Skip to main content
Spotify for Podcasters
România Out of Office

România Out of Office

By Adrian Sandu

Work - life balance este un termen la modă pentru corporatiștii de azi. Unii spun că nu există work - life balance, că e doar life. Nu e munca parte din viață?

Ți s-a întâmplat vreodată să simți că viața ta este prea mult despre muncă și prea puțin despre tine?

Poate că te va ajuta să afli că mai sunt și alții. În fiecare săptămână voi fi alături de un invitat care ne va vorbi despre experiența sa la muncă și în afara ei. Fără a avea pretenția de a veni cu vreo formulă magică de a-ți îmbunătăți viața, ascultând exemplele unor oameni ca tine, poate îți vin și ție idei.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

S01 E00 - De început de podcast - România Out of Office

România Out of OfficeFeb 13, 2020

00:00
05:06
S02 E10 – Un corporatist în jurul lumii – Cezar Dumitru – România Out of Office

S02 E10 – Un corporatist în jurul lumii – Cezar Dumitru – România Out of Office

Cezar are o experiență de 24 de ani în marketing & comunicare la Procter & Gamble Balkans, Alexandrion, Ursus Breweries, G2 Ukraine, G2, ulterior Geometry Romania. Cei mai mulți îl știu însă sub pseudonimul Imperator, fiind probabil cel mai cunoscut blogger de travel din România. Vezi mai multe pe imperatortravel.ro.

A vizitat peste 130 de țări și a scris despre fiecare. Află de la el care dintre aceste țări i s-a părut cea mai ospitalieră. S-ar putea să te surprindă răspunsul!

A dormit sub cerul liber pe vârful Moise, în Sinai. A dansat toată noaptea la 4.000 de metri altitudine într-o cârciumă de pe lacul Titicaca. A luat o bere cu Arkan, șeful trupelor paramilitare sârbe din Bosnia. A împins autobuzul pe șoselele fără asfalt ale Cambodgiei. Și multe altele...

Cezar ne zice cum a devenit aproape din întâmplare dintr-un corporatist clasic un blogger de succes și ce a însemnat asta pentru el. Ne spune cum a făcut primii pași în online fără să realizeze în ce se va transforma pasiunea sa.

Aflăm cum a creat primul site web din lume pentru un brand P&G  și ce impact a avut asta până la nivelul sediului central din Cincinnati.

De asemenea, vezi cum te poate ajuta un joc pe calculator să scapi de amenzi rutiere :)

Nu în ultimul rând, Cezar ne recomandă destinația ideală pentru familiile cu copii – evident, după ce trece pandemia ;) Din nou, s-ar putea să nu te aștepți la acest răspuns!

Jun 01, 202039:48
S02 E09 – Banking-ul și improvizația – Rodica Roșu – România Out of Office

S02 E09 – Banking-ul și improvizația – Rodica Roșu – România Out of Office

De doar 20 de ani în lumea bankingului, Rodica este o persoană curioasă, exploratoare, sportivă. Îi place să descopere limite noi despre ea și lucruri noi despre alții, să fie în contact cu oamenii, să-i ajute să găsească în ei și partea bună, să conștientizeze ceea ce li se potrivește astfel încât să ajungă să fie recunoscători pentru ceea ce sunt, să fie în armonie și echilibru cu ei înșiși.

Discutăm despre cum și-a început ea cariera în banking și cum poți construi o carieră în acest domeniu. Sunt provocări mai mari pentru femei decât pentru bărbați să reușească în lumea băncilor? Aflăm și despre avantajele de a lucra cu companii din domenii foarte diverse și perspectivele pe care ți le oferă acest lucru din punctul de vedere al dezvoltărilor competențelor de business.

Care sunt diferențele dintre antreprenorii români și cei străini? Fără a face generalizări, se pot observa totuși niște trăsături între întreprinzătorii autohtoni și cei din afară.

În afara carierei, Rodica a descoperit beneficiile cursurilor de improvizație, din dorința de a încerca să se cunoască mai bine pe sine. După vreo 6 săptămâni de cursuri, a reușit să fie ea însăși acolo, fără a se teme de a fi judecată de ceilalți pentru ce zice și cum zice.

Tot din dorința de a face lucururi și pentru ea, nu numai pentru alții, Rodica s-a apucat de alergat la semi-maratoane. Și a fost WOW! A început ușor, cu 2-3 km pe zi, îmbunătațindu-și treptat atât starea fizică, cât și pe cea psihică. Află cum poți începe și tu să alergi, indiferent de condiția fizică actuală. Care ar fi primii pași?

Jun 01, 202031:53
S02 E08 – Mindfulness Based Stress Reduction – Sașa Bodeanu – România Out of Office
Jun 01, 202037:51
S02 E07 – Tehnologia în carieră și în viața personală – Ileana Cipcă – România Out of Office

S02 E07 – Tehnologia în carieră și în viața personală – Ileana Cipcă – România Out of Office

Om de marketing care și-a urmat cu rigurozitate drumul în domeniu, Ileana a început în farma ca specialist de marketing, urmând apoi un rol în retail, iar din 2012 a intrat în fascinanta lume a tehnologiei, lucrând pentru IBM și apoi Microsoft.

Aflăm cum e să fii femeie în domeniul tehnologiei și, mai specific, cum e să lucrezi pentru Microsoft la nivel internațional. Vorbim despre ce facilități oferă marile corporații pentru a permite flexibiliatea dorită angajaților lor.

Deși discuția noastră a avut loc cu puțin înainte de izbucnirea pandemiei COVID-19, vorbim despre avantajele aduse de work-from-home, cu care Ileana e foarte obișnuită în jobul actual.

De asemenea, în calitate de mamă, Ileana ne spune cum vede ea relația dintre copii și tehnologie. Care e limita dintre a obișnui copiii cu toate instrumentele esențiale în lumea de azi și pericolul de a ajunge la excese. E bine să pui copiilor o limită de timp pe zi la telefon?

Jun 01, 202031:48
S02 E06 – Când să faci o schimbare? – Andru Sandu-Capră – România Out of Office

S02 E06 – Când să faci o schimbare? – Andru Sandu-Capră – România Out of Office

Andru este avocat de 8 ani de zile. A lucrat și în societăți de avocatură de la mici la mari și in-house și are și cabinetul său individual. Nu ratăm momentul să trecem în revistă și câteva bancuri cu avocați ;) Mai în glumă, mai în serios, abordăm și prejudecățile în legătură cu această profesie.

Când știi că e momentul să-ți schimbi job-ul? De-a lungul vremii, Andru a trecut prin mai multe schimbări importante. A învățat cum să ia decizia să fie el cel care generează o schimbare atunci când nu e mulțumit de locul unde se află.

În timpul liber, Andru este pasionat de numismatică, stand-up și teatru de improvizație, fiind membru în Trupa All In.

Vorbim despre cum este să aibă o logodnică din aceeași breaslă și care uneori muncește mai mult ca el. Ne imaginăm cum va fi pentru copiii lor să aibă doi părinți avocați - bine că nu procurori! :)

Jun 01, 202033:17
S02 E05 – Sunt mamă și vreau un job mai bun – Oana Constantinescu – România Out of Office

S02 E05 – Sunt mamă și vreau un job mai bun – Oana Constantinescu – România Out of Office

După ce a devenit mamă, Oana a creat blogul www.mamicaactiva.com.  A început de la interviuri cu mame care fac ceea ce le place, pentru a demonstra că poți să fii părinte și în același timp să ai o carieră care te împlinește. Ulterior a pornit și un grup de Facebook, Sunt mamă și vreau un job mai bun, în sprijinul mamelor care își doresc o schimbare profesională. Oana își pune la bătaie toată experiența ei de HR pentru a ajuta mamele să-și găsească jobul cel mai potrivit pentru ele în această etapă a vieții lor. Fie că e vorba de o locație mai apropiată de casă, de un program mai flexibil sau chiar de un domeniu diferit, mamele au posibilitatea să-și găsească ce au ele nevoie. Ascultă episodul pentru a afla cum să te alături grupului, dacă te interesează.

Vorbim și despre work from home și mentalitatea învechită a multor angajatori referitoare la timpul petrecut fizic la birou vs. rezultatele obținute.

Un om de HR pur-sânge, cu peste 12 ani de experiență în toate ariile, Oana este implicată și în mediul non-profit de 10 ani, blogger de 7 ani plus cochetează cu PR-ul, organizarea de evenimente (și participarea la diverse) și content writing-ul.

Află cum munca în corporație nu exclude implicarea în diverse activități de voluntariat și mai ales, care sunt beneficiile pentru tine la nivel psihologic și emoțional, de a face și altceva în afara biroului. Oana ne spune povestea ei despre cum a ajuns să lucreze cu Asociația Young Initiative (www.younginitiative.org) și de ce consideră că merită să se implice activ în educația generației următoare.

Jun 01, 202032:49
S02 E04 – Mindful Leadership – Ștefan Teodorescu – România Out of Office

S02 E04 – Mindful Leadership – Ștefan Teodorescu – România Out of Office

Ștefan are o experiență de 20 de ani în marketing - specializat în brand building și strategie de portofoliu. A lucrat la Unilver, Bergenbier, Fabryo - Savana, apoi din 2011 la Ursus Breweries.

În paralel deține o certificare de trainer, specializat pe zonele de marketing și leadership. Dezvoltă propriile produse de training pe care le livrează. A demarat și un proiect cu programe anti-burnout folosind tehnici de mindfulness și inteligență emoțională: Institutul pentru Mindful Leadership.

Deține împreună cu soția sa, un centru spa pentru oamenii hiper-activi, Lotus Spa.

Stăm de vorbă despre cum a descoperit mindfulness-ul și cum l-a ajutat să treacă peste anxietate și stres. Și apoi cum a transformat pasiunea descoperită într-un program de training adaptat omului ocupat de astăzi. Discutăm despre cum se poate apuca de mindfulness cineva care nu știe nimic despre acest subiect și Ștefan ne exemplifică cum decurge o primă sesiune.

Jun 01, 202036:25
S02 E03 – Libertatea de a fi cine vrei tu – Cristina Oțel – România Out of Office
Jun 01, 202037:33
S02 E02 – #După18fărăweekend – Cristian China-Birta – România Out of Office

S02 E02 – #După18fărăweekend – Cristian China-Birta – România Out of Office

Cunoscut în online sub numele de Chinezu, Cristian China-Birta este blogger pe cristianchinabirta.ro, antreprenor online cu agenția digitală Kooperativa 2.0, trainer și speaker. A publicat peste 13.000 de postări și articole pe blogul său, pe care scrie din 2007, fiind unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri români.

Dar, în primul rand, așa cum spune chiar el, este tatăl celor trei copii și soțul doamnei sufletului său.

De câțiva ani și-a impus singur un concept pe care l-a numit #Dupa18fărăweekend. Practic, nu mai răspunde deloc la telefon în afara orelor de birou. Bine, asta poate își permite el, fiind un antreprenor de succes. Dar cât de fezabil este pentru un angajat obișnuit, care poate mai are și un șef tâmpit? Cu candoarea lui cunoscută, Cristi ne prezintă perspectiva lui.

Ce-l face pe Chinezu să iasă din casă? Cum decide el cu cine vrea să lucreze și cu cine nu? Provocarea lui cea mai mare este să muncească cât mai puțin. Și asta, pentru a putea să aibă cât mai mult timp liber la dispoziție, pe care să-l petreacă: cu familia, călătorind, citind etc.

Vorbim și despre cât de mult contează like-urile și cum îți poți plăti factura la Vodafone cu ele.

Jun 01, 202033:44
S02 E01 – Alege să mergi pe jos – Alexandra Gătej – România Out of Office

S02 E01 – Alege să mergi pe jos – Alexandra Gătej – România Out of Office

Alexandra are o experiența profesională fantastică: a lucrat mulți ani pentru Unilever, atât în România, cât și în afară. A ajuns la conducerea diviziei pe Balcani, fiind unul din primii (dacă nu chiar primul) manager român cu o asemenea responsabilitate la o multinațională. A fost consilier prezidențial la Cotroceni, membru fondator Aspen Institute România, președinte Amcham România și o grămadă de alte roluri similare...

De asemenea, de vreo 2 ani, Alexandra a ales să meargă pe jos: spre și de la birou, la întâlniri, aproape peste tot. Ce a făcut-o să adopte acest obicei și care sunt beneficiile? De ce mulți alți CEO de anvergură fac și ei același lucru?

Alexandra a fondat Societatea Omului Sănătos, care promovează obiceiuri sănătoase, printre care și mersul pe jos.

În timpul mersului pe jos de la birou către casă, Alexandra își închide mental toate subiectele rămase deschise de peste zi. Astfel, reușește să nu-și aducă acasă stresul de la birou.

Vorbim și despre poluarea din București și ce-ar trebui să facem fiecare dintre noi pentru a o diminua.

Jun 01, 202034:23
S01 E10 - Setează-ți corect așteptările - Delia Corniciuc - România Out of Office

S01 E10 - Setează-ți corect așteptările - Delia Corniciuc - România Out of Office

Este esențial să setezi așteptările corecte atât față de ceilalți, dar mai ales față de tine. Dacă îți propui să livrezi în permanență 100% pe toate planurile, o să te consumi foarte mult, pentru că acest lucru e imposibil. Merită să încerci să fii mai indulgent(ă) cu tine și să accepți că e ok să nu fie totul perfect! Important e să înveți să te asculți.

Delia are o vastă experiență de marketing, trecând atât pe la agenții de publicitate, cât și pe la clienți, mari corporații multinaționale.

Vorbim despre cum putem aplica concepte de business în viața de acasă și invers. Cum se întrepătrund cele două arii, fără limită clară de demarcație.

Din nevoia de a-și înțelege mai bine copiii și a gestiona relația dintre ei, Delia a apelat la terapie. A ajutat-o atât de mult în dezvoltarea personală, încât continuă să meargă și în prezent. Află concret ce a învățat Delia din acest proces.

Mai discutăm și despre cum poți să readuci acea bucurie din copilărie care te făcea să sari din pat arzând de nerăbdare să începi o nouă zi.

Delia este pasionată și de nutriție și aflăm că de fapt nutriția înseamnă mult mai mult decât ce punem în farfurie.

Apr 03, 202030:25
S01 E09 - Visul de a avea un private jet - George Neagu - România Out of Office

S01 E09 - Visul de a avea un private jet - George Neagu - România Out of Office

George este corporatist, om de vânzări care și-a început cariera în marketing și acum se ocupă de planuri pentru 10 țări. Visul lui este să ajungă să aibă un private jet, așa că e pus pe muncă serioasă... 😄

Încă tânăr și fără obligații familiale majore (a se citi fără copii), George își trăiește viața la maximum, combinând cu succes cariera într-o multinațională cu activitățile de tot felul din timpul liber.

Cu cât face mai multe lucruri, cu atât găsește energie să facă și mai multe lucruri. George ne vorbește despre cum își face timp pentru toate activitățile sale, acționând în mod conștient în direcția asta.

Mar 27, 202023:53
S01 E08 - Despre joburi și pasiuni cu un headhunter - Oana Ciornei - România Out of Office
Mar 20, 202030:19
S01 E07 - Cum să-ți faci o cafea bună - Bogdan Lehman - România Out of Office

S01 E07 - Cum să-ți faci o cafea bună - Bogdan Lehman - România Out of Office

Lehman este un om de vânzări adevărat, cu 20 de ani de experiență, în prezent director de vânzări la De'Longhi România. Nu puteam rata momentul și am vorbit despre cafea, demontând diverse mituri precum cel că o cafea scurtă e mai tare decât una lungă. Se pare că e exact invers. Tu știai?

Un cititor înrăit, Lehman ne recomandă câteva cărți pe care el le consideră de neratat.

Vorbim și despre cum e să faci sport aproape în fiecare zi: cum să-ți găsești timp pentru asta, de ce ai face-o și cum să te apuci, dacă nu o faci deja.

Mar 13, 202030:07
S01 E06 - De ce schimbarea este bună - Andreia Diaconu - România Out of Office

S01 E06 - De ce schimbarea este bună - Andreia Diaconu - România Out of Office

Andreia este o mamă corporatistă, care nu se teme de schimbări. Ultima schimbare majoră din viața ei a fost să se mute în Anglia. Vorbim despre mutarea în altă țară și impactul asupra ei și asupra familiei. Cum e să pleci în business trip cu soțul și copilul după tine, pentru că nu se poate altfel. Cum e cultura de lucru în Anglia și la cât pleacă oamenii de la birou acolo.

De asemenea, vorbim și despre ce înseamnă o societate bazată pe feedback constant și cum e să descoperi diferențe culturale la care nu te-ai gândit înainte să pleci într-o altă țară.

Dar nu este numai despre mutarea din România. Te poți muta și la tine în oraș. Soluția să scapi de coșmarul traficului: mută-te mai aproape de birou! "Cum?! Să las eu căsuța la care plătesc rate 30 de ani și în care am investit atât și material și emoțional? Merită?" Andreia consideră că da și povestește din propria experiență. Aflăm ce a câștigat ea făcând acest lucru de mai multe ori.

Mar 06, 202030:58
S01 E05 - Cum să ne adaptăm unei lumi în continuă schimbare - Dani Sandu - România Out of Office

S01 E05 - Cum să ne adaptăm unei lumi în continuă schimbare - Dani Sandu - România Out of Office

Dani este sociolog, profesor, trainer, doctorand la Institutul Universitar European, public speaker ... și lista poate continua! Este un "academic" care lucrează în consultanță pentru organizații internaționale, a lucrat pentru Banca Mondială, Comisia Europeană, ocupându-se cu cercetare socială, politici publice în domeniul social, cercetare pentru populații marginalizate.

E un interviu special, pentru că Dani ne vorbește dintr-un parc în New York. Printre zgomotele orașului care nu doarme niciodată, vorbim despre cât de important este să-ți dedici timp și pentru tine: atât pentru relaxare, cât și pentru dezvoltare. Ce trebuie să facem pentru a ne putea adapta schimbărilor constante din societatea noastră și a ne menține relevanți într-o lume din ce în ce mai diferită? Cum vor fi joburile viitorului?

Cititor de carieră, Dani ne recomandă și cărți de ficțiune și non-ficțiune, care lui i-au plăcut foarte mult. 

Hai ascultă-l, poate te inspiră și pe tine ceva!


Feb 28, 202028:19
S01 E04 - Cum să scapi de stres făcând ceea ce-ți place - Adriana Petre - România Out of Office

S01 E04 - Cum să scapi de stres făcând ceea ce-ți place - Adriana Petre - România Out of Office

Adriana este organizatoare de evenimente, fondatoarea agenției Creatorii de nunți și a conceptului de nuntă fără stres.

Cu o energie debordantă, dar și cu un simț al eficienței ieșit din comun, Adriana ne spune cum reușește să-și găsească echilibrul printre zeci de conferințe, nunți și altfel de evenimente organizate peste tot. Mai are timp și pentru ea?

Vorbim și despre pasiunea noastră comună: teatrul de improvizație și cum a ajutat-o practicarea acestei forme de artă în a se dezvolta atât pe plan profesional, cât și personal. Ne puteți vedea pe amândoi în spectacolele Trupei All In.

Feb 21, 202030:28
S01 E03 - Cariera internațională și viața de familie - Adrian Lăcătuș - România Out of Office

S01 E03 - Cariera internațională și viața de familie - Adrian Lăcătuș - România Out of Office

Adrian Lăcătuș este directorul comercial la Pepsico România. Are o experiență vastă, care cuprinde și diverse roluri de mare responsabilitate în afara țării.

Adi încearcă să aloce 50% din timpul său pentru dezvoltarea sa și a oamenilor din echipă. 

Ce trebuie să faci pentru a avansa în carieră? Cum să păstrezi un echilibru între aspirațiile profesionale și viața de familie?

Vorbim și despre implicațiile mutării cu familia într-o altă țară și o altă cultură. Ce ar face diferit acum?


Feb 13, 202029:05
S01 E02 - Învățarea continuă și prioritizarea rolurilor din viața ta - Maria Predoiu - România Out of Office

S01 E02 - Învățarea continuă și prioritizarea rolurilor din viața ta - Maria Predoiu - România Out of Office

Maria este co-fondatoarea și CEO-ul Qriser.com, un integrator de soluții de lifelong learning, membră în board și fostă președinte al IAA (Asociația de Marketing și Comunicare), fostă directoare de Marketing la Procter & Gamble South East Europe.

Vorbim despre ce este învățarea continuă și de ce este esențială pentru oricare dintre noi, indiferent de domeniul în care lucrăm. 

Aflăm cum îți poți gestiona energia, nu numai timpul, astfel încât să găsești echilibrul în toate rolurile pe care le ai în viață. Ce înseamnă să faci alegeri pe baza unei prioritizări clare și care sunt consecințele.

Feb 13, 202030:03
S01 E01 - De la angajat la antreprenor - Andrei Vasile - România Out of Office
Feb 13, 202022:58
S01 E00 - De început de podcast - România Out of Office

S01 E00 - De început de podcast - România Out of Office

Iată o scurtă introducere la România Out of Office, în care vorbesc despre tematica acestui podcast, precum și câteva cuvinte despre mine, să știi cu cine ai de-a face.

Te invit apoi să asculți următoarele episoade, căci invitații sunt cei care spun lucruri cu adevărat interesante, nu eu. Încearcă, să vezi cum e!

Feb 13, 202005:06