Skip to main content
Spotify for Podcasters
Radio Roels

Radio Roels

By Lode Roels

Radio Roels is de persoonlijke podcast van radiomaker en journalist Lode Roels.
Currently playing episode

#22 - Dat Was Het Nieuws 1 (Carl Berteele)

Radio RoelsJan 14, 2015

00:00
42:24
#77 - Nicky Aerts: immigrant in Iran
Mar 19, 201932:15
#76 - Podcast met video

#76 - Podcast met video

We maken allemaal goede voornemens bij de start van een nieuw jaar, ik ben daarop geen uitzondering. Het plan is om dit jaar met volle overgave weer meer te gaan podcasten. Klinkt bekend in de oren, niet? Ik heb diezelfde dure eed ook de voorbije vijf jaar gezworen. Nieuw dit jaar is dat ik in 2019 wil leren vloggen. Ik wil - met andere woorden - van Radio Roels ook een YouTube kanaal maken. Geen paniek, de podcast blijft bestaan, maar krijgt er voortaan een video broertje bij. In deze aflevering leg ik uit waarom ik besloten heb om naast audio ook voluit voor video te gaan in 2019.

Bij deze aflevering hoort ook een filmpje van de podcast (audio) opname. Dat kan je bekijken op mijn YouTube Kanaal. Klik op de link of op onderstaand logo. Vergeet ook vooral niet om je te abonneren, als je op de hoogte wil blijven van mijn nieuwe vlogs.

Jan 10, 201913:06
#75 - Road trip naar Zweden

#75 - Road trip naar Zweden

Geen enkele maand telt zoveel feestdagen als de maand mei. Dit jaar vallen die bijzonder gunstig in de week, en bovendien hielp de school van de kinderen ook nog eens door een strategisch geplande pedagogische studiedag te voorzien. Dat maakte dat ik aan 1 extra vakantiedag voldoende had om een XL weekend te scoren. We gebruikten de vrije dagen voor een road trip naar Zweden, een land dat al langer op ons lijstje stond. Sinds Canada malen we niet meer om 1000 km meer of minder op de teller. We sloegen onze spreekwoordelijke tenten op in Almhult, een stadje dat de thuisbasis van het legendarische IKEA bleek te zijn. Een kort verslag in deze mini-aflevering.

Jun 25, 201814:33
#74 - The British Store en Podcaster Nigel Williams

#74 - The British Store en Podcaster Nigel Williams

Wist je dat in Kortenberg (Everberg) een stukje Engeland ligt? Stonemanor is een winkel die Britse producten verkoopt. Een tijdje geleden gingen we er (eindelijk) eens langs. In de rekken lagen ook opvallend veel dingen die we nog kenden uit onze tijd in Canada. Het was alsof we weer even terug in onze vertrouwde winkels in Toronto stonden. Oók Brits (maar al sinds mensenheugenis in ons land) is stand-up comedian en podcaster Nigel Williams. Al meer dan een jaar brengt Nigel (zo goed als) elke dag een aflevering uit. Hij geeft wat meer uitleg over die fantastische prestatie. Nigel's podcast vind je HIER. Stonemanor kan je vinden op www.stonemanor.uk.com The American Food Store zit op www.theamericanfoodstore.com


Jun 07, 201829:37
#73 - Podcaster Begijn Lebleu van de Fwiet Fwiet Podcast

#73 - Podcaster Begijn Lebleu van de Fwiet Fwiet Podcast

Wie me vorig jaar gezegd dat ik een verstokte fan zou worden van een vogel-podcast, had ik wellicht als zotte mus weggezet. Maar kijk, het kan verkeren. Samen met vele andere mensen kijk ik elke maand weer uit naar een nieuwe aflevering van Fwiet! Fwiet!, de eerste (en enige) vogelpodcast van de Lage Landen. Vogelspotters, natuurliefhebbers en leken die meer willen weten over alles wat vliegt en pluimen heeft kunnen er hun hartje ophalen, maar het gaat over veel meer dan dat. Stand-up comedian en acteur Begijn Lebleu is de man achter deze originele podcast. Hij is onze gast deze week.


May 17, 201848:04
#72 - Katja De Bock: Vlaamse immigrant in Canada

#72 - Katja De Bock: Vlaamse immigrant in Canada

Naar goede gewoonte zoeken we in de laatste aflevering van de maand andere oorden op. Na Nieuw-Zeeland enkele weken geleden, neem ik jullie in deze aflevering meer naar bekend terrein. Voor mij tenminste. Wat volgt is een verhaal dat zeer internationaal getint is. Ik spreek met Katja De Bock, een Vlaamse vrouw die al jaren in Vancouver woont, aan de Westkust van Canada. Katja is publicist bij The National Film Board (NFB). Naast dat Belgische kantje, zit er ook een Pools luik aan dit verhaal. En een Duits. En natuurlijk een groot Canadees onderdeel. Luister mee naar het boeiende immigratie verhaal van Katja in Vancouver.

Apr 26, 201847:04
#71 - Wizze wizze wis bom bom

#71 - Wizze wizze wis bom bom

Een oude bekende van de Radio Roels podcast keert terug deze week: David Demaerschalk, creatieve duizendpoot en gevierd auteur van Het Nutteloze Boek.
Ondertussen ken ik David (Daf voor de vrienden) al meer dan twintig jaar. In die tijd hebben we samen tientallen TV-programma's, radioshow, bestsellers en gewaagde concepten bedacht die (helaas voor ons, goed voor jullie) nooit het daglicht hebben gezien. Al die nooit gerealiseerde, doch briljante formats zijn verzameld in een digitale ideeënmap. Twee decennia na onze allereerste brainstormsessie aan de VUB, zitten we deze week opnieuw samen en gaat de map nog eens open.

Apr 12, 201834:19
#70 - Podcaster Johan Dhaeseleer en weetjes over Canada

#70 - Podcaster Johan Dhaeseleer en weetjes over Canada

Enkele weken geleden bezocht het Belgische koningspaar Canada. Naar aanleiding van dat bezoek verscheen op de site van VRTNWS een stuk getiteld "Wist je dit al over Canada?" We bespreken de interessante weetjes in dat artikel. Verder een gesprek met collega-podcaster Johan Dhaeseleer, van Memento 21, een podcast over persoonlijke effectiviteit en productiviteit.

Apr 05, 201830:42
#69 - Carla Rosseels: Vlaamse immigrant in Nieuw-Zeeland
Mar 29, 201830:05
#68 - Het geheim van mineur versus majeur in muziek
Mar 22, 201833:19
#67 - Dik Voormekaar Show wordt 45 jaar

#67 - Dik Voormekaar Show wordt 45 jaar

Op 18 maart 2018 is het 45 jaar geleden dat op de Nederlandse radio de eerste aflevering te horen was van de Dik Voormekaar Show. Elke week brachten André van Duin en zijn sidekick Ferry de Groot sketches, typetjes, imitaties en absurde conversaties. De Dik Voormekaar Show kreeg al snel een cultstatus en zou lopen van 1973 tot midden jaren 80. Na 15 jaar radiostilte, keerde de show in 2000 voor enkele jaren terug bij de TROS op Radio 3. Toen André van Duin in 2008 een stukje radioprogramma bracht in zijn theaterrevue (2e video onderaan), waren de reacties zo positief dat de Dik Voormekaar Show het jaar nadien even als televisiereeks te zien was. Wie geen fan is van André van Duin en het type humor dat hij brengt, vindt dit radioprogramma wellicht maar niets. Hoe dan ook blijft de Dik Voormekaar Show een mijlpaal in de Nederlandse radiogeschiedenis. Als eerbetoon laten we een aflevering horen uit de TROS-reeks (die liep van 2000 tot 2003). 

Mar 15, 201833:25
#66 - Van Cadzand over Canada naar India

#66 - Van Cadzand over Canada naar India

De Canadese premier Justin Trudeau ging op staatsbezoek naar India. De hele reis lang droeg hij - net als zijn gezin - traditionele Indische kleding. Het leverde hem zowel lof als spot op. De reis verliep op vele fronten niet zoals verwacht, dat hoor je in deze nieuwe editie van Radio Roels. We zitten ook heel even in Cadzand, aan de Nederlandse kust.

Mar 08, 201817:36
#65 - Canada Road Trip 2017 - Deel 5

#65 - Canada Road Trip 2017 - Deel 5

We zijn er!
Na bijna vier weken hebben we onze eindbestemming bereikt, Vancouver Island, het meest westelijke punt van onze reis dwars door Canada. Tijdens deze vijfde, en laatste aflevering, rijden we dwars door British-Columbia (BC), nemen we de autoferry en vallen we bijna zonder benzine in het midden van de bossen. Dit is aflevering 5 van het audioverslag van een onvergetelijke reis door het mooiste en vriendelijkste land ter wereld.

Mar 01, 201825:50
#64 - Canada Road Trip 2017 - Deel 4

#64 - Canada Road Trip 2017 - Deel 4

We naderen de finale van onze Road Trip door Canada. Deze vierde aflevering speelt zich helemaal af in de provincie Alberta, ook wel eens het Texas van Canada genoemd. We kamperen enkele nachten in de nationale parken van Jasper en Banff en rijden door de mooiste landschappen van Canada. Dit is aflevering 4 van het audioverslag van een onvergetelijke reis door het mooiste en vriendelijkste land ter wereld.

Feb 22, 201828:46
#63 - Canada Road Trip 2017 - Deel 3

#63 - Canada Road Trip 2017 - Deel 3

Onze Road Trip door Canada gaat verder. In deze aflevering doorkruisen we twee provincies: Manitoba en Saskatchewan, goed voor 1500 km asfalt. In Winnipeg belanden we in een hotel waar het spookt en Saskatchewan trakteert ons op talloze prachtige lokale zwembaden waarin de kinderen zich rot amuseren. Dit is aflevering 3 van het het audioverslag van een onvergetelijke reis door het mooiste en vriendelijkste land ter wereld.

Feb 08, 201826:47
#62 - Canada Road Trip 2017 - Deel 2

#62 - Canada Road Trip 2017 - Deel 2

Deel 2 van ons reisverslag brengt ons van Toronto, waar we een kleine week verbleven, naar de grens tussen de provincies Ontario en Manitoba. Onderweg krijgen we bijna een tornado over ons heen en houden we o.m. halt bij het Terry Fox Memorial, de Kakabeka Falls en Sioux Lookout. Dit is aflevering 2 van het het audioverslag van een onvergetelijke reis door het mooiste en vriendelijkste land ter wereld.

Feb 01, 201825:10
#61 - Canada Road Trip 2017 - Deel 1

#61 - Canada Road Trip 2017 - Deel 1

Anderhalf jaar na ons vertrek uit Canada, keerden we afgelopen zomer terug naar ons tweede thuisland. Niet om er opnieuw te gaan wonen, wel om eindelijk de road trip te maken die we altijd al wilden doen. Een reis van Toronto naar Vancouver, van Oost naar West, dwars door Noord-Amerika, goed voor meer dan 5000 km. Mijn opnametoestel draaide zo goed en zo kwaad als het kon mee. De komende weken hoor je hier in de podcast het audioverslag van die onvergetelijke reis door het mooiste en vriendelijkste land ter wereld.

Jan 25, 201833:57
#60 - Terug naar Canada, op vakantie

#60 - Terug naar Canada, op vakantie

We gaan terug naar Canada! Het is te zeggen, we keren voor een maand terug naar ons tweede thuisland, op vakantie. We gaan er (eindelijk) de road trip doen die al langer op ons verlanglijstje stond, van Toronto naar Vancouver, een reis van iets meer dan 4.000 km door drie tijdszones. Enkele dagen voor ons vertrek, nam ik een korte podcast aflevering op in de wagen, op weg naar kantoor. Deze Radio Roels bevat enkele persoonlijke overpeinzingen over onze (tijdelijke) terugkeer naar Canada.

Jul 28, 201716:15
#59 - Het Nutteloze Boek van David Demaerschalk

#59 - Het Nutteloze Boek van David Demaerschalk

Regelmatige luisteraars van onze podcast kennen ondertussen de rubriek 'De Nutteloze Podcast Van 1 Minuut'. Dat item was gebaseerd op de Nutteloze Website van David Demaerschalk. Die website is ondertussen volgroeid tot een heus boek, het meest nutteloze boek dat je absoluut moet hebben. Wist je bijvoorbeeld dat koeien jaarlijks meer mensen doden dan haaien? En weet jij wat een novenonagintanongentiljard is? Auteur David Demaerschalk is onze gast deze week en bracht als bonus enkele interessante weetjes over radio en podcasting mee, dingen die niet in het boek staan. 'Het Nutteloze Boek' is uitgegeven bij Lannoo. Het gesprek met David kan je hier beluisteren.


Jul 14, 201727:11
#58 - Podcaster Niels De Keukelaere (Creative Minds Podcast)

#58 - Podcaster Niels De Keukelaere (Creative Minds Podcast)

In de aflevering van deze week opnieuw een Vlaamse podcaster. Niels De Keukelaere bedacht in de zomer van vorig jaar de Creative Minds Podcast, een audiopodcast over, door en met mensen die creatief bezig zijn, zo staat het op de website. In de praktijk betekent dat gesprekken met één of meerdere gasten die met creatieve dingen bezig zijn, in de ruime zin van het woord. We sluiten af met een extra lange Nutteloze Podcast Van 1 Minuut, met een optreden van De Trommevlies Terroristen.

Apr 06, 201739:18
#57 - Karla Vermeulen: Vlaamse immigrant in Singapore

#57 - Karla Vermeulen: Vlaamse immigrant in Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië. Met zijn 716 km² is deze stadstaat zowat de helft van een gemiddelde provincie in ons land. Het land bestaat uit een groep van in totaal 63 eilanden. Het is sinds 1965 onafhankelijk van Maleisië. Wat vandaag vooral opvalt is de indrukwekkende skyline van wolkenkrabbers, de smetteloze straten en de mix van verschillende nationaliteiten, talen en invloeden. Karla Vermeulen is een Vlaamse vrouw die er woont samen met haar man en kinderen. Ze is ook actief bij VIW (Vlamingen in de Wereld). Het verhaal van Karla is bijzonder interessant, want het expat-leven en een internationale bestemming werd haar letterlijk met de paplepel meegegeven. Luister naar haar intrigerende verhaal, deze week in Radio Roels.

Mar 09, 201740:34
#56 - Cheers en de Yankee vluchtelingen
Mar 02, 201723:36
#55 - Coach Jan Podcast
Feb 28, 201734:01
#54 - Dutch Speakwords & Daniel Balavoine
Feb 20, 201727:53
#53 - Herman Maes werd e-resident van Estland
Feb 09, 201730:40
#52 - Fanny Bodart: Vlaamse immigrant in Canada

#52 - Fanny Bodart: Vlaamse immigrant in Canada

Fanny Bodart woont en werkt sinds 2007 in de Canadese provincie New Brunswick, aan de oostkust. Het verhaal is bijzonder om een aantal redenen. Om te beginnen trok ze destijds als alleenstaande moeder met vier kinderen helemaal op haar eentje naar Canada. Bovendien was Fanny voor ons ook een voorbeeld en inspiratie om zelf de stap te wagen. Ze leerde ons dat het wel degelijk kan, als je maar doorzet. Haar verhaal deze week in Radio Roels. 

Feb 02, 201746:21
#51 - Fietscast: een podcast op de fiets
Jan 26, 201718:29
#50 - Bart Lenaerts over President Donald Trump
Jan 19, 201733:20
#49 - Podcaster Gene Vangampelaere

#49 - Podcaster Gene Vangampelaere

Ook in 2017 wil ik regelmatig andere podcasters aan het woord laten. Deze week spreek ik met Gene Vangampelaere, de man achter de eerste stadspodcast van Vlaanderen: Roeselize.Me. Een podcast over en vanuit Roeselare. De archiefklank katapulteert ons terug naar de zomer van 1999 toen ik enkele weken het iconische zomerprogramma Camping Casablanca mocht presenteren op Radio 1. En David Demaerschalk brengt de 2e aflevering van zijn 'Nutteloze Podcast van 1 minuut'.

Jan 12, 201733:08
#48 - Nieuwjaarkezoete
Jan 03, 201727:17
#47 - Kerst 2016. Hoe overleef je de feestdagen?

#47 - Kerst 2016. Hoe overleef je de feestdagen?

In aflevering 47 van Radio Roels ging ik samen met Floris Daelemans op zoek naar enkele goede manieren om de feestdagen te overleven. Toegegeven, de inspiratie kwam vooral van de website Survive The Holiday. We halen de tips over foute cadeaus, een overdosis aan kerstmuziek en flutwijn eruit. Tussendoor is er plaats voor drie kerstmirakels en leveren we het bewijs dat er ook goede kerstmuziek bestaat. Dit was de laatste aflevering voor 2016. We zijn er terug op donderdag 5 januari 2017. Mag ik jullie allemaal bedanken voor het luisteren het afgelopen jaar en een zalige Kerst en een gelukkig Nieuwjaar wensen!

Dec 24, 201635:23
#46 - Podcaster Kobe van Reppelen
Dec 12, 201635:16
#45 - Podcaster Filip D'Hulster

#45 - Podcaster Filip D'Hulster

Deze aflevering van Radio Roels is helemaal gewijd aan podcasts en podcasting. Maar geen nood, we houden het boeiend en interessant genoeg voor mensen die geen voeling hebben met podcasts. Zo praten we met Filip D'Hulster, een West-Vlaamse IT-er die tussendoor ook twee podcasts maakt. Je hoort hoe ik een vermelding kreeg in The Humble And Fred Show, een van de best beluisterde podcasts van Canada, en we laten de winnende inzending horen van de Beste Podcast Wedstrijd van Radio 1. De producer van deze aflevering is Stijn Vercamer, te vinden op twitter als @stijnv. Enkele links die ter sprake komen: Time 2 Go Podcast en Wat is Podcast

Nov 28, 201645:50
#44 - Yasmina El Messaoudi: immigrant in Nederland

#44 - Yasmina El Messaoudi: immigrant in Nederland

Yasmina El Messaoudi draait al jarenlang mee in de Brusselse media. Ze presenteerde op Q-music en Radio 1, was te zien op TV Brussel en schreef tussendoor ook voor Libelle. Enkele maanden geleden liet ze carrière, man, huis en auto achter om een jaar naar Den Haag te trekken. "Ik had even nood aan iets anders," zegt ze in deze aflevering van Radio Roels.

Nov 14, 201637:21
#43 - Floris Daelemans in Nieuw-Zeeland

#43 - Floris Daelemans in Nieuw-Zeeland

Wie we daar hebben!? We treffen Floris Daelemans voor een korte Skype babbel in Nieuw-Zeeland.

Oct 17, 201612:51
#42 - Elisabeth Lannoo: Immigrant in Noorwegen
Jul 29, 201631:01
#41 - Radio Roels live op het podcastfestival in Gent

#41 - Radio Roels live op het podcastfestival in Gent

Op vrijdag 3 juni was Kerk in Gent het toneel voor het allereerste Podcastfestival. Goede gesprekken, getuigenissen, verhalen en interviews over onderwerpen als technologie, seks en de Amerikaanse verkiezingen, er was voor elk wat wils. Ook Radio Roels deed mee, met een speciale live aflevering opgenomen voor publiek, een primeur voor deze podcast. Het kwam er zowaar tot een eenmalige comeback van Canada Draai, de voorloper van Radio Roels.

Jun 06, 201631:52
#40 - Peter Verhoeven: Vlaamse radiomaker in Los Angeles

#40 - Peter Verhoeven: Vlaamse radiomaker in Los Angeles

Elke week maakt onze landgenoot Peter Verhoeven vier uur live radio voor Q Music vanuit Los Angeles, waar hij woont en werkt. "Dat was een uniek experiment dat niemand ons ooit had voorgedaan maar dat nu perfect loopt", zegt Peter trots. Deze week een lange babbel met deze Vlaamse radiomaker in de Verenigde Staten. Over zijn liefde voor radio. Over radiomaken voor Vlaanderen vanuit de VS. Over hoe hij verknocht is aan Los Angeles en de mensen daar.

Mar 16, 201650:22
#39 - De Nutteloze Rubriek en Better Call Saul
Mar 09, 201629:39
#38 - Podcast Pionier Maarten Hendrikx (Tech45)

#38 - Podcast Pionier Maarten Hendrikx (Tech45)

Na Xander De Rycke en Nigel Williams eerder, praat ik in deze aflevering met Maarten Hendrikx, de derde Vlaamse Podcast Pionier. Maarten is al jaren de drijvende kracht achter Tech 45, de wekelijkse technologiepodcast, een van de langslopende shows van het land. Verder ook een spotje van de site AmericaButBetter.com, een satirische en Canadese kijk op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Helemaal op het einde ook een opmerkelijk reclamefilmpje van JetAir met William Shatner die Bohemian Rhapsody covert.

Feb 24, 201630:32
#37 - Veerman Floris Daelemans
Feb 17, 201646:07
#36 - Digitale Detox met David Demaerschalk

#36 - Digitale Detox met David Demaerschalk

Voor mij is David Demaerschalk de creatieve duizendpoot die ik leerde kennen toen ik aan de VUB studeerde. De buitenwereld kent David als TifKad de kunstschilder, maar ook als de Pretpoëet of cartoonist Kjent. En dan vergeet ik nog een handvol van zijn andere alter ego's. Sinds 1 febuari is David bezig aan een opmerkelijk experiment: de digitale detox. Een maand lang zweert hij het internet, radio, televisie en smartphone af. Net voor zijn virtuele vastenperiode begon, ging ik langs voor een gesprek. In deze aflevering wil ik jullie ook warm maken voor de Relaas Podcast, een serie waargebeurde verhalen verteld door mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Het is een professioneel gemaakte podcast met mooie en persoonlijke verhalen. Ik praat erover met de stem en coördinator van de podcast, Pieter Blomme.

Feb 10, 201640:22
#35 - Onze terugkeer naar België

#35 - Onze terugkeer naar België

Wie ons volgt op sociale media, of af en toe eens naar Radio 1 luistert, had wellicht al vermoed dat we sinds een tijdje opnieuw in België wonen. Na vijf fantastische jaren in Canada, keerden we eind december 2015 terug naar Europa. Ik heb bewust gewacht om dit in een podcast te gieten tot het stof was gaan liggen en we min of meer normaal geïnstalleerd waren. Dat is nu het geval, en dus is dit voor het eerst het verhaal van onze terugkeer.

Jan 27, 201629:18
#34 - Arie Bakker: Een Nederlandse immigrant in Noorwegen

#34 - Arie Bakker: Een Nederlandse immigrant in Noorwegen

Afgaande op de luistercijfers van de podcast blijken de gesprekken met andere immigranten altijd zeer populair (Nicky Aerts bijvoorbeeld, maar ook Jan Ottenbourg een tijdje geleden). Daarom, op verzoek van velen, deze week opnieuw een gesprek met een collega-immigrant. Eentje die het wonen en werken in een ander land combineert met podcasten bovendien. Arie en Janneke, een Nederlands koppel uit Rotterdam, verhuisden enkele jaren geleden naar Noorwegen. Hun unieke verhaal hoor je deze week in aflevering 34 van de Radio Roels Podcast. Hun website en blog vind je op http://moving2norway.com/
De podcast is te beluisteren op Soundcloud.

Aug 26, 201542:41
#33 - Vakantie in Wasaga Beach

#33 - Vakantie in Wasaga Beach

Radio Roels #33 - Vakantie in Wasaga

Jul 28, 201528:32
#32 - Nicky Aerts: Immigrant in Berlijn en Jeruzalem

#32 - Nicky Aerts: Immigrant in Berlijn en Jeruzalem

Nicky Aerts was jaren geleden een fijne collega en co-presentator op Radio 1 toen ze op een blauwe maandag plots aankondigde dat ze met haar gezin naar Berlijn verhuisde. Dat was zes jaar geleden. Ondertussen ligt Duitsland al een tijdje achter haar en woont Nicky in Jeruzalem. In deze podcast praat Nicky over haar dubbele immigratie, het leven als 'Berliner' en haar recente ervaringen in Jeruzalem. Ik herken hetzelfde gevoel dat in mijn hoofd speelde, toen wij 4.5 jaar geleden naar Canada verhuisden: "Ik wil later niet terugkijken op mijn leven en denken: had ik het toen maar gedaan." Een lange en interessante babbel over leven in een ander land. Twee andere landen zelfs.


Jul 15, 201557:14
#31 - O Canada (Canada Day 2015)

#31 - O Canada (Canada Day 2015)

Op 1 juli viert Canada feest. De nationale feestdag heet 'Canada Day' en is een groot volksfeest met vuurwerk, straatfeesten, barbecues en veel rood en wit in het straatbeeld. Canada Day betekent ook de echte start van de zomervakantie. Deze aflevering van de podcast staat dan ook in het teken van Canada en van de vakantie. Verder een gesprek met Wouter Verschelden van Newsmonkey over het kibbelkabinet (een nieuwe Vlaamse podcast) en een nieuwe editie van 'Rare Jongens die Canadezen'. De vraag van deze week is: "Waarom bieden Noord-Amerikaanse openbare toiletten zo weinig privacy?"

Jul 01, 201535:30
#30 - Dat Was Het Nieuws 5 (Jos Bouveroux)

#30 - Dat Was Het Nieuws 5 (Jos Bouveroux)

Deze week de vijfde en laatste aflevering van 'Dat Was Het Nieuws' de zomerse radioreeks die ik samen met Stijn Vercruysse maakte op Radio 1 in 2001. Ons doel was het radionieuws te doorgronden door te spreken met vijf bevoorrechte getuigen op de radioredactie. Na de sportjournalist, de nachtelijke verslaggever, de nieuwslezer en de Wetstraatjournalist, konden we de reeks natuurlijk niet beter afsluiten dan met de hoofdredacteur. In 2001 was dat Jos Bouveroux!

Jun 17, 201547:31
#29 - Rare jongens die Canadezen

#29 - Rare jongens die Canadezen

Op vraag van een aantal luisteraars werd deze 29e aflevering van de podcast nog eens een ouderwetse editie zonder gasten, oude radiofragmenten of reportages. Een podcast met enkel een man en een microfoon, pratend over drukke dagen op kantoor, de reis rond de wereld van Radio 1 en een antwoord op de vraag waarom Noord-Amerika op 120 Volt draait en Europa op 220-240 Volt. Dat laatste past in een nieuwe rubriek in de podcast, getiteld: 'rare jongens die Canadezen'.

May 27, 201518:38
#28 - Dat Was Het Nieuws 4 (Marc Van de Looverbosch)

#28 - Dat Was Het Nieuws 4 (Marc Van de Looverbosch)

Deze week aflevering 4 van 'Dat Was Het Nieuws' de radioreeks die Stijn Vercruysse en ikzelf op Radio 1 maakten in 2001. Ons doel was het radionieuws te doorgronden door te spreken met vijf bevoorrechte getuigen op de radioredactie. Na de sportjournalist, de nachtelijke verslaggever en de nieuwslezer, hoorden we in deel 4 van Wetstraatjournalist Marc Van de Looverbosch!

Apr 15, 201547:51