Skip to main content
Spotify for Podcasters
STEPcast

STEPcast

By STEPcast

STEP-koulutuksen oma podcast.

Mikä on STEP-koulutus?
Tarjoamme monipuolista ammatillista koulutusta ja täydennyskoulutusta, yleissivistävää ja valmentavaa koulutusta, työyhteisöjen kehittämispalveluja ja konsultointia sekä monipuolisia vapaa-ajan kursseja. Meiltä saat myös juhla-, tila- ja majoituspalveluja.

STEP-koulutus toimii Järvenpään, Kaustisen, Lapuan, Pieksämäen, Ruokolahden ja Uusikaarlepyyn (Nykarleby) kampuksilta sekä Helsingin ja Kuopion toimipaikoista käsin valtakunnallisesti.
Currently playing episode

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto

STEPcastFeb 02, 2023

00:00
09:50
Nuorisotyö on investointi tulevaisuuteen

Nuorisotyö on investointi tulevaisuuteen

Parhaillaan vietetään kymmenettä valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa. Sen tarkoituksena on nostaa esille nuorisotyötä tekevien tahojen työn merkitystä ja tehdä nuorisotyön vaikuttavuutta näkyväksi.

Nuoret ja nuoruus ovat aina tässä ja nyt – eivät ainoastaan kasvatustyöstä pidettävissä juhlapuheissa, kun halutaan luoda merkityksellisyyttä tulevaisuuden toimissa.

Nuoruus on tärkeä ja arvokas elämänvaihe, ei ainoastaan keskeneräistä aikuisuutta. Tärkeää on myös nuorten parissa tehtävä työ.

Nuorisotyöllä on valtaisa vaikutus koko yhteiskunnan rakentumiseen. Yhteiskunta toimii ja voi hyvin ainoastaan siten, että sen eri toimijat toteuttavat sosialisaatiotehtäväänsä, tukevat yksilön kiinnittymistä osaksi yhteiskuntamme erilaisia rakenteita. Nuorisotyöllä sekä lasten ja nuorten erilaisten harrastustoiminnan toteuttajien rooli tässä onkin erittäin keskeinen.

Suomalainen nuorisotyö on merkittävää, koska se tukee nuorten hyvinvointia, edistää yhteiskunnallista vakautta, vähentää ongelmia ja luo mahdollisuuksia nuorten kasvuun ja kehitykseen. Se on investointi tulevaisuuteen, ja sillä on myönteisiä vaikutuksia niin yksilöille kuin yhteiskunnalle kokonaisuutena.

Kuuntele kuopiolaisten nuorisotyön ammattilaisten ajatuksia nuorisotyön yhteiskunnallisesta merkityksestä. Aiheesta keskustelemassa Kuopion kaupungin nuorisopäällikkö Janne Katajisto sekä Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän nuorisosihteeri Hanna Kärsämä. STEPcast-jakson tuotti opettaja Pekka Kosonen.

Lue sivuiltamme Nuorisotyön viikkoon liittyvä blogikirjoitus.

Oct 11, 202324:28
Nuoruuden ilmiöt: Sosiaalisen median vaikutukset mielenterveyteen
Jun 13, 202322:43
Nuoruuden ilmiöt: Vuorossa mielenterveys
May 04, 202338:20
Nuoruuden ilmiöt: Nuorten päihteiden käyttö

Nuoruuden ilmiöt: Nuorten päihteiden käyttö

Podcastissa pohditaan mistä alkaa nuoren päihteiden käyttö, mitä se aiheuttaa ja miten siihen voi saa apua. Keskustelu on kaunistelematon totuus siitä, miten mennään syvälle mutta pinnalle voi päästä.

Mukana äänessä Marjo Keinänen, Elisa Juntunen, Wilma Suomela sekä Roni Lempiäinen ja tekniikasta vastasi Oona Lyytinen.

Apr 21, 202325:20
Podcast – mediakasvatusta ja nuorten ääntä kuuluviin
Apr 06, 202322:46
Aino ja Oiva koulutuksen opiskelijat podcastin teossa

Aino ja Oiva koulutuksen opiskelijat podcastin teossa

Aino ja Oiva on lukuvuoden mittainen koulutus erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Linjoja on tällä hetkellä kaksi: taidelinja ja arjen suola. Podcastissa kuulut, millaista on opiskella Aino ja Oiva koulutuksessa. Podcast on tehty osana mediaopintoja.

Aino ja Oiva koulutus toteutetaan myös Järvenpään kampuksella. Lue lisää koulutuksista:


Aino ja Oiva taidelinja:

https://step.fi/course/aino-ja-oiva-taidelinja-2023/


Aino ja Oiva Arjen suola:

https://step.fi/course/aino-ja-oiva-arjen-suola-2023/

Mar 21, 202308:19
Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto
Feb 02, 202309:50
Kansanmusiikkilinja - Kaustisen kampuksen podcast

Kansanmusiikkilinja - Kaustisen kampuksen podcast

Tule opiskelemaan yhtyesoittoa, laulua, tanssia ja käytännönläheistä teoriaa Suomen ja sen lähialueiden kansanmusiikin historiasta. Opintoihin sisältyy runsaasti soittamista ja esiintymisiä erilaisissa kokoonpanoissa. Opintoihin voivat hakeutua kaikki kansanmusiikista kiinnostuneet iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opintoihin ei vaadita aiempaa kansanmusiikkitaustaa eikä pidetä pääsykokeita. Kansanmusiikkilinja on tehokas ponnahduslauta alan jatko-opintoihin tai monipuolinen täydennyskoulutus musiikin parissa työskenteleville. Opinnoista saa todistuksen. Lisätietoja: www.step.fi

Sep 26, 202223:31
HIKA - Kaustisen kampuksen podcast -> goes Pori

HIKA - Kaustisen kampuksen podcast -> goes Pori

Hius-ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

10.08.2022 — 30.05.2025

Hakuaika:

01.02.2022 — 10.09.2022

Pori

Palvelualat

Perustutkinnot

Tutkinto: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Osaamisalat: Kampaajatyön osaamisala, Parturityön osaamisala

Toteuttaja: STEP-koulutus

Kieli: suomi

Hinta: maksuton

ILMOITTAUDU

Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Laajuus osaamispiste: 180


Kenelle
Kampaajan ja parturin ammatista kiinnostuneet henkilöt

Koulutuksen kuvaus
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Hiusalan ammattilaisen työ on yksilöllistä asiakkaan palvelua, jossa korostuvat tärkeät taidot kuten asiakaspalvelu-, vuorovaikutus-, viestintä- ja yhteistyötaidot, käden taidot ja esteettinen näkemys.Kampaajana tai parturina suunnittelet ja toteutat asiakkaille erilaisilla tekniikoilla kampauksia, värjäyksiä, leikkauksia, hiustenhoitoja, ehostusta, kihartamiskäsittelyjä sekä partakäsittelyjä. Työssäsi ohjaat ja neuvot asiakkaita ihon ja hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä.Tutkinnon sisältö: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osp.


STEP-ammattiopistossa toteutetaan neljästä osaamisalasta kaksi:
- kampaajatyön osaamisala, kampaaja
- parturityön osaamisala, parturi.Opintojen henkilökohtaistaminen


Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.Tutkinnon suorittaminen
Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. 

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3855076Laajuus

Lisätietoa:

Aki Lehtonen
aki.lehtonen@step.fi

Jun 10, 202213:20
SUNTIO - Kaustisen kampuksen podcast

SUNTIO - Kaustisen kampuksen podcast

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto

12.09.2022 — 31.12.2023

Hakuaika:

01.01.2022 — 31.05.2023

Kaustinen

Palvelualat, Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Tutkinto: Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto

Osaamisalat: Seurakuntapalvelun osaamisala

Toteuttaja: STEP-koulutus

Kieli: suomi

Hinta: 450€, oppisopimuskoulutus on maksutonta


https://step.fi/course/seurakunta-ja-hautauspalvelualan-ammattitutkinto-2/


Lisätietoja: 

Opintotoimisto, p. 040 090 2087,
kaustinen@step.fi

Granvik Noora, Hankekoordinaattori
noora.granvik@step.fi
p.
040 595 0347

Salokannel Susanna, koulutuskoordinaattori
susanna.salokannel@step.fi
p.
040 132 0128

Kaustisen kampus

STEP-koulutuksen Kaustisen kampuksella voit opiskella itsellesi ammatin, hankkia valmiuksia jatko-opintoihin tai saada virikkeitä omaan työuraasi. Ammatillisen perustutkinnon sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnon voit suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Lisäksi meillä on sinulle vastustamaton kattaus kansanopistokoulutuksia, joilla voit opiskella tanssin, musiikin, liikunnan tai hyvinvoinnin aloja.

May 31, 202217:52
Yhteishaku 2022

Yhteishaku 2022

STEP-koulutuksen Opiskelijatoiminnan koordinaattori Ville Nordström ja Järvenpään Nuoriso- ja yhteisö-ohjaaja opiskelijat Helmi ja Taru. Kertovat opiskelusta STEP-ammattiopistossa. Tällä kertaa teemana on yhteishaut sekä Tiimipedagogiikka opiskelu tapana. 

Hae yhteishaussa 22.2.-22.3.2022
Perusopetus päättymässä? Aika pohtia tulevaisuutta? Ammatinvalinnan aika?
Haluatko työskennellä ihmistä varten ja ihmisten kanssa? STEP-koulutus tarjoaa koulutusta ammatteihin, joissa teet merkityksellistä työtä.

#Yhteishakustep22 #seuraavasteppi #haemilloinhaluat 

Feb 17, 202207:13