
Semi Interessant | Wetenschap, feitjes en humor in één
By Ruben Havertz

Semi Interessant | Wetenschap, feitjes en humor in éénOct 02, 2022

Marco van Breeze met de ultieme PROFIELTIPS en over de VEILIGHEID, PARTNERS & INCLUSIVITEIT van DATING APPS | Semi aflevering
In deze aflevering van Semi Interessant duiken we wederom in de wereld van de dating app Breeze en spreken we met oprichter Marco van de Woude over de veiligheid van het platform, hoe ze partners zoals cafés selecteren, en het belang van inclusiviteit. Marco deelt ook de ultieme dating tips voor het creëren van een aantrekkelijk dating profiel en wat te doen tijdens je eerste date.
Breeze zelf uitproberen? Je krijgt je eerste date gratis via: bit.ly/semibreeze
Luister snel naar onze podcast en ontdek alles over de dating app industrie en hoe je kunt profiteren van deze geweldige aanbieding. Veel luisterplezier
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op: semiinteressant.nl/shownotes/

Marco van Breeze over de TOEKOMST van DATING APPS in de META VERSE, ONDERNEMERSCHAP en INVESTERINGEN 2/2 | S01E20
Het gesprek gaat verder, in deze aflevering van de podcast bespreekt Marco van der Woude, meer geheimen achter de dating app industrie. Er worden verschillende onderwerpen besproken, zoals ondernemerschap, profieltips, nieuwe features en de toekomst van de datingwereld in de meta verse.
Het team van Breeze heeft zeven oprichters en Marco deelt hoe ze samen de app tot een groot succes maken. Ruben, een frequente gebruiker van dating-apps, heeft enkele functieverzoeken die hij bespreekt met Marco.
Daarnaast deelt Ruben zijn persoonlijke Breeze dating verhaal en er wordt gesproken over de ervaring met Dragons Den en investeringen. Ook wordt er gekeken naar het verschil tussen de dating app ervaringen van mannen en vrouwen.
Al met al is deze aflevering een fascinerende kijk achter de schermen van de dating app industrie. Of je nu een dating app gebruiker bent of geïnteresseerd bent in ondernemerschap, deze aflevering is een aanrader!
Breeze zelf uitproberen? Je krijgt je eerste date gratis via: bit.ly/semibreeze
Luister snel naar onze podcast en ontdek alles over de dating app industrie en hoe je kunt profiteren van deze geweldige aanbieding. Veel luisterplezier
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op: semiinteressant.nl/shownotes/

MARCO van BREEZE onthult geheimen uit de DATING APP INDUSTRIE zoals ALGORITMES, PROFIEL TIPS en VERDIENMODELLEN 1/2 | S01E19
Zin in een avondje uit? Marco van der Woude, co-founder van de Breeze dating-app, onthult alle geheimen van de dating app industrie! In deze aflevering leer je hoe je de apps het beste kunt gebruiken en hoe de algoritmes werken die je aan die perfecte match koppelen. Hij legt uit waarom hun app anders is dan andere en hoe ze inmiddels al ruim 60.000 dates hebben georganiseerd op 180 verschillende locaties. Maar dat is nog niet alles. Je leert in deze aflevering ook de beste profiel tips om meer matches te krijgen op dating-apps. En we duiken in de algoritmes van verschillende apps, zodat jij weet waar je op moet letten tijdens het gebruik van deze apps. Daarnaast bespreken we de verdienmodellen van verschillende dating-apps en hoe deze invloed kunnen hebben op jouw ervaring als gebruiker. Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige apps beperkingen hebben op het aantal matches dat je kunt hebben? Of waarom sommige apps je vragen om te betalen voor bepaalde functies? Dus, als je geïnteresseerd bent in het optimaliseren van je dating-app profiel en het begrijpen van hoe deze apps werken, dan is deze aflevering zeker iets voor jou. Blijf luisteren en ontdek de geheimen van de dating app-industrie!
Breeze zelf uitproberen? Je krijgt je eerste date gratis via: bit.ly/semibreeze
Luister snel naar onze podcast en ontdek alles over de dating app industrie en hoe je kunt profiteren van deze geweldige aanbieding. Veel luisterplezier
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op: semiinteressant.nl/shownotes/

THOM van PLNKTN over GEZONDHEIDSVOORDELEN van ALGEN, FODMAP, ONDERNEMERSCHAP, SUPPLEMENTENMERKEN met CLAIMS en het PRODUCTIEPROCESS 2/2 | S01E18
In aflevering twee van de podcast spreekt Thom Siersema, oprichter van supplementenmerk PLNKTN, over de wetenschap achter de gezondheidsvoordelen van mariene python plankton en het onderzoek dat tot nu toe is uitgevoerd. Hij gaat ook dieper in op het productieproces en bespreekt alle stappen van levende plankton naar het eindproduct, inclusief de discussie over bewerkt voedsel. Verder behandelt hij de oorsprong van het eten van algen en hoe mensen achter de gezondheidsvoordelen zijn gekomen.
Thom deelt ook hoe eventuele scepsis of zorgen over de effectiviteit en veiligheid van PLKTN worden aangepakt en bespreekt hoe hij omgaat met eventuele haters. Hij gaat ook in op hoe plankton wordt gevangen en hoe deze business is opgebouwd, inclusief voedselveiligheid en claims die je mag maken rondom je producten. Verder bespreekt hij de uitdagingen die hij is tegengekomen bij het op de markt brengen van PLKTN en hoe hij deze heeft overwonnen. Hij deelt ook de samenwerkingen en partnerschappen die cruciaal zijn geweest bij het op de markt brengen van PLKTN en hoe hij zijn partners heeft gekozen.
Naast deze onderwerpen, geeft Thom een kijkje achter de schermen van hun industrie en deelt Ruben zijn ervaringen met het FODMAP dieet vanwege zijn PDS (prikkelbaar darm syndroom). Ruben legt ook uit waarom hij is overgestapt op PLNKTN en hoe dit hem heeft geholpen. Tot slot deelt de ondernemer wat hij zou doen als hij een investering van 100 miljoen zouden krijgen.
Psssst Semi...Heb jij de kortingscode al gezien? Met ‘SEMIINTERESSANT’ krijg je maar liefst 15% korting op je bestelling bij PLNKTN. Dus waar wacht je nog op?
Luister snel naar onze podcast en ontdek alles over PLNKTN en hoe je kunt profiteren van deze geweldige aanbieding.
Veel luisterplezier
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:

THOM van PLNKTN geeft inzicht in de SUPPLEMENTEN INDUSTRIE en ALGEN als GEZONDE VOEDING 1/2 | S01E17
Thom Siersema, oprichter van supplementenmerk PLNKTN, geeft een kijkje achter de schermen in hun industrie. Na zijn eerdere succesvolle optredens bij Arie Boomsma en Giel Beelen, is het alleen maar logisch dat hij nu bij ons te gast is. Hij legt uit hoe vitamine pillen synthetisch gemaakt worden, en waarom het eigenlijk helemaal niet logisch is om je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan vitaminen binnen te krijgen via pillen. Sterker nog, supplementen met meer dan de ADH aan vitaminen zijn vaak helemaal niet zo gezond en slaan eigenlijk nergens op.
Hij vertelt hoe hij een nieuw merk heeft opgezet in de verzadigde markt van vitamines en superfoods. Daarnaast leer je alles over de geschiedenis van plankton en waarom het zo belangrijk is voor onze gezondheid. Ook hoor je hoe hij als nieuwkomer zich heeft afgezetten tegen de gevestigde orde in de voedingsmiddelenindustrie.
En als kers op de taart hebben we nog een leuke verrassing voor onze Semi's: met de kortingscode ‘SEMIINTERESSANT’ krijg je maar liefst 15% korting op je bestelling bij PLNKTN. Dus waar wacht je nog op?
Luister snel naar onze podcast en ontdek alles over PLNKTN en hoe je kunt profiteren van deze geweldige aanbieding.
Veel luisterplezier
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/

Van boomer tot TikTok-verslaafde: de evolutie van Rubens online gedrag (+ update de meeste mensen deugen experiment en nieuws over onze podgasten) | S01E16
In deze aflevering gaan we in op Rubens stiekeme 'boomer'-gedrag (en zijn ergernissen) en hoe hij omgaat met zijn verslaving aan korte video's. Bespreken we de nieuwste trends op social media, zoals de verslavende reels en Tik Toks en jonge ondernemers die claimen 10k per maand te verdienen. En duiken we in de wereld van dopamine en de impact daarvan op ons gedrag en welzijn.
Maar dat is niet alles, we hebben ook spannende ontwikkelingen in onze podcast. Zo nodigen we binnenkort podgasten uit voor ons nieuwe segment "Ik zie ik zie wat jij niet ziet". En als kers op de taart vertellen we je over onze betrokkenheid bij verschillende goede doelen, waaronder het aidsfonds, KiKa en justdiggit.
En als je dacht dat dat alles was, hebben we nog een extraatje. We geven je een update over Anton van 'De meeste mensen deugen', inclusief zijn houding over die €30 die Nick hem leende. Luister nu naar onze podcast en ontdek de wereld van Ruben en Nick.
Veel luisterplezier
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/

Nervus Vagus Wat is Het? & Hoe Overleef je Dry January | S01E15
Nu is het Nick zijn beurt voor het geven van een lezing. Dit keer over de Nervus Vagus. Iedereen heeft het, maar weinig mensen weten wat het is. Het gaat in de aflevering over de activering van het parasympatisch zenuwstelsel, de sleutel tot ontspanning en vermindering van stress, en dit kan worden bereikt door koude douches (Wim Hof), yoga, tai chi, meditatie, omega 3-vetzuren en probiotica. Leer er alles over in deze aflevering.
De Dry January challenge bestaat 10 jaar en dit jaar doen Ruben & Nick mee. Maar waar komt het vandaan en wat toont het onderzoek aan van mensen die er deel aannemen. Spoiler het heeft te maken met slaap, energie, gewicht en huid.
Veel luisterplezier
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/

Is alles wat we eten wel zo natuurlijk als we denken in het tijdperk van AI, automatisering & Youtube Premium en waarom Whatsapp ondergeschikt is aan Telegram | S01E14
Ruben bespreekt de verschillen tussen vlees- en veganistische diëten, waarbij hij erop wijst dat veel voedingsmiddelen in de supermarkt zijn ontstaan door selectief kweken, zoals de oranje wortel.
OpenAI is een door Elon Musk, Peter Thiel en Sam Altman opgericht bedrijf voor kunstmatige intelligentie dat een Chatbot heeft gemaakt die AI gebruikt om informatie uit verschillende bronnen te verzamelen om vragen te beantwoorden, wat betekent dat voor tekstschrijvers en andere professionals in het creatieve vak?
AI wordt gebruikt als inspiratie voor het schrijven van blogberichten en kan bepaalde taken automatiseren; maar hoe zit het met Google en hun eigen AI genaamd Lambda? Wat kunnen we verwachten van deze reus.
Nick is gezwicht en heeft YouTube Premium hoe bevalt deze reclamevrije ervaring hem? En is het het waard?
Telegram heeft veel functies, zoals het pinnen van berichten, meer stickers en gifs en het versturen van foto's met volledige kwaliteit, terwijl Whatsapp meer gebruikers heeft. Nick vertelt je waarom iedereen zou moeten overstappen op Telegram.
Veel luisterplezier
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/

Over Cafeïne en Slapen | S01E13
In deze aflevering bespreken we de relatie tussen cafeïne en slaap. Ruben, is nog een beetje ziek vanwege de feestdagen, en neemt de professor rol op zich, waarbij hij je vertelt wat je met je cafeïne shot kunt doen om het meeste eruit te halen. Of die nu uit koffie, thee of andere dranken komt. Daarnaast kijken we ook naar wat je kunt doen als je ADHD of ADD hebt en hoe je cafeïne kunt gebruiken om je focus te verbeteren.
Tevens kijken we naar de relatie tussen cafeïne en slaap: hoe krijg je de beste kwaliteit slaap? Welke momenten zou je cafeïne moeten vermijden? En hoe zorg je ervoor dat je energiek wakker wordt?
Veel luisterplezier
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/

The semi best off 2022 aangevuld met nog nooit eerder gehoorde fragmenten | S01E12
Om toch nog wat nieuwe fragmenten toe te voegen zijn we in ons archief gedoken en hebben we de leukste stukjes gepakt uit afleveringen die net niet goed genoeg waren om live te zetten (bijvoorbeeld door de geluidskwaliteit, excuses daarvoor).
Zo komt het Meeste mensen deugen experiment eindelijk live, bespreken we de impact van Seaspiracy de Netflix documentaire over de vis industrie en hebben we het over het nut van complimenten geven aan andere.
Veel luisterplezier
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
semiinteressant.nl/shownotes/

Alcohol Analisten Deel 3 - Over kater preventies, stress en ADHD | S01E11
Eindelijk wat positiviteit, in deze derde en laatste aflevering over alcohol. Leggen wij uit welke dranksoorten je beter kan vermijden als je geen kater wilt krijgen. En wat je kunt doen om de kans op een kater oftewel hangover zo klein mogelijk te maken. Nick Spapens legt uit, wat er gebeurd er met stress en het cortisol hormoon als jij alcohol drinkt. En waarom dat kan leiden tot hangxiety.
We bespreken het Steve Balmer effect. Ruben Havertz leert je wat drank doet met je darmflora plus hoe je deze het beste kan herstellen, met probiotica, kimchi en zelfs augurken. We duiken in wat er gebeurd met de kwaliteit van je slaap als je alcohol houdende dranken drinkt. En waarom je extra moet uitkijken voor alcohol als je ADD of ADHD hebt. Zeker als je medicatie voor ADD of ADHD neemt, is het slim om voorzichtig te zijn met de hoeveelheid alcohol die je consumeert.
En dat allemaal terwijl we genieten van ons tweede glas whisky. Alles in de naam van de wetenschap.
Veel luisterplezier
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/

Alcohol Analisten Deel 2 - Over de gevaren van alcoholhoudende dranken | S01E10
In de vorige aflevering hadden we het al over alcohol, dat smaakte naar meer. Dus na meer onderzoek duiken we nog dieper in het topic gedestilleerde dranken. De waarheid over alcohol, dat drinken slecht voor je is wist iedereen al, maar hoe slecht precies word in deze aflevering besproken. Wist je bijvoorbeeld dat bier, wijn en sterke dranken een aanslag zijn op je hersenen, darmen en zelfs kankerverwekkend is. Waarom het precies zo slecht is, leer je in deze aflevering.
Ook hebben we het over de effecten van dronken zijn, wat het doet met je hormonen, stofjes zoals dopamine en serotonine en waarom eten niet perse helpt bij het ontnuchteren.
Maar het is ook onze tiende aflevering, deze mijlpaal moet gevierd worden. Vandaar dat we je over al deze gevaren vertellen onder het genot van een glas goede whiskey, tjsaa....
Veel luisterplezier
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/

Alcohol Analisten Deel 1 - Alternatieven en oorsprong | S01E09
Terug naar onze bourgondische roots met deel 1 van de aflevering over alcohol. Nick viert ieder jaar carnaval (Brabant) en Ruben Vasteloavend (Limburg). Daar “hoort” wijn, bier of andere alcohol bij, maar is drinken eigenlijk altijd slecht voor je, of zijn er ook manieren waarop het goed voor je kan zijn? Iedereen heeft wel eens gehoord dat een glas rode wijn gezond voor je is, klopt deze theorie en waar is deze op gebaseerd?
Hoe komt het overigens dat wij alcohol drinken zo normaal vinden, terwijl deze drugs zoveel effecten heeft op onze lichaam en presteren. Daarvoor duiken we kort de geschiedenis is, en leren wat koffie drinken daar mee te maken heeft.
Het gebruik van alcohol in de randstad is anders tenopzichte van de drank gewoontes in het Zuiden. In een tijd waarin mensen steeds minder alcohol willen drinken. Bespreken we een aantal van onze favoriete alternatieven.
Veel luisterplezier
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/

Marketing campagnes die jouw leven en de manier waarop je denkt hebben veranderd. | S01E08
Er zijn zoveel gewoonten in het leven die we als vanzelfsprekend beschouwen - van een s'ochtends de dag beginnen met een glaasje sinaasappelsap tot de serieuze noodzaak om onze monden brandschoon te spoelen met mondwater. Deze gewoonten zitten zo diep in onze cultuur verankerd dat we ons niet realiseren hoeveel ervan uit de lucht zijn gegrepen door slimme reclame- en marketingcampagnes. In deze aflevering behandelen Ruben Havertz en Nick Spapens alledaagse dingen. die je alleen gelooft door zeer effectieve advertenties.
Deze ads hebben de de manier waarop je denkt veranderd. Zij zijn de reden dat we diamanten op onze verlovingsringen hebben, dat we op een bepaalde manier gekleed gaan naar werk. Waarom we een biermerk wereldrecords bijhoudt, of een bandenproducent sterren uitdeelt aan restaurants. De reden waarom we denken dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en dat melk gezond is voor je. Of dat sinaasappelsap ontzettend gezond voor je is en dat het spoelen van je mond met mondwater na het tandenpoetsen effect heeft.
Allemaal reclame uitingen van merken en bedrijven, die onze cultuur en leefwijze hebben aangepast. Het zijn allemaal zaken die jij geloofd omdat adverteerder dat verteld hebben.
Marketing campagnes die aanbod komen zijn:
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/

Meetings over remote werken en meer groen op kantoor | S01E07
Hoeveel vergaderingen heb jij op je werk en zijn deze wel altijd nodig? Nick en Ruben delen tips over hoe je ze verminderd en efficiënter maakt. Remote werken voor je baas in Nederland, wie wilt dat nou niet? Nick mocht het dit jaar doen en deelt zijn ervaringen. Plus wat zijn de voordelen van meer groen op kantoor? Dit alles hoor je in deze aflevering.

Het Apps vs Web Apps Experiment, E-waste & de geschiedenis van Online Reviews | S01E06

FIRE (spaardoelen, Investeren en pensioen) & Flitsbezorgers | S01E05
In de eerste aflevering over financial onafhankelijk worden, bespreken Nick & Ruben de F.I.R.E. movement (Financial Independent Retire early. Oftewelijk financieel onafhankelijk vroeg met pensioen.), spaardoelen en andere financiele systemen. Nick heeft een excel gemaakt waardoor hij bewuster kan omgaan met zijn uitgaven, om zo eerder met pensioen te gaan. In deze aflevering volgen wij zijn plan om dit doel zo snel mogelijk te bereiken zonder dat dit hem belemmerd in zijn dagelijkse leven. Hoe gaan je bewuster om met het geld dat je uitgeeft. Wat is de perfecte saving rate, en hoe zorg je dat je dan ook nog kan genieten van je leven.
Nick legt het verschil uit tussen goede en leuke investeringen en het belang van een gezonde mix tussen Crypto, Crowdfunding, Aandelen en grondstoffen (zoals goud en zilver). Investeren heeft altijd een risico, maar hoe spreid je dat. Maar let op, dit is geen financieel advies.
Naast eigen investeringen, wordt er in de grote steden ook veel geinvesteerd in flitsbezorgers, wat ze daar van vinden hoor je ook in deze aflevering.
De shownotes zijn te vinden op: https://semiinteressant.nl/shownotes/
Steun ons en word vriend van de show via: https://vriendvandeshow.nl/semi-interessant

ADD en productiviteitssystemen zoals journaling | S01E04
Nick & Ruben blikken terug op de live gang van de eerste drie afleveringen, hoe waren de reactie en welke druk brengt dit met zich mee. Centraal deze keer staat Ruben's ontdekking dat hij ADD heeft en hoe hem dit inzicht gaf in zijn leven. We duiken dieper in de systemen die hij heeft ingebouwd om toch productief te zijn en geven tips over hoe jij deze ook kan inzetten. ADD bij vrouwen of mannen, beide hebben hier veel aan. Daarnaast bespreken we ook onze journal technieken. Veel luisterplezier.
Vragen die gesteld worden in deze aflevering:
Hoe is Ruben er achter gekomen dat hij ADD/ADHD heeft. Wat zijn de kenmerken van ADD en wat heeft Ruben aangepast in zijn leven nu dat hij weet dat hij ADHD/ADD heeft. Welke tips heeft Ruben om toch focus te houden en productief te worden. Journaling is daar een methode voor. Maar wat komt daar allemaal bij kijken.
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/

Coaches die coachen coaches | S01E03
Ruben Havertz en Nick Spapens kunnen niet meer ontsnappen aan coaches en vinden daar wat van om vervolgens zelf een poging te doen coach te worden. Verder zit er verhitte discussie in over de zin en onzin van apps, Nick houdt van apps, Ruben haat ze. En hebben ze het over de voordelen van intermitted fasting, oftewel het overslaan van je ontbijt.
vragen die aanbod komen tijdens deze aflevering:
Waardoor is er opeens een enorme stijging van het aantal coaches dat je tegenkomt en waar zijn hun theorieën op gebaseerd? Is er ook wel goede coach te vinden? En is alles wat deze coaches zeggen onzin of zit er ook wel waarde in?
Eten neemt een grote rol in, in deze levens van Ruben en Nick. Maar Ruben is net begonnen met intermitted fasting, waarom doet hij dat, en wat merkt hij er al van?
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/

Week van de werkstress & focus en hoe kun je AI tools hiervoor inzetten | S01E02
Ruben en Nick hebben beide hun portie werkstress gehad. In deze aflevering vertellen we wat je kan doen om beter met stress om te gaan. Hoe je met zweverige methodes toch concreet resultaat kan halen. Hoe je zorgt voor focus en dat je juist ook soms geen focus moet hebben. Plus bespreken we dat het ontbreken van focus geen probleem is van alleen onze tijd. Veel luisterplezier
Veel inzichten uit het boek focus aan/focus uit van Mark Tichelaar delen wij in deze aflevering. Hoe zorgen wij voor balans in ons leven, door meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga, en meer op de juiste manieren toe te passen. Welke avond rituele gebruiken wij om te ontspannen.
Daarnaast passeert GauGan 2 de revue, NVIDA heeft deze tool gemaakt op basis van machine learning & artificial intelligence, om fotobeelden samen te stellen. Hoe kunnen marketeer deze tool gebruiken om hun blogs en website te verbeteren? Wat betekend dit voor de toekomst van designers, fotograven & content makers. Haalt dit het menselijk ascpect van de kunstenaar weg? Hoe ver zijn we in de hypecircle voor deze AI tools? En wat heeft Mick's rijmwoordenboek daar mee te maken. Je hoort het allemaal in deze aflevering.
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/

Wat is originaliteit nog? | S01E01
In de eerste aflevering stellen de hosts Ruben Havertz en Nick Spapens zich voor en verkennen ze onderwerpen zoals originaliteit, waar schoonheid vandaan komt, hoe investeerders de voedselbezorgmarkt in Nederland aan het kopen zijn en wat spy gorillaz kunnen betekenen voor de wetenschap.
Is niet alles een remix van elkaar en bestaan originele ideeën nog wel? Wat is originaliteit eigenlijk? Hoeveel nieuwe muziek kan er nog worden gemaakt voordat alles al een keer de revue heeft gepaseerd?
Wat definiëren wij als schoonheid? Per wanneer is iets design. Waar komen de golden ratio en factural patterns vandaan? Ook Fibonacci passeert de revue. Plus wat doet schoonheid met ons, waarom vinden we het fijn om er naar te kijken en welke effecten heeft het op ons lichaam.
Uber Eats, Deliveroo, thuisbezorgd allemaal hebben ze eigen strategieën om onze portemonnees te veroveren. Vaak zit hier veel geld achter van grote investeerder, die enorme verliezen toleren, om daarmee te markt te kopen. Nederlanders (zowel in het zuiden als in de randstad), zijn gek op korting. Maar maken we onze eigen markt kapot?
Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/