Skip to main content
Spotify for Podcasters
Café SMPL

Café SMPL

By Maarten Bennis en Lidwien Jansen

Dit is Café SMPL, de podcast van Maarten & Lidwien over gezondheid. Want het is meer dan ooit een thema dat ons allemaal bezighoudt. Hoog tijd om fit en gezond zijn eens van alle kanten te bespreken en op zoek te gaan naar het oerscript van vitaliteit. We gaan in gesprek met interessante en wijze mensen. Want we willen meer bewustzijn over fysieke, geestelijke én spirituele gezondheid. We dagen je uit het hokjesdenken over gezondheid achter je te laten. Voor wie zoekt, en wil vinden. Voor alle zoekers in deze wereld die macht en kracht wil krijgen over gezondheid.
Available on
Amazon Music Logo
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Club SMPL met Wendy Zeelen

Café SMPLSep 14, 2023

00:00
56:06
Club SMPL met Wendy Zeelen

Club SMPL met Wendy Zeelen

Wendy Zeelen heeft een passie voor voeding, leefstijl, hormonen, psychologie. Maar hoe kook je elke dag gezond? Hoe doe je dat? Zonder te verzanden in geitenwollensokken groenesmoothie-selderijstengel-gedoe?

Wendy heeft ook haar eigen podcast, Peppers & Pearls. Heel fijn als je gewoon simpel gezond wil blijven met simpele heerlijke gerechten.


Sep 14, 202356:06
De zomerse tour van de Business Hippie Club met Hans van de Rakt - Van digitaal naar persoonlijk!

De zomerse tour van de Business Hippie Club met Hans van de Rakt - Van digitaal naar persoonlijk!

 • Stap in de podcast waar we Hans van de Rakt, de charismatische ondernemer van de Business Hippie Club, ontmoeten. Hij reisde deze zomer 2 maanden op de fiets door heel Nederland om ondernemers live te ontmoeten die hij alleen van Linkedin kende.

  Want was tijd om weer écht te ontmoeten.

  We spraken hem op een zonnige dag in het zuiden van Limburg in de tuin van ondernemer Denise Bartels in Bunde. Luister naar zijn praktische adviezen en hoe hij met een frisse blik naar ondernemerschap kijkt.

 • Jul 23, 202356:15
  Café SMPL met Arnold van Woerkom, aardappelteler, visionair

  Café SMPL met Arnold van Woerkom, aardappelteler, visionair

  Een gesprek met aardappelleer Arnold van Woerkom over de bodem, de rol van mineralen en een nieuwe manier van telen. Arnold van Woerkom, akkerbouwer uit de Flevopolder en oprichter van het foodlabel Bodemisch Food, is overtuigd van de relatie tussen een vitaal bodemleven en onze gezondheid. Vanuit het ecologisch en medisch denken teelt hij gezondere producten met meer inhoudelijke voedingsstoffen. Het woord Bodemisch bestaat niet voor niets uit een combinatie tussen ‘bodem’ en ‘medisch. 

  Toen Arnold van Woerkom statistieken zag met teruglopende gehalten aan vitamines en mineralen in aardappelen, groenten en fruit, was zijn reactie dat dit anders moet. Samen met zijn zoon John runt de krasse zeventiger in Bant een 24 hectare groot akkerbouwbedrijf met een missie. Hij teelt 1 op 3 consumptieaardappelen, aangevuld met gerst, tulpenbollen, uien, graszaad als eenjarige teelt en groenbemestermengsels. In plaats van schaalvergroting zet Van Woerkom in op kwaliteitsverhoging. Schaalvoordeel is volgens hem ook te halen uit samenwerken. ‘Mijn idee over samenwerking is niet zo traditioneel. De agrarische sector is gewend heel hard te werken in de eigen bedrijven, maar niet aan de eigen onderneming. Dat zou wat mij betreft wel meer moeten. Nu lijkt het erop dat de grote jongens steeds doorgaan en de kleintjes hijgend volgen. In de slag om de markt heeft de boer gekozen voor gewin op korte termijn. Dat ging ten koste van de kwaliteit van ons voedsel. Overheden, banken, afnemers en toeleveranciers van de landbouw spoorden telers aan steeds verder te gaan in het vergroten van de productie en tegelijk steeds schralere producten te maken. Dat model is ziekmakend.’

  Jan 11, 202345:20
  Is het niet vreemd dat de ogen van de moderne mens zo sterk achteruitgaan? Is het niet verdacht dat we allemaal aan de bril moeten? Tanja Stevens, auteur van 'Geef je ogen de kost' spreekt erover.

  Is het niet vreemd dat de ogen van de moderne mens zo sterk achteruitgaan? Is het niet verdacht dat we allemaal aan de bril moeten? Tanja Stevens, auteur van 'Geef je ogen de kost' spreekt erover.

  "Ga genieten van heerlijke, vette,  gezonde recepten." En dat zegt Tanja Stevens, 10 jaar lang vegetariër geweest. Tanja is gezondheidsdeskundige en auteur van "Geef je ogen de kost', een boek met recepten die goed zijn voor je ogen.
  Ontdek wat de juiste voeding voor je ogen kan betekenen en er gaat een wereld voor je ogen. Als je gezonde, glanzen ogen wilt die hun werk goed kunnen doen, zet dan gerechten op het menu die voedzaam zijn tot diep in je cellen en die je een voldaan en blij gevoel geven. 

  Eén tip alvast: dierlijk vet is goed voor je ogen.  Bottenbouillon, spekjes, lever enzo.
  Het voorziet in belangrijke vitamines en zorgt ervoor dat mineralen goed door het lichaam kunnen worden opgenomen. Dit is van belang voor het opbouwen van vitaal weefsel in de ogen, met name in het netvlies. 


  Nov 10, 202248:51
  Café SMPL met Hans Siepel, auteur, politicoloog.

  Café SMPL met Hans Siepel, auteur, politicoloog.

  Over gezondheid, bestuur en integriteit in Nederland. Of liever gezegd, het gebrek eraan…
  Oct 13, 202201:09:28
  Trailer

  Trailer

  Dit is Café SMPL, de podcast van Maarten & Lidwien over gezondheid. Want het is meer dan ooit een thema dat ons allemaal bezighoudt. 

  Hoog tijd om fit en gezond zijn eens van alle kanten te bespreken en op zoek te gaan naar het oerscript van vitaliteit. 


  We gaan in gesprek met interessante en wijze mensen. 

  Want we willen meer bewustzijn over fysieke, geestelijke én spirituele gezondheid. 

  We dagen je uit het hokjesdenken over gezondheid achter je te laten. 

  Voor wie zoekt, en wil vinden. 


  Voor alle zoekers in deze wereld die macht en kracht wil krijgen over gezondheid, abonneer je dan nú op deze podcast.

  Jul 13, 202200:59