Skip to main content
Spotify for Podcasters
Talento - For den ambitiøse træner

Talento - For den ambitiøse træner

By Lars Lunde

Talento er podcasts for den passionerede og ambitiøse fodboldtræner, der ønsker at udvikle sig til den bedst mulige talentudvikler.
Interessere du dig for talentudvikling, går du med drømmen om at blive talentudvikler på fuldtid i en stor fodboldklub. Eller måske allerede er der og ønsker at blive endnu dygtigere eller bare blive inspireret. Så er Talento noget for dig.
Din vært Lars Lunde, vil tage dig med rundt og besøge forskellige talentudviklingsmiljøer og eksperter, som vil dele ud af deres viden og erfaringer.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

20# Trænerudvikling på Lyngby Boldklubs akademi

Talento - For den ambitiøse trænerDec 24, 2021

00:00
01:11:01
25# Hvilke betingelser skal være til stede for, at en gyldenårgang pludselig dukker op - Med Niels Rossing, Nicolai Houkjær og Kim Winter

25# Hvilke betingelser skal være til stede for, at en gyldenårgang pludselig dukker op - Med Niels Rossing, Nicolai Houkjær og Kim Winter

Vi har nok alle oplevet, at pludselig dukker der en gyldenårgang op, som er ekstraordinær i forhold til det niveau, af årgange, der normalt er i klubben.

Men hvad skal være til stede for, at sådan en årgang dukker op?

Det har jeres vært Lars Lunde talt med, adjunkt på Aalborg Universitet, Niels Rossing om. Niels bringer et videnskabeligt perspektiv på, hvilke betingelser, der skal være til stede for at en guldårgang kan poppe op, ud af det blå.

For at gøre det så håndgribeligt og praksisnær som muligt tager episoden afsæt i et casestudie på Aalborg Universitet med afsæt i årgang 2007 i den Nordjyske klub, Skibsby Højene IF.

I episoden deltager også Nicolai Houkjær og Kim Winter, som var forældretrænere for netop guldårgangen i SHI, der leverede ikke mindre end 4 spillere til AaB´s Akademi og 11 ud af 18 spillere på det Nordjyske DBU Topcenter. De to erfarende trænere deler rundhåndet ud af deres erfaringer, vinden og de overvejelser, der lå til grund for at udviklingen af netop denne gyldneårgang.

Er du er interesseret i talentudvikling, hvad forskningen siger, at der skal være til stede for, at en gyldenårgang kan dukke op ud af det blå. Og nysgerrig efter at høre, hvordan den gyldne nordjyske årgang blev til – Så lydt med i denne episode.

Mar 24, 202201:24:01
24# Hvordan opnår AaB konkurrencefordele via datascouting - Med Jim Holm Larsen

24# Hvordan opnår AaB konkurrencefordele via datascouting - Med Jim Holm Larsen

Din vært Lars Lunde taler i denne episode med AaB´s analytiker Jim Holm Larsen, der bl.a. fortæller meget inspirerende og passioneret om, hvordan AaB med afsæt i et rating system, inspireret for skakverdenen, vurderer spillere fra lavere rangerende ligaer.

Hvordan de i AaB er igennem testfasen med en ny dataanalysemodel, som kan monitorere spillernes mentale præstationer.

Jim fortæller også om, hvordan de har udviklet et It-system, som gør, at de i AaB´s scoutingafdeling, automatisk kan følger spillere overtid og på den måde kan finde spillere, der udvikler sig signifikant over en periode. Hvilket giver AaB den fordel, at de opdager disse spillere før deres konkurrenter eller før de store klubber, og dermed inden konkurrencen og markedsprisen stiger markant - uden at have scouts ude i marken.

Med afsæt i 3 konkrete spillere, som er blevet hentet til AaB, fortæller Jim om, hvordan scoutingprocesserne, i de 3 meget forskellige cases, har været rent praktisk.

Jim fortæller også meget inspirerende og praksisnær, hvordan de har brugt data til, at lave deres kandidatliste, da de skulle finde afløseren for cheftræner Matí Cifuentes og hvorfor valget fald på Lars Friis, på baggrund af data fra hans tid som cheftræner i Viborg FF.

Er du interesseret i at får et detaljeret indblik i, hvordan de i AaB opnår konkurrencefordele ved at arbejde med data i deres scouting - så lyt med i denne episode.

Feb 18, 202201:11:35
23# Hvordan foregår den fysiske træning i FC Midtjylland – Med fysisk træner Jeppe Qvist

23# Hvordan foregår den fysiske træning i FC Midtjylland – Med fysisk træner Jeppe Qvist

I denne episode er din vært Lars Lunde taget på besøg på FC Midtjyllands Akademi i Ikast. Hvor han har tager en snak med Jeppe Qvist, som er fysisk træner i på Akademiet i FCM.

Det er alment anerkendt, at den fysiske træningsdel i talentudvikling er en afgørende faktor for at indfri det fulde potentiale.

Det er dog Talento - for den ambitiøse trænes oplevelse, at det fysisk træningssetup er meget forskelligt i licensklubberne, trods licenskrav fra DBU.

Denne episode handler derfor om, hvordan der arbejdes med fysisk træning på Akademiet i FCM.

På Akademiet i FC Midtjylland er det målet at skabe dygtige fodboldspillere, som kan begå sig på internationalt niveau, med afsæt i det hele menneske. Dette har FCM haft stor succes med, da de har udviklet 19 spillere, som har fået debut på diverse A-landshold. Her kan nævens navne som Simon Kjær, Pione Sisto, Victor Fischer og Erik Sviatchenko. Samtidig med, at de også er den danske klub, som har klaret sig bedst i UEFA Youth League.

Du kan i denne episode høre Jeppe fortæller om, hvad er det for fysiske arbejdeskrav man arbejder hen i mod i FCM, hvordan praktisere de fysiske træning med en holistisk tilgang, hvad indeholder deres fysiske testbatteri og hvorfor, samt hvad har de lært af de mange internationale kampe i UEFA Youth League, set igennem en fysisk træneres briller. Lyd med, hvis du kunne tænke dig at høre om, hvordan de arbejder med den fysiske træning i FC Midtjylland.

Feb 04, 202201:15:31
22# Hvordan foregår den fysiske træning i AGF Talent – Med fysisk træner Mikkel Cramer

22# Hvordan foregår den fysiske træning i AGF Talent – Med fysisk træner Mikkel Cramer

I denne episode er din vært Lars Lunde taget på besøg på det legendariske træningsanlæg, Fredensvang. Hvor han har tager en snak med Mikkel Cramer, som er fysisk træner i AGF Talent.

Det er alment anerkendt, at den fysiske træningsdel i talentudvikling er en afgørende faktor for at indfri det fulde potentiale.

Det er dog Talento - for den ambitiøse trænes oplevelse, efter at havde været rundt og besøge en del licensklubber efterhånden, at det fysisk træningssetup er meget forskelligt i licensklubberne.

Denne episode handler derfor om, hvordan der arbejdes med fysisk træning i AGF Talent.

Mikkel fortæller om, hvad er det for fysiske arbejdeskrav, med afsæt i AGF’s Style Of Play, der arbejders hen i mod, at kunne besidde på Superliganiveau. Både på holdniveau og individuelt positionsspecifikt.

Er du interesseret i at høre, hvordan de i AGF arbejder med fysisk træning i de forskellige alderssegmenter fra U10-U19, hvad indeholder deres fysiske testbatteri, hvorfor de tester mere, end de skal i forhold til licenskravene fra DBU, hvilke fordel Mikkel har som tidligere Superligaspiller i sit virker som fysisk træner hos de unge i AGF og hvordan han arbejder med at skabe en klubkultur og en forståelse af vigtigheden af den fysiske træning, hvis man vil nå hele vejen til Superligaen - så lydt med i denne episode.

Jan 21, 202201:20:20
21# Hvordan arbejder en Mentaltræner i FC Nordsjælland?

21# Hvordan arbejder en Mentaltræner i FC Nordsjælland?

Jeg har i denne episode, som i episode 9, Sportspsykologisk konsulent Kasper Henriksen med til en snak om, hvordan han arbejder som sportspsykologiskkonsulent i FC Nordsjælland.

Jeg har været rundt og besøge en del licensklubber og fornemmer, at den Sportspsykologiske konsulent bruges ret forskelligt. Denne episode handler derfor om, hvordan arbejdes der med metaltræning i FCN. Kasper fortæller om, hvordan de i FC Nordsjælland har udarbejdet en sportspsykologiskmodel, som alle i FCN, på lige fod med deres ”Style of play”, arbejder ud fra. Er du interesseret i at høre om, hvordan der arbejdes systematisk med deres ”Mentale årshjul”, hvordan Kasper og kollegaerne i den sportspsykologiskeafdeling i FC Nordsjælland rent praktisk arbejder med trænerudvikling, spillerudvikling samt udvikling af kulturen – så lydt med i denne episode.

Jan 07, 202201:12:14
20# Trænerudvikling på Lyngby Boldklubs akademi

20# Trænerudvikling på Lyngby Boldklubs akademi

Størstedelen af DBU’s U-landstrænerne på herresiden, A-landstræneren, de danske mestres træner Niels Frederiksen, den hottest danske klubtræner i øjeblikket Thomas Frank og Aston Villa FC’s sportsdirektør. Ja, listen er lang. Ens for dem er, at de alle har været en del af trænergruppen i Lyngby Boldklub.

I Lyngby Boldklub må gøre noget specialitet i forhold til trænerudvikling. Derfor har jeres vært Lars Lunde i denne episode tage en snak med Lukas Babalola, som er Ungdomsudviklingstræner og en del af Lyngbys Akademis ledelse.

Han fortæller åbent og ærligt om, hvordan de rekrutterer trænere, hvad de ser efter ved trænerne og hvordan de udvikler trænerne, når de er kommet ind på Lyngbys Akademi.

Er du ligeledes interesseret i at høre om Lyngbys bud på, hvad er et trænertalent? Hvilke vigtige kompetencer besidder en dygtig Ungdomselitetræner? Hvad er vigtigst, fodboldfaglige kompetencer eller personlige kompetencer, når du skal være en dygtig træner? Foretrækker de i Lyngby Boldklub specialister eller generalister? Hvad er den specielle Lyngby-ånd? Så lydt med i denne episode.

Dec 24, 202101:11:01
19# Hvorfor er trænerens relationskompetencer vigtig i forhold til spillerens udvikling, læring og trivsel?

19# Hvorfor er trænerens relationskompetencer vigtig i forhold til spillerens udvikling, læring og trivsel?

I denne episode er din vært Lars Lunde taget på besøg på FC Midtjyllands Akademi, hvor han besøger U17 cheftræner Claus Therkildsen, til en snak om Claus´ Pro-opgave, ”Trænerens Relationskompetencer”. I P-opgaven har han undersøgt om relationer er afgørende for spillerens udvikling, læring og trivsel.

Er du interesseret i at høre om, hvorfor trænerens relationskompetencer er afgørende for spillerens udvikling, læring og trivsel. Hvordan Claus bruger individuelle læringsstile og personlighedsprofiler i sin hverdag med spillerne på FCM´s Akademi. Hvorfor trivsel, metalrobusthed og selvværd er altafgørende for en god relation - så lydt med i denne episode.

Dec 10, 202101:11:02
18# Hvordan arbejder en analytiker i AaB?

18# Hvordan arbejder en analytiker i AaB?

I denne episode af Talento tager AaB´s analytiker Jim Holm Larsen dig med helt ind i det inderste af analysemaskinrummet. Jim fortæller bl.a. meget inspirerende og passioneret om, hvordan gameplanen mod AaB´s seneste Superligamodstander Randers FC blev til, hvad den indeholdt, hvorfor og hvordan den blev formidlet til spillerne i løbet af ugen op til kampen.

Her kan du høre analysen bag, hvorfor Lukas Prip blev opfundet som venstre wingback, hvorfor Anders Hagelskjær var i startopstillingen og hvorfor de valgte at positionerer Jacob Rinne lidt anderledes i fase 1, mod netop Randers.

Han tager dig også med igennem analytikernes job før, under og efter en Superligakamp og hvordan han som analytiker er med til at påvirke 4. dommeren.

Du for i denne episode et meget detaljeret indblik i, hvordan Jim arbejder i kulissen og hvor stor indflydelse han har på den taktiske del og hvordan han uden tvivl er med til at afgøre fodboldkampe for AaB.

Er du interesseret i at får et detaljeret indblik i, hvordan en analytiker arbejder i hverdagen - så lyt med i denne episode.

Nov 26, 202101:22:58
17# Scouting i AGF

17# Scouting i AGF

I denne episode af Talento – for den ambitiøse træner er din vært Lars Lunde taget på besøg på det legendariske træningsanlæg, Fredensvang. Hvor han besøger Kasper Kececi, som er rekrutteringsansvarlig i AGF. Kasper fortæller åbent og ærligt om, hvordan de arbejder med talentidentifikation, scoutning og selektion i AGF. Han kommer bl.a. ind på, hvad de ser efter i AGF og hvorfor samt hvordan de rent praktisk arbejder med scouting i AGF. Du kan også høre om, hvordan deres selektionsproces er, hvilke overvejelser de gør, når de skal invitere den kommende Superligaspiller til et skifte til AGF.

Har du interesse i talentidentifikation, scouting og gerne vil høre om, hvordan man griber det an i en af Danmarks største og mest traditionsrige klubber – så lydt med i denne episode.

Nov 12, 202101:18:46
16# Mental restitution for dig som træner og leder

16# Mental restitution for dig som træner og leder

For at kunne toppræstere, skal du også top restituere. Som træner eller leder skal du også restituere, både fysisk og mentalt.

Når du skal præstere, går din krop og din psyke i et beredskab, hvor stresshormoner bliver udskilt, pulsen og muskelspændingerne stiger. Du kender det sikkert som følelsen af at være ”på”. Det er isoleret set kun godt, og kan også være en god følelse og kan være med til at gøre dig skarp, og uden den tilstand kan du ikke toppræstere.

Derfor vil jeg i denne episode give dig nogle råd og ikke mindst redskaber til, at navigere i de forskellige mentale zoner, give dig forståelsen af hvorfor, at det er vigtigt. Hvilket bl.a. handler om, at du er bevidst om dine værdier og hvem du gerne vil være som person. Men også at du skemalægger dine aktiviteter, så meget som muligt. Og finder ud af om aktiv eller passiv restitution virker bedst for dig eller hvornår det ene virker bedre end det andet.

Kender du til følelsen af konstant at tænke fodbold, ikke rigtig kan slippe de tanker og måske nogle gange har svært ved at være nærværende – så lydt med i denne episode.

Oct 29, 202124:30
15# Sådan giver du konstruktiv feedback via dialog

15# Sådan giver du konstruktiv feedback via dialog

I denne episode dykker jeg ned i min ledelsesværktøjskasse og dele et konkret værktøj til at give konstruktiv feedback.

Jeg introducerer dig for OPF-modellen, som du kan bruge til at opnå bedre struktur og et klarer budskab i din feedback. Den god struktur i din feedback sikrer, at du får de vigtigste elementer med. Modellen vil være med til at øge sandsynligheden for, at din feedback vil skabe læring og genkendelse hos modtageren.

Så lydt med, hvis du vil udvikle dine evner til at give konstruktiv feedback i dialog form, med udvikling for øje.

Oct 15, 202116:12
14# Sådan skaber du en sund feedbackkultur med læring og udvikling for øje.

14# Sådan skaber du en sund feedbackkultur med læring og udvikling for øje.

God feedback og en sund feedbackkultur, med læring som hensigt, opstår sjældent af sig selv. Der skal viden, rammer og adfærd til. Derfor vil jeg i denne episode introducere dig for den ”4-punktsmodel”, som jeg med stor succes tager udgangspunkt i, når jeg arbejder med at skabe en sund feedbackkultur, skal lede nogen et bestemt sted hen eller hjælpe med at ændre en adfærd. Hvad skal man være opmærksom på, og hvad skal være til stede før en feedbackkultur kan blomstre.

Drømmer du om at blive bedre til at give feedback til dine spillere og dine kollegaer og måske skabe en kultur, hvor man giver hinanden feedback med udvikling for øje – så hør med.!

Oct 01, 202126:11
13# Verdens eneste indkasttræner – Thomas Grønnemark

13# Verdens eneste indkasttræner – Thomas Grønnemark

I denne episode af Talento har din vært Lars Lunde en yderst inspirerende samtale med Thomas Grønnemark, som er en del af trænertemaet i både Liverpool FC og Ajax Amsterdam. Thomas Grønnemark er den træner, jeg har mødt, som formår at tage flest elementer fra andre sportsgrene med ind i hans træning. Thomas rykkede i sin første sæson Liverpool FC fra at bevare position og spille sig udad pres i 43% af deres indkastsituationer til 68% i slutningen af sæsonen.

Thomas Grønnemark fortæller inspirerende om at være indkasttræner i Liverpool FC, hvordan Jürgen Klopp opdagede ham, hvordan han arbejder på og uden for banen, når han er på Liverpools træningsanlæg og hvordan Jürgen Klopp er som leder. Vi dykker konkret ned i, hvordan udføres det gode indkast, hvordan trænes det hurtige og kloge indkast, på hvilket alderstrin bør man træne hvad, hvorfor er det kloge indkast vigtigt i morderne fodbold og hvilken betydning for indkast i fremtiden.

Glæd dig til at lytte til en meget inspirerende indkastnørd, som har et indgående kendskab til Liverpool FC.

Sep 17, 202101:31:31
12# Sådan optimerer du din talentidentifikation

12# Sådan optimerer du din talentidentifikation

I denne episode vil jeg give dig nogle gode råd i forhold til at optimere din måde at lave talentidentifikation og selektion på. Rådene vil tage afsæt i en kombination af teori, forskning og ikke mindst mine egne erfaringer. Jeg tager dig i episoden bl.a. med omkring nogle af de bias, som vi bliver påvirket af, om vi vil det eller ej, når vi skal lave talentidentifikation og selektion – om det er i en scouting- eller trænerkontekst. Disse talentidentifikations bias er også nogle af de kognitive bias, som vi ubevidst lader os påvirke af, når vi skal træffe beslutninger eller møder nye mennesker, generelt i vores liv. Er du Talentudvikler, Scout eller på anden måde interessere dig for rekruttering - så lydt med i denne episode.  

Sep 03, 202140:28
11# Scouting i Lyngby Boldklub

11# Scouting i Lyngby Boldklub

I denne episode af Talento har din vært Lars Lunde besøg af Morten Nagl, som er Chefscout på Lyngby Boldklubs Akademi. Morten fortæller åbent og ærligt om, hvordan de arbejder med talentidentifikation, scoutning og selektion i Lyngby Boldklub. Han deler ligeledes nogle af de dybe og strategiske tanker, der ligger bag deres Talentprofil og hvordan og hvorfor de igennem den seneste tid har udviklet og optimeret på deres setup, hvor de er blevet endnu mere systematiske og professionelle og samtidig er gået fra have ansat 3 scouts til 13 scouts. Historisk set har Lyngby Boldklubs Akademi haft stolte traditioner for at identificere og udvikle Talenter til alder højeste hylde. Et godt billede her på er, at Lyngby Boldklubs Akademi har udviklet 39 A-landsholdsspillere igennem tiden. Her i blandt, nutidens spillere som Youssef Poulsen, Anders AC og Christian Nørregaard. Har du interesse i talentidentifikation, scouting og gerne vil høre om, hvordan man griber det an i et stort setup som i Lyngby Boldklub – så lydt med i denne episode.

Aug 20, 202101:29:28
10# Hvad er et Talent?

10# Hvad er et Talent?

Hvad er et Talent?

Denne episode er en soleepisode. Jeg er derfor ikke ude at besøge nogle gæster, som jeg plejer. Men sidder alene på mit kontor i Aarhus. Det er den første soloepisode og derfor er det oplagt, at den tager fat i begrebet Talent - når nu podcasten hedder Talento. Alle taler om Talent – men ingen ved hvad det er. For hvad er talent egentlig? Er det noget, vi er født med? Eller er det noget vi træner os til? Eller er det en kombination af flere faktorer? Kan et Talent kun være en relativ ung person? Kan man tale om et Evighedstalent? Hvad er steppet efter et Talent? Kan man være et Talent i ét miljø og ikke i ét andet? Kan man sige, at et Talent er et resultat af en proces og ikke noget man er? Det er nogle af de spørgsmål, jeg med afsæt i teorien, forskningen og mine egne erfaringer og holdning prøver at svare på i denne episode.  Er du Talentudvikler, Scout eller på anden måde interesserer dig for at identificere Talent – så lydt med i denne episode.

Aug 06, 202120:39
9# En step-by-step guide til hvordan du kommer i gang med værdibaseret ledelse

9# En step-by-step guide til hvordan du kommer i gang med værdibaseret ledelse

I denne episode af Talento har din vært Lars Lunde haft en yderst inspirerende snak med Kasper Henriksen, som er sportspsykologisk konsulent og mentaltræner hos FC Nordsjælland og Mental Motion, om vigtigheden af at kende dig selv – før du kan udvikle andre. Kasper giver i denne episode en meget håndgribelig og praksisnær step-by-step guide til, hvordan du konkret kan arbejde på af definere dine værdier og hvordan de konkret bliver til værdibaserede handlinger i din udøvelse af værdibaseret ledelse. Kort sagt, hvordan du definere hvem du er, hvem du vil være, hvad du synes er vigtig, rigtig og forkert som træner og hvordan du bruger dine værdier i din hverdag. Kasper giver også nogle mentaltræningsværktøjer til, hvordan du let laver et reality tjek på, om de handlinger du laver i din hverdag, underbygger eller arbejder imod den træner, som du gerne vil være. Er du interesseret i værdibaseret ledelse, personligudvikling eller det at udvikle andre - så lyt med i denne episode.

Jul 23, 202101:18:10
8# Få indsigt i hvordan du træner fodboldhurtighed med Danmarks førende ekspert, Ove Hansen fra Rundfasterdk.

8# Få indsigt i hvordan du træner fodboldhurtighed med Danmarks førende ekspert, Ove Hansen fra Rundfasterdk.

I denne episode af Talento er din vært Lars Lunde taget på besøg hos Ove Hansen, der er Danmarks førende ekspert inden for fodboldhurtighed. Til dagligt praktiserer han dette som cheftræner hos Runfasterdk. Dette kombineret med hans fortid som professionalfodboldspiller med mere end 500 Superliga- og Bundesligakamp, fodboldtrænerkarriere, scout for Red Bull koncernen og ikke mindst atletiktræner på eliteniveau, hvor han bl.a. har trænet hans egen søn Simon Hansen, som skal løbe 4x100 meter ved OL i Tokyo. Den store erfaring og ikke mindst viden gør, at han i denne episode sætter nogle rigtig spændende perspektiver på, hvad er fodboldhurtighed, hvorfor det er vigtigt, hvordan scouter vi efter en spilleres potentiale, når det gælder fodboldhurtighed, og ikke mindst, hvordan trænes det. Det fortæller Ove Hansen meget inspirerende om i denne episode. Er du interesseret i at udvikle fodboldhurtighed hos dine spillere eller få gode råd om, hvordan du identificere et potentiale i forhold til fodboldhurtighed. Så lydt med i denne episode.

Jul 09, 202101:17:47
7# Hverdagen som Talentudvikler på AaB Akademiet

7# Hverdagen som Talentudvikler på AaB Akademiet

I denne episode af Talento er din vært Lars Lunde taget på besøg på AaB Akademiet, hvor han tager en snak med U14 Cheftræner Jonas Westmark og U15 Cheftræner Thies Larsen, som giver et indblik i det at være ungdomselitetræner på AaB Akademiet. Den livsstil det er at være talentudvikler på fuldtid i et af de bedste talentudviklingsmiljø i Danmark. Du bliver taget med helt ind på trænergangen, hvor de giver et spændende og hudløst ærligt indblik i deres hverdag, hvad de konkret går og arbejder med i deres personligeudvikling som trænere og hvordan de konkret griber den udvikling an. De fortæller ligeledes, hvorfor de to trænere er blevet ungdomselitetrænere, deres vej til AaB, deres fremtidsplaner, hvor de henter viden og inspiration, hvilke udfordringer netop deres to forskellige personligheder kan give i elitefodbold. I slutningen af episoden giver de to dygtige trænere dig råd om, hvad du konkret kan gøre for at blive en del af et elitemiljø som AaB Akademiet og hvor og hvordan du kan hente viden og inspiration, hvis du ønsker at dygtiggøre dig som træner.

Jun 25, 202101:11:17
6# Sådan skaber du et godt læringsmiljø

6# Sådan skaber du et godt læringsmiljø

I denne episode af Talento har din vært Lars Lunde, besøg Jens Tang Olesen og Jakob Borup, som er medforfattere på borgen ”Talenternes paradis”. Vi tager afsæt i borgen og dykker blandt andet ned i hvordan det gode læringsmiljø afhænger af gode relationer og involvering af spillerne. Vigtigheden af at være autentisk som træner og dermed også vise sårbarhed og turer at sætte sine svagheder i spil. Hvorfor det er vigtigt at satse på de 100% i stedet for de 5% af spillerne i et talentmiljø. Hvilke kompetencer skal en god fodboldtræner have, hvis han skal skabe mest mulig læring. Hvilke konkrete handlinger kan man gøre for at skabe et godt læringsmiljø. Tilslut kommer de to gæster med en række forslag til, hvordan træneruddannelsen bør justeres og sættes mere individuelt sammen, hvis man skal udvikle de 5 kompetencer som de i bogen beskriver værende afgørende for at være en dygtig fodboldtræner.

Jun 11, 202101:09:28
5# Scouting i AaB

5# Scouting i AaB

I denne episode af Talento er din vært Lars Lunde taget på besøg på AaB Akademiet, hvor han besøger Mathias Krogh, rekrutteringsansvarlig på AaB Akademiet. Du vil blive taget igennem AaB’s scoutingmodel, hvor der arbejdes med data i tre hovedkategorier fortid, nutid og fremtid. Mathias fortæller meget inspirerende og dedikeret om den videnskabelige tilgang, der ligger til grund for AaB´s talentidentifikation.  At “handlehurtighed” og “kreative bevægelser” er nogle at de vigtigste ting, der vurderes på i forbindelse med Talent ID i AaB.

May 28, 202101:06:54
4# Den dygtige træner

4# Den dygtige træner

I denne episode af Talento vil din vært Lars Lunde, besøge Jan Hansen, som er eliteungdomstræner og ved at skrive bogen ”Den dygtige træner”. Vi dykker ned i emnerne, hvem er den dygtige træner og er vores nuværende uddannelsessystem og ikke mindst vores udviklingsmiljøer gearet til at uddanne den dygtige træner. Jan vil til slut komme med en række råd og anbefalinger til dig, der ønsker at blive den dygtige træner.

Apr 02, 202142:05
3# Hverdagen som Ungdomselitetræner i AGF

3# Hverdagen som Ungdomselitetræner i AGF

I denne episode af Talento er din vært Lars Lunde taget på besøg på Fredensvang, hvor han tager en snak med U13 Cheftræner Joans Rothausen og U14 Cheftræner Mikkel Schøning Koch, som fortæller om det at være ungdomselitetræner i AGF. De kommer ind på, hvorfor de to trænere er blevet ungdomselitetrænere, deres vej til AGF, hvordan deres hverdag i AGF ser ud, deres fremtidsplaner og hvor de henter viden og inspiration. Du bliver virkelig taget med helt ind i maskinrummet på Fredensvang. I slutningen af episoden vil de to dygtige trænere give dig råd til, hvad du konkret kan gøre for at blive en del af et elitemiljø som deres i AGF og hvor og hvordan du kan hente viden og inspiration, hvis du ønsker at dygtiggøre dig som træner.

Apr 02, 202101:01:42
2# Ungdomselitetræneren i AGF

2# Ungdomselitetræneren i AGF

I denne episode af Talento er din vært Lars Lunde taget på besøg hos Martin Bloch, der er Head of Coaching i AGF. Han vil fortælle, hvordan er en typisk ungdomselitetræner i AGF, hvordan de rekruttere deres trænere og hvilket overvejelser gør AGF inden de henter en dygtig træner ind til Fredensvang. Episoden vil ligeledes give dig et indblik i, hvordan man laver træneruddannelse internt i AGF. Til sidst vil Martin Bloch komme med gode råd til den ambitiøst fodboldtræner, der har en drøm om at blive en del af ungdomselitemiljøet i AGF eller en anden stor licensklub.

Apr 02, 202154:38
1# Hvordan du træner mentaltræning med dine spillere

1# Hvordan du træner mentaltræning med dine spillere

I denne episode af Talento, er din vært Lars Lunde, på besøg hos More than a player, hvor Mathias Rahbek med sine to kasketter, som både ekspert indenfor mentalttræning og en årrække som eliteungdomstræner i FC Midtjylland, vil give hans bud på, hvad er mentaltræning, hvorfor er det vigtigt at træne og i slutningen af episoden, vil han give dig redskaber, du kan tage med ud på træningsbanen

Apr 02, 202147:55
0# Intro - Hvad er Talento

0# Intro - Hvad er Talento

Dette er en introepisode, hvor din vært Lars Lunde fortæller om, hvad er Talento, formålet med Talento og hvem står bag Talento. Du vil efter at have lyttet til denne korte introepisode, kunne danne dig et indtryk af, hvad er Talento.

Apr 02, 202103:19