Skip to main content
Spotify for Podcasters
Simutarinat

Simutarinat

By Simulation Wizard

Suomen ensimmäinen puhtaasti simulaatioiden ihmeelliseen maailmaan pureutuva podcast-sarja. Sarjassa käsitellään asioita, ilmiöitä ja ihmisiä simulaatioiden takana. Tervetuloa mukaan!

#simulaatio
#simulaattori
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Osa 7. Helsinki XR Center, laajennetun todellisuuden keskus

SimutarinatSep 07, 2021

00:00
53:10
Osa 7. Helsinki XR Center, laajennetun todellisuuden keskus

Osa 7. Helsinki XR Center, laajennetun todellisuuden keskus

Mitä tarkoittavat VR, AR, MR ja XR? Onko Varjo Suomen uusi Nokia? Virtuaalitekniikasta uusi huippuvientituote Suomelle? Näihin ja paljon muihin mielenkiintoisiin kysymyksiin vastauksen kertoo XR-tekniikan asiantuntija Santeri Saarinen Helsinki XR Centeristä. 

Sep 07, 202153:10
Osa 6. Terveydenhuollon simulaatiot

Osa 6. Terveydenhuollon simulaatiot

Metropolia Ammattikorkeakoulun ensihoidon lehtori Ari-Pekka Åker kertoo tässä jaksossa terveydenhuollon mielenkiintoisesta simulaatiomaailmasta. Mitä terveydenhuollon simulaatioissa tehdään ja millaisia oppimisympäristöjä on olemassa? Mitä mieltä opiskelijat ovat simulaation käytöstä? Entä miltä näyttää tulevaisuus terveydenhuollon simulaatioiden saralla, onko esimerkiksi VR-tekniikasta hyötyä? Arilla on myös mielenkiintoinen näkemys simulaatioiden käytöstä yleisesti alalla kuin alalla. 

May 27, 202143:23
Osa 5. VR Simulaatiot

Osa 5. VR Simulaatiot

Simutarinoiden viidennessä osassa CTRL Realityn avainasiakkuuspäällikkö Frans Enala valottaa meille virtuaalimaailmojen luomisen taustoja. Mikä on VR:n tulevaisuus? Entä mitä teknologioita on nyt saatavilla tai mahdollisesti tulossa? Frans kertoo myös muutaman käytännön esimerkin CTRL Realityn asiakasprojekteista. Keskustelussa käydään läpi myös virtuaaliympäristöjen nykypäivän haasteita. 

May 21, 202143:56
Osa 4. Simulaatiot ja koulutusvienti

Osa 4. Simulaatiot ja koulutusvienti

XAMK:n lehtori Jouni Ropponen kertoo simulaatioiden koulutusviennistä. Edellisessä työpaikassaan Ekamissa Jouni toimi simulaatioiden koulutusvientiprojektissa Tansaniassa. Miten koulutusvienti toteutettiin ja millaisia simulaatioita Tansaniaan vietiin? Entä millaisia eroja kulttuurissa ja opiskelijoissa oli Suomen ja Tansanian välillä? Tästä mielenkiintoisesta ja verrattain harvinaisesta simulaatioprojektista puhutaan tämän kerran jaksossa. 

May 12, 202139:27
Osa 3. Simulaatiot ammatillisessa koulutuksessa

Osa 3. Simulaatiot ammatillisessa koulutuksessa

Haastattelussa logistiikan alan osaamispalveluesimies Matti Hallikainen Vantaan ammattiopisto Variasta. Miten ammatillisen koulutuksen puolella käytetään simulaatiota opetuksessa? Onko simulaattori järkevä hankinta ja mitä sen kanssa pystyy opettamaan? Mitä haasteita simulaatioiden käytössä on ammatillisen koulutuksen puolella? 

May 10, 202138:02
Osa 2. Ilmailuhistoriaa simulaation avulla

Osa 2. Ilmailuhistoriaa simulaation avulla

VRM Switzerland julkaisi vajaa kaksi viikkoa sitten tiedon, että sen valmistama helikopterisimulaattori on maailman ensimmäinen ilmailualan viralliseen koulutukseen hyväksytty (EASA, Euroopan lentoturvallisuusvirasto) VR-pohjainen simulaatio! Mitä tämä tarkoittaa VR-simulaatioiden suhteen tulevaisuudessa? Voiko tulevaisuudessa lentotunteja suorittaa kotisohvalta? Tässä jaksossa pohditaan tämän ilmailu- ja simulaatiohistorian merkkipaalua tuoreeltaan. 

May 07, 202118:50
Osa 1. Simulaation lyhyt oppimäärä

Osa 1. Simulaation lyhyt oppimäärä

Miten määritellään kaksi peruskäsitettä, simulaatio ja simulaattori? Mitä yhteistä on sotilas- ja pornoteollisuudella ja miten ne liittyvät simulaatioihin? Mitä tarkoittaa HF ja LF? Mitä maksaa täysiverinen rekka- tai lentokonesimulaattori?

Simutarinoiden ensimmäisessä jaksossa määritellään simulaation perustermejä sekä pureudutaan mielenkiintoisiin peruskysymyksiin tarinoiden ja faktojen kautta. Tervetuloa mukaan! 

May 04, 202148:59
Intro - Simutarinat

Intro - Simutarinat

Simulaatioiden ihmeelliseen maailmaan pureutuva podcast-sarja. Sarjassa käsitellään asioita, ilmiöitä ja ihmisiä simulaatioiden takana. Tervetuloa mukaan!

Apr 28, 202104:40