Skip to main content
Spotify for Podcasters
De ESV Podcast

De ESV Podcast

By Rens Nagtegaal

De podcast van de Economische Studenten Vereniging Nijmegen! Rens Nagtegaal gaat in gesprek met docenten, actieve leden en alumni over economie aan de Radboud, economie in den brede en wat je na je studie economie zoal kunt gaan doen.
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

De ESV Podcast met Luuk Tupker

De ESV PodcastJul 12, 2022

00:00
35:01
De ESV Podcast met Luuk Tupker

De ESV Podcast met Luuk Tupker

In deze laatste aflevering van het collegejaar praat Rens met alumnus van de ESV Luuk Tupker. Luuk is vorig jaar afgestudeerd en doet momenteel een traineeship bij een pensioenuitvoeringsorganisatie. In deze aflevering vertelt hij over hoe hij bij dit werk is gekomen, welke keuzes hij nog meer open had staan en hoe het werk hem bevalt.

Jul 12, 202235:01
De ESV Podcast met Fabian Vink

De ESV Podcast met Fabian Vink

In de achtste aflevering van de ESV podcast praat Rens Nagtegaal met actief lid van de ESV Fabian Vink. Fabian is vierdejaars economie en bedrijfseconomie-student, heeft meerdere commissies bij de ESV gedaan en houdt van reizen. Daarnaast heeft hij stage gelopen bij een grote bank. Hij vertelt in deze aflevering over waarom het goed is voor studenten om meer te doen tijdens je studie dan alleen je studie en we duiken ook nog even in zijn hobby reizen en waarom dat soms zo spotgoedkoop kan zijn.

May 17, 202231:45
De ESV Podcast met Bob Zoutenbier

De ESV Podcast met Bob Zoutenbier

In de zevende aflevering van de ESV Podcast praat Rens met junior universitair docent economie en bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit en tevens ESV-alumnus Bob Zoutenbier! Met Bob praat Rens over waarom je studententijd meer is dan alleen je studie, hoe je economie in een bredere context moet zien en over altruïsme en effectief altruïsme.

Apr 19, 202238:34
ESV Bestuursinteressepodcast

ESV Bestuursinteressepodcast

Een speciale aflevering van de ESV-podcast! We nemen met het hele ESV-bestuur een aflevering op om te vertellen wat een bestuursjaar bij de ESV inhoudt. Wat houden de functies in? Wat is er leuk? Wat is er minder leuk? Is het druk? Leer je er veel van? Waar kijk je van op? Al deze vragen en meer worden beantwoord in deze aflevering van de podcast!

Mar 29, 202242:26
De ESV Podcast met Kai Vermaas

De ESV Podcast met Kai Vermaas

In de zesde aflevering van de ESV-podcast praat Rens met Kai Vermaas! Hij was openingsspreker bij het Nijmegen Career Event afgelopen jaar en heeft een interessant carrièrepad. Hij is begonnen als psychologiestudent en heeft nu twee eigen bedrijven. Hij vertelt je alles over waar je tegenaan loopt als ondernemer, waarom hij doet wat hij doet en wat hij allemaal heeft geleerd in zijn carrière tot nu. Voor als je ondernemer wilt worden is dit dus een must-listen, maar daarnaast is het ook gewoon een leuk en interessant gesprek!

Mar 22, 202249:13
De ESV Podcast met Twan Hillebrink

De ESV Podcast met Twan Hillebrink

In de vijfde aflevering van de ESV podcast praat Rens Nagtegaal met actief lid van de ESV Twan Hillebrink. Twan is vierdejaars bedrijfseconomie-student en heeft meerdere commissies bij de ESV gedaan. Daarnaast heeft hij stage gelopen en een werkstudentschap gelopen tijdens zijn studie. Hij vertelt in deze aflevering onder meer over het nut van een stage en de ontwikkelingen die je doormaakt in je studie.

Mar 02, 202230:34
De ESV Podcast met Albert de Vaal

De ESV Podcast met Albert de Vaal

In de vierde aflevering van de ESV podcast praat Rens met universitair hoofddocent Internationale Economie Albert de Vaal. Hij vertelt over het onderzoek dat hij heeft gedaan, over ontwikkelingen in de economie over de langere termijn en over wat er beter kan in het economie-onderwijs.

Jan 18, 202234:39
De ESV Podcast met Jon Giesbers

De ESV Podcast met Jon Giesbers

In de derde aflevering van de ESV Podcast gaat Rens in gesprek met Jon Giesbers, MSc Financial Economics aan de Radboud Universiteit en oud-lid van de ESV. Hij werkt in de financial due diligence en vertelt over hoe hij zijn baan heeft gevonden, wat hij achteraf misschien anders had gedaan in studiekeuze en wat hij doet in zijn werk.

Dec 21, 202129:31
De ESV Podcast met Sophie van Lith

De ESV Podcast met Sophie van Lith

In deze tweede aflevering van de ESV podcast praat Rens met Sophie van Lith, actief lid bij de ESV, oud-secretaris bij de ESV en actief student in Nijmegen. Ze vertelt over hoe het is om actief lid te zijn en bestuur te zijn geweest in de coronaperiode. Ook vertelt ze wat voor ambities zij zelf op studie- en werkgebied heeft. 

Nov 16, 202131:07
De ESV Podcast met Jan Verhoeckx

De ESV Podcast met Jan Verhoeckx

In deze aflevering gaat Rens in gesprek met Jan Verhoeckx over zijn baan aan de Radboud Universiteit, over de studie economie aan de Radboud Universiteit en over wat er nu speelt in de economische wetenschap. 

Oct 19, 202132:11