Skip to main content
Spotify for Podcasters
She Rises Dutch Podcast

She Rises Dutch Podcast

By SheRisesDutch

Wij van She Rises zijn er van overtuigd dat het Gods verlangen is dat alle vrouwen over de hele wereld Hem leren kennen en ervoor kiezen Zijn dochters te worden. Gedreven door Gods liefde, is het de missie van het online platform She Rises , vrouwen over de hele wereld met deze waarheid bekend te maken. We doen dit door social media posts, blogs, bijbelleesplannen en deze podcast.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Werken en rusten Martha en Maria

She Rises Dutch Podcast Jun 23, 2023

00:00
12:32
Werken en rusten Martha en Maria

Werken en rusten Martha en Maria

Ken je het verhaal van Martha en Maria? Dat Martha hard aan het werk ging toen Jezus bij haar thuis kwam en dat ze gefrustreerd werd dat haar zus niet meehielp. Boos richtte ze zich op Jezus: "Kan het U niet schelen dat ik alles alleen aan het doen ben?"

Ik herken me wel eens in Martha: alles zelf denken te moeten doen, druk, druk, druk... maar Jezus ziet haar wel, maar geeft haar ook inzicht in wat ze beter kan doen dan alleen maar hard werken.

Christine Langeraar van She Rises vertelt het verhaal en laat zien hoe relevant dit is voor jouw en mijn dagelijks leven.

Jun 23, 202312:32
God ervaren in zeer moeilijke perioden. [ She Rises - Real Talk ]

God ervaren in zeer moeilijke perioden. [ She Rises - Real Talk ]

Eline van der Woude van She Rises gaat in gesprek met Suus Hartenberg over haar twee miskramen en hoe zij in deze hele moeilijke perioden God heeft mogen ervaren.

Hieronder de link naar de preek waarover Suus verteld in ons gesprek:

https://www.gty.org/library/sermons-library/80-242/the-salvation-of-babies-who-die-part-1

Nov 14, 202218:49
Komt tot Uw doel!

Komt tot Uw doel!

Kom tot Uw doel! De themapodcast van de maand september is uit! Christine van She Rises ging in gesprek met Janneke Steen (@puurenrein ) over hoe je Gods stem kan verstaan, hoe ze ontdekte welke passie ze mocht inzetten voor anderen en hoe, ook in moeilijke periodes, vertrouwen op God je erdoorheen kan slepen. Luister naar haar inspirerende ervaringen waarvan ze in open- en eerlijkheid deelt.

Sep 20, 202224:09
Overwinning - Angst

Overwinning - Angst

Angst. Een emotie die wanneer deze niet gecontroleerd wordt, je leven steeds meer kan gaan beheersen. Het overkwam Jacobine Geuze en in deze podcast vertelt ze Christine Langeraar van She Rises, hoe dat gebeurde. Maar ook hoe ze uiteindelijk bevrijd werd en weer voluit kon gaan leven! Luister naar haar bijzondere en openhartige verhaal. Herken je wat uit je eigen leven en wil je doorpraten. Laat het weten!

Jul 13, 202223:12
Real Talk: Gaan zoals Ruth

Real Talk: Gaan zoals Ruth

She Rises in gesprek met Martha Jansen van Rensburg over haar stap van Zuid afrika naar nederland 

Apr 12, 202222:15
Getuigen van Gods Aanwezigheid Deel Drie

Getuigen van Gods Aanwezigheid Deel Drie

Christine Langeraar gaat het gesprek met Zequinsly Toering over hoe zij dat geloof is gekomen.

Dec 24, 202119:13
Creatief delen van Gods liefde

Creatief delen van Gods liefde

Getuigen Deel 2// Eline van der Woude gaat in gesprek met Janneke van Slooten over hoe Janneke op een creatieve manier Gods liefde deelt met mensen om haar heen.

Dec 21, 202118:58
Getuigens van Gods aanwezigheid. Deel 1

Getuigens van Gods aanwezigheid. Deel 1

Eline van der Woude gaat in gesprek met Cynthia van den Berg over haar wandeling met God in het jaar 2021

Dec 17, 202115:40
Spreken is goud...

Spreken is goud...

Een overdenking door Christine Langeraar

Nov 25, 202110:25
Hoe ga je om met je emoties?

Hoe ga je om met je emoties?

Hoe ga je om met je emoties?

Tessa van Olst en Eline van der Woude gaan met elkaar in gesprek over emoties. Hoe ga je om met emoties? Welke plek mogen ze hebben in je leven? Hoe spreekt de bijbel over emoties? En wat hebben emoties te maken met je hart/brein connectie? Dit zijn een paar vragen die in dit gesprek naar voren komen.

Oct 28, 202138:34
Onderscheidingsvermogen

Onderscheidingsvermogen

Christine Langeraar van She Rises in gesprek met Ingrid Bijl (NewPage Ministries) over 'onderscheidingsvermogen'.
Vanuit haar achtergrond van New Age legt Ingrid uit wat deze term allemaal inhoudt en hoe dit denken de huidige cultuur heeft geïnfiltreerd. Ze stelt hier de Bijbelse waarheid tegenover en geeft aan wat er nodig is het onderscheid tussen 'right' en 'almost right' te bepalen. Een gesprek met uitleg vanuit historisch perspectief maar ook vragen als "Hoe bepaal ik bijvoorbeeld of ik wel aan niet aan yoga kan doen?' komen voorbij.
Ingrid geeft je praktische handvaten voor meer onderscheidingsvermogen in je eigen leven.
May 27, 202141:16
God vergeeft!

God vergeeft!

She Rises gaat in gesprek met Rineke Joosten. Na een gebeurtenis in haar relatie heeft ze ervaren wat vergeving is en wat het met je doet. Ze moedigt anderen aan om kwetsbaar te zijn omdat kwetsbaarheid leidt naar herstel en vergeving!
Apr 14, 202119:33
Stormen in je leven

Stormen in je leven

She rises gaat in gesprek met Bernice Strijker over hoe zij omgaat met de stormen die in haar leven zijn geweest. In plaats van er voor weg te rennen, deelt ze dat ze geleerd heeft dat die stormen er mogen zijn.
Mar 25, 202120:15
God zoeken in de stilte

God zoeken in de stilte

Eline van She Rises in gesprek met Willemieke Doornenbal over haar zoektocht naar hoe je God kunt vinden in de stilte.
Mar 15, 202120:50
Van New Age naar Jezus

Van New Age naar Jezus

Ingrid Bijl vertelt over haar jarenlange zoektocht naar de waarheid waarin ze menig New Age inzicht aan haar spirituele palet toevoegt. Ze merkt echter dat ze niet echt vindt wat ze zoekt, tot ze de Bijbel gaat lezen. Luister naar dit bijzondere verhaal waarin Ingrid ontdekt dat de Bijbel echt waar is en wat dat betekent voor haar leven.
Feb 09, 202133:29
Getuigen zijn in je wijk

Getuigen zijn in je wijk

"We kunnen best wel wat gewoner doen over ons geloof." Eline in gesprek met Tirsa die met haar gezin een licht wil zijn in haar eigen wijk. Ze vertelt hoe je de liefde van Jezus kan delen met de mensen om je heen, niet persé ver van huis maar gewoon in je eigen leefomgeving.
Jan 18, 202118:31
Real Talk #6 Getuigen van het Licht dat in je is.

Real Talk #6 Getuigen van het Licht dat in je is.

Christine van She Rises in gesprek met Hagar Prins van de organisatie Lume die vrouwen wil inspireren om op hun plek iets van God te laten zien. Luister naar hoe zij zelf daar mee worstelde en hoe ze meer en meer leerde wat dat nou eigenlijk inhoudt, getuigen en 'licht' zijn.
Jan 08, 202116:41
Real Talk #5 Vieren = gedenken

Real Talk #5 Vieren = gedenken

Eline en Christine van She Rises in gesprek over de kenmerken van Bijbelse feesten en hoe een feest een moment kan zijn om stil te staan bij verleden, heden en toekomst.
Dec 21, 202014:35
Real Talk #4 Een eetstoornis, en daarna...

Real Talk #4 Een eetstoornis, en daarna...

Eline Schot die jarenlang gebukt ging onder anorexia vertelt openhartig hoe het is om gevangen te zitten in een eetstoornis, haar gevecht om dit te overwinnen en wat haar hielp in haar strijd. Een verhaal van hoop en met een prachtige ontknoping....
Dec 07, 202026:15
Real Talk #3 Dankbaarheid kan je leren

Real Talk #3 Dankbaarheid kan je leren

Eline van der Woude gaat in gesprek met Carla Kwakkel. Deze vrouw kijkt terug op een stormachtig leven met uitdagingen en moeilijke tijden. En toch... leerde ze door dit leven heen dankbaar te zijn. Luister hoe ze meer en meer op God ging vertrouwen en hoe ook jij dankbaarheid kan oefenen.
Nov 17, 202020:55
Real Talk #2 Wie raakt jouw hart?

Real Talk #2 Wie raakt jouw hart?

Jezus zegt: 'Wat je voor de onaanzienlijkste hebt gedaan, heb je voor Mij gedaan.' Wat moet ik met zo'n uitspraak? Hoe word ik echt bewogen met die ander? Eline vertelt hoe zij leerde om met Gods ogen te kijken en wie zij met haar gaven mocht gaan dienen.
Oct 31, 202013:56
Real Talk #1 Opvoeden vanuit geloof.

Real Talk #1 Opvoeden vanuit geloof.

In deze eerste aflevering van de talkshow Real Talk bespreken Eline, Gerdina en Christine van She Rises het onderwerp geloofsopvoeding. Ze doen dit aan de hand van het boek Hemelse Huizen. Hoe hielp dit boek hen om een juiste focus te krijgen en hoe passen ze deze benadering toe in hun aanpak? Schuif aan!
Oct 13, 202015:02
Wat weerhoudt mij van rust?
Aug 20, 202013:18
Tijd en prioriteit - Waar leef je voor?
Jul 23, 202018:22
Wijs met je tijd

Wijs met je tijd

In deze tweede podcast over Wijsheid praten Eline van der Woude en Christine Langeraar over hoe je wijs met je tijd omgaat. We kennen allemaal het gevoel dat de tijd door je handen glipt, tijd is een schaars goedje. Maar de tijd die je hebt, hoe zorg je er nou voor dat je die goed besteedt? En welke handvaten kunnen we hiervoor uit de Bijbel halen? We sluiten deze podcast weer af met een opdracht waar je zelf mee aan de slag kunt.
Jun 22, 202020:48
Wat is Bijbelse wijsheid?

Wat is Bijbelse wijsheid?

She Rises vrijwilligers Eline van der Woude en Christine Langeraar gaan in deze aflevering in gesprek over Wijsheid: wat is wijsheid, hoe word je wijs (ook al ben je nog niet oud en grijs) en wat heeft wijsheid met het dagelijks leven te maken?
Jun 08, 202018:30
Corrie ten Boom -   haar leven en levenslessen

Corrie ten Boom - haar leven en levenslessen

Ter ere van 75 jaar Bevrijding doopte She Rises mei 2020 tot 'Corrie ten Boom - maand'. Deze vrouw die de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog aan den lijve heeft ervaren, ging de wereld over met een boodschap vol Licht en Vergeving. Hoe kon zij zo'n liefdevolle boodschap verkondigen na alles wat zij had meegemaakt? In deze podcast geven we een overzicht van haar leven en laten we zien welke lessen zij gaandeweg leerde.

Apr 30, 202017:20
Mijn Lichaam, een tempel van de Heilige Geest

Mijn Lichaam, een tempel van de Heilige Geest

In het kader van Mijn identiteit in Christus staan we stil bij één aspect van die identiteit: de Heilige Geest woont in mij. Wat betekent het dat mijn lichaam een 'tempel' is? Wat heeft dat te maken met de tempel uit de Bijbel? En wat zegt dit over mijn leven. Een oud kinderliedje leidt ons op weg naar het antwoord...

Apr 27, 202010:02
Mijn identiteit in Christus

Mijn identiteit in Christus

Hoe kan ik me wapenen tegen leugens die ik ben gaan geloven en me klein houden en hoe kan ik vanuit waarheid gaan leven?
Apr 12, 202014:53