
Royal GD
By Royal GD

Royal GDJun 02, 2022

Monitoring voor Brucella Melitensis: wat houdt deelname in?
Bent u, net als 1500 andere bedrijven, benadert om deel te nemen aan de monitoring voor Brucella Melitensis? In deze podcast gaat Eveline Dijkstra in gesprek met met Carlijn ter Bogt, projectleider van de monitoring voor Brucella Melisensis, en René van den Brom, dierenarts gespecialiseerd in kleine herkauwers over dit onderwerp.
Carlijn licht kort toe wat de deelname precies inhoudt en geeft antwoord op een aantal veel gestelde vragen. Als het goed is heeft u ook materialen ontvangen voor het nemen van een keelswab ten behoeve van abortus diagnostiek. Wat u daar nou precies mee kunt legt René van den Brom u uit.
Meer informatie over abortus is te vinden op www.gddiergezondheid.nl/brucella. Voor vragen kunt u terecht bij de klantenservice (088 20 25 500) of bij de dierenartsen van de Veekijker (088 20 25 555).

Doe het zelf: melk
In de podcast serie “doe het zelf” bij deze aandacht voor melkonderzoek. Tara de Haan, dierwetenschapper en Karianne Peterson, dierenarts beide werkzaam bij Royal GD nemen je mee hoe je tijdens de lactatie eenvoudig zelf melkmonsters kunt nemen. Melk van kleine herkauwers bevat erg veel informatie. Het vertelt iets over uiergezondheid, het rantsoen en de aan- of afwezigheid van antistoffen tegen bepaalde ziektekiemen.
Kijk ook op: www.gddiergezondheid.nl/schaapgeit

Doe het zelf: water
In de podcast serie “doe het zelf” bij deze aandacht voor wateronderzoek. Tara de Haan, dierwetenschapper en Deon van der Merwe, veterinair toxicoloog beide werkzaam bij Royal GD nemen je mee hoe eenvoudig het is om zelf een watermonster te nemen. Het watermonster vertelt onder andere iets over de smakelijkheid, de aanwezigheid en hoeveelheid van mineralen en zware metalen, de toestand van het water en de aan- of afwezigheid van bepaalde bacteriën.
Kijk ook op: www.gddiergezondheid.nl/water

Doe het zelf: mest
In de podcast serie “doe het zelf” bij deze aandacht voor mestonderzoek. Tara de Haan, dierwetenschapper en Nienke Snijders, dierenarts beide werkzaam bij Royal GD nemen je mee hoe je als houder gemakkelijk mestmonsters kunt nemen bij je dieren. Het mestmonster vertelt iets over het rantsoen en de vertering en de aan- of afwezigheid van bepaalde bacteriën en inwendige parasieten.
Kijk ook op: www.gddiergezondheid.nl/wormen