Skip to main content
Spotify for Podcasters
Simply Jente

Simply Jente

By Jente Van Hees

In mijn podcast neem ik je mee op weg richting een puur, simpel en vreugdevol leven. Een leven waarin jij elke dag zingeving en plezier mag ervaren.

Onze leefwereld laat ons graag geloven dat het niet gemakkelijk is om een gelukkig leven te leiden. Dat we daarvoor eerst van alles moeten bereiken, er op een bepaalde manier moeten uitzien, enzovoort. En dat klopt niet. Het enige wat je te doen hebt is ontdekken wie je bent en wat je wilt om van daaruit een leven te creëren dat echt bij je past.

Ik inspireer je en ben je grootste supporter. Let's go.
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#5 Bye voornemens, hello thema's

Simply JenteFeb 01, 2022

00:00
39:40
#5 Bye voornemens, hello thema's

#5 Bye voornemens, hello thema's

Het nieuwe jaar doet ons standaard terugblikken en vooruitkijken. Niets mis mee behalve dat we dan ook vaak de neiging hebben om goede voornemens te maken. En laat ons eerlijk zijn, dat werkt niet altijd. Hoe pak ik het aan en welke tips heb ik voor je? Dat verneem je in deze 5de aflevering van Simply Jente.
Feb 01, 202239:40
#4 Cohousing, we love it!

#4 Cohousing, we love it!

Ons gezin kocht samen met mijn vader en het gezin van mijn zus enkele jaren geleden een mooi stuk grond met daarop een kapel, een klooster en een oude conciergewoning. Wij toverden het om in een cohousing project aan de rand van het bos. Beste beslissing ooit. Maar daarom niet de gemakkelijkste. Mijn zus en ik delen ons verhaal, inclusief alle bureaucratie en gemoedelijkheid die bij zo'n project komen kijken. 
Dec 14, 202135:06
#3 Enneagram, why oh why?

#3 Enneagram, why oh why?

Het enneagram, of het why-model zoals ik het graag noem, is het persoonlijkheidsmodel bij uitstek. Geen model is zo allesomvattend en biedt zoveel inzichten in waarom we doen wat we doen dan het enneagram. Daarnaast laat het je ook heel mooi zien waar je bang van bent, waar je focus ligt en vooral ook waar jouw groeipotentieel zit. In deze podcastaflevering licht ik een klein tipje van de sluier op. 
Dec 02, 202131:13
#2 Mindset, echt belangrijk?!

#2 Mindset, echt belangrijk?!

Mindset: het nieuwe modewoord. Maar wat is dat nu en is het belangrijk? Het korte antwoord? Ja. Of toch als je graag hebt dat het leven dat je leidt, past bij wie je bent en wat je wilt. Wil jij gelukkiger worden? Meer tevredenheid en dankbaarheid ervaren? Af van gevoelens zoals frustratie en schuldgevoel? Dan is mindsetwerk the way to go. In deze podcastaflevering vertel ik je er alles over. 
Dec 02, 202133:54
#1 Mijn verhaal

#1 Mijn verhaal

In deze eerste podcastaflevering vertel ik je mijn verhaal. Hoe ik van een meisje - of zelfs vrouw - die zich altijd maar aanpaste aan wat anderen van haar verwachtten of aan wat ik dacht dat het anderen zou tevreden stellen naar een dame die weet wie ze is, wat ze wilt en hoe ze dit kan bereiken. Geen groot schokkend verhaal maar een verhaal met een sluimerend, knagend gevoel dat alsmaar groter wordt tot het niet meer te ontkennen valt. En dat ernaar luisteren eng lijkt maar eigenlijk het mooiste cadeau is dat we onszelf en onze omgeving kunnen geven.
Dec 01, 202136:24