
לו הייתי ראש העיר, מאת טל מגרה
By Tal Megera
בתוכנית נלמד את השלטון המקומי בעזרת בעלי התפקידים המובילים בישראל. הדוברים הם אנשי מפתח שעובדים בשלטון המקומי או משפיעים עליו, כמו עובדי ממשלה, מגזר שלישי, פוליטיקאים ועוד. במהלך הפודקאסט נלמד על כל תחום ועל הזוויות השונות שלו. בנוסף, ננסה להבין "מה האידיאל" אם יש כזה בטיפול בכל תחום ולאן כל רשות יכולה וצריכה לשאוף.

לו הייתי ראש העיר, מאת טל מגרהMar 30, 2023

פרק 35 - כלכלה מוניציפלית ומקומית
בפרק הנוכחי שוחחתי עם יוגב שרביט, מומחה ויועץ כלכלי לרשויות מקומיות ומנהל המחלקה הכלכלית בבילד אסטרטגיה אורבנית ויתרה מכך, גם בעל הבלוג המעולה: המדד המוניצפלי.
שוחחנו על כלכלה מוניצפלית וכלכלה מקומית (זה לא אותו דבר!), על איך מנתחים התכנות כלכלית של שכונה ושל עיר ועל איך הכל בסוף מתחבר. הייתה שיחה מרתקת וחשובה לכל אדם שעובד בעולם זה.
תבלו!

פרק 34 - שלטון החוק, שקיפות ושחיתות
בפרק הנוכחי שוחחתי עם עו"ד גילי גוטירט, מנהלת המחלקה המוניציפלית בתנועה לאיכות השלטון ב3 וחצי השנים האחרונות. דיברנו על שיטת הפעולה ברשויות המקומיות, על משרד הפנים כרגולטור, על תפקוד חברי המועצה והממשקים עם ראש העיר ואף הבאנו מספר דוגמאות ואתגרים שנבחרי ציבור עומדים בפניהם. בנוסף, דיברנו על ההכשרה האיכותית שהם מציעים לחברי מועצה ועל נושאים מעניינים נוספים.
תבלו!

פרק 33 - ספורט
בפרק הנוכחי שוחחתי עם ירון לוי, סגן ראש העיר בת ים ומחזיק תיק הספורט, צעירים והחופים. שוחחנו על ספורט בבת ים ובכלל, למה זה חשוב, אילו פעולות ניתן לעשות כדי לקדם את התחום ואילו פעילויות (מרשימות יש לומר) הם קידמו בבת ים. בנוסף, דיברנו על פוליטיקה מקומית ועל הבחירות הקרובות.
היה מרתק!
תבלו!

פרק 31 - צרכים מיוחדים
בפרק הנוכחי שוחחתי עם ד"ר שולה מנחם, מנכ"לית עיריית כרמיאל. שולה הינה עובדת סוציאלית בהכשרתה ועד לאחרונה ניהלה את המנהל לשירותים חברתיים של עיריית כרמיאל במשך כ-25 שנה והיא אף עמדה בראש ארגון מנהלי הרווחה ברשויות המקומיות במשך עשור. ממרץ 2019 היא מכהנת כאמור כמנכ"לית הרשות.
שוחחנו על תחום הצרכים המיוחדים בכרמיאל ובכלל בישראל. על האתגרים, הדילמות והתוכניות שיצאו לפועל בעיר. בנוסף, שוחחנו למה זה כל כך חשוב לילדים, למשפחות וכמובן לכלל הקהילה.
תבלו!

פרק 30- פרק מיוחד שבו המרואיין הוא אני, על מועצת העיר ועל הפוליטיקה המקומית
למה התמודדתי למועצת העיר? האם הצלחתי או נכשלתי? מהם המחירים שאני משלם ומהם הרווחים? וגם, מהן התוכניות שלי למערכת הבחירות הקרובה?
לפני כחודש, בן מורג התותח סיפר לו שהוא מקשיב לתוכנית והוא נהנה ממנה, אך הוא מרגיש שהוא לא שומע אותי מספיק ויש דברים שהוא רוצה לדעת. לאחר מחשבה קצרה, הצעתי לו להכין את כל השאלות שמעניינות אותו, לבוא ולראיין אותי בתוכנית שלי. אז הייתה לנו שיחה מעניינת מאוד על פוליטיקה מקומית, על בחירות, על תפקיד חבר המועצה באופוזיציה ובקואליציה.
מי שלא מכיר וכדאי להכיר, בן הוא יזם חברתי, מומחה קהילות, אורבניסט, פעיל מקומי ואקטיביסט ובפרק הזה אני בעיקר דיברתי. אני לא יודע אם זה טוב או פחות, אתם תשפטו.
תבלו!

פרק 29 - חינוך בלתי פורמלי ותנועות נוער
בפרק הנוכחי שוחחנו עם נדב אלישיב, פעיל חברתי וברוב חייו הבוגרים הוא בעיקר עוסק בתנועות נוער ובקידום נושאים חינוכיים ותשתיות לחינוך הבלתי פורמלי. כיום, נדב מכהן כיו"ר ועדת רשויות מקומיות במועצת תנועות הנוער. בנוסף, נדב משמש כרכז נכסים וקשרי רשויות הנוער העובד והלומד. שוחחנו על החשיבות של תנועות הנוער לרשויות מקומיות, מהן הפעולות שבעזרתן ניתן להרים ולקדם את התחום ואפילו דיברנו על הקמת תשתיות למבנים מתאימים ברשויות לטובת התנועות.
ברמה אישית, זהו נושא שקרוב מאוד לליבי ובעיניי אחד החשובים ברשויות מקומיות ובכלל.
תבלו!

פרק 28 - עסקים ברשויות מקומיות
בפרק הנוכחי שוחחנו עם אביה דרי, שכיום מובילה את תחום הפיתוח הכלכלי מוניציפאלי בחברת כוורת יועצים ועד לאחרונה היא ניהלה את מחלקת העסקים בעיריית אור יהודה שאותה גם הקימה. בנוסף, אביה הנחתה קורסים וימי עיון למקדמי עסקים ברשויות שונות מטעם משרד הפנים ומשרד הכלכלה. במסגרת תפקידה הובילה תהליכים של בניית סטנדרט שירות מוניציפאלי לבעלי עסקים, סל שירותים ומוצרים והטמעת תפישה פרואקטיבית כלפי עסקים ויזמים במטרה להשפיע על הכלכלה העירונית והאזורית.
שוחחנו על מהן הסיבות לכך שהתחום הפך לסקסי בשנים האחרונות, למה עיריות צריכות להשקיע בעסקים ומה המשמעות של זה לעסקים עצמם וגם לתושבים. היה מעניין מאוד!
תבלו

פרק 27 - חירום ברשויות מקומיות
בפרק הנוכחי שוחחתי עם תומר ויינברג. תומר הינו אלוף משנה במילואים והוא מפקד נפת נגב בפיקוד העורף. הנפה שהיא מקבילה לחטיבה אמונה על 3 גדודים ובעיקר על יותר מ20 רשויות בכל מרחב הנגב. בנוסף, תומר מנהל חברה שעוסקת במוכנות לחירום ובהכנת המרחב האזרחי שבתוכו נמצאים משרד ממשלה וחברות פרטיות וציבוריות. שוחחנו על הכנה לחירום בשגרה ועל הפעילות בשעת החירום, על הממשקים המרתקים וכיצד עירייה צריכה להתכונן.
פרק חובה ורלוונטי לכל עובד עירייה ונבחר ציבור.

פרק 26-איכות הסביבה וחקלאות
לו הייתי ראש העיר"- פרק 26: איכות הסביבה וחקלאות
===================
בפרק הנוכחי שוחחתי עם דודי אלון, סגן ראש המועצה במועצה האזורית אשכול. דודי, הוא מחזיק תיק איכות הסביבה. שוחחנו על הייחודיות של המועצה, על מצב איכות הסביבה כיום ועל העתיד המדאיג מצד אחד והאופטימי מצד שני. בנוסף, דיברנו על פיתוחים מעניינים שעתידים להשפיע באופן משמעותי על התחום וכמובן שגלשנו גם לנושא החקלאות וחקלאות מתקדמת.
תבלו!

פרק 25 - חוסן קהילתי בשעת חירום
בפרק הנוכחי שוחחתי באולפן עם חברתי הטובה יהלומה זכות. יהלומה, היא אשת קבע לשעבר אך היום פעילה חברתית וקהילתית משמעותית באופקים ובכלל. תכננו לדבר על חוסן בחירום אבל מהר מאוד הגענו לשיחה מרתקת על הסיפור האישי שלה, על החשיבות של בניית קהילה וחוסן בשגרה שמובילה לפעילות מרשימה בחירום. בנוסף, דיברנו גם על ניהול מתנדבים ועוד. האזנה חובה!

פרק 24 - מודל החינוך ההוליסטי של רשת אורט
בפרק הפעם שוחחנו עם שני גורמים מאוד מעניינים על מודל החינוך ההוליסטי של רשת אורט שמקדם מענה חינוכי שלם שקודם כל רואה את ה Well being של הילד.
שוחחנו עם יואב קוסן, מנהל המודל החינוכי של הרשת, מנהל תיכון בעברו וכיום דם דוקטורנט לחינוך ויועץ לפיתוח ארגוני-חינוכי.
לאחר שהסתכלנו על המקרו בחנו את המודל ברמת עיר יחד עם מירב אלבז, מנהלת התיכון העל יסודי אורט אמירים בית שאן.
דיברנו כיצד המודל בא לידי ביטוי וכיצד העיר כולה משתמשת במודל בבתי ספר נוספים וכתפיסת עולם.
היה מרתק!

פרק 23 - הדת במרחב הציבורי והמוניצפלי
"לו הייתי ראש העיר"- פרק 23: הדת במרחב הציבורי והמוניצפלי
===================
בפרק הפעם שוחחנו עם שני גרינברג, סגנית ראש המועצה המקומית חריש. שני עומדת בראש הרשימה הליברלית בעיר המונה 3 חברי מועצה מתוך 9. בנוסף, שני היא אחת ממייסדות עמותת חריש חופשית, שמקדמת פעילות תרבותית וקהילתית לתושבי חריש בשבתות. שוחחנו על האתגרים המורכבים של חריש בכלל ובנושא דת בפרט. איך זה לעבוד עם ראש עיר חסידי ואיך הם הגיעו להסכמות משמעותיות בעיר. בנוסף, שוחחנו על המשמעות של דת במרחב הציבורי, על מועצות דתיות ועל רבני עיר. היה מרתק.
תבלו!

פרק 22 - התחדשות עירונית במדינת ישראל
"לו הייתי ראש העיר"- פרק 22: התחדשות עירונית במדינת ישראל
===================
בפרק הפעם שוחחנו עם חגי טולדנו, מנהל אגף קשרי קהילה ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית מאז 2018. בעבר שימש חגי כמנהל תחום בכיר מדיניות וכלכלה באגף ההתחדשות העירונית במשרד הבינוי והשיכון וכיועץ למנכ"ל המשרד.
שוחחנו על הנושא הסבוך של התחדשות עירונית, מהן ההזדמנויות והתאגרים שלה ועל העתיד של התחדשות עירונית בפריפריה בפרט ובמדינת ישראל בכלל. ניסינו גם להבין יחד מה התפקיד של הרשויות המקומיות בתחום הכל כך חשוב הזה.
חגי חי ונושם את התחום המון שנים וכולי תקווה שיהיו לנו כמה שיותר שליחי ציבור כמוהו.
תבלו!

פרק 21 - יחסי מגדר ברשויות מקומיות ובכלל
בפרק הפעם שוחחנו עם פרופסור פני יובל, ראש המחלקה לניהול ומדיניות ציבורית בפקולטה לניהול אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. לשעבר ראש התוכנית להכשרת צוערים לשלטון המקומי. מחקריה עוסקים בפיתוח של אסטרטגיות ניהול ומכשירי מדיניות למגזר הציבורי בכלל תוך התמחות בזירה המוניציפלית.
בפרק שוחחנו על השלטון המקומי בארץ ובעולם ושמנו דגש מיוחד על נושא המגדר וכיצד ניתן להשפיע עליו במערכות השונות. היה מרתק ומאיר עיניים.
תבלו!

פרק 20- אסטרטגיה ברשויות מקומיות
בפרק הפעם נשוחח עם אבנר סעדון, מנהל האגף למדיניות ותכנון אסטרטגי בעיריית ירושלים ב-5 השנים האחרונות. בעברו עבד במשרד ראש הממשלה בתפקידים שונים. שוחחנו על מהי אסטרטגיה ולמה צריך אותה, על עבודה עם נתונים ועל בקרה ובעיקר על כך שהאסטרטגיה היא הבסיס להכל...
תבלו!

פרק 19- תקציב העירייה
בפרק הפעם נשוחח עם אייל ניזרי, מנכ"ל המועצה המקומית מעלה אפרים ובעברו מנכ"ל מועצה אזורית אל קאסום וסגן גזבר במעלה אדומים. שוחחנו על תקציב העירייה, איך הוא בנוי, כיצד מתייעלים, כיצד ניתן להגדיל את ההכנסות, מהן הסכנות בעבודה על תקציב ואיך בגדול הופכים את הרשויות שלנו לטובות יותר.
תבלו!

פרק 18- והפעם צעירים
בפרק הפעם נשוחח עם איציק לב, מנכ"ל רשת מרכזי הצעירים המהווה ארגון גג למנהלי מרכזי הצעירים ופועלת לקידום מדיניות, אסטרטגיה ושיתופי פעולה. שוחחנו על מרכזי צעירים ותפקידם, מה ההגדרה לצעיר וכיצד הרשות המקומית צריכה להתייחס אליהם ועל נושאים מעניינים רבים נוספים. איציק לב הינו גם חבר מועצה לשעבר ומכיר היטב את השלטון המקומי.
תבלו!

פרק 17 - תרבות! מה התפקיד של הרשות המקומית
בפרק הפעם נשוחח עם אורן עמית, מנהל מחלקת התרבות בעיריית ערד לשעבר ופעיל תקשורתי וחברתי בתחום התרבות בבאר שבע לשעבר. כיום מנהל את התחום הקהילה במחוז דרום של רט"ג. ניהלנו שיחה מאוד מעניינת על מהי תרבות ומהי תרבות של עיר. האם התפקיד של מחלקת תרבות הוא רק לחם ושעשועים או לייצר שפה תרבותית זהותית ייחודית.
מה דעתכם?
תבלו!

פרק 16: אשכולות אזוריים, למה הם קמו והאם יש להם משימה גדולה יותר
בפרק הפעם נשוחח עם אורי פינטו, מנכ"ל אשכול נגב מערבי. אשכול נגב מערבי מאגד עיריות, מועצות אזוריות, ערבים, חילונים, חרדיים ובעצם כל מגזר בחברה הישראלית.
בשנים האחרונות קמו בישראל 11 אשכולות אזוריים שמאגדות עשרות רשויות מקומיות בתחומים שונים. ביררתי מהו אשכול, מהן המטרות שלו, האם זה עובד ובעיקר מה העתיד של האשכולות בישראל והאם הם יהפכו לרובד שלטוני נוסף. אשכול נגב מערבי מאגד עיריות, מועצות אזוריות, ערבים, חילונים, חרדיים ובעצם כל מגזר בחברה הישראלית.
תבלו!

פרק 15: מרכזים קהילתיים, מתנ"סים ופעילויות קהילתיות ייחודיות
בפרק הפעם נשוחח עם תום לבהר (התותח), מנכ"ל רשת המתנ"סים בקרית ים. לפני כן, עבד תום כמנהל המוקד העירוני וכעוזר המנכ"ל בקרית ים. שוחחנו על מהו מתנ"ס, מהם האתגרים הייחודיים של מתנ"ס, כיצד מתנהלים מול דירקטוריון עצמאי ומול ראש עיר ואיך נותנים מענים ייחודיים לאוכלוסיות שונות ומגוונות.
תבלו!

פרק 14 - רווחה ושירותים חברתיים, ריאיון עם מנכ"לית משרד הרווחה והביטחון החברתי
בפרק הפעם נשוחח עם סיגל מורן מנכ"לית משרד הרווחה והביטחון החברתי, בעברה סיגל כיהנה כראש מועצת בני שמעון במשך 10 שנים וכיו"ר אשכול נגב מערבי. שוחחנו על הרווחה בעיריות ובממשלה, על ההבדלים בין ממשלה לשלטון המקומי וגם נכנסו לעומק ודיברנו על רווחה מניעתית, על הערכה ומדידה ועוד המון נושאים מאוד מעניינים.
תבלו!

פרק 13 - מנועי צמיחה, תיירות ובעיקר ייחודיות ומנהיגות
בפרק הפעם נשוחח עם ניסן בן חמו, ראש העיר ערד. שוחחנו על תיירות, מנועי צמיחה על הבידול והמיתוג של ערד, על האתגרים הייחודיים שהוא מתמודד איתם ובעיקר על מנהיגות.
תבלו!

פרק 12 - הדבר הכי חשוב והכי מיידי בערים (לעיתים)-שיפור פני העיר ותפעול!
בפרק הפעם נשוחח עם ליזי אורון, סמנכ"לית וראש מנהל תפעול בעיריית נתניה. ליזי עוסקת כבר 20 שנה בתחום השפ"ע וניהלה את אגפי השפ"ע בהוד השרון, ראש העין, בת ים ומזה כ7 שנים בנתניה.
בנוסף ליזי, היא יו"ר איגוד מנהלי השפ"ע והתפעול בארץ. דיברנו על איך עושים את זה, למה זה מורכב ועל החדשנות והעתיד של התחום.
תבלו!

פרק 11: מועצה אזורית ופיתוח כלכלי יוצא דופן
בפרק הפעם נשוחח עם ניר זמיר, ראש המועצה במועצה אזורית בני שמעון.
במשך שנים ארוכות וכיום ביתר שאת בני שמעון, מועצה קטנה בדרום מקדמת ומייצרת פעילות כלכלית יוצאת דופן ואין ספק שהיא אחת הרשויות המובילות בתחום בישראל.
בפרק שוחחנו על איך עושים את זה, על סבלנות, שיתופי פעולה אסטרטגיים וגם על מהי מועצה אזורית ומה ההבדל בינה לבין עיר.
תבלו!

פרק 10- מיצוי משאבים ופיתוח כלכלי
בפרק הפעם נשוחח עם שיר משעלי אקסטרמן, מנהלת מיצוי משאבים וקשרי ממשלה בעיריית בית שמש.
שיר היא כוכבת ובעוד כמה שנים שתקראו עליה בעיתון או תראו אותה בטלוויזיה אז תזכרו איפה פגשתם אותה לראשונה. בפרק שוחחנו על תקציב העירייה, כיצד ממצים משאבים ובמיוחד דיברנו על ההחלטת ממשלה היוצאת דופן שהוחלטה לאחרונה בנוגע לבית שמש ושיר הייתה שותפה לה.
פרק חובה!

פרק 09 - חינוך ברשויות המקומיות
בפרק הפעם נשוחח עם ד"ר פזית אלגי, מנהלת מחלקת היסודי בעיריית באר שבע כיום וסגנית ראש מנהל החינוך בעיריית דימונה בעבר, בנוסף היא בוגרת תוכנית מנדל למנהיגות חינוכית וחברת רשת מעוז. הדובר השני הוא נאור שירי, סגן ראש העיר בהוד השרון, במסגרת תפקידו הוא ממונה על הגיל הרך ועל נושאים נוספים.
האזנה נעימה!

פרק 08 - דוברות, יחסי ציבור וחדשנות
בפרק הפעם נשוחח עם שני כוכבים בתחומם: ישראל זרי ורשף בניסטי. ישראל הוא דובר עיריית רעננה וחבר מועצת העיר רמת גן וכל זה והוא רק ב31. נדבר איתו על האתגרים של הדוברות בימינו, האם הוא דובר העירייה או דובר ראש העיר וכיצד הדוברות תיראה בעוד כמה שנים. רשף הוא מפיק בחסד עליון ומוביל תהליכי חדשנות עם רשויות מקומיות. נדבר איתו על יחסי ציבור ועל זווית שונה של חדשנות ברשויות מקומיות.
היה מרתק!

פרק 07 חלק ב' - ערים חכמות, דיגיטציה וחדשנות, ריאיון עם אורטל שמלץ כהן, מומחית לניהול ידע וטרנספורמציה דיגיטלית
ריאיון מרתק עם אורטל שמלץ כהן, מומחית לתהליכי ניהול ידע וטרנספורמציה דיגיטלית. במשך 3 שנים שימשה כיועצת המובילה של המיזם הלאומי 265.
שוחחנו על תהליכי דיגיטציה ברשויות המקומיות, איך מובילים תהליכים נכון ובעיקר איך מובילים את הערים שלנו לעתיד. בנוסף, אני תמיד נפעם כל פעם מחדש כמה היא חדה ושולטת בחומר. האזנה חובה!

פרק 07 (חלק א') - ערים חכמות, דיגיטציה וחדשנות, ריאיון עם מנהל אגף שירות וחדשנות בעיריית נתניה
ריאיון מרתק עם אלון אופיר, מנהל אגף שירות וחדשנות לתושב בעיריית נתניה, מוביל תהליכי שירות חוצי ארגון, ניהול ידע, בוגר תוכנית מובילים דיגיטליים (גם אני 😉). שוחחנו על מה זה עיר חכמה, איך עושים שירות לתושב נכון ואיך מובילים את הערים שלנו לעתיד. האזנה חובה!
בחלק ב' נדבר עם אורטל שמלץ, מומחית לתהליכי ניהול ידע וטרנספורמציה דיגיטלית.

פרק 06 - משרד הפנים והקשר עם הרשויות המקומיות, ריאיון עם אדית בר
ריאיון מרתק עם אדית בר, מנהלת מינהל הפיתוח הכלכלי במשרד הפנים. בעבר שימשה כיו"ר הותמ"ל וכסמנכ"לית תקציבים והון אנושי במנהל התכנון.
דיברנו על מהו משרד הפנים, מה הממשק שלו עם השלטון המקומי ובעיקר על האתגרים של הרשויות המקומיות בישראל ושל שכל השלטון המקומי בכלל.
אסור להפסיד.
האזנה נעימה.

פרק 05- תכנון עיר ואיזור
איך מתכננים עיר? האם יש נוסחה אחת לכולם? מי יכול לתכנן ואיך עושים זאת נכון?
בפרק אנחנו מראיינים שני אנשי מקצוע מרתקים: ד"ר רחל קטושבסקי, סגנית מתכנן מחוז דרום ומרצה בטכניון ובן גוריון ופרופסור רפי רייש, אדריכל, מרצה ומומחה לתכנון ערים וערים חכמות.
נכון זה ארוך, אבל לא יכולתי להפסיק לדבר איתם.
01:10 ד"ר רחל קטושבסקי
40:35 פרופסור רפי רייש
האזנה נעימה.

פרק 04 - קהילות במרחב העירוני
בפרק נדבר על קהילות ותחושת קהילתיות במרחב העירוני. מה המשמעות שלהן ולמה הן כל כך חשובות. ומה ראשי ערים לא תמיד מבינים. בפרק היום נדבר עם בלה אלכסנדרוב שבעבר הובילה את ארגון ארץעיר וכיום היא מנהלת תוכניות בכירה בתחום השלטון המקומי בקרן יד הנדיב ואת ליאור יאיר מנהל רשת קהילות בני מקום.
האזנה נעימה!

פרק 03 - תפקיד מועצת העיר
בפרק הזה נדבר על פוליטיקה מקומית, על התפקיד של מועצת העיר ושל חבריה ועל האתגרים הרבים בלהיות חבר מועצה באופוזיציה ובקואליציה.
בנוסף, ננסה להבין מהם המחירים שחברי מועצה צריכים לשלם והאם זה שווה את זה.
בפרק נשוחח עם מוטי פרנקו, מ"מ ראש העיר בבאר יעקב ועם הילה רובין שלם, יו"ר האופוזיציה בקריית אתא.

פרק 02 - ניהול כללי של עיריות
מנכ"ל העירייה הינו הדמות החשובה ביותר בארגון ובפרק הזה נראיין שני מנכ"לים של רשויות מאוד שונות.
האחד הוא דורון מילברג, מנכ"ל ראשון לציון ויו"ר איגוד המנכ"לים והשנייה היא חופית קלימובסקי, מנכ"לית מועצה אזורית אל קאסום.
בפרק נדבר על מהי עירייה, מהי עיר טובה, מה תפקיד המנכ"ל ועל האתגרים הייחודיים של כל רשות.
עם חופית נדבר גם על מה זה להיות אישה צעירה במועצה כל כך מורכבת ועל אתגרי החברה הבדואית בפזורה.
האזנה נעימה.

פרק 01: תפקיד ראש העיר, ראיון עם ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ'
בפרק הראשון שלנו אנחנו נדבר עם רוביק דנילוביץ' ראש העיר הפופולרי בישראל על תפקיד ראש העיר, תפקיד העירייה ועל האתגרים שעומדים בפניו כראש העיר של בירת הנגב.