Skip to main content
Spotify for Podcasters
Sien Vanmaele

Sien Vanmaele

By sien vanmaele

Sien Vanmaele schrijft, maakt en speelt haar eigen theatervoorstellingen. Ze studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht als actrice. Haar solowerk vertrekt steeds vanuit persoonlijke ervaringen waarbij de kleine tragedies van het leven worden blootgelegd. Een gebroken hart, onzekerheid over de toekomst: de pijn die Vanmaele in haar stukken onderzoekt en die als een rode lijn door haar werk loopt, is er één die we allemaal wel herkennen.

​Of ze dit nu doet in de vorm van videoperformances, muziekvoorstellingen, podcasts, online interactie of zintuiglijke performances, eén ding
Currently playing episode

I LOST MY MOM AT THE SUPERMARKET - SIEN VANMAELE & JASON DOUSSELAERE

Sien VanmaeleFeb 13, 2023

00:00
46:15
I LOST MY MOM AT THE SUPERMARKET - SIEN VANMAELE & JASON DOUSSELAERE

I LOST MY MOM AT THE SUPERMARKET - SIEN VANMAELE & JASON DOUSSELAERE

Voor dit radiodrama ging Sien Vanmaele werken in een goedkope supermarktketen. Zo moeder, zo dochter want haar moeder is al levenslang kassierster. Op zoek naar haar moeder, zichzelf en het kleine leven, kwam ze terecht in een onbekende wereld. Zet je koptelefoon op en Sien neemt je mee op deze magisch-realistische trip achter de schermen van de supermarkt: in het magazijn, de sociale ruimte en zelfs onder de kassa. I LOST MY MOM AT THE SUPERMARKET  is een eerlijke ode aan het leven van kassiers. Het is een drama over het verschil tussen gelukzakken en gelukzoekers. Over mamakindjes, werkmensen en ongelukjespoeder. Een supermarkthymne op de beats van Jason Dousselaere & de scanner. Sien schreef haar theatertekst in 2019 al maar kon de voorstelling nooit afmaken door de pandemie. Nu vertelt ze haar belevenissen via dit radiodrama. CREDITS Tekst, concept: Sien Vanmaele Stemmen: Sien Vanmaele en Jason Dousselaere Muziek: Jason Dousselaere Schrijfbegeleiding: Joachim Robbrecht Audioproductie: Jordan Hudson Dramaturgisch advies: Els Theunis Tekstassistentie: Adriaan Van Aken In samenwerking met: Het nieuwstedelijk, stad Antwerpen & VIA ZUID Productie: Ward De Blick Promobeeld: Thomas Dhanens Haar en make-up promobeeld: Carolien Wardenier Kostuum promobeeld: Hannelore Dreher Met dank aan: CC Berchem, deAuteurs, De Brakke Grond,  KAAP & Zomer van Antwerpen. en het team voor de nooit-gemaakte voorstelling: Lies Van Loock, Bert Vanmaele, Adina Macpherson, Mami Izumi en Violet Braeckman.
Feb 13, 202346:15