Skip to main content
Spotify for Podcasters
Online biznis na izi

Online biznis na izi

By Sanja Križan

Ta podcast je namenjen tebi, če imaš idejo, sporočilo ali storitev, v katero verjameš z vsem srcem in jo preko spleta, s spletnimi tečaji in članstvi želiš prodati in deliti s svetom. Vem, da imaš svoj ZAKAJ. In vem, da ti tvoja ideja ali tvoj biznis v online svetu lahko prinese več prihodka in več prostega časa.
Moje ime je Sanja Križan in povabim te, da uživaš v idejah in konkretnih korakih, ki ti pomagajo tvojo storitev v online svetu prodati na izi in si tako v življenju ustvariti več prostega časa in finančno svobodo.
Vesela sem, da si tu, ker vem, da skupaj lahko narediva ta svet boljši.
Currently playing episode

#27: Zastareli programi razmišljanja, ki te ovirajo na biznis poti

Online biznis na iziApr 26, 2023

00:00
14:21
#57 Zakaj vsi nimajo letnega plana v online biznisu?
Nov 28, 202315:41
#56 Niso vsi tvoje stranke!
Nov 21, 202313:51
#55 Kdaj je čas za nov spletni program?

#55 Kdaj je čas za nov spletni program?

V tej epizodi govorim o sindromu iskanja novih tem, novih ciljnih skupin, novih vsebin, ki bi zanimale naše potencialne stranke. Kdaj se odločimo, da ustvarimo nov spletni tečaj/program?
Ko smo na svoji srčni poti, uživamo v tem, kar delamo, že imamo neke prihodke iz svojih online programov, tečajev ... prihajajo ideje, se odpirajo priložnosti, ki jih ne smemo zamuditi, nas sledilci celo sami prosijo, če bi še to in ono dodali v svojo ponudbo.
Takrat je na nas, da:
1. Preverimo, kam lahko stranke iz novega programa peljemo naprej.
2. Ugotovimo, kakšen finančni potencial ima nov program.
3. Se vprašamo, ali imamo prostor v svojem koledarju za dovolj resno promocijo.
4. Še enkrat preverimo, ali imamo dovolj energije, da to speljemo.
Ko imamo odgovore na ta vprašanja, se bomo zelo verjetno ustavili in šli mimo marsikatere priložnosti ali ideje mirno naprej. Ker vsega ne moremo stlačiti v naš delovnik – prej ali slej se lahko zgodi, da postanemo preutrujeni, preobremenjeni in takšni ne bomo v doprinos ne sebi, ne svojim strankam.
Prevečkrat vidim ustvarjalce online tečajev, da imajo v ponudbi ogromno tečajev, programov. Za večino si upam, dati roko v ogenj, da jih sploh ne morejo prodati in da prodajajo samo nekaj izmed njih. Zato je ključno, kako gradimo sistem svoje ponudbe, da vedno vemo, kaj bomo z določeno strano po določenem programu počeli.


To, da po tekočem traku ustvarjamo spletne tečaje, ki jih morda prodamo enkrat ali dvakrat, ni rešitev, če si želimo ustvariti dovolj prihodka. To je samo ena izmed napak, ki jih pogosto delajo ustvarjalci online tečajev in članstev. O dodatnih treh pa govorim v brezplačnem webinarju - Izberi si svoj termin tukaj:  https://sanjakrizan.si/izogni-se-3-napakam-prodaje-spletnih-tecajev/ in se prepričaj, da se tem napakam lahko tudi ti izogneš.
Navijam zate.
Sanja

Nov 18, 202314:20
#54 Čakanje ima previsoko ceno!
Nov 07, 202313:48
#53 Kdaj veš, da nimaš dovolj znanja?

#53 Kdaj veš, da nimaš dovolj znanja?

V tej epizodi te želim pomiriti in ti povedati, da v resnici nihče – niti najbolj uspešni online podjetniki, o sebi ne mislijo, da se nimajo več česa naučiti. Pomembno pa je, da razlikujemo med tem – kaj pomeni sprejeti, da imaš dovolj znanja, da lahko to znanje prenašaš naprej in kaj pomeni, da bomo vedno imeli željo naučiti se še več in seveda, da s tem ni nič narobe.


Primer: Kako sem razvijala svojo ponudbo glede na to, kako sem sama rastla.
Vem, ti se sprašuješ:
•           Kako naj mame učijo druge, kako umiriti otroka, če še same kdaj pa kdaj 'znorijo'? 

 •           Kako naj učim vzgoje psov, če moj pes še vedno ne pride na odpoklic?

•           Kako naj učim ljudi organizirati svoj dom, če je tvoj včasih 'raztur'?


Pri vsem tem se je pomembno zavedati, da lahko učimo tiste, ki so 2 ali 3 korake za nami ali pa tiste, ki so 10 korakov za nami. Vsekakor pa ne moremo učiti tistih, ki so pred nami in zelo verjetno bo vedno kdo pred nami.
Osredotoči se na to, kaj je rezultat, do katerega pa lahko pripelješ svoje stranke in pojdi v akcijo! To, da čakaš, da bo znanja dovolj, pomeni, da ostajaš v coni hobija in v tej coni je sicer zabavno, ni pa prihodka – od tebe je odvisno, kaj si želiš.


Da bo tvoja pot lažja, pa sem ti pripravila brezplačen webinar, kjer ti pokažem, kako se lahko izogneš trem najpogostejšim napakam v prodaji spletnih tečajev? Izberi si svoj termin tukaj: https://sanjakrizan.si/izogni-se-3-napakam-prodaje-spletnih-tecajev/
Navijam zate.
Sanja

Oct 31, 202313:32
#52 Ker smo ljudje, delamo napake. Tudi v biznisu.

#52 Ker smo ljudje, delamo napake. Tudi v biznisu.

V tej epizodi podcasta te spomnim, da če delaš, delaš tudi napake. Da je to neizogibno. Vprašanje je le, kako k tem napakam pristopaš.

 

Najprej je treba dojeti, da smo samo ljudje, ki pač kdaj pa kdaj delamo napake. Ko narediš napako, se pač opravičiš in greš naprej.

Primer:

Poslan mail napačni listi ljudi. Se zgodi, četudi so mail dobili tudi ljudje, ki jim ni bil namenjen.

Napake se lahko lotiš v 4ih korakih: 1. Sprejemanje brez obsojanja 2. Opravičilo vpletenim (kljub obsojanju) 3. Nauk napake 4. Uporaba nauka v biznisu Iz vsake napake gremo naprej z novim spoznanjem, novim zavedanjem. Ne dovoli, da te napake ustavijo.

Kako pa se ti lahko izogneš trem najpogostejšim napakam v prodaji spletnih tečajev? Izberi si svoj termin in poslušaj ta brezplačni webinar, kjer ti povem točno to: https://sanjakrizan.si/izogni-se-3-napakam-prodaje-spletnih-tecajev/

Navijam zate. Sanja

Oct 24, 202312:13
#51: Potencialna stranka reče: NE

#51: Potencialna stranka reče: NE

Ta epizoda podcasta te bo opomnila, da je »ne« včasih res »ne«, včasih »mogoče«, včasih pa tudi »da«.

Ker vem, da se mnogi ob zavrnitvi s strani idealne potencialne stranke ustavijo in občutijo:
- nemoč
- nikoli mi ne bo uspelo
- tako ne morem delati biznisa
...
V resnici pa ima »ne« v biznisu več odtenkov.
»Ne« je sestavni del prodaje.
Razumemo ga lahko kot znak STOP, ali pa kot izziv, da pokukamo, kaj se skriva pod tem ne.
Tam spodaj se pa skrivajo neprecenljiva darila: - omejujoča prepričanja
- razlogi, ki izgledajo dejstva
- pomisleki, ki večinoma ne držijo
Na nas je, da smo odprti za vse možnosti, ampak da pri tem spoštujemo svojo idealno potencialno stranko. Samo spoštljivost pusti dober občutek na obeh straneh – pri tebi in pri tvoji idealni potencialni stranki, ki se bo mogoče v prihodnje odločila za sodelovanje s teboj.
Te zanima, kako se izogniti napakam pri ustvarjanju svojega biznisa s spletnimi tečaji? Potem te vabim, da si pogledaš brezplačen spletni tečaj: https://sanjakrizan.si/izogni-se-3-napakam-prodaje-spletnih-tecajev/
Navijam zate.
Sanja

Oct 18, 202315:40
#50 Ne morem ustvariti spletnega tečaja, ker nisem tehnični tip

#50 Ne morem ustvariti spletnega tečaja, ker nisem tehnični tip

Ta epizoda podcasta je namenjena vsem, ki razmišljajo o tem, da bi si ustvarili svoj spletni tečaj, a se vedno ustavijo, ker se jim zdi to prezapleteno z vidika tehnične izvedbe.
Prisluhni, ker te bom pomirila, saj:
- tehnični vidik spletnih tečajev ni nujno zapleten
- večinoma se mu lahko izogneš, ker lahko tehnični del namesto tebe uredi tudi  drug
- za prvi spletni tečaj ti ni treba imeti nobenega tehničnega predznanja


Tako pogosto se ustavimo ob nekih ovirah, ki sploh niso ovire, če poznamo ozadje. Zato ne bodi med tistimi, ki se ustavijo, bodi med radovednimi, ki najdejo pot.

 

Morda sanjaš o tem, da bi imela svoj spletni tečaj in tako v življenju ustvarila prostor za več svobode in bi tvoje poslanstvo končno zaživelo. Če je tako, mi dovoli, da ti pokažem, kako se izogniti napakam pri ustvarjanju svojega biznisa s spletnimi tečaji, v brezplačnem spletnem tečaju: https://sanjakrizan.si/izogni-se-3-napakam-prodaje-spletnih-tecajev/
Navijam zate. Sanja

Oct 10, 202312:34
#49 Pogosto spregledana napaka ustvarjalcev spletnih tečajev, ki se ji lahko izogneš

#49 Pogosto spregledana napaka ustvarjalcev spletnih tečajev, ki se ji lahko izogneš

V tej epizodi podcasta govorim pogosto spregledani napaki ustvarjalcev spletnih tečajev, ki je mnoge že pripeljala do utrujenosti, izčrpanosti ali celo izgorelosti.
Proces prodaje spletnih tečajev kot ga učim v Online biznis akademiji je sestavljen iz različnih faz, ki te definitivno pripeljejo do prodaje. Kar pa pri tem neprestano poudarjam in je še vedno pogosto preslišano je, da je v tem procesu treba skrbeti zase.
Kaj pa je tisti najpomembnejši trik, ki ti omogoči, da z najlepšo možno energijo vstopiš v svoj tečaj in svoje tečajnike popelješ do najboljših možnih rezultatov? Res je takšen, da ga mnogi spregledajo, potem pa za nazaj težko popraviš to napako.


Te zanima še več napak, ki se jim lahko izogneš pri prodaji spletnih tečajev? Vabim te na brezplačni tečaj, kjer ti pokažem, kako se izogniti napakam pri ustvarjanju svojega biznisa: https://sanjakrizan.si/izogni-se-3-napakam-prodaje-spletnih-tecajev/
Navijam zate.
Sanja

Oct 03, 202313:44
#48 3 najpogostejši razlogi, da ne prodaš svojega spletnega tečaja

#48 3 najpogostejši razlogi, da ne prodaš svojega spletnega tečaja

V tej epizodi podcasta govorim o treh najpogostejših razlogih, ki ustavljajo ali pa preprečujejo prodajo tvojega spletnega tečaja.


Najprej govorim o tem:
- da pogosto vidim nenatančno definirano ciljno skupino,
- potem o tem, da ko prodajamo, govorimo kako jih bomo nekaj naučili namesto, kaj jih bomo naučili
- in nenazadnje o tem, da premalo pogosto govorimo o svoji ponudbi.


Sliši se tako zelo preprosto, ampak ni. Če zadnja prodajna akcija za tvojo spletno ponudbo ni bila uspešna, se najprej prepričaj, če imaš kljukice pri vseh naštetih razlogih.
Morda pa želiš izvedeti katerim drugim napakam se še lahko izogneš pri prodaji spletnih tečajev? Če je tako, mi dovoli, da ti pokažem, kako se izogniti napakam pri ustvarjanju svojega biznisa s spletnimi tečaji, v brezplačnem spletnem tečaju: https://sanjakrizan.si/izogni-se-3-napakam-prodaje-spletnih-tecajev/
Navijam zate.
Sanja

Sep 26, 202312:60
#47 Vrstni red - najprej ustvarim tečaj, potem pa začnem prodajati - je napačen

#47 Vrstni red - najprej ustvarim tečaj, potem pa začnem prodajati - je napačen

V tej epizodi podcasta se dotaknem vrstnega reda pri vzpostavljanju biznisa, ki se navidez zdi edini logičen, a v resnici ni.  


Zdi se, kot da se moraš najprej pripraviti.

Zelo jasno definirati, kaj vse gre v tečaj, potem posneti.

Tehnično vse tipitopi urediti.

Šele potem lahko začneš prodajati.
Zakaj ta vrstni red ni pravi, ti povem v tej epizodi, kjer ti tudi pokažem, zakaj se je boljše lotiti lansiranja tečaja v drugačnem vrstnem redu.

 

Če razmišljaš o tem, da ustvariš svoj spletni tečaj in ga začneš prodajati, ti priporočam, da si pogledaš ta brezplačni tečaj, kjer ti povem, kako se izogniti napakam pri ustvarjanju svojega biznisa s spletnimi tečaji: https://sanjakrizan.si/izogni-se-3-napakam-prodaje-spletnih-tecajev/
Navijam zate.
Sanja

Sep 19, 202312:14
#46 Je brezplačnih vsebin, ki jih podarjaš strankam lahko tudi preveč?
Sep 12, 202313:23
#45 3 besede, ki te bodo premaknile vsak dan vsaj malo naprej

#45 3 besede, ki te bodo premaknile vsak dan vsaj malo naprej

V tej epizodi podcasta govorim o treh besedah, ki si jih vsak dan ponavljam in se mi definitivno pomagajo premakniti naprej.

 

Tvoja izbira je, da svojemu poslanstvu daš krila.

 

Kako se premakniti, v resnici veš, četudi tega ne narediš. Torej je tvoja izbira ali daš svojemu srčnemu poslanstvu krila ali ne.


Morda sanjaš o tem, da bi imela svoj spletni tečaj in tako v življenju ustvarila prostor za več svobode in bi tvoje poslanstvo končno zaživelo. Če je tako, mi dovoli, da ti pokažem, kako se izogniti napakam pri ustvarjanju svojega biznisa s spletnimi tečaji, v brezplačnem spletnem tečaju: https://sanjakrizan.si/izogni-se-3-napakam-prodaje-spletnih-tecajev/
Navijam zate.
Sanja

Aug 29, 202312:53
#44 Tvoj poslovni prostor je lahko samo tam, kjer je tvoja kreativnost

#44 Tvoj poslovni prostor je lahko samo tam, kjer je tvoja kreativnost

V tej epizodi se dotaknem problematike dela od doma, strahu, da pogrešaš ljudi, sodelavce in kakšne imaš možnosti, če doma ne najdeš dovolj miru.
Online biznis ti prinaša svobodo, ki je verjetno iz prejšnjih poslovnih poti nisi vajena, zato izrazi hvaležnost vsak dan in to svobodo izkoristi. Prerešetaj svoja prepričanja in se odpravi v svet.
Online biznis ne pomeni, da moraš biti cele dneve doma ;).

Morda te zanima, se izogniti napakam pri ustvarjanju svojega biznisa s spletnimi tečaji, si lahko pogledaš v brezplačnem spletnem tečaju: https://sanjakrizan.si/izogni-se-3-napakam-prodaje-spletnih-tecajev/
Navijam zate.
Sanja

Aug 22, 202312:35
#43 Še vedno hodiš v službo, pa ne veš, če je prav, da pišeš objave o svoji srčni poti?

#43 Še vedno hodiš v službo, pa ne veš, če je prav, da pišeš objave o svoji srčni poti?

Pogosto se dogaja, da se začneš pripravljati na srčno pot še takrat, ko si v svoji službi. Takrat mi stranke postavijo vprašanje – kako naj objavljam, ko pa še vedno hodim v službo in mi delodajalec vsak mesec plačuje?
Ravno o tem, kakšne imaš možnosti, govorim v tej epizodi podcasta.
Če si v še tako brezizhodni situaciji, lahko delaš korake, ki ti bodo pozneje še kako prišli prav.

Kako se izogniti napakam pri ustvarjanju svojega biznisa s spletnimi tečaji, si lahko pogledaš v brezplačnem spletnem tečaju: https://sanjakrizan.si/izogni-se-3-napakam-prodaje-spletnih-tecajev/

Navijam zate. Sanja

Aug 15, 202311:46
#42 Deadline pri prodaji spletnih programov - deluje ali ne deluje?

#42 Deadline pri prodaji spletnih programov - deluje ali ne deluje?

V tej epizodi govorim o pomenu postavljanja rokov (deadline) za sprejemanje odločitev o nakupu. Nekaterim ponudnikom digitalnih produktov je blazno neugodno postavljati kratke roke, v katerih naj se stranke odločijo. Spet drugim to ni težko.
V podcastu se dotaknem namena postavljanja rokov in pojasnim, zakaj to ni manipulacija. Morda te spodbudim, da tudi ti postaviš kak krajši rok za prodajo digitalnih produktov.
Navijam zate.
Sanja

Aug 08, 202310:59
#41 Si želiš, da tvoje objave končno začne pisati nekdo namesto tebe?

#41 Si želiš, da tvoje objave končno začne pisati nekdo namesto tebe?

Če prodajaš svoje produkte ali storitve preko socialnih omrežij in preko mailov že nekaj časa, potem vem, da so to tudi tvoje sanje:

 

"Prišel bo dan, ko bo objave namesto mene pisal nekdo drug."

"Nekoč mi ne bo več treba pisati objav in mailov, ker bo to namesto mene počel nekdo, ki se s tem profesionalno ukvarja".

 

Samo da še malo več zaslužiš, a ne da?

Potem bo pa čas, da predaš svoje delo.

 

To, da bi nekdo zares sedel v tvoje srce, prevzel nadzor nad tvojimi prstki se bo morda celo v prihodnosti zgodilo. Ampak zdaj, v tem trenutku, pa to žal še ne gre. Zakaj žal? Ker so to bile tudi moje sanje.

 

Danes mi je vse bolj jasno, da lahko namesto mene napiše objave nekdo samo takrat, ko imam jaz na temo, ki je aktualna, napisanih že dovolj objav in ustrezno tudi sortiranih, pospravljenih, da se lahko nekdo namesto mene loti recikliranja objav. Ja, to pa gre. In tega se recimo to poletje s pridom poslužujem.

 

Da bi pa nekdo iz nule pisal nove objave in nove maile v mojem imenu je res težko. Pred časom sem spoznala eno lušno copywriterko in se z njo dogovorila, da mi za čez poletje napiše maile za moje stranke. To poučno zgodbo delim s teboj v tej epizodi podcasta.

 

Če se tudi ti želiš naučiti pisati takšne objave, ki bodo dejansko prodajale, imam zate brezplačni webinar: https://sanjakrizan.si/magneticna-formula-za-pisanje-objav
Navijam zate.

Sanja

Aug 01, 202314:39
#40 Ko se prodaja spletnih programov ustavi, ta rešitev vedno deluje

#40 Ko se prodaja spletnih programov ustavi, ta rešitev vedno deluje

Pogosto pride do tega, da se prodaja naših digitalnih produktov iz nekega razloga ustavi. Potem čez čas spet steče. In potem se spet ustavi.

To je normalen proces.
Ko pa vidiš, da se je prodaja ustavila in se kar ne pobere in ne pobere, potem poskusi stopiti korak nazaj. Takrat je pomembno, da ne gledamo samo drevesa, ampak da si tudi v online biznisu dovolimo pogledati gozd.
Najlažje pridemo v stik s svojimi sledilci in potem ponovno oživimo prodajo tako, da se z njimi pogovorimo – jih povabimo na Zoom kakav, kavo ali čaj. Kako to naredimo, razložim v tej epizodi podcasta.  
Če se tudi sicer želiš izogniti napakam pri prodaji spletnih programov, imam zate brezplačen webinar, kjer te naučim prav to. Pogledaš si ga lahko tukaj: https://sanjakrizan.si/izogni-se-3-napakam-prodaje-spletnih-tecajev/


Navijam zate.
Sanja

Jul 25, 202312:04
#39 5 rešitev za dneve, ko ostaneš brez idej za pisanje objav
Jul 18, 202312:22
#38: Nikoli brez podpore na svoji biznis poti

#38: Nikoli brez podpore na svoji biznis poti

Pogovor s Tino Simčič, Urejen dom veselja in Tino Mele, zelena čarovnica – zaljubljena v zelišča
V resnici to ni moj intervju z njima, ampak njun intervju z mano – o vsem, kar vas zanima o spletnem podpornem članstvu Brezpogojno odločeni, o tem, kdaj in kako dati odpoved, o tem, kaj pomeni biti na svoji poti s podporo, kaj pomeni, da ne obstajajo recepti, ki delujejo za vse online podjetnike, kako vem, kdaj je čas, da nekoga ustavim, kdaj ga lahko potisnem iz cone udobja, zakaj so skupnski coachingi najbolj dragocen del podpore, kako nastaja knjižnica vsebin v brezpogojno odločenih ... in še in še.
Če te zanima, kako se ob podpori počutita uspešni online podjetnici, prisluhni.
https://sanjakrizan.si/brezpogojno-odloceni/
Navijam zate.
Sanja

Jul 11, 202340:59
#37: Prisotnost na socialnih omrežjih v poletnem času

#37: Prisotnost na socialnih omrežjih v poletnem času

To, da je poleti zatišje in da se na socialnih omrežjih nič ne dogaja, je mit.
V tem podcastu si pogledamo 2 manj primerna pristopa k objavljanju na socialnih omrežjih v poletnem času in enega, ki bi mu lahko rekli optimalen prostop.
Govorim tudi o digitalnem detoksu in o tem, da če te 14 dni ne bo na socialnih omrežjih, da bo tvoj biznis vseeno preživel.
Navijam zate.
Sanja

Jul 04, 202311:16
#36: 5 skrbi ob misli, da daš odpoved in kako jih premagati

#36: 5 skrbi ob misli, da daš odpoved in kako jih premagati

V tej epizodi govorim o 5 najpogostejših skrbeh, ki nastanejo ob misli, da bi zapustili redno službo in te opremim s predlogi, kako jih premagati.


#1 Ne vem točno, s katerim biznisom začeti

Enega izberi, ki ti je najljubši in je obenem tudi najbližje denarju. Dovolj je, da si pot dovoliš iskati, da delaš aktivne korake na tej poti.


#2 Nimam prihrankov, da bi se lahko na to zanesla

Verjamem in s tem ni nič narobe. Jaz sem začela biznis z NIČ prihranki in mi je uspelo, kljub temu, da sem se na lastnih napakah učila. Tebi se ni treba. 


#3 Bojim se, da bom delala še več kot sedaj, ne pa manj kot si želim

Razumem te. To samo pomeni, da stopaš na pot, ki ti je res res ljuba. Ampak vedno je pomembno, da veš, zakaj greš na to pot in da se na to večkrat spomniš. 


#4 Kaj bodo rekli prijatelji in starši, ko jim povem, da bi šla rada na svoje?

Uhh kako pogosto nas preganja to, kako bo svet okoli nas gledal na našo odločitev. Ta skrb je tako zelo pogosta, zato je ključno, da točno veš, s kom kdaj deliti novico o tem, da ali pripravljaš teren, da se odpraviš na svoje, ali pa da si že tam – daješ odpoved. 


#5 Globoko v sebi ne verjameš, da imaš sploh lahko kdaj svoj biznis, ki bo nosil dovolj denarja

Naj ti najprej povem, da je to povsem normalno in da se ti s tem ni treba obremenjevati. Ker če nikoli ne poskusiš, kako potem sploh lahko veš in kako si lahko dokažeš, da imaš prav ;). No, jaz sem bolj za to, da dokaževa, da nimaš prav in da tudi ti lahko imaš svoj online biznis. Za to bo treba nekaj poguma – za tiste mini korakce, ki te bodo premaknili s točke, kjer si danes in te odpeljali naprej – korak za korakom bližje novi realnosti, ki je tako zelo drugačna, da si jo danes težko predstavljaš. 


Vse to, kar te skrbi, je normalno.

Obstaja pa način, kako se izkopati ven iz teh skrbi in jih premagati.


Navijam zate.

Sanja 

Jun 27, 202313:41
#35: Grem na svoje

#35: Grem na svoje

Brez akcije se nobena želja ne uresniči.
Si tudi ti med tistimi, ki si tu in tam rečejo »ma jaz grem na svoje«? Sanjaš o tem že dolgo, obenem pa se v svoji trenutni službi počutiš varno in te je strah to varnost zapustiti? Točno vem, kako razmišljaš in veš, veliko vas je, ki tako razmišljate, zato sem si rekla, kaj pa če poletje namenimo temu, da iz teh razmišljanj in sanj ustvarimo trdne temelje, za biznis?
Tako je nastala poletna šola online biznisa GREM NA SVOJE. Vse več žensk, mamic čuti, da si želi v življenju nekaj več, nekaj drugače. Drugače zase in drugače za svoje otroke. V resnici pa ne ve, kaj je tisto, kar bi lahko počela. Kaj je tisto neko znanje, ki ga nosi v sebi in ga lahko preda naprej.
Običajno gre za znanje, ki nam je tako zelo samoumevno, da se nam zdi, da to tako ali tako vsi znajo in da ne potrebujejo naše pomoči. Pa je to res? Ni, seveda ni res. Res je, dokler nam nekdo, ki mu zamupamo, ne pove, da ni res.
GREM NA SVOJE – poletna šola online biznisa se izvaja samo 1x na leto in to v poletnem času. Namen te šole je, da začutiš v sebi moč, da si lahko sama svoja šefica. Da lahko z znanjem, ki ga že imaš in z izkušnjami, ki si si jih z leti že nabrala, ustvariš čisto svoj online biznis in v svojem tempu, ko boš pripravljena, daš odpoved. Glavni cilj nam nikoli ne bi smel biti, da damo odpoved, ampak to, da si uresničimo neke svoje sanje.

Spletni program ti pokaže, da imaš neskončno možnosti, priložnosti, ki se morda v tem trenutku čutijo kot oddaljene sanje, ampak lahko ti obljubim, da bodo kmalu točno te sanje postale resničnost.

Glej, ta šola je zate če:  

  • Misliš, da je to samo za tiste, ki že točno vedo, kaj bi počeli na svojem.
  • Čutiš, da je čas, da se premakneš in odkriješ, kaj lahko ustvariš z znanjem, ki ga že imaš.
  • Ne misliš do penzije hoditi v službo, imeti omejeno število dni dopusta in delati nekaj, kar ti v resnici ni všeč.


Ker je to poletna šola, je temu primerna tudi lahkotnost šole. Vsak dela v svojem tempu, srečamo se 4 krat v živo in ne glede na to, kako se v tem poletju premakneš, je ta spletna šola zagotovilo, da se zares premakneš. Samo želeti si, ni nikoli dovolj.
Več o spletnem programu tukaj: https://sanjakrizan.si/grem-na-svoje/
Navijam zate in se vidimo v poletni šoli.
Sanja

Jun 20, 202317:07
#34: Otrok je lahko največja spodbuda, da greš na svoje

#34: Otrok je lahko največja spodbuda, da greš na svoje

Veš, kdo je mene dokončno porinil na samostojno pot? Moj sin Franko.


Pred sedmimi leti, je prišel na svet.

Že dolgo, preden je prišel, je imel ime.

Imel je tudi karakter, tak poseben (po mami?).


Prišel me je naučiti vse, česar o materinjenju še nisem vedela.

Porušil je moje predstave o tem, kaj pomeni hoditi v službo.

Pokazal mi je, da svet ni črno bel.


Pravila? Rutina? Zdaj bomo to, potem tisto? Ne, ne bo šlo.

Tako bo, kot bom jaz rekel.

Še preden je znal sedeti, je dvigal prst visoko v zrak in se kregal, ko nekaj ni bilo po njegovo.

Ker samo po njegovo je štelo.


Na svet je prišel z jasno vizijo - moja mami je moja in nihče ji ne bo določal, kaj bo delala, koliko bo delala, kako bo delala in kdaj bo delala.

Nihče.


Mami je moja in bo ob meni toliko, kolikor jo bom želel imeti.

In tako je tudi bilo (in je še vedno).

Uspelo mu je svojo mami premakniti toliko, da ji je razmišljanje o odpovedi v službi postalo del vsakdana.


Njej, ki je verjela, da ima najboljšo službo in sodelavce na svetu.

Njej, ki je bila prepričana, da lahko dela samo v marketingu in prodaji neke velike korporacije.

Njej, ki se je s.p.ja bala kot hudič križa.


Njej, ki si ni zaupala, da bi lahko že zdavnaj šla na svojo pot.

Njej, ki je samo vedela, da bo nekaj že ustvarila iz znanja, ki ga ima in iz izkušenj, ki si jih je z leti nabrala.


Njej, ki se je spraševala, kdo ji bo sploh zaupal.

Njej, ki se je za transakcijsko psihoterapevtko štiri leta izobraževala za svojo dušo.

Njej, ki ji je bil reden lep mesečen prihodek edino, kar je v življenju štelo.

Njej, ja.


Ti jo poznaš danes kot uspešno podjetnico.

Kot online biznis coachinjo, ki je do prihodkov s srčnim poslom popeljala že skoraj 200 ljudi.

In več kot 300 otrokom vrnila starše iz krempljev neskončnih korporativnih obveznosti in urnikov.


Verjamem, da se je marsikatera zgodba podjetnic začela z otrokom.

Otrokom, ki ji je življenje obrnil na glavo.

Prioritete premešal in vlil poguma.


Si tudi ti med temi podjetnicami ali se še boriš s podobnimi strahovi kot sem se borila sama? Bom vesela, če se mi oglasiš na mail in mi poveš svojo zgodbo: sanja@sanjakrizan.si


Navijam zate.

Sanja

Jun 13, 202312:18
#33: Perfekcija je bremza v online biznisu

#33: Perfekcija je bremza v online biznisu

"Moj spletni tečaj mora biti popoln, preden ga objavim."


To je eno izmed mnogih napačnih prepričanj, ki jih imajo ustvarjalci spletnih tečajev na začetku svoje poti.


Ahhh se spomnim jaz mojega prvega. Sicer sem imela v glavi, da je ok, če ne bo perfect, ampak vseeno se mi je zdelo, da jaz pa lahko ustvarim perfect tečaj. Hitro mi je postalo jasno, da tu nima smisla loviti perfekcijo, ker sicer bi se prej upokojila kot pa objavila moj prvi spletni tečaj.


Ne vem, kako je s tabo, ampak pri ustvarjanju spletnega tečaja ti res ni treba čakati na idealen čas. Ker v resnici je ustvarjanje spletnih programov proces. Ta proces pomeni, da se sproti učimo in optimiziramo svoje vsebine - včasih kaj dodamo, včasih kaj umaknemo.


Vedno sledimo potrebam naših strank in si ne zatiskamo oči, ko vidimo, da so potrebe drugačne od tega, kar smo morda sprva zapakirali v spletni tečaj. Kar se mi zdi ključno je, da si postavimo trdne temelje v online svetu, potem pa lahko naša pot skrene enkrat malo bolj v levo, drugič bolj v desno.


PRIMER: Če na primer želiš ustvariti spletni tečaj za pletenje, lahko začneš s krajšim tečajem in pridobiš povratne informacije, potem pa tečaj nadgrajuješ. Lahko pripraviš daljši tečaj in ga stestiraš s prvimi uporabniki (temu rečemo beta verzija tačaja), ki dobijo tečaj po nižji ceni v zameno pa potem povedo, kako jim je bilo na tečaju in ti s tem pomagajo prodajati tečaj.

Se ti misel na to, da lansiraš nekaj, kar ni perfektno zdi obremenjujoča ali ti vliva upanje, da bo tvoj tečaj vseeno kmalu ugledal luč sveta? Daj podeli z mano v komentarjih, kako se ob tem počutiš.


Čakanje na to, da se bo TEBI zdel tvoj tečaj perfekten je ena večjih bremz, ki jih srečujem v online biznisu. Samo akcija te premika naprej.


Spet pa ne bilokakšna akcija.

Res je fajn, da se ne učiš na svojih napakah, ampak da slediš nekemu sistemu.

Sistemu, ki preverjeno deluje.


Enega takšnih sistemov dobiš lahko tudi pri meni.

Oglasi se mi na sanja@sanjakrizan.si in ti povem, kako najhitreje priti do sistema, ki deluje.

Torej do sistema, ki ti bo pomagal v najkrajšem času lansirati spletni tečaj/program/članstvo in ga tudi prodati. Nič več kot 90 dni ne potrebuješ za to.


Navijam zate.

Sanja

Jun 06, 202314:27
#32: Vsaka mama potrebuje odmik

#32: Vsaka mama potrebuje odmik

Ko so za mano so naporni tedni vem, da nima smisla kriviti retrogradni merkur, polno luno, februar ali pa odsotnost moža. Tako se včasih zvezde postavijo, da enostavno ne čutim več tiste svoje prave energije, s katero tako rada delam, ustvarjam, spreminjam svet. Ja, rekla sem spreminjam svet.


Ampak če hočeš spremeniti svet, saj veš, je pomembno, da najprej spremeniš sebe. Spreminjanje je proces, ki se v resnici nikoli ne konča. Če enkrat stopiš iz cone udobja, še ne pomeni, da je to dovolj. Dovolj je v tistem trenutku, kaj pa potem?


Verjamem, da sem na ta svet prišla tudi zato, da spremenim pogled na to, koliko in kaj sme ženska, ko enkrat postane mama.


Sme stran od otroka za kakšno uro?

Sme za kakšen dan?

Sme s prijateljico za vikend?

Sme brez otrok na počitnice za en teden?


Sme, če si to želi.

V nas je zelo močan program, ki nam na površje ne pripelje niti te želje.


"Ne želim si."

"Ok je tako."

"Želela sem si otroka."

"Otrok me potrebuje."


Vse to je res.

Pa vendar, če v tem trenutku tako zelo želiš odklopa, ti povem, da s tem ni nič narobe.

Ravno nasprotno - vsak odklop, odmik prinaša boljšo verzijo tebe, tebe kot mame, tebe kot partnerke, tebe kot podjetnice.


Od kar je moja misija, da premaknem čim več mam in jim dam dovoljenje, da se odmaknejo, da si podarijo vikend, popoldan ali pa teden, si upam trditi, da sem k temu spodbudila že več kot 100 žensk. Z zgledom. Z izkušnjo. Pozitivno.


Letos februarja sem šla za vikend sama na morje.

Čisto sama, brez prijateljic, brez kogarkoli.

Sama sem se potepala naokoli.

Sama sem šla v konobo na kosilo (Kelner mi je rekel, ko me je zagleda – za dve osobe? Jaz pa njemu – ne, sama sam. Tako čudno, ne?)


Sama sem odkrivla kotičke Krka, ki jih še nisem poznala.

Sama sem si skrbno pripravila zajtrk.

Sama sem zvečer pogledala film.


V letošnjem planu imam 4 takšne odmike.

Ker vem, da jih potrebujem.

Vse bolj potrebujem tišino. Mir. Da sem sama s sabo.

To menda pride z leti, a?

Povem ti, da ptički drugače pojejo zjutraj.

Da sonce drugače sije.

Da kava drugače diši.

Da opoldanski spanec brez budilke res paše.


Želim si, da bi si čim več mamic dovolilo odmika.

Ker ko se vrnemo, se definitivno vrnemo v boljši verziji sebe.

Samo tako smo lahko še boljše ženske, žene, mame, podjetnice.


Navijam zate.

Sanja

May 30, 202309:40
#31: Kreativna svoboda ti včasih bolj škodi kot koristi

#31: Kreativna svoboda ti včasih bolj škodi kot koristi

Danes želim s tabo deliti eno krasno metaforo, ki sem jo pred časom slišala na roditeljskem sestanku – tretji razdred osnovne šole.


Pogovarjali smo se o tem, kje je meja med svobodo otroka in kdaj so neki okvirji nujni za zdrav in varen razvoj. Pa reče učiteljica: Dokler ne obvladaš inštrumenta ne moreš improvizirati.


O uau! En stavek, ki res res veliko pove. Ti da misliti ne samo o otroku, ampak tudi o tem, kako si sicer v življenju svobodo predstavljamo na različne načine.


Da o biznisu ne govorimo.

Ne bom šla zelo široko.


Vzemimo za primer online biznis in kako pomembno je, da poznamo jasne korake, kako:

- opredeliti ciljno skupino

- razumeti izziv, ki ga ima naša ciljna skupina

- pridobiti email naslove tistih, ki že iščejo rešitev, ki jo mi imamo

- kako sestaviti svojo ponudbo

- katere besede uporabiti, da te slišijo pravi ljudje

- kako postaviti cene


In še in še in še bi lahko naštevala.


Ko greš ta proces enkrat skozi in ga začutiš s celim bitjem, tudi občutiš kaj pomeni, da ti uspe ponudbo tudi prodati ... potem, šele potem se lahko greš improvizacije.


Kakšen proces podaljšaš, kje skrajšaš in opazuješ, kakšen rezultat dobiš in potem spet improviziraš in se učiš.


Ampak ej, to ne gre brez osnov.


Mislim, saj v resnici gre, ampak prihodka ni.

Enostavno se ne proda.


In potem gremo korak nazaj in še korak nazaj in pridemo do temeljev.

Ja, nujno je, da si temelje postaviš, ker kako pa naj hiša, pardon online biznis stoji brez temeljev?


Se ti ne zdi, da improvizacija izgubi ves čar, če sčasoma dojameš, da ti ne prinaša prihodka?

Če imaš dovolj improvizacij s prodajo svojih online tečajev/članstev/programov, se mi oglasi na mail: sanja@sanjakrizan.si.


Navijam zate.

Sanja

May 23, 202311:35
#30: Najprej krav'ca potem štalca, v online biznisu ne deluje

#30: Najprej krav'ca potem štalca, v online biznisu ne deluje

Najprej bomo zgradili štalco, potem pa ...


Tudi v biznisu namreč naši možgani delujejo po programu najprej štalca, potem pa kravica.

Kaj mislim s tem?


Preden točno vemo, kaj bomo spakirali v online tečaj, se nam zdi, da nujno moramo zakupiti domeno in se dogovoriti za postavitev spletne strani.


ALI PA

Preden vemo, kako bomo poimenovali spletni tečaj, se že ukvarjamo s tem, kje bomo snemali, kako bomo snemali, kako se uredijo videi in kakšno kamero potrebujemo.


ALI PA

Preden vemo, kako bo ime naši brezplačni vsebini, jo z vso vnemo par tednov (ali pa še več) ustvarjamo in tako zapravimo ogromno časa, včasih za prazen nič, ker z vsebino popolnoma brcnemo mimo.


ALI PA

Preden se nam sploh sanja, kaj je tisto, kar se bo stranka ob nas naučila, že razmišljamo, kako bomo tehnično izvedli spletni tečaj in kaj vse se moramo naučiti o platformah.


Ne, ne, ne.


V online biznisu ne deluje NAJPREJ ŠTALCA, potem pa KRAVCA princip, res ne.

Če imaš ta program zakoreninjen v sebi, se ga prosim, v imenu vseh tvojih potencialnih strank, ki te čakajo, skušaj čim prej znebiti.


Naše potencialne stranke iščejo zase REŠITEV.


Ne iščejo naše spletne strani.

Niti ne naše platforme.

Niti ne našega freebija.

Niti ne iščejo tehnike, ki jo mi obvladamo.


Najprej želijo prepoznati, ali jih mi res razumemo ali ne.

Ampak res razumemo.

Tega jim pa ne moremo pokazati drugače kot s pravimi sporočili.

S pravim načinom komunikacije.


Veš, da je cca. 90% slabe prodaje (ali pa da se prodaja sploh ne zgodi) krivo to, da ne znamo pravilno povedati, kaj ponujamo?

Hecno, ne?

Ker to pa menda ja znamo.

Ne, ne znamo.

Večinoma ne znamo.


Ker tega nas pa res niso učili v šoli.

In to ni nekaj, kar se naučiš v enem tednu.

Se pa definitivno lahko naučiš v 90ih dneh, kolikor traja Online biznis akademija, v kateri ne samo ustvariš svoj online tečaj, ampak se tudi naučiš o njem govoriti tako, da te tvoja idealna stranka SLIŠI in reče - KJE PLAČAM.

Je morda čas, da se nehaš učiti na svojih napakah in se mi pridružiš v Online biznis akademiji? Pošlji mi mail (sanja@sanjakrizan.si) in ti povem, kako naprej.


Navijam zate.

Sanja

May 16, 202311:57
#29: Ne zamudi priložnosti, ki se ne bo več vrnila

#29: Ne zamudi priložnosti, ki se ne bo več vrnila

Mnoge zamujene priložnosti se vrnejo.


Nekatere pa se ne.

Tiste, ki nam ne morejo vrniti naših let, so zamujene za vedno.

Zato danes ti polagam na srce: prej kot začneš slediti svojim sanjam, delati to, v čemer res uživaš in s čemer spreminjaš svet tudi drugim ljudem na boljše, manj bo obžalovanj za to, da se na to pot nisi podal, podala že prej.


O kakšni poti to govorim? Glej, veš kaj se mi pogosto dogaja?

Da pridejo do mene ljudje, ki rečejo – joj, pa jaz ne vem, kaj lahko ljudem dam, kaj lahko iz znanja in izkušenj, ki jih imam, ustvarim.


Vem, tudi jaz zase nisem vedela in sem zato šla po daljši poti.

Najprej sem začela delati, učiti ljudi 1:1 v živo.

Tako sem delala leto pa pol.

Objave, maili, iskanje novih strank, priporočila od ust do ust.


Na neki točki sem ugotovila, da imam za življenje premalo časa.

Da moj biznis ne raste.

Jaz pa da se ne premikam naprej.

Ker se nimam časa učiti, nimam časa rasti, nimam časa napredovati.


Pred vrtcem sem vse dlje sedela v avtu, da bi se povezala sama s sabo in našla tiste zadnje prepotrebne atome energije za okvarjanje z dvema malima otrokoma.

Popoldan sem bila utrujena.

Izčrpana, čakala sem, da mine dan, da gresta spat, jaz pa tudi.

Začaran krog, ki si ga nisem želela.

Sem zato šla na svojo pot?


Ne, šla sem zato, da bi lahko bila takšna mama kot sem si želela.

Pa nisem več bila.


Zdelo se je, da imam vse niti v svojih rokah, pa jih nisem imela.

Vedela sem, da obstaja še kakšna druga pot.

A do nje sem prišla po daljši, bolj boleči poti.


Če bi se takoj, ko sem šla na svoje, znala odpraviti v online svet, se nič od tega ne bi zgodilo.

Morda pa ne bi znala prepoznati v kakšnem začaranem krogu se ti vrtiš.

Zato imam zate krajšo pot.

Pot, ki pelje direktno v online svet in ti prihrani ogromno časa in energije.


Kar ti danes želim povedati je, da greš lahko z mano »na štop« in prideš hitreje do cilja.

Povej mi, kaj je tisto, o čemer lahko govoriš ure in ure in te nihče ne more ustaviti? Kaj je tisto, za kar te kličejo prijatelji, sodelavke, sosede in znanke, ti pa jim z veseljem pomagaš?

Te sprašujejo za recepte, kako pozdraviti bolečino, kako podpreti otroka, kako nakupovati, kako se boljše prehranjevati, kako izgubiti odvečne kilograme, kako meditirati, kako prihraniti več denarja, kako vzgajati otroke, kako prirediti zabavo za rojstni dan, kako se naučiti jezika, kako oglaševati, kako napisati vabilo, kako ustvarjati z otrokom, kako šolati na domu, kako, kako, kako ...

No, vse to, kar tako nesebično ponujaš svetu je vredno zapakirati in s tem pomagati še več ljudem. Mimogrede pa sebi ustvariti finančno svobodo in zaupanje v jutrišnji dan.

Kako se to naredi, ti pokažem v Online biznis akademiji.


V tebi bom zbudila zaupanje, da tudi ti zmoreš. Da tudi ti v sebi nosiš neizmeren potencial. In da si lahko to, kar si, ob tem pa lepo služiš in uživaš več prostega časa, ko seveda ustvariš svoj spletni tečaj in ga tudi PRODAŠ. Oglasi se mi na mail sanja@sanjakrizan.si


Navijam zate.

Sanja

May 09, 202313:36
#28: Delaš svoj biznis še po starem?

#28: Delaš svoj biznis še po starem?

Najprej mi povej, če te vprašam, kaj je bilo tisto, zaradi česar si zalaufala svoj biznis ... kaj rečeš?

Je bila tvoja želja pobegniti iz službe od 8ih do 16ih (pardon, 19ih)?


Ker ti je bilo dovolj dela z ljudmi, s katerimi nisi več želela delati?


Je bila v tebi želja delati več tega, kar ti je fajn in čim manj tega, česar ne maraš?


Razumem te. Lahko mi verjameš. Občutek imam, pa mislim, da se ne motim – svoj biznis si zalaufala zato, da bi bila bolj svobodna. Ne pa da bi to bila tvoja nova služba, v kateri bi delala še več kot prej.


V tem trenutku pa se zdi, da se nagibaš bolj v to, da delaš še več.

Sicer uživaš, ampak čutiš pa tudi utrujenost in počasi izgubljaš motivacijo.

Imam prav ali se motim?


Če še vedno iščeš način, kako prodati več in živeti bolj svobodno, imaš storitev, s katero podpiraš svoje stranke preko interneta, jih učiš, potem je čas, da nehaš delati »po starem«. S še več dela namreč nikoli ne prideš do svobode. Ravno želja po svobodi te je pripeljala v online biznis.


Enako velja zame. Zato s teboj želim deliti svojo zgodbo o tem, kako sem tudi jaz sprva delala svoj biznis še po starem.


Oglasi se mi na mail (sanja@sanjakrizan.si), da ti povem, kaj lahko dobiš z mojim programom Online biznis akademija, kjer te v 90ih dneh naučim, od A do Ž, kako ustvariti svoj spletni program, ne pregoreti in ga PRODATI. Ja, pri meni ne delamo zato, da nekaj naredimo. Delamo, da zaslužimo denar.


Ker če si kaj želim zate je, da si zgradiš biznis iz svoje strasti in da potem uživaš, ne pa da se ubijaš cele dneve in delaš rahlo pozitivno nulo.


Pridi po znanje, izkušnje in motivacijo, da svoj biznis spakiraš v online tečaj.

Oglasi se mi na mail, da vidiva, če je moj program zate.


Komaj čakam tvoje sporočilo.

Navijam zate.

Sanja

May 02, 202311:26
#27: Zastareli programi razmišljanja, ki te ovirajo na biznis poti

#27: Zastareli programi razmišljanja, ki te ovirajo na biznis poti

Zastareli programi razmišljanja so velika ovira na biznis poti marsikaterega online podjetnika. Mnogi ljudje iz dneva v dan živijo s strahom. Tudi, ko jim nekaj uspe, si rečejo, kaj pa če jutri ne bo? Ko zmagajo, se ozirajo naokoli, kaj jih bo počakalo, da jim bo pokvarijo veselje? V srcu že čutijo svobodo, obenem pa kot bi bile noge pretežke, da gredo naprej. Vedo, da obstaja velika verjetnosti, da je pod soncem dovolj prostora tudi za njih. Da lahko zjutraj sproščeno vstanejo. Par minut pred otrokom. Globoko vdihnejo, izdihnejo. Z družino pojejo zajtrk, tak sproščen, brez priganjanja. Potem se pa počasi odpravijo od doma. Brez dretja na vratih. Brez zamujanja. Brez hitenja. Počasi. Ker časa je dovolj, če ga nameniš pomembnim stvarem. Če to ni hitenje na nek sestanek ali hitenje, da lahko napišeš nek dokument, pošlješ nek mail nekam. To hitenje je tisto, ki naseljuje strah v nas. Strah, da ne bomo zmogli, ne bomo utegnili, da nam ne bo uspelo. In kako naj iz tega človek začne ustvarjati svoj biznis? Kako naj sproščeno brez strahu zaupa, da bo vse ok? Kako naj se sploh odpravi na drugačno pot? EN SAM ODGOVOR IMAM: nikakor ne na svojo roko. Nikakor ne po svoje. Nikakor ne brez da se obkrožiš z ljudmi, ki te RAZUMEJO in lahko podprejo. Samo tako so noge lahko dovolj lahke, da se na svoji poti lahko premakneš v tisto umirjeno jutro. Jutro, kjer potem, ko odpelješ otroke v vrtec in šolo, doma v miru spiješ kavo in se posvetiš svojemu biznisu. Tistemu, kar najraje delaš. Tvoje noge so lahko vsaj malo lažje.   Tvoj pogled je lahko usmerjen vsaj malo dlje kot včeraj. Sonce te bo pogrelo topleje in seglo do srca. NIHČE drug ne ustvarja tvojih prihodnjih dnevov in let kot ti. Vem, da je včasih res težko. V nas so stari programi, ki nam govorijo: redna služba, nedoločen čas, odgovornost do otrok, odgovornost do ne vem koga vse. Pa vendar ... naj te ustavim. To niso tvoji programi, ki bi morali ostati s tabo. Ti si lahko izbereš svoje programe. Svoj način razmišljanja, ki je drugačen od razmišljanja tvojih staršev in tvoje okolice. Vem, da se da in da ti to zmoreš. Obkroži se torej z ljudmi, ki te razumejo in te lahko podprejo. Lahko je to skupina podobnomislečih podjetnic ali pa mentorska skupina. Lahko je to mentor ali coach, ki mu zaupaš, ker je nekaj korakov pred tabo. Pomembno je le, da izbereš prav. Da ne iščeš podpore tam, kjer je ne moreš dobiti. Tam te čakajo samo zastareli programi razmišljanja. Navijam. Sanja

Apr 26, 202314:21
#26: »Bom šla pa nazaj v službo«

#26: »Bom šla pa nazaj v službo«

"Mah bom šla pa nazaj v službo!"


Čakaj, kaj?

Zbrala si pogum, se odpravila na svojo srčno pot in zdaj, ko vidiš, da je težje priti do prihodkov kot se ti je včasih zdelo, da bo ...


Zdaj ko vidiš, da tako zelo dolgo traja, da s svojim online biznisom prideš na zeleno vejo in ne loviš okoli zadnjega Eura za prispevke in položnice...


Veš, da vlagaš ogromno truda in da ni in ni rezultatov.

Pa enkrat prodajaš svoj program samo z webinarjem, drugič samo z objavami in maili, drugič se greš en teden brezplačnega dogodka s svojimi sledilci, kjer izliješ dušo in srce.

Vem, ni da nič ne zaslužiš. Daleč od tega. Ampak vseeno - kdaj se bo odprlo, kdaj bo steklo, kdaj bo konec prebijanja iz meseca v mesec, si govoriš. In pride trenutek, ko pomisliš, da si boš poiskala službo, ker ne moreš več. Ampak v resnici ... Je to rešitev? Dolgoročna? Res? Po vsej tej prehojeni poti?

Si ne bi raje vzela časa in malo še pobrskala, kaj lahko narediš, da si pomagaš?

Moje izkušnje kažejo na to, da vsakdo od nas v resnici ve, kaj je tisto nekaj, kar bi že dolgo bilo treba narediti, pa se iz nekega razloga še vedno upiraš.
Mogoče je to avtomatizacija prodaje.
Mogoče je to postavitev spletne strani.
Mogoče je to konsistentno objavljanje in pošiljanje mailov tvojim strankam.
Mogoče je to ožanje ciljne skupine.

 

Morda še kaj, kar tu ne naštevam.
Ampak vem, da veš. Da v resnici samo na videz tavaš.
Globoko v sebi pa pogosto vemo, kaj je naš naslednji korak.
Kaj moramo narediti drugače, da nas bo pripeljalo do drugačnega rezultata.
Res bom vesela, če z mano podeliš, kaj je tisto, kar bi spremenilo, povečalo prodajo tvojih spletnih programov. Oglasi se mi na mail:
sanja@sanjakrizan.si – obljubim, da ti v najkrajšem možnem času odgovorim na mail.

Navijam zate.

Sanja

Apr 18, 202313:07
#25: S.p.-jevka nima porodniške

#25: S.p.-jevka nima porodniške

Tudi s.p.-jevka ima neko minimalno nadomestilo v času porodniške.
Ampak s.p.-jevka ne gre samo na porodniško in se po enem letu vrne in jo vse čaka točno tako in tam kot je bilo. Ja, tako je, ko se vrneš po porodniški nazaj v redno službo.

Ampak danes govorim o s.p.jevki na porodniški.

Veš kdo skrbi pred porodniško za to, da ima dovolj prihodkov?

Ona.

Veš kdo neprestano dela, da pridobiva nove stranke in njen biznis raste?

Ona.

Veš kdo ji piše objave, maile, snema videe?

Ona.

Veš kdo ponoči ne spi, ker prodaja ni šla po načrtih?

Ona.

Veš kdo plačuje vsak mesec prispevke in morda celo ddv?

Ona.

 

In ona potem dobi dojenčka.

Misliš, da lahko popolnoma izklopi iz svojega biznisa?

Misliš, da ji je eno leto z otrokom podarjeno brezpogojno?

Misliš, da lahko svoje stranke eno leto pusti čakati in se vrne in jo vse počaka?

Ne. Ne. In ne.

 

Ona bi se sicer lahko izklopila, ampak njej srce ne da.

Ona je na svoji srčni poti.

Njej so njene stranke družina.


In njej je misel na to, da bi jih pustila čakati in jih ENO LETO ne bi podpirala, nedopustna.

Lahko sem ob njej in ji govorim, da jo bo vse počakalo.

Lahko sem ob njej in jo na daleč objamem, ko jo bo skrbelo.

Lahko sem ob njej in ji iz dneva v dan govorim, da dojenček ne bo nikoli več dojenček. Lahko jo spomnim, da si je tako dolgo in tako močno želela biti mamica. Lahko sem ob njej, ko podvomi vase.

 

Ampak v resnici je s.p. mamica s svojimi mislimi lahko tako prekleto sama in nerazumljena.
Zato če imaš kje ob sebi s.p. mamico z dojenčkom - objami jo. Povej ji, da jo bo vse počakalo. Naj zaupa, da bo vse tako, kot si je zamislila in še lepše in da bo otroček še prehitro odšel v svet.

V mojem spletnem članstvu brezpogojno odločeni, kjer so zbrane podjetnice in podjetniki, ki imajo svoje online biznise, bomo to poletje dobili prvega dojenčka. Tako ponosna sem na to, da se o tem pogovarjamo in na to, da imajo v mojem spletnem članstvu mamice na porodniški brezplačno leto podpore.
Vsaj s to podporo lahko doprinesem k temu, da bodo mamice še bolj izkoristile čas z dojenčkom v prvem letu in ji bodo misli manj uhajale v slepe ulice. Kar pa je ključno – bodoča mamica se lahko na porodniško ustrezno pripravi in ji je potem lažje preživeti prve mesece popolnoma posvečena dojenčku. Če poznaš kakšno takšno zgodbo, jo prosim deli, da čim bolj podpremo mamice s.p.jevke.
Navijam zate.

Sanja

Apr 11, 202316:17
#24: 3 najpogostejše napake ustvarjalcev spletnih tečajev in kako se jim izogniti

#24: 3 najpogostejše napake ustvarjalcev spletnih tečajev in kako se jim izogniti

Ne glede na to, kako dolgo že nosiš ta laskavi naziv »ustvarjalka spletnih tečajev« ali pa »ustvarjalec spletnega članstva«, obstaja velika verjetnost, da ti je katera od spodnjih napak zelo dobro znana. Vsi se na biznis poti učimo in nekateri celo raje na svojih napakah kot na napakah drugih. Jaz sem se na svojih napakah ogromno naučila, ampak ne namenoma. Če me vprašaš, raje dobim servirano rešitev, kot da jo kot iglo iščem v senu.

#1 Nekosistentno delo z email naslovi naših strank

Vem, da jih imaš in vem, da tu in tam z maili nekaj počneš. Ampak pogosto naletim na to, da ni jasne strategije in tudi ni redne komunikacije. Potem se nam pa v nekem trenutku zazdi, da zdaj bi pa prodajali ... pa ljudje debelo gledajo, od kod sploh imamo njihov mail.

#2 Več spletnih tečajev, brez strategije, kdaj kaj ponujaš

Pogosto vidim celo paleto produktov, ampak brez jasnosti, komu kdaj kaj ponujamo. In če vprašam, kaj bo tvoj prodajni fokus čez poletje, dobim široko odprte oči na drugi strani. Iz srca ti priporočam, da prerešetaš svojo ponudbo in pogledaš, kaj je sploh še relevantno.

#3 Testiranje novih pristopov iz tedna v teden

Na 136 načinov lahko prideš do svojega cilja, ampak to ne pomeni, da je dobro, vsakih nekaj tednov spremeniti način dela in poskusiti nekaj novega. Takšna prodaja, takšen popust, takšen bonus ... Moje srčno priporočilo je, da se vsaj nekaj časa držiš strategije, v katero verjameš.

Če me poslušaš in se ti je za trenutek zazdelo, da govorim o tebi, ni s tem nič narobe, res ne. Tem trem napakam se je najlažje izogniti tako, da si za online biznis postaviš trdne temelje.

Tukaj si izberi termin za svojo eno uro časa, ki jo nameniš svojemu online biznisu:
https://sanjakrizan.si/webinar-4-koraki-za-uspesno-prodajo-online-tecaja/.
V tem webinarju ti pokažem 4 korake da uspešno ustvariš in prodaš svoj online tečaj.
Navijam zate.
Sanja

Apr 04, 202317:55
#23: Spletno članstvo iz prve roke

#23: Spletno članstvo iz prve roke

Ko pomisliš na online biznis, je danes zelo pogosto, da govorimo o spletnih članstvih. Osnovna razlikamed spletnimi programi/tečaji in spletnim članstvom je za uporabnike v tem, da ti program znanje da, članstvo te pa nauči s tem znanjem živeti. Zate, kot za ustvarjalko, ustvarjalca pa spletno članstvo prinaša stabilnost in reden mesečni prihodek, spletni tečaj/program pa finančno inekcijo, ko ga prodajaš.

Danes ti želim iz prve roke pokazati, kako deluje biznis spletno coaching članstvo BREZPOGOJNO ODLOČENI, ki je luč sveta ugledalo pred tremi leti. To članstvo združuje ustvarjalce spletnih programov, tečajev, članstev, ki želijo v življenju, iz znanja in izkušenj, ki jih že imajo, ustvariti finančno in časovno svobodo. Ponosna sem na čisto vsakogar, ki ve, da želi na svoji poslovni poti biti BREZPOGOJNO ODLOČEN.

Trenutno nas v spletni coaching družini 34. Si predstavljaš koliko izkušenj, koliko želja, koliko motivacije, koliko uresničenih sanj, koliko več prodanih storitev, koliko nabranih novih strank, koliko spodbujanja med seboj? Vem, čisto zares si to težko predstavljaš, če nisi del družine.

In kaj počnemo? Dvakrat tedensko se slišimo preko zoom klica. Takrat odgovarjam na zelo različna vprašanja. Pogosto se zgodi, da dobijo odgovore tudi tisti, ki so samo poslušali in nič vprašali. Ker naši vsakodnevni izzivi so tako zelo podobni.

Poleg coaching klicev, se vedno nekaj novega učimo– kratko, ampak sladko relevantno znanje za online biznis ustvarjalce. Pogovarjamo se z gosti, ki nam pomagajo še bolj živeti sebe. Dvakrat letno se srečamo na pizzi v živo, enkrat letno gremo pa na vikend oddih. Skupaj načrtujemo aktivnosti in ne dovolim, da bi kdo na to pozabil in odtaval k naslednjemu shinny objectu.

Če si tudi ti želiš takšne podpore, je skrajni čas, da se nam pridružiš. Na čakalno listo se prijavi tukaj: https://sanjakrizan.si/brezpogojno-odloceni/
Se vidiva!

Sanja

Mar 28, 202316:03
#22: Mama po porodniški ni nikoli več enaka

#22: Mama po porodniški ni nikoli več enaka

Govorila sem si, da se moje življenje zaradi otrok ne bo spremenilo. To je bil moj glasni plan. Seveda, še preden sem zanosila, da ne govorimo o tem, ko sem rodila. Ne, ne, čisto nič se ni spremenilo. No, razen ...

1. Da nenadoma v življenju ni bilo več časa za nič.

2. Da je moja edina in glavna skrb postala to, da sta zdrava.

3. Pa to, da mi je nehalo biti vseeno, kaj pojemo.

4. O, pa tudi to, da mi ni bilo več prav pretirano pomembno, kaj si drugi mislijo.

5. Vse, kar se mi je prej v službi zdelo alarmantno, mi je bilo zdaj "meh".

6. Nisem več pogledovala za nekim managerskim delovnim mestom.

(...)

Čisto nič se ni spremenilo. Razen to, da sem se jaz. Moje prioritete so se spremenile. To ne pomeni, da vsaka mama enako doživlja na novo postavljene prioritete. Ne pomeni, da je nekaj prav, nekaj pa narobe. Vsak ve zase. Jaz sem se počutila, da nisem spadala nikamor. Porodniška me je spremenila. Frida se me je zjutaj v vrtcu oklepala. Jokala kot da je konec sveta, ko se je le pomirila, sem oddirjala v službo, z nadetim nasmehom pripravljena, da se kot raketa poženem v nov službeni dan.

No, te rakete ni bilo več. Ostala je tam nekje pred porodniško. Zdaj se mi, pa če sem se še tako močno prisilila, izzivi v službi niso zdeli več tako pomembni. Hudo mi je bilo. Nisem spadala ne med moje sodelavce, ker nisem bila več tista Sanja od prej. Nisem se počutila, da sem dobra mama. Pa tako dolgo sem čakala to mojo Frido. Pet let. Potem pa, namesto radosti, občutek, da ne spadam nikamor in da nisem dobra mama. Nobeni mami tega ne privoščim. In nobenemu otroku.

Danes vem, da obstaja tudi drugačna pot. Po drugi porodniški se namreč nisem več vrnila v službo. Dala sem odpoved in o tem sem že govorila. Ne zato, ker bi z mojo službo bilo karkoli narobe, ampak zato, ker jaz nisem bila več tista Sanja izpred porodniške.

Navijam zate, da najdeš svojo pot.
Sanja

Mar 21, 202314:06
#21 To, da obvladaš tehniko, ne prinaša prodaje

#21 To, da obvladaš tehniko, ne prinaša prodaje

Ko rečem tehnika, mislim na vse možne oblike podpore, ki jih danes lahko vidimo na trgu: razne oblike vadbe, razni tretmaji, razne različice jog obraza, Access Barsi, NLP, transakcijska analiza, postavitev družine ipd.

Pogosto berem: "Jaz izvajam to tehniko."
"Ta tehnika ti res lahko pomaga."

To je tisto, kar tako pogosto vidim pri objavah, ko govoriš o tem, kaj ponujaš. Pa si res čisto čisto ziher, da tvoja stranka ve, da išče prav tehniko, ki jo ti obvladaš? Naj te razočaram. Ne, ne išče tega, res ne.

Tvojo stranko danes muči glavobol.

Tvoja stranka je danes neprespana.

Tvoja stranka je ugotovila, da je njen otrok odvisen od igric na telefonu.

Tvoja stranka ne zaupa v svoje odločitve.

Tvoja stranka ima težave z želodcem.

Tvoji stranki gre na živce njen partner.

To so izzivi, ki jih imajo ljudje. Ključno vprašanje, ki si ga postaviš, da preveriš, če se to, o čemer govoriš v objavah res dotakne tvojih strank je: Ali trenutno hodi po cesti in se sprašuje, kdo bi ji lahko s to in to tehniko pomagal? In ne, ona ne hodi po cesti in si govori: joj, ta tehnika bi mi pomagala, pa to bi zdaj nujno morala poskusit, pa tale terapija mi bo gotovo pomagala.

Njih ne zanima, kako boš rešila izziv. Njih zanima samo to, da jim ga znaš rešiti. Zato morda poglej par svojih objav za nazaj in pomisli, če nagovarjaš njihov izziv ali govoriš bolj o tem, kako ti lahko pomagaš. Misliš si: Ampak jaz lahko pomagam rešiti več izzivov. Fino, ampak če si multipraktik, te nihče ne sliši, ker prej ali slej sliši samo še to, kaj tvoja tehnika vse zna in zmore. Zato ne bodi multipraktik.

Najdi tisto, kar najraje pomagaš ljudem rešiti. Najdi nekaj, kar jim najlaže pomaga, da se premaknejo iz točke A v točko B. Kaj je njihova točka B? Njihova točka B je npr. naspanost, manj stresa, miren otrok, lahkotnost v telesu, pomirjenost z odločitvijo, ljubeč odnos. Pa še vse to je premalo konkretno. Njihova točka B torej nikakor ni tvoja TEHNIKA, tvoje ZNANJE, tvoji MODULI, tvoj PROGRAM.

Držim pesti, da res prepoznaš, s kakšnim izzivom danes hodi po cesti tvoja idealna stranka.
Navijam zate.
Sanja

Mar 14, 202313:23
#20: Chat GPT – priložnost ali nevarnost?

#20: Chat GPT – priložnost ali nevarnost?

Tako veliko govora je zadnje tedne o tem. Kar završalo je med nami. Nekateri se ga bojijo, drugi smo se ga razveselili. Jaz mu rečem ena velika pošastka, ki se od Googla razlikuje po tem, da nam Google vrne zadetke, med katerimi sami izbiramo, Chat GPT pa nam iz vsega, kar na spletu obstaja do leta 2021 pripravi odgovor, ki je že takoj uporaben.

Chat GPT oz. "Generative Pre-trained Transformer" je razvilo podjetje OpenAI. OpenAI je nepridobitna raziskovalna organizacija, ki se ukvarja s preučevanjem in razvojem umetne inteligence na različnih področjih, vključno z naravnim jezikom. Na voljo brezplačno ima pa možnost mesečne naročnine: 20$m ki prinese večjo hitrost delovanja in prioritetni dostop do nekaterih funkcionalnosti.  

Kako ga čim boljše izkoristiti? Vprašanja, ki mu jih postavljaš naj bodo: SPECIFIČNA, JASNA,

RELEVANTNA.

Za kaj ga lahko uporabljamo? USTVARJANJE VSEBIN, PRODUKTIVNOST, MARKETING, TESTIRANJE, PODPORA STRANKAM, KREATIVNOST.

Kaj je nevarnost? Leno razmišljanje (lazy thinking).

Pred tem smo več razmišljali, sami izbirali kaj je tista informacija, ki nam je relevantna.

Zato naj ti Chat GPT da samo PRVI OSNUTEK. Dodaj svojo kreativnost, ne postani apatičen, ostani prisoten. Seveda uporabljaj, ampak ne po liniji najmanjšega odpora.

Če uporabiš PRVI OSNUTEK, tvoje vsebine ne bodo več izstopale!

Prinaša nam več časa, kaj bomo z njim?

Prihrani nam ure in ure časa, sprosti naš urnik in nam omogoči, da delamo to, v čemer uživamo. Podari nam največje darilo: ČAS. Ne boj se ga. AI je tu, da z nami ostane. Smo na prelomnici novega obdobja, zato si novo tehnologijo obrni sebi v prid.

Še vedno pa je ključno, da znaš komunicirati s svojimi sledilci, zato če še nisi, poglej brezplačen tečaj MAGNETIČNA FORMULA PISANJA OBJAV, ki prodajajo:
https://sanjakrizan.si/magneticna-formula-za-pisanje-objav/

Navijam zate.
Sanja

Mar 07, 202319:25
#19: Tvoja ponudba se ne bo prodala.

#19: Tvoja ponudba se ne bo prodala.

V resnici imaš lahko še tako dobro naštudirane module, tako super posnete webinarje, tako uaaaaau storyje o tvojem tečaju, pa se ponudba ne bo prodala iz enega samega razloga – ker ne poveš natančno, kaj bo transformacija, ki jo bo tvoja stranka doživela zaradi tvojega programa.

Ljudje namreč ne kupujejo modulov, niti ne delavnic, niti ne tečajev.

Ljudje kupijo, ko jim ponudimo eno od teh 4 izbir oziroma rešitev:

ČAS, DENAR, STATUS, POMIRJENOST.

Kaj pomenijo te 4 izbire?

ČAS pomeni, da jim bo naša storitev ustvarila več (prostega) časa v življenju.

DENAR pomeni, da jim bo naša storitev pomagala ustvariti več prihodkov, ali pa prihraniti denar.

STATUS pomeni, da jim bomo z našo storitvijo pomagali doseči nek status pri sebi, v družbi, družini - biti bolj viden, pomemben, slišan ipd.

POMIRJENOST pomeni, da jim bomo pomagali najti več miru v sebi, več zadovoljstva, sreče.

Je to tako preprosto? Je.

Jim kaj od tega tvoja ponudba v resnici zagotavlja? SEVEDA JIM.

Vem, da jim vsaj eno od teh izbir zagotavlja, le da pogosto pozabimo govoriti o tem.

Pa je tako zelo pomembno. Ker ljudje ne hodijo po cesti in razmišljajo o tvojem modulu. Razmišljajo o tem, kako bi se končno naspali, kako bi prišli do več prihodkov, kako bi jih nehala vsak dan boleti glava, kako bo si končno lahko vzeli nekaj časa zase.

No, če tvojo ponudbo prodajaš skozi takšne oči, je to zmaga! Verjamem, da je tudi odziv na tvojo prodajo pravi. Torej ne bo držalo, da se tvoja ponudba ne bo prodala.

Je pa nekaj res. Lahko ti še tako dobro veš, kaj je tisto, kar je pomembno tvojim strankam, pa če nimaš postavljenih kanalov, kjer o tem redno jasno in glasno govoriš, potem je vse zaman. Zato poskrbi, da poleg pojavnosti na socialnih omrežjih postaviš tudi svojo lastno email bazo in s svojimi idealnimi potencialnimi strankami redno komuniciraš tudi preko emailov.

Če nisi 100% glede tega, kako prodajati preko socialnih omrežij, imam zate brezplačen tečaj, ki si ga lahko pogledaš tukaj: https://sanjakrizan.si/magneticna-formula-za-pisanje-objav/

Feb 28, 202314:10
#18: Pogosta avtoimuna bolezen podjetnikov

#18: Pogosta avtoimuna bolezen podjetnikov

Pred kratkim mi je stranka po coaching klicu poslala sporočilo: "Hvala, Sanja! Spet diham." Zdaj se najbrž sprašuješ, če sem se začela ukvarjati z zdravljenjem? V resnici ne. Je pa res, da med podjetnicami razsaja ena zelo huda avtoimuna bolezen, ki se ji reče - "sajbošlo".

Kaj so simptomi?

- Pogosta močno navdahnjena jutra, ko se zdi, da je cel svet tvoj in že kuješ načrte za čisto nov program, tečaj ali webinar in že pišeš tekst za pristajalno stran, za oglase, objave ...

- Čisto zabasan koledar, ampak še vedno se čuti prostor, da vanj vtakneš še eno dodatno aktivnost - mogoče webinarček, tečajček, brezplačniček (o pomanjševalnicah v naslednji točki).

- Uporaba pomanjševalnic za aktivnosti, ki sicer zahtevajo vsaj en mesec objav na socialnih omrežjih, en mesec email marketinga, kar nekaj vlaganja v oglase, dizajn, landing. Pomanjševalnice nam dajo tak poseben občutek, da bo vse skupaj zelo na izi.

- Občutek, da se bo svet podrl, če isti trenutek ko se ideja rodi v glavi, idejo ne spraviš v objave, webinar, tečaj in se na glavo vržeš v nekaj na videz podobnega temu, kar je bilo doslej, v resnici pa delaš vse na novo.

- Misel na to, da bi ponovila prodajne aktivnosti iz prejšnje akcije se ti zdi strašljiva in zato si raje vsakič izmisliš nekaj čisto novega. Ker kaj si bodo pa mislili sledilci.

- Vsako leto zalaufaš vsaj 2 do 3 nove ponudbe, ki zahtevajo ogromno dela in še ne prinesejo dovolj prihodkov.

Simptomi se ne pojavljajo nujno vsi naenkrat. Včasih so vsi prisotni, včasih samo eden. Ampak najmanj en od simptomov je prisoten ves čas.

K sreči obstaja zdravilo za vse to: jasna struktura vodenja online biznisa. Predpogoj, da se v loku izogneš bolezni je planiranje. S tem se izogneš ne samo tej bolezni, ampak tudi burn outu, ki čez čas sledi tej bolezni.

Ko so aktivnosti splanirane, je veliko manjši potencial, da se v nas zbudi "sajbošlo" sindrom. Planiranje tudi prinese mir v srcu in pogosto briše potrebo po tem, da ujamemo vsak shinny object, ki pride mimo.

Pa še nekaj je - če sami planiramo, se nam zdi, da je vse mogoče. Saj veš - "sajbošlo". Plan bo zagotovo preveč nabasan, koledar bo pokal po šivih. Ko pa nekdo od zunaj pogleda, nekdo, ki mu je mar zate, potem ZAČNEŠ PONOVNO DIHATI.

Tu sem, da ti podam roko. Za Online biznis akademijo se lahko prijaviš na čakalno listo (https://sanjakrizan.si/online-biznis-akademija/) in te obvestim takoj, ko bo možno vstopiti, tam se učimo tudi planiranja aktivnosti – na takšen preprost način. Samo tako se lahko izogneš tej zoprni bolezni.

Feb 21, 202316:60
#17: Vse bom sama

#17: Vse bom sama

“Zdelo se mi je, da bom zmogla sama,” mi je rekla stanka, ki je že dve leti na svoji poti in se odloča o tem, ali si dovoliti mojo podporo ali ne. Vprašala sem jo, zakaj je minilo dve leti, od kar sva se prvič srečali, da ni prišla v akademijo ali v moje spletno članstvo. Pravi, da se ji je zdelo, da bo že nekako sama postavila svoj biznis, saj je delala s srcem. Jaz pa tako pogosto vidim, da to ni dovolj.

S srcem prej ali slej pridemo do nekega prihodka. Ampak zelo malo primerov poznam, ki bi z brezplačnimi podporami, ebooki, knjigami, webinarji, delavnicami - dejansko prišli do rednih prihodkov s spletnimi tečaji ali članstvi.

Jaz nisem ta, ki si ne bi dovolila pomagati. Ravno nasprotno, jaz najprej pomislim - kdo me bo tega naučil, kdo mi bo pomagal. Ampak niso vsi jaz. Mnogi mislijo, da če ne bodo sami, da niso dovolj, da niso sposobni.

Ampak hej! Kdo te je učil …

✔️ kako si pridobiti prve stranke

✔️ kako si najti prave stranke

✔️ kako voditi Facebook skupino

✔️ koliko brezplačnih vsebin je smiselno imeti

✔️ kako si postaviti ceno

✔️ kako izpeljati prodajo

✔️ kako uporabiti email marketing zase

✔️ katere aplikacije in platforme izbrati

✔️ zakaj se tvoj tečaj ne prodaja

Ne vem, kako je s tabo, ampak mene tega ni učil nihče - ne na faksu, ne na gimnaziji. Jaz sem se tega učila od ameriških in avstralskih coachev. In vložila v to znanje ogromno denarja, za katerega mi ni žal. Mi je pa žal, ko gledam, da se nekdo matra in upa, da zdaj pa bo. Zdaj res bo.

Ne bo. Dokler nimaš jasne strukture in korakov, ne bo. Nič se ne bo spremenilo, če ti ne spremeniš svojega pogleda na znanje, ki ti manjka. Tu sem, da ti podam roko. Za Online biznis akademijo se lahko prijaviš na čakalno listo in te obvestim takoj, ko bo možno vstopiti: https://sanjakrizan.si/online-biznis-akademija/.

Feb 14, 202313:16
#16: Kdaj lahko začneš učiti druge?

#16: Kdaj lahko začneš učiti druge?

Pogosto vprašanje tistih, ki so na začetku svoje poti, ali pa se želijo počasi podati na svojo pot je – ali imam dovolj znanja, da lahko učim tudi druge. Se tuditi sprašuješ, če imaš dovolj znanja, da lahko učiš druge?

Govoriš si: samo še to preberem, samo še ta webinar pogledam, samo še na to delavnico grem, samo še ta certifikat pridobim ... in ta pot se nikoli ne konča. Beganje od coacha do coacha in brezplačnih nasvetov. Od brezplačne vsebine do brezplačnih tečajev. Začaran krog, ki ga vidim pri podjetnikih predvsem na začetku njihove poti. Pri nekaterih pa ti začetki trajajo tudi kakšno leto ali dve.

Te zanima, kdaj lahko z gotovostjo trdiš, da imaš dovolj znanja, da lahko učiš druge ljudi? Misliš, da obstaja kakšen ZNANJEMETER, ki bi ti to povedal? Da bi recimo rekli, da če na njem dosežeš rezultat 53%, da potem lahko začneš svoje znanje prenašati drugim. Takšen znanjemeter zaenkrat še ne obstaja. In če tudi bi obstajal, bi se težko zedinili okoli %.

Pa vendar obstaja način, da se prepričaš, da imaš dovolj znanja.

Moj predlog je kontraintuitiven – reči si, nič več ne potrebujem. Kar vem danes, je dovolj da lahko peljem tiste, ki ste, ki so par korakov za mano.

Ko pa že ustvariš denar, se izobražuj kolikor ti srce poželi.

S teboj želim deliti še 4 korake, ki so pomembni, da lahko začneš ustvarjati prihodek (zdaj, ko vemo, da imaš dovolj znanja):
1. Ustvari tečaj/program
2. Navdušiš sledilce
3. Prodaš svojo ponudbo
4. Rasteš

Brez skrbi. Tudi ko bo tvoj TRR poln, se znaš še kdaj vprašti - Kaj če kdo ugotovi, da nekaj ne znam? Nič zato, se pač naučiš. Se tudi tebi občasno zdi, da nimaš dovolj znanja? To zaupanje, da imaš dovolj znanja, (z)gradimo v Online biznis akademiji, prijavi se na čakalno listo tukaj:
https://sanjakrizan.si/online-biznis-akademija/.

Feb 07, 202314:60
#15: Umazanega perila ne peri na socialnih omrežjih

#15: Umazanega perila ne peri na socialnih omrežjih

Fran pravi, da prati umazano perilo pred drugimi pomeni “obravnavati domače, osebne spore, nesoglasja vpričo drugih”. In če socialna omrežja niso krasen poligon za to?

Zato pa ni redkost, da nam nobeni pralni praški ne morejo do živega. Včasih naletimo na objavo, ki ni oprana niti na 30, kaj šele na kaj več stopinj. Ali pa takšno, ki ni videla centrifuge in je polna klišejev.

Čeprav te popolnoma razumem in vem, kako se počutiš, kako močna je lahko želja, svoje mnenje deliti s svetom. Tudi meni se to neštetokrat zgodi. Ampak, kaj lahko pričakuješ od takih objav? Nekateri ti bodo kimali in te podpirali, nekateri bodo skomignili z rameni in šli naprej, nekateri pa se s tabo seveda ne bodo strinjali. Tem lahko rečeš morda celo “negativni komentarji”.

Ampak, ali so res negativni? Ali so to ljudje, ki so samo še dodali sol na tvojo rano? Res potrebuješ sol na rano od “na-pol-znancev” na socialnih omrežjih?

Moj predlog je, da tega ne počneš. Pa ne samo zaradi dodatne soli na rano, ampak zato, ker takšna objava ne koristi ne tebi, ne tistim, ki jo berejo. Ko te torej naslednjič zasrbijo prsti, ti predlagam naslednji recept:

1. Najprej prespi, naslednji dan si znaš že premisliti.

2. Vprašaj se, kako se počutiš, ko pišeš – če nisi ok, NEHAJ.

3. Pri sebi preveri, ali lahko suvereno nosiš odgovornost za svoje besede? Če ne, NEHAJ.

4. Vzemi dnevnik ali pa list papirja in napiši vse, kar ti leži na duši.

Enostavno? Ja, če ti je uspelo prespati. Takrat so tvoje možnosti kar velike. Če ti pa ni uspelo prespati, potem pa držim pesti, da gre vse skupaj čim manj boleče mimo.

Meni pomaga, da se vprašam, ali želim govoriti o rani, ki je zaceljena ali o rani, ki še ni zaceljena. In ko je zaceljena, sem z njo pomirjena, sem se iz nje naučila in se lahko učijo tudi moji sledilci. Če pa ni zaceljena, potem ni čas, da grem s to vsebino na socialna omrežja.

Feb 01, 202312:04
#14: Si ročna zavora v svojem biznisu?

#14: Si ročna zavora v svojem biznisu?

Veš, kdo v tvojem biznisu zateguje ročno, da ne spelješ hitreje? Kdo ti prižiga rdečo luč?

Vem, da veš. Tisto in ono, pa tisto drugo. No, pa malo je tudi na tebi odgovornosti. Ne da? To tudi priznaš. Jaz vem, da je nenačrtovanje biznisa ena takšna velika in pomembna ročna zavora marsikaterega biznisa.

Ne vem kako je s tvojimi načrti, ampak razmišljanje o razvoju biznisa, o tem kako naprej, kaj ja, kaj ne, kaj je naslednji korak, kaj delati drugače – za vse to jaz iz izkušenj vem, da v biznisu tako zelo radi odlašamo (ali pa niti ne vemo, kako bi se tega lotili).

Koliko ur na mesec porabiš za strategijo. Pa ne mislim tisto kot so nas/vas učili na faksih, ampak tisto konkretno:

- Kaj je moj fokus ta kvartal, kaj delam septembra in kaj decembra?

- Kako deluje moj tim, kje potrebujem več podpore, kdo mi lahko pomaga uresničiti načrte?

- Kdaj je čas, da naredim nekaj novega, nov program, nov freebie, nov tečaj?

Nikar ne glej stran, ker to je pomembno. In za to si v biznisu NE VZAMEMO ČASA. Zdi se, da enostavno ni nujno. To, da ni nujno, še ne pomeni, da ni pomembno. In točno te naloge, ti plani, ti premisleki so tisto, kar te pelje v biznisu naprej, ali pa ti neprestano drži zategnjeno ročno zavoro. Ali pa ti prižiga rdečo luč.

In ker imam preveč izkušenj s podjetniki, ki se jim prižiga rdeča luči vem, kako pomembno je, da se peljemo po poti brez zategnjene ročne, ti polagam na srce, da ne delaj tega sam/a. Vem, da je težko in zoprno. Najdi si nekoga, ki mu zapuaš, da te bo lahko spodbujal in tvoja zavora ne bo zategnjena.

Jaz s svojimi podjetnicami in podjetniki to počnem v spletni coaching družini brezpogojno odločeni. Točno te plane/premisleke/brainstorminge sami s sabo, v resnici pa skupaj, delamo najmanj vsake 3 mesece. Zelo celostno pa ob koncu leta.

To nikomur niso najbolj ljube naloge. Zato jih pa odlašamo. S tem pa si iz dneva v dan zategujemo ročno v svojem biznisu. Sami sebi, ja.

O tem, kako si načrtovati aktivnosti, kako neprestano lahkotno rasti učim tiste, ki si želijo svoj biznis prenesti, ali pa ustvariti na spletu. Prav s tem namenom sem ustanovila Online biznis akademijo, o kateri izveš vse, kar rabiš vedeti v brezplačnem tečaju 4 koraki, da ustvariš in prodaš svoj online tečaj. Čaka te tukaj:
www.sanjakrizan.si/4koraki

Navijam zate.
Sanja

Jan 25, 202313:05
#13: Nikar ne pošiljaj mailov svojim strankam

#13: Nikar ne pošiljaj mailov svojim strankam

Email marketing je na žalost za mnoge online podjetnike bau bau ali pa nebodigatreba. Za tiste druge podjetnike, ki pa so se ga naučili obrniti sebi v prid, pa velja za najcenejši 24/7 prodajni kanal. Gre za komunikacijo z našimi potencialnimi strankami ali pa strankami po mailu.

Bazo email naslovov gradimo, torej zbiramo email naslove, na različne načine – z brezplačnimi vsebinami, s plačljivimi vsebinami, prijavami na dogodke ipd. Pri tem si pomagamo s platformami – aplikacijami, ki so namenjene zbiranju mailov in seveda potem tudi uporabi teh mailov za povezovanje z našimi sledilci. Ko si sistem za zbiranje in pošiljanje mailov enkrat vzpostavimo, je naslednji pomemben korak ta, da začnemo maile redno pošiljati. Naj bo to na tedenski ali mesečni ravni, važno je, da smo pri tem konsistentni.

Danes s teboj želim deliti najpogostejše izgovore, zakaj online podjetniki ne pošiljajo mailov svojim strankam:

#1 Nočem biti nadležna
Če so na tvoji listi ljudje po lastni izbiri in imajo tudi vedno možnost, da se z liste odjavijo, zakaj misliš, da si z maili lahko nadležna? Če upoštevaš pravilo, da se z maili deli vrednost, da jim vedno poveš nekaj, kar jim je v pomoč ali navdih – zakaj bi takšna vsebina bila nadležna?

#2 Ne vem, o čem naj pišem
Ta izgovor najpogosteje pomeni, da nimamo jasno sliko, kako se srčno povezovati z našimi strankami ali pa da ne vemo, kdo so ljudje na naši listi in kaj potrebujejo ali pa da nimamo jasnega prodajnega načrta in ne vemo, kaj v določenem trenutku komuniciramo in zakaj.

#3 Preveč časa bi mi vzelo
Ja, nekaj časa ti pisanje mailov gotovo vzame, ampak če je tvoja prodajna strategija odvisna od tvoje pojavnosti na socialnih omrežjih in tam že ustvarjaš vsebine, potem te iste vsebine lahko uporabiš tudi v mailih, ne? Nikar ne skrbi, da bi ti kdo kdaj očital, zakaj se tvoje vsebine podvajajo. Prej se ti bo zgodilo, da jih sploh ne bodo videli.

Email marketing je najcenejše orodje za prodajo tudi medtem ko spiš. Ko si postaviš poslovni model in ga podpreš še z emaili, je zmaga prav gotovo tvoja. Nikar mi ne verjemi na besedo, prepričaj se na lastnem biznisu ;). Do takrat pa ... nikar ne pošiljaj emailov svojim strankam, ker se ti lahko zgodi, da bodo tvoji prihodki šli strmo navzgor!

O email marketingu učim tudi v Online biznis akademiji. Če te zanima, kako poteka, si poglej brezplačen webinar: 4 koraki do prodaje spletnega tečaja:
www.sanjakrizan/4koraki Izberi si svoj termin in se brezplačno opremi z novim znanjem.

Jan 17, 202316:37
#12: Bolniška ti ne pripada

#12: Bolniška ti ne pripada

»Ko si na svoji poti in odvisen od svojih prihodkov, se ne smeš ustaviti« misli večina podjetnikov. Nismo si sami tega izmislili. Tako je nastavljen sistem. Ko imaš s.p., ti bolniška ne pripada. Seveda, lahko si doma in lahko počivaš, ampak v tem času običajno ne moreš ustvarjati prihodka, nadomestila pa tudi ne dobiš.

Realnost je trenutno takšna - ko zboliš, vseeno prvih 21 delovnih dni plačuješ prispevke. Če pa bolezen traja dlje, ti po 21tem delovnem dnevu prispevke plačuje država, pa še do nadomestila smo upravičeni. Enako velja za zaposlene, ampak zaposlenemu bolniško za prvih 21 delovnih dni bolniško krije delodalajec. Zato tega ne občuti tako boleče kot nekdo, ki je s.p.

Realnost je takšna, da tu in tam seveda zboliš. Zato je ključno, da za tiste čase imaš pripravljeno neko zlato rezervoali pa vpeljane tudi takšne vire prihodka, na katere ne vpliva tvoja odsotnost. Pa vendar, če zboliš, je dobro, da se ustaviš. Prej kot se ustaviš, hitreje okrevaš, ta formula se mi vsakič znova potrdi. Zase vem, da ko nisem ok, ko se ne počutim dobro, nikakor ne morem skrbeti za druge. In tako učim tudi moje stranke. Ne bo se svet podrl, ne bo biznis propadel, če se za nekaj dni ustaviš.

Danes je tako, da ko nisem ok, skenslam vse in počivam. Tudi če zares še nezbolim. S tem kakšno potencialno virozo zaustavim še preden bi se razvila. Tako sem najboljši zgled mojim ljubim podjetnicam in podjetnikom v spletnem članstvu BREZPOGOJNO ODLOČENI. Tudi zato obožujem voditi podjetnike in podjetnice v online svetu. Da se naučimo ustvariti takšen biznis, da lahko tudi kdaj obležimo. In da smo lahko ob otroku, ko zboli. Ob takšni svobodi je svet bistveno lepši. Lahko si samo misliš, kako toplo mi je pri srcu, ko koga ob pravem času uspem ustaviti in mu dati dovoljenje, da malo počiva.

Polagam ti na srce, da imaš tudi ti pravico do tega, da se ustaviš. Ne govori si, da ti počitek ne pripada. Vsem nam pripada in svet se ne bo podrl, če kak dan ostanemo pod deko.

Jan 10, 202313:55
#11: V podjetništvu ni zimskega spanja

#11: V podjetništvu ni zimskega spanja

Ne moreš se kar naenkrat za 3 tedne skriti v brlog.
Niti za dva tedna.
Kaj šele en mesec.
Ne moreš.

Vem, da me poslušaš in ne moreš verjeti, da jaz, ljubiteljica počnitnic in odklopov rečem, da ne moreš kar tako izginiti.

Ne skrbi.
Lahko greš na počitnice, ampak pred tem si je dobro vse urediti tako, da laufa tudi, ko te ni.
In da te biznis ne pogreša.

Ne, to ni korporativna služba, kjer ti pripada 23 dni dopusta in te takrat enostavno ni.

To je tvoj ljubi biznis, za katerim stojiš ti.

Pred njim pa tvoje stranke.

Tudi potencialne.

In te pač ne tolerirajo zimskih spancev.

Torej ne moreš mrknit, potem se pa pojavit z nečem novim ali celo starim in pričakovati, da bo prodaja stekla. Ne moreš izginiti za pol leta in misliti, da nihče ni opazil.

Opazimo. Brez skrbi.
Pa ne na zavestni ravni. Na podzavestni – točno tam, kjer se gradi srčna vez s strankami.

Predstavljaj si to vez kot tanko vrvico, nitko, ki se sčasoma debeli in postaja tista prava močna vrv.

Potem te vrvi nenadoma zmanjka.
In ko je zmanjka, torej, ko ti izgineš, se naslednjič začneš povezovati ponovno z nitko, takšno skoraj nevidno.

Imej to v mislih. In seveda poskrbi, da se vmes tudi spočiješ. Ampak vez pa naj le ostane.
Previsoko ceno ima grajenje vrvi vsakič znova.

Uhh, ti grem na živce, a?
Nič hudega.
Z dobrim namenom.

Imam pa zate tudi rešitev, kako preprečiti zimske spance – ko si enkrat dovoliš naučiti pisati objave in email sporočila na lahkoten način in na zalogo, potem ti ne bo težko ohranjati konsistentnosti.

Kaj mislim s pisanjem na zalogo?
To, da si objave pripraviš vnaprej v orodju za Facebook in Instagram. Žal za Linkedin te možnosti še ni, ampak tam pa lahko samo kopiraš objavo s Facebooka in imaš dela ravno za par klikov.

Enako velja za maile - vnaprej jih lahko napišeš, da bodo lepo redno obiskali tvoje idealne potencialne stranke, ki v resnici ne bodo mogle ne misliti nate in ne biti v tvoji energiji.

Res je vredno, dovoli si to.

Če ti pojavljanje in tkanje vezi ni lahkotno, si poglej moj brezplačen tečaj - Magnetična formula, ki pridaja:
https://sanjakrizan.si/magneticna-formula-za-pisanje-objav/

Piši torej na lahkoten način in na zalogo

**** Veš, tkanja vezi s sledilci se lahko vsakdo nauči. In ni treba, da se učiš na lastni koži in svojih napakah. Dovoli si pomoč.

Navijam zate.

CITAT:

»Vez sledilci se dolgo gradi, a žal zelo hitro podre.«

Jan 03, 202313:38
#10: Koliko prostih dni ti pripada?

#10: Koliko prostih dni ti pripada?

Epizoda #10: Koliko prostih dni ti pripada?

Ko smo na samostojni poti, imamo lahko neomejeno dni dopusta, ne? Mi, ki imamo biznis postavljen tako, da je vseeno kje delamo, le da imamo dostop do interneta, pa smo sploh praktično vedno na dopustu.

Če pogledam svoj biznis – delam res lahko od koderkoli. Lahko potujem, menjam lokacije in moj biznis nemoteno laufa. Ampak to je obenem tudi največja past. Ker se zdi, da tako ali tako lahko delaš od koderkoli, si čisto zares pogosto ne vzameš dopusta, časa za popoln odklop.

Druga velika past tistih, ki smo na svoji srčni poti pa je, da se ne ustavimo, ker se nam sploh ne zdi da delamo. Če primerjam svoj biznis s tem, da sem prej delala v korporaciji – mi je danes, iskreno priznam, v veliko večji užitek moje delo. S tem, kar počnem, učim, ljudem prinašam lepše življenje in zato se težko zares ustavim.

Dejstvo je, da tudi če res uživamo v tem, kar počnemo, potrebujemo odklop, odmor, oddih, odmik. Če si govorimo, da to ni res, si mečemo pesek v oči. In ko to vemo, je pomembno, da se zavedamo dejstva, da nas nihče drug ne bo poslal na odklop kot mi sami.

Mogoče ti bo moj recept za to kaj pomagal – jaz sem se odločila, da imam dopust NAJMANJ takrat, ko imata otroka šolske počitnice. Pred počitnicami se običajno pripravim na svojo odsotnost – predvsem mailinge in objave za socialna omrežja, potem pa se lahko res prepustim prostim dnem in uživam.

To pomeni jesenske, božične, zimske, prvomajske in seveda poletne počitnice. Vem, sprašuješ se, če tudi poletne – ja, vsaj en mesec se odmaknem od vsega, en mesec pa potem delam na minimalnih obratih.

Polagam ti na srce, tudi če si na svoji poti je pomembno, da si vnaprej načrtuješ proste dni. Naj to ne bo samo poleti in ob praznikih. V resnici so šolske počitnice super orientacija za to – koliko počitnic vsi mi potrebujemo. Želim ti čim več zavestnih odklopov od vsega, kar počneš, četudi s srcem.

Navijam zate!

Sanja

Dec 27, 202215:15
#9: Multitasking ne prinaša nagrade

#9: Multitasking ne prinaša nagrade

EPIZODA #9 Multitasking ne prinaša nagrade

Na kaj pomisliš, ko ti rečem multitasking? Najpogosteje slišim – to pomeni, da več stvari delam naenkrat. In to uspešno. To povemo s takšnim ponosom, da tistim, ki tega ne počnejo, zbudimo vsaj malo zavisti.

Veš zakaj to vem? Ja, prav ugibaš. Točno zato, ker se je tudi meni včasih fajn zdelo nositi takšno medaljo. Danes vem, da sem bolj kot na multitasking medaljo ponosna na to, da sem ozdravljena multitaskinga. Ne vem, kako je s tem pri tebi, a vem, da je vredno na multitasking pogledati tudi drugače.

Pišeš objavo, obenem pa poslušaš webinar in otroku kimaš, da je naredil krasno ladjo iz Lego kock, medtem se kuha juha in odgovarjaš na sporočilo, ki ti ga je poslala stranka?  Se ti to zdi znano? Meni, zelo. To je bila moja realnost. In bila sem ponosna. No, danes nisem več.

Zame je namreč z leti postala zmaga to, da se zmorem posvetiti samo eni nalogi in se ji 124% predati. Kaj mi je to prineslo? Zgodilo se mi je točno to, kar si misliš – naenkrat sem v življenju imela še manj časa kot prej. Zato je moj multitasking zdaj popolnoma drugačen. Zame je danes multitasking to, da se več t.i. mojih nalog opravi brez da sem jaz tam.

Torej da nekdo za nas skuha takšno in še boljšo hrano, kot bi jo jaz, nekdo enkrat na teden uredi naše stanovanje nekdo pripravi novičke in vsebine v spletnem članstvu, nekdo ureja moje maile itd. Jaz pa ta čas na fotelju, s slušalkami na glavi in glasbo v ušesih? Ah ne. Jaz rada delam to, kar delam. Rada sem coachinja za podjetnike in podjetnice, ki svoj biznis gradijo na spletu.

Prav zanima me, kako se ti znajdeš istočasno na več frontah? Morda pa danes to poslušaš zato, da ponovno premisliš, če je multitasking nekaj, na kar si res z vsem srcem ponosna ali v resnici ne. Za multitaskig si sami obešamo medaljo, ne obeša nam je nihče drug. Zato je morda čas, da si obesiš medaljo – 149% prisotna.

Navijam zate.
Sanja

Dec 20, 202211:60
#8: Tvojih objav nihče ne bere

#8: Tvojih objav nihče ne bere

Si tudi ti med tistimi, ki si kdaj pa kdaj rečemo - joj, pa a kdo sploh bere moje objave? Nobenega odziva, nobenega lajka, nobenega srčka. Da o komentarjih pod objavami sploh ne govorim. Ta epizoda govori točno o tem in ti pomaga premagati ta občutek in doseči večji odziv sledilcev.

Najprej naj ti povem, da se odnosi in povezanost s sledilci težko zares merijo s številkami. Da so včasih statistični podatki irelevantni in da nam o tem, kako zelo spreminjamo življenja ljudi, kako spreminjamo ta svet - včasih ne povedo ničesar.

Če nekdo ni stisnil srček, ali pa komentiral, ne pomeni, da se ga naša objava ni dotaknila. Ne pomeni, da morda pri nas ni našel potrditve, ki jo že tako dolgo išče. Ne pomeni, da ni šla dobra volja od ene sledilke še do petih drugih ljudi in še naprej kot snežna kepa. Ne pomeni, da ni nihče prebral.

Vedno, res vedno, je nekje nekdo, ki bere tvoje objave, maile. Tudi če ne odgovori, tudi če ne lajka. Tudi če se ti ne sanja, da ga tvoj zapis navduši. Tudi če niti ne pomisliš, da si nekomu navdih.

Vedno nekdo bere. Vedno.

Zato takrat, ko si rečeš “saj tole moje pisanje nima smisla”, se raje spomni, da je vedno nekje nekdo. Ki točno v tistem trenutku potrebuje tvoje misli, tvoj zapis, tvoj pogled.

Kaj pa lahko vseeno narediš, da se bolj lahkotno povežeš s svojimi sledilci?

1. Naj ti bo mar za njihov odziv.

2. Jasno jim povej, kaj si želiš.

3. Ne vabi, da javno pišejo o težkih temah.
4. Povej jim dovolj o sebi.

Kaj torej narediš naslednjič, ko pomisliš, da tvoje objave in maili nimajo smisla? Spomni se, da je vedno nekje nekdo, ki potrebuje prav tvoj zapis. In naj to ne bo izgovor, da prenehaš pisati objave, prenehaš pošiljati maile.

Navijam zate.
Sanja

Dec 13, 202214:09