Skip to main content
Spotify for Podcasters
PodCast & Crew - Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

PodCast & Crew - Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

By Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem hoor je hier Hier hoor je alles over theater en muziek in Haarlem. De podcast & crew is een kijkje in de keuken van de acteurs, de musici, de regisseurs en andere podiumkunstmakers. Elke week ontvangen we verschillende makers en hebben we het over inspiratiebronnen, geheime plannen en succesvolle nieuwe ideeën. Je hoort het hier.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Bart Schneemann (Nederlands Blazers Ensemble)

PodCast & Crew - Stadsschouwburg & Philharmonie HaarlemMar 10, 2021

00:00
42:52
Philharmonie najaar 2021 met Liesbeth den Boer & Laura Marcus

Philharmonie najaar 2021 met Liesbeth den Boer & Laura Marcus

Onze programmeurs Laura Marcus en Liesbeth den Boer zijn in gesprek gegaan met interviewers Rinske Wels en Micha Windgassen. In deze podcast vertellen ze je alles over het nieuwe seizoen, waar je écht naartoe moet en waarom ze voor bepaalde artiesten en gezelschappen hebben gekozen.

Jun 11, 202137:25
Stadsschouwburg najaar 2021 met Laura Marcus

Stadsschouwburg najaar 2021 met Laura Marcus

Programmeur Laura Marcus is in gesprek gegaan met interviewers Rinske Wels en Micha Windgassen. In deze podcasts vertelt ze je alles over het nieuwe seizoen, waar je écht naartoe moet en waarom ze voor bepaalde artiesten en gezelschappen heeft gekozen.

Jun 11, 202133:18
Belle en het Beest - Het Balletorkest (Geert Lageveen en Jan Pieter Koch)

Belle en het Beest - Het Balletorkest (Geert Lageveen en Jan Pieter Koch)

Deze week zijn er weer twee inspirerende gasten in de podcast. Geert Lageveen is schrijver, acteur en regisseur. Jan Pieter Koch is componist en musicoloog (lees: lopende muziekencyclopedie). Samen werken zij aan de nieuwe voorstelling Belle en het Beest van Het Balletorkest. In deze bijzondere uitvoering van het sprookjesverhaal speelt het orkest niet in de bak, maar op het podium. De theatermakers vertellen hoe zij deze uitdaging aangingen en hoe de repetities in de Philharmonie zijn verlopen. Zo luisterden ze samen uren lang naar muziek en kwamen de orkestleden steeds meer in hun acteerrol. Ook leggen Lageveen en Koch uit hoe ze in de theaterwereld zijn terechtgekomen én wat zij mee willen geven aan de nieuwe generatie.

Apr 30, 202148:07
Jos Wienen (Burgemeester Haarlem)

Jos Wienen (Burgemeester Haarlem)

Niemand minder dan de burgemeester van Haarlem is deze week te gast: Jos Wienen. Middenin in zijn wittebroodsweken vertelt hij over het jaar van extremen. Een jaar dat voor de burgemeester vol zat met verdriet, maar ook met veel liefde. Zo praat hij over zijn vrouw, gezin en overleden ouders. Wienen legt uit wat het burgemeesterschap zo geweldig maakt, maar ook over de keerzijde die hij in 2018 zelf ondervond. De interviewers vragen hem natuurlijk alles over de rol van muziek en cultuur in al deze fases van zijn leven. Tot slot werpt Wienen een blik vooruit naar een toekomst zonder corona én hopelijk nog steeds als burgemeester van deze prachtige stad.

www.theater-haarlem.nl/podcast

Apr 21, 202148:02
Joost Spijkers (Ashton Brothers)

Joost Spijkers (Ashton Brothers)

Ashton Brother Joost Spijkers neemt ons mee in zijn bijzondere leven als circusartiest met hoogtevrees. Een leven dat volledig in het teken staat van kunst: vol zang, dans en acrobatiek. Hij vertelt over hoe de samenwerking met zijn ‘broers’ tot stand is gekomen én wat hem dat heeft gebracht. De veelzijdige theatermaker is inmiddels ook uitgegroeid tot een soloartiest. In zijn voorstellingen zingt hij over onderwerpen als de liefde, het leven en de dood. Tot slot neemt Joost ons mee in zijn droomwereld waarin alles kan wat normaal niet mogelijk is.

Apr 14, 202145:26
Scapino Ballet Rotterdam (Bonnie Doets en Claire de Caluwe)

Scapino Ballet Rotterdam (Bonnie Doets en Claire de Caluwe)

In deze aflevering zijn Bonnie Doets en Claire de Caluwe te gast. Twee verschillende generaties danseressen bij het ‘eigenwijze’ Scapino Ballet Rotterdam. Bonnie danst al sinds 1993 bij het gezelschap, Claire is een aanstormend talent en doet momenteel mee aan het Young Talent Program. Vanuit hun coronabubbel in Rotterdam vertellen ze over hoe zij professioneel danseressen zijn geworden en hoe ze het topsportleven volhouden. De danseressen nemen ons mee in het maakproces van een voorstelling en praten vol lof over het gezelschap, de artistiek directeur en elkaar. Twee grote talenten met verschillende uitdagingen en toekomstplannen, maar met dezelfde passie en werklust.

Apr 09, 202147:40
Opera2day - Serge van Veggel & Wiebe-Pier Cnossen

Opera2day - Serge van Veggel & Wiebe-Pier Cnossen

In deze podcast vertellen Serge van Veggel en Wiebe-Pier Cnossen alles over de nieuwe opera ‘The Mad King’. Een coronaproof voorstelling over een geïsoleerde man die tot gekte wordt gedreven door de stemmen in zijn hoofd. Het beruchte, maar komische stuk is toepasselijk in de hedendaagse tijd. Verder vertellen de beide mannen hoe ze zijn wakker gekust door opera en waarom je altijd je dromen moet volgen. Ook beantwoorden Serge en Wiebe-Pier de nieuwe kijkersvraag en geven ze hun cultuurtips. Een inspirerende podcast met twee bevlogen gasten!

Mar 31, 202146:43
Freek de Jonge

Freek de Jonge

In aflevering 3 is Freek de Jonge aan het woord. De nestor van het Nederlandse cabaret vertelt onder meer over het ervaren van de "flow" tijdens een optreden, de balans tussen vorm en inhoud, hoe het is om te spelen voor slechts één persoon in het publiek, zoals tijdens zijn zesde verkiezingsconference, opgenomen in Stadsschouwburg Haarlem. Hij geeft ons ook een kijkje in zijn begintijd met Bram Vermeulen en zijn huwelijk met Hella.

Bekijk meer op www.theater-haarlem.nl/podcast

Mar 24, 202148:31
Noël Fischer (Artistiek leider van HNTjong)

Noël Fischer (Artistiek leider van HNTjong)

In aflevering 2 is Noël Fischer te gast. Noël is artistiek leider van HNTjong. Haar voorstellingen kenmerken zich door een fysiek rauwe, beeldende aanpak van grensverleggende, soms controversiële onderwerpen. Ze ondermijnt in haar werk alle vaststaande ‘hokjes’ van gender, kleur en klasse. Haar inspiratie vindt ze middenin de samenleving en ze regisseert nieuw geschreven teksten naast actuele (jeugd) bewerkingen van bestaand toneelrepertoire.

Bekijk alles over de PodCast & Crew op www.theater-haarlem.nl/podcast

Mar 17, 202141:51
Bart Schneemann (Nederlands Blazers Ensemble)

Bart Schneemann (Nederlands Blazers Ensemble)

Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE), is te gast in de eerste aflevering van de PodCast & Crew. Het NBE brengt theatrale muziekprogramma’s met muziek uit alle windstreken en van alle tijden. Het ensemble brengt op zondag 21 maart 2021 een stream vanuit de Kleine Zaal in de Philharmonie met Jong NBE. Bart vertelt in de podcast o.a. over de NBE-familie, over zijn jeugd in Australië en over wat de huidige maatregelen juist wel mogelijk maken. Daarnaast heeft hij voor de luisteraar culturele tips en mooie luisterfragmenten.

Mar 10, 202142:52
Trailer PodCast & Crew

Trailer PodCast & Crew

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem hoor je hier

Hier hoor je alles over theater en muziek in Haarlem. De podcast & crew is een kijkje in de keuken van de acteurs, de musici, de regisseurs en andere podiumkunstmakers. Elke week ontvangen we verschillende makers en hebben we het over inspiratiebronnen, geheime plannen en succesvolle nieuwe ideeën. Je hoort het hier.

Mar 04, 202100:28