Skip to main content
Spotify for Podcasters
Verhalen uit de beweging

Verhalen uit de beweging

By Radicale vernieuwing jeugdzorg

Een netwerk dat werkt aan jeugdzorg waarin mensen het belangrijkst zijn. En niet de regels, geld of gewoontes. Het gaat om wat belangrijk is voor de kinderen en jongeren die zorg nodig hebben, hun ouders, naasten en de mensen die zorg bieden. Daarom werken we aan een beweging van regels naar relaties.

www.rvjeugdzorg.nl
Available on
Apple Podcasts Logo
Overcast Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Coördinator Radicale ver­nieuwing in podcast Zin en Onzin van Jeugdzorg

Verhalen uit de bewegingJun 20, 2022

00:00
35:05
Coördinator Radicale ver­nieuwing in podcast Zin en Onzin van Jeugdzorg

Coördinator Radicale ver­nieuwing in podcast Zin en Onzin van Jeugdzorg

“We denken dat we problemen van mensen voor hen kunnen oplossen. Maar het gaat er om dat mensen inzicht krijgen in hoe ze in elkaar zitten, en in hun eigen gebruiksaanwijzing. En dat wij die gebruiksaanwijzing accepteren.”

Een levendig gesprek in de laatste podcast van De Zin en Onzin van Jeugdzorg, met Ingrid Rebel, de coördinator van onze vernieuwingsbeweging. Wat raakt haar? Wat drijft haar?

De omschrijving van de nieuwe aflevering van de podcast ‘Roerende Zaken’: “Ingrid Rebel is directeur bij Stichting Het Dagelijks Bestaan en aanjager van Radicale vernieuwing jeugdzorg. Een bijzonder CV als je bedenkt dat haar achtergrond ligt in de sociologie en economie. Enkele jaren geleden is zij vanuit haar werk in de woningcoöperatie de jeugdzorg gerold. Eenmaal in ‘jeugdzorgland’ viel ze van de ene verbazing in de andere. Wat voor haar vanzelfsprekend leek, bleek niet vanzelfsprekend te zijn. Vanuit haar betrokkenheid en verantwoordelijkheid probeert zij het principe van ‘mens tot mens’ te laten prevaleren boven wet & regelgeving. En zolang het om mensen draait is haar bevlogenheid oneindig.”

Jun 20, 202235:05