Skip to main content
Spotify for Podcasters
RoadMovie Podcast

RoadMovie Podcast

By RoadMovie

A RoadMovie Podcast utazásról és utazókról szól. Kéthetente csütörtökön ajtót nyitunk a világra! Hallgass minket ha épp úton vagy, indulni készülsz, vagy csak érdekel a világ.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Motorral a Kaszpi Tengerig! - Molnár Péter

RoadMovie PodcastJul 28, 2022

00:00
01:07:13
Hongkongból a Keletibe: visszafelé a legendás úton! - Perger István (2. rész)

Hongkongból a Keletibe: visszafelé a legendás úton! - Perger István (2. rész)

Perger István, Hongkongból a Keletibe tartó vonatútjának legizgalmasabb szakasza a második részben! Irány a Karakoram Highway, a világ legmagasabb hegyei és Afganisztán, a tálibok hatalomátvétele után!

A necces és a legtöbbek által messze kerülendő országok elképesztő tájakat rejtenek, olyannyira, hogy néha azt is nehéz eldönteni, hogy Svájcban, vagy épp a pakisztáni határvidéken járunk e?

A kínai-pakisztáni határon azért bizonyossá vált, hogy ez nem a tiroli Alpok, hanem Himalája nyugati széle, de a felmerülő nehézségeket könnyebb volt elviselni, az alkalmi útitársainkkal kreált bulihangulatban, így véget nem érő sorban állások és csomagokon való átlépkedések után, azért csak sikerült megérkezni az országba.

A 8 ezres hegyek és Islamabad után pedig irány Afganisztán és Kabul, ahol kiderült, hogy mit gondolnak a helyiek a tálibok visszatéréséről, a nők helyzetéről és az is, hogy Afganisztán fővárosa korántsem egy szélfútta porfészek, sokkal inkább egy éppen békés és meglepően modern negyedekkel is rendelkező nagyváros. 

Innen pedig, már csak 6 ezer km volt hátra és az adás végére a Keleti Pályaudvarra is befutunk majd!

Nov 30, 202301:13:06
Hongkongból a Keletibe: visszafelé a legendás úton! - Perger István (1. rész)

Hongkongból a Keletibe: visszafelé a legendás úton! - Perger István (1. rész)

A valóban legendás Keletiből Hongkongba vonatút 10 éves évfordulóján, István a másik irányból és teljesen másik útvonalon indult el a Keleti Pályaudvar felé, többek között Kínán, Afganisztánon és Pakisztánon át.

A dupla adás első része 100% Kína, a világ egyik legnagyobb népességű országa, amelyre ideje méltó időt szánni, hiszen az egyik legkönnyebben elérhető ázsiai úticél Budapestről, amelynek érdekessége jóval túlmutat a felhőkarcolókon és a furcsa ételeken!

Elmegyünk például Vuhanba, ami a koronavírus miatt vált hírhedté, valójában azonban, a legmenőbb város Kínában. Aztán ott vannak a Li folyó mentén magasodó mészkőkúpok, amelyek világszenzációk... lennének, ha egy picit frekventáltabb helyre pottyantak volna. De szó lesz a kínai utazás kihívásairól, furcsa szokásokról és arról is, hogy milyen az igazi kínai konyha, amit akár itthon is megismerhetsz!

Az adásnak pedig a határhoz érve sincs vége, mert a RoadMovie Extrában egy 20 perces beszélgetést hallhatsz a RoadMovie és a CEWE közös fotópályázatának nyertesével Rácz Péterrel, a Homokrajz című képének tanulságos történetéről.

Nov 16, 202301:24:17
Hogyan utazz okosan? Utazómajom - alias Tóth Ákos

Hogyan utazz okosan? Utazómajom - alias Tóth Ákos

RoadMovie exkluzív, a jubileumi ötvenedik adásban, az Utazómajom gazdájával, vagyis Tóth Ákossal!

Az egyik legismertebb utazói fórum leginkább rejtőzködő gazdája, akinek az előadásaira nem lehet beférni és aki az első ilyen terjedelmű interjút adja, az elmúlt 10 évben!

Az Utazómajom már 600 ezer embernek mutatta meg, hogy miképp lehet okosan és olcsón utazni! Vagyis, hogyan találhatod meg a legjobb repülő jegyeket és szállásokat, milyen módszerekkel keress az irodai és egyéni ajánlatok között és milyen csapdákat érdemes elkerülni, ha utazásra adod a fejedet?

A teljes Utazómajom sztori, pro tippek és személyes kedvencek Ákostól az ötvenedik RoadMovie Podcastban!

Nov 09, 202301:08:29
4 kontinens, 50 ország, 5 éves korig - Timi, Zoli és Poldi: A Világjáró Család!

4 kontinens, 50 ország, 5 éves korig - Timi, Zoli és Poldi: A Világjáró Család!

Kapcsolás Nicaraguából: gyerekkel utazás először a RoadMovie Podcastban, a Világjáró Család történetén keresztül!

A számaik szinte hihetetlenek: 4 kontinenst és 50 országot jártak be kisfiuk, Poldi 5 éves koráig, nem is akármilyeneket! Poldi születése után fél évvel, már egy Mexikó felé tartó repülőn ültek, azóta voltak Afrika számos országában, bejárták fél Európát, lakóautóztak az USA-ban és a balti országokban, de bevállalták Irakot is! Nicaraguában értük el őket, ahol egy évet töltenek és élik mindennapjaikat, mintha itthon lennének, csak éppen a szomszédos Ausztria helyett, ők Costa Ricára ugranak át hosszú hétvégére:)
Bevállalós? Kétségtelen!  Az adást végighallgatva viszont olyan természetesnek tűnik mindez, hogy érdemes feltenni magunknak a kérdést: biztos, hogy elég rugalmasak vagyunk a gyerekeinkkel? Tabudöntögető adás, ahol Timi és Zoli, azon túl, hogy számos praktikus tanácsot adnak az elinduláshoz, megosztják legjobb történeteiket, és szemléletüket is, amivel lehet vitatkozni, vagy egyetérteni, de elgondolkodni rajta mindenképpen érdemes!

Oct 26, 202301:12:10
Újjáépítés tettekkel, lelkekben, katasztrófák helyszínein - Kovács Ági

Újjáépítés tettekkel, lelkekben, katasztrófák helyszínein - Kovács Ági

Vajon mi visz rá valakit arra, hogy állását és bevételét félretéve, földrengések helyszíneire utazzon hosszú hónapokra és az újjáépítésben segédkezzen? Mindezt fizetség nélkül, sőt teljes mértékben saját erőből finanszírozva. Nepál, Mexikó és Törökország epicentrumaiba megyünk Kovács Ágival!
Ági, az adásban, az első, nepáli útjával kapcsolatban így fogalmazott: "kész, ott megfertőződtem!". No nem egy trópusi betegséggel, hanem azzal az érzéssel, amit az utazás kivált mindannyiunkból, hogy aztán újra és újra menni akarjunk vég nélkül, messzebbre és magasabbra! Ugyanezzel a "fertőzéssel" jött haza egy hónap után, ahol egy világtól elzárt faluban, nappal keményen dolgozva, este vödörből fürödve, éjjel pedig vacogva töltötte első önkéntes munkáját.
Amit két másik követett Mexikóban, majd 2023-ban a törökországi földrengések helyszínein. Ezen utak alatt, olyan élményeket, érzéseket és barátokat gyűjtött, amelyek mélységét és jelentőségét, most először meséli el, a RoadMovie-ban! Meg persze azt is, hogy hogyan kötött ki Guatemalában a Mexikóból hazafelé tartó gép helyett és milyen a karácsony egy sátortáborban, a füstölgő vulkánnal a háttérben?

Oct 12, 202301:03:57
Nahát, egy másik Balaton! A BB365 projekt - Princzinger Péter és Horváth Milán

Nahát, egy másik Balaton! A BB365 projekt - Princzinger Péter és Horváth Milán

A RoadMovie Podcast ezúttal nem lépi át a határokat, hanem itthonról, azon belül is a kedvenc tavunkról, a Balatonról szól!

Tudtad e például, hogy a magyar tenger legszebb panorámája a nem északon, hanem a lellei hegyekben van? És azt, hogy a laposnak vélt déli parton, Balatonfenyvestől pár km-t eltávolodva szarvascsordák rohanhatnak át előtted, miközben a Majorka művésztelepre tartasz egy különleges vacsorára? De északon is van élet a Füred-Tihany tengelyen túl: a régiót körbekóstolhatod a felvidéken, egy film díszletei között vezetett tematikus túra keretében is!

Mindez, és még 70 szuper útvonal, 1.000 km kitáblázott bringaúton, a BalatonBike 365 projekt által! Ha azt hiszed, hogy ismered a Balatont, akkor csekkold a 3.200 attrakciót és gondolj újra mindent, amit eddig a legnagyobb tavunkról gondoltál! A strandoktól eltávolodva egy új világ nyílik meg előtted, ami egész évben, más-más arccal és olyan élményekkel vár, amelyekről, talán nem is gondoltad, hogy léteznek. Egy másik Balaton, a BB365 megálmodójával Princzinger Péterrel és egy világjáró bringással, Horváth Milánnal, aki 4 kontinens után Keszthelyen találta meg, amit mindig is keresett!

Sep 28, 202301:05:59
3.200 kocsma, 320 városban - Csanádi Tibor "Ulu", A Kocsmaturista!

3.200 kocsma, 320 városban - Csanádi Tibor "Ulu", A Kocsmaturista!

Városonként átlagosan 10 kocsma, bár és bisztró, mindez egy bő évtized leforgása alatt, rendkívüli tudatossággal és azzal a határozott céllal, hogy a városokat, az éjszakai helyein keresztül ismerje meg Ulu, aki ezt a hihetetlenül különleges módját választotta az utazásnak. Ezáltal olyan mélységekbe jutott el és olyan találkozásokat, történeteket élt meg, amelyekre egy átlag turistának esélye sincsen.
Mindeközben bebizonyítja, hogy a kocsmaturizmust igenis lehet kulturáltan és tudatosan is művelni, új műfajt teremtve az utazásban, amikor azt hiszed, már mindent láttál!
Na de miért maradt még egy italra, élete legrosszabb helyén? Ez is kiderül az adásból!

Sep 14, 202301:14:48
148 nap egyedül, az amerikai vadonban! - Alberti Hamlet Nóri

148 nap egyedül, az amerikai vadonban! - Alberti Hamlet Nóri

"Öleld magadhoz a brutalitást!". A Continental Divide Trail mottója nem hazudik: a túrára elindulóknak, mindössze 15%-a ér célba, pedig feladni legalább annyira nehéz, mint végigcsinálni. Sokszor több napnyi járásra a legközelebbi településtől, hőségben túlélve, vagy éppen jégesőben vacogva, még kiszállni is igen komoly kihívást jelenthet.

Nórinak is eljött ez a pillanat, mindössze 150 km-el a vége előtt, de a körülmények miatt lehetetlen volt megfordulni. Végül, közel 4 hónap alatt érte el a kanadai határt, mindeközben 5 ezer km-t gyalogolt le, küzdött az elemekkel, a természettel, félt a vadállatoktól, de a legnagyobb ellensége mégis saját maga volt. 
Mindez rengeteg tanulsággal járt, és végső soron élete legboldogabb heteit töltötte Észak-Amerika kietlen tájain.

Alberti Hamlet Nóri lebilincselő és példamutató története a RoadMovie Podcast hatodik évadának első adásában!

Aug 31, 202301:00:47
Biztos, hogy jól utazol? Utazási iroda, vagy saját szervezés? - Termes Nóra

Biztos, hogy jól utazol? Utazási iroda, vagy saját szervezés? - Termes Nóra

Aug 10, 202301:07:59
Budapesttől a Szaharáig: motorral Marokkóban! - Molnár Péter

Budapesttől a Szaharáig: motorral Marokkóban! - Molnár Péter

RoadMovie LIVE Podcast Péterrel "élőben" Marokkóból és Halász Leventével, aki kívülről-belülről ismeri a földrajzilag és szemléletében is legnyugatibb afrikai országot. Ahol minden van: kockasajtos bagettek és változatos kuszkuszok, sivatagok és oázisok, havas hegyek és tengerpartok, berber falvak és világvárosok! Marokkó, az ország, amelyre sokan tekintenek "csak" egy tengerparti nyaralás tökéletes helyszíneként. Nem is tévedhetnének nagyobbat!
A motoros kaland Budapesttől Genováig, a legnagyobb esőzések között indult, majd két napos kompozás után kezdődött meg valójában Marokkó északi kikötővárosában, Tangierben. Innen 5.000 km következett, a legszebb királyi városok érintésével, majd az Atlaszon átkelve, ért el a legtávolabbi pontig, az algír határnál kezdődő Szaharáig. 
Az újabb Atlasz megmászás után kiderült, hogy a legnépszerűbb városok, Agadir és Marrakesh valójában a legkevésbé érdekes helyei az országnak, de hogy miért és merre érdemes indulni, az kiderül a nyári extra adásból!

Jul 06, 202356:28
Balkan Calling! - Huszty Zoltán és Tóth Ádám

Balkan Calling! - Huszty Zoltán és Tóth Ádám

Bora-Bora, az Alpok, Isztambul és egy kis New York - mindez két hét alatt, egyetlen nyaralásban? Lehetséges! Ha nem is szó szerint, de egy kis képzelőerővel, hangulatában és megélésében mindenképpen! Ehhez elég lemenni az Albán Riviérára és megnézni a helyi Bora-Borát. Vagy ellátogatni Bosznia és Montenegró havas hegyeibe és vadvízű rafting-paradicsomaiba. Közben útba ejthető, a Budapesttől pár óra alatt elérhető, 100%-ban török hangulatot adó Szarajevó óvárosa, utunkat pedig a térség legizgalmasabb városában a Balkán New Yorkjának is nevezett Tiranában zárhatjuk.

Mindezt, és még ennél sokkal többet is ad a Balkán, amit itt az ideje először, vagy újra felfedezni, mert elérhető távolságban és árakon lehet részed olyan utazásban, amit nyugaton már hiába keresel. De a balkáni régió egyetlen országának sem kell "wannabe" módon bárkit, vagy bármi mást utánozi, önmagában is eredeti és izgalmas mindegyik! A lehető legtöbb helyet járjuk be az Experience Balkan csapatával, Huszty Zoltánnal és Tóth Ádámmal a RoadMovie ötödik évadának záró epizódjában!

Jun 08, 202301:12:58
A világon elsőként: páros átkelés Grönlandon! - Rakonczay Gábor

A világon elsőként: páros átkelés Grönlandon! - Rakonczay Gábor

Rakonczay Gábor, az extrém sportolói műfaj hazai megteremtője, Vámos Nórával írta be magát véglegesen a sporttörténelembe, amikor páros átkelést hajtottak végre Grönlandon 2022-ben. Szánjaikat 540 km-en és 30 napon át húzták, csontig hatoló hidegben, azon a vidéken, ahol a körülmények mellett, a jegesmedvékkel való küzdelem is reális veszélyként lebegett felettük nap, mint nap. De megcsinálták! A siker azonban csak Gábor addigi életének ismeretében nyer igazi értelmet.

Személyisége és céljai jóval túlmutatnak az adásban elmesélt sarkvidéki kalandon. Gyermekkorától az indulásra készült, majd főiskolás korában érkezett el a felismerés: nincs mire várni többé! Innentől pedig nem volt megállás: Atlanti Óceán átevezések, hegymászások, ulttrafutások és persze déli és északi sarki expediciók követék egymást, amelyek során az ismertségen és a fizikai valóságon túl, valahová máshová is eljutott.

Azon kevesek közé tartozik, aki kíméletlenül hajszolja az álmait. Előadásai és beszéde szuggesztív, szavaival tízezreket motivál, hogy te is legyőzd a saját hegycsúcsodat az életedben, amelyből csak egy van: nincs mire várni!

May 25, 202301:20:36
Kiléptem a Civilizációból egy hétre a Yanomami Indiánoknál! - Markó Roland

Kiléptem a Civilizációból egy hétre a Yanomami Indiánoknál! - Markó Roland

Nem sok ember van e földön, aki átélhette a találkozást az egyik leginkább elszigetelt és igen harcias hírben álló indián törzzsel, a Yanomamikkal Venezuelában. Markó Roland, a kevesek egyike és el is mesélte az ott töltött egy hetét a RoadMovieban. A Yanomamik, Brazília és Venezuela határán élnek, jelentős részüknek még semmilyen kapcsolata nem volt a civilizációval. Akiknek mégis, ott nem volt sok köszönet a találkozásban: erdőirtók és aranyásók váltak nyilaik áldozatává, folyamatosan csökkenő életterük védelme miatt.

Roland szerencsére nem járt így, amikor minden előzmény nélkül, három társával betoppant az elszigetelt közösségbe. Életének meghatározó és felejthetetlen egy hetét töltötte el az esőerdő közepén, sok tanulsággal és fájdalommal, kismértékű integrációval, de egyedülálló megélésekkel és persze fényképekkel, a világ egyik utolsó, eltűnőben lévő törzsének életéről. A RoadMovie negyvenedik adásában, egy egyedülálló történet Dél Amerikából!


May 11, 202301:02:22
Lakóautóval 5 hónapig Mexikóban - Krulik Ábel

Lakóautóval 5 hónapig Mexikóban - Krulik Ábel

Mexikó évről évre neccesebb hellyé válik biztonsági szempontból, de vadidegentől kisbuszt venni, majd ebben lakva, feleséggel és kisgyerekkel nekivágni az országnak, különösen vagány dolog évszámtól függetlenül! Pontosan ezt tette Krulik Ábel és családja, akik 5 hónapig kalandoztak Mexikóban, mindeközben 8 ezer km-t tettek meg és 7 államot szeltek át. Közben volt egy kellemes éjszaka drogdílerektől rettegve, egy korrekt kényszerpihenő gerincsérv miatt, át tequilázott éjszakák és persze az ország igazi arcának és legszebb, legőszintébb helyeinek a felfedezése is. Mert Mexikó messze nem csak Cancunból és a Yucatánból áll, sőt! A lényege pont ezen határok elhagyásánál, a Playa Blanca fehér homokos partjain messze túl kezdődik!

Apr 27, 202301:01:39
Las Vegas! Végállomás? - Gyémánt Balázs

Las Vegas! Végállomás? - Gyémánt Balázs

A világ egyik legismertebb és legmegosztóbb városa, ami már réges-régen nem annyira bűnös, mint volt valaha: Las Vegas! Sokan viszolyognak tőle, de talán még többen imádják, viszont annál kevesebben ismerik, hogy milyen is valójában és mit tud nyújtani a kaszinók eszeveszett világán túl. Hát nagyon is sokat, és mindent egy célért: ha itt vagy, élj úgy, ahogyan mindig is szerettél volna, tömény dekadenciával és a highlfe összes csillogásának illúziójával!

Emellett persze, minden ami Las Vegasban van, feleslegesen túlzó, pazarló és fenntarthatatlan, de pont emitt olyan, mint egy tiltott gyümölcs, amibe beleharapunk és nem mondjuk el senkinek. Gyémánt Balázzsal az USA és Las Vegas igazi bennfentesével merülünk el a város legmélyebb bugyraiban, járjuk végig a Másnaposok legendáit, és ismerünk meg olyan helyeket is, amiket nem is gondoltál volna, hogy léteznek.

Apr 13, 202301:06:14
Menny és pokol Kirgizisztánban a Silk Road Mountain Race-en! - Boros Balázs

Menny és pokol Kirgizisztánban a Silk Road Mountain Race-en! - Boros Balázs

A mennyországot és a poklot valójában csak percek, vagy méterek választják el egymástól. Ezt megtapasztalta Balázs is Kirgizisztánban, a legkeményebb ultra bringás versenyen, ahol emelkedő után lejtő, vihar után napsütés,, vagy épp kietlen és félelmetes erdő után egy lakott település által adott kontraszt képezte a kaput, az említett két véglet között.

1.900 km táv és 36 ezer méter szint, a két legfontosabb paramétere a Silk Road Mountain Race-nek. És még annyi, hogy a kirgiz hegyek két pontja közötti távolságot kell, bizonyos ellenőrző pontok beiktatásával, a lehető leggyorsabban megtenni. Mindezt teljes mértékben saját erőből, mindenféle külső segítség nélkül, az összes cuccodat magaddal cipelve, igen szélsőséges időjárási körülményekre is felkészülve.

2022-ben három magyar is nekivágott a 154 fős mezőnyben, amelyből mindössze 83-an értek célba. Köztük volt Boros Balázs "Mokush" is, aki elsőkézből mondja el élményeit a versenyről, az odáig vezető kalandos útról és persze Kirgizisztánról is!

Mar 30, 202301:01:36
Egyszer az életben! Az Everest Alaptábor trekking - Female Yeti, alias Kovács Zsuzsi

Egyszer az életben! Az Everest Alaptábor trekking - Female Yeti, alias Kovács Zsuzsi

Hogy mitől tartják a világ legszebb túrájának a Mount Everest Alaptáborig tartó 65 km-es utat? Azon túl, hogy bizonyosan kiderül az adásból, valójában összetett kérdés, mert ez a kihívás mindenkinek más élményt ad. A legtöbben, már a TOP10 legveszélyesebb repterek előkelő első helyén tanyázó, luklai kifutópályán történő leszállás után extázisba kerülnek, ami nem csillapodik, ahogy elindulnak a cél felé. A Himalája látványa semmivel nem összehasonlítható, az Everest elő-elő bukkanása, az egész utat átható megmagyarázhatatlan hangulat, a legendás hegymászók szellemisége teszi életreszóló élménnyé Nepál elsőszámú túráját.

Amit viszont nem biztos, hogy megismételnél. Az érme másik oldalán jéghideg szállások, hegyibetegség, változó minőségű túravezetések, lehúzások és végtelen kimerültség van, de még így is megéri! 

A Mount Everest trekkingről minden, Female Yetivel, a Himalája egyik legtapasztaltabb hazai túravezetőjével a RoadMovie Podcastban!

Mar 16, 202301:07:51
Nigerbe mentem egy fesztiválért! - Dr. Valiskó Gyöngyi

Nigerbe mentem egy fesztiválért! - Dr. Valiskó Gyöngyi

Ötödik évadunk első adása mélyvíz a javából! Egy olyan országba megyünk, ahová turista még elvétve sem nagyon jut el: irány Niger és a Cure Salee Fesztivál! Dr Valiskó Gyöngyi -  vagy ahogyan utazói körökben hívjuk: Valis - nigeri útja az élő bizonyíték arra, hogy ha valamit nagyon szeretnénk és teszünk is érte, akkor el fogjuk érni! Nigerbe menni eleve bonyolult, de ha a fesztivál időpontja, a törzsi tanács döntése alapján csak egy héttel az indulás előtt derül ki, az igazán feladja a leckét. Mivel nincs lehetetlen, vonattal és repülővel, azért meg lehet érkezni a világ egyik legszegényebb országába, ahol fegyveres kísérettel, elképesztő kalandok között jutott el Valis a fesztiválra. Az élet Afrika legmélyén, utazgatás feketelistás légitársasággal, az európai ember fogadtatása, sok őszinte pillanat, 10 nap telefon nélkül, egy kis gasztronómia és még mindig sok teve a RoadMovie legújabb részében!

Mar 02, 202301:06:23
Kolumbia: egy másik valóság! - Molnár Péter

Kolumbia: egy másik valóság! - Molnár Péter

Lássuk akkor Dél Amerikát!! Az első podcast, amelyben mindketten ugyanazon földrészen, de egymástól 11.000 km távolságra beszélgetünk Halász Levente barátommal, aki a kontinens legdélebbi városából, az argentín Ushuaiából készített interjút kolumbiai élményeimről! Levente, köszönöm ezúton is!

Meg persze ezeken túl is rengeteg utazási sztori került szóba, a Kolumbia - Patagónia tengelyen egy különlegesnek szánt - és talán sikerült - beszélgetésben! Gyere velünk Dél-Amerikába és felejts el mindent, amit eddig erröl a kontinensről gondoltál! A föld valóban legdélebbi városáról, egy karibi szigetről első magyarként, a veszélyek elkerüléséről, az élménynek igazi megéléséről és egy csomó minden másról is beszélgetünk, 2023 első RoadMovie Podcastjában!

Feb 16, 202355:52
Újranyitás a sípályákon! - Klausmann Viktor

Újranyitás a sípályákon! - Klausmann Viktor

Tudtad, hogy van egy hely, nem is olyan messze tőlünk, ahol napfelkeltére kibérelheted az egész sírégiót és tökéletesre kezelt pályákon, csak a barátaiddal síelhetsz? És azt például, hogy hogyan lehetett kiskapuzni a covid miatti lezárások alatt és síelni akkor is, amikor senki más? Ezek azok a dolgok, amikhez a már haladó szintűnek kell lenni és nem csak a pályákon, hanem a sí közösségi kapcsolatokban is, de pont ezért Klausmann Viktorral és nem mással készült a RoadMovie első síelős podcastja! Az említett érdekességeken túl, megbeszéltünk mindent, ami egy tisztességes szezonkezdethez illik, vagyis legnépszerűbb országok pro és kontra, spórolási tippek (nem is rosszak!), felszerelés, felkészülés, de a legjobb bulik helyszínei sem maradtak ki a negyedik évadot záró, és a síszezont megnyitó RoadMovie-ból! 

Dec 01, 202201:10:43
Indonéziába hazamész! - A Sárga Ruhás Lány, alias Harmincz Rita

Indonéziába hazamész! - A Sárga Ruhás Lány, alias Harmincz Rita

Pulau Weh, Raja Ampat, Bukit Lawang. Mondanak ezek valamit? Ha nem, nem baj, mert nem ezek Indonézia legismertebb régiói, de ha néhány jelzőt teszünk melléjük, máris érdekesebb lesz: úszás cetcápákkal, őserdei séta a vadon élő orángutánokkal és a világ egyik legjobb merülőhelye. És ez csak 3 hely abból az országból, ahol 275 millióan laknak 18 ezer szigeten, mégis egy kezünkön, vagy ujjunkon meg tudjuk számolni hányat ismerünk belőlük. Legfőképpen Balit, ami csak az előszobája a világ egyik legkülönlegesebb vidékének az Indiai és a Csendes Óceán határán. A RoadMovie Indonézia adásában Harmincz Ritával, vagyis a Sárga Ruhás Lánnyal a második otthonáról beszélgetünk. Ami egész Indonézia, legfőképpen Flores szigete, de nem feledkezünk meg a komodói sárkánygyíkokról, Pápuáról és elveszett ősi civilizációkról sem, akik a mai napig saját törvényeik és szokásiak szerint élik az életüket. Ja, és van benne Bali is:)

Nov 17, 202201:02:10
Amerikán át a 66-os úton! - Nagy Péter

Amerikán át a 66-os úton! - Nagy Péter

Egy álom beteljesülése, vagy az illuziók leomlása? Ez volt a legelső kérdés Nagy Péterhez a 4 ezer km-es klasszikus, a Route 66 kapcsán. Ez az az út, ami sokunknak még mindig ott van az utazási listáján: egyszer mégiscsak végig kellene menni rajta. De messze van, hosszú az út, sok időt kell rá, nem is annyira olcsó, meg hát... annyi más szép hely van a világon. És pont ezek miatt mindig csak a listán marad. De mit nyújt ma, a föld egyik legismertebb klasszikusa? Végtelen és unalmas egyenesek muzeális hangulatban. vagy minden mérföldön vibráló amerikai életérzés, az igazi roadmovie ősanyja? Nagy Péterrel indulunk Chicagótól Los Angelesig, aki az összes emlékét megosztja velünk, kivéve, azt a bizonyos fekete lyukba pottyant las vegasi éjszakát:)

Nov 03, 202201:08:19
Saját lábon a világ végére is! - Camino Steve

Saját lábon a világ végére is! - Camino Steve

20 ezer km saját lábon, 45 országban - ha a puszta számokat nézzük már az is egészen döbbenetesen írja le Camino Steve elszántságát és teljesítményét. De ha ehhez hozzátesszük, hogy a táv jelentős részét jelöletlen utakon, a világ legnehezebb útvonalain, néha hőséggel, máskor faggyal, vagy épp kutyafalkákkal, vagy medvékkel megküzdve járta le, akkor rájövünk, hogy miért vált megkerülhetetlenné a túra világában Steve - vagy, ha úgy tetszik, Csutka István, mert mindemellett letolt 1350 előadást a Madách Színházban a Macskákban is...

A RoadMovie Podcast 30. adásában a puszta kalandokon túl motivációról, mélypontokról, a túrázás szenvedélyéről és a mindenki számára alapvető felkészülésről is beszélgetünk. És persze arról is, hogy mi a teendő akkor, ha Jordániában egy falka pásztorkutya vicsorogva vár a kanyon végén, vagy egy amerikai erdőben úgy hozza a sors, hogy egy medvével kell megküzdened a túlélésért. Kis jubileum, nagy beszélgetés Camino Steve-el!

Oct 20, 202201:13:26
Az utazás lélektana - Szirmai Anna pszichológus

Az utazás lélektana - Szirmai Anna pszichológus

Utazhatunk bárhová, egy valakivel biztosan találkozunk, és az önmagunk lesz. Meg persze a társaságunk, a váratlan helyzetek, örömök, vagy konfliktusok, de mindezeket is nekünk kell megélni, vagy éppen megoldani.

Gondolkodtál már azon, hogy miért utazol egyáltalán? Mit ad nekünk és miért érezzük annyira nyomorultul magunkat miután hazaértünk? Fel a fejjel, van megoldás! De még arra is, ha azon veszed észre magad, hogy az újabb és újabb utazások sem oldották meg az amúgy fennálló problémáidat. Egy utazás alatt számtalan  helyzettel szembesülünk, legyen az egy váratlan fordulat, konfliktusok, de persze sok életreszóló élmény is. Hogy mindezek közben hogyan érezzük magunkat és végül milyen állapotban jövünk haza, csakis rajtunk múlik! Egy érdekes és tanulságos beszélgetés Szirmai Anna pszichológussal.

Oct 06, 202259:22
Megjártam Irakot! - Perger István

Megjártam Irakot! - Perger István

Viszonylag ritka, hogy valaki a várva-várt két hetes nyári szabadságán leruccan a napfényes Irakba. Szerencsére Perger István megtette helyettünk, így mi mehetünk a Balatonhoz, de élményeit addig is megosztja velünk. Igaz nem nyáron és nem pont két hétre, de Észak Korea és egyéb, tőlünk keletre fekvő, nem éppen turistaországok után, István Irakba is ellátogatott, abba az államba, ahová nem sokan mentek e célból az elmúlt években. Pedig az egykori Mezopotámiában, a mai napig érezhetőek a világ egykori legősibb civilizációjának nyomai, de mi maradt Irakból az elmúlt évtizedek háborúi után? Időszámításunk előtti emlékek, Babilon és a mai élet, Szaddam palotája és az Iszlám mindent átható ereje, görkorisok, punkok, de még a halloween is megjelent a nem mindennapi utazáson!

Sep 22, 202201:08:12
Miért éppen Afrika? - 2. rész. - Szilasi Ildikó

Miért éppen Afrika? - 2. rész. - Szilasi Ildikó

Afrika adásunk második részében elmerülünk a kontinensben. Hardcore utazási tippek, hasznos javaslatok és személyes élmények Szilasi Ildikótól az egyik legtapasztaltabb és legismertebb Afrika szakértőtől. Miért lett olyan népszerű Zanzibár, de melyik az a része, ahová mégsem megy senki, pedig a legcsodálatosabb földi paradicsom vár ránk? Hová menjünk szafarizni, ha nem szeretnénk egy kisebb autó árát rákölteni, mégis mindent látni szeretnénk?Melyek azok az országok, ahová nem érdemes utazni és melyekbe menjünk addig, amíg nem árasztja el a tömegturizmus? Szenegál titkai, hegyi gorillák és az afrikai gasztronómia is végre a megfelelő helyére kerül, második tematikus Afrika beszélgetésünkben! 

Sep 08, 202259:33
Miért éppen Afrika? - 1. rész. - Szilasi Ildikó

Miért éppen Afrika? - 1. rész. - Szilasi Ildikó

Talán túlzás nélkül állítható, hogy Afrika az egyik legváltozatosabb, utazási szempontból viszont - eltekintve néhány kiemelt régiótól - kevésbé felfedezett kontinens. Középkori állapotok és felhőkarcolók, fehér homokos tengerpart és havas hegycsúcsok, szafarik és sivatagok....mindezek csak itt vannak, de ismerjük e igazán? Két részes Afrika adásunkban Szilasi Ildikóval az egyik legtapasztaltabb és legtöbb országot megjárt Afrika szakértővel beszélgetünk legfőképpen arról, amit eddig nem tudtunk erről a földrészről.

Az első adásban hitek és tévhitek, vélt és valós veszélyek, társadalom, biztonság, költségek, Afrika csodái és régiói, de még azt is megtudjuk, hogy miképp kezeljük a fehér ember jelenséget, ha néhány hétre valóban otthon szeretnénk érezni magunkat, a nem is annyira titokzatos kontinensen!

Aug 25, 202201:02:47
Motorral a Kaszpi Tengerig! - Molnár Péter

Motorral a Kaszpi Tengerig! - Molnár Péter

A RoadMovie nyári különkiadása nem csak az időzítés, hanem az interjúalany miatt is érdekes. Ezúttal ugyanis Molnár Péter - a RoadMovie alapítója és műsorvezetője - nem kérdez, hanem mesél. Mégpedig "élőben" egy 13 ezer km-es motoros utazás közepén Törökországból. A Kis- Ázsia jelentős részét bejáró túra során Törökország mellett Grúziába, Azerbajdzsánba és Örményországba is eljutott nem mindennapi élményeket átélve és átadva a RoadMovie hallgatóknak. Igazi török vendégszeretet Kurdisztánban, egyedi megélés Azerbajdzsánban az egyetlen külföldi utazóként, aki szárazföldön érkezett, jégeső, Forma 1, a Kaukázus hegyei és persze sok-sok gasztronómia ebből a rendkívül izgalmas régióból. A mikrofonnál Boros Balázs és Molnár Péter fordított szerepben.

Jul 28, 202201:07:13
Biciklis nászút a világ körül - 360Bringa, 2. rész - Zárug Zita és Harkányi Árpi

Biciklis nászút a világ körül - 360Bringa, 2. rész - Zárug Zita és Harkányi Árpi

Zita és Árpi 4 éves világkerülő bringázásának második részében elhagyjuk Ázsiát, és ausztrál, új-zélandi, majd dél-amerikai kalandokkal folytatjuk a beszélgetést. Míg Ázsiában elsősorban az elemekkel, a kultúrákkal, és néha az emberekkel kellett megküzdeniük, útjuk folytatásában a költségvetésük is próbára lett téve. A korábbi országok árszínvonala miatt a napi 10 Euró tartható volt, de Ausztrália és Új-Zéland ebből a szempontból is más világ. Mégis a legboldogabb pillanatokat élték itt át, és sokszor kreatívan, máskor pedig nagyon kitartó munkával oldották meg, hogy útjuk mégis beteljesüljön és az amerikai kontinensről térjenek haza.

Jun 09, 202201:05:54
Biciklis nászút a világ körül - 360Bringa, 1. rész - Zárug Zita és Harkányi Árpi

Biciklis nászút a világ körül - 360Bringa, 1. rész - Zárug Zita és Harkányi Árpi

40 ezer km, 1.550 nap, 46 ország és napi 3533 Ft! Egyenként is hihetetlen számok, de mindezt biciklivel egy világkörüli nászút keretében teljesítette Zita és Árpi életük legnagyobb kalandjaként! Történetük tanulságos, inspiráló és és néha persze kifejezetten vicces. De nem is lehet másképp végigcsinálni egy ilyen utat, mindvégig és azóta is együtt, jóban-rosszban. Adásunk első részében a tervezésről, felkészülésről, motivációkról és leginkább Ázsiáról beszélgetünk, de megtudjuk azt is, hogy került a dinnye a bringára?:)

May 26, 202201:05:02
Adria másképp! Dr. Kiss Róbert Richard

Adria másképp! Dr. Kiss Róbert Richard

Sokan hisszük, hogy jól ismerjük az Adriát, de ha belegondolunk, a legtöbben ugyanazokért a programokért megyünk, sokszor ugyanoda és valójában keveset tudunk arról, mit is lehetne még felfedezni a régióban? Ricsivel végigmegyünk Rijekától egészen Albániáig és keressük az izgalmas, de kevésbé ismert helyeket. Megállunk az autópályán azoknál a hegyeknél, amelyeken rendszerint csak átsuhanunk, elmegyünk Zágrábba és a Plitvicei tavakhoz, felfedezzük az Isztria közepét is végre, benézünk minden sikátorba, és bátran utazunk olyan szigetre is, ami még nincs elárasztva turistákkal. Majd átlépjük a határokat és megtudjuk, hogy Horvátországon túl is van e élet a parton innen és túl!

May 12, 202201:00:19
Az afrikai önkéntesség csapdája - Almay Réka

Az afrikai önkéntesség csapdája - Almay Réka

Álmok és a valóság egy kenyai önkéntes projektről, amely a helyi közösség támogatása mellett, zebranézős kalandnak indult, de idő előtti hazautazás lett a vége. Réka története csak egy a számtalan afrikai misszióból, amelyek nagy része ennél sokkal pozitívabban végződik, következtetései viszont messze túlmutatnak a konkrét eseten. Elgondolkodtató a világ működésére és a társadalmak, kultúrák különbözőségére vonatkozóan is. Egy sztori, egy nézőpont, de számtalan tanulság és az afrikai valóság a RoadMovieban.

Apr 28, 202259:56
Gasztroutazások Bíró Lajossal

Gasztroutazások Bíró Lajossal

Bíró Lajos, az egyik legismertebb hazai séf, mesél világjáró gasztro kalandjairól és a hazai konyha reális helyzetéről a RoadMovieban. Mit gondolnak a külföldiek a magyar ízekről, hová érdemes menni, ha a legjobb hurkát keressük, hogyan működött a budapesti kínai étterem a szocializmusban és hol találjuk most az igazi kínai konyhát? És ez még csak a bevezető, ahonnan eljutunk Észak-Koreába, Japánba, és Ázsia több országába is, ahol Bíró Lajos inspirációt gyűjtött, nekünk pedig elmondja a legjobb helyeket, ételeket és ötleteket, némi extremitással fűszerezve!

Apr 14, 202201:08:15
Élet a tengerjáró hajókon - Szécsi László

Élet a tengerjáró hajókon - Szécsi László

Az óceánjáró hajók megítélése vegyes és városi legendákkal átszőtt. Tényleg csak a jómódú nyugdíjasok nyaralóhelye? Imbolyog és a tengeribetegség kötelező? Az ökológiai lábnyoma egy mammutéval mérhető csak össze? Álomfizetésekért kizsákmányolt munkavállalók, vagy a világ legnagyobb kalandja? Megannyi kérdés, de ha bármelyik felmerül, egyben biztosak lehetünk: ezeknek az úszó monstrumoknak belső világa sokakat érdekel, de keveset tudunk róla. Szécsi László, közel egy évet és hat szezont húzott le a legnagyobb hajókon, így tőle tudhatjuk meg milyen is ez a műfaj valójában. A világ körbehajózása, nem mindennapi élmények és hazamenekülés Chiléből a RoadMovie Podcastban.

Mar 31, 202201:00:15
RoadMovie kamionból! - St22Lacika, alias Dajka László

RoadMovie kamionból! - St22Lacika, alias Dajka László

Az utazás legjobb része, az úton lét maga - örök igazság. De vajon hogyan vélekedik erről valaki, aki állandóan úton van és a megérkezés, csak egy újabb út kezdőpontját jelenti? A kamionos élet romantikus gondolatokkal átszőtt, izgalmas világ, de tudjuk, hogy milyen is valójában? A RoadMovie Podcastban a legismertebb hazai kamionos és youtubber mesél őszintén erről az életformáról. Nem átlagos mindennapok, főzés a fülkében, élet a parkolóban, kiégés és feltöltődés + Kazahsztáni kaland a RoadMovieban!

Mar 17, 202201:02:28
Hogyan utazz? Vándorboy, alias Csonka Gábor

Hogyan utazz? Vándorboy, alias Csonka Gábor

Vándorboy, a legtöbbet utazott hátizsákos magyarként, 156 országban összegyűjtött tapasztalatait osztja meg az a RoadMovie-ban. Hogyan vegyél olcsón repjegyet? Mi az, amit teljesen feleslegesen pakolsz be a táskádba és miért ne aggódj amiatt, ha valamit viszont otthon felejtettél? Hogyan ne raboljanak ki, és mit a teendő akkor, ha Pápua Új Guineán lenyúlja a pénzedet a csónakos ember? Mindez sok történettel és egy csipetnyi Járatlan Utakon Fesztivál kedvcsinálóval, a 3. évad első adásában. 

Mar 03, 202201:04:40
Fogadd meg! Mozdulj ki! A tél odakint vár - Boros Balázs és Suhajda Szilárd

Fogadd meg! Mozdulj ki! A tél odakint vár - Boros Balázs és Suhajda Szilárd

Újévi fogadalmak, nagy tervek és a vegyes megvalósulások időszaka a január. Különösen, ha kültéri mozgásról, sportról van szó. Nagy levegőt venni, elhatározni, öltözni, kimenni, mindenkinek nehéz, pedig az igazság az, hogy utólag sose bánjuk meg. 

De mi az, ami csak télen vár rád? Amit nem tudsz átélni máskor? És mit csinál ilyenkor az egyik legismertebb magyar expedíciós hegymászó és a hazai bringás élet meghatározó személyisége, Suhajda Szilárd és Boros Balázs? Inspiráló ötletek, történetek, személyes élmények, egy jó hangulatú újévi beszélgetésben, amitől még az legmélyebb téli álomból is megjön a kedved egy kis mozgáshoz:)

Dec 31, 202101:11:02
Stoppal nőként bárhová! - Szabó Virág

Stoppal nőként bárhová! - Szabó Virág

Másfél év Ázsiában, vagy 10 nap nulla költéssel Norvégiában.? Virágnak tulajdonképpen mindegy, mert mindkettő megvalósítható, illetve....a különbség a feltételes mód és a múlt idő között: ő meg is csinálta! De végigment az El Caminón is, vagy ha úgy tartotta kedve, elstoppolt kedvenc fesztiváljára Angliában, gyakorlatilag ingyen.

Mindeközben úgy ismerte meg az országokat, ahogyan semmilyen más módon nem lehet. Ha a terv az, hogy nincs terv, akkor bárhová is visz, aki éppen felvett, teljes szabadsággal élheted meg az utazás minden percét!

De Virágtól azt is megtudjuk, mit kell tenni, ha rossz autóba ültél be és menekülni kell a helyzetből.

Dec 02, 202101:02:39
Bringával a Kilimandzsáróra - Zichó Viktor

Bringával a Kilimandzsáróra - Zichó Viktor

Zichó Viktor néhány éve határozta el, hogy életét teljes mértékben a szenvedélyeinek, vagyis az utazás, biciklizés, hegymászás triónak fogja szentelni. Legújabb expedícióján Kenyából, a tengerszintről tekert el a Kilimandzsáróig, majd tette meg a csúcshoz vezető utat nyeregben, az utolsó 1.000 méteren pedig hátán cipelve biciklijét. Ezen kalandja mellett mesél korábbi, indiai bringázásáról, igazán egyedi életviteléről és arról is, hogyan lehet kijutni egy pakisztáni börtönből, ahol nem is érezte annyira rosszul magát..:)

Nov 18, 202101:02:51
Felelősségteljes utazás - Hársas Péter és Németh Edvárd

Felelősségteljes utazás - Hársas Péter és Németh Edvárd

Minden nap és az utazásod minden percében, sőt, már a tervezgetésnél is tehetsz érte, hogy egyel kevesebb lábnyom maradjon abban az országban ahová ellátogatsz. Sokan azért érzik távolinak és megfoghatatlannak a témát, mert csak a végletekről, nomád utazási módokról, zero waste személetről hallanak, amelyek a legtöbbek számára nem jelentenek valós alternatívát. 

Eddigi legtöbb nézőpontot ütköztető beszélgetésünkben, két hazai véleményvezérrel hozzuk le a földre a kérdést, és adunk valós lehetőségeket mindenkinek, aki útnak indul!

Nov 04, 202101:04:07
A Keletiből Hongkongba - Perger István

A Keletiből Hongkongba - Perger István

Vonattal utazni menő dolog, de egészen Hongkongig elmenni, közben pedig olyan országokat is átszelni, amelyekbe a legtöbbünknek soha nem adatik meg eljutni...na ez már kifejezetten vagány! Ezt az utat járta be István, élete első keletre induló vonatos kalandjában, amelyet azóta több is követett. Transzszibériai vasút, Isztánok, Bajkonur és Észak Korea, barátkozás és közösségi élet a kocsiban, mindez egy alig három hónapos, de minden nap új izgalmakat hozó útban.

Oct 21, 202101:12:02
Magunk útján - Biciklivel Budapestről, Szingapúrig

Magunk útján - Biciklivel Budapestről, Szingapúrig

Enikő és Balázs, napra pontosan egy évig utazott bringával Ázsián át, közös életük első álmát megvalósítva. Tették mindezt napi pár ezer forintból, legfőképpen sátorban éjszakázva és maguknak főzve.

Mindeközben megismerték a világot, embereket, kultúrákat, de legfőképpen egymást és az igazságot, miszerint minden lehetséges, csak a saját korlátainkat kell legyőzni.

Oct 07, 202101:10:31
Az egek Ura - Hajdu Áron Boeing kapitány

Az egek Ura - Hajdu Áron Boeing kapitány

Hajdu Áron gyerekkori álmát megvalósítva lett Boeing 757-767 kapitány. A Condor légitársaságnál a világ legszebb egzotikus helyeire repül, így amellett, hogy bepillantunk ennek ennek a szakmának a valós életébe, azt is megtudjuk, hogy miként tengeti napjait a személyzet 5 napig a Maldív Szigeteken? Egy 3 gyermekes kapitány élete földön és levegőben!

Sep 23, 202155:19
Tiszta kubai valóság - Monos János

Tiszta kubai valóság - Monos János

Tehát Kuba az Kuba! Hangzik el a beszélgetés 34. percében Jánostól a kijelentés, amikor épp az ország egyéni bejárásáról van szó. Illetve arról hogy miért történik minden másképp, mint ahogyan tervezzük ebben a szerethetően káoszos, őszinte országban. Valóságos és tökéletes pillanatkép a mai Kubáról, emberekről, életről és az országban való kalandozásról, egy olyan bennfentes utazótól, aki szinte hazajár a térségbe.

Sep 09, 202101:02:35
Földkerülés vitorlással és gyerekekkel - Sailing Teatime

Földkerülés vitorlással és gyerekekkel - Sailing Teatime

Anna, Domi és a gyerekek több, mint egy évvel ezelőtt vágtak neki a tengereknek, majd az Atlanti Óceánnak vitorlásuk fedélzetén. A járványhelyzet kihívásai, családi élet, munka, oktatás és létezés a hajón, átkelés az óceánon, majd megérkezés a karib térségbe. Az útnak eleje és közepe van, vége még nincs, talán 5 év múlva.... addig is egy rövid hazalátogatás alkalmával mesélték el eddigi kalandjaikat.

Aug 26, 202101:08:20
Backpacker Bori - Hogyan mentem világgá?

Backpacker Bori - Hogyan mentem világgá?

Egy életen át utazni és pár óra munkával fenntartani magunkat... Jól hangzik? Elsőre mindenképp, de világgá menni nehéz, digitális nomádként létezni pedig méginkább. Túl a notebook + tengerpart kompozícióban készített, agyonfilterezett képeken, belenézünk ennek az életformának az igazi mélységébe, elmegyünk Ecuadorba is, futunk az útonállók elől és egy elképzelt férjjel menekülünk meg!

Jun 24, 202101:03:10
Életváltók - Lakóautós élet és szabadság

Életváltók - Lakóautós élet és szabadság

Adrienn és Péter, 2008 után hagyták el Magyarországot, 9 éve pedig egy lakóautó vált az otthonukká, amivel épp Tenerifén állomásoznak. Életük célja az úton levés és az élmények megélése, teszik mindezt bátran, szabadon, szembemenve minden konvencióval. Digitális nomádság, életváltás és a céltudatos boldogság egy tanulságos beszélgetésben.

Jun 10, 202156:42
Autóval a világ körül, 2.rész - Molnár László

Autóval a világ körül, 2.rész - Molnár László

Földkerülő autózásunk második részében, Ázsia, Ausztrália és Amerika felé vesszük az irányt. 14 hónap alatt 5 kontinensen keresztül autózta körbe a földet Molnár László, aki egy élet munkáját maga mögött hagyva, jórészt egyedül vágott neki legnagyobb kalandjának. Elképesztő történetek, emberek, kultúrák, hangulatok és érzések: egy teljes földkerülés, igazi roadmovie két részen át.

May 27, 202101:03:56
Autóval a világ körül - Molnár László

Autóval a világ körül - Molnár László

14 hónap alatt 5 kontinensen keresztül autózta körbe a földet Molnár László, aki egy élet munkáját maga mögött hagyva, jórészt egyedül vágott neki legnagyobb kalandjának. Elképesztő történetek, emberek, kultúrák, hangulatok és érzések: egy teljes földkerülés, igazi roadmovie két részen át.

May 13, 202101:04:36
175 ország, végtelen történet! Dr. Kiss Róbert Richard

175 ország, végtelen történet! Dr. Kiss Róbert Richard

Ricsi, az egyik legtöbb országot megjárt magyar utazó. Minden országot nem barangolunk be egy óra alatt, de Marokkótól Malawiig, New Yorktól Japánig és még sok másik helyre is eljutunk egy igazán jó hangulatú beszélgetésben. Sőt! A világ legjobb konyhái mellett arról is szót ejtünk, merre induljunk idén nyáron?

Apr 29, 202101:06:51