Skip to main content
Spotify for Podcasters
Sunetele lui George

Sunetele lui George

By Sunetele lui George

Sunetele lui George.
Povești despre muzică.
#podcast
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
PodBean Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Stitcher Logo
Currently playing episode

Nik Bärtsch, România și groove-ul ca ritual

Sunetele lui GeorgeNov 10, 2020

00:00
01:20:34
Nik Bärtsch, România și groove-ul ca ritual

Nik Bärtsch, România și groove-ul ca ritual

Episodul cu numarul 7 din seria sunetelor mele se referă la un artist pe care îl apreciez cu neobosită uimire și mirare de ani de zile. Mă surprind forța lui creativă, stranietatea studiată, educată, sursele lui de inspirație și, nu în ultimul, rând am fost cucerit de profunda originalitate născută din educația formală și dintr-o acută și nestăvilită căutare autodidactă. Mai mult, Nik Bärtsch emană în jurul lui o energie pozitivă, o strictețe de ceas elvețian (deh, țara de origine!), și la asta, dacă mai adaugi și pedantul (nu în sens peiorativ, totuși) stil de a vorbi, îl încadrezi direct la categoria oameni rari. Îl ascult de ceva vreme și anul trecut am avut ocazia să discut puțin despre arta lui și legătura cu România – mai strânsă decât intuiam! În periplul dialogului nostru am atins subiecte cu trimitere la muzica românească și am profitat de ocazie să fac mici digresiuni în direcțiile indicate de către artist, tocmai în ideea de a explora mai mult rădăcinile, pentru ca, mai apoi, să pot privi în context construcțiile atât de neobișnuite, dar, în egală măsură, atât de antrenante și meditative. Trebuie să recunosc că, abia după ce am terminat acest episod, parcă l-am ascultat pentru prima oară pe Nik. Și pun pariu că vă voi stârni curiozitatea de a explora mai mult chiar dacă nu sunteți înflăcărați ai genului. Și cu acestea, vă las să pătrundeți în universul acestui artist fenomenal, prin intermediul cuvântului și al ritmului muzicii lui ritualice.

Nov 10, 202001:20:34
James Holden si alchimia muzicii

James Holden si alchimia muzicii

Oops, I did it again! Bine v-am regasit, sunt sanatos daca se intreba cineva, ceea ce va doresc si voua pe deplin si pe bune! Acum, ca inca lumea ma saluta cu „Hristos a inviat!”, uite ca si „Sunetele lui George” au inviat, din linistea pura a inexistentelor episoade din ultimele vreo 8 luni (inca una si puteam invoca imaculata conceptie!). Si pentru ca mi-a luat ceva timp pana mi-am adunat fortele si am decis sa suflu suflare de viata peste seria dedicata muzicii (cu adevarat) bune, am reluat direct seria dedicata artistilor intalniti la Smida Jazz Festival, de data asta edita 2019. Primul episod, ce are ca invitat un headliner al evenimentului, il are in centru pe James Holden – unul dintre cei mai originali artisti pe care mi-a fost dat sa ii cunosc. Care jongleaza - ca un Houdini al sunetelor - cu electronica, muzica traditionala, jazzul si in genere cam tot ce misca si-l intereseaza estetic. Inca o ora in care veti patrunde intr-o minte complicata si relaxata, cu poteci ce strabat multe forme de relief muzical sau inca o ora pe care nu o veti parcurge auditiv, daca nu va place sa iesiti din zona voastra de confort. Acum ca v-am provocat, va doresc pofta buna si sa ramaneti nevirusati, atat fizic cat si cognitiv! Multumiri, Smida Jazz Festival 2019, Razvan Scurtu si toti oamenii din fata si spatele scenei, care de trei ani mi-au devenit amici! Sa ne revedem cu bine!

May 05, 202059:10
Album de colecție - „Dream House” cu A-C Leonte & The Reveries

Album de colecție - „Dream House” cu A-C Leonte & The Reveries

În sfârșit, un nou episod vă lovește playerele de podcast, un artist extra-ordinar, cu talent peste măsură, pe care stau geană de multă vreme, a binevoit (a doua oară, aflați mai multe din episod) să stea la o poveste cu mine. Ana Cristina Leonte, sub numele A-C Leonte & The Reveries a lansat la începutul anului un disc – Dream House - ce a bătut la ușa departamentului „Albume de Colecție” a întreprinderii „Sunetele lui George” și i s-a deschis pe loc! I s-au făcut actele și a primit un birou cu vedere la mare... Acest episod s-a lăsat greu realizat, din varii motive, dar este gataaa și vă oferă o ocazie de a vă familiariza din mers cu câteva momente importante din cariera uneia dintre cele mai apreciate voci ale jazz-ului contemporan, care nu s-a mulțumit cu un traseu liniar, ci a continuat să exploreze noi teritorii sonore, alaturi de artiști de cel puțin aceeași talie – Tavi Scurtu, Michael Acker, Albert Tajti, Alex Arcuș. Bineînțeles, focusul albumului este cel mai recent album din seria celor de autor ale Anei. All-in-all, vă doresc audiție plăcută, take your time, turnați-vă un pahar de vin și așezați-vă comod, cu căștile alea bune pe/în urechi – vă promit o aventură sonoră relaxantă, condimentată cu muzici de mare finețe și..fidelitate!


Sep 15, 201901:09:60
Festival de colecție - Magia Smidei
Jul 07, 201901:51:07
Gemma Paintin & James Stenhouse - „Oh, Europa!” - O hartă muzicală a iubirii

Gemma Paintin & James Stenhouse - „Oh, Europa!” - O hartă muzicală a iubirii

Jun 04, 201952:14
Album de colecție - „Glide” cu Paolo Profeti
May 24, 201945:25
Album de colecție - „Unspoken” cu Sebastian Burneci și Simona Strungaru
May 22, 201942:01