Skip to main content
Spotify for Podcasters
Ur Ljusblåa Ögon

Ur Ljusblåa Ögon

By Sebastian Göransson Axelsson

En MFF-podd som sätter fokus på laget som ligger oss närmast om hjärta med fokus på både nuvarande och tidigare spelare, samt ledare som både verkat i MFF både på dam och herrsidan. Vi går igenom färska nyheter, silly season och rapporter från matcherna under säsongen. Vi finns även på twitter, samt instagram och har du några frågor eller förfrågningar kan du antingen nå oss där eller via mejl: urljusblaaogon1@gmail.com.Vi som medverkar i podden heter: Sebastian twitter.com/djzebbe Måns : twitter.com/RasmusGustafs20 och Erik : twitter.com/Yse_91
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Avsnitt 29 - Här kommer segertåget!

Ur Ljusblåa ÖgonMay 22, 2023

00:00
53:40
Avsnitt 54 - Inför Brommapojkarna

Avsnitt 54 - Inför Brommapojkarna

I dagens avsnitt pratar vi ner Olof Mellbergs gäng; brommapojkarna. Vem dem är och hur säsongen har varit så här långt hör ni här.


God lyssning!

Sep 30, 202335:33
Avsnitt 53 - SERIESEGRARE!

Avsnitt 53 - SERIESEGRARE!

I dagens avsnitt går trion igenom MFF:s matcher. I fokus: Damernas mäktiga serieseger där vi diskuterar att MFF ska satsa rejält på damerna, inte bara för resultat utan också för skicka rätt signaler. Utöver går vi igenom matchen mot Degerfors, där frågan om vad en naturlig målskytt kom upp.

God lyssning!


Sep 24, 202301:07:49
Avsnitt 52 - Inför Degerfors

Avsnitt 52 - Inför Degerfors

I dagens "inför-avsnitt" pratar vi ner Degerfors IF. Detta Manchester United palettklädda lag står inför en jobbig höst och behöver rycka upp sig rejält om de ska hålla sig kvar i allsvenskan - kanske gör de det redan på lördag? I avsnittet hör ni om deras säsong och Måns bjuder på sin analys över hur Malmö FF ska slå dem.


God lyssning!

Sep 21, 202337:30
Avsnitt 51 - Trendvändare

Avsnitt 51 - Trendvändare

I dagens avsnitt är trion äntligen samlad och går igenom MFF:s matcher. I fokus: herrlagets vinst mot Hammarby där vi pratar om årets offensivaste startelva, temperament och är en anfallare oduglig utan målen? Utöver det kan damerna fira avancemang efter nästa match och Måns berättar om hans kaffeknep.


God lyssning!

Sep 18, 202301:06:26
Avsnitt 50 - Inför Hammarby IF

Avsnitt 50 - Inför Hammarby IF

Ur Ljusblåa Ögon gör för första gången ett "inför avsnitt" för herrarna i Malmö FF. I avsnittet pratar vi upp matchen mot det grönvita laget, går igenom statistik och utöver det hör ni Eriks träningsrapport från i onsdags.


God lyssning!

Sep 14, 202353:14
Avsnitt 49 - Erik "Samba" Johansson

Avsnitt 49 - Erik "Samba" Johansson

Han är Göteborgaren som föddes den 18 maj 1976 i Göteborg. 1993 med reservation så spelade började dagens gäst spela fotboll i brasilianska  Bragantino  från Sao Paulo där fick han fick  namnet Samba- Erik. År 1995 väljer Erik att återvända tillbaka till Sverige och ansluta sig till Göteborgsklubben Örgryte  som 18 åring och i en intervju berättar han det var hans bästa tid i karriären. Där han hade Erik Hamrén som tränare i samma Örgryte fick han spela ihop med Marcus Allbäck och Johan Elmander där han spelade till säsongen 2000 innan det 2001 - 2003 Blev Himmelsblått och med det sagt säger vi varmt välkommen till podden Erik “Samba” Johansson

Sep 12, 202342:15
Avsnitt 48 - Tempo!

Avsnitt 48 - Tempo!

I dagens avsnitt sitter trion återigen och går igenom helgens matcher för både herr- och damlaget. Det pratas bolltempo, Erik tar fram statistik och förklarar tidiga insläppta mål, 3-4-3 och damerna kan säkra uppflyttning vid tre vinster. Utöver det presenterar vi vår nästkommande gäst.


God lyssning!


Sep 04, 202301:00:51
Avsnitt 47 - Håkan Lindman

Avsnitt 47 - Håkan Lindman

I dagens avsnitt har vi med en mycket efterlängtad Håkan Lindman. I avsnittet hör ni om hans karriär, om ballonger i öppna bilar, om nervositeten att se en match när MFF spelar, samt vad det är som sitter i väggarna i Malmö.


God lyssning!

Aug 31, 202345:39
Avsnitt 46 - Cupfinaler

Avsnitt 46 - Cupfinaler

I dagens avsnitt sitter trion återigen och går igenom helgens matcher för både herr- och damlaget. I podden hör ni om cupmatchen där damerna åkte på en förlust i skånederbyt medan herrarna vann mot Smedby. Utöver det: Cupfinal gånger 9 för herrarna, Bergs fantastiska debut och kan damerna ladda om mot Halmia!? Mer om detta i avsnitt 46.


God lyssning!


Aug 29, 202301:22:09
Avsnitt 45 - Nära skjuter ingen hare

Avsnitt 45 - Nära skjuter ingen hare

I dagens avsnitt sitter trion återigen och går igenom helgens matcher för både herr- och damlaget. Måns raljerar, Erik är nyanserad och Sebastian får avgöra om process eller resultat är viktigast. Utöver det pratar vi Silly Season och Lasse Nielsens märkliga avslut i MFF.

Aug 21, 202301:19:09
Avsnitt 44 - Onödigt!

Avsnitt 44 - Onödigt!

I dagens avsnitt samlar trion sina tankar efter helgens matcher. Damerna imponerar stort. Bla diskuterar vi Nova Rolfssons start i MFF, såväl Holms överjävliga distansskott och värvningen av Mellouk. På andra sidan av spektrumet ventilerar Erik om herrlagets dåliga trend, Måns luftar sin irritation om reaktionerna mot Noah Eile och Sebbe är övertygad om en seger mot Djurgården i nästkommande möte.

Aug 15, 202301:47:02
Avsnitt 43 - Unnan! Väck!

Avsnitt 43 - Unnan! Väck!

I dagens avsnitt sitter trion och njuter av MFFs segrar på både dam och herrsidan. Ni hör våra analyserar av matcherna, Silly Season-svep och de kommande mötena som både herr- och damlaget står inför.


God lyssning!

Aug 08, 202301:38:02
Avsnitt 42 - Jenny Engwall

Avsnitt 42 - Jenny Engwall

I dagens specialavsnitt får vi lära känna den före detta MFF damspelaren Jenny Engwall som har sin bakgrund i Husie IF. På meritlistan ligger det ett svenska cupen guld, år 1997, representerat det svenska damlandslaget och utöver det semifinal i Uefa Women´s Cup (numera Champions League).


I avsnittet hör ni om hennes karriär, om pendlingslivet från Malmö till Stockholm för att spela fotboll i Tyresö, om landslagsspel och hur hon ser på Malmö FF:s damsatsning.


God lyssning!


Aug 03, 202350:42
Avsnitt 41 - "Skott-skola" Feat. Martin Sjöbeck

Avsnitt 41 - "Skott-skola" Feat. Martin Sjöbeck

I dagens avsnitt sitter trion återigen samlade. Vi går igenom MFF herrs efterlängtade vinst mot IFK Värnamo, samt damernas nyttiga träningsmatch mot Husqvarna inför återstarten av Div 1. Utöver det pratar vi Silly Season, Nanasis skottskola med Ola Toivonen och nästkommande möten för MFF. Dessutom har vi ett extra segment där Martin Sjöbeck gästar oss och pratar om sin masteruppsats som heter "Ända sedan gamla dagar under våran ljusblå fana: En studie om män och kvinnor i fotbollsupporterkultur i efterkrigstidens Sverige.


Slutligen så kan vi stolt presentera att f.d. damspelaren i MFF, Jenny Engvall gästar oss i kommande avsnitt.

God Lyssning!

Musik: Kingdom Days - Carelessly

Aug 01, 202302:18:54
Avsnitt 40 - Bengaltennis och Handbollsanfall

Avsnitt 40 - Bengaltennis och Handbollsanfall

I dagens avsnitt sitter trion och försöker analysera gårdagens match. Vi pratar om Nanasi-Dominans, om Isak Kiese Thelins insats och slutligen om supporter-debaklet på Friends Arena. Utöver det pratar vi lite Silly Season på Damsidan, att Moustafa Zeidan verkar lämna MFF efter en kort sejour och slutligen om herrarnas nästkommande möte mot IFK Värnamo.


God lyssning!

Jul 24, 202301:32:02
Avsnitt 39 - Exorcist sökes.

Avsnitt 39 - Exorcist sökes.

I dagens avsnitt sitter trion och avhandlar gårdagens förlust mot Djurgårdens IF. Vi ställer oss frågan varför MFF ändrat spelsätt med sina ytterbackar, om betydelsen av kontinuitet, om Otto Rosengren är redo, om Eric Prydz låt "Opus" och slutligen om det inte är dags för Malmö att ta in en Exorcist till Malmö Stadion.


God lyssning!

Jul 18, 202301:19:45
Avsnitt 38 - Terapisamtal

Avsnitt 38 - Terapisamtal

I dagens avsnitt sitter trion i terapisamtal efter gårdagens förlust mot Mjällby AIF. 2-1 blev resultatet och frustrationen är märkbar. I avsnittet hör ni om startelvans frågetecken, Pontus Janssons comeback, om relationism Vs pragmatism och slutligen om guldet är kört. Utöver det pratar vi även om nästkommande möte mot plastlaget Djurgårdens IF.


God lyssning!

Jul 10, 202301:15:40
Avsnitt 37 - The Return of the Zeidan

Avsnitt 37 - The Return of the Zeidan

I dagens avsnitt går trion igenom MFF:s senaste matcher, Silly Season och mer. Utöver det hör ni även Eriks rant om VAR och varför Lasse Berg Johnsen är mer av en ersättare till Pena än Hugo.


Som alltid - Aldrig sponsrad av Unibet.


God lyssning!

Jul 03, 202301:35:57
Avsnitt 36 - Spelfriheten, Adam Reuterswärd

Avsnitt 36 - Spelfriheten, Adam Reuterswärd

Framför dig har du Ur Ljusblåa Ögons hitintills absolut viktigaste avsnitt - Vi pratar om spelberoende.

I avsnittet sitter trion och intervjuar Adam Reuterswärd som arbetar som marknad och klient koordinator på Spelfriheten - ett företag som tillhandahåller ett helhetskoncept gällande behandlingar av spelberoende och dess anhöriga. I avsnittet hör du om vad spelberoende är för något, Adams egna berättelse om sitt spelmissbruk och hur han tog sig ur det. Slutligen pratar vi om kopplingen mellan fotbollsmedier, allsvenskan och spelbolagen.

God lyssning!


Om spelberoende:

När man spelar om pengar på ett sätt som påverkar relationer, ekonomi och arbete kan man ha det som kallas spelberoende. I fotbollens värld har vi sett ett antal profiler i allsvenskan insjunkna i den här livslånga progressiva sjukdomen -  världen utanför är det ännu fler. För det är just det;  en livslång sjukdom som ökar risken för att utveckla psykisk ohälsa som depression eller ångest; där hela livet kan rasera - vänner, familj, boende och trygghet försvinna, på grund av att du spelat bort alla dina pengar. Studier från bland annat Lunds universitet visar även att personer med en spelberoende diagnos har 1,8 procent högre dödlighet i andra sjukdomar och 15 gånger högre risk att ta livet av sig.  Spelberoende kan beskrivas som en kidnappad hjärna. Personen fortsätter tvångsmässigt att spela, trots negativa konsekvenser. Det har uppstått en besatthet och det är inte så enkelt som att säga “nej nu lägger jag ner spelet”. Men det finns ljus i dessa mörker. Spelberoende kan tillfriskna. Men inte av egen kraft, de behöver ta hjälp. En spelberoende kommer alltid att välja spelandet framför allting annat. Framför exakt allting annat. Precis så stark är sjukdomen. Bara den spelberoende personen kan själv välja att förändra sitt liv och ta den hjälp som krävs för att nå dit.Behöver du eller känner du någon som behöver hjälp med sitt spelmissbruk - sök hjälp. Bland annat kan man ringa till Stödlinjen.se. Telefonnumret är 020 – 81 91 00. Öppettider är vardagar 9.00-17.00, samt till 21.00 på måndagar och torsdagar och mår du dåligt kan du ringa Självmordslinjen. De har öppet dygnet runt, varje dag. Då ringer du. 90101. 

Jun 26, 202301:40:23
Avsnitt 35 - Den otroligt långa väntan

Avsnitt 35 - Den otroligt långa väntan

I dagens avsnitt går hör ni trion sucka och stöna angående det långa uppehållet. Måns hade fel, det här är fruktansvärt tråkigt, men så är det i väntans tider. I avsnittet hör ni om damernas fortsatta segertåg, lite Silly Season där vi går igenom både Otto Rosengren och Sebastian Jörgensens olika stats OCH om de kommer vara startspelare i MFF. Utöver det hör ni vilken 11:a MFF ska starta med, om vilka som kan hota Malmö FF i guldkampen och om Häcken kommer ta sig till Champions League. Slutligen avslöjar vi att vi äntligen är tillbaka med intervjuer och vår första gäst är Adam Reuterswärd som arbetar på Spelfriheten - en organisation som arbetar med människor som lider av spelmissbruk.


God lyssning!

Jun 19, 202301:22:09
Avsnitt 34 - Mepp Meep!

Avsnitt 34 - Mepp Meep!

Meep Meep! I dagens avsnitt sitter trion och går igenom de senaste matcherna från både MFF Herr och Dam.

I avsnittet hör ni om bland annat en vårsummering, om Taha Alis, AKA Road Runner, succé mot IFK Värnamo, om damernas fortsatta dominans i Division 1 Södra, samt lite Silly Season där det uppstår färska nyheter om Sebastian Jörgensen. Utöver det hör ni om det kommande fönster och slutligen något ovanligt; nämligen, pratar vi om bottenlagen AIK och IFK Göteborg. Men det här är ingen Testa Stör eller BBpodd - Det här är Ur Ljusblåa Ögon.


God lyssning!

Jun 12, 202301:23:44
Avsnitt 33 - Tillbaka i vinnarspåret

Avsnitt 33 - Tillbaka i vinnarspåret

I dagens mastiga avsnitt avhandlar trion den otroligt sköna segern på Malmö Stadion mellan Malmö FF och Degerfors IF.

I avsnittet hör ni oss prata om ordet dominans, om varför Taha Ali börjar bli en poängspelare, varför Nanasi äntligen har växt med uppgiften, om Hugo Bolins Succé start och sen ställer vi oss frågan om inte MFF spelar mer oförutsägbart utan Isak Kiese Thelin som nr 9? Utöver det hör ni hur damernas segertåg fortsätter krossa sina hinder och lite Silly Season. Slutligen pratar vi om det som hände vår kapten Anders Christiansen och önskar honom all god hälsa, så han kan komma tillbaka i framtiden.


God lyssning!

Jun 06, 202301:33:20
Avsnitt 32 - Debaklet i Borås

Avsnitt 32 - Debaklet i Borås

I dagens avsnitt sitter duon Erik och Sebastian och går igenom debaklet i Borås. Herrarna förlorade med 3-0 mot di gule, Elfsborg och grabbarna ställer sig frågan om vad som gick fel. Utöver det går vi igenom damerna och Hugo Larsson, rekordgossens flytt till Bundesliga klubben Frankfurt.

May 29, 202337:40
Avsnitt 31 - VARNING FÖR RANT

Avsnitt 31 - VARNING FÖR RANT

I dagens avsnitt sitter trion och går igenom både herrarnas och damernas matcher för veckan.Utöver det hör ni Måns rejäla rant om Discovery+ och begreppet sensationalism, om varför Malmö FF vinner mot Elfsborg i nästkommande omgång och om att damerna till och med roterar i Div 1. Vi sluter dessutom cirkeln med att Erik kör igång en rant om SvFFs nya ordförande, Fredrik Reinfeldt. God lyssning!

May 22, 202301:00:18
Avsnitt 30 - Åttonde raka - Kaffe Kaka!

Avsnitt 30 - Åttonde raka - Kaffe Kaka!

I poddens 30:e avsnitt presenteras vår nya poddmedlem; Erik Karlsson. Ni hör den nybildade trion analysera herrarnas 1-0 seger mot HBK, damernas pärs mot Ljungskile. Utöver det hör ni om ryktenas man: Hugo Larsson, om herrarnas nästkommande match mot BK Häcken och varför Malmö FF inte kommer släppa in särskilt många mål den här säsongen. 
God lyssning!

May 22, 202355:10
Avsnitt 29 - Här kommer segertåget!

Avsnitt 29 - Här kommer segertåget!

Tju Tju! 
I dagens avsnitt går Sebastian och Måns igenom både herrarnas segertåg mot Varberg och AIK och damernas match mot Halmia. Utöver det hör ni oss dra igenom en hyllning till Sören Rieks och Måns lackar ur på MFFs nästa motståndare, Halmstad, som drar till med fulknep inför mötet. 
God lyssning!

May 22, 202353:40
Avsnitt 28 - VI GÅR RENT

Avsnitt 28 - VI GÅR RENT

Glad Valborgsmässoafton alla himmelsblå! 
I dagens avsnitt sitter Sebastian och Måns och firar Valborg med en 4-2 vinst mot Hammarby. 
Vi snackar upp dagens match där Måns inte är förvånad över resultatet. Sebastian snackar om damernas match och vi blickar mot nästkommande möten för både herr- och damlaget. 
God lyssning

May 22, 202356:29
Avsnitt 27 - Jens Fjellström

Avsnitt 27 - Jens Fjellström

I dagens podd sitter trion och intervjuar MFF-bekantingen och Cmore-experten Jens Fjellström. I podden snackar vi om mötet mellan Malmö FF och IFK Norrköping, vad som gick fel förra säsongen och vad som går helt rätt 2023. Utöver ger Jens sina bästa fikatips, pratar om The Matildas, samt varför livet är underbart.
Vilket avsnitt, vilken människa.
God lyssning!

May 22, 202301:02:16
Avsnitt 26 - Olof Persson

Avsnitt 26 - Olof Persson

I dagens avsnitt sitter Måns och Sebastian och intervjuar Oxie-sonen Olof Persson. 
Ni hör Olof berätta om sin karriär, om guldåret 2004, om Pontus Jansson och om varför begreppet "supertalang" är urholkat. Slutligen tar vi en stund och pratar om psykisk ohälsa, hur svårt det är att prata om sitt mående öppet under en aktiv spelarkarriär och att fler spelare på hög nivå fastnar i spelmissbruk. 

May 22, 202301:09:14
Avsnitt 25 - Matias Concha

Avsnitt 25 - Matias Concha

I dagens avsnitt intervjuar trion ingen mindre än stjärnmäklaren och tidigare MFF-spelaren, Matias Concha.
I avsnittet hör ni Concha prata om Haaland och maten i hans loge, hur man firar påsk i Marbella och hans relation till Markus Halsti. Utöver det hör ni även Måns göra en rejäl "research-vurpa", om Malmö FFs DNA och självklart fler floskler från "floskelbibel". 


God lyssning.

May 22, 202301:03:54
Avsnitt 24 Seger tåget fortsätter både för herrarna och damerna

Avsnitt 24 Seger tåget fortsätter både för herrarna och damerna

I dagens avsnitt sitter Tim och Sebastian och rattar podden. Där dom snackar om damlaget och herrlagets framgångar den gångna helgen som varit. Dessutom lite snack om damernas och herrarnas nästa match. Ni får även veta vem som är poddens nästa gäst så tveka inte på att ställa just din fråga under detta avsnittet.
Trevlig lyssning

May 22, 202328:35
Avsnitt 23 - Markus Halsti

Avsnitt 23 - Markus Halsti

I dagens avsnitt sitter Sebastian och Måns tillsammans med den moderna MFF-legendaren: Markus Halsti. 
I avsnittet pratar vi om hans tid i MFF 2008 om Champions League året 2014, om varför finskt kaffe är bättre än självaste Skånerost och Halsti berättar även vad meningen med livet är. 
God lyssning. 

May 22, 202301:12:59
Avsnitt 22 - Kalmar FF var mycket bättre

Avsnitt 22 - Kalmar FF var mycket bättre

I dagens avsnitt sitter trion och analyserar gårdagens premiärseger mot Smålandslaget Kalmar FF. 1-0 blev det och vi konstaterar att det finns inget skönare än 1-0 segrar. I avsnittet hör ni också Sebastians intervju med en kalmarsupporter, Måns spaning om Nr 9 rollen och Tim sågar domarinsatsen. 
God lyssning!

May 22, 202329:39
Avsnitt 21 - EXTRAAVSNITT: "Vi ska köra över serien"

Avsnitt 21 - EXTRAAVSNITT: "Vi ska köra över serien"

Extraavsnitt där Måns och Sebastian snackar upp årets första allsvenska match mellan Malmö FF och Kalmar FF.
Sebastian tror att det räcker med en 2-0 seger, men Måns har en take på varför MFF måste köra över motståndet. 
God lyssning!

May 22, 202329:39
Avsnitt 20 - Karolina Westberg

Avsnitt 20 - Karolina Westberg

I dagens avsnitt sitter trion och intervjuar ingen mindre än den otroligt fotbollsmeriterade, tidigare landslagsförsvararen, Karolina Westberg. I avsnittet hör ni om hennes upplevelser från lilla lilla Skillinge IF till de 126 A-landslagskamperna och VM-silvret 2003, samt damfotbollens utmaningar och möjligheter.
God lyssning!

May 22, 202359:26
Avsnitt 19 - Ghoddos Gate

Avsnitt 19 - Ghoddos Gate

I dagens avsnitt sitter Måns, Sebastian och Tim återigen i studion och pratar om laget som ligger oss närmst om hjärtat. 
Sebastian lyfter upp Buya Turays exit, Tim gör avbön efter "Ghoddos Gate" och Måns oroas lite av damernas stormsteg mot den allsvenska ligan.
God lyssning!

May 22, 202358:43
Avsnitt 18 - Anders Andersson

Avsnitt 18 - Anders Andersson

I dagens avsnitt sitter Måns och Sebastian och intervjuar Österlen-pågen som inledde sin karriär i Svenstorp utanför Köpingebro; nämligen, Anders Andersson.
Vi går igenom hans liv som fotbollspelare, samt fotbollsexpert. Utöver det bjuder Anders på ett par riktigt härliga anekdoter om bland annat Alf Westerberg och hans analys av Malmös match igår mot Djurgården.
God lyssning!

May 22, 202359:30
Avsnitt 17 - Sulla Tele2 Arena

Avsnitt 17 - Sulla Tele2 Arena

Extraavsnitt där trion sitter och snackar upp den kommande kvartsfinalen mot Djurgårdens IF i svenska cupen. Statistiken talar emot men samtliga medlemmar är övertygade om att Malmö FF tar hem en tre poängare på "konstgräset" uppe i Stockholm. Utöver det snackar vi om damernas 3-1 vinst i skånederbyt, Tim kan inte sluta sjunga på Sulla Luna och gänget avrundar med att dra igenom sin lista på hur årets allsvenska slutar 2023. 

May 22, 202301:08:14
Avsnitt 16 - Det finns inget skönare än 2-1 segrar

Avsnitt 16 - Det finns inget skönare än 2-1 segrar

I dagens avsnitt sitter trion och snackar ner dagens match mot Degerfors IF. 
Måns bjuder på skönsång och vädjar till supportar att sluta hata på Georgsson, Tim är minst sagt nöjd över årsmötets beslut om klubbmärket och Sebastian kan inte sluta förundras över damernas prestationer. Utöver det avslöjar vi att vår nästa gäst i podden blir ingen mindre än Anders Andersson. 
God lyssning!

May 22, 202353:17
Avsnitt 15 - Falsk vänsterback?!

Avsnitt 15 - Falsk vänsterback?!

I dagens avsnitt sitter Måns och Sebastian i podden, medan Tim pluggar. 
Duon går igenom herrarnas match mot IFK Luleå där Nanasi blev falsk vänsterback i ett form av 2-7-1 system, samt den nästkommande "cupfinalen" mot Degerfors. Utöver det går vi igenom rapporterna från damernas vinst mot Älmhult och deras nästkommande Skånederby mot Trelleborgs FF.
God lyssning!

May 22, 202345:56
Avsnitt 30 - Åttonde raka - Kaffe Kaka!

Avsnitt 30 - Åttonde raka - Kaffe Kaka!

I poddens 30:e avsnitt presenteras vår nya poddmedlem; Erik Karlsson. Ni hör den nybildade trion analysera herrarnas 1-0 seger mot HBK, damernas pärs mot Ljungskile. Utöver det hör ni om ryktenas man: Hugo Larsson, om herrarnas nästkommande match mot BK Häcken och varför Malmö FF inte kommer släppa in särskilt många mål den här säsongen. <br />
<br />
God lyssning!
May 15, 202355:10
Avsnitt 29 - Här kommer segertåget!

Avsnitt 29 - Här kommer segertåget!

Tju Tju! <br />
I dagens avsnitt går Sebastian och Måns igenom både herrarnas segertåg mot Varberg och AIK och damernas match mot Halmia. Utöver det hör ni oss dra igenom en hyllning till Sören Rieks och Måns lackar ur på MFFs nästa motståndare, Halmstad, som drar till med fulknep inför mötet. <br />
<br />
God lyssning!
May 08, 202353:40
Avsnitt 28 - VI GÅR RENT

Avsnitt 28 - VI GÅR RENT

Glad Valborgsmässoafton alla himmelsblå! <br />
<br />
I dagens avsnitt sitter Sebastian och Måns och firar Valborg med en 4-2 vinst mot Hammarby. <br />
Vi snackar upp dagens match där Måns inte är förvånad över resultatet. Sebastian snackar om damernas match och vi blickar mot nästkommande möten för både herr- och damlaget. <br />
<br />
God lyssning
Apr 30, 202356:29
Avsnitt 26 - Olof Persson

Avsnitt 26 - Olof Persson

I dagens avsnitt sitter Måns och Sebastian och intervjuar Oxie-sonen Olof Persson. <br />
Ni hör Olof berätta om sin karriär, om guldåret 2004, om Pontus Jansson och om varför begreppet "supertalang" är urholkat. Slutligen tar vi en stund och pratar om psykisk ohälsa, hur svårt det är att prata om sitt mående öppet under en aktiv spelarkarriär och att fler spelare på hög nivå fastnar i spelmissbruk. <br />
Apr 17, 202301:09:14
Avsnitt 25 - Matias Concha

Avsnitt 25 - Matias Concha

I dagens avsnitt intervjuar trion ingen mindre än stjärnmäklaren och tidigare MFF-spelaren, Matias Concha.
I avsnittet hör ni Concha prata om Haaland och maten i hans loge, hur man firar påsk i Marbella och hans relation till Markus Halsti. Utöver det hör ni även Måns göra en rejäl "research-vurpa", om Malmö FFs DNA och självklart fler floskler från "floskelbibel". 


God lyssning.

Apr 10, 202301:03:54
Avsnitt 24 Seger tåget fortsätter både för herrarna och damerna

Avsnitt 24 Seger tåget fortsätter både för herrarna och damerna

I dagens avsnitt sitter Tim och Sebastian och rattar podden. Där dom snackar om damlaget och herrlagets framgångar den gångna helgen som varit. Dessutom lite snack om damernas och herrarnas nästa match. Ni får även veta vem som är poddens nästa gäst så tveka inte på att ställa just din fråga under detta avsnittet.<br />
<br />
Trevlig lyssning
Apr 09, 202328:35
Avsnitt 23 - Markus Halsti

Avsnitt 23 - Markus Halsti

I dagens avsnitt sitter Sebastian och Måns tillsammans med den moderna MFF-legendaren: Markus Halsti. <br />
I avsnittet pratar vi om hans tid i MFF 2008 om Champions League året 2014, om varför finskt kaffe är bättre än självaste Skånerost och Halsti berättar även vad meningen med livet är. <br />
<br />
God lyssning.
Apr 06, 202301:12:59
Avsnitt 22 - Kalmar FF var mycket bättre

Avsnitt 22 - Kalmar FF var mycket bättre

I dagens avsnitt sitter trion och analyserar gårdagens premiärseger mot Smålandslaget Kalmar FF. 1-0 blev det och vi konstaterar att det finns inget skönare än 1-0 segrar. I avsnittet hör ni också Sebastians intervju med en kalmarsupporter, Måns spaning om Nr 9 rollen och Tim sågar domarinsatsen. <br />
<br />
God lyssning!
Apr 02, 202351:29
Avsnitt 21 - EXTRAAVSNITT: "Vi ska köra över serien"

Avsnitt 21 - EXTRAAVSNITT: "Vi ska köra över serien"

Extraavsnitt där Måns och Sebastian snackar upp årets första allsvenska match mellan Malmö FF och Kalmar FF.<br />
Sebastian tror att det räcker med en 2-0 seger, men Måns har en take på varför MFF måste köra över motståndet. <br />
<br />
God lyssning!
Mar 29, 202329:39
Avsnitt 20 - Karolina Westberg

Avsnitt 20 - Karolina Westberg

I dagens avsnitt sitter trion och intervjuar ingen mindre än den otroligt fotbollsmeriterade, tidigare landslagsförsvararen, Karolina Westberg. I avsnittet hör ni om hennes upplevelser från lilla lilla Skillinge IF till de 126 A-landslagskamperna och VM-silvret 2003, samt damfotbollens utmaningar och möjligheter. <br />
<br />
God lyssning!
Mar 29, 202359:26