Skip to main content
Spotify for Podcasters
Svenska Tennispodden

Svenska Tennispodden

By Svenska Tennisförbundet

Svenska Tennisförbundet är avsändare för Svenska Tennispodden som hade premiär våren 2019. I podden – där avsnitten kommer med oregelbundna mellanrum – går vi ibland på djupet med intressanta gäster, som kan vara såväl tennisproffset som klubbledaren, ungdomsspelaren eller eldsjälen.
Available on
Google Podcasts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Landsortsklubben: Mora TK

Svenska TennispoddenNov 28, 2023

00:00
16:16
Landsortsklubben: Mora TK

Landsortsklubben: Mora TK

Den 11 november 2023 fyllde Mora TK 100 år (grattis!). Tidigare i år, under sommaren, besökte Linus Eriksson klubben för SvTF:s räkning i vår serie om landsortsklubbarna. Mora TK har knappt hundra medlemmar och förfogar över två inomhusbanor och två utebanor på andra sidan älven. 
I programmet pratar styrelsemedlemmen och förra elitspelaren Hanna Nooni - som också jobbar på RF SISU i Dalarna - bl a om ”näringskedjan” i svensk tennis där alla klubbar, små som stora, fyller en viktig funktion för tennisen i stort.

Den här hösten sattes Tennis på Studs och Paratennisen igång - viktiga inslag menar Hanna.

Nov 28, 202316:16
Landsortsklubben: Borlänge TK

Landsortsklubben: Borlänge TK

I den sjätte delen av vår poddserie Landsortsklubben landar vi i Dalarna och Borlänge Tennisklubb som för övrigt är förre stjärnan Simon Aspelins moderklubb. Här finns banor både ute och inne. I klubbens kafeteria träffade Linus Eriksson i somras Larissa Karlsson som kom till Sverige från Kazakstan 2002 och som nu är verksamhetsansvarig i Borlänge Tennisklubb. Hon kom hit för att studera nationalekonomi och sedan 2016 jobbar hon heltid i klubben.
"Borlänge TK är en familjär klubb där alla känner alla och därför är trivseln väldigt viktig", säger hon.

Nov 20, 202318:05
Spelutveckling röd orange grön avsnitt 7
Nov 08, 202325:56
Landsortsklubben: Eksjö TF

Landsortsklubben: Eksjö TF

Turen har kommit till Eksjö Tennisförening i vår serie ”Landsortsklubben”. I programmet möter Linus Eriksson ordförande Anders Skäär och styrelsekollegan Peter Titus som kämpar för att få unga nya aktiva i klubben. För trots två inomhushallar (där man samsas med andra idrotter), två nylagda hardcourtbanor utomhus och ett välbeställt klubbkonto, så har föreningen bara runt 50 medlemmar.

"Det handlar om att få folk att förstå att det är härligt att vara med i en förening. Det kanske handlar om rädsla att man måste vara med och hjälpa till om man är medlem, men det är ingen som tvingar någon att hjälpa till", säger duon. 


Nov 07, 202327:06
Spelutveckling röd orange grön avsnitt 6

Spelutveckling röd orange grön avsnitt 6

Vi möter Daniel Wetterhall - chefstränare i Älta TK - och hör om hans tankar kring Spelutveckling röd orange grön. Hur jobbar man med de olika bollarna i hans klubb?


Nov 02, 202322:49
Spelutveckling röd orange grön avsnitt 5

Spelutveckling röd orange grön avsnitt 5

I det här avsnittet möter vi Johan Landsberg och Patrik Rosenholm i Lidingö Tennisklubb som delar med sig av sina tankar om Spelutveckling röd orange grön.

Nov 02, 202332:53
 Spelutveckling röd orange grön avsnitt 4

Spelutveckling röd orange grön avsnitt 4

I det här avsnittet möter vi Anders Francke i Järfälla Tennissällskap som delar med sig av sina tankar om Spelutveckling röd orange. Hur jobbar man med den nya röda tråden i svensk tennis i klubben?

Nov 01, 202325:29
Landsortsklubben: Lilla Edets TK

Landsortsklubben: Lilla Edets TK

Linus Eriksson återvänder till Lilla Edet (drygt fem mil norr om Göteborg) där han spelade som ung junior för att se hur klubben mår idag. På tiden när det begav sig, runt millennieskiftet, fick klubben fram flera juniorer som tillhörde toppskiktet i landet. För 12-13 år sedan var antalet aktiva cirka 30, nu är antalet uppe i runt hundra.

I avsnittet möter vi ordförande Jerry Andersson och tränaren Olivia Svensson.

Oct 30, 202327:43
Landsortsklubben: Eds TK

Landsortsklubben: Eds TK

Mysfaktorn är stor när Linus Eriksson besöker Eds Tennisklubb. Med två mil till landsgränsen har man då och då norska spelare på besök som använder banorna på den lilla orten med knappt 5 000 invånare i kommunen. I programmet möter vi Johnny Larsson som är ordförande och eldsjäl i Eds Tennisklubb. Hans stora dröm är att få till en rackethall för inomhusspel. Det skulle bli den enda i sitt slag i Dalsland. Han minns när legendaren Bragd-Birger var här och spelade men han minns också SvTF Västs besök med Peter Lindgren i spetsen och förvåningen över att så många kom till prova-på-dagen för att testa på tennis. 

Oct 18, 202334:55
Landsortsklubben: Stora Rörs TK

Landsortsklubben: Stora Rörs TK

Den här gången beger sig Linus Eriksson till Öland för att hälsa på hos sommarklubben Stora Rörs TK. Redan på 1940-talet fanns en privat grusbana en bit bort som senare försvann. På 1960-talet bestämde sig några öbor för att bilda klubben och en första bana stod färdig på nuvarande plats 1967. I många år fanns två asfaltsbanor här innan man fick hjälp av kommunen med ett omfattande dräneringsarbete 2016-2017. Nu kan man obehindrat spela på de två fina grusbanor som finns till förfogande. I programmet möter vi bland andra Örjan Jansson som bor på ön. Han är styrelseledamot och har i 20 år stått för bland annat skötseln av banorna.

Oct 11, 202324:37
Landsortsklubben: Ljungvalla TK

Landsortsklubben: Ljungvalla TK

I en ny podcastserie om landsortsklubbarna lyfter tennis.se fram klubbarna som inte får de stora rubrikerna. Linus Eriksson är ciceron och möter tennisfolket i klubbarna där kanske framtida tennisstjärnor föds men som kämpar med olika utmaningar.
Första klubben ut: Ljungvalla TK i Skåne.

Oct 03, 202318:25
Spelutveckling röd orange grön avsnitt 3

Spelutveckling röd orange grön avsnitt 3

Den 23 augusti var det dags för årets tredje tränarträff i Salkhallen i Spelutveckling röd, orange, grön. Två "världsnyheter" presenterades och nu är det skarpt läge bland de deltagande klubbarna.

Aug 30, 202338:18
Spelutveckling röd orange grön avsnitt 2

Spelutveckling röd orange grön avsnitt 2

På torsdagen var det dags för en ny tränarträff i Salkhallen - den andra av årets fem träffar - i Spelutveckling röd, orange, grön. Nu avhandlades de två andra delarna ”Matchspel och Spela ifrån”. Vår gästpoddare har träffat en rad tränare för att ta projektet på djupet.

May 26, 202338:34
Spelutveckling röd orange grön

Spelutveckling röd orange grön

I en poddserie om Spelutveckling röd orange grön (tidigare kallat More Tennis Checkpoints) pratar Linus Eriksson med olika ledare i Tennissverige om det som kommer bli en röd tråd när det gäller tennisutbildningen av unga. Här är första avsnittet som gjordes i samband med den stora träffen i Salkhallen med hundra deltagare från Stockholm men även andra regioner.

May 22, 202350:09
Svenska Tennispodden med Lea Nilsson

Svenska Tennispodden med Lea Nilsson

Ett år ung i åldersklassen kammade Lea Nilsson, Salk, hem både singel- och dubbeltiteln i 16-årsklassen i Helenius Salk Open. I podden tar Lea oss tillbaka till tiden som treåring när hon stod på en bana i Salkhallen för första gången.
Hur fungerar det att kombinera tennissatsningen med skolan? Hur tacklar hon nervositet under match? I avsnittet delar hon med sig av sina tips för att behålla fokus.

Jan 11, 202311:17
Svenska Tennispodden med William Rejchtman Vinciguerra

Svenska Tennispodden med William Rejchtman Vinciguerra

Två år gammal stod William Rejchtman Vinciguerra på en tennisbana med mjukboll för första gången. Både pappa Robert morbror Andreas hade spelat tennis, så tennis skulle det bli även för William. I Svenska Tennispodden berättar William om sitt 15 år långa tennisliv så här långt, hur det är att bo nästan halva året på hotell och hur det är att spendera all sin tid med sin pappa som också är tränare och som är med på varje träning och tävling. "Vi har våra duster ibland, men det är lugnt. Det är speciellt", säger William.
William har ett lyckat år bakom sig med fem singeltitlar i Tennis Europe, två ITF-titlar i singel och en i dubbel och så blev han tvåa i Masters för juniorer i Monte Carlo. I avsnittet förklarar han anledningen till framgångarna.

Jan 09, 202317:57
Elitseriepodden med Linus Eriksson - summering av elitserien

Elitseriepodden med Linus Eriksson - summering av elitserien

Det är dags att summera Elitserien powered by MATCHi 2022. Linus Eriksson och Todd Åkesson tar oss igenom gruppspelet och slutspelet. I programmet ringer de upp Filip Prpic, spelande ledare i guldgänget Solna TK och delar också ut en rad "utmärkelser" till spelare och lag. 

Dec 20, 202259:48
Elitseriepodden med Linus Eriksson - gäst Tomas Biernacki

Elitseriepodden med Linus Eriksson - gäst Tomas Biernacki

Tomas Biernacki är elitansvarig i dansk klubbtennis och har vunnit Elitserien med Fair Play TK när de vann både för herrar och damer. Nu gästar han podden och delar med sig av sina erfarenheter från slutspelstennis och sina tankar om årets serie. 

Dec 16, 202225:30
Elitseriepodden med Linus Eriksson - gäst Lisa Skeppstedt

Elitseriepodden med Linus Eriksson - gäst Lisa Skeppstedt

Journalisten Lisa Skeppstedt, som bevakar tennis för Helsingborgs Dagblads räkning, är gäst i Elitseriepodden med Linus Eriksson.
Hör hennes analys av Elitserien powered by MATCHi där damernas grundserie är färdigspelad. Vilket lag tror hon på i slutspelet? 

Dec 15, 202226:36
Elitseriepodden med Linus Eriksson - gäst Eric Johansson

Elitseriepodden med Linus Eriksson - gäst Eric Johansson

Örebro TK tog steget upp i elitserien och i det här avsnittet gästar klubbchefen i ÖTK, Eric Johansson, programmet. I slutet får vi också det senaste i den pågående i elitserien. 

Dec 13, 202218:59
Elitseriepodden med Linus Eriksson - gäst Cornelia Lister

Elitseriepodden med Linus Eriksson - gäst Cornelia Lister

Ett par omgångar in i damernas elitserie 2022 pratar Linus Eriksson med Cornelia Lister som delar med sig av sina erfarenheter från elva år i Fair Play TK. De kommer bland annat in på måndagskvällens intressanta möte mellan Upsala TK och Fair Play TK som båda inlett årets seriespel med två raka vinster. Ett annat intressant möte är Salk mot Enskede LTK. Hur stor chans tror Cornelia att det är att Salk kommer till spel med Rebecca Peterson och Mirjam Björklund någon match?

Dec 12, 202216:20
Elitseriepodden med Linus Eriksson - gäst Todd Åkesson

Elitseriepodden med Linus Eriksson - gäst Todd Åkesson

Före, under och efter nya elitserien powered by MATCHi pratar Linus Eriksson med olika gäster före, under och efter säsongen. Första gästen ut är Todd Åkesson, Näsbyparks TK som är med och snackar upp inför seriestarten. 

Dec 05, 202201:10:20
Svenska Tennispodden med Växjö TS

Svenska Tennispodden med Växjö TS

Växjö TS fick ta emot Mackes Trofé ”för framgångsrikt ungdomsarbete” vid Svenska Tennisförbundets årsmöte 2022. Vad ligger bakom framgångarna? Svenska Tennispodden hälsade på hos den klassiska tennisklubben. 

Apr 25, 202226:46
Svenska Tennispodden med Pontus Bergevi

Svenska Tennispodden med Pontus Bergevi

I Svenska Tennispodden har det blivit dags att bekanta sig mer med Pontus Bergevi som har lång erfarenhet av tennistränaryrket.
Just nu är han chefstränare i Djursholms TK där han drivit igenom en modell - More Tennis Checkpoints - som genom Svenska Tennisförbundet nu kommer planteras i klubbar runt om i Tennissverige.

Mar 29, 202217:40
Svenska Tennispodden med Alexander Fager

Svenska Tennispodden med Alexander Fager

Lerums TK:s chefstränare Alexander Fager är årets första gäst 2022 där snacket kommer handla en hel del om Multi Skillz då han är en av flera nyutbildade instruktörer.  
"Det finns mycket man kan säga om Multi Skillz Tennis som ett första bra steg inom tennisen. Du övar upp hela kroppen utöver det tennismässiga och du får bland annat öva både med vänstern och högern", säger han
I programmet berättar "Alex" vad som gäller i Lerums TK, vad som genomsyrar klubben och vilka ”regler” som gäller. Han förklarar också klubbens filosofi när det kommer till tävlandet. 

Jan 26, 202230:30
Svenska Tennispodden med framtidslöftena på JSM

Svenska Tennispodden med framtidslöftena på JSM

Svenska Tennispodden landar mitt under JSM i Göteborg där vi möter Nellie Taraba Wallberg, GLTK och Ludvig Hede, Särö LTK. "JSM är en rolig vecka! Man träffar många kompisar och det blir många roliga matcher", konstaterar Ludvig.  "Jag blir taggad av att spela på hemmaplan och ha folk som tittar.  JSM betyder mycket", säger Nellie.  I programmet pratar de toppseedade spelarna (Ludvig är första- och Nellie andraseedad på SM) om sin träningsvardag och om drömmar. Möt också spelarnas tränare Mats Willenhag och Robin Fahgén.

Nov 02, 202115:52
Svenska Tennispodden med Magnus Norman

Svenska Tennispodden med Magnus Norman

Magnus Norman är en av våra allra största och mest meriterade tennisspelare genom tiderna. I Svenska Tennispodden ger vår förre världstvåa 20 års perspektiv på de stora ögonblicken, som till exempel de två titlarna i Båstad, finalen i Franska Öppna och Davis Cup-titeln 1998. Magnus är sportchef för Nordea Open (Swedish Open) och ger oss en inblick i sitt arbete och kommer in på några av spelarna. Han ger oss anekdoterna som att han valde mellan bandyn och tennis. Han pratar om tennistränarens roll, vilka han själv haft stor nytta av och om de spelare han själv coachat; Thomas Johansson, Robin Söderling och Stan Wawrinka.
Sofia Arvidsson och Christer Hult gästspelar under programmet med snack inför sommarens Båstadveckor.

May 13, 202134:25
Svenska Tennispodden med Cornelia Lister

Svenska Tennispodden med Cornelia Lister

Vi passar på att ta ett snack med sverigeettan i dubbel - 26-åriga Cornelia Lister - innan det bär ut på nya äventyr. I det 25:e avsnittet av Svenska Tennispodden pratar Cornelia bl a om kemin med en dubbelpartner, känslor på banan, vad Fed Cup betyder för henne, höjdpunkterna i karriären och vilka mål som hägrar.  Hon konstaterar också att hon landat i att bara spela dubbel resten av karriären.  Vilket är hennes bästa tips till dagens juniorer - och vilken stretchövning utmanar hon alla (som tittar på podden) på?

Apr 09, 202124:26
Svenska Tennispodden med Thomas Johansson

Svenska Tennispodden med Thomas Johansson

Thomas Johansson är vår senaste svenske segrare i singel i Australian Open. Det tog 14 år efter Mats Wilanders seger 1988 till Thomas Johansson fick lyfta bucklan i Melbourne 2002. I det här poddavsnittet - som gästas även av Eurosports kommentator Maria Strandlund Tomsvik - pratar Thomas om det fantastiska ögonblicket och om det speciella mötet med kompisen Jonas Björkman i kvartsfinalen i samma tävling. "Australian Open var den överlägset häftigaste Grand Slam-turneringen. Jag satt i omklädningsrummet och hörde fansen sjunga. Man kunde följa sången så kom man till rätt bana...".

Feb 09, 202139:48
Svenska Tennispodden med Linda Lindorff

Svenska Tennispodden med Linda Lindorff

I Svenska Tennispodden pratar TV-programledaren Linda Lindorff om hur det är att vara mamma i en familj där det mesta kretsar om tennis varje dag. ”Jag började med tennis för cirka tre år sedan tack vare barnen. Jag älskar nog tennis lika mycket som de gör. I programmet ställs hon mot väggen och utsätts för några snabbfrågor om tennis. Hur klarar hon testet?

Feb 02, 202137:46
Svenska Tennispodden Julspecial

Svenska Tennispodden Julspecial

Säsongens  sista avsnitt av Svenska Tennispodden blir en julspecial om ett märkligt tennisår där Torbjörn Dencker möter våra kaptener på dam- och herrsidan: Mattias Arvidsson och Robin Söderling.
Vi summerar tennisåret, tittar tillbaka på de Fed Cup- och Davis Cup-matcher som faktiskt spelades och diskuterar de svenska tävlingarna med Sommar- och Vintertouren och elitserien. Finns det någon spelare som kan dra nytta av det här året? Hur påverkas världstoppen? Frågorna är många och svaren intressanta!

Dec 22, 202029:16
Svenska Tennispodden med Jonathan Mridha

Svenska Tennispodden med Jonathan Mridha

Nybakade SM-guldmedaljören Jonathan Mridha är gäst i Svenska Tennispodden där han berättar om senaste succén då han och hans lag Solna TK vann SM-guldet efter finalseger mot Fair Play TK.  I programmet pratar 25-åringen om karriären så här långt och vad han ser framför sig. Han delar med sig av sin klubbresa och vad som är viktigt för en ung tennisspelare. I slutet får vi också möta hans pälsklädda vänner.

Dec 16, 202033:59
Svenska Tennispodden med Fanny Norin

Svenska Tennispodden med Fanny Norin

I lördags var Fanny Norin med och vann Enskede LTK:s första historiska SM-guld. Nu gästar hon Svenska Tennispodden och får, i dubbel bemärkelse, på distans se tillbaka på succén. 19-åringen startade sin tenniskarriär i Trollbäckens TK. I programmet tar hon oss med på resan som fortsatte mellan några stockholmsklubbar och där hon nämner flera av tränarna på vägen. Hon skulle egentligen rest till Florida för college den här hösten, men istället har det blivit Vintertouren och elitseriespel. Hör vad hon säger om konkurrensen bland de svenska spelarna - och varför Rafael Nadal är hennes stora inspirationskälla.

Dec 08, 202016:47
Svenska Tennispodden om Tennis på Gatan

Svenska Tennispodden om Tennis på Gatan

Svenska Tennisförbundets samhällsprojekt Tennis på Gatan - som finansieras med medel från Svenska Spels ”Framåtfonden” - har varit igång i fyra år. Först ut var Stockholm, Göteborg och Malmö och idag finns Tennis på Gatan på ett dussin orter runt om i landet.
Anna Oehme har varit den drivande kraften i Malmö med Fair Play TK i ryggen. Nu står hon och barnen på egna ben och har precis bildat en egen tennisklubb.  
Efter att ha testat i två olika områden i Malmö landade man till slut i stadsdelen Sofielund - ett område med i stort sett bara en skola och lägenheter. "Här finns inga lekplatser eller något för barnen. Vi gör verkligen skillnad där", konstaterar hon.
Hör om en spännande resa i Svenska Tennispodden.

Nov 19, 202021:46
Svenska Tennispodden med Edith Rocha De Nordin

Svenska Tennispodden med Edith Rocha De Nordin

Svenska Tennispodden gjorde ett besök under sista dagen på Veteran-SM i Båstad. SALK-spelaren Edith Rocha De Nordin hade precis slagit in matchbollen mot klubbkompisen Maria Låftman. Under mästerskapen fick Edith ta emot Kenneth Johanssons hederspris - något hon värdera högre än alla tidigare vunna medaljer tillsammans.
"Jag har aldrig fått ett så fint pris, det betyder att jag har gjort något mer än bara spelet på tennisbanan. Jag känner mig väldigt hedrad", säger hon.
I podden pratar hon passionerat om tennisen som hjälpt henne genom livet. Hon berättar också om det stora projektet som hon startat direkt efter att hon gick i pension. Det handlar om att ge barn mellan åtta och tolv år möjlighet att börja spela tennis i hemlandet Bolivia. 

Aug 07, 202026:35
Svenska Tennispodden med Anders Järryd

Svenska Tennispodden med Anders Järryd

Ödmjuk och artig men på sin tid lite vresig och arg på banan. Hur ser han själv på det idag och hur hanterade han de egenskaperna?
Och hur ser tennislegendaren Anders Järryds liv ut i dag? Frågorna är många till en av svensk tennis bästa spelare genom tiderna. 

En del kanske har glömt att dubbelspecialisten firade stora triumfer även som singelspelare. Anders vann åtta singeltitlar och var i 16 finaler på ATP-touren.
– Jag ska inte sticka under stol med att det varit oerhört roligt om jag hade vunnit en Grand Slam i singel.

1985 var han rankad femma i världen i singel och var världsetta i dubbel. Det blev åtta Grand Slam-titlar och totalt 59 titlar på ATP-touren. Många av titlarna kom tillsammans med Stefan Edberg.
– Stefan var ju bäst i världen. Han var etta eller tvåa hela tiden, så det var ju enkelt att spela med honom. Han hade ju en fantastisk serve. Själv hade jag ett otroligt självförtroende i dubbel. Jag trodde ju varje gång när jag gick ut på banan att jag skulle vinna.

I programmet går Anders igenom fler av sina dubbelpartners genom åren. 

Jun 29, 202045:04
Svenska Tennispodden med Percy Rosberg

Svenska Tennispodden med Percy Rosberg

Något symboliskt landar Svenska Tennispodden i Björn Borg-rummet i SALK-hallen.
”Percy är en av de största tennistränarna vi har. Jag har stor respekt för hans öga och karriär som tränare”, säger Maria Strandlund Tomsvik.
Det tar inte lång tid in i programmet innan huvudgästen Percy Rosberg kommer in på sitt hjärtebarn: Volleyspelet.
”Där hade jag lite problem när jag skulle instruera Björn. Jag förklarade att om vi ska komma vidare med tenniskarriären och utveckla spelet så bör vi nöta volley”.
Percys syftar naturligtvis på Björn Borg som Percy tog under sina vingar i unga år.
Andra spelare Percy drillat är Stefan Edberg och Magnus Norman.

Apr 03, 202038:56
Svenska Tennispodden med Thomas Enqvist

Svenska Tennispodden med Thomas Enqvist

Thomas Enqvist är trots sin relativt unga ålder redan en tennislegendar, eller vad sägs om följande tennis-cv: Fd världsfyra, 19 ATP-titlar i singel (varav tre i Stockholm open) och en i dubbel, final i Australian Open, kvartsfinal i Wimbledon, tre titlar i Masters Series, OS 1996 och 2004, många matcher som spelare i Davis Cup och dessutom DC-kapten och assisterande. coach till Björn Borg i Laver Cup.  I Svenska Tennispodden pratar Thomas Enqvist om hur det startade och slutade som spelare på världsnivå. Däremellan pratar vi om alla uppdrag han har och har haft och om det kommande som turneringsdirektör för Stockholm Open. Vem är egentligen Sveriges fjärde bästa spelare genom tiderna? Vi ger oss på frågan i Svenska Tennispodden.

Mar 17, 202042:30
Svenska Tennispodden med Peter Hjort

Svenska Tennispodden med Peter Hjort

Tennisprofilen Peter Hjort är sedan många år klubbchef i en av landets största klubbar, Lidingö TK. I programmet med Maria Strandlund Tomsvik och Torbjörn Dencker diskuteras hur man skapar bra mötesplatser, hur man synliggör alla medlemmar, tränarens situation, tennis kontra padel, Davis Cup - och jakten på den optimala hamburgaren...

Mar 01, 202040:02
Svenska Tennispodden med Robin Söderling

Svenska Tennispodden med Robin Söderling

Nye Davis Cup-kaptenen Robin Söderling är gäst i Svenska Tennispodden. Tillsammans med Torbjörn Dencker och Maria Strandlund Tomsvik gör vi en resa genom karriären som började i Tibro och kommer in på heta Davis Cup-möten med Maradona på läktaren i Argentina. Vi pratar ledarskap, mental träning och kommer in på det stundande Davis Cup-mötet med Chile och hur Robin resonerar kring det svenska laget. Inte missa!!

Jan 17, 202039:22
Svenska Tennispodden med Karin Frick

Svenska Tennispodden med Karin Frick

Karin Frick dyker upp i Svenska Tennispodden. Hon började spela tennis tidigt i Tabergsdalen och har även spelat i Jönköpings TK och hamnade senare på college innan hon tvingades sluta på grund av skada. Karriären tog en helt annan vändning och i dag är hon en tv-profil som även ofta dyker upp som konferencier i tennissammanhang. I det här avsnittet berättar hon bl a om sin unga tenniskarriär, hur det är att vara i rampljuset och verka i en från början mansdominerad värld.

Nov 13, 201929:35
Svenska Tennispodden med Fredrik Johansson

Svenska Tennispodden med Fredrik Johansson

Fredrik Johansson lever svensk tennis. Han är tennisforskaren, tennisföräldern och tenniskonsumenten. I Svenska Tennispodden med Torbjörn Dencker och återkommande gästen Maria Strandlund berättar Fredrik bland annat om världskongressen i tennismedicin som han är med och arrangerar. Han avslöjar också en del av innehållet i den stora Smash-studien. 

Oct 15, 201928:48
Svenska Tennispodden med Jonas Björkman

Svenska Tennispodden med Jonas Björkman

Jonas Björkman tillhör svensk tennis stora spelare genom tiderna. I den timmeslånga podden pendlar ämnena från när han var ung smålänning till dagens mångsysslande stockholmare. Ett par aktuella saker i den förre världsfyrans liv just nu är att han ska engagera sig i Mirjam Björklunds karriär och att han snart kan väljas in i internationella Hall of Fame. Maria Strandlund är återkommande gäst och Torbjörn Dencker som vanligt programledare. 

Aug 27, 201901:00:21
Svenska Tennispodden med Calle Söderlund

Svenska Tennispodden med Calle Söderlund

Calle Söderlund är hemma över sommaren efter en framgångsrik collegesäsong i USA. I programmet pratar Calle om livet på University of Virgina men också hur han ser på det kommande kvalspelet inför Swedish Open. I podden tar vi också ett snack med tidigare världstian Catarina Lindqvist som är på blixtvisit i Båstad. Hon är numera tränare på ett college i USA.

Jul 12, 201914:40
Svenska Tennispodden med Caijsa Hennemann

Svenska Tennispodden med Caijsa Hennemann

Caijsa Hennemann är Sveriges högst rankade junior på tjejsidan och fick i juli spela Swedish Open i Båstad. I programmet ser vi hur det såg ut och pratar bland annat om WTA-debuten, men går också tillbaka till tiden när hon började spela och hur hon ser på övergången till seniorspel. 

Jul 11, 201919:41
Norr och Syd i Svenska Tennispodden

Norr och Syd i Svenska Tennispodden

Tennisregionerna Syd och Norr har lite olika förutsättningar, inte minst geografiskt. I sista specialavsnittet från Sverigefinalen i #Nextgen möter vi Johan Sjögren, SvTF Syd och Bertil Sundman, SvTF Norr om vad som är på gång och vilka bra klubbexempel de vill lyfta fram. Vi möter också några av spelarna i årets #Nextgen.

Jun 27, 201917:49
Nextgen Poddspecial: Helena Thornadsson och Mirza Beciragic
Jun 26, 201919:07
Svenska Tennispodden #Nextgen-special: Jonas Tydén och Peter Lindgren

Svenska Tennispodden #Nextgen-special: Jonas Tydén och Peter Lindgren

Peter Lindgren, ansvarig i SvTF Väst och Jonas Tydén, Smedslättens TK och SvTF Stockholm, pratar om olika projekt som både ökar tävlandet och som knyter samman klubbarna i respektive områden. Vi pratar så klart om den pågående Sverigefinalen i Elite Hotels Next Generation och träffar också fyra spelare från Stockholm och Väst. 

Jun 25, 201917:48
Svenska Tennispodden #Nextgen-special: Åsa Svensson

Svenska Tennispodden #Nextgen-special: Åsa Svensson

Under Elite Hotels Next Generation passar vi på att ta ett snack med de olika ansvariga på våra sju regioner runt om i landet. Först ut är Åsa Svensson, relativt ny verksamhetsansvarig på SvTF Mitt. Det blir ett intressant samtal där vi också får träffa två av spelarna som råkar vara bröder. De har också en lillasyster som är med i Sverigefinalen.

Jun 24, 201913:05
Svenska Tennispodden med Mattias Arvidsson

Svenska Tennispodden med Mattias Arvidsson

I tredje avsnittet av Svenska Tennispodden pratar vi bland annat om betydelsen av internationella tävlingar i Sverige med gästen Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson, men kommer också in på sidospår, som danska jättetalangen Clara Tausen. 

Jun 05, 201927:20