Skip to main content
Spotify for Podcasters
Stinger Food Sessions

Stinger Food Sessions

By Stinger Food Sessions

De inspirerende podcastserie voor en door Food ondernemers. Een zesdelige serie opgenomen in de Stingerbol vanaf het World Food Center terrein in Ede. Wat houdt de food ondernemers bezig, hoe gaat de weg van groei en bloei en waarvan liggen ze 's nachts wakker? Dit en nog meer hoor je in de podcast serie. Stay tuned!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Icr3ate vs Essensor

Stinger Food SessionsJul 21, 2021

00:00
33:23
Icr3ate vs Essensor

Icr3ate vs Essensor

De vraag van deze aflevering: is vooraf onderzoeken, testen en prototyping de absolute reden voor het succes van een Food product? In het thema ‘achter de schermen’ spreken we twee ondernemers die in dienst staan van de voedselproducerende bedrijven. Manfred van der Voort van Icr3ate zorgt voor de prototyping en combineert elektronica, mechanica en software in zijn oplossingen. Tegenover hem zit Wim Vaessen van Essensor. Zij doen smaakproeven met testpanels voor de voedselindustrie. Door de jarenlange ervaring in het werkveld weet je vaak al welke producten een succes gaan worden en toch zijn er soms nog wel eens verrassende wendingen.

Jul 21, 202133:23
Puur Dichtbij vs Food Academy Nijkerk

Puur Dichtbij vs Food Academy Nijkerk

Dat samenwerking uiteindelijk de beste weg is, daar zijn beide gasten het wel over eens. Toch ontdekten ze ieder hun eigen valkuilen op weg naar een goede samenwerking, die ze uitvoerig bespreken. In gesprek met Gert-Jan Koetsier van de Food Academy Nijkerk en Pieter Vink van Puur Dichtbij.

Jul 07, 202131:58
Jorisbrood vs Sanorice

Jorisbrood vs Sanorice

Deze aflevering zit Ton van Voorthuijsen van Sanorice, marktleider op gebied van rijstwafels tegenover de ambachtelijke bakker Joris van Voorthuizen van Jorisbrood en ze hebben het over hun groeistrategieën. Voor de een is groei een must, zonder groei geen toekomst. Voor de ander is er een duidelijke grens aan de groei, bepaald door de hoeveelheid hij zelf met zijn team kan produceren. Een gesprek over op gevoel keuzes maken op weg naar een stabiele organisatie.

Jun 23, 202128:20
Microgreens vs Syrische kaasmaker alShahbaa

Microgreens vs Syrische kaasmaker alShahbaa

Lokaal, is het meer dan alleen een goed verhaal? Is het een luxeproduct of de oplossing? Aan tafel twee bijzondere lokale producenten; Christiaan Schol van kiemgroententeler Microgreens en Ramon van Roomen die sinds enige tijd Syrische kaas onder de naam al Shahbaa verkoopt.

Jun 09, 202126:48
Rival Foods vs Foodcase

Rival Foods vs Foodcase

Birgit Dekkers en Wilbert de Louw praten over de weg van idee tot resultaat. Een lange reis van testen, patenten en aanpassingen. De een staat aan het begin en de ander is al heel wat jaren verder. Beiden hebben hun producten ontwikkeld in samenwerking met de WUR.

May 26, 202130:00
Go-Tan vs de verpakkingsvrije winkel De Gieterij

Go-Tan vs de verpakkingsvrije winkel De Gieterij

Is de beste verpakking geen verpakking, of schuilt er meer achter het omhulsel; is het misschien wel het belangrijkste onderdeel van een product? In gesprek met Bing Go van Go-Tan en Floor Hofman van de verpakkingsvrije winkel De Gieterij in Wageningen.

May 12, 202130:00