Skip to main content
Spotify for Podcasters
Lastenpsykiatrit Riihonen ja Laine

Lastenpsykiatrit Riihonen ja Laine

By Riikka Riihonen ja Heidi Laine

Casting: lastenpsykiatrit Riihonen ja Laine. Puhetta mielenterveydestä, lastenpsykiatriasta ja yhteiskunnasta.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Jakso 6: Loma

Lastenpsykiatrit Riihonen ja LaineJun 18, 2020

00:00
37:33
Jakso 6: Loma

Jakso 6: Loma

Loma - rakas ja rasittava! Ensin on painettu tukka putkella monta kuukautta, sitten vietetään äkkiä paljon aikaa yhdessä. Jokaisella liittyy lomaan omat tarpeensa ja toiveensa. Mitkä asiat yleisesti ovat lapsille ja aikuisille lomassa tärkeitä? Mitä voi pitää vähemmän tärkeänä? Tämä on myös ensimmäisen tuotantokauden viimeinen jakso. 
Jun 18, 202037:33
Jakso 5: Leikki

Jakso 5: Leikki

Sanotaan, että leikki on lapsen työtä. Mutta minkälainen näkökulma lastenpsykiatrilla on leikkiin ja leikkimiseen? Miksi lapset leikkivät? Miten tunnistaa epänormaali leikki? Entä miten voi tukea lapsen leikin kehitystä? 
May 19, 202040:04
Jakso 4: Ahdistus

Jakso 4: Ahdistus

Miten suhtautua koronavirustilanteeseen ja sen johdosta myllertävään mieleen? Miten auttaa omaa lasta sietämään epävarmuutta? Entä miksi aikuisen oma ahdistuksenhallinta on olennaista lapsen kannalta? Mukana myös keinoja oman tunnetilan säätelyyn. 
Mar 21, 202047:39
Jakso 3: Masennus

Jakso 3: Masennus

Voiko lapsi olla masentunut? Mitä on lapsen tai nuoren masennus? Miksi joku lapsi voi masentua mutta toinen ei? Entä mikä suojaa masennukselta? 
Mar 09, 202047:22
Jakso 2: Vanhemmuus

Jakso 2: Vanhemmuus

Nyt puhutaan myönteisestä vanhemmuudesta! Jokainen vanhempi haluaa olla hyvä vanhempi, ja jokaiselle vanhemmalle oma lapsi lienee yksi tärkeimmistä asioista maailmassa. Mutta miksi lastenpsykiatrit ovat kiinnostuneita vanhemmuudesta käytäntöineen? Ja miten hyvää ja toimivaa suhdetta omaan lapseen voi edistää? 
Jan 15, 202001:07:46
Jakso 1: Koulu

Jakso 1: Koulu

Mitkä asiat toimivat nykykoulussa? Missä on säätämisen varaa? Minkälaisia elementtejä koulunkäyntiinsä tarvitsevat sellaiset lapset, joilla on erityisiä tarpeita? Entä miten voi auttaa lasta, joka meinaa jäädä koulusta pois, kotiin? 
Jan 06, 202001:08:43