Skip to main content
Spotify for Podcasters
Stemmer fra Venus - velkommen til min podcastserie om autisme

Stemmer fra Venus - velkommen til min podcastserie om autisme

By Betina Gervig Marnow

"Stemmer fra Venus" er både titlen på min bog og titlen på min podcast som handler om, hvad det vil sige at have autisme tæt inde på livet, idet både mine drenge og jeg er diagnosticeret med autisme.
Følg mig på både Facebook og Instagram og besøg min hjemmeside www.stemmerfravenus.dk.

Har du lyst til at støtte mig?
Du har mulighed for at donere til mit projekt her: stemmer-fra-venus.10er.app/
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Interview med mit helt store forbillede, forfatter og foredragsholder, Louise Jensen

Stemmer fra Venus - velkommen til min podcastserie om autismeFeb 28, 2020

00:00
01:32:06
Sæsonafslutning - Corona-pause!

Sæsonafslutning - Corona-pause!

Jeg har taget den tunge og meget ufrivillige beslutning at kalde disse 10 første afsnit i min podcastserie for sæson 1 og dermed holde en pause. Forhåbentligt kan jeg hurtigt tage hul på sæson 2, når Danmark igen lukker op. Men dette 10. afsnit er slet ikke så trist endda, for jeg tager min telefon og ringer op til fire meget spændende mennesker, som skal udgøre en del af min næste sæson. De giver alle en lille forsmag på, hvad der er i vente... I kan godt glæde jer!
Apr 02, 202001:34:30
Jeg er ansigtsblind...

Jeg er ansigtsblind...

Prosopagnosi, eller ansigtsblindhed, er en sjælden forstyrrelse som vi stadig ikke ved så meget om. Det har jeg! I kombination med autisme, kan det give mig nogle udfordringer, som jeg i dagens afsnit vil invitere jer på rundtur i 😊
Mar 27, 202001:17:19
Autistiske Corona-fif

Autistiske Corona-fif

Alle mennesker er mere eller mindre påvirkede af den Corona-krise, vi står midt i lige nu. For os mennesker med autisme kan det være ekstra svært med alle de forandringer, der sker. Den sædvanlige daglige struktur er pist væk, og samtidigt er der krise og kaos omkring os og en masse skræmmende billeder i tv'et og på alle sociale medier. Det er let at blive skræmt fra vid og sans og lade sig styre af alle de negative tanker og forestillinger, som hovedet bliver fyldt af, når overblikket og forudsigeligheden ryger. Dagens afsnit byder på fif og idéer til, hvordan man lettere kan komme igennem denne tid uden at vælte for meget. Og så har jeg en helt særlig gæst i studiet til sidst, nemlig min søn med infantil autisme på 10 år ❤ God fornøjelse!
Mar 20, 202057:56
Nedsmeltning - når den autistiske kerne bliver ustabil

Nedsmeltning - når den autistiske kerne bliver ustabil

De fleste der kender bare en smule til autisme er stødt på begrebet "nedsmeltning". Men hvad er en nedsmeltning? Er det hysteri? Skaberi? Eller et raserianfald? Eller noget helt andet? Jeg fortæller om nedsmeltning fra mit autistiske perspektiv og forsøger at give råd videre til forældre, pårørende, fagfolk og til andre med autisme. Velkommen igen til min verden 🙏
Mar 13, 202001:28:01
Uddannelse, arbejde OG livskvalitet

Uddannelse, arbejde OG livskvalitet

I dagens afsnit taler jeg om at passe ind i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet, når man har autisme. Hvordan bevarer man meningsfuldheden, livskvaliteten og sig selv, når man skal finde sin plads i samfundet og føle, at man er værdifuld og gør gavn? Og hvordan kan du som uddannelses- og virksomhedsleder hjælpe mennesker med autisme, og andre udfordringer, godt på vej? Og hvordan skal et menneskes værdi måles? Alt det og meget mere i dagens afsnit...
Mar 06, 202001:22:29
Interview med mit helt store forbillede, forfatter og foredragsholder, Louise Jensen

Interview med mit helt store forbillede, forfatter og foredragsholder, Louise Jensen

Louise Jensen var sød at byde mig velkommen i hendes hyggelige lejlighed i Fredericia, hvor vi havde aftalt at snakke lidt om vigtigheden i at nedbringe stress i sin hverdag, når man har autisme. Vi kom dog vidt omkring, og nu inviterer jeg dig med ind i Louises og mit autistiske univers. Du kan besøge Louises hjemmeside på www.salixas.com, hvor du kan booke hende som foredragsholder, købe hendes tre bøger eller følge med i hendes interessante blog. God fornøjelse!
Feb 28, 202001:32:06
Om løst og fast - samtale med min bror René

Om løst og fast - samtale med min bror René

Min bror og jeg mødes i hans hyggelige køkken og taler, ganske uformelt, om det at have autisme, om at gebærde sig ude blandt andre, om at tage nogle valg, om at passe ind, om at tilegne sig mestringsstrategier, om fordomme, om dynebukser, dværghøns og udspring fra skab. Men mest af alt er dagens afsnit et vidnesbyrd om, at selvom man har autisme, så er man lige så forskellige som alle andre. Vi er ikke KUN nørdede IT-eksperter uden de store sociale kompetencer. Vi kan godt have venner, kærester, uddannelser, job, villa, Volvo og vovhund - og vi kan være fyldt med humor 😉
Feb 21, 202001:12:37
Angst og autisme

Angst og autisme

Angst er ofte en følgesvend til autisme. Det kan være voldsomt invaliderende for både den ramte men også for resten af familien. Hvordan skærmer man sit ængstelige barn mod alt 'det farlige' - og skal man det? Mit navn er Betina Gervig Marnow. Jeg er sendiagnosticeret med autisme og har to drenge med infantil autisme, hvoraf den ene også har angst i udtalt grad.
Feb 14, 202001:11:25
Følelsen af følelser - når man har autisme.

Følelsen af følelser - når man har autisme.

I alt for mange år har der eksisteret den fordom, at mennesker med autisme ikke har følelser. De kan ikke føle empati, har ikke lyst til venskaber, er anti-sociale, er lukkede og mest af alt optagede af dem selv og deres egen indre verden. Det er ikke sandheden! Men lad os se på, hvordan den fordom er opstået! Og hvis det ikke er sådan, det i virkeligheden forholder sig, hvordan forholder det sig så...?
Feb 07, 202001:02:33
Min første lille stemme fra Venus 😊

Min første lille stemme fra Venus 😊

Velkommen til SpektrumCentrum - Stemmer fra Venus! Mit navn er Betina Gervig Marnow. Jeg er mor, kæreste, 47 år, fleksjobber, tidligere folkeskolelærer, nu konsulent, foredragsholder, forfatter - OG diagnosticeret med autisme!
Jan 31, 202036:51