Skip to main content
Spotify for Podcasters
de Relight my Fire! Podcast

de Relight my Fire! Podcast

By Sijtske Deinum

Welkom op mijn veranda en welkom bij de Relight my Fire! podcast. In deze podcast ga ik met bevlogen onderneemsters in gesprek over hun vuur. Over wat hen drijft en waarom ze doen wat ze doen.
Wat is hun verhaal? Welke keuzes hebben ze gemaakt? En hoe houden ze hun vuur hoog op momenten dat ze het even niet meer voelen?
Ik geloof dat jouw vuur de basis én brandstof is voor je bedrijf. Je hebt je vuur nodig als fundament, om stevig op te kunnen bouwen. Maar ook als brandstof om mee vooruit te kunnen.
Als jij je vuur hebt, je vuur voelt, kun je gaan en doen wat je het allerliefste doet!
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#12 - Het vuur van... Marjolein Wevers van Mom's Message

de Relight my Fire! PodcastApr 25, 2022

00:00
51:28
#13 - Alle ins en outs over een, voor mij, belangrijke beslissing

#13 - Alle ins en outs over een, voor mij, belangrijke beslissing

Er zijn van die momenten in het ondernemerschap dat je voor keuzes komt te staan. Dat je beslissingen moet nemen. En een grote beslissing nemen gaat  meestal gepaard met tweestrijd en durven loslaten. Ik maakte onlangs een hele belangrijke beslissing. Over welke beslissing ik het heb en wat dat voor mijn business gaat betekenen, hoor je in deze aflevering. Voel jij na het luisteren van deze aflevering: dit gaat over mij! Kom dan in mijn dm om er verder over te praten. Want ik doe niets liever dan praten over jouw vuur en het voelen daarvan. Je vindt me hier op Instagram: www.instagram.com/sijtskedeinum.nl Maar je mag me ook altijd een mailtje sturen. Dat kan naar contact@sijtskedeinum.nl Leuk om van je te horen en veel luisterplezier!
May 18, 202216:21
#12 - Het vuur van... Marjolein Wevers van Mom's Message

#12 - Het vuur van... Marjolein Wevers van Mom's Message

Het voelen van je vuur is iets heel persoonlijks. Het is iets wat diep van binnen zit en wat soms zijn oorsprong heeft in iets heftigs wat je hebt meegemaakt. Zo was dat namelijk wel voor Marjolein Wevers. Op haar sterfbed vroeg ze haar moeder of ze een brief wilde schrijven. Een boodschap. Speciaal voor haar. Want ze wilde zó graag dat ze iets persoonlijks voor haar zou achterlaten. Voordat het te laat was. Een brief die ze kon lezen wanneer ze het nodig had. Wanneer ze háár nodig had. Maar het was te laat, haar moeder was te ziek... Nu 20 jaar later is ze zelf moeder en mist ze haar moeder des te meer. Gelukkig heeft ze foto’s van vroeger, een paar wenskaarten en wat van haar krabbels in een notitieboekje. Heel waardevol. Maar haar moeder kan haar vragen niet meer beantwoorden. Nooit meer. Door deze heftige gebeurtenis maakt Marjolein nu andere moeders er bewust van dat hun boodschap van grote betekenis is voor hun kind en helpt ze hen om hun eigen Mom’s Message te realiseren. Om hun wezenlijke verhaal, lessen en herinneringen vast te leggen.  Marjolein deelt haar persoonlijke (en soms emotionele) verhaal met je in deze aflevering. En binnenkort gaan de deuren van de volgende ronde van Mom's Message weer open. Dus mocht je daar bij willen zijn of als je er meer over wilt lezen, check dan haar website: www.momsmessage.nl Marjolein en ik zouden het enorm tof vinden dat je ons laat weten wat je van de aflevering vond. Dat kan door een dm te sturen op Instagram. Je vindt Marjolein via www.instagram.com/momsmessage.nl en mij via www.instagram.com/sijtskedeinum.nl Veel luisterplezier!
Apr 25, 202251:28
#11 - Sylvia Nijland over haar ervaringen met het Vind & Voel je Vuur traject

#11 - Sylvia Nijland over haar ervaringen met het Vind & Voel je Vuur traject

Sylvia Nijland volgde de afgelopen maanden het Vind en Voel je Vuur traject omdat ze twijfelde over haar bedrijf Hartendief Coaching. Het voelde zwaar, stroomde niet en ze vroeg zich af of ze wel door wilde met Hartendief. Tijd dus om haar vuur onder de loep te nemen.  Ze ging er blanco en met volle overgave in en algauw vond ze haar eerste vonkjes. Vonkjes die uiteindelijk uitgroeiden tot een prachtig, warm en knetterend vuur.  In deze aflevering vertelt ze over haar verlangen, over haar hogere haakje en over wat het vinden van haar vuur haar heeft gebracht.  Laat je inspireren door haar verhaal en laat ons beiden weten wat je ervan vond. Je vindt Sylvia op Instagram onder de naam: www.instagram.com/syl.nijland en mij via www.instagram.com/sijtskedeinum.nl Ik praat dolgraag met je na, dus stuur me gerust een dm via Instagram. Ook als je vragen hebt over het Vind & Voel je Vuur traject of als je wilt onderzoeken of het traject iets voor jou is.  Wens ik je tot slot onwijs veel luisterplezier!
Apr 20, 202201:01:38
# 10 - Het vuur van... Lily Cakes!

# 10 - Het vuur van... Lily Cakes!

In deze aflevering ga ik in gesprek met Lily (Lyliane van Wijnbergen) van Lily Cakes. Op de boerderij van Lily en haar man heeft Lily haar eigen skybox met uitzicht op de koeien. Lily houdt van mensen. Ze krijgt enorm veel energie van mensen en heeft haar passie voor bakken gecombineerd met het leven op de boerderij. Je kunt bij Lily zelf heerlijke cupcakes en taarten bakken tijdens een workshop, high tea, kinderfeestje of bijvoorbeeld een babyshower.  Wat Lily ten diepste drijft is zoveel meer dan het bakken van taarten en cupcakes. Lily wil mensen laten zien en ervaren hoe het echt is op de boerderij. Ze wil delen hoe belangrijk de landbouw is voor Nederland en hoe het echt is. Want het beeld wat nu wordt geschetst van de landbouw is verre van positief, terwijl er eigenlijk veel beter gezorgd moet worden voor onze Nederlandse boeren.  Dit dreef haar ook om haar eigen televisieprogramma 'Bakken op de Boerderij' te maken. Het programma laat van begin tot eind zien waar de ingrediënten van een baksel vandaan komen en hoe je het vervolgens kunt gebruiken voor een lekkere taart of cupcake. Het is een eerlijk, oprecht programma waarin kinderen en de boer de hoofdrol hebben. Het échte verhaal, dat is wat Lily wilde laten zien. En dat is meer dan gelukt! De 8 afleveringen waren onlangs te zien op zaterdagmiddag bij RTL4.  De weg die Lily heeft afgelegd was echt niet makkelijk want het was hard werken. Maar haar intuïtie, doorzettingsvermogen en passie brachten haar wel tot hier.  Je kunt Lily haar verhaal hier horen in de podcast, of lezen op de website: https://www.sijtskedeinum.nl/lily-cakes/ Wil jij net als Lily ook je vuur vinden en voelen? Vraag dan een gratis vuurcall aan en we gaan geheel vrijblijvend samen jouw vuur verkennen. Je vraagt je gesprek hier aan: https://www.sijtskedeinum.nl/contact/ En tot slot ben ik natuurlijk heel benieuwd wat je van deze aflevering vond en wat je eruit hebt kunnen halen voor jezelf? Laat je het me weten door een dm naar me te sturen op Instagram? Je vindt mij hier: https://www.instagram.com/sijtskedeinum.nl
Apr 06, 202235:55
#9 - Vlinders, een vonk die overslaat, VERLIEFD!

#9 - Vlinders, een vonk die overslaat, VERLIEFD!

Elke zondag kijk ik Boer zoekt Vrouw, het populaire KRO NCRV programma. Als boerendochter is dit echt een programma waar ik van smul. En niet alleen omdat het zo'n mooi en puur programma is, maar ook omdat het over mensen gaat. Iedere boer, elke brief schrijver, ze hebben allemaal hun eigen verhaal. Een levensverhaal vol ervaringen, gebeurtenissen, tegenslagen en hoogtepunten. En ik vind het elke keer weer bijzonder hoe twee werelden zich met elkaar vermengen en wat een vonk die overslaat doet. En er zit veel overlap in het stuk verliefd zijn en worden en je vuur voelen. Hoe dat precies zit en welke tip ik voor je heb als bij jou de vonk overslaat betreffende een cool idee of bijzonder raak gevoel, hoor je in deze podcast! Veel luisterplezier! Wil jij je ook weer verliefd voelen op je bedrijf? Of ben je op zoek naar de ware Jacob, jouw vuur? Boek dan een gratis vuurcall en we gaan samen jouw vuur verkennen. Boek je bel direct hier: https://www.sijtskedeinum.nl/contact/ En ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je van deze aflevering vond en wat je eruit hebt kunnen halen voor jezelf. Laat je het me weten via een dm op Instagram? Je vindt mij hier: https://www.instagram.com/sijtskedeinum.nl
Apr 01, 202218:14
#8 - Dit is wat het Vind & Voel je Vuur traject betekende voor Wanda Spaak

#8 - Dit is wat het Vind & Voel je Vuur traject betekende voor Wanda Spaak

Wanda stapte 4 maanden geleden in het Vind & Voel je Vuur traject. Ze is al ruim 7 jaar ondernemer en heeft verschillende dingen gedaan. Van VA werk tot een eigen praktijk voor slaap- en prikkelverwerking voor kinderen.  En toch was het dat allemaal niet. Bleek het niet te zijn waar ze écht heel blij van werd. En bleek het niet recht te doen aan haar authentieke, innerlijke vuur.  Want haar bedrijf kwam nooit echt lekker van de grond en nooit benutte ze volledig haar potentieel. Wanda is zoveel meer dan alleen droomritmecoach of Pinterest expert. Maar alles wie ze is, wat ze meenam uit gevolgde opleidingen en ervaringen en haar eigen verhaal, kon ze niet bij elkaar brengen tot een warm, vlammend vuur en een succesvol bedrijf.  En dát veranderde al binnen een maand. Hoe? Dat vertelt ze in deze aflevering. Je hoort haar eerlijke en transformatieve journey tijdens 4 maanden Vind & Voel je Vuur.  Laat je inspireren! Wil jij ook van twijfel en verwarring naar richting en passie? En wil jij ook niet meer vanuit het hoofd bedacht, maar met je hart gevoeld? Boek dan direct jouw gratis vuurcall: https://www.sijtskedeinum.nl/contact/ Ik ben heel benieuwd wat jij uit deze podcast hebt gehaald voor jezelf. Wil je me dat laten weten? Dat kan door een screenshot te maken van deze aflevering en 'm te delen in je stories of stuur me een reactie in een dm. Op Instagram vind je me hier: https://www.instagram.com/sijtskedeinum.nl
Feb 25, 202232:30
#7 - Voelbaar vs. zichtbaar zijn

#7 - Voelbaar vs. zichtbaar zijn

De afgelopen twee weken waren pittig. Het was een rollercoaster aan emoties; diep verdriet en rouw, maar ook plezier, ontspanning en genieten. Dat kwam omdat mijn schoonvader is overleden, maar het ook herfstvakantie was en er veel uitjes op de planning stonden. We hebben het voor de kinderen allemaal zoveel mogelijk door laten gaan. De emoties naast elkaar er laten zijn. En dat was soms moeilijk, maar wel goed.  Social media liet ik even links liggen. Ik had er geen zin in, geen behoefte aan. Er was immers al zoveel wat ik voelde? Bijzonder was dat ik vandaag van iemand terug kreeg dat ze al het gevoel had dat er wat was en dat ik daarom even niet online was. Dat deed me opnieuw beseffen dat mensen wel voelen of je er kan zijn of niet. Of iets echt is of niet. Of iets met de juiste intentie is of niet. Jouw energie is dus altijd voelbaar, ook als je niet zichtbaar bent. Dat maakt ook dat je er dus niet altijd hoeft te zijn. Vaak denken we van wel, maar 't is helemaal ok als dat even niet kan of even niet lukt. Laat je dus niet gek maken, maar ben er als je er zin in hebt, als het klopt en als je voelt dat je iets wilt delen. Want het is helemaal ok als dat even niet kan.  Ik ben heel benieuwd wat jij uit deze podcast haalt voor jezelf, wil je me dat laten weten? Dat kan door een screenshot te maken van deze aflevering en 'm te delen of stuur me je reactie in een dm. Op Instagram vind je me hier: https://www.instagram.com/sijtskedeinum.nl Heel veel luisterplezier!
Oct 26, 202122:05
#6 - Bewust afscheid nemen

#6 - Bewust afscheid nemen

Afscheid nemen... We doen of moeten dat allemaal op z'n tijd. In mijn geval gaat het nu over het afscheid nemen van mijn baan in loondienst. Afscheid nemen van de school, mijn collega's, maar ook van de kinderen en hun ouders. Maar het is daarnaast ook afscheid nemen van een vaste manier van doen en leven. Want het gezin en mijn baan gaven een bepaalde structuur. Die structuur mag ik nu opnieuw weer invullen en vinden. Het is goed om dat heel bewust allemaal te doen. Dat niet overhaast of snel te willen, maar juist rustig. Gevoelens er te laten zijn, te luisteren naar wat er is en wat ik met liefde achter laat. Om daarna letterlijk lucht, ruimte, tijd en energie te hebben voor het nieuwe. Om die nieuwe deur vol overgave wijd open te zetten.  En dit geldt voor alle vormen van afscheid. Van mensen, relaties, vriendschappen, spullen, delen in je bedrijf of aanbod, etc. Afscheid nemen hoort bij het leven, maar doe het heel, heel bewust zodat je daarna alle ruimte hebt en voelt voor het nieuwe.  Ik ben heel benieuwd wat jij voor jezelf uit deze podcast hebt gehaald. Laat je het me weten? Dat kan door een screenshot te maken van deze aflevering en me een dm te sturen op Instagram. Je vindt me hier: https://www.instagram.com/sijtskedeinum.nl Veel luisterplezier!
Jun 24, 202122:52
#5 - 'Mijn reis' over het opzeggen van mijn vaste baan

#5 - 'Mijn reis' over het opzeggen van mijn vaste baan

Je vaste baan opzeggen, pfff...het is nogal wat! Maar ik heb het gedaan. Ik heb begin dit jaar mijn ontslagbrief geschreven om zo eind van dit schooljaar te kunnen stoppen als leerkracht in het basisonderwijs. En op het moment dat deze podcast uit komt, heb ik nog 4 werkweken, 8 werkdagen, te gaan. Heel bijzonder! Maar aan deze beslissing en aan dit moment is natuurlijk een hele reis vooraf gegaan. Want je doet dit niet zomaar even, je vaste baan na 18 jaar opzeggen. Het is, tot nu toe, misschien wel de spannendste stap die ik ooit heb gezet.  Hoe ik dit uiteindelijk heb gedaan en hoe dit proces is verlopen vertel ik in deze podcast.  Mocht je een reactie achter willen laten op deze podcast, maak dan een screenshot en stuur me een dm op Instagram. Je vindt me hier: https://www.instagram.com/sijtskedeinum.nl Veel luisterplezier!
Jun 11, 202125:04
#4 - Het vuur van... Mijke Vlasveld

#4 - Het vuur van... Mijke Vlasveld

In deze podcast praat ik met Life True Connector en Outdoor Life Coach Mijke Vlasveld. Mijke ondersteunt je om vanuit je hart, lijf en gevoel beslissingen te nemen en de flow en magie van je leven weer te voelen. Als Guide to Freedom helpt ze bewuste mensen om vrijer te leven en los te komen van het standaard denken, waardoor je je eigen vrijheid weer kan voelen.  Mijke vond haar vuur niet zomaar. Ze is hoogopgeleid, verdiende als freelancer erg goed, maar volgde na twee bijzondere Pelgrims wandelingen toch haar hart. Tijdens deze wandelingen samen met haar hond vond ze de antwoorden op vragen waar ze al lange tijd mee rond liep. Toen haar vader vervolgens aan kanker overleed wist ze dat ze niet langer moest wachten. En dus schreef ze zich in bij de kvk en werd haar bedrijf One True Life geboren. Inmiddels helpt Mijke vele mensen naar echte vrijheid en een echt 'vrij' leven.  Deze nature girl volgt altijd haar hart, is één met de natuur en weet haar vuur hoog te houden door buiten te zijn. Een inspirerend en bijzonder verhaal van deze kersverse moeder! Mocht je een reactie achter willen laten op deze podcast, doe dat dan via een dm op Instagram. Je vindt me hier: https://www.instagram.com/sijtskedeinum.nl Veel luisterplezier!
May 28, 202142:51
#3 - Het vuur van... Ilona Oostenveld

#3 - Het vuur van... Ilona Oostenveld

In deze podcastaflevering praat ik met meester binder en bloemstyliste Ilona Oostenveld. Ilona heeft een eigen bloemenwinkel in het Friese Makkum en is o.a. bekend van het televisieprogramma 'Hollands beste bloemstylist'. Ilona heeft haar bloemsierkunsten al in veel landen tentoon mogen stellen en heeft inmiddels behoorlijk naam gemaakt in de bloemen wereld.  Ilona vertelt in deze aflevering over hoe ze haar vuur vond en wat haar vuur haar inmiddels allemaal al heeft gebracht. Ze is iemand die altijd vaart op haar gevoel en doet waar ze blij van wordt. Het motto: "Fuck it, gewoon doen", past haar als een jas. En ook: "Niet teveel nadenken, dan denk je het kapot" is iets wat helemaal Ilona is.  Deze houding en instelling heeft Ilona al heel ver gebracht en ze wil ook jou daarmee inspireren. Als je een droom hebt, je vuur voelt en ontzettend goed bent in wat je doet, komt het altijd naar je toe. Dat is haar overtuiging en wil ze doorgeven.  Een heerlijk nuchter, inspirerend verhaal wat je doet lachen en nadenken en wat absoluut een must listen is! Mocht je een reactie achter willen laten op deze podcast, doe dat dan via een berichtje op Instagram. Je vindt me hier: https://www.instagram.com/sijtskedeinum.nl 
May 14, 202144:43
#2 - Het vuur van... Marianne Vis

#2 - Het vuur van... Marianne Vis

In deze podcast aflevering praat ik met baby- en zwangerschapscoach Marianne Vis. Zij vond haar vuur door de moeilijke en heftige bevalling van haar oudste zoon. Bij zijn geboorte was er sprake van zuurstofgebrek waardoor er hersenschade op trad. "Hij zal nooit leren lopen, fietsen, zwemmen, lezen of schrijven", werd er door de artsen tegen haar gezegd. Dat was zo'n enorme schok voor deze kersverse ouders. Wat een pijn en verdriet gaf dat.  Maar bij Marianne "knapte" er iets toen zelfs haar eigen huisarts zei dat ze zich er maar bij neer moest leggen en dat er niets aan te doen was. Intuïtief voelde ze dat dát niet klopte en ze is zelf met haar kindje aan de slag gegaan. Ze had nul ervaring met het gebied van cognitieve en motorische vaardigheden aanleren en toch is het haar gelukt. Inmiddels is haar oudste zoon uit huis en woont hij zelfstandig onder begeleiding. Hij haalde twee zwemdiploma's en fietst zelfstandig op een normale fiets. In het verkeer kan hij zich prima redden. Ook heeft hij leren lezen, schrijven en rekenen.  Marianne volgde haar gevoel en wist: hier moet en wil ik iets mee! En zo vond zij, door haar eigen pittige ervaringen, haar vuur. Een prachtig, inspirerend verhaal wat je direct grijpt.  Mocht je een reactie willen achterlaten op deze podcast laat dan een berichtje achter via Instagram. Je vindt me hier: https://www.instagram.com/sijtskedeinum.nl 
Apr 30, 202149:42
#1 My Journey... Over hoe ik uiteindelijk mijn vuur vond

#1 My Journey... Over hoe ik uiteindelijk mijn vuur vond

JAAAA eindelijk is daar mijn allereerste podcast aflevering! Hét begin van een droom die uitkomt! 😃  Het verlangen was er al heel lang om vrouwelijke ondernemers uit te nodigen "op mijn veranda" en ze te interviewen over het voelen van hun innerlijk vuur. Over wat hen drijft en waarom ze doen wat ze doen. Over welke reis ze daarin hebben afgelegd en nog steeds maken. Over belangrijke momenten en gebeurtenissen die daarin een rol hebben gespeeld. En over wat dat vuur voor hun- en hun bedrijven betekend.  Maar mijn verhaal, mijn eigen reis, mag daarin natuurlijk niet ontbreken en daarom trap ik met heel veel liefde deze podcast af. Het is een lange, open en soms ook emotionele aflevering geworden. Want mijn reis was zeker niet gemakkelijk en de weg soms vol obstakels. Heel lang wist ik niet wat ik precies wilde. Schoot ik van het ene idee naar het andere. Keek ik naar anderen en wilde ik dolgraag wat zij ook hadden. Tot ik na jaren van programma's en trainingen volgen losliet hoe het hoorde. En niet meer naar anderen keek en die te krappe jas uitdeed. Pas toen voelde ik écht mijn eigen vuur. Ein-de-lijk wist ik wat ik hier te doen heb. En vanaf dat moment is het gaan stromen en werk ik met de allerleukste klanten. En daar ben ik heel trots op!  Ik ben me gaan beseffen dat het voelen van je vuur het allerbelangrijkste is in je leven én business. Het is de basis, maar ook de brandstof van waarom je iedere dag doet wat je doet. Van waarom je 's morgens op staat, van wat je intens blij maakt, je diepe voldoening geeft en wat jou zó eigen en uniek maakt. Want dit ben jij!  Ik hoop dat mijn verhaal je inspireert en jouw vuur aanwakkert. Laat je het me weten via een DM op Instagram? Je vindt me daar onder mijn eigen naam @sijtskedeinum.nl  Heel veel luisterplezier!
Apr 16, 202149:21