilke styrker og svagheder er der i et forskningsprogram med fokus på træning, og hvordan kan Exercise First redde verden? Lyt med. 

Sep 23, 202133:03
Exercise First: Det tværsektorielle samarbejde

Exercise First: Det tværsektorielle samarbejde

Vi har nogle patienter, der ikke har tid til at vente.’ Så lige ud får Ditte Høgsgaard sagt det i denne udgave af Exercise First podcasten, hvor hun gæster studiet og fortæller om sin forskning.

Ditte forsker i det tværsektorielle samarbejde, et område der er så vigtigt, at Region Sjælland OG Novo Nordisk Fonden har givet penge til projektet. Og forsker Ditte så alene i det tværgående? Nej, hendes samarbejdspartnere breder sig ud i regionen. Hvad, hvordan og hvorfor kan du høre Ditte fortælle om i dette afsnit af Exercise First. 

God fornøjelse!

Aug 17, 202147:34
Exercise First: TELE-GLA:D og FAIR

Exercise First: TELE-GLA:D og FAIR

I første afsnit af Exercise First kan du komme tættere på Pætur Mikal Holm og Rune Martens Andersen, der begge er post.doc. ved forskningsenheden PROgrez på Slagelse Sygehus.

Pætur og Rune fortæller om deres projekter, der hører ind under det store forskningsprogram Exercise First, som til dels er finansieret af Region Sjælland. 

Hør Pætur fortælle om sit arbejde med teletræning og dets fremtidsmuligheder, og vær på forkant med Runes FAIR projekt, der sigter mod at hjælpe hjertepatienter med at holde fast i træning. 

Jun 30, 202149:19