
PSYGT
By Psykologerne.dk
I podcasten PSYGT har vi byttet om på rollerne. Vi har placeret psykologen på briksen, og bedt "klienten" stille spørgsmålene. Det er der kommet nogle interessante, inspirerende og personlige samtaler ud af.

PSYGTMay 29, 2022

#15. Føler du dig stresset?
Føler du dig stresset? Så er du bestemt ikke alene. Ca. hver 4. voksne dansker oplever et højt stressniveau.
Men hvem har ansvaret for, at vi føler os stressede? Og hvad kan vi selv gøre, når stressniveauet stiger? Det gør psykolog Cecilie Sonne os klogere på i dette afsnit af Psygt.
Læs mere om psykolog Cecilie Sonne
En podcast fra Psykologerne.dk

#14. Tag kontrol over dine vaner
Vil du have nye vaner i dit liv? Så lad være med at satse på din motivation eller evne til selvdisciplin. Rikke Nylander fortæller, hvad en vane er, og hvordan man kan bruge dem til at tage kontrol over sit liv.
Bliv klogere på hvordan du kan tage kontrol over dit liv og skabe nye sunde vaner i dette podcastafsnit af PSYGT.
Læs mere om psykolog Rikke Nylander

#13. En samtale om hjernerystelse
Mette Marie fortæller om de omfattende konsekvenser, en hjernerystelse kan have. Hun hjælper os til at forstå, hvordan man kan arbejde med at skærme sig selv, når hjernen ikke klarer, at filtrere alt den unødige information fra. Hun beskriver hvordan en hjernerystelse kan påvirke hvem vi er, og hjælper os til at lytte til os selv, uden at blive bange for hjernens advarselssignaler.
Bliv klogere på hvad der kan ske når vi får en hjernerystelse i dette podcastafsnit af PSYGT.
Læs mere om psykolog & neuropsykolog Mette Marie Gunnergaard

#12. Når krigen bliver hverdag
Emilie Tang Kirk er, udover at være psykolog, uddannet sprogofficer i det danske militær, taler russisk og har boet i Rusland. Emilie sætter os ind i, hvad der sker i os, når vi konsumerer krigen over en længere periode og hvordan vi er indrettet til at tilpasse os. Det påvirker vores nervesystem og krop at forholde sig til en grusom virkelighed, men det er ikke uden konsekvenser. Dem skal vi være opmærksomme på.
Lyt med på dette desværre alt for aktuelle podcastafsnit af PSYGT.
Læs mere om psykolog Emilie Tang Kirk
Læs om PTSD, Krisehjælp og Traumebehandling

#11. Krigens magtesløshed - konflikten i Ukraine
Emilie er, udover at være psykolog, uddannet sprogofficer i det danske militær, taler russisk og har boet i Rusland. Emilie har på egen krop følt magtesløsheden over krigen i Ukraine, og mærker bekymringen omkring skæbnen for sine venner i de krigshærgede områder.
Emilie hjælper os med rumme det faktum, at vores tanker ikke kan forhindre bomberne i at falde, og hvad vi kan gøre for ikke at miste fodfæste, mens vi forsøger at sortere i strømmen af foruroligende nyheder.
Lyt med på dette desværre alt for aktuelle podcastafsnit af PSYGT.
Læs mere om psykolog Emilie Tang Kirk
Læs om PTSD, Krisehjælp og Traumebehandling

# 10. Det knuste hjerte i skilsmissen
Psykolog og forfatteren bag "Bliv skilt - uden at gå i stykker" Jan Kaa Kristensen fortæller hvordan vi kan tage vare på os selv og børnene i den store livsomvæltning en skilsmisse er - og hvordan man tackler de vanskelige følelser, som bruddet ofte skaber, så man bedre kan samarbejde med den anden forældre til gavn for børnene. Det og meget mere kan du få svaret på i dette afsnit af PSYGT.
Læs mere om psykolog Jan Kaa Kristensen
Gå til bogen: Bliv skilt - uden at gå i stykker
Læs om Skilsmisserådgivning

#9. Hvem skal min livspartner være og hvor skal vi bo? - Hvad kæmper unge par med?
Hvem skal min livspartner være og hvor skal vi bo? Psykolog Cecilie Frederiksen dykker ned i, hvad unge par kæmper med.
Cecilie Frederiksen beskæftiger sig med udfordringerne forbundet med at etablere sig som par og vælge hinanden - for livet - eller vælge hinanden fra. "Hvis du kan positionere din kæreste som den, der kan hjælpe dig i stedet for den, der gør dig forkert, så kommer du et godt stykke videre."
Hvordan kan man kaste en livline ud til sin partner, for at bibeholde kommunikationen, når bølgerne går højt i parforholdet. Det og meget mere kan du få svaret på i dette afsnit af PSYGT.
Læs mere om psykolog Cecilie Frederiksen

#8. Minoritetsstress hos LGBT+personer
Psykolog Sølve Storm Falkenberg fortæller om det ydre pres for at passe ind, som LGBT+ personer oplever og giver os et indblik i, hvordan det kan være at vokse op i modvind og ikke passe ind i normerne med sit køn eller sin seksualitet.
For at blive forstået og accepteret må LGBT+ personer ofte forklare sig og ofte også forsvare sig over for verden.
Hvordan kan man alliere sig og vise sin solidaritet som udenforstående, og hvordan man kan få viden om LGBT+?. Det og meget mere kan du få svaret på i dette afsnit af PSYGT.
Læs mere om psykolog Sølve Storm Falkenberg

#7. Lad os tale om psykedeliske stoffer
Rebecca arbejder som psykolog med de oplevelser mennesker har i forbindelse med indtagelse af psykedeliske stoffer. Hun fortæller, hvilke goder inddragelse af psykedeliske stoffer i terapirummet kan have og hvilke risici, der er forbundet med manglende folkeoplysning.
Lyt med når Rebecca fortæller om psykedeliske stoffer i dette afsnit af PSYGT.
Læs mere om psykolog & parterapeut Rebecca RussellLæs mere om psykedelisk integrationsterapi

#6. Nøglen til fastlåste konflikter, er...
Af og til bliver man låst fast i konflikt med dem man elsker. Trine Hjorth Bønnerup hjælper os til at forstå konflikter i nære relationer og giver bud på, hvordan man arbejder med dem, f.eks. ved at være forstå konflikten som en kædereaktion og blive nysgerrig på sig selv fremfor anklagende over den anden.
Lyt med når Trine fortæller om konflikter i nære relationer i dette afsnit af PSYGT.
Læs mere om psykolog & parterapeut Trine Hjorth Bønnerup
#5. De fleste oplever sorg på et tidspunkt i livet, alligevel er sorg fremmed for os.
Sorg er en del af livet, men ikke en del af det moderne samfund. En ting er sikkert, vi kommer ikke igennem livet uden sorg, men hvorfor er det så fremmed for os at tale om? I dette afsnit af PSYGT fortæller psykolog Jeanette Nissen om sorgprocessen og deler sine oplevelser med sorgen over tabet af sin elskede livsledsager.
Lyt med når Jeanette fortæller om sorg i dette afsnit af PSYGT.
Læs mere om psykolog Jeanette Nissen

#4. Bag enhver succesfuld leder står en stærk coach
Der er ensomt og trangt på toppen - det kan mange ledere sikkert skrive under på. I dette afsnit af PSYGT fortæller psykolog Natasha Todorovic Juhl om moderne ledelsescoaching i praksis og giver et indblik i nogle af de, måske ikke så åbenlyse, udfordringer som moderne ledere står over for. Hun giver også et bud på, hvordan det ville se ud, hvis Mette Frederiksen var i et coaching forløb hos hende.
Lyt med når Natacha fortæller om ledelsescoaching i dette afsnit af PSYGT.
Læs mere om psykolog Natasha Todorovic Juhl

#3. Sådan tæmmer du monsteret i mørket. En podcast om hvordan vi håndterer skyld, skam, selvkritik, vrede og sorg med medfølelse.
I dette afsnit af PSYGT løfter vi låget til monsteret i mørket. Hvordan håndterer vi skyld, skam, selvkritik, vrede og sorg med medfølelse? Og hvorfor er det i det hele taget vigtigt at gøre det?
I podcasten fortæller Psykolog Mette Sloth, hvorfor det er vigtigt at konfrontere monsteret i mørket for at stoppe det indre tanketog. Mettes opfordring er klar - vær ikke bange for the dark side.
Lyt med når Mette fortæller om Compassion Fokuseret Terapi (CFT) i dette afsnit af PSYGT.
Læs mere om psykolog Mette Sloth

#2. Vi tager bad i hinandens nervesystem. En podcast om vigtigheden af vores relationer og om det, der kan komme imellem os.
I dette afsnit af PSYGT taler vi om relationer. Hvorfor er vores relationer så vigtige for vores velbefindende? Hvorfor skal der så lidt til, at vi bliver usikre i vores relationer? Og hvorfor er der så meget på spil, når vi bliver rystede i vores relationer til andre? Det giver Anita sit svar på i dette afsnit af PSYGT. Læs mere om psykolog Anita Øland

#1. Det er ok at have lyst til at smide din baby ud af vinduet - forældreskab er ikke altid en dans på roser.
Læs mere om Familiedannelse