Skip to main content
Spotify for Podcasters
Sov med mig

Sov med mig

By Lisel Humla Sjöstedt

Din insomningspodd om du gillar rösten, rörelserna och nynnandet. Ibland vävs lite tips och trix för bättre sömn in här och där. Mer tips finns i syster-podden Lisels godnattstund.

Nytt avsnitt cirka en gång i månaden. Lyssna i vilken turordning som. Du kan också börja lyssna var som i avsnittet.

Jag, Lisel Humla har lång erfarenhet att instruera vänligt, vettigt och rogivande.

Vill du sponsra podden Swisha valfritt vettigt belopp till 123 623 48 01, Fröken Humla. Du får en gåva som tack. Ledtråd: Vakna med mig.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

38. Går det verkligen att somna till poddar?

Sov med mig May 07, 2023

00:00
24:26
38. Går det verkligen att somna till poddar?
May 07, 202324:26
#37 Börja om
Mar 01, 202340:02
#36 Mellanrummen håller dina händer

#36 Mellanrummen håller dina händer

Dec 31, 202222:01
#35 Tyngdtäcke för ögonen
Nov 30, 202231:04
#34 Andas inte som en stridspilot

#34 Andas inte som en stridspilot

Steg för steg fyller jag på med text och länkar om och till det jag pratar om. Vi kan väl börja med det där uttrycket "Andas som en stridspilot".  Nu har jag också skrivet om det jag pratar om här fast lite annorlunda då: Vadå INTE andas som en stridspilot? Där ligger länkar som kan locka också.

Det andnings-tänk jag förespråkar just i det här avsnittet hör hemma i den Rörelse i vila-tradition jag är en del av. Vi är en förening som vem som helst som gillar det tänket kan vara medlem i. Vi har en ny sajt du gärna får smygtitta på. Där hittar du bland annat mina sessioner med Syntonics OnLive. När du vill utforska i något mer vaket tillstånd vad rörelse i vila kan vara är du välkommen att vara.

När du längtar efter att lyssna på min spellista på Spotify: Sov med mig-poddens musiklista så har du den här. Uppdateras med en ny mix av lugna instrumentallåtar varje helg. Gill den gärna, klicka på hjärtat så det blir grönt. När jag skriver det här är ni 37 som gillar den spellista. Vad ska vi ta som mål? att det är minst 50 som gillar den senast 31 december 2022. Kom ihåg var du såg det och vad du ska göra...

Jag älskar att lyssna på poddar, både för att somna och i mer vaktet tillstånd. Det är många som pratar om olika sätt att stötta poddaren. Det glömmer jag oftast bort att prata om. Så jag plockar väl fram mitt Swish-nummer 123 623 48 01. Vet du, ska vi börja en lek. Jag föreslår ett belopp i varje poddavsnitt. Då ser jag ju hur många som hört just det beloppet och sen kommit ihåg att i mer vaket läge swisha det till mig. Och då handlar det om små summor. Då blir det lätt och roligt. Jag känner starkt att 13 kr är summan att swisha just för det här avsnittet. 

Vad tycker du om den idén? Du vet ju att du kan höra av dig till mig på olika sätt. Instagram, Facebook, Anchor, Swish (meddelande), Min sajt urforma.nu...

 Mvh Lisel Humla Sjöstedt

Oct 31, 202239:07
#33 Jag ska bara
Sep 30, 202240:46
#32 Det kan hända

#32 Det kan hända

att det här är ett ganska så vanligt avsnitt av Sov med mig. Om det nu finns något sådant. Jag, Lisel Humla pratar faktiskt om rörelse för vila, i vila för dina händer. Det är också ett ganska långt avsnitt. Vi har alla olika preferenser, korta eller långa avsnitt i hur du ordnar din spellista med poddavsnitt när du vill varva ner och somna lättare med hjälp av poddar. 

I övrigt är avsnittet mycket meta, det är ett avsnitt som handlar om sig självt. Du får också reda på aningen, pyttelitet mer om mig. jag blir alltid väldigt glad när jag får reda på något litet mer om någon jag lyssnar mycket på.

Det är en kortare nynningen i mitten just därför och så avslutas avsnittet med ca 5 min nynning. Det har väl blivit en slags rutin.

Berätta gärna för mig hur du upplever de olika slags avsnitten. Vad som passar dig bra och vad som passar dig mindre bra. I mer vaket tillstånd kan du alltid klicka dig till Sov med migs poddhotell Anchor och välja valfritt sätt att kontakta mig.

Berätta gärna också för världen vad du tycker är bra med Sov med mig, som kommentar, som recension, etc. Det uppskattar både jag och världen.

Det kan hända att jag fortsätter med ett "vanligt" avsnitt varje månad och så ett med Prat & Musik. Det sistnämnda går bara att lyssna på via Spotify och jag kan inte bestämma mig om jag ska starta en ny podd för den. Vad tycker du?

Ps. När du längtar efter softaste soundtracket till ditt liv vet du att Sov med mig-poddens musiklista finns på Spotify. Med ett nytt urval varje vecka med 10 låtar.
Aug 28, 202250:00
Världspremiär Sov med mig som prat & musik - Bonus
Aug 11, 202221:34
Sov med mig som prat & musik #1 - utan musik
Aug 05, 202226:38
#31 Ta 1:a steget

#31 Ta 1:a steget

Vill du börja dagen bättre när du vaknar imorgon? Då är det här ett avsnitt för dig. Jag, Lisel Humla läser och kommenterar mitt eget blogginlägg: Bättre morgonrutiner - ta 1:a steget. Du får minst tre tips på hur du kan börja dagen bättre som börjar med att du placerar dina fötter på golvet.

I ett mer vaket läge kanske du vill läsa hela texten så att du får reda på hur den slutar. På tal om slut så ligger allt nynnande sist i den här sändningen med 5 minuter nynnande.

Du vet kanske också att du inte behöver lyssna på den här podden i nummer ordning. Du kan lyssna som du vill. 

Skulle det vara så att du en kväll hellre vill lyssna på lugn musik finns ju Sov med mig-poddens musiklista på Spotify som uppdateras varje helg med 10 lugna instrumentallåtar. Jag spelar den jämt när jag vill ha ett soft soundtrack till mitt liv. Just nu är det 28 följare på den underbara spellistan. Vad ska vi göra för att den ska få fler följare...

Jul 25, 202248:58
#30 Så minns du din midsommarnattsdröm

#30 Så minns du din midsommarnattsdröm

Varning! I gästspelet från Lisels godnattstund är min röst piggare än den lugna Lisel du brukar lyssna på. Men jag har hört säjas att även det här rösttempot funkar att varva ner och somna till. Och den här tekniken kan du använda även andra nätter såklart. 

Men ingen nynning i Lisels godnattstunds-avsnitten. Inte än i alla fall.

Du kan titta på det här avsnittet också. Och snart också läsa om det. Men som vanligt vill jag bara få ut det till dig. Just ikväll till dig som lägger dig lite senare...

Så varsågod. Här har du mina 7 magiska steg för att du i din midsommarnattsdröm ska få svar på din fråga. Vilken fråga...?


Jun 22, 202235:01
#29 Börja dagen bättre
Jun 15, 202235:01
#28 Andas med ögonen

#28 Andas med ögonen

Jag har så mycket att berätta om det här avsnittet men allra viktigast är att du får det ikväll. Innehållet kan jag skriva mer om sen. Så kom tillbaks och läs imorgon. Vänliga hälsningar från Lisel Humla

Apr 18, 202252:25
#27 Mer om oss

#27 Mer om oss

Du som är nyfiken på att veta lite lagom mer om mig Lisel Humla som är podden Sov med mig får här lite mer ledtrådar. Helst i utbyte mot att du berättar mer om dig i relation till podden handlar om. Jag kan ju prata på i mitt snälla och långsamma tempo. Du som lyssnar, vare sig du är ny eller mer van kan höra av dig till mig mer privat. Skriva eller prata till mig. Så blir podden mer om oss...

Klickar du dig till Sov med migs podhotell (heter det så?) går det att prata in ett meddelande.  En dag blir vi kanske så modiga att det du pratar in kan komma med i podden. Det vore väl en spännande utveckling. Vi funderar på det ett tag. För den här podden handlar mer och mer om oss. Ni som lyssnar och jag som pratar. Så jag vill såklart också lyssna på er när ni pratar. Eller skriver.

Du kan alltid skriva på Apple Podcasts. Där är det läge att ge många stjärnor och skriva något som hjälper andra som letar efter poddar att somna till. Men alla lyssnar ju inte via iOs. Så då finns ett snällt formulär som jag har gjort där du kan skriva till bara mig eller till världen.

Det jag minns att jag pratar om i det här avsnittet är också Syntonics OnLive. Det är av intresse för dig som gillar den rörelse i vila som oftast ingår i avsnitten. I just det här avsnittet uppmuntrar jag till att du själv bestämmer vilken rörelse i vila du gör. Vi medskapar alltid men i just det här avsnittet blir det lite mer om oss. 

Du som ser det här och vill vara med på en session Syntonics OnLive kontakta mig så får du ett väldigt förmånligt pris första gången du är med. Du kan skicka direktmeddelande via Facebook eller Instagram t ex. När du ändå är där och sprider goda vibbar...

i det här avsnittet äger också en världspremiär rum. Jag sjungpratar för första gången i poddens historia! Det bara blev så. Vid nån lyssning hör du kanske det. Förra avsnittet var det första där jag avslutar med ca 5 min nynnande. Så då fortsätter vi väl så ett tag.Mar 31, 202240:37
#26 Nynnamera
Feb 28, 202243:13
#25 Mummma

#25 Mummma

Direkt du börjar lyssna förstår du vad jag menar med att Mummma. I det här avsnittet bjuder jag in dig att mummma med mig...

Jag utlovar också länkar till allt det kloka jag tipsar om. De som du kan kolla upp i mer vaket tillstånd. Så de länkarna finns där när morgondagen ljusnar.

Utan mitt löfte i avsnittet vet jag inte när jag annars skulle fått det här fantastiska blogginlägget skapat. Det är som sagt en av er som lyssnar som skrivit, Sandra Lindqvist, sångpedagog och sångterapeut. Visst blir du nyfiken.

Filosoferande om Tid jag berättar om kan du lyssna på i podden Making sens med Sam Harris (bra röst i sammanhanget) i avsnittet Deep Time med Oliver Burkeman.

Vill du prata in ett meddelande till mig kan du klicka dig från din podapp till https://anchor.fm/sov-med-mig där du direkt ser knappen Message. 

Visst pratade jag också om Rörelse i vila i mer vaket tillstånd, som Syntonics. Hm, i väntan på aktuella tider för det bjuder jag in dig till en av mina andra poddar: Minigympa-podden. Där hittar du rörelser i vår anda som du företrädesvis gör när du är vaken. Säj till om du tycker jag ska göra fler avsnitt...


Godnatt och sov gott önskar jag, Lisel Humla dig som lyssnar på Sov med mig.


Jan 13, 202242:52
#24 Nyårshälsning närsom
Dec 31, 202102:51
#23 Som en solfjäder

#23 Som en solfjäder

Avsnitten i Sov med mig-podden tål att lyssnas på fler gånger. Det vet du som brukar lyssna. Kanske har du redan lyssnat på just det här avsnittet förut. Frågan är hur mycket eller hur lite av avsnittet som du hört. Märkligt nog är det ju bättre ju mindre du hör. Bra för dig som är ny lyssnare att känna till.

Som en solfjäder plus en handflata med en galax mitt i. Det är omslagsbilden. För när du öppnar upp din hand som en solfjäder i slow motion kommer du att kunna uppleva så mycket i din handflata. Så många onödiga muskelspänningar som kan börja släppa just där och sedan sprida sig vidare i dig, i ditt eget universum, så att du lättare kan somna, sova gott och vakna mer utvilad.

Första halvlek (som har börjat bli lite längre än den andra) börjar med lite introducerande småprat följt av rörelse i vila-sekvensen. Två minuters nynnande och därefter fördjupar jag småpratet som handlar om fördelar med att sova i ett svalt rum och hur du kan ordna det så det blir bra för dig.

Jag har sett att det nu går att skriva recension på Apple Podcasts igen. Tack för det! Men alla lyssnar ju inte där så då är det bra att skriva direkt till mig om dina erfarenheter, funderingar och förslag, Länken som kommer här snart går till ett Google-formulär som bara jag kan se. Även om jag sen naturligtvis vill dela med mig till världen av det du skriver om podden Sov med mig. Är du modig kan du skriva recension och ge stjärnor direkt på Google. Du hittar länk till det i formuläret.

Podden Sov med mig har såväl eget Instagram som Facebook-sida. Även där kan vi hålla kontakt med varandra

Nov 25, 202138:00
#22 Hjärtat på magen

#22 Hjärtat på magen

Inte någon gång i hela avsnittet säjer jag, Lisel Humla orden "Hjärtat på magen". Men på bilden syns hjärtat på magen. Och det dina händer och din andning gör för din mage och allt som finns därinne är att "hjärta magen" även om ditt hjärta på magen blir större för du är noga med att placera armarna så att axlar och rygg har det bra. 

Nu har du minst ett hum om Rörelse i vila-delen som inleder det här avsnittet. Småprat om bra saker kommer den här gången efter de två minutrarna med nynning.

I det där bra-iga småpratet hänvisar jag till följande så vitt jag minns: 

Ansiktsgympa med resultat som du kan träna med mig i mer vaket tillstånd.

Och så har vi Instagram-inlägget där du kan berätta med vilken teknisk utrusning (det lät avancerat) du lyssnar på poddar för att somna.

Jag lyssnar ju också på poddar för att somna och hör sällan slutet på de monologerna. Så jag brukar börja mitt i avsnitt jag somnat ifrån för att åtminstone ibland få höra sluten. Jag har fått så fin feedback från flera av er som lyssnar som berättar om liknande taktik för Sov med mig-podden.

Ps. Känner du någongång för att somna till lugn, intelligent instrumentalmusik så finns ju spellistan Sov med mig-poddens musiklista som uppdateras varje helg. Det är en fröjd att välja ut låtar till den listan. Tro inte att Spotifys algoritmer klarar det urvalet. Det krävs en Fröken Humla för att det inte helt plötsligt någons ska börja sjunga eller köra ett skrikigt explosivt solo på valfritt bröligt instrument. Jag använder den spellistan även för att skapa harmoni i mer vaket tillstånd, som ett soft soundtrack till mitt liv...

Jo, du som vill ge mig feedback och förslag och kanske skriva några fina och konstruktiva ord som kan vara till hjälp för andra som letar efter en podd att somna till. Du klickar här.

Oct 31, 202137:60
#21 Öva på Trädet
Sep 30, 202149:04
#20 I trygga händer

#20 I trygga händer

Obs! Det ojämna ljudet är nu i alla fall utjämnat. Säj till om du märker nåt som är skorrigt eller så. Då kan jag lättare rätta till det. Ta bort den version du laddat ner tidigare och byt till den här.

I dina egna trygga händer kan du förhoppningsvis somna gott med ännu ett avsnitt där jag, Lisel Humla guidar dig i en unik Rörelse i vila-kombo. Den här gången med inspiration från den japanska healing-metoden Jin Shin Jyutsu som till stor del handlar om händer. Jag hittar ingen vettig och lättillgänglig text om Jin Shin på svenska så jag får väl skriva den själv. Till dess en fin sida på engelska med den fröken jag gått en kort Jin Shin-kurs hos: Marna i Nederländerna.

Det jag också pratar om, förutom nynnandet, är vad du skulle kunna träna tillsammans med mig i mer vaket tillstånd. Hur vanligt är det inte att spänningar i ansiktet, ja hela huvudet, hals och nacke gör det svårare att somna. Så jag tror att de resultat den Ansiktsgympa med resultat du kan träna med mig online kanske är förbättrad sömn. Resultat handlar inte bara om utseende. När du ser det här i mer vaket tillstånd kolla via den här länken vilka möjligheter du har att vara med.

Jag vill passa på att tacka för era bidrag för att göra Sov med mig-podden ännu bättre. Det var nåt fel på ljudet i ett avsnitt och utan era reaktioner hade det dröjt innan jag hade åtgärdat det. Recensioner, rekommendationer, omdömen, testimonials, stjärnor och hjärtan och allt vad det heter är inte bara jag tacksam för utan och de nya lyssnare som upptäcker podden på så sätt. Det är inte så lätt att skriva en recension på iTunes till och från. För att underlätta för dig har jag gjort ett formulär där du dels kan skriva direkt till mig dels kan skriva en recension direkt på Google. Nåt att ta tag i ett mer vaket läge det med...

Ps. Har du lyssnat på Sov med mig-poddens musiklista på Spotify. Klicka i hjärtat så får varje helg 10 nya låtar som har potential att somna  eller softa till...

Aug 29, 202143:05
#19 Kindgnugg

#19 Kindgnugg

Obs. Nu är ljudkvaliteten bättre än när det först lades ut. 

Kanske blir det här avsnittet också ett av dina favoriter. För den här podden lyssnar du på i vilken turordning du själv vill. Kindgnugg går att göra på olika sätt och det finns och kommer att finnas fler varianter här. I det här avsnittet är det ganska klassisk Kindgnugg men som vanligt med Fröken Humlas snälla och smarta touch.


Avsnittet har ju två "halvlekar". Det är inte säkert att du hör det jag pratar om i andra "halvlek". Där utlovar jag länkar till mina tips så vare sig du hört tipsen eller ej:

Min favoritpodd att somna till för tillfället
Fall of civilizations med Paul M.M. Cooper. Hans röst, innehållet, längden.  Ibland vill jag inte höra röster vid insomningen. Men ändå lyssna på något, musik, men inte vilken musik som helst, riktigt musik ska det vara. Så nu finns Sov med mig-poddens musik-lista med ett noga urval instrumentallåtar på Spotify. Jag berättar mer i ett blogginlägg inom kort.

Jag passar på att tacka er som swishar en lagom liten summa som tack. Jag blir lika glad och överraskad varje gång. 


Just det, här är ett enkelt sätt att lämna ett (positivt) omdöme. Du ser den blå knappen vid Ord från er. Du kan dels göra det direkt till mig. Får du feeling fortsätter du kanske till Googles recensioner.


Lättaste sättet att visa uppskattning är kanske ändå Sov med mig-poddens Facebook och/eller Instagram. Tack och sov gott

Aug 05, 202139:19
#18 Diafragmassage
Jun 23, 202143:07
#17 Andas dig till sömns
May 16, 202147:30
#16 Händerna händer

#16 Händerna händer

Nu har jag hittat på en ny rörelse och det är i händerna det händer den här gången. Och det händer för att vi använder principen minsta möjliga ansträngning. Det som händer i dina händer sprider sig till hela dig...

Det spelar ingen roll i vilken turordning du lyssnar på avsnitten i Sov med mig. Ta ett vars titel du dras till. Ta ett som gillar sen tidigare. Ta ett som verkar konstigt...

Och det gör ingenting om du inte hör hela sändningen. Det är ju tvärtom grejen, eller hur. Oc det gör ingenting om du bar lyssnar och låter lbi rörelse-instruktionerna. Det inser du så fort du börjar lyssna...

Du som lyssnar på podden Sov med mig är härmed också inbjuden till att vara med i podden Lisels godnattstund. Där träffar du den mer pigga Lisel Humla som gärna vill prata med dig om dina erfarenheter av att lyssna på Sov med mig. Hör av dig...

Jag glömde nämna det där att du nu också kan sponsra Sov med mig-podden genom att swicha en vettig summa, typ 20-100 kr. Som gåva tillbaka får du avsnitt av de mycket exklusiva inspelningarna Vakna med mig. Swisha till Fröken Humla, Urforma nu på 123 623 48 01...

Du som älskar podden Sov med mig och vill hjälpa mig att sprida den till fler lyssnare kan ny enkelt och bättre göra det genom att skriva en recension på Google. Det funkar! (bättre än på Apple)

Vilken dag som helst kommer jag också att ordna avsnitten i en vettigare form av nummerordning. Om det nu har någon betydelse...

En grej till. Jag testar olika bilder som omslag. Du får gärna ge mig feedback på vad du tycker om bilderna då och nu....

Apr 19, 202142:16
#15 Rörelse i vila på riktigt?
Mar 14, 202135:32
#14 Knocka din spända käke

#14 Knocka din spända käke

Jag lovar, den rörelse i vila vi utforskar i andra halvlek i det här avsnittet av Sov med mig, den är snäll. Jag använder ordet "knocka" för det är med dina knogar på din snälla knytnäve som du mjukar upp din käke. Där det kan vara så spänd. Vare sig du har spänningar i din käke eller ej kan den här mysiga leken med tyngdkraft och minsta möjliga ansträngning leda till en skön efter-effekt. 

Du hör som vanligt det du råkar höra av varje avsnitt. Är det så att du sällan hör slutet kan du ju börja lyssna lite längre in i avsnittet. Det kan hjälpa...

I det här avsnittet nämner jag också föreningen Rörelse i vila. Jag är med i den. Det kan också bli. Det är en intresseföreningen för instruktörer, terapeuter och utövare. Namnet Rörelse i vila är ett samlingsnamn. Den speciella form av rörelse som du kan göra genom podden Sov med mig är ju verkligen rörelse i vila rent bokstavligt. Är du med på Facebook så kan du gilla föreningens sida och gå med i gruppen.

Jag pratar även om Lisels godnattstund. Det har ju varit en live-show först på Facebook och nu på YouTube sedan 2017. Podden Sov med mig är en spinoff till Lisels godnattstund. Och nu är tiden alltså kommen att göra podd av Lisels godnattstund. Och jag bjuder in dig som lyssnar på Sov med mig att vara min gäst i Lisels godnattstund. För jag är nyfiken på dig och din berättelse om din sömn. Du är expert på det. Hör av dig så kan vi prata mer till att börja med....

Du som älskar podden Sov med mig och vill hjälpa mig att sprida den till fler lyssnare kan ny enkelt och bättre göra det genom att skriva en recension på Google. Det funkar! (bättre än på Apple)

Feb 23, 202145:36
#13 Vadernas fotmassage i ny tappning
Jan 10, 202139:01
#12 Din tunga möter dina tänder
Dec 09, 202042:32
#11 Bananskalste + Fotmassage av vaderna

#11 Bananskalste + Fotmassage av vaderna

Ordningen är återställd. Åtminstone som jag Lisel Humla tror att det funkar bäst. Dvs att avsnittet börjar med tips & trix för bättre sömn som passar att lyssna på även när du håller på att göra dig iordning för natten.  Här handlar tipsen om att dricka bananskalste som innehåller mycket och bra magnesium vilken kan hjälpa dina muskler att slappna av. 

Därefter lite nattande nynnande som en del älskar och del...står ut med i två minuter. 

Rörelsesekvensen som kommer sist är bokstavligt talat fotmassage av vaderna. Du masserar själv din ena vad med din andra fot. Låter det krångligt? Jag hittar ju på de speciella rörelserna och de speciella sätt vi gör dem på. Jag systematiserar rörelser som bara finns där. Och här fick jag öva länge själv för att hitta rätt ord och minnas dem. 

Avsnittet avslutas med ytterligare några minuter nynnande. Det blev så för att ge möjlighet till eget fortsatt utforskande av fotmassagen av vaderna.

Vill du sponsra podden Sov med mig kan du nu Swisha valfritt belopp, även små, till Fröken Humla, Urforma nu på 123 623 48 01. Vill du att jag säjer ditt namn i momentet månadens sponsrare skriv ditt namn som meddelande. Tack på förhand.

Nov 24, 202053:34
#10 Progressiva vibbar - Spänn av

#10 Progressiva vibbar - Spänn av

Ett aningen kortare avsnitt av sov med mig, ca 45 min med en Rörelse i vila-twist på den klassiska progressiva avspänningen. Du vet, spänn, spänn av, fast tvärtom då. Vi fortsätter med Rörelse i vila-delen först och Tips & trix för bättre sömn i andra halvlek, dvs efter det att jag nynnar nattande i två minuter. Minst tre tips för att somna bättre med poddar är temat precis som det är Lisels godnattstund den 7 oktober 2020. Bonus-avslut med dikten Till alla sötnosar av poeten Niklas Udd.

Rörelserna i det här avsnittet bygger på ett förslag från en lyssnare. Det tackar vi särskilt för, eller hur. Du får också gärna komma med förslag på tema både för rörelse i vila och Tips & trix för bättre sömn. Det är bara att kontakta mig på det sätt som känns bekvämast för dig. 

Ett annat sätt att bidra till ännu mer och ännu bättre Sov med mig-avsnitt är att som det passar dig bäst sprida goda vibbar om podden. Du vet, gilla, hjärta, prenumerera, recensera...

Sov gott och avspänt hälsar Lisel Humla

Oct 11, 202045:08
#9 Ge dig själv en klapp på axeln

#9 Ge dig själv en klapp på axeln

Rörelse i vila för att varva ner och somna bättre. Rörelsen i det här avsnittet gör du genom att ligga på sidan. Med hjälp av snälla och precisa instruktioner hittar du ditt sätt att ge dig själv en klapp på axeln. På samma gång ger du dig själv en kram. Du visar dig själ att du bryr dig om dig själv och tar hand om dig. Bara det gör dig bättre förberedd för en god natts sömn.

Vi fortsätter med upplägget att i första "halvlek" utforska avsnittets rörelse i vila. Halvleksvilan är traditionsenligt ca 2 minuters improviserat nattande nynnande. Andra "halvlek" är den här gången betydligt kortare och fortsätter på temat att vara snäll mot sig själv vilket i förlängningen gör  att du bättre kan bry dig om andra.

Temat i det här avsnittet kom till som önskan från en lyssnare. Jag är så tacksam och kommer att fortsätta på det här temat då och då för jag har kommit på fler nya rörelsesekvenser på temat Vara snäll mot sig själv. Du som ser och hör det här är varmt välkommen att också komma med förslag och önskemål. Likaså vore det roligt att få veta mer om hur du som lyssnar använder den här podden. I min fantasi ser jag hur det också kommer intervjuer/samtal där du och jag pratas vid på temat sömn i vid bemärkelse...

Du hittar kontaktuppgifter lite här och där. På "poddhotellet" Anchor kan du enkelt lämna röstmeddelande och det passar dig. 

Jag önskar en god natts sömn

Lisel Humla
Sep 06, 202001:01:37
Vinkla och släpp så slappnar benen av + Tips för att inte bli kissnödig under natten, Sov med mig i sommar #2
Jul 17, 202051:32
Fingertoppar som tippar + Tips om glymfatisk rening med mera i Sov med mig i sommar #1

Fingertoppar som tippar + Tips om glymfatisk rening med mera i Sov med mig i sommar #1

Stor förändring i Sov med mig-podden. Nu börjar sommar-avsnitten där vi vänder på turordningen i innehållet. Vi börjar med Rörelse i vila. Det är så många som missat dem tidigare då de ligger i andra halvlek, gissa varför. Namnet Fingertoppar som tippar kom jag på efter inspelningen så just det uttrycket säjer jag inte i själva podden. Men när du väl testat den rogivande och lekfulla rörelsesekvensen kommer du att förstå vad jag menar. Rörelser som dessutom stimulerar din nattliga glymfatiska rening. Det är en sak till jag tipsar om men jag har glömt vad när jag skriver det här några timmar efter inspelningen.  Kommer sist så det är inget att sträva efter att hålla sig vaken för att höra. Liten tröst till dig om du ändå inte skulle ha somnat vid det laget. När jag skriver om det här avsnittet på min hemsida Urforma.nu kommer alla tips med i texten.

Jag tackar även här för fina recensioner och 5-stjärniga betyg på Itunes. Använder du inte Itunes men vill ända sprida goda vibbar för podden så kan du t ex lämna en rekommendation på Sov med mig-poddens sida på Facebook. Du trycker bara på Recensioner och då dyker frågan upp om du rekommenderar Sov med mig-podden.  Då svarar du Ja. Tack på förhand hälsar Lisel Humla Sjöstedt

Ps. Serien Din bästa sömn någonsin tar uppehåll, oklart hur länge. Det finns hur mycket bra som helst kvar att reflektera över i summiten Your best sleep ever men nu är det sommar...

Inspelat 11 juni 2020


Jun 11, 202001:04:01
Dag 5 - Din bästa sömn någonsin

Dag 5 - Din bästa sömn någonsin

Textilierna i din säng är ämnet För Lisel Humlas reflekterande och tipsande i första halvlek av detta avsnitt av specialserien Din bästa sömn någonsin i Podden Sov med mig. Summiten Your Best Sleep Ever är inspirationskälla och den här gången intervjun med Stephen J. Ezell vars budskap skulle kunna sammanfattas: Sov så giftfritt som möjligt! En podd att somna till uppmanar helst till stillsamma ställningstaganden i stunden så kanske att du vänder på kudden eller täcket under lyssnandet. Resten av tipsen och tänket kan du ta tag i när du är mer vaken. 

Efter den nynnande halvleksvilan så börjar rörelse i vila-sessionen med unika sekvenser av rogivande rörelser. Under inspelningen hade inget sammanfattande smeknamn infunnit sig. Just nu är Lisel Humlas förslag Närvaro i näsan. Ett förslag som känns sådär. Men du som faktiskt hört och kanske t o m gjort rörelserna i det här avsnitt har kanske ett eget smeknamn på dem.  Om du är på Facebook eller Instagram får du gärna underhålla oss med din benämning.

Så snart det finns ett blogginlägg om det här avsnittet kommer det att läggas ut här.


May 14, 202055:14
Dag 4 - Din bästa sömn någonsin
May 07, 202052:48
Dag 3 - Din bästa sömn någonsin

Dag 3 - Din bästa sömn någonsin

Specialserien på summiten Your best sleep ever fortsätter i lagom takt. The Sleep doctor Michael Breus står i fokus här. Tacksamhet och bananskals-te hoppas jag lockar till lyssning. Teet kan du koka imorgon kväll men de två tacksamhetsmeditationerna i andra "halvlek" gör du ju under tiden du lyssnar, om du hör dem. 

Det här är en nyinspelad version av det här avsnittet. Den första version var inte optimal. Hoppas den här är det. Du vet att du kan kontakta mig och berätta hur du upplever den här podden och önska inslag. Var du än lyssnar på den här podden kan du troligtvis på olika sätt markera att du uppskattar den. Det skulle jag uppskatta. Liksom de nya lyssnare du hjälper att på så sätt hitta hit.

Nästa avsnitt av Din bästa sömn någonsin kommer i lugn och ro. Du som gillar att läsa kolla in Urforma-bloggen om Din bästa sömn någonsin.

Nästa special-serie i Sov mig med: Intervjuer med er som lyssnar på Sov med mig. Hör av dig om du känner dig kallad. Testa gärna att lämna ljudmeddelande på Anchor, Sov med mig-poddens "podd-station".

Apr 12, 202035:09
Dag 2 - Din bästa sömn någonsin

Dag 2 - Din bästa sömn någonsin

Lisel Humla fortsätter reflekterar över summiten Your best sleep ever. Från dag 2 av vaskas några guldkorn fram som t ex skillnaden mellan dränage och detox och vikten av att dränera före du detoxar.  Det fyndiga uttrycket Brain drain ingår i det resonemanget. Ett annat fynd är uttrycket Wired tired; att vara så uppe i varv så det inte går att somna. Det  kom upp i diskussion runt Epstein-Barr-viruset. Och ja, nästan alla har det viruset. Mycket elände med det men på ett annat plan än det virus som nu kanske gör det svårt för oss att sova också. Efter det obligatoriska momentet nattande nynnande guidas du i det här avsnittet i hur du gör babymassagen Sol och måne på dig själv. Och ja, det hör ihop med dränaget och kanske också för att hålla dina oönskade inneboende Epstein-Barr-virusarna lugna. Vem vet... 

Ps. Det bortglömda namnet i podden är Anthony William, Medical Medium eller Medial läkning på svenska. 

Mar 19, 202040:39
Dag 1 - Din bästa sömn någonsin

Dag 1 - Din bästa sömn någonsin

En serie specialavsnitt där Lisel Humla rapporterar reflekterande från summiten Your best sleep ever. Nya avsnitt allt eftersom. Summiten sänds gratis online, den 15 -22 mars 2020 plus lite före och efter. Rapporten är på ca 30 min, därefter 2 min nynnande och så en avslutande del på ca 10 min. Där testar vi olika sätt att avsluta; rörelser, nynnande och diktläsning.. I det här avsnittet blev det en guidad meditation genom att tacka kroppen och bjuda in den till vila. 

Det som jag tog upp i dagens rapport var bland annat hur brist på aminosyrorna GABA och Serotonin kan göra det svårare att somna och hur de kan motverka det med kost. När jag har skrivit om det på svenska kommer länk till det här.

För första gången pratade jag också om ett matrecept. Ett bröd rikt på GABA. Och GABA hjälper dig att ha lagom muskeltonus. Receptet på det unika fermenterade bovetebrödet har du här. Vi äter det brödet nästan varje dag hemma hos mig. Allt annat bröd bleknar i jämförelse.

Godnatt och sov gott önskar jag, Lisel Humla

Mar 16, 202038:59
Dag 0 - Din bästa sömn någonsin

Dag 0 - Din bästa sömn någonsin

En serie specialavsnitt där Lisel Humla rapporterar reflekterande från summiten Your best sleep ever. Nya avsnitt allt eftersom.  Summiten sänds gratis online, den 15 -22 mars 2020 plus lite före och efter. Rapporten är på ca 30 min, därefter 2 min nynnande och så en avslutande del på ca 10 min. Där testar vi olika sätt att avsluta; rörelser, nynnande och diktläsning... I det här avsnittet blev det rörelse på temat andning.

Mar 15, 202043:20
Nynnande - Bonus #1

Nynnande - Bonus #1

Det här är ett önskemål från en av er som lyssnar på Sov med mig - din insomningspodd. Ett bonus-avsnitt som består av 2 min prat och 13 minuter nynnande mest på mmm.  Kanske har du också önskemål, funderingar, förslag, undringar. Hör av dig på nåt vis som passar dig. Via Facebook-sidan för Sov med mig kan du t ex höra av dig via Messenger. God natt och sov gott hälsar Lisel Humla.

Mar 01, 202015:02
Nyfiken på Sov med mig - Trailer #1

Nyfiken på Sov med mig - Trailer #1

Testa om du gillar min röst och hör den första recensionen av Sov med mig - din insomningspodd. Sen testar du valfritt avsnitt i skarpt läge! Men ladda ner det först och kör på flygplansläge när du vill ha insomningshjälp. Lova mig det. Hälsningar från Lisel Humla

Feb 27, 202000:59
#8 Andningen händer

#8 Andningen händer

En helt ny rörelsesekvens, mycket stillsam och vilsam. Andningen händer i dina händer! Noga utprovad och har sitt ursprung i en mer komplex rörelsesekvens som också har med händerna och magen att göra. Men det är ett kommande avsnitt. Nu är det äntligen nu. Ett långt avsnitt att varva ner med och om du vill och behöver somna till.  I så fall ladda ner till din enhet och lyssna på flygplansläge. Lugna hälsningar från Lisel Humla. Hör gärna av dig med dina erfarenheter av podden Sov med mig. På anchor kan du t o m lämna ett röstmeddelande.

Första "halvleken" är ca 20 min och andra "halvleken" är ca 41 min och nynnandet i mitten är 2 min som vanligt.

Feb 18, 202001:03:10
#7 Huvudets lätta tyngdhet

#7 Huvudets lätta tyngdhet

Ett efterlängtat avsnitt med en klassisk rörelse som ändå ger utrymme för så många nya upptäckter: Att vrida huvudet åt sidan med minsta möjliga ansträngning.  Bonus i slutet är den förtjusande dikten Nallebjörn av poeten Niklas Udd. Ett bonustips är att lyssna på rörelsedelen som vanlig avspänningsträning även när du inte vill somna utan bara bli mer avspänd och må bättre.

Jan 20, 202058:18
#6 Tappa och slappa - del 2

#6 Tappa och slappa - del 2

Nu är det benens tur att  "bli tappade" ner i madrassen. Det är betydligt skönare än det låter. Rörelse i vila hjälper dig att gå ner i viloläge vilket underlättar din insomning, eller omsomning. Lisel Humla guidar vänligt och detaljerat med tips och rörelser för bättre sömn. Allt funkar bäst i sängen!

Jan 01, 202001:03:05
#5 Tappa och slappa - del 1
Dec 15, 201954:00
#4 Fötternas möte med madrassen

#4 Fötternas möte med madrassen

Fötterna är i fokus i det här avsnittet av Sov med mig. Enkla rörelser i vila vars effekt sprider sig. Troligtvis märker du t ex hur dina vadmuskler slappnar av.  Rörelse i vila är vanligtvis välgörande för att varva ner och somna lättare. Förhoppningsvis räcker ett avsnitt men se till att ladda ner fler att ha i lager om det skulle behövas. Godnatt och sov gott hälsar Lisel Humla

Dec 01, 201947:19
#3 Tyngd & värme tillhanda

#3 Tyngd & värme tillhanda

Nu börjar rutinerna, ritualerna sätta sig i din insomningspodd Sov med mig. Då kommer helt plötsligt ett helt annat sätt att hjälpa dig att bli mer avspänd genom att du använder din egen kropps tyngd och värme för att ge dina händer möjlighet att släppa på onödiga muskelspänningar. Ta hand om dina händer. När dina händer vilar mer avspända kan hela du vila mer. Lisel Humla instruerar vänligt och vettigt så att du lättare kan somna gott.

Nov 17, 201952:31
#2 Lätta dina läppar

#2 Lätta dina läppar

Du som letar efter en podd att somna till har hittat nåt att prova. Sov med mig handlar om varva ner, slappna av genom rörelse i vila. Varje avsnitt har sin egen lilla, enkla rörelse och i det här avsnitt pratar Lisel Humla vänligt och vilsamt om hur du kan låta onödiga muskelspänningar lätta från dina läppar. Varje avsnitt består av ett intro där du kan förbereda på olika vis, kanske t o m somna. Därefter ett kort musikaliskt intermezzo där Lisel Humla nynnar nattande för dig. Därefter följer avsnittet med rörelser i vila. Bra redan nu är att veta om fördelen med att lyssna på flygplansläge så ladda ner de avsnitt du vill ha på din enhet så sover du bättre bara av det.  Nya avsnitt var 14:e dag. Sov gott med Sov med mig.


Nov 02, 201944:21
#1 Vila dina ögon

#1 Vila dina ögon

Sov med mig - Din  insomningspodd. Använd mig för att natta dig. Lyssna på mina vänliga och kloka ord som bidrar till att onödiga muskelspänningar släpper och du kan släppa tankar och förhoppningsvis somna tillsammans med mig i öronen. Varje avsnitt följer en ritual som i sig hjälper dig i dina rutiner vid läggdags. Varje avsnitt har också sitt eget tema. eller ska vi säja variation av det grundläggande temat.  

I avsnitt #1 av Sov med mig - din insomningspodd handlar själva showen om dina ögon, dina muskler runt dina ögon och kanske kommer du att höra mina förslag på hur du kan låta din slutna ögon vila än mer. I bästa fall hör du det inte.  

Det här avsnittet är 47 minuter. Introduktionen på ca 6 min kan du börja lyssna på redan innan du lagt dig om du vill men det funkar naturligtvis lika bra efter att du har lagt dig. Därefter kommer ett ca 2 min långt musikaliskt mellanspel. Jag nynnar en improviserad godnattvisa. Kanske behöver du gå upp igen för att fixa något. Kanske fungerar sången som en signal för dig att det är dags att lägga sig. Därefter börjar själva "showen". När den är slut kommer en kort och diskret liten trudelutt så att du på något plan blir medveten om att det är slut. Förhoppningsvis sover du då...

Jag föreslår att du laddar ner de poddavsnitt du vill ha tillgängliga så att du kan lyssna med din mobil/surfplatta på flygplansläge. Stäng gärna av det trådlösa nätet i din bostad när du går och lägger dig också. Allt för bättre sömnkvalitet. Ändra också ljus- och skärminställningar till varmare och vänligare ljus & färger. Ifall du behöver sätta på ett poddavsnitt till av valfri insomningspodd.

Jag som du kan natta dig med heter Lisel Humla Sjöstedt och jag har lång erfarenhet av att instruera rörelse i vila på sätt som ökar sannolikheten att du känner dig trygg och avslappnad. Du kan kolla in mig på min sajt Urforma.nu eller min Facebook-sida Urforma nu - Lisel Humla.

Om du prenumererar på podden kommer nästa avsnitt direkt till dig. Nästa avsnitt kommer söndag den 3 november.


Oct 20, 201946:55