Skip to main content
Spotify for Podcasters
Kasvun työkalut

Kasvun työkalut

By Sprintit Oy

Tämän podcastin missiona on auttaa PK-yrityksiä hyödyntämään tehokkaasti moderneja työkaluja yrityksen toiminnanohjaukseen.

Olemme sitä mieltä, että hiotut prosessit, tiimityö ja hyvä johtaminen ovat kannattavasti kasvavan yrityksen perusta. Näiden lisäksi kasvuun tarvitaan modernit työkalut. Hyvillä työvälineillä henkilöstö työskentelee tehokkaasti.

SprintIT auttaa yrityksiä kasvamaan Odoon avulla. Odoossa on kaikki yhdessä ohjelmistossa, kaikkien saatavilla. Globaalisti. Paikallisesti tuettuna.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#7 Asiantuntijaorganisaation tiedolla johtaminen. Parhaat vinkit raportointiin.

Kasvun työkalutMay 07, 2021

00:00
34:34
#7 Asiantuntijaorganisaation tiedolla johtaminen. Parhaat vinkit raportointiin.

#7 Asiantuntijaorganisaation tiedolla johtaminen. Parhaat vinkit raportointiin.

Tiedolla johtaminen asiantuntijaorganisaatiossa on yksinkertaistettuna ihmisten työajan ja työn tuottaman katteen mittaamista. Käytännössä asia asia kuitenkin monimutkaisempi, sillä nykyisin projektit ovat usein isoja ja kompleksisia ja vaativat usein monenlaista ja -tasoista osaamista.

Peräpeiliin katsovat, eli historian tapahtumista kertovat raportit auttavat toiminnan kehittämisessä, vikojen löytämisessä ja parhaiden käytänteiden oppimisessa.

Suurimman hyödyn yritys kuitenkin saa reaaliaikaisesta raportoinnista, jolloin on mahdollista oppia ennustamaan tulevaa luotettavasti ja tarkasti jopa useiden kuukausien päähän. Tällöin yrityksen on mahdollista reagoida muun muassa rekrytointitarpeisiin hyvissä ajoin.

Kasvun työkalut -podcastin vieraana Roy Nurmi, jolla on yli 20 vuoden kokemus asiantuntijaorganisaatioiden vetämisestä sekä isojen organisaatioiden tiedolla johtamisesta.

02:05 Mitkä ovat asiantuntijaoraganisaatioiden tiedolla johtamisen haasteet?

10:21 Mitä asioita asiantuntijaorgansaatio pitää ehdottomasti seurata?

14:49 Mitä tarkoittaa asiantuntijaorganisaaation huoltosuhde ja tulisiko sitä seurata?

16:23 Miten tuntityön ja projektityön tiedolla johtamisen ja raportoinnin vaatimukset eroavat?

19:11 Peräpeili vai tuulilasi? Kumpaan tulisi keskittyä?

24:41 Miten alkuun tiedolla johtamisessa? Miten raportoinnin saa järkeväksi tehokkaaksi?

27:42 Mitkä ovat yritysten yleisimmät raportointitarpeet?

28:12 Mihin suuntaan asiantuntijaorganisaatioiden datalla johtaminen on menossa?

30:00 Miten SprintIT:n asiakas myynti hyödynsi rekrytointijärjestelmän tietoja?

31:23 Royn visio asiantuntijaorganisaation johtamisjärjestelmistä


#tiedollajohtaminen #data #asiantuntijaorganisaatio #raportointi 

May 07, 202134:34
#6 Miten varmistat ERP-käyttöönotossa sujuvan yhteistyön tilitoimiston ja ohjelmistotoimittajan kanssa?

#6 Miten varmistat ERP-käyttöönotossa sujuvan yhteistyön tilitoimiston ja ohjelmistotoimittajan kanssa?

Kun yritys ottaa käyttöön uuden toiminnanohjausjärjestelmän, se vaikuttaa myös tilitoimiston arkeen. Käyttöönotto on yritykselle hyvä piste arvioida oman tilitoimiston kykyä palvella kokonaisvaltaisena taloushallinnon konsulttina pelkkien transaktioiden kirjaamisen sijaan. 

Miten ERP-järjestelmän vaihdoksessa varmistetaan käyttöönoton sujuvuus kaikkien toimijoiden näkövinkkelistä? Tätä pohditaan Kasvun työkalut -podcastissä tilitoimisto Faktacountin Sari Malkin kanssa.

Sari näkee työssään konkreettisesti, kuinka riemuissaan asiakkaat ovat  päästessään eroon excelien pyörittämisestä ja saadessaan käyttöönsä reaaliaikaisen kirjanpidon. Hän on vuosien varrella ollut mukana useissa integraatioprojekteissa, joissa yhdessä asiakkaan, ohjelmistotalon ja tilitoimiston kanssa mietitään, miten asiakkaan taloushallinto ja raportointi saadaan parhaalle mahdolliselle tasolle.

Onnistunut käyttöönotto on kolmen koplan: asiakasyrityksen, ohjelmistotalon ja tilitoimiston yhteisponnistus. Jokaisella on oma erityisosaamisalueensa ja tiiviin yhteistyön tuloksena 1+1+1 ei ole 3 vaan jotain paljon suurempaa.

Kiitos vierailusta Sari!

www.faktacount.fi

#taloushallinto #erp #tilitoimisto #kasvu #kirjanpito

Apr 09, 202136:58
#5 Onko tilitoimistollasi valmiudet tuottaa aitoa lisäarvoa?

#5 Onko tilitoimistollasi valmiudet tuottaa aitoa lisäarvoa?

Vieraana tilitoimistokonserni Faktacountin toimitusjohtaja Tomi Lerto. Tässä jaksossa keskustellaan siitä, miksi tilitoimistojen tulisi olla kiinnostuneita asiakasyritystensä  toiminnanohjausjärjestelmäprojekteista ja olla tiiviisti mukana myös käyttöönotossa. Näin varmistetaan, että tilitoimisto kykenee tuottamaan aitoa lisäarvoa asiakasyritykselle.

Kiitos vierailusta Tomi! 

www.faktacount.fi

#taloushallinto #erp #tilitoimisto #kasvu #kirjanpito

Mar 25, 202124:39
#4 Miten vertailla taloushallinnon järjestelmiä yrityksen käyttöön?
Mar 12, 202143:12
#3 Säästä 80% työaikaa. Miten liikkeelle talouden automatisaatiossa?

#3 Säästä 80% työaikaa. Miten liikkeelle talouden automatisaatiossa?

Feb 26, 202134:11
#2 Mitä talousjohtaja hyötyy yhden järjestelmän taktiikasta?

#2 Mitä talousjohtaja hyötyy yhden järjestelmän taktiikasta?

Yrityksillä voi helposti olla toistakymmentä eri järjestelmää käytössä. Kaikki käsittelevät dataa omalla logiikallaan ja tiedon täsmäyttäminen järjestelmien välillä on aikaa vievää. Lisäksi eri järjestelmiin kirjautuminen ja niiden välillä surffaaminen on hukkaan heitettyä aikaa. Puhumattakaan teknisestä jumpasta, jota monen järjestelmän ylläpito ja päivitykset aiheuttavat. 

Yhdellä  järjestelmällä operoitaessa kaikilla on ajantasainen tieto projektien tai tuotannon edistymisestä sekä kannattavuudesta. Tällöin yrityksen on mahdollista hyödyntää työntekijöiden joukkovoimaa toimintojen kehittämiseen. 

SprintIT:n CFO Konsta Aavaranta ja seniorikonsultti Stefan Östman keskustelevat  tässä jaksossa: 

- miksi yrityksen kannattaa keskittää tärkeiden toimintojen ohjaaminen muutamaan tarkkaan valittuun järjestelmään tai ohjelmistoon?

- millaisia etuja yhden järjestelmän taktiikka tuo talousihmisille?

- miten ja missä järjestyksessä yhteen järjestelmään siirtyminen kannattaa toteuttaa?

- mitä on järkevää integroida ja onko viisasta jättää jotain erilleen?

 

Tässä keskustelussa on vankka taloushallinnon näkökulma. Iso osa talousihmisistä on konservatiivisia. Osa jopa tunnustaa pelkäävänsä jollakin tasolla järjestelmäpäivitysprojektia. Huoli on usein turhaa eikä välttämättä perustu oikeisiin faktoihin. 

Tämän podcast-keskustelun tarkoitus on hälventää pelkoja ja auttaa näkemään ja ymmärtämään hyödyt, joita yhteen järjestelmään siirtyminen tuo niin taloushallinnon organisaatiolle kuin koko yrityksellekin.

Jos aihe kiinnostaa, lue myös SprintIT:n perustajajäsen Roy Nurmen blogi Kuinka monta IT-järjestelmää yritys tarvitsee  ja Konsta Aavarannan blogikirjoitus Yhden ohjelmiston taktiikalla nopeampaa  päätöksentekoaFeb 11, 202132:57
#1 Miten valjastan datan yrityksen kasvun tueksi?
Jan 28, 202153:02
Kasvun työkalut Podcast - traileri

Kasvun työkalut Podcast - traileri

Kasvun työkalut -podcastissä keskustellaan siitä, miten kasvavaa yritystä johdetaan tehokkaasti moderneilla työkaluilla.

Ensimmäisissä jaksoissa paneudutaan kasvun työkaluihin taloushallinnon näkökulmasta. Keskustelijoina ovat Konsta Aavaranta ja Stefan Östman. Konsta on SprintIT:n talousvelho. Hän vastaa muun muassa  Odoo-ohjelmistoon kehittämästämme Suomeen lokalisoidusta taloushallinnon paketista. Stefan on monessa liemessä keitetty taloushallinnon seniorikonsultti, jolla on vuosikymmenten kokemus eri ERP-järjestelmistä.

Podcastin tuottaa SprintIT. SprintIT on asiantuntijayritys, joka auttaa asiakkaitaan virtaviivaistamaan ja tehostamaan toimintaansa avoimeen lähdekoodiin perustuvan Odoo - toiminnanohjausjärjestelmän avulla. Odoo on maailman nopeimmin kasvava ERP, jossa on kaikki yhdessä paikassa kaikkien saatavilla. Odoo toimii globaalisti, mutta on vahvasti paikallisesti tuettu.Jan 26, 202102:56