Skip to main content
Spotify for Podcasters
Radio Scorpion NMC UNIFIL

Radio Scorpion NMC UNIFIL

By Radio Scorpion NMC UNIFIL

Radio Scorpion NMC UNIFIL podcast
Ett gjenhør med vår lokalradio i Sør Libanon, gjester, kommentarer og ulike innslag. Har du tjenestegjort i UNIFIL eller andre operasjoner, vil du garantert kjenne deg igjen i mange av temaene i sendingene.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Week of Bombardment - juli 1993 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Radio Scorpion NMC UNIFILAug 06, 2022

00:00
01:03:27
Frigjørings- og veterandagen 2023, Radio Scorpion NMC UNIFIL

Frigjørings- og veterandagen 2023, Radio Scorpion NMC UNIFIL

Vi følger felttoget i 1940 sørøstover fra Oslo, via Østfold mot Sverige, snakker med tidligere ordfører i Hobøl og veteran Håvard Jensen, om arbeidet med å få 8.mai til å bli veteranenes dag også. Så tester vi sitteunderlag, treffer hakkespetten, og får en status i slankeprosjektet til redaktøren. Med klassiske gode marsjer mellom innslagene, blir det en god stemning i denne episoden, helt i ånden til mai.....

Solen skinner, og det blir en flott 8.mai i hele landet, gratulere til alle veteraner, kos dere på dagen og med sendingen.

Hilsen redaksjonen ved Lars Ihlebekk, Geir Inge Thom og Håvard Gangsås i Radio Scorpion NMC UNIFIL.

Ris eller ros, og andre kommentarer, tips eller innspill er velkommen på radio.scorpion.nmc@gmail.com

May 06, 202346:31
Påskespesial 2023 del 2 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Påskespesial 2023 del 2 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Endelig er påsken her, vi er alle kommet opp på fjellet. Hytta er varm, og vi koser oss med påskeminner, turen opp via Dolorosa med Johannes og Torvald, slanking del 2, musikktips, hønsefrikasse og test av den beste påskesjokoladen. Stor takk til Rune Heggøy og Bernt Toldnes.

Redaksjonen, Lars Holmsen Ihlebekk, Geir Inge Thom og Håvard Gangsås, ønsker alle lyttere en riktig god påske. 

Dere når oss på epost, radio.scorpion.nmc@gmail.com 


Apr 05, 202301:06:12
Påskespesial 2023 del 1 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Påskespesial 2023 del 1 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Vi lader opp til påskefjellet med slanking, trim og trening, musikk, pølser, mathjørnet, appelsin og rikelige mengder påskekylling. Vi er både ute i felt og i studio Hobøl denne gangen.  Vi har også kjøpt rettigheter til musikk, så kos dere med et par låter. 

God påske fra redaksjon, medarbeiderne Lars H Ihlebekk og Geir Inge Thom, matekspert Rune Heggøy, musikkorakelet Bernt Toldnes, samt redaktør Håvard Gangsås. Dere når oss på epost, radio.scorpion.nmc@gmail.com

Husk fjellvettreglene!


Apr 01, 202342:28
Bæreia Live 23 del 3 - Radio Scorpion NMC UNIFIL
Feb 04, 202355:35
Live fra Bæreia 23 - del 2 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Live fra Bæreia 23 - del 2 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Fra vår live-sending på Bæreia 14.jan 23, del 2. Her møter vi Anders fra NVIO og kameratstøttearbeidet, Harald Lars Gletne er med oss direkte fra Sør-Sudan, og alle i studio forteller som sine gode leave/60-timer opplevelser.
Ellers medvirker Bjørn Fingenschou, Roger Berg-Nadden, Kåre V Mobekk, Lars Ihlebekk, Geir Inge Thom og Håvard Gangsås
Kos dere med sendingen, som dere også kan se på video på vår FB gruppe, (2) Radio Scorpion - UNIFIL - podcast | Facebook
Du når oss på epost, radio.scorpion.nmc@gmail.com
Jan 28, 202347:17
Live fra Bæreia 23 - del 1 - Radio Scorpion NMC UNIFIL
Jan 22, 202348:30
Julesending 2022 - god jul i hus og hytte - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Julesending 2022 - god jul i hus og hytte - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Et skikkelig juleshow fra alle oss i Radio Scorpion, med minner, mattips, musikk og øltest. For noen av oss er det 30 år siden julefeiring i Sør-Libanon.
Takk for hjelpen til Bernt Toldnes, Roger Berg-Nadden, Rune Heggøy, Geir Inge Thom og Lars Holmsen Ihlebekk, samt redaktør Håvard Gangsås.
God jul og godt nytt år fra alle oss i Radio Scorpion. Du treffer oss på radio.scorpion.nmc@gmail.com, eller på Facebookgruppa, eller Instagram eller Snapchat.
Dec 15, 202201:12:10
Lys i den mørke høstkvelden - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Lys i den mørke høstkvelden - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Fyr opp i peisen, varm deg en kanel te, og kos deg med ny episode fra Radio Scorpion. 

Denne gangen møter vi Torvald og Johannes på jakt, og som innovatører, Lars og Geir Inge snakker om ting vi ikke snakket om i tjenesten, mattips ved Håvard, oppsummering etter WOB, og annet tøv og tull. 

Stor takk til Johannes, Torvald, Geir Inge, Lars og Håvard, kos dere med lett underholdning fra Sør-Libanons beste radiostasjon. 

Oct 24, 202251:46
Week of Bombardment - juli 1993 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Week of Bombardment - juli 1993 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Her får dere høre historiske opptak fra slutten på juli 1993, hvor vi i Radio Scorpion hadde sending i en hel uke under "Week of Bombardment". Vi hadde med oss opptaker ut i felt, og det er disse opptakene som er med i sending. 

Bernt Toldnes innleder denne episoden, mens vi tre i dagens redaksjon, oppsummerer og avslutter. 

Stor takk til Rune Heggøy for lån av minnekassetten, Bernt Toldnes, Terje Fredheim og alle dere andre som bidrar. 

Aug 06, 202201:03:27
Sommershow 22 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Sommershow 22 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Årets sommershow fra Radio Scorpion, med gode turtips, mattips, musikktips, drikkemeny for sommeren, siste innen solkrem og lotion, og et besøk på veksleren i NMC (opptak fra 1993). Kos dere i sola med lett underholdning fra Radio Scorpion. 

Med i episoden er Terje Fredheim, Geir Inge Thom, Lars Holmsen Ihlebekk, Rune Heggøy, Bernt Toldnes og Håvard Gangsås (og de på veksleren). Ris og ros, tips, m.m. sendes til radio.scorpion.nmc@gmail.com 

Jul 14, 202249:33
8.mai 2022 - frigjørings- og veterandagen - Radio Scorpion NMC UNIFIL

8.mai 2022 - frigjørings- og veterandagen - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Gratulere med dagen alle veteraner, vi markerer frigjørings- og veterandagen 8.mai med egen "sending" fra Radio Scorpion.  

En rekke kjente medarbeidere har fått innvilget permisjon, men vi "generalstaben" har laget en ny episode i anledning frigjørings- og veterandagen 8.mai 2022.Sendingen er krydret med korpsmusikk, slik at vi kommer i god stemning til dagen, samt litt til 17.mai også. 

Kos dere med gode historier fra redaksjonen, og et lengre intervju med Rune Heggøy, som ofte er på MC-veterantreff, og avdøde, UNIFIL Force Commander  General Furuhovde er med på et historisk klipp fra sommeren 1993 - under week of bombardment. 


Medvirkende:

General Trond Furuhovde, Terje Fredheim, Rune Heggøy, Lars Holmsen Ihlebekk, Geir Inge Thom (og hunden Tinka) og Håvard Gangsås. 

May 06, 202252:29
Påskespesial 2022 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Påskespesial 2022 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Vi i Radio Scorpion drar på påsketur, som vanlig med rikelige mengder mat og drikke. Torstein på PX`n gir oss et lite tilbakeblikk i livet i taxfree bransjen. Torvald Nilsen skal på korset, og Bernt har vært på søndagsskole. Rune gir oss oppskrift på nydelig gresk påskelam, mens gutta på Gålåtippen Høyfjellshotell går igjennom drikkemenyen for påsken. Påskeharen glimter med sitt forfall, men kanskje kommer esel innom. Ikke glem å løse påskequizen, flott premie til vinneren. 

Last ned episode og kos deg med oss i «lokalradioen» gjennom hele påsken. God påske til alle våre lyttere fra Lars, Geir Inge og Håvard. (Denne episoden kan brukes hele året, ikke bare i påsken.)

Apr 09, 202256:37
Vi besøker Bæreia veteransenter - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Vi besøker Bæreia veteransenter - Radio Scorpion NMC UNIFIL

I episode 6 besøker vi veteransenteret på Bæreia, snakker med besøkende og noen som jobber der. Musikktips, nytt fra PX n og mattips ved Rune.

Takk til Bæreia og veterantjenesten for flott opphold og gode innspillingsforhold, takk til Iben og Oda, Toldnes`n, Rune, Killi`n, Geir Inge og Lars, samt Håvard. 

Kos dere sammen med oss i denne episoden, i ånden til Jan Bålsrud på rom nr 5. 

Mar 26, 202236:52
Godt nytt år 2022 - Radio Scorpion NMC UNIFIL
Jan 29, 202252:11
Julespesial 2021 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Julespesial 2021 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Nå er det jul igjen, også i Radio Scorpion, som i år har et fyldig julenummer. Rune og Bernt er med, og i natteradioen ringer vi Håkon Kalleberg. 

Feltpresten Johannes Ballangrud kommer også innom, og det er julespill, julemeny, julebingo og mye julestemning i studio. Ikke gå klipp av årets julespill. Det er også "live" opptak fra sommeren 1993. 

Denne episoden er med på å dempe kjedsomhet, trene lattermusklene og la minnene gå til en jul under fjerne himmelstrøk, langt fra mor og far. God jul fra oss i Radio Scorpion NMC, Terje, Geir Inge og Håvard. Vi er sterkt tilbake i 2022 og treffer deg der du er.... 

Dec 15, 202157:33
Høstsending 21 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Høstsending 21 - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Uhu, i denne spennende episoden møter vi feltprest Johannes Ballangrud, litt info om veteranarbeid, nytt fra de dype svenske skoger og mye annet tøv og tull. Nå er det bare å sette seg godt til rette i godstolen, og kose seg med Halloween spesial. Uhu, uhu, knask eller knep! Konkurranse, godbit fra Bernt i musikktipset og ikke minst Rune sitt mattips.
Vi takker Bernt Toldnes, Rune Heggøy, Geir Inge Thom, Terje Fredheim og Håvard Gangsås for en nye episode.
Send oss gjerne tips og tilbakemeldinger, se vår FB gruppe.
Oct 29, 202145:34
I de dype svenske skoger - Radio Scorpion NMC UNIFIL

I de dype svenske skoger - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Fra de dype svenske skoger får Terje, Geir Inge og Håvard besøk av Roger Berg-Nadden, samt musikktips ved Bernt Toldnes og mathjørnet til Rune Heggøy. Det blir trekning av vinner i konkurranse fra episode 1, og ny konkurranse. Sett deg godt til rette og kos deg med episode 2.
Geir Inge Thom, Håvard Gangsås og Terje Fredheim ønsker alle en god høst!
Sep 29, 202137:11
Velkommen til Radio Scorpion - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Velkommen til Radio Scorpion - Radio Scorpion NMC UNIFIL

Vel møtt til Radio Scorpion NMC. I denne første episoden møter vi Morten Mosfjell, Rune Heggøy, Pål Aasvang og Bernt Toldnes, i tillegg til oss tre i studio Terje Fredheim, Geir Inge Thom og Håvard Gangsås (Taraldsen).

Vi ønsker tips, ris og ros, send gjerne lydinnslag eller annet materiale. Ingen musikk i sendingen, men egen liste på Spotify, søk opp Radio Scorpion NMC. 

Kos dere, nye episoder kommer ut over høsten, vi må bare spille inn litt mer først.


Terje, Geir Inge og Håvard, NMC XXX, XXXI, XXXII

Aug 16, 202134:04