Skip to main content
Spotify for Podcasters
spelen met veranderenergie

spelen met veranderenergie

By Sander Toby

In deze podcast bespreken Remco en Sander elke keer een hoofdstuk van hun boek: spelen met veranderenergie. Ze vragen jullie als luisteraars om te luisteren, mee te lezen en mee te denken over de hoofdstukken en daarmee mee te doen aan het uiteindelijke boek. De hoofdstukken en de discussies vind je hier: www.veranderenergie.org.
Currently playing episode

Neeknikken en meestribbelen

spelen met veranderenergieSep 22, 2022

00:00
34:58
Neeknikken en meestribbelen

Neeknikken en meestribbelen

Onderzoekers,  consultants en docenten Sander Toby en Remco Coppoolse werpen hun blik  op complexe onderwijsinnovaties. In deze aflevering werpen ze hun licht  op conflicten, micropolitiek en rigide veranderaars. Ze bespreken posities die betrokkenen van een verandering in het proces kunnen innemen en onderzoeken wat je als veranderaar kunt doen om beweging in het innovatieproces op gang te krijgen.

Deze podcast gaat gepaard met het boek Spelen met veranderenergie, dat Sander en Remco tegelijkertijd schrijven. Zie ook www.veranderenergie.org voor meer informatie over het thema en als je wilt meedenken over het  outilleren van veranderaars die impact willen hebben in de ingewikkelde  praktijk van onderwijsinnovatie.

Sep 22, 202234:58
Zalm in de Seine: afstemmen van betekenisvelden in onderwijsinnovatie
May 25, 202237:21
Spookgaten en maïzena: over deinende betekenisvelden in onderwijsinnovatie
Mar 25, 202236:47
De spin in de spaghetti: diepgewortelde misvattingen over onderwijsinnovatie
Jan 13, 202228:07