Skip to main content
Spotify for Podcasters
L&D Talks Podcast

L&D Talks Podcast

By Studytube

De L&D Talks Podcast wordt gemaakt door Studytube. Bij Studytube geloven we dat het juist nú cruciaal is voor organisaties om toekomstbestendig te zijn. In de L&D Talks Podcast zullen we het dan ook vooral gaan hebben over leren en ontwikkelen en hoor jij verhalen en tips van experts op het gebied van learning en development. En dat helemaal gratis in je favoriete podcast app. Meer Studytube? Ga dan naar www.studytube.nl!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

‘Personeelstekort begint bij jezelf’ – Kirsten de Roo over het belang van onboarding | L&D Talks Podcast

L&D Talks PodcastJan 04, 2023

00:00
26:31
De stand van leren en ontwikkelen in Nederland: L&D anno 2023 | L&D Talks Podcast

De stand van leren en ontwikkelen in Nederland: L&D anno 2023 | L&D Talks Podcast

Hoeveel aandacht wordt er eigenlijk besteed aan leren en ontwikkelen binnen Nederlandse organisaties? Samen met expert Ester Koot van Sparkey/Motivaction nemen we de stand van het leren en ontwikkelen in Nederland onder de loep. 


Tijdens deze aflevering bespreken we o.a. de resultaten van onze jaarlijkse Studytube Learning & Development Monitor. Een onderzoek waarin we managers en medewerkers hebben gevraagd hoe leren en ontwikkelen binnen hun organisaties is ingericht. Hieruit hebben we de laatste trends opgemaakt op het gebied van: het belang van ontwikkeling, leerbudget, motivatie bij ontwikkeling, beloning bij ontwikkeling en waar, wanneer en hoe men ontwikkelt.


De Studytube Learning & Development Monitor 2023 is hier te lezen. Het webinar over de Studytube Learning & Development Monitor is hier te kijken.


De L&D Talks Podcast wordt gemaakt door Studytube en de presentatie ligt in handen van Hakar Sidik. Bij Studytube geloven we dat het juist nú cruciaal is voor organisaties om toekomstbestendig te zijn. Daarom biedt Studytube een compleet leerplatform dat medewerkers inspireert om aan hun toekomst te werken. In de L&D Talks Podcast zullen we het dan ook vooral gaan hebben over leren en ontwikkelen en hoor jij verhalen en tips van experts op het gebied van learning and development.

Meer Studytube?

LinkedIn
Instagram
Website

Aug 31, 202329:12
Praktische HR-tips voor betrokken en geactiveerde medewerkers | L&D Talks Podcast

Praktische HR-tips voor betrokken en geactiveerde medewerkers | L&D Talks Podcast

Wat is de huidige staat van leren en ontwikkelen binnen organisaties? En hoe zorg je ervoor dat je medewerkers betrokken zijn en zelf actief aan de slag gaan met leren?

Mia Bijman, Customer Success Manager bij Studytube, brengt haar expertise naar de tafel door het delen van haar ervaringen en inzichten. Ze gaat in op hoe zij een effectieve marketing- en activatiegids heeft ontwikkeld om organisaties te ondersteunen in hun streven naar grotere medewerkerbetrokkenheid bij leren en ontwikkeling.

De L&D Talks Podcast wordt gemaakt door ⁠Studytube⁠ en de presentatie ligt in handen van Hakar Sidik. Bij Studytube geloven we dat het juist nú cruciaal is voor organisaties om toekomstbestendig te zijn. Daarom biedt Studytube een compleet leerplatform dat medewerkers inspireert om aan hun toekomst te werken. In de L&D Talks Podcast zullen we het dan ook vooral gaan hebben over leren en ontwikkelen en hoor jij verhalen en tips van experts op het gebied van learning and development.

Meer Studytube?

⁠LinkedIn⁠

Instagram⁠

Website

Jul 20, 202326:19
‘Personeelstekort begint bij jezelf’ – Kirsten de Roo over het belang van onboarding | L&D Talks Podcast

‘Personeelstekort begint bij jezelf’ – Kirsten de Roo over het belang van onboarding | L&D Talks Podcast

Onboarding, het proces waarbij nieuwe medewerkers geïntegreerd worden in een bedrijf, wordt vaak onderschat. In de L&D Talks podcast benadrukt Kirsten de Roo, spreker, strategisch adviseur en mentor, hoe belangrijk het is om tijd en aandacht te besteden aan het onboardingsproces.

Je kunt de LinkedIn post waar Kirsten het over heeft hier vinden. 

Het boek 'Personeelstekort begint bij jezelf – Zo vind en behoud je wél de juiste mensen in een krappe arbeidsmarkt' is nu verkrijgbaar via o.a. Managementboek of Bol.com.

De L&D Talks Podcast wordt gemaakt door Studytube en de presentatie ligt in handen van Hakar Sidik. Bij Studytube geloven we dat het juist nú cruciaal is voor organisaties om toekomstbestendig te zijn. Daarom biedt Studytube een compleet leerplatform dat medewerkers inspireert om aan hun toekomst te werken. In de L&D Talks Podcast zullen we het dan ook vooral gaan hebben over leren en ontwikkelen en hoor jij verhalen en tips van experts op het gebied van learning and development.

Meer Studytube?

LinkedIn
Instagram
Website

Jan 04, 202326:31
Pilot | Het aantrekken, behouden en ontwikkelen van medewerkers volgens onderwijsadviseur Marc Cobben | L&D Talks Podcast

Pilot | Het aantrekken, behouden en ontwikkelen van medewerkers volgens onderwijsadviseur Marc Cobben | L&D Talks Podcast

De eerste resultaten van de L&D Monitor 2022 zijn gepubliceerd en de conclusie liegt er niet om: 68% van de bedrijven vreest verlies van talent zonder de inzet van learning and development. Tijd dus om deze resultaten met Marc Cobben (onderwijsadviseur bij Edux) te bespreken.

“Onderscheid je in de markt en trek zo nieuw talent aan”, aldus de trainer gespecialiseerd in leiderschap, innovatie, IKC-vorming en coaching. Verder deelt Cobben zijn visie op onder andere werkgeluk en het binden en boeien van medewerkers. 

De L&D Talks Podcast wordt gemaakt door Studytube en de presentatie ligt in handen van Kiki Becking. Bij Studytube geloven we dat het juist nú cruciaal is voor organisaties om toekomstbestendig te zijn. Daarom biedt Studytube een compleet leerplatform dat medewerkers inspireert om aan hun toekomst te werken. In de L&D Talks Podcast zullen we het dan ook vooral gaan hebben over leren en ontwikkelen en hoor jij verhalen en tips van experts op het gebied van learning and development. 

Meer Studytube? 

Twitter: http://twitter.com/studytube
Facebook: http://facebook.com/studytube
Instagram: http://instagram.com/studytube
LinkedIn: https://linkedin.com/company/studytube

Dec 14, 202133:28